Betygsskala.
Betygsskala.

Spelrecensioner

Läs KPwebbarnas spelrecensioner. Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Totally reliable delivery service
Spelat på Nintendo Switch och Xbox one. Från 3 år

Det är ett spel som man kan leka runt i men man ska leverera paket till olika ställen och på olika sätt som bil, helikopter, brandsläckare och andra konstiga sätt. Spelet är en Singleplayer och Multiplayer spel så man kan spela för sig själv eller med vänner. Spelet är väldigt roligt för man kan göra olika saker.

Betyg:

kalle, 6

Who's Your daddy
Från 12 år.

Spelet är roligt. Det handlar att en ska vara en bebis och den andra ska vara en pappa. Pappan ska hindra att bebisen tar livet av sig genom att äta batterier, dricka schampoo eller tvål eller att gå på glas, drunkna eller använda gaffel eller kniv och sätta i ett el uttag. Spelet är ett Multiplayer spel så man kan köra med vänner. Det är ett kul spel men jag tröttnade på det ganska fort.

Betyg:

Nils, 13

The Legend of Zelda: Breath of the wild
Testat på Nintendo Switch.Från 12 år.

Detta är världens bästa spel. Kom ihåg det. Huvudpersonen Link vaknar upp och har tappat minnet. Han får utforska världen och besöka byar, ta bossar och tillslut besegra slutbossen Ganon. Det är jättefint tecknat och mycket natur, skogarna är jättefina och skuggorna realistiska. Man slåss mot troll och så, men inte med pistol utan med svärd, spjut och så vidare. Och när de dör blir de svarta. Haha där fick ni föräldrar, det finns inget blod! Jag tycker inte åldersgränsen är rättvis, min sjuåriga lillebror spelar det.

REKOMMENDERAS TILL ALLA. Jag vet, alla som skriver här säger det. Men jag lovar och svär, om du provar kommer du att älska det!

Ett problem är att man måste ha Nintendo Switch, men det löser sig, okej? Du kommer ÄLSKA det (fast inte om du är en jätteotålig person som inte tar emot hjälp)

JAG ÄLSKAR DEEET!!

Betyg:

MITT LIV=ZELDA!!!, 10

Minecraft Java Edition
Spelat på Mac. Från 3 år.

Jag har inte träffat en enda människa som inte vet vad Minecraft är. Jag menar, kom igen, Minecraft har titeln som världens bäst säljande spel genom tiderna. Idén är enkel: Överlev. Du börjar spelet i en helt ny värld och ska slå på trä för att kunna få föremål. Du kan också spela på Creative mode och flyga och ha oändligt med resurser. I Minecraft är det väldigt lätt att skapa plugins eller mods som ändrar hur spelet fungerar. Det roligaste heter Origins mod, googla hur man laddar ner det NU (om du spelar på java)! Minecraft är mitt absoluta favoritspel och förtjänar fem KP.

Betyg:

Sorry om det blev lite långt, 12

Stardew Valley
Spelat på Xbox One

Det är ett fridfullt bondespel där du odlar och tar hand om dina djur på  bondgården tills du hittar gruvor, slåss med monster och utför uppdrag åt dina kompisar i staden. I Stardew Valley spelar du ensam. Det finns festivaler och bröllop. Det roliga med Stardew Valley är att det finns alltid något att göra och man kan aldrig tröttnar. Du kan ladda hem spelet på telefon och surfplatta men tv eller dator, rekommenderas.

Betyg:

T0ARULLEN, 11

HYRULE WARRIORS Age of Calamity
Spelat på Nintendo SWITCH. Från 12 år.

Det är ett fighting-spel som går ut på att ta ner bossar och klara banor. Det är samma värld som i The legend of Zelda breath of the wild och samma grafik. Men väldigt olik styrning och det är mer fighting än utforskning. Och dom enorma divins beast som man fick gå in i i Zelda breath of the wild får man äran att vara. Jag tycker det är jättebra!

Betyg:

ostbåge-älskaren, 9

Super smash bros ultimate
Spelat på Switch. Från 12 år.

Det här är ett fightingspel som tyvärr bara funkar till Nintendo switch Det är ett väldigt bra spel som innehåller många gubbar och varje gubbe har speciella attacker mina favoritskor är bland annat link Bowser Bowser Junior Dark Pit Yoshi och Samus Aran. Spelet innehåller många roliga banor och även nya spel lägen Spirits mode och World of Light Adventure Mode. Ibland Ungefär var tionde minut blir du utmanad av en ny gubbe, vinner du så får du den. Det finns många olika utseenden på varje gubbe och många olika banor och  spelet innehåller få buggar och grafiken är verkligen jättefin. Jag rekommenderar det till många. Det är väldigt lite våld. Men, tyvärr så kan man köpa saker i spelet Det var allt för mig Tack och hej.

Betyg:

Harry Potter, 9

Geometry dash
Mobilspel.

I spelet så är man som en liten kub som ska försöka hoppa över hinder. Om man dör får man köra från början. Det finns flera banor och flera versioner. Det finns en kostnadsfri och en som man måste betala pengar för. Jag har inte den som man måste betala pengar för, utan den som inte kostar pengar och jag tycker att den är jätterolig! Man kan köra practice mode då det blir checkpoints varje gång man hoppar så om man dör så kör man från stället som man senast hoppade på.

Betyg:

Hulda Bohlin, 12

The Sims 4
Spelat på PC. Från 12 år.

Jag har en ganska seg dator och inga pack men ändå är spelet super. Jag köpte det för 100 kronor på prisjakt tror jag. Jag vill nog köpa två pack, Paradisön och Hundar och katter. Spelet är jättesuperdupermegakul! Det är superkul att att skapa simmar och bygga och inreda sitt hus! Jag bygger typ alla hus med pool för jag älskar pool! Man kan sedan också träffa andra simmar och bygga relationer. Om man är tillräckligt kära så kan man skaffa barn och då så får man uppfostra barnet från födseln. Även om den rekommenderade åldersgränsen är 12 så tycker jag att man kan spela den när man är lite yngre. Tack och hej leverpastej!

Betyg:

Hulda Bohlin, 12

The legend of Zelda: Breath of the wild
För Nintendo switch. Från 12 år

Man spelar som en hjälte som heter Link. Som ska rädda prinsessan Zelda och hela riket Hyrule. Det man ska göra är att döda Ganon, men för att göra det enklare måste man befria divine beast, dem gudomliga bestarna (som ser ut som stora robot djur.) På vägen mot att besegra Ganon stöter man på massa monster, stora som små. Spelet tar lång tid för en nybörjare. Men speedrun rekordet är lite mindre än en halvtimme.

Spelet finns inte på svenska.

Betyg:

Ossimannen, 10

Paper Mario: the origami king
Spelat på Nintendo Switch

Den självutnämnde och vikta kung Olly har tagit prinsessan Peach slott, surrat in det med band och flugit upp det på ett berg. Det är upp till Mario att befria slottet och alla som fallit offer för kung Olly. Med kungens syster Olivia som hjälp kan Mario påbörja sitt uppdrag, att göra sönder alla fem band för att sedan rädda prinsessan. Men Olly har skickat ut sin stora origamiarmé för att stoppa dem. Det är ett av de bästa spelen jag någonsin spelat, men det ända dåliga är att det är en seg start. Spelupplevelsen förbättras om man kan hyfsat bra engelska, eftersom alla pratar ganska mycket. (Men inte Mario) Men om du inte gillar spel som är konstiga är kanske Paper Mario inte ett spel i din smak.

Betyg:

Malte S, 11

Among Us
Mobilspel. Från 12 år.

Among Us går ut på att man ska laga ett rymdskepp, men det finns förrädare (imposters) bland oss. Förrädarna ska döda alla på skeppet, om dem lyckas vinner dom. Men om dem andra spelarna lyckas få reda på vem som är imposter så kan dem "kicka" ut hen.
Among Us är ett online spel. Egentligen kan man nog spela det från alla åldrar.

Betyg:

Julia Fejervary, 10

PHOGS
Spelat på Xbox One S. Från 3 år

I PHOGS spelar du eller en kompis som en dubbelhövdad hund. Ni springer runt i massa magiska världar(Om man bortser från startbanan, som inte alls är magisk). Det är väldigt bra musik och grafiken är väldigt bra. Haken är för att ens kunna klara av spelet så måste man samla 10 hundben. Dock är dem svåra att samla ihop. Man måste göra uppdrag som oftast är att hämta saker till gubbar i spelet.

Betyg:

Den Glada Gurkan!, 9

TocaLife: World
Mobilspel. Från 3 år.

