Betygsskala
Betygsskala

Spelrecensioner

Läs KPwebbarnas spelrecensioner. Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

The Legend of Zelda, Breath of the wild

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Huvudpersonen Link har sovit i hundra år och landet Hyryll har blivit helt förstört. Demonen Ganon har tagit över hela landet och link behöver stoppa honom för att kunna rädda prinsessan Zelda. Man får gå runt i en enorm värld och hitta byar, samla saker, och mycket mer. Det finns även fyra minibossar som man behöver besegra. Spelet är väldigt roligt och det är bra grafik och många saker som man kan göra. Vissa saker kan dock vara lite svåra att fatta så det kan vara bra att ibland se lite på youtube om man inte fattar. Jag tycker att åldersgränsen är för hög och spelet har inget blod eller sådant i sig. Men, på det hela taget så är Zelda ett riktigt bra spel och väldigt fritt.

DragonAlexa, 10

Homescapes

Spelat på iPad, mobil och dator. Från 3 år

Betyg:

I Homescapes så ska man samla poäng genom att göra spel liknande Candy crush. Med poängen ska man renovera ett hus. Jag är besviken för att när man kollar på spelet innan man laddar ner det så är reklamen ”du ska få lösa roliga situationer” men sen kommer dem här roliga situationerna bara typ var tionde gång. Men efter ett tag är det roligt.

Personen som ångrats att den laddade ner spelet, 10

Hay Day

Spelat på ipad. Från 7 år.

Betyg:

Hay day är ett spel där man skapar sin egen bondgård ibland måste men skörda men ibland måste man ge djuren mat och mycket mer.

Det är ett spel med nivåer själv är jag i nivå 123 men jag är 99% säker på att det finns 1 000 nivåer.

Dessutom är spelet gratis.

Ha så kul!!!

123, 9

Toca life world

Spelat på mobil. Från 3 år.

Betyg:

Jag tycker spelet är väldigt bra och kul, man skapar sina egna liv och karaktärer men jag gillar inte att man måste köpa husen och ALLA platser.

The TocaPumpkin, 9

Lego Gatman 3: Beyond Gotham

Spelat på ps4. Från 7 år.

Betyg:

Jag tycker att spelet är väldigt roligt för att man är i rymden och det tycker jag är intressant men också för att man kan åka till ”moon base” där kan man vara på månen och utforska och i basen kan man åka till olika planeter till exempel Zamaron och Nok. Men det finns också väldigt mycket att göra i till exempel batcave, watchtower och hall of justice efter storymodet. Jag tycker att spelet passar för de som är mellan 7-14 år min rekomendation (man får vara i en annan ålder) och de som gillar rymden, batman, lego och utforskning.

hi guuuuurl, 11

Roblox

Spelat på iPad men kan spelas på dator och mobil också. Från 7 år.

Betyg:

Roblox har många olika spel! Några exempel är: Brookhaven, Bloxburg, Adopt me & Royal high. Men det finns många mer. Du kan spela tillsammans med dina vänner och du kan ha en massa av dem. Jag tycker Roblox är jättebra eftersom det finns spel för alla. Och man kan få jättemånga nya kompisar! Det är också bra gjort.

Någon person, 12

Roblox Bloxburg

Spelat på mobil. Från 7 år.

Betyg:

Det är ett bra spel i Roblox som man kan bygga egna hus och jobba, få lön men det spelet kostar robux/robloxpengar

Hejsan, jag tränar dans om en kvart, 10

Roblox

Betyg:

Roblox tycker jag om, jättemycket! Hmmmm, finns det något som är dåligt med Roblox? Nej, inte alls! Men jag vet inte om man kan få texten på svenska istället? Och jag undrar hur man gör ett spel på Roblox? Adopt me är bäst!

JolineJojo, 9

No Man's Sky


Spelat på Xbox. Från 12 år.

Betyg:

No Man's Sky är ett rymdspel. Det handlar om att man har tappat minnet och vaknar på en öde planet. Nu ska man hitta sitt rymdskepp och ta reda på hur man kraschade. Det finns hela 18 kvintiljoner planeter att utforska, utspridda i 255 galaxer. Och det bästa är att typ 1 procent av planeterna är utforskade så det finns en enorm chans att man hittar en helt outforskad. No Man's Sky är väldigt kul men komplicerat. Det går att spela multiplayer men är också kul att spela själv och skulle förtjäna 5 KP om det inte var så svårt att förstå.

Rymdälskaren, 12

Bubbel Bobbel


Från 3 år.

