En vegan får ofta jobbiga kommentarer.
En vegan får ofta jobbiga kommentarer. Illustration: Elin Lindell

Vegan är ett val

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 4.

Halloj alla som läser KP just nu! Jag är vegan och har varit det i hela mitt liv. Folk tycker ofta synd om mig för det. Jag får höra saker som: ”Åh, stackars dig som inte får äta kött.” Jag tycker att det är ganska störigt faktiskt. Om jag inte ville vara vegan skulle jag ju inte vara det!

Tacksam för svar!

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Hund-drömmar

Jag har ett litet problem. Jag vill jättegärna ha en hund men jag vet att jag inte kommer att få en. Dessutom är jag osäker på om min familj skulle vara bra hundägare. Jag tänker på det här varje dag. Finns det någon som känner likadant?

Djurälskaren2.0

Föräldrarna pratar inte

Hej alla med KP framför näsan! Jag är en kille på 11 år som har ett problem. Mina föräldrar är skilda och bråkar hela tiden. De skilde sig när jag var 3 år gammal och nu kan de knappt tala med varandra. Finns det fler som är i min situation?

anonym

Bortglömd av bästisar?

Jag är en tjej på 11 för det mesta härliga vintrar. Men jag har ett problem. Det känns som om jag håller på att mista mina bästa kompisar! De två har börjat i samma skola men jag går i en annan. Jag är så himla rädd att de ska bli bästisar och ”glömma” mig. Vad ska jag göra? Så himla tacksam för svar.

En nedstämd Eikessonsonsondonson

Varför komma ut?

Det finns en grej jag inte fattar. Varför måste alla bisexuella, pansexuella och så vidare gå ut med sin sexualitet?

Missförstå mig inte nu, jag respekterar alla och tycker det är självklart att man får gilla vem man vill. Men varför är det så viktigt att komma ut? Jag ser ofta att personer frågar i KP hur de ska berätta för sin klass att de är exempelvis bisexuella. Måste alla i klassen veta det? Det är ju inte så att alla heterosexuella går runt och säger: ”Hej, jag är heterosexuell!” Håller någon med eller inte med? Skriv!

En hufflepuff-elev som nu ska gå och dricka te med Hagrid!


Läs mer Prat & Svar i tidningen KP