Det är ett spel där man ska bygga hus. Man kan bygga egna karaktärer gå på bio, teater, mataffären, gå och äta sushi och shoppa. Jag skulle säga att det är ett spel för kanske max 11 åringar, men det är fortfarande kul ändå. Man kan köpa andra världar för riktiga pengar. Man kan också skapa egna familjer.

Betyg:

Felicie, 11

Minecraft
Spelat på PC. Från 3 år.

Detta är ett spel som man kan både spela på mobilen och datorn. Spelet handlar om att man ska överleva som i riktiga världen och att man ska slå enderdraken som är bossen.

Betyg:

Michal Bogucki, 13

Brawl stars
För konsol, mobil och surfplatta. Från 7 år.

Brawl stars är ett spel där man är en tecknad figur och bråkar med andra. Det är ett onlinespel och väldigt roligt att spela med vänner. I trophyroad kan du låsa upp nya brawlers och boxar med coins, powerpoints och om du har tur kan du få en ny brawler. Spelet går ut på att "döda" andra spelare och vinna. Det finns olika gamemodes som till exempel showdown, då det är tio spelare och man ska vara sist kvar att överleva, sedan finns det många fler men de tar jag inte upp nu. Om du gillar Fortnite är detta ett rekommenderat spel för dig. Spelet är gratis men du kan köpa andra saker i spelet. Det var allt för mig

Betyg:

Taraboii!, 10

Roblox: Adopt me
Mobilspel

Superbra spel jag älskar Adopt me!
Man ska ta hand om djur. Man kan gå till sjukhus, skolan, pizzeria, carshop, pet shop och massa andra saker. Superkul spel, verkligen rekommenderat!

Betyg:

Robloxlover

Zooba
Mobilspel från 3 år.

Du får välja ett djur och sedan ska du gå runt och samla på dig vapen genom att stå på dem i ca 1-2 sekunder. Du kan gömma dig i buskar men sedan när du skjuter syns du igen. Det påminner om Brawl stars. Det finns battle pass där man kan få uppgraderingar till sina gubbar så att de blir starkare. Det finns kistor där man kan få nya gubbar och det är olika grad på dem.

Betyg:

Alvin, 13

Among Us
Simulation testat på mobil. Från 9 år.

Det blir spännande direkt, du kommer att ha kul med dina vänner och du kommer vilja bli en bedragare (impostor). I Among Us kan man vara "Crewmate" eller "Impostor".

I spelet befinner du dig uppe i ett rymdskepp med olika figurer. När du startar spelet kommer det upp på din skärm om du är crewmate eller impostor. Som crewmate så ska du försöka att inte bli dödad av impostorn medan du springer runt på kartan och gör dina "tasks". Crewmates vinner om varenda crewmate gör sina tasks eller om man röstar ut impostorn. Om impostorn har dödat en crewmate och springer iväg så kan en annan crewmate rapportera kroppen och så diskuterar man oftast i en textchatt. Man kan också göra en nödmöte om man till exempel tittat på kameror och sett impostorn döda en crewmate även om kroppen är för långt bort. När ett nödmöte inträffar så diskuterar man också i en textchatt. Det som impostorn ska göra är att försöka sabotera olika grejer på kartan, när det händer så måste crewmates laga dem. Impostorn ska också försöka döda alla crewmates. Impostorn vinner om alla crewmates är döda. Det som jag gillar med Among Us är att man kan spela spelet med sina kompisar och för att det är ett väldigt spännande spel. Det finns tre olika kartor på Among Us, "The Skeld", "Mira HQ" och "Polus". På "Mira HQ" så springer man också runt och gör tasks, där är kartan annorlunda. På "Polus" så springer man runt både utomhus och inomhus. Nackdelen med Among Us är att när man har kört en lång stund så börjar man tröttna på det. Man kan ha många olika "skins" och "pets" i Among Us men skinsen och petsen kostar pengar. Innan spelet börjar så får du välja vilken hatt du vill ha, vilken färg du vill ha och om du har köpt pets och skins så får du också välja det . Among Us kan man spela på både mobil och PC. Om du gillar att spela spel med kompisar som också är spännande spel så är Among Us det perfekta spelet för dig.

Betyg:

Viktor was an Impostor :), 12

Lego Harry Potter collection
Äventyr testat på PS4. Från 7 år.

Du spelar antigen igenom de fyra första åren eller de tre sista åren i Harry Potter-böckerna och filmerna. Grafiken är verkligen jättefin och spelet har väldigt få buggar jag älskar att man ibland behöver klura lite. Full pott från mig passar många!

Betyg:

Harry Potter, 9

Rain World
Äventyr spelat på PC. Från 7 år.

I Rain World är målet både att överleva och utforska världen. Man är en "slugcat" som är i mitten av näringskedjan. Man kan äta mindre insekter men för det mesta är det man själv som blir uppäten.
Det jag gillar allra mest med spelet är den vackra världen och de varierade varelserna. Man utforskar gigantiska övergivna fabriker och världar som aldrig blir tråkiga. Jag älskar också varelserna. Vissa är fiender, som ödlor och gamar, men andra kan hjälpa en väldigt mycket, till exempel bläckfisk-cikador eller lamp-möss. Om man lär sig hur de olika varelserna fungerar och samverkar och beter sig kan man lätt undvika eller döda dem. Man kan till och med tämja ödlorna!
Kom ihåg att Rain world är ett mycket svårt spel, så om du inte är väldigt bra på spel kommer du antagligen inte gilla det. Men om du vill ha en utmaning är Rain World det perfekta spelet!

Betyg:

The survivor, 14

Fall Guys: Ultimate Knockout
Testat på Ps4. Från 3 år.

Fall Guys: Ultimate Knockout är ett onlinespel för 2 till 60 spelare. Du är i en värld där det finns massor av banor. Banorna är färgglada och roliga. Du måste agera snabbt för att hålla balansen och undvika hinder. Du är en liten färgglad gubbe som vankar omkring i banorna där du trängs och tävlar med andra små gubbar i roliga dräkter. Kontrollerna är enkla: på fyrkant slänger du dig, på X hoppar du och på L2 tar du tag i grejer. Spelet har en bra känsla och dessutom jätteroliga ljudeffekter.

Men det betyder inte att det är enkelt att vinna.

Det kan vara lite jobbigt när man åker ut. Men det är bara att starta en ny omgång och försöka igen.

Om du vinner hela matchen får du en krona.Kronorna kan du använda för att köpa extremt ovanliga saker, som dräkter.Försök att komma först i mål, att inte dö och att ta krona så är segern din. Lycka till i din match!

Betyg:

Den älskade fall Guys-gurkan, 10

Roblox
För Laptop, mobil och surfplatta

Roblox är en plattform som det finns många olika spel på. Några av de populäraste är till exempel: Bloxburg, Adopt me och Epic minigames.Epic minigames är det olika minispel som man ska försöka vinna, och i Adopt me ska man adoptera djur.

Betyg:

Mary, 10

Rocket League
För: PS4, Xbox one, Nintendo Switch. Från 3 år.

Rocket league är ett spel där man skapar en bil som du sedan spelar fotboll med.

Eftersom bilarna är så stora är bollen gigantisk, du krockar in i bollen för att skjuta. Det är sjukt kul att köra med kompisar, Jag rekommenderar detta spel även för de som inte gillar fotboll eftersom att det är simpelt och roligt även om man inte är bra på fotboll.

Betyg:

The Squirrel, 10

Overwatch

För: PC,PS4. Från 12 år.

Overwatch är ett lag baserat första person skjutar-spel. Det finns för närvarande 31 olika hjältar att välja mellan, man spelar i lag 6 mot 6. För att vinna måste man slutföra spellägets mål, till exempel att ta kontroll över en punkt på kartan tills mätaren når hundra procent eller frakta till exempel en bil från punkt A till punkt B. Varje hjälte har olika förmågor, till exempel att flyga eller bli osynlig. Väldigt roligt spel, förtjänar en stark femma!

Betyg:

Reaper mein, 11

Portal 2
Testat på PC. Från12 år

Spelet ger vid första glans en läskig och kuslig känsla, och detta är känslan i många av scenerna. Men, den läskiga känslan blir mindre på grund av spelets humoristiska sida. När man till exempel går igenom en mörk korridor kan en av karaktärerna ge en lättsam kommentar som gör det läskiga roligt. Pusslen i spelet är även väldigt varierande och medan du försöker ta dig från testkammare till testkammare känns spelet aldrig upprepande. Vid vissa tillfällen kan det däremot vara svårt att veta vart det är meningen att man ska gå. Om du letar efter ett väldigt läskigt skräckspel skulle jag inte rekommendera Portal, men om du istället letar efter ett intressant och nytänkande pusselspel är det här ditt bästa val.

