Lär känna karaktärerna i serien Superskillz, skapad av Måns Gahrton och Johan Unenge.
Lär känna karaktärerna i serien Superskillz, skapad av Måns Gahrton och Johan Unenge. Illustration: Johan Unenge

Superskillz

Superskillz är KP:s nya serie. Sedan KP 8-9 går den som följetong i tidningen. Här är en kort presentation av karaktärerna och det allra första avsnittet.

Illustration: Johan Unenge

Eskil ”Superskillz” Storm

Eskil bor med sin pappa, bonusmamma och bonussyster. Han går i samma klass som sin granne Vera, som han gärna skulle vilja vara kompis med. Han skulle också gärna vilja ha högre status i klassen. Han är en ganska vanlig kille som har något väldigt ovanligt i sig – en märklig kraft som väntar på att komma ut. Och då händer det saker …

Illustration: Johan Unenge

Abeba

Abeba har motvilligt följt med sin mamma och flyttat in hos Eskils pappa – och i Eskil fått en irriterande bonuslillebror som hon tjafsar mycket med. Hon är suverän på basket och är någon många vill hänga med i skolan. Hon längtar bort till ett liv där det händer mer.

Illustration: Johan Unenge

Vera

Vera har gått i samma klass som Eskil sedan 1:an. Hon har alltid tyckt att han är helt okej, men inte mer än så. Hon vill bli bra på basket och beundrar Abeba. Hon börjar träffa Eskil mer än förut för att få vara nära hans bonussyster. Vilket Eskil missförstår.


En dag upptäcker Eskil att han har en superkraft. Men han kan inte berätta det för någon. Hur ska Eskil handskas med superkraften? Allt verkar gå bra, tills något oväntat händer ...

Läs första delen av Superskillz!

Av Måns Gahrton och Johan Unenge
Av Måns Gahrton och Johan Unenge

Läs kommande avsnitt av Superskillz i tidningen KP. Nytt avsnitt i varje nummer.


Serien är skapad av Måns Gahrton och Johan Unenge. Superskillz är den fjärde serien Måns och Johan gör för KP. Den ­första, Agent Annorlunda, hade premiär 1989. Efter den följde supersuccén Eva & Adam (1991) som blivit böcker, tv-serie och film. Ännu en succé var serien Livet enligt Rosa (2003) som även den blev en populär tv-serie.