Betygsskala för spelrecensioner på KPwebben.
Betygsskala för spelrecensioner på KPwebben.

Spelrecensioner

Läs KPwebbarnas spelrecensioner. Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Minecraft legends

Spelat på Xbox one

Betyg:

Spelet Minecraft legends är väldigt roligt, eftersom att det inte är så mycket uppdrag efter starten, så man kan göra lite vad man vill men det är fortfarande ett tydligt mål. Det går ut på att man ska besegra piglinerna som har tagit över världen. Mindre bra är att det kan vara svårt att röra sig på kartan snabbt och att instruktionerna är lite otydliga ibland. Man kan också spela på sin egen nivå genom att ändra svårighetsgraden. Också kostar det inte mer än runt tvåhundra kronor.

En som vill ha mer speltid, 11

Super Mario Odyssey

Från 7 år.

Betyg:

Super Mario Odyssey är ett spel där man ska rädda prinsessan Peach från den elaka sköldpaddan Bowser. Han vil nämligen gifta sig med prinsessan. Mario, hjälten, måste åka genom olika kungadömen för att hitta ”månar” som kan ge kraft åt ett skepp som heter The Odyssey. Till din hjälp har du hatten Cappy, som du kan kasta på fiender för att kunna förvandlas till de och använda dras krafter till att få fler månar. Det här spelet är jättekul! Man kan utforska lite hur man vill genom varje kungadöme. Och efter att man klarat spelet så kan man göra mycket mer!

om man ska ha världens längsta text, ska man ha världens längsta signatur också :) hej jag gillar att spela spel som Super Mario Odyssey och Minecraft och nu har jag så lång signatur att jag antagligen inte kommer att komma med xD, 11

Poppy Playtime Chapter 2

Från 12 år.

Betyg:

Poppy Playtime är ett skräckspel av spelutvecklaren Mob Games som går ut på att överleva fasansfulla monsterleksaker som, ja… vill äta dig så att säga:-)

Detta är andra delen av två kapitel (ett till kommer i vinter.). Denna gång har du stött på Mommy Longlegs som tvingar dig in i tre ”lekar” för att få en kod till ett tåg som tar dig därifrån. Men något säger den som spelar att Mommy inte spelar schyst….

Jag tycker att spelet är jättekul att spela. Spelet innehåller många kluriga pussel på vägen som fulländar det. Det rekommenderas från 12 år, men jag spelade det när jag var 9, men jag skulle rekommendera det från 10 år.

För mer backstory om Mommy, Huggy (Chapter 1), Bonzo, PJ, och alla andra så rekommenderar jag en hemsida som heter Fandom.

Ps. Lek 2, Whack a wuggy är jättesvår, så att ta hjälp av en vuxen är bra ;-)

Bussar är BÄÄÄÄST, 10

Minecraft

Spelat på PC. Från 3 år.

Betyg:

I Minecraft kan man göra vad som helst! Spelet går egentligen ut på att besegra Enderdraken men eftersom detta spel är så öppet så kan man göra vad man vill. Man kan bygga stora byggen, ha kul med sina kompisar och mycket mer! Jag rekommenderar verkligen spelet till alla som gillar att ha kul!

Spelar Minecraft varje dag, 11

Brawl Stars

Spelat på mobil. Från 7 år.

Betyg:

Brawlstars är ett taktiskt skjutarspel gjort av Finska spelutvecklarna Supercell. Spelet går it på att du ska skaffa dig spelkaraktärer/brawlers för att köra olika gamemodes på så kallade starr park. De flesta brawlers har väldigt starka karaktärsdrag och är även rätt färgglada, vilket gör det till ett mysigt och roligt spel.

3000÷2,8571428714=1050/GURGELMAN, 11

Zelda breath of the wild

Spelat på Nintendo switch. Från 12 år.

Betyg:

Det är ett roligt spel som dom flesta känner till. Man ska besegra en best. Under vägen till besten skaffar man sig olika saker som kommer att hjälpa dig. Det är inget blod och pistoler men man slåss med typ svärd.

Jag har aldrig varit med, 10

Brawl Stars

Spelat på mobil. Från 7 år.

Betyg:

Brawl Stars är ett taktiskt skjut spel. Utvecklat av Finska spelutvecklare Supercell. Spelet går ut på att du ska vinna matcher. De olika gamemodes du kan spela är bland annat Knockout (Är ett 3v3 gamemode som går ut på att man ska slå ut motståndarna, försten till 2 vinster vinner), Gem Grab (Är också ett 3v3 gamemode som går ut på att du och ditt team ska samla på det gems) och Solo Showdown (Är ett av alla gamemode med tio spelare, som all försöker slå ut motståndarna och själv vara fen sista kvar). I spelet finns även olika gubbar/brawlers. De olika brawlerna är olika svåra att få men även bättre baserat på deras type (Starting brawler, Rare, Super Rare, Epic, Mythic, Legendary, Crhomatics).

Spelet är roligt för de som vill ha lite variation i spel. Och eftersom flera av Brawlerna har ganska starka karaktärsdrag så blir det mycket roligare att spela.

GURGELMAN, 11

Five nights at Freddy's:Ultimate custom night

Från 12 år.

Betyg:

Detta FNAF-spel är inte som de andra, utan man kan välja vilka animatronics man vill ha och på vilken svårighetsgrad. De flesta finns med och man ska försöka överleva en natt. Väldigt bra spel, men saknar några karaktärer. Det är gratis på Steam, så det kräver inloggning där.

Fnafnörden, 12

War Robots

Spelat på mobil. Från 12 år.

Betyg:

Detta är en multiplayerspel där man bygger robotar för att slåss mot andra spelarnas robotar. Man börjar med några nybörjar-robotar och skaffar starkare bot:ar som man kan koppla ihop med flera olika sorters vapen. Sedan finns det också piloter, drönare och moderskepp för robotarna som man senare låser upp och kan använda. I spelet finns det klaner, där man skaffar vänner som man kan slåss tillsammans med i en squad.

Utvecklarna har lagt till events där man gör tasks för att få föremål, eller så kan man få saker gratis.

War Robots är ett av dom spel jag spelar mest. Det är väldigt enkelt att komma igång, och passar dem som gillar just robotar och teknik. Men, när man stiger i ligorna blir det väldigt svårt att skaffa bra vapen, eftersom att de vill att man ska spendera pengar på spelet. Många offers är riktigt dyra men det är ändå många som betalar för det.

Själv köper jag inget, så det bästa sättet är att grind:a varje dag.

WR (War Robots) communityn är riktigt stor och det finns ljudböcker, filmer just om WR-universumet, så det är ganska lätt att fastna vid det.

Erik Wong, 14

Pixel art

Spelat på mobil. Från 3 år.

Betyg:

Pixel art är ett spel där man ska färglägga. Bilderna är pixlade och det finns både stora och små och 3D. Det är ett spel som man fastnar i, så jag rekommenderar verkligen det.

Qwerty, 10

Hogwarts Legacy

Från 12 år.

Betyg:

Det är ett jätteroligt spel där man får göra sin egen Harry Potter karaktär och springa runt i Hogwarts och göra några olika uppdrag ibland får man typ slåss mot elaka skurkar och så får man lära sig trollformler det är ett roligt spel men ibland när man typ frustrerad när man inte klarar uppdraget Kan bestämma vad man vill heta i spelet och hur rösten ska låta hur Måns kan ska se ut och så när man dör får man börja om från början fast inte helt från början utan bara en liten bit från början det är lite tråkigt

Harry Potter fanet som köpte spelet för 500kr, 10

Lego City undercover

Spelat på Nintendo switch lite. Från 7 år.

Betyg:

När du börjar så ska du ta dig till polisstationen så fort som möjligt och efter några timmars klur kommer du ut i stan igen och är redo för nya äventyr!

Gustav, 9

Roblox - Creatures of sonaria

För Pc och mobil. Från 12 år.