Betyg:

Linkans Gaminghörna, 15

Animal crossing new horizons
För Nintendo switch. Från 3 år

Animal crossing new horizons är mitt favoritspel just nu! Det går bara att spela på Nintendo switch som kostar mycket pengar men har man råd att köpa konsolen är det verkligen värt det. I spelet har man en egen ö där man kan fiska, hugga ved, fånga insekter, prata med byborna på ön och bygga nästan vad man vill. Det är som en blandning av Minecraft och Sims 4. Man kan också spela med vänner (online och lokalt) vilket gör spelet ännu roligare! Det passar alla, både barn och vuxna men det är nog roligast i åldrarna 10-25. Man blir väldigt lugn av att spela spelet eftersom det inte går ut på att vinna eller överleva. Bara vara kreativ!

Betyg:

Gamegirl, 15

The Sims 4
För PC. Från 12 år.

The Sims 4 är ett spel där du skapar ett hushåll med upp till åtta simmar (människor). Till simmarna skapar man sedan ett hus. Spelet går sedan ut på att leva simmarnas liv genom att låta dem skaffa jobb, få barn, gå på dejter, bada, gå på fester, gifta sig, skaffa relationer mm. Man måste även tillfredsställa simmarna genom att laga mat, sova, gå på toa, duscha och så vidare. Det finns OÄNDLIGA möjligheter i Sims där man kan flamsa runt med simmen och skapa bråk, sno saker och skapa kaos (man kan till och med mörda simmarna hehe). Har man väl börjat spela Sims kan man inte sluta, jag LOVAR! Grundspelet kostar runt 200kr vilket är ganska dyrt eftersom att man inte kan göra särskilt mycket i grundspelet. Och inte nog med att grundspelet kostar 200, expansionspacken till spelet kostar 400kr! Gamepacken kostar 150kr och Stuffpacken 100 kr. Vill man ha tillgång till mycket i spelet måste man alltså köpa till pack. Dock är det värt det när man verkligen ÄLSKAR spelet! :) är

Betyg:

Ellen, 14

Subnautica
Testat på ps4 men funkar till pc. Från 7 år.

Handlingen är att man har kraschlandat på planeten 4546b som är ett enda stort hav. Du är den enda överlevande från besättningen. Målet är att komma därifrån. Du måste tillverka prylar som ubåtar och syretuber samt mat, vatten och bygga en bas. Men det är en massa odjur i vattnet som vill döda dig. Det är ett svårt men kul spel. På ps4 är precisionen lite sämre och det drar ner betyget lite.

Betyg:

Hugo

My Boo
För mobil och surfplatta. Från 3 år

Spelet heter My Boo. Man får en liten boo(typ en liten cirkelformad gubbe) som man får ta hand om, man matar och duschar den. Man kan också spela med den i olika minispel. Genom levlarna så får man nya minispel, maträtter som den kan äta, kläder till den, och dekor till dess hus. Den passar för alla åldrar, men nog bäst för barn mellan 3 och 12, eftersom det är som en liten docka. Men såklart så kan man använda den vilken ålder man än har. Rekommenderas verkligen, min lillasyster tycker att den är jätterolig. Dock är det köp i appen, så man får ha koll så att man inte råkar köpa något utan att vilja det.

Betyg:

Ladda gärna ner!, 12

Star Stable Online
Onlinespel. Från 3 år.

Ärligt talat vet jag inte varför spelet är så känt. Jag har bara spelat gratisversionen eftersom jag inte vill spendera pengar på det. Spelet går ut på att man är en ryttare som har en egen häst. Man kan göra uppdrag och köra tävlingar för att få XP som gör att man går upp i level. Det finns två valutor, Jorvikcilling och Star coins, som man antingen köper eller så köper man star rider och får 100 i veckan.Jag tycker att det är tråkigt att man bara kan köra upp till level 5, sen måste man betala. En till tråkigt sak är att alla fina saker antingen kostar starcoins eller JÄTTE JÄTTE mycket jorvikchilling. och alla hästar kostar starcoins. Jag tycker sällan om spel där man måste köpa för att ta sig vidare. Spelet i sig är inte dåligt, men jag tycker inte man borde behöva köpa en massa för att kunna spela.

Betyg:

Iris, 7

Star Stable Online
Testat på laptop

Star Stable Online även förkortat SSO går ut på att man ska hjälpa invånarna på ön Jorvik mot öns onda krafter. Det är speltypen MMORPG om hästar. Man ska försöka gå upp i level genom att få XP från olika uppdrag. Ens häst/hästar hjälper till mycket i spelet genom att göra tävlingar och annat. Det är bara första gången man gör tävlingar som man får XP för dem, annars får man bara XP till hästen.

Det finns ryktesuppdrag också då man inte får något XP. Det finns två valutor i SSO, det är Star Coins och Jorvik Shillings. I många uppdrag och tävlingar får man Jorvik Shillings. Det finns även fyra ödesryttare i spelet, dem heter: Alex, Linda, Lisa och Anne. Deras hästar heter: Tin Can, Meteor, Starshine och Concorde. Dem fyra kämpar extra mot dem onda krafterna.

Betyg:

Mary som vill hälsa till, Mimmi, Sofie, Majken, Hilda och Rosa, 9

The Legend of Zelda: Link's Awakening
För Nintendo Switch. Från 7 år

Spelet handlar om Link som vaknar upp på en konstig ö med ett konstig ägg. Sedan kommer en mystisk tjej som först rör honom och sen tar han till hennes hus. Jag gillar introt för det känns lite som manga (japanska serier) men man kan inte skippa det vilket är dåligt. Sen får man en sköld av en gubbe som gillar svamp. Efter det går du ner till stranden och tar ett svärd. Sedan kommer en uggla och säger nåt på engelska vilket är lite svårt att första. Sedan slåss man mot fiender men jag fattar inget och gav upp efter 10 minuter. Detta är ett förvirrande spel, jag rekommenderar det inte.

Betyg:

Ester, 7

Let's go Pikachu
För Nintendo Switch. Från 7 år

Let's go Pikachu är ett Pokémon spel som bara kan spelas på Nintendo Switch. Man startar i staden Pallet town där man får en Pikachu. Det är en story som man följer men man kan också gå till ställen för att få bra föremål eller Pokémons. Man ska besegra alla 8 gymledare för att få belöningar. Efter det kan man komma till slutet av spelet. Det är ett roligt spel men ibland kan man fastna vid svåra uppdrag och det kan lätt lagga om man spelar två.

Betyg:

Banankakan, 10

Fortnite
Testat på Ps4. Från 12 år.

Fortnite är ett onlinespel. Antigen kan du spela battle royale, creative eller save the world. Battle royale är den populäraste av dem. Då flyger du ner från himlen till en ö. Det är hundra spelare och om du ska vinna måste du vara den sista som är kvar! (Du kan också spela med kompisar, i lag) Nu ska du se till att du landar i någon stad. Vissa städer är populärare. I de mer populära så är det större risk att du blir dödad men å andra sidan så får du ju mer kills! Du måste öppna kistor och ammoboxar för att hitta vapen (det finns också vapen och loot på marken, om du inte hittar kistor) sedan drar en storm in över kartan och den ska du akta dig för. Kolla på kartan och kolla vart du ska gå för att komma till den säkra zonen (cirklen). Där kan inte stormen nå dig. Om du kommer in i stormen så börjar du ta skada. Cirklen blir mindre och mindre,så det blir mindre utrymme mellan spelarna! Fortnite battle royale har även som en story. Det finns olika seasons, som kommer var anan månad typ. I varje ny season kommer det ett nytt battle pass. I det så levlar du upp och får olika skins och grejer till din gubbe (högsta level är 100, och då får man alltid ett coolt skin). Battle pass köper du för v-bucks (spelets egna valuta, pengar) som du köper för riktiga pengar. Varje season avslutas med ett coolt event. Det senaste eventet kallades för ”the end". Det startade med ett en raket lyfte, teleporterade sig delades i många raketer som började snurra runt den stora meteoren som har varit helt stilla hela den säsongen så teleporterades meteoren upp i himlen, en raket sköts ner i zero pointen (ett magiskt stort klot) och så flög alla spelare upp i luften och sedan såg hjälplöst på medan meteoren flög ner i zero pointen och allt sögs in i den-som ett svart hål. Sedan blev allt helt svart. Fortnite fanns inte mer. Det var slut. Men efter två långa dygn så var det tillbaka-i form av Fortnite chapter 2. En helt ny karta kom, nya vapen och ett helt nytt battle pass.

