Fantasidjuren goshörning, miljonicorn och giross.
Fantasidjuren goshörning, miljonicorn och giross. Illustration: Stina Lövkvist och Caroline Ståhlberg

Teckna ett fantasidjur!

Goshörning, miljonicorn och giross. Vid flera tillfällen har KP hittat på nya djurarter. Nu är det din tur. Släpp loss fantasin i höstens roligaste tecknar-tävling!

Regler

■ Din uppgift är att hitta på och teckna en ny djurart. Vill du mixa två eller flera arter som redan finns? Eller komma på en helt ny? Du bestämmer!

■ Teckna djuret som du vill, kanske med tusch eller digitalt. Kom bara ihåg att rita tydligt (gärna med svarta konturer) och att använda starka färger. Djuret ska få plats på ett A4-papper.

■ KP vill ha bilden senast ­måndagen den 24 oktober.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD. På den här sidan presenteras vinnarna.


Glöm inte att skriva namn, ­ålder, adress, telefonnummer och mejladress. Mejla till tavla@kpwebben.se. Eller posta till ”Fantasidjur”, KP, 105 44 Stockholm.

■ Du ska hitta på och rita djuret själv, men det är självklart tillåtet att inspireras. Här på sidan ser du några av de djur som tidigare varit med i KP. Ännu fler finns här på KPwebben.

Priser och jury

Förstapristagaren får sitt bidrag publicerat i KP 19 och på vår sajt. Dessutom får hen ett tecknar-kit med 24 promarkers-tuschpennor och proffs-ritpapper (värde cirka 900 kronor). Ytterligare 15 vinnare får 12 ­promarkers och sina bidrag publicerade i tidningen och på KPwebben.

Jury är KP-redaktionen.