Illustration: Carolina Ståhlberg

Tidningsskolan

Vill du veta mer om KP:s tidningskola? Då har du kommit rätt. Här berättar vi mer om vad tidningsskolan är och hur du anmäler dig.

I Tidningsskolan får du och din klass lära er allt om hur man gör en tidning: Hur omslaget blir till, hur man skriver en artikel, vad en ­rolig och bra rubrik är, hur man tar spännande bilder. Och mycket mera!

Så funkar Tidningsskolan

Vi kommer till din skola, var den än ligger i Sverige. Vi har med oss all utrustning som behövs. Vi berättar först om hur tidningen KP blir till. Sedan kör vi tillsammans! Vilken ”slutstationen” blir är omöjligt att säga på förhand. Kanske slutar det med att alla elever gör var sitt häftigt tidningsomslag. Eller kanske din skola skapar en egen tidning som lever kvar långt efter att KP åkt sin väg. Och kanske blir just du chef­redaktör eller stjärnreporter? Som avslutning får alla som varit med ett personligt presskort – ­precis som en äkta KP-reporter.

Även handledarmaterial för lärare ingår.

Så anmäler du din klass

Tidningsskolan kostar pengar. Hur mycket det kostar beror på om man vill ha en lång kurs eller en kortare kurs och på hur många elever som ska vara med.

För prisuppgifter, mer information och anmälan ska en lärare eller någon annan vuxen på skolan mejla Tidningsskolans rektor Oskar Ekman eller klicka här för mer information.

KP tjänar inga pengar på detta. Kostnaden går endast till Tidningsskolans personal och material.