Betyg:

Det här är ett fantasyspel man kan hitta på Roblox. Det går ur på att överleva i en stor och färggrann värld full av exotiska varelser från andra dimensioner. Du får välja en varelse, och när du hoppat in på kartan är ditt enda mål att överleva. Du samlar även svampar på vägen, pengar i spelet. Med dem så kan du köpa fler varelser att överleva med. Jag tycker spelet är väldigt roligt, men när man just har startat, så är det svårt att liksom hitta sin plats. Jag rekommenderar starkt det här spelet. Mina två tips till nya spelare är: Försök att samla så många svampar som möjligt för att skaffa nya varelser. Och när du har överlevt som en varelse, så hitta en annan! Det finns alltid något som du inte testat eller sett.

btw spelet kommer få en tv-serie!!, 11

Fall Guys

För Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Fall Guys är ett spel där du ska klara olika rundor och försöka vinna. Spelet släpptes år 2020 men köptes sedan upp av Epic games. Jag tycker spelet är jättebra därför att man kan spela tillsammans med sina vänner och ha party.

JrVacc, 10

Stardew Valley

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Stardew Valley är ett stort spel! Det handlar om att din stackars morfar har gått bort, och du måste bryta dig ut ur ditt kontorsliv. Därför flyttar du till Stardew Valley! Du får dessutom din morfars gamla bondgård som du måste renovera. Du får göra din egen spelkaraktär själv medtill exempel namn, hår, och favoritsak. Du får också träffa nya snälla - och vissa inte lika snälla - personer. Man kan skaffa till exempel kycklingar och andra gårdsdjur, man kan odla olika växter och träd, man kan utforska gruvorna, och mycket, mycket mer!

Spelet är dessutom en RPG, rollspel, 2D och i pixlar! Det gör det unikt från de flesta nya spelen, även om detta kom ut 2019!

Jag tycker Stardew Valley är ett av de bästa spelen som jag spelat på riktigt länge, och jag rekommenderar det verkligen!

Liam Tiger :D, 12

Fifa Mobile

Spelat på mobil. Från 3 år.

Betyg:

FIFA mobile är telefonversion av FIFA. FIFA Mobile går ut på att du ska samla på dig och köpa Fotbollspelare och bygga ihop ett lag av de. Med ditt lag kör du sen matcher för att vinna poäng så att du kan få ännu mer spelare så att man kan vinna ännu mer spelare för att vinna ännu mer. Själv tycker jag att FIFA MOBILE är roligare än vanliga FIFA.

Gurgelman, 11

Star Stable

För PC och mobil. Från 12 år.

Betyg:

Ett online hästspel fullt av äventyr! Man kan spela gratis upp till lvl 5. (annars kostar det 600 kr men det är värt det!) Otroligt många raser finns och du kan chatta med vänner och träffa nya! man kan starta en klubb, choppa kläder/utrustning (det finns 1000-tals kläder/utrustning/hästar) och köpa nya hästar.
Nyheter kommer varje onsdag till spelet och det kommer festivaler då och då till exempel ryttarfestivalen, julfirande, regnbågsfestivalen och halloween-firande. Levla din häst och dig själv med fantastiskta uppdrag!

en star stable älskare!, 12

Just dance 2022

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

För den som gillar att dansa! Du har en profil som du enkelt skapar. Du väljer (alltid) en låt som du dansar till. Spelet har nya låtar att välja på. Du kan ju ha en tidigare version till exempel Just dance 2021. Jättebra!

MIXED STYLES, 9

The legend of Zelda: Tears of the kingdom

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Det här spelet är en direkt uppföljare till Zelda: breath of the wild. Onda Ganon har återvänt. Med sina mörka krafter har han skjutit upp rikets slott till himlen. Och mystiska öar har dykt upp i himlen… Bara Link kan stoppa honom. Det här spelet är fantastisk. Det är en fantastisk värld, med bra grafik och spännande uppdrag. Jag skulle säga att allt ”breath of the wild” gjorde, gjorde ”tears of the kingdom”bättre. Jag rekommenderar det starkt.

En flygande Rito, 11

Cat quest 2

Spelat på Nintendo Switch. FRån 3 år.

Betyg:

Det är ett spel där man spelar som en katt och hund och försöker ena katterna och hundar. Det är ett väldigt bra spel som man inte behöver spela ettan för att förstå.

När Cat Quest 3?, 10

The Nightmare Before Christmas: Oogie's Revenge

Spelat på PS2. Från 7 år.

Betyg:

Gammalt, men SJUKT roligt! I det här spelet spelar man som Jack Skellington från The Nightmare Before Christmas. Oogie har återuppstått och ska bli kungen över alla 7 högtider (jul, halloween, påsk, st. Patricks dag, tacksägardagen, självständighetsdagen och alla hjärtans dag), och det är upp till DIG att stoppa honom! Det här spelet är väldigt roligt och jag spelade det väldigt mycket förut. Ett minus är att det är ganska svårt.

Pumpan, 12

Poly Bridge

Spelat på PC. Från 3 år.

Betyg:

Det här spelet är inte som andra spel. I detta spel ska man bygga broar och försöka att hålla sig under budgeten och se till så att bron inte krajar när bilar och båtar passerar. Det här spelet är väldigt avkopplande. Det enda negativa är att det är extremt svårt med.

En musikskapande brobyggare :), 12

Star Stable

Spelat på PC. Från 12 år.

Betyg:

Star Stable Online är ett onlinespel fullt av äventyr och gemenskap. Om man är Star Rider (kostar pengar men klart värt det) får man 100 Star Coins. Om man vill köpa en häst som kostar 800 SC får man vänta i 8 veckor.

Man kan inte vara kille i spelet men killar är välkomna ändå.

För mer info kan du söka på deras hemsida.

Nadia Noblenose, 12

Pokémon Legends, Arceus

Testat på Nintendo Switch. FRån 7 år.

Betyg:

Det här är ett spel med hyfsat bra grafik och bra story. Man börjar i ett tomrum, träffar en professor och får en ArcPhone som man använder i spelet. Du är sen med i en expedition där du ska fullända din Pokédex. All text är på engelska men spelet går att spela även om du inte kan engelska, men det blir roligare ju mer du förstår. Det är enspelarläge och du kan designa din karaktär med olika kläder. Det roligaste är att fritt få utforska regionen Hisui.

Alvis, 10

The legend of Zelda: Breath of the wild.

Testat på Switch. från 12 år.

Betyg:

Du vaknar upp i ett mystiskt tempel efter att ha sovit i 100 år. Medan du sov bröt ett krig ut och den onda anden Ganon har tagit över riket Hyrule. Prinsessan Zelda har försökt stoppa Ganon men det har inte räckt. Du måste stoppa Ganon. Det här spelet är fantastiskt. Man får utforska en fullkomligt ENORM värld, leta skatter i tempel, förhandla med bybor, utforska djupa dalar och besegra monster. Grafiken är fantastisk med otroligt vacker natur. Men man måste kunna bra engelska för att förstå vad man ska göra.

En bybo från Kakariko village!, 11

Donkey Kong

Spelat på Arkad och gameboy

Betyg:

Spelet är väldigt kul, och roligt om man gillar lite enklare spel som är bra att ha med på till exempel en bilresa. Man spelar som Donkey Kong, och Spelet går ut på att man ska genom att kasta ner tunnor för järnplatåer hindra Mario från att komma upp och bli förälskad i prinsessan som Donkey Kong skyddar.

Diddy Kong, 10

Unravel Two

Från 7 år.

Betyg:

Du och din kompis spelar som två ”Yarnys”, små figurer gjorda av garn. Tillsammans klarar ni av olika banor var ni klurar, blir jagade, svingar er från olika plattformer, och jobbar ihop. Allting i spelet är väldigt vackert uppbyggt med lugnande och stressig musik, beroende på vad som händer. Ni kan till exempel bli jagad av skuggmonster, en spelgalen tjäder eller en hungrig gädda! Spelet är gjort i Umeå och har typisk svensk natur: Skogar och steniga stränder. I vissa banor förekommer även städer och en fabrik. Jag tycker själv att det inte finns några dåliga eller mindre bra saker med spelet, förutom att man ibland råkar göra något litet fel och behöva börja om från senaste checkpointen(man märker inte direkt heller var de här förrän man ”dör”)

VERKLIGEN värt att prova!

PS: om du inte kan spela två, testa då Unravel! Det är det första Unravel-spelet som kom ut, kanske lite sämre, men det är fortfarande riktigt bra och man spelar bara en i det!

Mio Abel, 11 år

Hollow knight

Tetsat på Xbox series x. Från 7år.