Kreativt är gjort för att leka, ha roligt och skapa sitt dröm-fortnite.

Save the world är ett spelläge som du ska besegra zombies och uppgradera dina vapen. Fortnites första form.

Betyg:

Luddeludd på youtube, 10

Fortnite
Testat på Ps4. Från 12 år.

Fortnite är ett rolig spel som man kan köra med sina kompisar. Det går ut på att ni släpps ut 100 spelare på en ö som krymper av stormen som man tar skada av. Sedan ska man (eller ni) vara den sista som överlever. Man kan hitta massa vapen och man kan även bygga saker. Man kan också köra save the world (man dödar zombies och uppgraderar) och kreativt (där man kan skapa vad som helst).

Betyg:

Snart är det julafton jeeeee, 10

Mario Kart Tour
Mobilspel testat på iPhone. Från 4 år.

Nya Mario Kart spelet går att spela på mobil och surfplatta. Nya banor och nya saker. Till exempel: använder du Bowser kan du använda ett speciellt skal som man kastar, men man måste få det i en kub som står i banan. Väldigt bra spel och roligt. Man kan inte köra två och i Mario kart 8 deluxe är banorna lite roligare men det här spelet är bättre än Mario Kart Wii.

Betyg:

Frans Carlsson, 10

Star Stable

Star Stable är ett roligt hästspel. Man gör uppdrag för att få xp och tävlingar för att få xp för hästen. På både uppdrag och tävlingar får man Jorvik shillings som man kan köpa hästsajten och kläder för. Efter level 5 behöver man betala för att bli Star rider och komma vidare i spelet. När man är Star rider får man även Star Coins varje lördag.

Betyg:

Hamnen, 9

Roblox

Detta spel är superkul och det finns typ flera spel i spelet. Vissa är SUPER, SUPER roliga! Men andra är dötråkiga men det finns till exempel: Bloxburg som Roblox har skapat som kostar robux. Man kan göra ett eget spel som andra kan spela. Men tyvärr så vet jag inte hur man gör. Det finns det MASSA andra spel i spelet men jag kan inte säga alla, men spela det nu det är sååååå kul.

Betyg:

Hilda, 10

Jag spelar Roblox. Det är ett spel som går ut på att chatta och kanske skaffa vänner online! Man kan spela olika spel i Roblox till exempel Adopt me, Airplane 1 och Airplane 2. Det är det spel jag spelar mest i alla fall. Det finns såklart andra spel också! Detta spel är något jag verkligen rekommenderar.

Betyg:

Lova, 12

Jag spelar Roblox och jag tycker att Roblox är jättebra. Det är ett av det bästa spelen jag vet! Jag rekommenderar detta spel! Det finns andra spel i spelet men jag gillar mest Adopt me (: man kan göra om sin gubbe och på Adopt me kan man ha djur och andra saker! Eftersom jag älskar djur så tycker jag att det är kul.

Betyg:

mr. Nova, 10

Jag spelade Roblox det är en väldigt roligt app med massor med andra spel i. Man är en gubbe hela tiden på alla spel. Och så finns det robax som man köper för egna pengar. Men köp inte de det är bara onödigt.

Betyg: 4 KPW

amandisen2.0, 10

 

Minecraft

Ett roligt och spännande spel som går att spela med vänner familj eller med sig själv. Du kan använda xbox,pc, telefon,ipad eller Ps4, men jag brukar att använda pc. Du kan spela med liv eller inte, när du spelar med liv kallas det överlevnad och när man inte har liv så heter det kreativt. I spelet kan man bygga massor saker till exempel båtar, hus, byar och många fler roliga och coola saker. Man kan även göra saker och gräva sig ner i marken och leta efter grottor och där kan du hitta järn, kol, lapis, rödsten och diamant. Diamant är jättebra att använda till vapen rustningar och redskap.

Betyg:

Malte Knutsson, 10

Minecraft har två spellägen: Kreativt och överlevnad. I överlevnad startar du med ingenting, så du måste jaga för att få föremål, men du kan inte jaga efter guld eller diamant utan pickaxe. Jag ska berätta vilka pickaxes som finns: trä sten, järn, guld och diamant. Minecraft är skapad av Mojang, sen köpte Microsoft spelet. Det skapades 2009. Jag rekommenderar det.

Betyg:

jakob, 10

Jag tycker Minecraft är roligt för du får bygga, och ha kul online. Du kan byta klädsel på din gubbe. Du kan bygga stora hus men du kan också spela på liv. Det betyder att du kan bygga men du måste skaffa virke som trä som du kan göra vapen av till exempel svärd, yxa och spadar.
Du har ett antal liv, om du dör så tappar du alla dina saker. Om du kör på kreativ så betyder det att du kan flyga och du har allt virke som finns i Minecraft. Du kan spela med kompisar som har samma nätverk. Det krävs mod, nyfikenhet och vilja. Du kan prova på telefon, dator/PC eller surf platta.

Betyg:

Esi, 10

Jag spelar Minecraft hemma på min ipad och på min dator här i skolan. Jag tycker att det är bäst att spela på dator. I Minecraft bygger man saker. Man kan välja mellan kreativt och överlevnad. Kreativt är när man kan välja mellan alla block och sånt. Överlevnad är när man inte kan använda alla block. Då måste man hugga och man kan dö i överlevnad, det kan man inte kreativt.

Betyg:

nallennnnn, 10

Minecraft är ett överlevnadsspel som är som vekligheten där man bygger själv. Det är som massa kuber.
Kreativ är där man har alla block och kan flyga. Man kan köra med varandra om man har samma internet. Fast man kan även köra på konsol, mobil och pc. Jag tycker det var jätte bra, och lite dåligt för att man måste ha samma internet när man kör.

Betyg:

DIN PAPPA‍, 10

Jag har spelat Minecraft. Jag tycker det var ett roligt spel så jag rekommenderar Minecraft. Du kan köra överlevnad och kreativ. Om du kör kreativ så har du redan alla block och sånt. Men kör du överlevnad måste du döda djur för att få mat och hugga sönder block för att få det flesta block. Det är ett jätteroligt spel så testa det.

Betyg:

elev rasmus, 10

Minecraft är ett bra spel där man ska bygga saker i överlevnad eller kreativt spelläge. I kreativt finns alla material man behöver. I överlevnad måste man hitta sina egna produkter. Man kan bygga många olika saker, till exempel hus jag tycker det är ett bra spel. Pröva gärna att spela spelet och skriv en egen recension.

Betyg:

någon elev, 9

Jag tycker att spelet var bra och kul. När man fick bygga och samarbeta med sina kompisar och kunde chatta i chatten. Man byggde med block och anat. Jag rekommenderar spelet till fler.

Betyg:

banananen upp och ner, 10

I Minecraft kan man bygga olika saker till exempel hus, byar och annat roligt. Man bygger med kvadrater. Man kan köra överlevnad, då måste man leta efter mat och klossar. Man kan även köra kreativ då kan man bara ta det man vill ha.

Betyg:

Lucas The Best :), 10

Jag tyckte spelet var bra. Man ska försöka överleva. Och man bygger hus. Man måste ha mat och skydda sig från monster. Jag rekommenderar Minecraft.

Betyg:

elev Anton, 10

I Minecraft kan man bygga olika saker till exempel hus, båtar, byar och massa roligt. Du kan spela överlevnad, då måste hitta alla grejor själv. Och du kan också spela kreativ, då behöver du inte hitta sakerna själv. Jag tycker spelet är bra.

Betyg:

DIN MAMMA, 9

Jag har spelat Minecraft i skolan. Det är superkul! Man kan bygga massa saker. Köra på överlevnad, där man måste riva saker för att få byggmaterial eller kreativ, där man bara kan ta massa saker att bygga med. Rekommenderar spelet!

Betyg:

ms.banana, 10

I Minecraft får man spela hur man vill. Det finns flera värdar och ett överlevnadsläge. Spelet handlar om att man får bygga och träffa andra. Jag tycker att spelet var jätte bra.

Betyg:

Linnea, 9

Jag är en tjej på tio år och tipsar detta spel för dem som älskar att bygga i spel så Minecraft är ett perfekt spel för dig. Ha en bra upplevelse i detta fantastiska spel. Du kan vara kreativ genom att gå in på överlevnads knappen och för att en platt värld så trycker du på oändligt. Spelet kostar minst 25 kr.