Betyg:

Det är en babydrake som ska ta sig förbi hinder och in i mål. Det är ganska svårt men roligt. Jag rekommenderar det här spelet.

Den lilla snigeln, 10

Mario Kart 8 Deluxe


Från 3 år.

Betyg:

Spelet är kul för man kan spela både från själv till fyra personer. Det är väldigt bra grafik, alltså man lever sig verkligen in i det. Man får välja vilken person man vill vara och det finns ganska många personer att välja på. Dock ej rekommenderat för de som lätt blir åksjuka.

Den lila snigeln 3, 10

Totally reliable delivery service

Spelat på Nintendo Switch och Xbox one. Från 3 år

Betyg:

Det är ett spel som man kan leka runt i men man ska leverera paket till olika ställen och på olika sätt som bil, helikopter, brandsläckare och andra konstiga sätt. Spelet är en Singleplayer och Multiplayer spel så man kan spela för sig själv eller med vänner. Spelet är väldigt roligt för man kan göra olika saker.

kalle, 6

The Legend of Zelda: Breath of the wild

Testat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Detta är världens bästa spel. Kom ihåg det. Huvudpersonen Link vaknar upp och har tappat minnet. Han får utforska världen och besöka byar, ta bossar och tillslut besegra slutbossen Ganon. Det är jättefint tecknat och mycket natur, skogarna är jättefina och skuggorna realistiska. Man slåss mot troll och så, men inte med pistol utan med svärd, spjut och så vidare. Och när de dör blir de svarta. Haha där fick ni föräldrar, det finns inget blod! Jag tycker inte åldersgränsen är rättvis, min sjuåriga lillebror spelar det.

REKOMMENDERAS TILL ALLA. Jag vet, alla som skriver här säger det. Men jag lovar och svär, om du provar kommer du att älska det!

Ett problem är att man måste ha Nintendo Switch, men det löser sig, okej? Du kommer ÄLSKA det (fast inte om du är en jätteotålig person som inte tar emot hjälp).

JAG ÄLSKAR DEEET!!

MITT LIV=ZELDA!!!, 10

Who’s Your daddy

Från 12 år.

Betyg:

Spelet är roligt. Det handlar att en ska vara en bebis och den andra ska vara en pappa. Pappan ska hindra att bebisen tar livet av sig genom att äta batterier, dricka schampoo eller tvål eller att gå på glas, drunkna eller använda gaffel eller kniv och sätta i ett el uttag. Spelet är ett Multiplayer spel så man kan köra med vänner. Det är ett kul spel men jag tröttnade på det ganska fort.

Nils, 13

Minecraft Java Edition

Spelat på Xbox One. Från 7 år.

Betyg:

Jag har inte träffat en enda människa som inte vet vad Minecraft är. Jag menar, kom igen, Minecraft har titeln som världens bäst säljande spel genom tiderna. Idén är enkel: Överlev. Du börjar spelet i en helt ny värld och ska slå på trä för att kunna få föremål. Du kan också spela på Creative mode och flyga och ha oändligt med resurser. I Minecraft är det väldigt lätt att skapa plugins eller mods som ändrar hur spelet fungerar. Det roligaste heter Origins mod, googla hur man laddar ner det NU (om du spelar på java)! Minecraft är mitt absoluta favoritspel och förtjänar fem KP.

Sorry om det blev lite långt, 12

Stardew Valley

Spelat på Xbox One. Från 7 år.

Betyg:

Det är ett fridfullt bondespel där du odlar och tar hand om dina djur på  bondgården tills du hittar gruvor, slåss med monster och utför uppdrag åt dina kompisar i staden. I Stardew Valley spelar du ensam. Det finns festivaler och bröllop. Det roliga med Stardew Valley är att det finns alltid något att göra och man kan aldrig tröttnar. Du kan ladda hem spelet på telefon och surfplatta men tv eller dator, rekommenderas.

T0ARULLEN, 11

HYRULE WARRIORS Age of Calamity

Spelat på Nintendo Switch. Från 12 år.

Betyg:

Det är ett fighting-spel som går ut på att ta ner bossar och klara banor. Det är samma värld som i The legend of Zelda breath of the wild och samma grafik. Men väldigt olik styrning och det är mer fighting än utforskning. Och dom enorma divins beast som man fick gå in i i Zelda breath of the wild får man äran att vara. Jag tycker det är jättebra!

ostbåge-älskaren, 9

Super smash bros ultimate

Spelat på Switch. Från 12 år.