Betyg:

Hollow knight är ett spel som har fastnat hos mig totalt. Spelet är ett ganska långt Metroidvania style spel med karaktärer som ser ut som kryp. Spelet verkar helt oskyldigt i början men senare får man veta att det har en otroligt sorglig historia! Det finns bossar så det räcker, och mer än 150 fiender i spelet. Det fantastiska med Hollow knight är att man får så mycket för ett lågt pris, det inkluderar spelet och fyra DLC pack Det mindre bra är att man fastnar ofta eller vet inte hur man ska ta sig vidare! Annars är det ett otroligt roligt spel, Rekommenderar det verkligen!

Rasmus Olsson, 13

Super Mario maker 2

Testat på Nintendo switch. Från 3 år.

Betyg:

Man kan bygga sina egna Super Mario banor. Det finns ett storymode där man ska klara banor och samla mynt för att bygga ett slott. Man kan också bygga världar där man kan lägga in sina byggda banor. Man kan ladda upp banor man byggt online. Det är course world. Där får man skapa sin profil och personer kan lajka banor du laddat upp och spela dom. Du kan också spela banor. Det är väldigt roligt att bygga banor och världar. Story mode var okej men inte jättekul. Det är roligt att ladda upp banor till sin profil. Course world var väldigt roligt eftersom det finns flera 1000 banor att spela! En nackdel är dock att dom inte uppdaterar spelet med nya saker att bygga med. För det kan vara lite irriterande om man har en idé på en bana men inte kan bygga den för att någonting i banan inte finns i spelet.

Super Mario fan! :), 11

The sims 4

Spelat på PC, Från 12 år.

Betyg:

The sims 4 är superbra! Du kan bygga allt från hus till hotell eller köpa ett färdigt hus i olika världar. Du kan också bilda familjer och skapa nya simmar(människor).

Thesims4lover, 9

Lost in play

Spelat på PC. Från 3 år

Betyg:

Detta är ett pusselspel där du spelar som två syskon som leker, men leken blir verklighet. Eller? Ibland spelar du som flickan och ibland som pojken, och ibland som nån helt annan! Spelet är jätte roligt och blandar roliga ”minispel” och kluriga pussel. En annan sak som jag gillar med spelet är att man kan få ledtrådar om det blir för svårt. Det ända som gör att det här underbara spelet inte får en femma är att minispelen ibland är väldigt svåra, men om man misslyckas många gånger kan man få hoppa över.

MorghNthorg, 10

Genshin Impact

Spelat på PS4. Från 12 år.

Betyg:

I spelet så ska man söka efter sin tvilling, som en okänd gud har tagit ifrån dig. Du är nu i Teyvat, ett land med 7 ”nationer”

Du börjar i Mondstadt, som är baserat på gamla Tyskland. Sedan Liyue, baserat på Kina. Efter det kommer du till Inazuma, baserat på Japan. Den nyaste nationen är Sumeru, som är baserat på Mellanöstern, och norra Afrika.

Jag har spelat Genshin i ett tag nu, och jag älskar det. Det är inte så svårt att spela det även om man inte vill betala en massa. Men ändå så tycker jag att det borde vara enklare att få personer om man är F2P (man kör spelet utan att köpa något).

Ayaka solos♡, 11

Supremacy 1914

Spelat på PC. Från 12 år

Betyg:

I Supremacy 1914 är du ett land i Europa, Nordamerika eller Norra Afrika. Ta över länder och bygg upp ett imperium men se upp för dina fiender. Jag tyckte spelet var VÄLDIGT roligt. Först förstår man inte men när man har kört i några veckor/månader har man lärt sig massor. Dock finns det spelare som vinner hela tiden. Se upp för dem.

Man ska inte vara Chile eller Far Eastern Republic då är man så gott som defeat, 14

Sonic Frontiers

Spelat på Xbox One x. Från 7 år.

Betyg:

Efter att Sonic och hans vänner blir separerade från varandra behöver Sonic rädda dem från fångenskap i 5 fem gigantiska öar. För första gången har Sonic fått ett riktigt stridsystem med olika slags moves som cyloop som gör att Sonic får nån slags effekt efter sig som är väldigt bra att använda mot starkare fiender, Sonic boom som gör att sonic sparkar jättesnabbt och gör blixtrar som skadar fiender. Men det är inte bara fem öar det finns ochså cyberspace små banor som man behöver göra ett par uppgifter. Spelet är väldigt roligt. Man springer runt besegrar fiender och bossar, hjälper sina vänner och samlar på saker som blue seeds of defense och red seeds of power och bli starkare, men samtidigt blir dina fiender starkare och smartare. Musiken är fantastisk som i varenda Sonic spel, det är mest punk rock, techno och lugn piano och violin och i en av öarna Indinsk musik. Jag skulle gärna lägga Sonic Frontiers på fem KP men det finns ett problem att objekten i öarna poppar in utan nån varning under tiden jag skriver denna recension har de inte fixat detta men nästa uppdatering kommer det, står det.

Johnny Larsson, 14

Overcooked

Spelat på Switch. Från 3 år.

Betyg:

”Overcooked” är ett roligt spel om man klarar av stressiga situationer. Du kan spela upp till fyra spelare åt gången och så här är spelet upplagt: Du väljer en bana och du får tre minuter på dig att laga så mycket av en maträtt. Det är som sagt kul men stressigt.

Lakrits och choklad <3, 10

Mario kart deluxe 8

Spelat på  Switch. Från 3 år.

Betyg:

I Mario kart kan du åka runt med vänner och familj som olika karaktärer eller en ”mii” i olika fantastiska världar. Du kan även spela online eller köra battels som till exempel Ballon battle eller Coin battle. Jag rekommenderar det och det är kul för hela familjen.

Mitsuri the love Hashira <3, 10

Fortnite

Spelat på PC. Från 12 år.

Betyg:

Spelet Fortnite går ut på att överleva. Du börjar ladda in i Battle royale (som det kallas). När du är i matchen är det 100 spelare du ska, ja ni fattar. Jag rekommenderar spelet men det ända som kan vara läskigt i spelet är vapen men det finns inget blod i spelet.

Roligt spel, 10

Super Smash Bros. Ultimate

Spelat på Switch. Från 12 år.

Betyg:

Detta är ett fightingspel jag har haft i ett år... och jag älskar det! I det vanliga spelläget ska du först välja en nintendofigur och sedan använda dess attacker för att skada och knuffa ut motståndare. Ju mer skada du har tagit, desto längre knuffas du av attacker.

Henry Modigh, 9

The sims 4

Spelat på PC. Från 12 år.

Betyg:

Jag bara älskar The Sims 4!! Jag kan spela i timmar, man försvinner verkligen in i en helt annan värld. Dessutom så är det gratis nu! Kan laddas ner från Steam och Orgin vad jag vet:). Jag rekommenderar att köpa årstider/seasons för att få en roligare spelupplevelse. Med årstider/seasons kommer snö, regn, åska med mera. Även helgdagar kommer med! Alltså att du kan fira jul, påsk, halloween och så vidare.

EnTjejPå11Vintrar

Cuphead

Spelat på Switch. Från 3 år.

Betyg:

Cuphead är ett spel som är baserat på de gamla tecknade filmerna från 1930-talet. Man kan spela som två karaktärer, Cuphead och Mugman. De kan skjuta små lasrar ur deras fingrar, och det är sättet att försvara sig på. Det finns över 30 olika bossar och banor! Konceptet kallas för ”run’n’gun” alltså att man springer och skjuter. Man tar sig igenom bossarna, en för en. Och ju längre man kommer i spelet, desto svårare blir bossarna. Det är dessutom ett plattformsspel, så man kan bara gå höger och vänster. Jag tycker detta spel är svårt men roligt, samt unikt för sin spelstyle.

Lizmo:), 11

MADFUT 23

Spelat på iphone. Från 7 år.

Betyg:

MADFUT är en bra serie FIFA liknande spel. Men det nya MADFUT 23 är mycket mer ”komplicerat” spel en de som är tidigare i serien. De fokuserade mer på nya saker än på fler kort/spelare. Men det är fortfarande roligt!