Betyg:

Miranda Eklund, 10

Jag har spelat Minecraft. Det är roligt, man kan bygga vad man vill, med block som är som klossar.
Vi byggde en hemlig plats mitt i öken där man gör alla sorters experiment.
Jag tycker att Minecraft är roligt, bra och man får göra vad man vill.
I Minecraft kan man låta fantasin flöda.

Betyg:

Luca, 10

Spelet handlar om att man ska överleva i vildmarken. Man ska hugga träd, sten och sånt. Man kan hugga sig ner i grottor och ta järn, sten, diamanter och sånt. Om man ramlar ner från höjder tappar man liv. Jag tycker spelet är kul. Men inte bättre än Fifa.

Betyg:

berit stenbumling, 10

I Minecraft hugger man block och bygger till exempel hus. Man bygga allt och man dödar djur för att få mat.

Betyg:

AIK SUGER, 9

I Minecraft bygger man olika saker till exempel hus, hotell, båtar och byar. Man kan också gå på upptäcktsfärd. Jag tycker det är roligt.

Betyg:

Arsinoi, 10

Man bygger saker som till exempel hus. Jag älskar Minecraft för det är jätteroligt att bygga hus. Man kan också köra på liv. Då kan man dö och det kan komma monster och spöken som kan döda dig.

Betyg:

thbuss, 10

Man kan spela på överlevnad och bygga upp hus, bygga gruvor och slåss mot monster. Och om man inte vill spela på överlevnad så kan man spela i läget kreativ. Där kan man bygga vad man vill !!!

Betyg:

tindlan, 10

Jag spelade Minecraft. Det handlade om att man skulle överleva och leka arkitekt. Jag tycker spelet är jättekul!

Betyg:

CAJJIISSISS, 10,5

Minecraft är kul och väldigt lärorikt spel. Ett spel där allt är fyrkantigt.

Betyg:

TC-Gamers, 9

I Minecraft så bygger man saker som hus. Jag har byggt en värld tillsammans med en kompis. Vi byggde några hus. 2 stora och 3 lite mindre hus och 1 bondgård.

Betyg:

emelie, 10

 

Mincraft är lärorikt och väldigt kreativt. Vi spelade överlevnads läge. Det var väldigt kul.

Betyg:

TC_gamers, 10

Man bygger med fyrkantiga block och överlever i en värld med djur, monster och träd och mycket annat.

Betyg:

kingen09, 10

I Minecraft byggde jag och min kompis flera hus. Men jag berättar bara om ett. Det var ett vanligt vitt hus. Huset har 4 rum. Det är 2 sovrum, 1 toalett och ett kök. Det var det. Det var kul.

Betyg:

Filippa, 10

Spelet är roligt och man lär sig hur man bygger. Jag har byggt ett stort hus och det var vit och jag byggde en grotta.

Betyg:

maja, 10

Minecraft går ut på att man bygger ett hus eller något annat man vill bygga. Man kan välja om man vill köra på liv eller inte. Om man kör på liv så kan man dö, men om man kör utan liv så kan man flyga och då dör man inte.

Betyg:

Heidi, 10

Regular Human Basketball
Testat på Windows 10 / PC

Har du alltid velat styra en stor robot med raketer och magneter för att få ett snyggt mål i basket? Ingen! Men även om det inte låter som något vettigt så är du nog rätt. Online och lokal fler spelare gör att den skenar upp på partyspel-listorna med roliga figurer och härliga färger.

Betyg:

Någon som inte kommer på en bra signatur, 12

Pokémon go
Testat på mobil. Från 9 år.

Gillar du att gå ut på en springtur och kasta bollar på små figurer är det här ett bara spel. Det som är dåligt är att du inte kan spela på iPhone 5 eller äldre versioner.

Betyg:

Gamepro, 8

Minecraft
Från 9 år.

Det här spelet är det bästa som finns!!!!!
Man bygger sin egen värld eller minar och äventyrar!!!!!!! Det här spelet kan man spela i vilken ålder som helst från 9 till typ 50 åringar spelar detta!

Betyg:

Mojang, 8

Minecraft

Minecraft är (från början) ett svenskt spel från 2009 som går ut på att bygga och helt enkelt överleva i en fyrkantig värld. Det finns massa olika blocks, växter och djur. Men även lava, vapen och mönster. Man kan spela i överlevnads eller kreativt läge. I kreativ har man inga liv och har tillgång till alla saker.

Jag tycker Minecraft är en av dom bästa spelen någonsin och jag har spelat det hela mitt liv. Jag rekommenderar spelet starkt till ni som gillar att bygga, vara kreativa och att ha utmaningar

Betyg:

Water Sheep, 12

Fortnite (Battle Royale)

PEGI: 12 Testat på Nintendo Switch

Fortnite är ett spel med 100 spelare i en match och man ska överleva så länge som möjligt. Man kan dansa i banorna och låsa upp skins. Det ligger vapen utspridda på ön. Det är en roligt spelidé men det dåliga är att de ändrar allt för mycket hela tiden.

Betyg:

Fortnite nörden, 10

Forza Horizon 4

För Xbox One. Från 3 år.

Forza Horizon 4 är ett spel gjort av Playground Games. Spelet skiftar årstider från vår till vinter. Det finns över 450 bilar att välja mellan. Man tjänar "CR" och "Influence". Man tjänar dem genom att köra race. Med CR kan man köpa nya bilar och med influence kan man komma in i nya årstider. Spelet är 4K. Jag ger Forza Horizon 4, 5 KPW för att det är så roligt att köra och utforska med vänner.

Betyg:

Killen som gillar spel, 9

Undertale
Indiespel för Nintendo Switch, PC, Mac, PlayStation. Från 12 år.

Undertale är ett indie spel av Toby Fox. Man spelar som människan Frisk som har råkat ramla ner i berget Mt. Ebbot. När hen har ramlat ner träffar hen massa monster. I Undertale måste man inte döda alla, utan man kan vinna spelet utan att döda någon alls! Om man gör det blir all glada, och så får man Pacifist slutet. Eller så kan man döda alla, och visa att man är ond och få Massmord slutet. Spelet minns det du gör så att till exempel kan du inte få pacifist slutet om du redan har fått massmord slutet för att du egentligen inte är snäll. Det är ett fantastiskt spel som alla borde köra. Spelet får en att tänka innan man gör saker som skulle kunna vara dumt för att alla figurer, till och med vanliga fiender, är viktiga. Det är därför jag ger den 5 KPW.

Betyg:

Pacifisten

Terraria
Actionspel testat på Ps4. Från 12 år.

Terraria finns på telefon, ps4, Xbox, dator och mer. Terraria går ut på att utforska en pixel-värld i 2d. Du kan bygga hus, slakta bossar, mosa monster, ja nästan vad som helst!!! När du har dödat bossen Wall of flesh kommer du in i hardmode som gör så att världen förändras: Nya bossar, nytt material, nya fiender, en ny biome och mycket mer. Ha det kul med Terraria!!!

Betyg:

Heter Luddeludd på Youtube!!!, 10

Rayman Legends
Testat på PS4. Från 7 år

Du spelar som Rayman och hans vänner. Själva storyn är att du ska ta alla lummar och rädda alla tensyer. Du kan spela med 3 andra spelare på samma enhet (om du har tillräckligt många konsoler). Om du spelar med andra så kan ni rädda varandra när ni dör genom att spräcka bubblan som man blir då.

Betyg:

oddswoogle, 8

Street Fighter V: Arcade Edition
Testat på PS4. Från 12 år

Väldigt kul, många gubbar med olika krafter. Om man gillar fighting spel borde man köra det. De flesta problemen jag har är att de flesta gubbarna kostar att få, man kan få de genom "fight money" fast då kostar de jättemycket och det tar jättelång tid att få de. När man kör online laggar det ganska mycket oftast som är ett till problem. Annars är det väldigt kul och det finns många turneringar och så.

Betyg:

Takmannen, 11

Roblox
Testat på Mac.Från 3 år

Roblox finns även på iphone, ipad, pc och android. Det går ut på att man skapar egna spel som andra sedan kan spela. Det finns till exempel spel som funkar ungefär som kurragömma, spel där du ska klä ut dig, där du ska adoptera ett barn, överleva en naturkatastrof eller jobba på en pizzaresturang! Men också mycket mer! Jag tycker att spelet är jätteroligt eftersom det finns sååå många olika spel och du kan dessutom göra egna!

Betyg:

Bebisapan, 10

Super Mario Odessey
Testat på Nintendo switch. Från 7 år

Detta är ett Super Mariospel med bra grafik. Du spelar som Mario och ska hitta månar att ta dig vidare med och rädda Peach från Bowser. Det är även bossar i de olika världarna. Du har din hatt, Cappy, som du kan kasta på fiender. Detta var ett kul, välgjort spel som man lätt fastnar vid. Minus: det är svårt!

