Theo och hans Zoe tävlar i tv-programmet Underdogs.
Theo och hans Zoe tävlar i tv-programmet Underdogs. Foto: Lars Hejdenberg

”Zoe var bästa presenten”

Båda är redan Tiktok-stjärnor. Nu tävlar artisten Theoz och hans Zoe i tv-programmet Underdogs. KP mötte dem på agility-banan!

Hej Theo! Berätta, vem är Zoe?

– Hon är en pigg liten pomeranian. Världens gulligaste! Men också ganska divig och bortskämd. Hon lyder bara när hon själv vill.

Liknar ni varandra?

– En del. Båda har mycket energi och älskar att tävla. Och jag är nog också lite bortskämd. Det är mammas fel, både när det gäller mig och Zoe.

Behövde du tjata på dina föräldrar för att få skaffa hund?

– Nej, att ha hund är självklart i vår familj. Vi har haft fem hundar totalt och just nu har vi tre. Men Zoe är min första egna. Jag har alltid velat ha just en pomeranian. När jag fyllde 15 fick jag henne i present. Det var en överraskning.

Berätta mer!

– Vi hade pratat lite om att skaffa en till hund. Men jag anade inget. På min födelsedag åkte vi till en uppfödare i Skåne. Jag fattade när vi gick in i en random lägenhet. Så fort jag såg Zoe blev jag kär. Hon var en pytteliten bebis och gulligast i kullen.

Theodor ”Theoz” Haraldsson 

Ålder: 17 år.

Bor: I Linköping.

Familj: Mamma, pappa och lillebror Alexander.

Husdjur: Hundarna Zoe, Zindy och Zaga.

Intressen: Musik och dans.

Favoritmat: Sushi och pasta.

Övrigt: Blev känd på appen Musically som barn och är stor på Tiktok i dag. Deltog i Melodifestivalen i år och förra året.

Varför ville du ha just en ­pomeranian?

– Vem vill inte ha en liten fluffboll?! De ser ut som teddybjörnar. Många på sociala medier har konton till sina pomeranians. När jag var ­liten såg jag en känd pomeranian, JiffPom, på Musically. Då började jag drömma om en egen.

Nu ska du och Zoe tävla agility i tv. Hade ni testat det före inspelningarna?

– Nej, inte alls. Men jag hade lärt Zoe några trick. Hon är lättlärd. Sitt, ligg och snurra kunde hon redan som liten.

Theo tycker att Zoe är lättlärd.
Bild 1 av 2 Theo tycker att Zoe är lättlärd. Foto: Lars Hejdenberg

Vilka är Zoes starkaste sidor på ­banan?

– Hon är snabb, smidig och tycker det är jättekul!

Några mindre bra sidor?

– Hon tappar fokus lätt. Men det största problemet är att hon älskar min mamma över allt annat. Så om mamma står vid sidan av banan, då kan det bli problem.

Vilket är ert svåraste hinder?

– Slalom. Det är så mycket att ­tänka på. Man ska komma in från rätt håll och får inte nudda något.

Vad kan du säga om motståndarna?

– Att det är en otrolig skillnad mellan hundarna! Den största är en grand danois, världens största hundras. Zoe är minst och yngst i hela gänget. Ibland är det till ­nackdel. Men hon är smidigare än en större hund.

Har ni planer på att fortsätta med agility?

– På något sätt, absolut. Men det är svårt att hitta banor att träna på. Vi bor på landet och har ingen stor trädgård. Jag har mycket med ­skolan och musiken också.

Händer det att du blir trött på ­henne?

– Ja, när hon är för överbe­skyddande. Hon blir svartsjuk om jag ­gosar med någon av våra andra ­hundar. Då försöker hon hoppa upp och knuffa bort den. Men hon är så söt, så det går inte att känna annat än kärlek ändå.

Zoe har ett eget Tiktok-konto.
Zoe har ett eget Tiktok-konto. Foto: Lars Hejdenberg

Zoe the pomeranian 

Ålder: 2 år, fyller 3 år i juni.

Intressen: Gos, godis och agility.

Favoritmat: Kokt ägg.

Sociala medier: ”Thepomeranianzoe” på Instagram och ­Tiktok (med över 50 000 följare).

Övrigt: Rasen pomeranian kallas även dvärgspets. Den kommer ursprungligen från ­Tyskland. Fullvuxen ­väger den 2–3 kilo.

Är det vanligt att folk kommer fram och vill klappa Zoe när ni är ute?

– Ibland. När vi går ut hemma är det inte så många som bryr sig. Fast pappa mötte en skolklass härom­dagen som skrek: ”Där är Theoz hund!”

Snart är hon lika igenkänd som du?

– Haha, ja. Många av mina följare känner redan igen henne, jag har ­delat så många bilder. Efter ­programmet är Zoe nog den största stjärnan.


I Underdogs tävlar sju kändisar i agility med sina hundar. Ägarna ska få hundarna att ta sig genom olika hinderbanor. Bland del­tagarna syns influencern Nicole Falciani med hunden Frank och musikern Anders Bagge med Sonja. Programledare är Anis don Demina. Programmet har premiär på SVT fredagen den 17 mars.