Filtren ”förskönar” utan att man bett om det.
Filtren ”förskönar” utan att man bett om det. Illustration: Jojo Falk

Varför längre fransar?

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 18.

Jag undrar en sak. Om man väljer ett filter på Snapchat, till exempel så att man ser ut som en björn, varför får man då längre ögonfransar och smalare ansikte?

Så är det på nästan alla filter, oavsett vad de föreställer! Varför?

Emma och Sara i Skåne ni vet vem jag är!

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Ofräscht i matsalen

Hej alla med ögonen riktade mot denna text! I min skola är det väääldigt smutsigt och dålig hygien i matsalen.

Våra tallrikar är av plast och har stora gula fläckar i mitten. Glasen är dåligt diskade.

I dag var det till exempel en massa vita färgflagor i mitt glas. Och på borden ligger det nästan alltid matrester. Jag blir så störd på detta!

Det är inte bara jag som tycker så här ...

Rodnar inför klassen

Jag är en 13-åring med ett ganska stort problem. Jag har någon form av social ångest. När jag ska prata med mina lärare eller inför klassen blir jag illröd i ansiktet, mina ögon blir blanka och mitt hjärta slår jättehårt. Ju mer jag tänker på det desto värre blir det. Men jag kan inte sluta. Känner någon igen sig?

Skumtomte

Kompisen stjäl

Min kompis snattar och stjäl saker. Hon tar ofta godis och har även tagit kläder från affärer. Hon har berättat det personligen för mig eftersom hon litar på mig. Men jag tycker att det känns väldigt jobbigt. Vad ska jag göra? Borde jag polisanmäla henne och riskera att förstöra vänskapen? Eller ska jag låta det vara och bli involverad i hennes ”brott” eftersom jag inte sagt något?

Den som konstant lyssnar på musik:)


Läs mer Prat i tidningen KP!