Ej Vä bo, 12

Bloons TD 6

Från 12 år

Betyg:

Man ska först välja en plats att stridas på. Sen får man automatiskt 500 kr. Av de ska man köpa olika apor att stridas med. Det kommer att komma ballonger längs en väg de kommer aporna att poppa. Om de inte hinner är det GAME OVER!!!

Jag är en sak skak!!!, 9

Super Mario land.

Spelat på Gameboy. Från 3 år.

Betyg:

En klassisk super Mario-handling: Mario ska rädda en prinsessa (den här gången Daisy). Jag tycker spelet är väldigt bra. Alla spel till gameboy är svartvita men man ska inte döma spelet efter grafiken! Det är roligt med bra musik. Men som alla gamla spel är det väldigt svårt.

Läs Bravelands!, 10

Roblox Brookhaven

Spelat på mobil.

Betyg:

Många känner till spelet Roblox, men ett spel ÄLSKAR jag. Det heter Brookhaven RP.Det är ett mysigt spel. RP står för Roleplay. I Brookhaven så kan du vara olika åldrar. Jag tipsar om att köra en High School RP i skolan. Jag älskar det här spelet och rekommenderar det starkt!

Karin , 9

Roblox

Spelat på ipad.

Betyg:

Roblox är ett spel med liksom massvis med olika värdar (alltså spel ). Jag brukar spela Rainbow Friends mycket men ibland spelar jag lite andra spel.

SpelNisse, 8

Animal crossing: New horizons

Spelat på Switch. Från 3 år.

Betyg:

Bygg hus, träffa vänner, gör uppdrag! Allt kan du göra i Animal crossing: New horizons! Spelet har funnits i några år och har tappat lite populäritet men är fortfarande bra.

Acnh lover<3, 10

Roblox: DOORS

Spelat på PC.

Betyg:

Roblox är gigantiskt, men varenda kotte känner nog igen detta spel: Doors!

I spelet spelar man som sin Roblox-avatar som ska fly ifrån ett hemsökt hotell. Man ska springa igenom dörrar (som namnet berättar) och hitta saker som kan hjälpa en på vägen. Men man är inte ensam på hotellet. Monstrerna Rush, Screech, Halt, Timothy (en liten spindel), Ambush, Hide, Seek och huvudantagonisten Figure är där för att stoppa dig. Dör du, måste du börja om eller använda en review (om du har en). Spelet är svårt om man inte vet vad det går ut på, men galet roligt! Rekommenderar starkt! En varning dock: dörr 50 är förvirrande och svår.

P.S: Du får en gratis review om du går med i utvecklarens grupp (LSPLASH). Åldersgränsen saknas med men jag rekommenderar för 7-åringar.

Albin Björk Stenskog, 11

Legend of Zelda: breath of the Wild

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

ÄLSKAR DET HÄR SPELET! Link vaknar upp i en mystisk helgedom, och får veta att han sovit i 100 år. Under tiden har ett krig utkämpats, och ondskan självt, väsenet Ganon har tagit över landet Hyrule. Prinsessan Zelda har under tiden Link sovit hållit Ganon i schack, men behöver Links hjälp för att besgra Ganon. Du får utforska en fullkomligt ENORM värld, full av smarta pussel, vackra miljöer, interagera med personer, laga mat och MYCKET mer. Alla borde spela det här spelet, tycker jag! Det enda dåliga är bara att man behöver ha höga kunskaper i engelska för att förstå spelets story.

En glad liten Korok [0-0], 11

Stumble Guys

För mobil, iPad och dator.

Betyg:

Spelet går ut på att du ska försöka klara ut en bana med massa olika hinder. Man kan också start ett party och ” bjuda” in sina kompisar och man kan få nya gubbar genom att snurra ett hjul. Det är väldigt mycket reklam.

En liten potatis som vill hälsa till Kitty katt och doggy bossy , 10

Roblox

För dator , iPad och iPhone.

Betyg:

Detta spel är som en plattform med miljontals spel som kan vara skapat av vem som helt. Man kan också göra en egen avatar men vissa klädesplag och frisyrer kostar Robux som valutan heter i spelen. Dom mest spelade spelen är nog Adopt me eller Brokheven ……..

En liten räv som spelar Roblox hela tiden , 10

Minecraft dungeons

Spelat på playstation 4

Betyg:

Ärkefybon har tagit makten. Han skickar ut monster och fängslar bybor, du måste stoppa honom! Du ska köra banor och samla vapen för att lättare döda monster. Banorna låses upp allt eftersom du spelar dem och går att köra på olika svårighetsgrader. Man ser till skillnad från vanliga Minecraft, karaktären ovanifrån. Det var dåligt att det laddade mycket och att vissa banor bara går att köra i en viss version. Trots det var spelet jätteroligt och jag rekommenderar det verkligen!

Alvar, 10

Kirby´s dream buffet

Spelat på Nintendo Switch

Betyg:

Spela som Kirby för att äta så många jorgubbar som möjligt! Man kan spela två stycken på samma konsol, fyra med lokalt läge och fyra på Online mode. Det finns tre olika spellägen: Battle royale, Mini game och Gourmet race.

Man kan ändra sin Kirby med olika färger och kostymer genom att levla upp. Man levlar upp efter hur många jordgubbar man har ätit totalt. Det finns till och med en tränings bana där man kan träna på sina skills. Om man har Kirby and the forgotten land på samma konsol så får man extra saker i detta spel, som musik från olika bossar.

Detta spel fick bara fyra stycken KP eftersom man blir trött på det rätt snabbt.

Dedede Kirby

Kirby´s dream buffet

Betyg:

Detta spel är ett party och racingspel. Man tävlar mot andra Kirby's för att äta mest jordgubbar som möjligt. Det finns tre olika spellägen. Gourmet race: Tävla igenom en bana för att få mest jordgubbar på slutet. Mini game: Det kommer jordgubbar från lådor, himlen och koppar. Ta så mycket som möjligt! Battle royale: slåss mot andra Kirbys för att få deras jordgubbar.

BM, 11

Five Nights At Freddys: Security breach

Från 12 år.

Betyg:

Det är det senaste FNAF spelet som släpptes 2021. Spelet är ett skräckspel men inte så läskigt egentligen. Anledningen för att det inte får 5/5 är för att det är ganska litet. Det verkar stort men när man nått 6 AM är det litet. Och ett tips om ni vill spela det: Döda inte Glamrock chica först. Det kommer bli svårare vid Fazcade sen så döda Monty först. Fast Montys strid är lite svårare är det bäst att ta sönder honom. Spelet har flera olika slut som Afton-endibg eller Vanny-ending. Det bra med det är att det finns mycket att göra.

FNAF LORD, 12

Fortnite

Spelat på stationär dator . Från 12 år.

Betyg:

Världens bästa spel om du gillar shooter spel så är det för dig du kan spela olika gamemodes som creative, zero build, build, team rumble och så vidare.

Det är inget blod i spelet och inte så jätte läskigt för att grafiken är cartoonish.

Det har ett eget Battle Pass som du kan lvla upp i och om du vill så kan du använda dina v-bucks (spelets valuta) för att köpa grejer i spelet det är inte pay to win.

Jag är ett sweat i Fortnite, 10

Rayman origins

Spelat på Xbox 360

Betyg:

Det här spelet är väldigt gammalt men även väldigt kul. Du kan spela som Rayman (som jag inte vet vad han är för något) eller som en blå blobb eller två konstiga djur med kläder. Genom att hjälpa andra så får man nya krafter som att: springa på väggar, glidflyga, och simma under vatten. Rekommenderas verkligen!

Nils, William D och Benjamin ni vet vem jag är!!! (^-^), 8

Pokémon go

Spelat på adriod mobil

Betyg:

Bra spel, som förtjänade att bli årets spel 2016! Man går runt i verkligheten och ofta dyker det upp pokémon. De kan man fånga. Man kan vara med i tre olika lag; team Instinct, team Mystic, eller team. Det finns också gym. I gymen finns det en eller flera olika pokémon. Ibland är gymmet till exempel blått, och då kan, man om är i något av de andra lagen, slå ut de andras pokémon. Om man är i ett lag som har samma färg som gymmet, så kan man sätta in en pokémon där. När ens pokémon har slagits ut, så får man tillbaka den, plus pokécoins, det vill säga pengar i spelet. Sedan kan man gå upp i level. Än så länge finns det 50 levlar, men det kommer nog komma fler. Plus att spelet är gratis!