Betyg:

Det här är ett fightingspel som tyvärr bara funkar till Nintendo switch Det är ett väldigt bra spel som innehåller många gubbar och varje gubbe har speciella attacker mina favoritskor är bland annat Link, Bowse,r Bowser Junior, Dark Pit, Yoshi och Samus Aran. Spelet innehåller många roliga banor och även nya spel lägen Spirits mode och World of Light Adventure Mode. Ibland Ungefär var tionde minut blir du utmanad av en ny gubbe, vinner du så får du den. Det finns många olika utseenden på varje gubbe och många olika banor och  spelet innehåller få buggar och grafiken är verkligen jättefin. Jag rekommenderar det till många. Det är väldigt lite våld. Men, tyvärr så kan man köpa saker i spelet Det var allt för mig Tack och hej.

Harry Potter, 9

Geometry dash

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

I spelet så är man som en liten kub som ska försöka hoppa över hinder. Om man dör får man köra från början. Det finns flera banor och flera versioner. Det finns en kostnadsfri och en som man måste betala pengar för. Jag har inte den som man måste betala pengar för, utan den som inte kostar pengar och jag tycker att den är jätterolig! Man kan köra practice mode då det blir checkpoints varje gång man hoppar så om man dör så kör man från stället som man senast hoppade på.

Hulda Bohlin, 12

The Sims 4

Spelat på PC. Från 12 år.

Betyg:

Jag har en ganska seg dator och inga pack men ändå är spelet super. Jag köpte det för 100 kronor på prisjakt tror jag. Jag vill nog köpa två pack, Paradisön och Hundar och katter. Spelet är jättesuperdupermegakul! Det är superkul att att skapa simmar och bygga och inreda sitt hus! Jag bygger typ alla hus med pool för jag älskar pool! Man kan sedan också träffa andra simmar och bygga relationer. Om man är tillräckligt kära så kan man skaffa barn och då så får man uppfostra barnet från födseln. Även om den rekommenderade åldersgränsen är 12 så tycker jag att man kan spela den när man är lite yngre. Tack och hej leverpastej!

Hulda Bohlin, 12

The legend of Zelda: Breath of the wild

För Nintendo switch. Från 12 år

Betyg:

Man spelar som en hjälte som heter Link. Som ska rädda prinsessan Zelda och hela riket Hyrule. Det man ska göra är att döda Ganon, men för att göra det enklare måste man befria divine beast, dem gudomliga bestarna (som ser ut som stora robot djur.) På vägen mot att besegra Ganon stöter man på massa monster, stora som små. Spelet tar lång tid för en nybörjare. Men speedrun rekordet är lite mindre än en halvtimme.

Spelet finns inte på svenska.

Ossimannen, 10

Paper Mario: the origami king

Spelat på Nintendo Switch. Från 7 år.

Betyg:

Den självutnämnde och vikta kung Olly har tagit prinsessan Peach slott, surrat in det med band och flugit upp det på ett berg. Det är upp till Mario att befria slottet och alla som fallit offer för kung Olly. Med kungens syster Olivia som hjälp kan Mario påbörja sitt uppdrag, att göra sönder alla fem band för att sedan rädda prinsessan. Men Olly har skickat ut sin stora origamiarmé för att stoppa dem. Det är ett av de bästa spelen jag någonsin spelat, men det ända dåliga är att det är en seg start. Spelupplevelsen förbättras om man kan hyfsat bra engelska, eftersom alla pratar ganska mycket. (Men inte Mario) Men om du inte gillar spel som är konstiga är kanske Paper Mario inte ett spel i din smak.

Malte S, 11

Among Us

Mobilspel. Från 12 år.

Betyg:

Among Us går ut på att man ska laga ett rymdskepp, men det finns förrädare (imposters) bland oss. Förrädarna ska döda alla på skeppet, om dem lyckas vinner dom. Men om dem andra spelarna lyckas få reda på vem som är imposter så kan dem ”kicka” ut hen.

Among Us är ett online spel. Egentligen kan man nog spela det från alla åldrar.

Julia Fejervary, 10

PHOGS

Spelat på Xbox One S. Från 3 år

Betyg:

I PHOGS spelar du eller en kompis som en dubbelhövdad hund. Ni springer runt i massa magiska världar(Om man bortser från startbanan, som inte alls är magisk). Det är väldigt bra musik och grafiken är väldigt bra. Haken är för att ens kunna klara av spelet så måste man samla 10 hundben. Dock är dem svåra att samla ihop. Man måste göra uppdrag som oftast är att hämta saker till gubbar i spelet.

