Här är tre tidigare vinnar-omslag. Årets tema är: VÅREN.
Här är tre tidigare vinnar-omslag. Årets tema är: VÅREN. Illustration: Shutterstock, Vera Stadin, Renata Lund och Villem Olovsson.

Teckna KP:s framsida

Vad är det första nästan 150 000 KP-läsare ser när det kommer en ny tidning? Omslaget så klart! Nu har DU chansen att teckna det!

Ännu en gång får en ­kåpeare teckna omslaget till tidningen.

I förra tävlingen var det jul-tema. Då vann 12-åriga ­Villem Olovsson med en vintrig bild han gjorde för hand och i ­dator. Är det din tur i år? Temat denna gång är: VÅREN. Tidningen kommer ut i slutet av april.

Du bestämmer vad din bild ska föreställa och hur du gör den. Rita med tusch, måla med målarfärg, färglägg i datorn, klipp och klistra. Eller blanda flera tekniker.

Posta bilden till ”Omslag”, KP, 105 15 Stockholm. Glöm inte att skriva namn, ålder, adress, telefon­nummer och mejladress (om du har en), så att vi kan få tag i dig om du vinner. Senast måndagen den 27 februari behöver vi ha ditt bidrag.

Tänk på det här!

■ Rita tydligt och använd mycket färg. Lämna inte bakgrunden vit.

■ Din teckning måste ha rätt proportioner. Bredd: 22,5 ­centimeter. Höjd: 27,5 centimeter. Här finns en smart mall som passar ett vanligt A4-papper. Vi på KP kan förstora bilder som ritats i mallformatet så de passar på omslaget.

■ Lämna plats för KP-loggan uppe till vänster och för en rubrik långt ner. Där ska du inte göra några ­viktiga detaljer eller figurer, men färg ska det alltså vara på hela ­bilden. Gör heller inga viktiga ­detaljer allra längst ut i kanterna.

■ Du ska inte skriva rubriker. Det gör KP.

■ Du måste hitta på och skapa ­bilden själv. Man får inte kopiera. Men man får så klart bli inspirerad!

■ Du får skicka in flera bidrag. Ingen gräns!

Priser

Förstapristagaren får sin bild på omslaget till KP 6 och ett presentkort på 500 kronor i en konstnärs-shop. Ytterligare minst tio vinnare får sina bilder publicerade i tidningen och två biobiljetter.