Pika, pika..., 10

Snake.io

Spelat på Andorid surfplatta

Betyg:

I spelet är du en liten orm som har som   uppdrag att besegra andra ormar och äta så att de blir större. Man kan låsa upp nya utseenden, som dock inte har någon funktion.

Spelet kan bli lite enformigt, eftersom man inte kan göra så många olika saker, som i t.ex. minecraft, men behövs inte lång tid för att ladda.

YAYA, 11

Starstable Online

Spelat p Pc

Betyg:

Starstable är ett gratisspel på datorn. Man rider runt på ön Jorvik och gör uppdrag med sin häst. Spelet är online så man kan chatta och spela med varandra!

Om man vill låsa upp hela ön och alla uppdrag, samt att kunna köpa hästar så måste man vara starrider, och det kostar. Men det är värt det.

Som starrider får du 100 starcoins pär lördag. Man kan också köpa. Man har olika servar och jag är på icy volcano och heter Kit Silverweek.

Det som är dåligt är att om du vill ha en häst som kostar 950 starcoins, då måste du vänta 10 veckor!

Moroten, 12

Boomerang fu

Spelat på Xbox . Från 3 år.

Betyg:

Boomerang fu är ett spel där man är en frukt som kastar boomeranger på andra frukter. Spelet går ut på att träffa motståndarna med sin boomerang då vinner man omgången. Det går att spela både i team och i alla mot alla.

Vinner man omgången får man hattar att sätta på sin frukt. I spelet finns det små böcker som ger olika booster till sin frukt, som shield vilket innebär ett extra liv.

Spelet är jättekul och jag rekommenderar det till alla!

Oliver YW, 9

Minecraft dungeons

Spelat på Nintendo switch . Från 7 år.

Betyg:

I spelet så har en pillager hittat en magisk stav, som han tänker använda för att ta över världen. Och det är din uppgift att se till att han inte lyckas genom att förstöra alla hans planer.

Först så är spelet väldigt roligt, man samlar vapen och uppgraderar sina saker, men sen när man har klarat några av banorna så blir det ganska tråkigt, eftersom att det är samma sak hela tiden.

Det är okej, men jag skulle inte rekommendera det.

Spel-spelaren som gillar spel, 11

Roblox

Spelat på iPad. Från 7 år.

Betyg:

Roblox är ett spel där man kan spela massa mini spel. Även kan du ändra avataren fast det mesta kostar robux .

LOLO, 9

BanG Dream! Girls’ Band Party!

Spelat på Iphone. Från 3 år.

Betyg:

Det är ett japanskt rytmspel med över 300 olika låtar. Man kan välja vilken nivå man vill spela på från easy till expert och ibland special. Det innehåller både original låtar och covers från till exempel olika anime serier.

Man kan köpa grejer i spelet men det är inget man behöver göra för att kunna låsa upp något.

Jag kan verkligen rekommendera det här spelet!

Jag klarade 30s av Roku-chou Nen to Ichiya Monogatari på special, 14

Geneshin Impact

Spelat på iPhone. Från 7 år.

Betyg:

Du kommer till kontinenten Teyvat för att leta efter din bror. Det enda du minns är att en kvinna med magiska krafter skickade i väg din bror och att du tvunget behövde följa efter.

Det första man ska göra är att ta sig till staden Monstat där man träffar Amber, en energisk tjej som är otroligt duktig på att flyga.

Sen tar man sig till Liyue, ett stort, chinaliknande land. Det finns också ett tredje land, Inatzuma, men det är en stor ö mitt ute i ingenstans och är väldigt svår att ta sig till.

Vyn är fantastiskt och allt är jättevackert. Men spelet kopierar Zelda: Breath of te wild. Men spelet är det bästa jag spelat, jag rekommenderar det verkligen!

-Ebba, 10

The legend of Zelda: Links awakening

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Man hamnar på en ö mitt ute i ingenstans och Tarin och hans vän/fru hjälper en. Ens mål är att lämna ön.

Bra med spelet: Fin musik, fin miljö, lagom bra och rolig grafik och man får välja sitt namn.

Mindre bra med spelet: 2D och att det är svåra quests.

Gurka, 10

Crash Drive 3

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Crash Drive 3 är ett bilspel med milt våld. Spelet är riktigt kul!

Bra med spelet: Rätt så bra grafik, fina världar, man kan spela offline gratis, många ramper och snygga bilar.

Mindre bra med spelet: Svårt att fatta hur man byter bil och inga sprickor eller något när man kraschar (vilket försämrar upplevelsen).

Gurka, 10

Cat Quest

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

Cat Quest är ett spel i 2D som går ut på att du ska rädda din syster. Du har hela tiden en ”main quest” som ofta är att besegra drakar.

Bra med spelet: Det är kul, lätt att fastna, fin musik, många vapen, mycket utrustning, det finns ”side quests” och man kan få speciella ”superkrafter” (som att gå på vatten eller flyga) genom att besegra drakar.

Mindre bra med spelet: Spelet borde ha 7 årsgräns eftersom det är våld och på vissa ställen fula ord, spelet är 2D och ibland är spelet för svårt.

Gurka, 10

Unravel TWO

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Barnvänligt pusselspel som är den perfekta presenten för alla åldrar.

Bra med spelet: Lagom svårt, fin miljö, rolig parkour, roligt att de kallas ”yarnys” och man kan spela två.

Mindre bra med spelet: Ibland fattar man inte vad man ska göra.

Gurka, 10

Animal Crossing: New horizons

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

Spelet är ett spel som man snabbt fastnar för, vilket passar bra, eftersom spelet är lite byggt på att man spelar det varje dag. Man ska bygga upp sin egen ö och välja sina invånare.

Bra med spelet: Man får välja sina invånare, man kan spela flera, man kan ha sitt eget intresse på ön (te.x odling), karaktärerna är snälla och söta, man kan bygga saker, man får inreda ön och sitt hem som man vill och man får välja ön namn.

Mindre bra med spelet: Det är ALLDELES för mycket text.

Gurka, 10

Super Mari maker 2

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

Super Mario maker 2 är ett spel där spelaren får både bygga egna banor och prova på andras banor. Det finns även ett story mode.

Bra med spelet: Man kan välja vilket Mario spel grafiken och miljön är baserad på, man kan spela två personer och spelet är väldigt kreativt.

Mindre bra med spelet: Man kan bara spela andras banor om man har Nintendo Switch online, story mode är för enformigt, man kan bara skapa banor i 2D och det känns överdrivet när Peach blir bortrövad gång på gång och att hon aldrig kan slå tillbaka själv.

Gurka

Radish

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

Radish passar för alla åldrar och är ett pixelspel. Det handlar om en rödbeta som tappar bort sina barn och man måste hitta dem (jag vet att det låter barnsligt, men du borde prova).

Bra med spelet: Lagom svåra banor, många fantasimonster och helt okej humor.

Mindre bra med spelet: Dålig grafik och 2D.

Gurka, 10

Super Mario Odyssey

Spelat på NintendooSwitch. Från 7 år.

Betyg:

Marios fiende Bowser har kidnappat prinsessan Peach och tvingar henne att gifta sig med honom. Mario ger sig ut på jakt efter för att rädda henne och hennes levande krona. Han träffar hatten Cappy, kronans bror som härna följer med på äventyret.

De reser mellan olika länder för att samla Power Moons, (kraftmånar) och för att besegra de olika bossarna. Det är ett spel som jag tycker är roligt och utmanande. Man tröttnar inte lätt, men i början kan det vara lite svårt, men man kommer in i spelet och det blir roligare och roligare.

Hej Zoey!!! Det är Chloe här ;), 9

Minecraft

Spelat på andriod. Från 7 år.

Betyg:

Jag älskar Minecraft! Det finns två mode. Det första är creative/kreativt där man har oändligt med block. Om man spelar i creative så kan man skapa så mycket. Det andra är survival/överlevnad. Då ska du akta dig från zombies och andra monster. I survival kan du bygga enklare byggen.

BraSpel.com, 10

Animal crossing New horizons

Spelat på Nintendo switch. Från 3 år.

Betyg:

I Animal crossing flyttar man till en öde ö och får bybor. Sedan decorerar man ön och nyuter av ö livet. Grafiken är bra och det är roligt. men det är lite tråkigt att det tar så lång tid att lossa.

