Foto: Malin Bäcklund

William Segerdahl: "Jag blir aldrig nervös"

Nu drar fredagsfinalerna i Idol igång. En av de 13 artister som är med och tävlar är 16-åriga William Segerdahl från Vänersborg. KP träffade William för att snacka musik, framtid och pinsamheter.

Hej William! Grattis till en plats i Idol topp 13. Trodde du att du skulle komma såhär långt när du sökte?

– Nej det trodde jag nog inte. Men jag lever som i två olika världar, den riktiga världen och fantasivärlden. I fantasin är allt okej och går bra. Man måste nog tro att det ska gå bra, annars är det ju inte värt att söka. Jag ville se hur långt det kunde bära.

Hur länge har du hållit på med musik?

– Hela livet. Min pappa är väldigt musikalisk och har ett otroligt öra för musik. Så jag har fötts in i det kan man säga. När jag fyllde 7 eller 8 så fick jag min första gitarr. Jag satt med den hela tiden och spelade och spelade. Sedan har det rullat på, och när jag såg reklamen för Idol bestämde jag mig för att söka.

Vad är det bästa med att stå på scen och sjunga?

– Att veta att folk uppskattar det man gör. Jag tycker om att sjunga och bjuda på mig själv. Men det är såklart kul när man levererar och får bra respons också!

Du är alltid så lugn, blir du aldrig nervös innan du går upp på scen?

 – Nej jag blir aldrig nervös faktiskt. Jag känner ingen oro i alla fall. Förut kunde jag bli övertaggad, men jag har lärt mig att kontrollera det. Förra fredagen var det faktiskt första gången som jag bara kände ”vad roligt det här ska bli”. Jag tar ett djupt andetag och går in i min bubbla när jag sjunger, oavsett om det är för lillasyrran eller en stor publik.

Var ser du dig själv om fem år?

 – Jag hoppas att jag kommer kunna gå upp på morgonen och veta att blir en bra dag. Jag vill inte känna att jag ”måste jobba”, jag vill älska det jag gör. Pengar och ekonomi får komma i andra hand.

Har du några tips till dem som vill söka till Idol i framtiden?

 – Det är ju en musiktävling, men det är också ett tv-program. Det ska vara underhållande. Därför tror jag att man ska vara sig själv till 100 procent och inte hålla tillbaka. Det kanske är ett tråkigt svar men det är sant!

Vad är det pinsammaste du har gjort?

– Jag säger massor med konstiga saker. Någon gång sa jag att jag mådde kul i stället för bra. Och alldeles nyss sa jag att jag hade en rock i essärmen istället för ett ess i rockärmen. Men det är sådan jag är, och det är bra. Man ska ju vara 100 procent sig själv!

Aldrig få uppträda för publik eller alltid sända live?

 – Oj vad svårt! Men jag tror att jag skulle välja att alltid sända live. Jag har nog inte så mycket att dölja, och att uppträda för en publik är ju det roligaste som finns!

Övre raden: William Strid, Sebastian Walldén, Nadia Cameron, Kadiatou Holm Keita, Bragi Bergsson, Matice Kamara, William Segerdahl. Undre raden: Maximilian Bergstrand, Nathalie Brydolf, Tua Selge, Ambér Flores, Vanja Engström, Ki Sue.
Övre raden: William Strid, Sebastian Walldén, Nadia Cameron, Kadiatou Holm Keita, Bragi Bergsson, Matice Kamara, William Segerdahl. Undre raden: Maximilian Bergstrand, Nathalie Brydolf, Tua Selge, Ambér Flores, Vanja Engström, Ki Sue. Foto: Malin Bäcklund

Det här är topp 13 i Idol 2018

Nathalie Brydolf

Kadiatou Holm Keita

Bragi Bergsson

Ambér Flores

Nadia Cameron

Vanja Engström

Matice Kamara

William Strid

Sebastian Walldén

Ki Soe

William Segerdahl

Tua Selge

Maximilian Bergstrand

Fredagsfinalerna sänds fredagar kl 20.00 på TV4, TV4 Play och C More.


Du vet väl att det alltid finns mer att läsa i tidningen KP!