Foto: Henrik LAnge

Utmaning: Sätt fart på skolan med KP:s rast-jakt

Ta hela skolgården till hjälp och se vem som först klarar KP:s rast-jakt!

Illustration: Henrik Lange

Regler: Tävla mot en kompis. Ni har alla raster under en vecka på er att klara uppdragen. Vem hinner först?

1. Nynna som Nano

Kommer du ihåg slutet på Nanos låt Hold on? När en stor kör börjar sjunga refrängen och allt bara lyfter som en nyårsraket. Exakt samma maffiga stämning ska du fixa på skolgården. Bilda en egen kör med två elever från varje årskurs. Sjung den smäktande refrängen om och om igen, samtidigt som ni vaggar inlevelsefullt fram och tillbaka och klappar händerna i takt.

2. Peppig applåd

SO-prov, glosförhör och olösliga ekvationer – ibland kan dagarna kännas olidligt långa. Vad sägs om att låta en jätteapplåd fylla dig med energi? Din uppgift är att få med ALLA på skolgården – inklusive två lärare – i den största klapp-festen ever.

3. Humliga hälsningar

”Tja, alla dubbelhakor!” eller ”Hej, alla små chokladbitar!”. Youtubers vet att en härlig hälsningsfras är bästa sättet att skapa stämning. Fixa samma känsla genom att ta hjälp av viskleken. Viska ”Hej, zmå humlor!” i örat på någon du inte känner. När meddelandet spritts till 15 personer får det komma tillbaka till dig. Resultatet? En helt ny hälsningsfras att använda varje gång du möter någon på skolgården.

4. Snygg snorbroms

Vore det inte härligt att ha en riktigt tät och fin mustasch? Vi har ungefär 100 000 hårstrån på huvudet. Det vore väl ganska snålt om inte dina skolkamrater kunde dela med sig av ett enda till dig, eller hur? Samla hårstrån från 20 personer. Knyt ihop dem och tejpa fast under näsan.

5. Egen karneval

Man måste inte klä sig i galna kostymer och fjädrar för att ha karneval. Sök på ”samba” på Spotify och spela upp någon låt som verkar fin. Lägg sedan händerna på närmaste persons axlar och bilda ett danståg. Dansa fram över gården tills minst 30 personer och en rastvakt har anslutit sig.