Millie, 12

Duplo train

Spelat på ipad. Från 3 år.

Betyg:

Sämsta spelet någonsin. Man spelar som en tågchafför som åker i ett duplotåg. Jag kräks på insidan när jag spelar det här spelet.

Hjälp mig!!!1!, 11

The legend of Zelda: Links awakening

Spelat på Nintendo switch. Från 7 år.

Betyg:

Man startar i en liten by vid kusten där en tjej har räddat en. Först ska man få tag på sitt svärd, men efter det börjar det hända grejer. Man sticker till både monster och djurbyar och har en liten romans med tjejen som räddade en. Spelet går ut på att man ska hitta sex instrument som finns gömda i grottor. Med hjälp av dem tar man sig in i ett jättestort ägg där slutbossen finns.

Jag tycker att spelet är rätt bra för musiken är mysig och kontrollerna är så bra. Men det blir väldigt sorgligt i slutet. Spelet är hursomhelst väldigt bra så testa det!

Ebba, 10

Geometry Dash

För Mobil, ipad och dator. Från 3 år.

Betyg:

I det här spelet är man en fyrkant som hoppar över trianglar, sågar och kugghjul . Man kan också hoppa in i en raket och hålla in för att flyga uppåt och det finns 5 fler fordon. Det finns banor av RobTop, han som gjorde spelet (han är svensk), som alla har 3 guldmynt i varje bana och när man klarar banan och har tagit med sig alla mynt till slutet får man 3 mynt. Man kan också göra egna banor som RobTop kan ge betyg i hur svår den är, men det måste vara en snygg bana som är kul att spela. Man kan också ändra fyrkant till 3 andra eller låsa upp nya fyrkanter. Det finns hemligheter i spelet som man måste klura ut och då får man en belöning.

Längsta insändaren men kortaste personen, 9

Mariokart 8 deluxe

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Mariokart 8 deluxe går främst ut på att man ska vina racertävlingar. Man kan också spela en annan variant som går ut på att spräcka varandras ballonger. Det är min favorit. Man kan köra upp till fyra personer, men också online. I början har man inte så många fordon att välja på, men senare i spelet får man många fler, till exempel en potta och en dalahäst. Men man kan bli lite yr för att det går så snabbt. Det är iallafall ett jättebra spel och jag rekommenderar det verkligen.

Min katt heter Kisse. Konstigt va?!, 10

Fortnite

För PC, Nintendo, ps4, ps5, Xbox. Från 12 år.

Betyg:

Ett jätteroligt spel som du får en fantastisk spel upplevelse där du får träna på hur bra du på att skjuta. Man får levla ut och köpa olika skins som spiderman och ninja. Man kan köra creative där kan du träna utan att behöva vara rädd för att förlora men du kan också köra med vänner. Fortnite är för dig som gillar att spela shooter-spel.

Vinne, 10

Fortnite

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Super kul spel! Du måste både vara klurig och snabbtänkt samtidigt som andra försöker precis som du: att eliminera alla.

Fortnite gamern, 10

Super Mario Odessey

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Hej! Jag har spelat Super Mario Odessey och jag tycker att det är väldigt bra för att man kan utforska så mycket. Och man kan även kasta sin hatt på saker för att skada de.

Jag tycker att de som gillar Mario och att utforska borde testa det här.

kp är den bästa tidningen i världen, 12

Star Stable

Spelat på PC. Från 7 år.

Betyg:

Jag tycker att spelet är superbra! Det går ut på att man har en häst och ska göra uppdrag. Man kan också köpa nya hästar för StarCoins, man får 100 StarCoins i veckan men man kan också köpa StarCoins för riktiga pengar. Det är ett online spel så man kan skaffa vänner och skapa ridklubbar!

StarStable älskaren!!!, 10

The legend of Zelda: Breath of the wild

Spelat på Switch. Från 12 år.

Betyg:

Link har sovit i hundra år och monstret Ganon har tagit över hela landet Hyrule. Prinsessan Zelda är fången inuti Ganon och man måste befria henne så att hon kan besegra Ganon.

För att kunna besegra Ganon måste du först besegra fyra andra bossar Divine Beast. Jag älskar den vackra grafiken och den bra storyn. Världen är nästan helt fri att gå runt i och det finns massa att göra till exempel besegra monster läger och hitta skatter. Det är inget blod. Jag älskar det!!! Jag rekommenderar det jätte mycket!!

Link är bäst!!!, 11

Lost in Random

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Du spelar som personen Even. Hon bor i landet Random. Random är ett land där alla hade tärningar men, nu är alla tärningar bortkastade. Du måste rädda och ta hem din syster från den onda drottningen. På sin väg till drottningen träffar du en tärning som lever. Den har även magiska krafter som du använder i strid. Man får åka mellan olika städer på sin väg till sin syster. Jag tycker mycket om att spelet bygger på tärningar och kort. Jag gillar också alla konstiga figurer. Men det dåliga är att det är lite väl mycket strider ibland. Sammanfattat är Lost in Random ett väldigt bra spel.

Moltas Andersson, 11

The legend of Zelda: Breat of the wild

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Link vaknar upp i en grotta på en platå som är avskild från resten av världen. Där får man veta av en gammal man att landet Hyrule är i hemskt tillstånd. Det är monstret Ganon som har tagit över landet. Målet är att ta sig in i slottet och besegra Ganon så att man räddar kungariket och prinsessan Zelda. Under spelets gång får man till exempel. utforska jätterobotar, besegra monster och leta efter byar. Ett tips till er som ska börja spela: Man kan teleportera sig till shrines och torn med hjälp av kartan. Det visste inte jag från början och det ställde till med rätt stora problem.

-Ebba, 10

Minecraft

Spelat på iPad. Från 7 år

Betyg:

Minecraft är ett öppet sandlåde-spel med två spellägen, nummer ett: creative mode. I creative mod ar du obegränsat med resurser och block. Nummer två: survival-mode. I survival mode är ditt mål att överleva. Du behöver samla ihop byggmaterial själv och överleva själv.

Den galna avokadon som sprutar guacamole med en vattenpistol!, 9

Fifa 22

Spelat på Nintendo Switch. Från 3 år.

Betyg:

Många matcher många mål.

Fifa 22 är ett fotbollsspel där du kan spela fotboll och man kan göra mål. ALLA landslag, många klubblag och de mest kända spelarna i hela världen finns med i Fifa 22. Man kan spela mot sina kompisar eller mot datorn. Man kan spela olika cuper eller enskilda vänskapsmatcher. Det är väldigt verklighetstroget och bra animerat.

Jag tycker att Fifa 22 är jättebra och kul eftersom jag själv gillar att spela fotboll. Rekommenderas till alla fotbollsintresserade!

FIFAÄRBÄST, 8 år

Fall guys: ultimate knockout

Spelat på ps4. Från 3 år.

Betyg:

Det är ett partyspel som 60 spelare kör samtidigt, Det finns väldigt många banor i kategorierna race, survival, hunt, logic och final. Jag tycker att spelet är väldigt kul men många ragear mycket när de åker ut. Så är du en person som blir arg på spel, spela på egen risk.

I LOVE KPPPPPP, 12

The Legend of Zelda, Breath of the wild

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Huvudpersonen Link har sovit i hundra år och landet Hyryll har blivit helt förstört. Demonen Ganon har tagit över hela landet och link behöver stoppa honom för att kunna rädda prinsessan Zelda. Man får gå runt i en enorm värld och hitta byar, samla saker, och mycket mer. Det finns även fyra minibossar som man behöver besegra. Spelet är väldigt roligt och det är bra grafik och många saker som man kan göra. Vissa saker kan dock vara lite svåra att fatta så det kan vara bra att ibland se lite på youtube om man inte fattar. Jag tycker att åldersgränsen är för hög och spelet har inget blod eller sådant i sig. Men, på det hela taget så är Zelda ett riktigt bra spel och väldigt fritt.

DragonAlexa, 10

Homescapes

Spelat på iPad, mobil och dator. Från 3 år

Betyg:

I Homescapes så ska man samla poäng genom att göra spel liknande Candy crush. Med poängen ska man renovera ett hus. Jag är besviken för att när man kollar på spelet innan man laddar ner det så är reklamen ”du ska få lösa roliga situationer” men sen kommer dem här roliga situationerna bara typ var tionde gång. Men efter ett tag är det roligt.