Den Glada Gurkan!, 9

TocaLife: World

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Det är ett spel där man ska bygga hus. Man kan bygga egna karaktärer gå på bio, teater, mataffären, gå och äta sushi och shoppa. Jag skulle säga att det är ett spel för kanske max 11 åringar, men det är fortfarande kul ändå. Man kan köpa andra världar för riktiga pengar. Man kan också skapa egna familjer.

Felicie, 11

Minecraft

Spelat på PC. Från 3 år.

Betyg:

Detta är ett spel som man kan både spela på mobilen och datorn. Spelet handlar om att man ska överleva som i riktiga världen och att man ska slå enderdraken som är bossen.

Michal Bogucki, 13

Brawl stars

För konsol, mobil och surfplatta. Från 7 år.

Betyg:

Brawl stars är ett spel där man är en tecknad figur och bråkar med andra. Det är ett onlinespel och väldigt roligt att spela med vänner. I trophyroad kan du låsa upp nya brawlers och boxar med coins, powerpoints och om du har tur kan du få en ny brawler. Spelet går ut på att ”döda” andra spelare och vinna. Det finns olika gamemodes som till exempel showdown, då det är tio spelare och man ska vara sist kvar att överleva, sedan finns det många fler men de tar jag inte upp nu. Om du gillar Fortnite är detta ett rekommenderat spel för dig. Spelet är gratis men du kan köpa andra saker i spelet. Det var allt för mig.

Taraboii!, 10

Roblox: Adopt me

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Du får välja ett djur och sedan ska du gå runt och samla på dig vapen genom att stå på dem i ca 1-2 sekunder. Du kan gömma dig i buskar men sedan när du skjuter syns du igen. Det påminner om Brawl stars. Det finns battle pass där man kan få uppgraderingar till sina gubbar så att de blir starkare. Det finns kistor där man kan få nya gubbar och det är olika grad på dem.

Alvin, 13

Zooba

Mobilspel. Från 3 år.

Betyg:

Du får välja ett djur och sedan ska du gå runt och samla på dig vapen genom att stå på dem i ca 1-2 sekunder. Du kan gömma dig i buskar men sedan när du skjuter syns du igen. Det påminner om Brawl stars. Det finns battle pass där man kan få uppgraderingar till sina gubbar så att de blir starkare. Det finns kistor där man kan få nya gubbar och det är olika grad på dem.

Alvin, 13

Among Us

Simulation testat på mobil. Från 9 år.

Betyg:

Det blir spännande direkt, du kommer att ha kul med dina vänner och du kommer vilja bli en bedragare (impostor). I Among Us kan man vara ”Crewmate” eller ”Impostor”.

I spelet befinner du dig uppe i ett rymdskepp med olika figurer. När du startar spelet kommer det upp på din skärm om du är crewmate eller impostor. Som crewmate så ska du försöka att inte bli dödad av impostorn medan du springer runt på kartan och gör dina ”tasks”. Crewmates vinner om varenda crewmate gör sina tasks eller om man röstar ut impostorn. Om impostorn har dödat en crewmate och springer iväg så kan en annan crewmate rapportera kroppen och så diskuterar man oftast i en textchatt. Man kan också göra en nödmöte om man till exempel tittat på kameror och sett impostorn döda en crewmate även om kroppen är för långt bort. När ett nödmöte inträffar så diskuterar man också i en textchatt. Det som impostorn ska göra är att försöka sabotera olika grejer på kartan, när det händer så måste crewmates laga dem. Impostorn ska också försöka döda alla crewmates. Impostorn vinner om alla crewmates är döda. Det som jag gillar med Among Us är att man kan spela spelet med sina kompisar och för att det är ett väldigt spännande spel. Det finns tre olika kartor på Among Us, ”The Skeld”, ”Mira HQ” och ”Polus”. På ”Mira HQ” så springer man också runt och gör tasks, där är kartan annorlunda. På ”Polus” så springer man runt både utomhus och inomhus. Nackdelen med Among Us är att när man har kört en lång stund så börjar man tröttna på det. Man kan ha många olika ”skins” och ”pets” i Among Us men skinsen och petsen kostar pengar. Innan spelet börjar så får du välja vilken hatt du vill ha, vilken färg du vill ha och om du har köpt pets och skins så får du också välja det . Among Us kan man spela på både mobil och PC. Om du gillar att spela spel med kompisar som också är spännande spel så är Among Us det perfekta spelet för dig.

Viktor was an Impostor :), 12

Här kan du läsa fler spelrecensioner!