Betyg:

En liten tjej som gillar att spela!!, 10

Plants vs Zombies GW 2
Testat på Ps4. Från 7 år.

I det här spelet ska du antingen vara planta eller zombies och ni krigar mot varandra. Man kan max köra två spelare på samma skärm. Ni kan köra banor, challenges och faktiskt fotboll (bredvid plantorna bas)! Ni kan köra online och mot datorspelade. Alla gubbar har olika attacker som du måste använda smart. Men varning: JAG tröttnade rätt så snabbt.

Betyg:

Capri_80, 9

World of Warships
Testat på PC. Från 7 år.

I det här spelet har du ett krigsfartyg och du ska döda andra krigsfartyg online. Du har ett lag som hjälper dig. Man kan köpa andra krigsfartyg som är bättre. Men eftersom det är en båt så svänger den väldigt långsamt. Jag tycker det är väldigt bra grafik och det tycker jag är jättenajs! Det är jättekul att man kan spela med sina kompisar.

Betyg:

Gamern Capri_80, 9

Terraria
Testat på PS4. Från 12 år.

Kan spelas på PC, konsol och mobil. Terraria är lite härmat från Minecraft fast i 2d. Det kan max spela 4 spelare på samma skärm (på Ps4). Ni kan göra nästan vad som helst tillexempel majna, döda monster/bossar, bygga, crafta eller helt enkelt bara utforska. Det som är så bra är att om du dör så förlorar du inget för utom pytteytte lite koppar som man typ inte behöver. Men det kan vara lite långtråkigt i bland plus att det tar flera månader att "klara ut det".

Betyg:

Gamern Capri_80, 9

Paladins
Testat på Ps4. Från 12 år.

Det här spelet finns på PC och konsol. Paladins är härmat från Overwatch men är gratis! precis som i Overwatch ska du spela online i två lag och det finns olika spellägen och banor. Det finns supermånga gubbar vilket är bra. Spelet håller jätte länge.

Betyg:

Gamern Capri_80, 9 år

Super Mario Odessey
Testat på Nintendo switch. Från 3 år.

Detta är ett Super Mario spel med bra grafik. Du spelar som Mario och ska hitta månar att ta dig vidare med och rädda Peach från Bowser. Det är även bossar i de olika världarna. Du har din hatt, cappy, som du kan kasta på fiender. Detta var ett kul, välgjort spel som man lätt fastnar vid. Minus: det är svårt!

Betyg:

En liten tjej som gillar att spela!!, 10

Onrush
Testat på PS4. Från 12 år

Onrush är ett annorlunda racingspel. I vanliga racingspel ska man ju komma först men här ska man i stället krascha in i andra onlinespelare och få poäng. Man har både skin till sina gubbar och till sina fordon (bil och motorcykel). Men det är lite enformigt.

Betyg:

Gamern, 9

Piano tiles 2
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

Piano Tiles 2 är ett ganska roligt spel. Det går ut på att du ska spela piano helt enkelt, men det blir inte bara enkelt, låtarna går snabbare och snabbare desto mer du spelar! Det är inte en app som ska lära dig spela piano, efter som du inte spelar på ett piano utan trycker på knappar. Dock måste du köpa populära låtar om du vill köra dem, fast du kan testa dem ifall du klickar på en "try" knapp, som gör att du får se reklam.

Betyg:

Den konstiga tjejen, 10

Stardew Valley
För: PC, Nintendo Switch, PS4, Xbox One och Mobil. Från 7 år.

Du har tröttnat på livet som instängd på ett kontor. Då flyttar du ut på din morfars gamla gård. Men det är en enda röra och det måste fixas till! Om dagarna får du göra lite olika saker. Dina växter måste skötas om, du kan fiska i bäcken och i havet beroende på vad du vill ha för fisk. I gruvan finns massa mineraler att hugga. Det är ett väldigt mysigt spel i 2D. Jag skulle absolut rekommendera spelet på en konsol som går att ha i knät, då Stardew Valley är det perfekta resespelet. Du har alltid något att fixa med! När man kommit in i det vill man bara fortsätta!

Betyg:

Mirinda Melin, 12

Shovel Knight
För PC, Switch, Ps4, Xbox One, Wii U och 3ds. Från 7 år.

Shovel Knight är ett 2d plattformspel där du spelar som Shovel Knight som är en riddare med en spade. Spelets grafik är inspirerad av NES-spel och jag tycker i alla fall det ser snyggt ut. Musiken är också inspirerad av NES-spel och jag tycker musiken är väldigt bra. Kontrollerna i det här spelet är väldigt bra, det enda felet med dem är att jag tycker att Shovel Knight går lite för långsamt. I det här spelet kan man också köpa grejer i byarna som magi och uppgraderingar. När du dör förlorar du inte liv utan guld som du kan få tillbaka om du går tillbaka till stället du dog på. Bossarna är också väldigt bra och något att se fram emot i varje bana. I banorna finns det också musikpapper som du kan ge gitarristen i första byn och få 500 i guld för varje. Man kan också köra 2 spelare i det här spelet vilket är väldigt kul.

Betyg:

Måns Edvardsson, 11

Alfasnake
För Android. Från 3 år.

Spelet går ut på att samla bokstäver som en orm, man växer och åker snabbare ju mer bokstäver man tar. När man dog med ormen skulle man bygga ord med de insamlade bokstäverna. För att klara en nivå behövde man skriva ord med speciell längd och innehåll.
Jag gillade hur enkelt spelet var, lätt att ta upp när man sitter på toa eller på bussen. Jag lyckades ta 45 bokstäver så jag är nästan ett proffs skulle jag säga! Grafiken var kanske inte den bästa men det gjorde inget, var fortfarande ett roligt ordspel. Men på grund av grafiken får det inte toppresultat.

Betyg:

Fredrik Persson, 15

Undertale
För Pc och ps4. Från 12 år.

Undertale är ett kul spel RPG spel där du spelar som människan Frisk. Frisk är på bärgas expedition då han plötsligt faller ner i ett hål som leder till underjorden. Väl nere så träffar hon ett gäng med monster som är snälla. Eller är dem? Det finns flera slut till spelet, till skillnad från vissa andra RPG spel där det gäller att döda så många kan så går det att klara spelet utan att ha dödat ett enda monster.

Betyg:

Snilleblixten, 14

The Sims 4

För mobil och surfplatta. Från 12 år.
Detta spel är en gratisversion av datorspelet The Sims 4. I The Sims mobile gör du en sim, jobbar och blir vän med andra simmar. Tycker detta spel var roligt i början, men senare blev det långtråkigt. Väntetiderna är för långa och det finns för lite att göra. Tillslut skickade jag iväg mina simmar till jobbet och sedan gick jag ut ur spelet, nästa dag skickade jag iväg dom till jobbet igen och gick ut ur spelet. Såhär fortsatte det.

Betyg:

Den rosa kråkan, 11

Harry Potter: Hogwarts Mystery
För mobil och surfplatta. Från 12 år.

Spelet utspelar sig på Hogwarts innan Harry Potters tid. Man ska slutföra uppdrag och öka vänskapsnivåer med olika karaktärer. När man har slutfört ett antal kapitel så börjar man på ett nytt år.
Jag tycker att spelet är ganska roligt men för att göra olika uppdrag behöver man energi och den tar slut hela tiden. Man kan inte spela så länge och oftast ska man bara trycka på skärmen. Men jag rekommenderar spelet för potterheads!

Betyg:

Potterhead < 3, 13

Paradise Bay
För mobil. Från 3 år.

Paradise Bay är ett spel där du får bygga upp ett eget paradis.
Du får skaffa "spelpengar" genom att utföra uppdrag och hjälpa människorna på ön, med de kan du sen köpa olika maskiner eller djur som framställer allt från plankor till djurmat.
Jag tycker att det är lite för lång väntetid när man kommit en bit i spelet och att man då måste vänta i flera timmar på att någonting ska hända.
Det hade också varit kul att kunna söka på vänner utan att behöva koppla upp till Facebook, men det funkar ändå att spela utan.

Betyg:

Den chipsälskande potatisen, 11

Super Mario 3D world
För Wii U. Från 3 år.