Personen som ångrats att den laddade ner spelet, 10

Hay Day

Spelat på ipad. Från 7 år.

Betyg:

Hay day är ett spel där man skapar sin egen bondgård ibland måste men skörda men ibland måste man ge djuren mat och mycket mer.

Det är ett spel med nivåer själv är jag i nivå 123 men jag är 99% säker på att det finns 1 000 nivåer.

Dessutom är spelet gratis.

Ha så kul!!!

123, 9

Toca life world

Spelat på mobil. Från 3 år.

Betyg:

Jag tycker spelet är väldigt bra och kul, man skapar sina egna liv och karaktärer men jag gillar inte att man måste köpa husen och ALLA platser.

The TocaPumpkin, 9

Lego Batman 3: Beyond Gotham

Spelat på ps4. Från 7 år.

Betyg:

Jag tycker att spelet är väldigt roligt för att man är i rymden och det tycker jag är intressant men också för att man kan åka till ”moon base” där kan man vara på månen och utforska och i basen kan man åka till olika planeter till exempel Zamaron och Nok. Men det finns också väldigt mycket att göra i till exempel batcave, watchtower och hall of justice efter storymodet. Jag tycker att spelet passar för de som är mellan 7-14 år min rekomendation (man får vara i en annan ålder) och de som gillar rymden, batman, lego och utforskning.

hi guuuuurl, 11

Roblox

Spelat på iPad men kan spelas på dator och mobil också. Från 7 år.

Betyg:

Roblox har många olika spel! Några exempel är: Brookhaven, Bloxburg, Adopt me & Royal high. Men det finns många mer. Du kan spela tillsammans med dina vänner och du kan ha en massa av dem. Jag tycker Roblox är jättebra eftersom det finns spel för alla. Och man kan få jättemånga nya kompisar! Det är också bra gjort.

Någon person, 12

Roblox Bloxburg

Spelat på mobil. Från 7 år.

Betyg:

Det är ett bra spel i Roblox som man kan bygga egna hus och jobba, få lön men det spelet kostar robux/robloxpengar

Hejsan, jag tränar dans om en kvart, 10

Roblox

Betyg:

Roblox tycker jag om, jättemycket! Hmmmm, finns det något som är dåligt med Roblox? Nej, inte alls! Men jag vet inte om man kan få texten på svenska istället? Och jag undrar hur man gör ett spel på Roblox? Adopt me är bäst!

JolineJojo, 9

No Man's Sky


Spelat på Xbox. Från 12 år.

Betyg:

No Man's Sky är ett rymdspel. Det handlar om att man har tappat minnet och vaknar på en öde planet. Nu ska man hitta sitt rymdskepp och ta reda på hur man kraschade. Det finns hela 18 kvintiljoner planeter att utforska, utspridda i 255 galaxer. Och det bästa är att typ 1 procent av planeterna är utforskade så det finns en enorm chans att man hittar en helt outforskad. No Man's Sky är väldigt kul men komplicerat. Det går att spela multiplayer men är också kul att spela själv och skulle förtjäna 5 KP om det inte var så svårt att förstå.

Rymdälskaren, 12

Bubbel Bobbel


Från 3 år.

Betyg:

Det är en babydrake som ska ta sig förbi hinder och in i mål. Det är ganska svårt men roligt. Jag rekommenderar det här spelet.

Den lilla snigeln, 10

Mario Kart 8 Deluxe


Från 3 år.

Betyg:

Spelet är kul för man kan spela både från själv till fyra personer. Det är väldigt bra grafik, alltså man lever sig verkligen in i det. Man får välja vilken person man vill vara och det finns ganska många personer att välja på. Dock ej rekommenderat för de som lätt blir åksjuka.

Den lila snigeln 3, 10

Totally reliable delivery service

Spelat på Nintendo Switch och Xbox one. Från 3 år

Betyg:

Det är ett spel som man kan leka runt i men man ska leverera paket till olika ställen och på olika sätt som bil, helikopter, brandsläckare och andra konstiga sätt. Spelet är en Singleplayer och Multiplayer spel så man kan spela för sig själv eller med vänner. Spelet är väldigt roligt för man kan göra olika saker.

kalle, 6

The Legend of Zelda: Breath of the wild

Testat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Detta är världens bästa spel. Kom ihåg det. Huvudpersonen Link vaknar upp och har tappat minnet. Han får utforska världen och besöka byar, ta bossar och tillslut besegra slutbossen Ganon. Det är jättefint tecknat och mycket natur, skogarna är jättefina och skuggorna realistiska. Man slåss mot troll och så, men inte med pistol utan med svärd, spjut och så vidare. Och när de dör blir de svarta. Haha där fick ni föräldrar, det finns inget blod! Jag tycker inte åldersgränsen är rättvis, min sjuåriga lillebror spelar det.

REKOMMENDERAS TILL ALLA. Jag vet, alla som skriver här säger det. Men jag lovar och svär, om du provar kommer du att älska det!

Ett problem är att man måste ha Nintendo Switch, men det löser sig, okej? Du kommer ÄLSKA det (fast inte om du är en jätteotålig person som inte tar emot hjälp).

JAG ÄLSKAR DEEET!!

MITT LIV=ZELDA!!!, 10

Who’s Your daddy

Från 12 år.

Betyg:

Spelet är roligt. Det handlar att en ska vara en bebis och den andra ska vara en pappa. Pappan ska hindra att bebisen tar livet av sig genom att äta batterier, dricka schampoo eller tvål eller att gå på glas, drunkna eller använda gaffel eller kniv och sätta i ett el uttag. Spelet är ett Multiplayer spel så man kan köra med vänner. Det är ett kul spel men jag tröttnade på det ganska fort.

Nils, 13

Minecraft Java Edition

Spelat på Xbox One. Från 7 år.

Betyg:

Jag har inte träffat en enda människa som inte vet vad Minecraft är. Jag menar, kom igen, Minecraft har titeln som världens bäst säljande spel genom tiderna. Idén är enkel: Överlev. Du börjar spelet i en helt ny värld och ska slå på trä för att kunna få föremål. Du kan också spela på Creative mode och flyga och ha oändligt med resurser. I Minecraft är det väldigt lätt att skapa plugins eller mods som ändrar hur spelet fungerar. Det roligaste heter Origins mod, googla hur man laddar ner det NU (om du spelar på java)! Minecraft är mitt absoluta favoritspel och förtjänar fem KP.

Sorry om det blev lite långt, 12

Stardew Valley

Spelat på Xbox One. Från 7 år.

Betyg:

Det är ett fridfullt bondespel där du odlar och tar hand om dina djur på  bondgården tills du hittar gruvor, slåss med monster och utför uppdrag åt dina kompisar i staden. I Stardew Valley spelar du ensam. Det finns festivaler och bröllop. Det roliga med Stardew Valley är att det finns alltid något att göra och man kan aldrig tröttnar. Du kan ladda hem spelet på telefon och surfplatta men tv eller dator, rekommenderas.

T0ARULLEN, 11

HYRULE WARRIORS Age of Calamity

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Det är ett fighting-spel som går ut på att ta ner bossar och klara banor. Det är samma värld som i The legend of Zelda breath of the wild och samma grafik. Men väldigt olik styrning och det är mer fighting än utforskning. Och dom enorma divins beast som man fick gå in i i Zelda breath of the wild får man äran att vara. Jag tycker det är jättebra!

ostbåge-älskaren, 9

Super smash bros ultimate

Spelat på Switch. Från 12 år.

Betyg:

Det här är ett fightingspel som tyvärr bara funkar till Nintendo switch Det är ett väldigt bra spel som innehåller många gubbar och varje gubbe har speciella attacker mina favoritskor är bland annat Link, Bowse,r Bowser Junior, Dark Pit, Yoshi och Samus Aran. Spelet innehåller många roliga banor och även nya spel lägen Spirits mode och World of Light Adventure Mode. Ibland Ungefär var tionde minut blir du utmanad av en ny gubbe, vinner du så får du den. Det finns många olika utseenden på varje gubbe och många olika banor och  spelet innehåller få buggar och grafiken är verkligen jättefin. Jag rekommenderar det till många. Det är väldigt lite våld. Men, tyvärr så kan man köpa saker i spelet Det var allt för mig Tack och hej.

