En tjej både vill – och inte vill – bli så ”cool” som sina kompisar.
En tjej både vill – och inte vill – bli så ”cool” som sina kompisar. Foto: Gunilla Kvarnström

Vill bli trendig!

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 9-10.

Vill bli trendig!

Jag fattar inte riktigt hur man blir mer ”trendig”. När mina vänner och jag var på stan ville de bara gå till butiker för smink och hudvård. Själv vet jag inte riktigt hur jag ska bära mig åt för att börja gilla sådant. Mina kompisar är fett rika och dricker frappe eller kaffe, medan jag sitter och dricker juice eller vatten. De klär sig också jättecoolt. Jag känner mig ganska tjock, vilket gör att jag aldrig köper coola kläder som magtröjor. Jag är nog lite avundsjuk och vill också kunna gilla saker som de andra. Men jaja, jag får väl leva med att bara tycka om Pokémon och gosedjur ...

Tjejen som vill bli cool

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Kortare än kompisarna

Jag är en 12-åring som är kort för min ålder. Det är ganska jobbigt. Mina kompisar är mycket längre. När jag ser oss i en spegel eller ett fönster ser jag pytteliten ut bredvid dem. Ibland säger folk typ: ”Jag trodde att du gick i 3:an.” Det är inte så kul. Så klart är det inget fel med att vara kort, och jag vet att jag säkert kommer att växa mer. Men det känns ändå svårt nu. Har något tips?

Hoppas inte min insändare blev för lång nu. Hejdå<3

Snap är slöseri

Du där! Du som håller på med Tiktok, Snapchat eller andra sociala medier – gör inte det! Gör något vettigare i stället. Slösa inte bort ditt liv för att andra ska tjäna pengar.

DU är deras produkt!

Elak styvmamma?

Mina föräldrar har nyss skilt sig och jag är jätteledsen för det. Det kan dessutom betyda att någon av mina föräldrar blir ihop med någon annan. För några veckor sedan skickade en kvinna ett meddelande till pappa medan vi satt i bilen. När bilen skulle läsa upp meddelandet så avbröt pappa snabbt. Jag frågade vem meddelandet var ifrån, men pappa bara: ”En person jag känner”. Nu är jag rädd för att få en sådan där elak styvmamma! Jag vet, barnsligt ...

:(

Sådan herre, sådan hund

Hej alla som läser det här! Jag tycker att det är så dåligt när folk skaffar hundar som de inte klarar av att ta hand om. Till exempel personer som själva inte är aktiva alls, men som ändå skaffar jätteaktiva hundar. Hitta i stället en hund som passar dig och dina intressen. Själv har jag en golden retriever och valde den rasen som första hund eftersom de är kända för att vara snälla, lättlärda och enkla att träna.

Makadonkan, pyjamasskurken

***
Läs mer Prat i tidningen KP!