Mario och hans vänner Luigi, Peach och Toad ska försöka klara alla banor och rädda alla elvor, till sin hjälp kan dem bli:
: En katt om man tar en klocka.
: En" klon" av sig sjärv om man tar ett körsbär.
: En "cannon box" om man hoppar in i en låda.
: En odödlig panda om man tar ett vitt löv.
: En brun panda som kan hoppa långt om man tar ett brunt löv osv...
Man åker till andra värdar med rör och i slutet på varje värld får man möta Bowser. Om man vinner över Bowser blir en ny värld upplåst. Jag tycker att det är ett väldigt roligt spel och det är definitivt ett roligt sällskapsspel. Den enda nackdelen är att när man är så nära att klara en bana och då tar liven slut och man måste börja om bannan igen.

Betyg:

Chocklad gurkan, 11

Gissa bilden
För surfplatta eller mobil. Från 3 år.

Gissa bilden är är ett spel där måste få tänka efter. Det går ut på att dom visar en liten del av en bild (till exempel en sorts blomma) du får några bokstäver som du ska sätta ihop ett ord med. Visa av bokstäverna behövs inte. Ibland kan du få hjälp med en bokstav genom att trycka på en knapp med ett A på. Du kan även förstora bilden genom att trycka på ett förstoringsglas. Dom funkar bara om du får dom i presenter i spelet.

Betyg:

Harry Potter , 9

Granny
Skräckspel för mobil och surfplatta. Från 12 år.

Du har råkat hamna i Grannys hemska hus. Nu måste du lyckas ta dig ut från huset men samtidigt måste du försöka vara så tyst som du bara kan för Granny hör allt. Om du tappar något på golvet eller råkar ha ner något, så hör hon det och kommer springande. Då gäller det att gömma sig så fort som möjligt innan Granny kommer och slår dig med sitt blodiga baseballträ så att du svimmar. Du ska lyckas hitta alla saker som behövs för att kunna låsa upp ytterdörren och smita från hemska Granny. Det går att skjuta Granny med armborst och gevär och då blir hon borta en viss tid beroende på vilket "mode" som man spelar i. Det finns fyra olika modes: Easy, normal, hard och extreme. Granny rör även sig i olika hastigheter beroende på vilket mode man kör i. Tar man hennes nalle så får hon röda ögon och följer efter en överallt och då vet hon även hela tiden vart du är. Jag tycker att spelet är jättebra! Det är fin grafik, det är kul och framförallt så är det läskigt, vilket är meningen att skräckspel ska vara. Även om du är under 12 år så kan du nog ändå spela Granny, sålänge du inte är lättskrämd. Detta spel passar de lite modigare som gärna vill ha en svår utmaning. Om du blir rädd för monster och kuslig miljö så ska du inte spela Granny, iallafall inte helt ensam. För nybörjare så rekommenderar jag att köra i easy eller normal mode.
Härmed ger jag detta spel en femma i betyg! Ha en bra dag allihopa!

Betyg:

MacGyver, 11

Granny
För mobil och surfplatta. Från 12 år.

Granny är ett horror spel från tolv år. Granny fungerar så här... Man börjar i ett hus i ett sovrum sen så ska man hitta saker som kan vara gömda bland andra saker. Du kan även hitta nycklar tillexempel Car key, weapon key eller Playhouse key. Granny kan vara riktigt läskigt, speciellt om man inte ser granny komma och så slår hon en med sitt baseballträ!! Enligt mig är det väldigt kul men ibland väldigt svårt!

VARNING SPELET ÄR GANSKA LÄSKIGT!

Betyg:

Herr gurka, 8

Roblox
För dator, mobil eller surfplatta. Från 3 år.

Roblox är ett super koolt spel som stora och små kan spela. Det är ett spel med jättemånga små spel som personer har byggt själva. Jag tycker att alla som är ny till gamers ska spela detta spelet först och sen gå vidare till andra spel. Roblox är superkul och jag spelar det väldigt mycket. Jag har skaffat jättebra internetkompisar där som är jätteroliga. Om du vill spela detta spelet måste jag rekommendera några spel, annars kommer du spela något dåligt och inte tycka om Roblox. Hehe. Några spel jag rekommenderar: Jail Break, Meep City, Adopt Me! och Hilton Hotels.

Betyg:

Mitt namn i roblox: AttackWolf2000!, 11

Draw Something Classic
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

Draw Classic är ett roligt rit och gissnings spel. Man ritar och skickar till sina kompisar det man har ritat som sedan ska gissa vad man har ritat. Man får välja mellan några saker att rita, men ibland är det väldigt svåra saker att rita. Dock kan det vara lite svårt att rita om man har en liten mobil. Men annars kul!

Betyg:

Elin, 12

Wordfeud
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

Wordfeud är ett ord spel. Det finns en spelplan och man har åtta bokstäver att spela med som under tidens gång ändras. Man kan spela med vem som helst, när som helst, var som helst. Det är olika poäng för olika bokstäver. För att spela lägger man ut bokstäver, oftast är det bra att ha långa ord.

Spelet är ganska långtråkigt för att det håller på så länge och det kan vara ganska svårt att komma på bra ord. Om man inte spelar efter en speciell tid så förlorar man automatiskt. Men det är bra för man lär sig många nya ord och det är roligt om man kommer på något riktigt bra ord!

Betyg:

Godnatt!, 12

The Sims 3
Från 7 år

Sims 3 går ut på att ha vänner, fiender, ett jobb Att ha en flickvän/pojkvän och förlova sig, gifta sig, skaffa barn(eller adopterar), blir gamla, få barnbarn(om de skaffar barn) och tillslut dö. Kort sagt, att leva livet! Det finns lagt totalt 11 expansions paket (jag har alla expansionspaket!). Expansionspaket är följande: Destination världen, I rampljuset, Kvällsnöjen, Leva livet, Drömjobb, Semesterparadis, Husdjur, In i framtiden, Universitetsliv, Årstider, Övernaturligt.

Ps. Jag vet att spelet är gammalt men jag gillar det ändå!

Betyg:

Den glada lilla simmen, 10

Momio
Onlinespel. Från 3 år.

Momio är ett utmärkt spel om man vill ha en blandning av Instagram, Facebook och MSP. Man träffar kompisar, samlar poäng, lägger upp bilder och roliga videor! Man kan klä på sin Momio, levla, ha husdjur, inreda sitt rum. Jättebra!

Betyg:

Alvon, 12

Roblox
För mobil, surfplatta, PC och Xbox . Från 3 år

Roblox är ett väldigt bra spel men det är jätteenkelt att fuska. Det är ett spel som innehåller många spel. Ett plus är att man kan skapa egna spel och chatta samt skaffa friends. Men ett minus är att man inte kan skaffa Robux. Mitt favoritspel är Roblox Titanic För där kan man inte fuska och är det kul. P.S min gubbe heter bloxmaster09xd. ;D

Betyg:

Den lilla unicornen Einar, 9

Super Smash Bros Melee
För Gamecube. Från 12 år.

Det här spelet var det andra spelet i Super Smash Bros serien. Den kom ut endast 2 år efter den första Smash Bros vid namn Super Smash bros 64 på Nintendo 64. Det här spelet ger SÅ MYCKET nya saker att man tror att det tog 10 år för att göra den. Spelet är 17 ÅR! Och folk spelar fortfarande stora melee turneringar. Melee ser i början som ett balanserat roligt fighting spel men när man ser communityn så märker man att det är SUPER Obalanserat! Man kan endast (om man vill vinna) välja karaktären Fox Mcloud som har super ut glitchade attacker som är för starka och snabba. Spelare tar dessa glitchar för att göra saker som: Oändliga combos, Avbryta Moves och så mycket mer. Annars om man kör för att bara ha kul så är spelet fantastiskt! De har 28 banor att slås på jämfört med dom endast 9 banorna i Smash 64! med också 9 nya karaktärer! Jag rekommenderar detta till vem som helst som fortfarande har ett gamecube!

Betyg:

Mr.pep, 15

World of Tanks Blitz
För mobil och surfplatta. Från 12 år

World of Tanks är ett spel som man kan spela i alla länder. Spelet går ut på att: Man ska kriga med stridsvagnar och kan lätt få kompisar. Man kan även spela Room på Room kan man ta Friendly Fire som man inte kör på vanliga battles.

Battles. Man kör en massa battles för att man för råd till flera stridsvagnar. Det är flera olika ställen som man är på tillexempel Canyon och Mines. Man kan även möta en tier som är högre : Max högre är 2

Room
På Room kan man göra en egen man klickar bara på Training Rooms och så klickar man på Create Room så bestämmer man namn på sin Room eller så går man in på någons annans Room och kör battles. Man kan ta Password på om man inte vill att någon ska komma in på sin Room.

Eventer
Eventer vet man inte när de kommer. Man kan få nya stridsvagnar om man lyckas så kan man få jättemånga stridsvagnar om man kör väldigt mycket. Jag gillar eventer det är för att man även kan få massor av andra grymma grejer.