Harry Potter, 9

Geometry dash

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

I spelet så är man som en liten kub som ska försöka hoppa över hinder. Om man dör får man köra från början. Det finns flera banor och flera versioner. Det finns en kostnadsfri och en som man måste betala pengar för. Jag har inte den som man måste betala pengar för, utan den som inte kostar pengar och jag tycker att den är jätterolig! Man kan köra practice mode då det blir checkpoints varje gång man hoppar så om man dör så kör man från stället som man senast hoppade på.

Hulda Bohlin, 12

The Sims 4

Spelat på PC. Från 12 år.

Betyg:

Jag har en ganska seg dator och inga pack men ändå är spelet super. Jag köpte det för 100 kronor på prisjakt tror jag. Jag vill nog köpa två pack, Paradisön och Hundar och katter. Spelet är jättesuperdupermegakul! Det är superkul att att skapa simmar och bygga och inreda sitt hus! Jag bygger typ alla hus med pool för jag älskar pool! Man kan sedan också träffa andra simmar och bygga relationer. Om man är tillräckligt kära så kan man skaffa barn och då så får man uppfostra barnet från födseln. Även om den rekommenderade åldersgränsen är 12 så tycker jag att man kan spela den när man är lite yngre. Tack och hej leverpastej!

Hulda Bohlin, 12

The legend of Zelda: Breath of the wild

För Nintendo switch. Från 12 år

Betyg:

Man spelar som en hjälte som heter Link. Som ska rädda prinsessan Zelda och hela riket Hyrule. Det man ska göra är att döda Ganon, men för att göra det enklare måste man befria divine beast, dem gudomliga bestarna (som ser ut som stora robot djur.) På vägen mot att besegra Ganon stöter man på massa monster, stora som små. Spelet tar lång tid för en nybörjare. Men speedrun rekordet är lite mindre än en halvtimme.

Spelet finns inte på svenska.

Ossimannen, 10

Paper Mario: the origami king

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Den självutnämnde och vikta kung Olly har tagit prinsessan Peach slott, surrat in det med band och flugit upp det på ett berg. Det är upp till Mario att befria slottet och alla som fallit offer för kung Olly. Med kungens syster Olivia som hjälp kan Mario påbörja sitt uppdrag, att göra sönder alla fem band för att sedan rädda prinsessan. Men Olly har skickat ut sin stora origamiarmé för att stoppa dem. Det är ett av de bästa spelen jag någonsin spelat, men det ända dåliga är att det är en seg start. Spelupplevelsen förbättras om man kan hyfsat bra engelska, eftersom alla pratar ganska mycket. (Men inte Mario) Men om du inte gillar spel som är konstiga är kanske Paper Mario inte ett spel i din smak.

Malte S, 11

Among Us

Mobilspel. Från 12 år.

Betyg:

Among Us går ut på att man ska laga ett rymdskepp, men det finns förrädare (imposters) bland oss. Förrädarna ska döda alla på skeppet, om dem lyckas vinner dom. Men om dem andra spelarna lyckas få reda på vem som är imposter så kan dem ”kicka” ut hen.

Among Us är ett online spel. Egentligen kan man nog spela det från alla åldrar.

Julia Fejervary, 10

PHOGS

Spelat på Xbox One S. Från 3 år

Betyg:

I PHOGS spelar du eller en kompis som en dubbelhövdad hund. Ni springer runt i massa magiska världar(Om man bortser från startbanan, som inte alls är magisk). Det är väldigt bra musik och grafiken är väldigt bra. Haken är för att ens kunna klara av spelet så måste man samla 10 hundben. Dock är dem svåra att samla ihop. Man måste göra uppdrag som oftast är att hämta saker till gubbar i spelet.

Den Glada Gurkan!, 9

TocaLife: World

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Det är ett spel där man ska bygga hus. Man kan bygga egna karaktärer gå på bio, teater, mataffären, gå och äta sushi och shoppa. Jag skulle säga att det är ett spel för kanske max 11 åringar, men det är fortfarande kul ändå. Man kan köpa andra världar för riktiga pengar. Man kan också skapa egna familjer.

Felicie, 11

Minecraft

Spelat på PC. Från 3 år.

Betyg:

Detta är ett spel som man kan både spela på mobilen och datorn. Spelet handlar om att man ska överleva som i riktiga världen och att man ska slå enderdraken som är bossen.

Michal Bogucki, 13

Brawl stars

För konsol, mobil och surfplatta. Från 7 år.

Betyg:

Brawl stars är ett spel där man är en tecknad figur och bråkar med andra. Det är ett onlinespel och väldigt roligt att spela med vänner. I trophyroad kan du låsa upp nya brawlers och boxar med coins, powerpoints och om du har tur kan du få en ny brawler. Spelet går ut på att ”döda” andra spelare och vinna. Det finns olika gamemodes som till exempel showdown, då det är tio spelare och man ska vara sist kvar att överleva, sedan finns det många fler men de tar jag inte upp nu. Om du gillar Fortnite är detta ett rekommenderat spel för dig. Spelet är gratis men du kan köpa andra saker i spelet. Det var allt för mig.

Taraboii!, 10

Roblox: Adopt me

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Du får välja ett djur och sedan ska du gå runt och samla på dig vapen genom att stå på dem i ca 1-2 sekunder. Du kan gömma dig i buskar men sedan när du skjuter syns du igen. Det påminner om Brawl stars. Det finns battle pass där man kan få uppgraderingar till sina gubbar så att de blir starkare. Det finns kistor där man kan få nya gubbar och det är olika grad på dem.

Alvin, 13

Zooba

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Du får välja ett djur och sedan ska du gå runt och samla på dig vapen genom att stå på dem i ca 1-2 sekunder. Du kan gömma dig i buskar men sedan när du skjuter syns du igen. Det påminner om Brawl stars. Det finns battle pass där man kan få uppgraderingar till sina gubbar så att de blir starkare. Det finns kistor där man kan få nya gubbar och det är olika grad på dem.

Alvin, 13

Among Us

Simulation testat på mobil. Från 9 år.

Betyg:

Det blir spännande direkt, du kommer att ha kul med dina vänner och du kommer vilja bli en bedragare (impostor). I Among Us kan man vara ”Crewmate” eller ”Impostor”.

I spelet befinner du dig uppe i ett rymdskepp med olika figurer. När du startar spelet kommer det upp på din skärm om du är crewmate eller impostor. Som crewmate så ska du försöka att inte bli dödad av impostorn medan du springer runt på kartan och gör dina ”tasks”. Crewmates vinner om varenda crewmate gör sina tasks eller om man röstar ut impostorn. Om impostorn har dödat en crewmate och springer iväg så kan en annan crewmate rapportera kroppen och så diskuterar man oftast i en textchatt. Man kan också göra en nödmöte om man till exempel tittat på kameror och sett impostorn döda en crewmate även om kroppen är för långt bort. När ett nödmöte inträffar så diskuterar man också i en textchatt. Det som impostorn ska göra är att försöka sabotera olika grejer på kartan, när det händer så måste crewmates laga dem. Impostorn ska också försöka döda alla crewmates. Impostorn vinner om alla crewmates är döda. Det som jag gillar med Among Us är att man kan spela spelet med sina kompisar och för att det är ett väldigt spännande spel. Det finns tre olika kartor på Among Us, ”The Skeld”, ”Mira HQ” och ”Polus”. På ”Mira HQ” så springer man också runt och gör tasks, där är kartan annorlunda. På ”Polus” så springer man runt både utomhus och inomhus. Nackdelen med Among Us är att när man har kört en lång stund så börjar man tröttna på det. Man kan ha många olika ”skins” och ”pets” i Among Us men skinsen och petsen kostar pengar. Innan spelet börjar så får du välja vilken hatt du vill ha, vilken färg du vill ha och om du har köpt pets och skins så får du också välja det . Among Us kan man spela på både mobil och PC. Om du gillar att spela spel med kompisar som också är spännande spel så är Among Us det perfekta spelet för dig.

Viktor was an Impostor :), 12

Här kan du läsa fler spelrecensioner!