Våra favoritprylar!

11 KP-läsare och deras favoriter. Prylarna som de inte vill eller kan leva utan.

Lova Lundberg, 9

– Detta är min ametistspets. En gång råkade jag göra ett streck i en gammal KP-tidning från när mamma var liten. Det var så jag upptäckte att man kan skriva med den. Min mormor köpte den till mig på ett museum.

Stella Akander, 9

– Jag har gjort ugglan i slöjden och är väldigt nöjd med den. Jag har sågat, slipat, täljt, sandpapprat och målat. Den står i mitt rum.

Naima Fridman, 12

– Jag glömmer ofta bort tiden. Förut kollade jag vad klockan är på mobilen, men jag har inte alltid med mig den och slarvar ofta bort den. Klockan sitter alltid på armen och nu kommer jag inte för sent längre. Det bästa är att den är vattentät - för jag älskar att simma och bada!

Elea Noach 7 år

– Den här kon är mitt första gosedjur. Jag fick den av farmor när jag kom hem från BB. Vi leker mest.

Freja Lhådö, 12

– Tavlan föreställer en människa som går i en skog med ett paraply. Jag tycker att det blir coolt när allt är svart-vitt och så är det en stark färg som lyser upp. Jag ville att paraplyet skulle bli orange, men det blev typ rosa. Jag målar flera tavlor i veckan och sparar hälften. Den här står på mitt skrivbord för jag har bara en spik i mitt rum och där hänger en annan tavla med en flamingo som jag också har målat.

Marta Fridman, 10

– Gummisnodden ger mig tur. Jag har den alltid på simtävlingar. En gång glömde jag den och då blev jag diskad. Den är bra att ha när jag ska äta också eller vid andra tillfällen när jag behöver sätta upp håret.

Amanda Antonsson, 10

– Det här är ett halsband som också är ett förstoringsglas. Jag har ärvt det av pappas mormor. Hon använde det när hon läste. Jag är väldigt rädd om det och förvarar det bland mina smycken. Det har många ­coola detaljer som ser ut som fjädrar och pärlor.

Kira Rosén, 10

– Den här snögloben har en fjällräv i sig. Den passar kanske bäst som julpynt men jag har den framme hela året. Jag gillar vintern för jag fyller år då.

Olivia Cohn, 9

– Fotot föreställer min gudmors hund, Lajka. Jag älskar hundar och Lajka är en av de hundar jag känner. Min gudmor har tagit bilden och hon är fotograf. Jag skrev ett brev till henne där det stod att jag hoppades få träffa Lajka snart. Då fick jag ett svar med den här bilden som jag ramade in. Den står i mitt fönster och jag tittar på den varje dag när jag vaknar.

Elsie Thelning, 10

– IQ Puzzle brukar jag hålla på med innan jag går och lägger mig. Man ska bygga mönster efter ritningar. Det finns olika svårighetsgrader och man måste tänka ganska mycket. Det passar alla som gillar lite svårare pussel. Jag fick det av min lillebror.

Harry Broberg, 7

– Jag fick Bompa av min farfar när jag var jätteliten. Vi leker en massa olika saker. Ibland är han med i skolan och får sitta på min hylla.

Fler favoritprylar i KP 5.