Kiana Blanckert och Rejhan Bellani.
Kiana Blanckert och Rejhan Bellani. Foto: Janne Danielsson/SVT

Talangerna möts i Mello

I Talang 2021 stod de mot varandra i finalen. Nu är de med i Melodifestivalen. KP passade på att ställa frågor till Rejhan Bellani, 16, och Kiana Blanckert, 15, innan de blir upptagna världsstjärnor …

Foto: Olivia Arte/Charming Music

Rejhan: ”Jag har bara sjungit med!”

Vad har du pysslat med sedan vi såg dig i Talang?

– Det har hänt mycket! Jag tycker att det var länge sedan. Jag har varit i skolan, spelat fotboll, skrivit på för ett skivbolag och vuxit som person.

Hur har du vuxit, menar du?

– Jag har blivit bättre på att sjunga och starkare mentalt. Jag har mognat, och vet ofta mycket tydligare vad jag vill och inte vill göra.

Hur var du som yngre?

– En ung grabb som älskade fotboll och musik, väldigt positiv och glad. I grunden samma som nu.

Hur är det i skolan?

– Jag går första året på gymnasiet, jag läser ekonomi. Ska jag vara ärlig längtar jag mest hem när jag är i skolan. Det är roligt att lära sig nya saker och träffa vänner. Men skolan är inte riktigt något jag älskar, bara.

Rejhan Bellani

Ålder: 16

Favoritfärg: Röd. ”Det beror mycket på att jag hejar på fotbollslaget Manchester United.”

Favoritmat: ”Mammas mat – bäst i världen.”

Bästa Mello-låt: I can’t go on med Robin Bengtsson.

Intressen förutom musik: ”Jag spelar fotboll i ett lag som heter HAIF. Sedan gillar jag att kolla film och på fotboll och vara med familj och vänner.”

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalen (deltävling 1).

Hur tränade du för att bli så bra på att sjunga?

– Sedan jag var liten har jag lyssnat på stora artister: Michael Jackson, Usher, Bruno Mars ... Och så har jag bara sjungit med. Det är så jag utvecklat min röst. Jag lyssnar på mycket olika musik också. R’n’b, hiphop, afrobeat, pop, Balkan-musik. Det tror jag har gett mig stor fördel i hur jag sjunger och spelar musik.

Berätta om din Mello-låt, Haunted!

– Den handlar om en kärleks­historia som tagit slut. Två personer som betytt mycket för varandra, men inte längre är med varandra. Det är en väldigt fin låt, tycker jag. Jag hoppas att tittarna håller med!

Är du nervös inför tävlingen?

– Faktiskt inte, jag brukar vara nervös precis minuterna innan jag sjunger. Men nu känns det bara fett kul. Det är inte många 16-åringar som får denna chansen.

Hur hanterar du nerverna när de väl kommer?

– Ibland låtsas jag att jag bara sjunger för en person, och liksom glömmer allt omkring. Det funkar.

Kan du vinna Mello?

– Vet inte. Men i mitt huvud ser jag mig själv vinna, det är det jag strävar efter.

Foto: Tove Floss/Universal Music

Kiana: ”Teatern har gjort mig starkare”

Vad har du gjort de senaste två åren?

– Gått i skolan så klart. Det största är att jag skrivit kontrakt med ett musikbolag. Så jag har fått möjlighet att jobba i studior och skapa egen musik. Och så har jag varit med i teateruppsättningarna Annie och Ronja Rövardotter.

Vad har du utvecklat mest?

– Det bästa är nog att mitt självförtroende har stärkts, det känns mycket bättre när jag ska uppträda nu.

Hur var du som yngre?

– En rätt livlig och energisk person. Men jag kunde nog ändå samla ihop mig när det var läge att vara lite seriös. Jag är mig nog rätt lik i dag, jag älskar att prata på!

Hur är det i skolan då?

– Jag går i 9:an. Allting känns bra, jag har toppen-lärare som jag trivs med. De gör att det fungerar med musiken. Jag ser väldigt mycket fram mot att söka till olika gymnasier i vår.

Ålder: 15

Idoler: ”Det ändras, just nu Lana Del Rey och Harry Styles.”

Favoritfärg: Blå.

Favoritmat: Poké-bowls och hamburgare.

Bästa Mello-låt: Euphoria med Loreen.

Intressen förutom musik: Teater och dans. ”I vår ska jag få spela min drömroll Dorothy i musikalen Trollkarlen från Oz.”

Aktuell: Tävlar i Melodifestivalen (deltävling 4).

Hur blev du så bra på att sjunga?

– Jag har väl egentligen alltid sjungit varenda sekund det varit möjligt – överallt. Sedan Talang-perioden tar jag sånglektioner. Så det har jag bara gjort i cirka två år.

Berätta något riktigt pinsamt du varit med om!

– I lågstadiet dansade jag i en uppvisning. Mitt i dansen skulle jag sparka högt upp till mitt öra. Men det blev alldeles för hårt och snabbt. Jag ramlade rätt ner på golvet framför publiken. Det har gått många år, men jag blir fortfarande generad när jag tänker på det.

Berätta om din Mello-låt!

Where did you go är superhärlig och pampig. Förhoppningsvis får den folk att dansa och ha kul. Jag tycker den har väldigt fin text också.

Är du nervös?

– Jag har inte hunnit till nervös-stadiet än. Men jag kommer så klart att ha nerver precis innan jag ska uppträda! Det händer nog de flesta, och det känns alltid superbra efteråt när det har försvunnit. Jag tror att det viktigaste för att hantera nervositet är att andas ordentligt och att tro på sig själv.

Vad säger din magkänsla, vem vinner Mello?

– Loreen kommer att bli farlig, hon är en helt fantastisk artist! Men många kan vinna.


Läs mer om årets Melodifestival. KP har studerat startfältet noga och utsett årets profiler.