Enligt mig så är det mitt favoritspel därför får det en femma av mig. Jag rekommenderar att ni testar spelet, det är gratis. Ni får tycka vad ni vill.

Betyg:

Legenden, 8

ROBLOX
För mobil, surfplatta, PC och Xbox. Från 7 år.

I det här spelet får spelarna skapa och testa varandras spel. Det finns många roliga spel. Jag tycker att spelen är roliga men de laggar rätt så mycket och så är det superduper-enkelt att fuska.

Betyg:

Signe ,8 och Einar, 9

Super Mario Odyssey
För switch. Från 7 år

Man kan alltid lita på Mario och den här gången är förstås inget undantag. Mario Odyssey handlar om att Bowser vill gifta sig med Pitch men Pitch vill inte. Mario försöker rädda henne men Bowser har ett gäng med kaniner.
Jag tycker att spelet var bra fast lite mindre banor kan vara bra.

Betyg:

Bb

Steep
För Ps4, pc och xbox one. Från 12 år.

Roligt vinter sportspel med mycket konstiga tillbehör till exempel Winter fest. Där kan du vara dinosaurie, sumo brottare, banan och yeti. Du kan göra episka trix och du kan välja mellan wingsuit, skidor, snowboard, paraglide eller de nya sporterna rocket wingsuit, base jumping, släde(väldig galen sport) och speed riding.

Betyg:

Eric Berntsson och Niclas Berntsson(steep älskare), 11

Super Mario Odyssey
För switch. Från 7 år.

Man kan alltid lita på Mario och den här gången är förstås inget undantag. Mario Odyssey handlar om att Bowser vill gifta sig med Pitch men Pitch vill inte. Mario försöker rädda henne men Bowser har ett gäng med kaniner.
Jag tycker att spelet var bra fast lite mindre banor kan vara bra.

Betyg:

hmgamer på roblox, 9

Rolling Sky
För mobil och surfplatta. Från 3 år

Jag älskar detta spel! Grafiken är bra och musiken är jättebra! Det går ut på att man ska rulla en boll i olika banor. Mina favvo banor och låtar är City, Tetris, Monody, Castle in the sky, E-labyrinth och Ghost dance. Ett måste för alla som vill ha utmaning och ett roligt spel!

Betyg:

Rolling sky, HP och KP fan, 10

Splatoon 2
För Nintendo Switch. Från 7 år.

Splatoon 2 är ett online shooter spel där man tar formen av någon som är en människa men också en bläckfisk. Istället för att skjuta skott så skjuter man färg. I vanliga matcherna i Splatoon 2 så är man uppdelad i 2 lag och man ska skjuta så mycket färg på banan som möjligt, den som skjuter mest färg på banan vinner. Men om du tröttnar på att bara skjuta färg på banan hela tiden kan du köra andra sorters matcher som: Tower Control, Splat zones, Rainmaker, Clam Blitz och Salmon run. Salmon run är ett större modeen de jag nämnde förut och det går ut på att man ska ta ägg från laxar som attackerar en och det kan bli ganska svårt. Man kan välja hur sin spelkaraktär ska se ut och man kan köpa många vapen. Det finns också en enspelar story mode med massor av banor.

Betyg:

Måns Edvardsson, 10

Dragonvale
För mobil. Från 4 år.

Dragonvale är ett spel där du bygger upp din alldeles egna drakpark! Du börjar på en flygande ö där du köper din första drake, ett habitat till den och ett ställe där du odlar mat åt draken. Senare skaffar du en till drake med ett annat element och i en grotta gifter sig drakarna och föder en ny sorts drake. Du samlar en massa olika sorts drakar, bygger nya svävande öar och köper dekorationer till parken. Du får göra den precis hur du vill och sedan kommer det folk på besök till parken för att titta på drakarna! Jag älskar verkligen allt med spelet! Man kan få en massa fina och exklusiva drakar, det kommer tävlingar och evenemang man deltar i och det finns en annan dimension man kan resa till i spelet. Spelet är så bra! Så alla kåpeare, börja spela detta!

Betyg:

Länge leve Dragonvale!,11

Slither.io
För dator, ipad och mobil. Från 4 år.

Sliter.io e ett spel som jag inte rekommenderar om du lätt blir arg, för åtminstone jag ser ingen mening med spelet eftersom man hela tiden dör.
Spelet går till såhär: Du är en mask, sen ska du äta små lysande bollar för att växa och bli större. Du kan omringa en annan online spelare och ta dem små bollarna som den lämnar efter sig när den dör.
Jag ger spelet etta eftersom de är ganska tråkigt tycker jag, men testa gärna själv :)

Betyg:

:3, 11

Overwatch origins edition
För Ps4, pc och xbox one. Från 12 år.

Du går runt skjuter varandra, tar över baser, kör payloden fram och vinner. Du kan köpa skins till karaktärerna och guldvapen. Du kan också öppna loot boxes. Väldigt roligt men lite svårt. Bra grafik och verkligshetstroget spel.

Betyg:

Eric och Niclas Berntsson, 11

Undertale
Från

Detta är mitt absoluta favoritspel. Undertale handlar om en civilisation av monster som för länge sedan fångats i underjorden av en förtrollning. Du spelar som ett människobarn med ett ständigt pokerface och en extremt beslutsam själ. Ditt mål är att, på ett eller annat sätt, besegra monster, ta dig igenom underjorden och komma tillbaka till ytan. En av de bästa sakerna med spelet är att du kan vinna på flera olika sätt: Döda hela underjordens befolkning, bli vän med alla du möter och allt däremellan. Karaktärerna är helt underbara, musiken är superbra och historien är både sorglig och intressant.
Kom bara ihåg: Lita inte på några blommor (särskilt inte de som verkar hjälpsamma), försök att inte helt bränna ned en viss sjöjungfrus hus (fast det är nog oundvikligt) och förbered dig för känslosamma avsked i det pacifistiska slutet...

Betyg:

Sara, 13

Overwatch
För PS4. Från 12 år

Overwatch är ett lagbaserat flerspelar-spel i genren förstapersonsskjutare utvecklat och utgivet av Blizzard Entertainment. Det släpptes den 24 maj 2016 till Microsoft Windows, Playstation 4 och Xbox One. Det är ett spel för alla! Jag rekommenderar spelet till barn och vuxna som är 9 - 40 år. Testa gärna, om man vill ha ett liknande spel men gratis kan man ladda ner Paladins på steam.

Betyg:

Alven2012

Roblox
För mobil, surfplatta och dator. Från 12 år

Ja, jag vet att Roblox är ”noobigt” men om du spelar Minecraft ska du inte säga något (skoja bara). Roblox är ett spel där man själv kan göra egna spel fast det är väldigt svårt, man kan göra kläder vilket jag gör ibland med mera. Självaste spelen är väldigt olika så det finns alltid något som passar någon! Jag brukar spela Welcome to Bloxburg och ett dansspel (inte för att jag är bra på det irl). Det ända dåliga är att det mesta kostar till exempel om du vill kunna göra spel måste du köpa builders club- Det billigast kostar 6 dollar och samma sak med att göra egna kläder. Och man kan bara köpa kläder som är gratis om man inte köper Robux vilket är Robloxs valuta. För 5 dollar kan man få 400 robux. Förut fanns det tid och man fick en varje dag och av tid kunde man få robux men dem har tagit bort det . PS min avatar heter CamiCamaro3.

Betyg:

Rrroobblllloooxx tar alla mina pengar jag spenderar för mycket på spel ;-; 12

Fortnite battle royale
För Xbox

Ett action spel från 12 år. Spelet är jättekul. Det är som en tävling. Man går in i ett game och spelar med sina vänner. Man ska försöka skjuta som i det motsatta laget. Det är 100 personer i ett game. Det finns tre sätt att spela på: 1. Solo: en person. 2. DUO: 2 personer. Och 3. Squad: 3-4 spelare.

Betyg:

Bästa spelet ever, 10

The legend of Zelda: Breath of the wild
För Nintendo switch. Från 12 år

Link vaknar upp efter 100 år, utan alla sina minnen. Det är upp till honom (du) att ta reda på vad som hände för 100 år sedan, och rädda Hyrule från Ganon. Spelet handlar om att leva i vildmarken, och världen är ENORM. Du kan antingen döda Ganon direkt, eller ta hjälp av de 4 divine beasts som finns utspridda. Om du har en switch är Zelda ett MÅSTEEEEEEE.

Betyg:

Gamecat, 12

Schack

Ett schack bräde med schackpjäser.

Schack så får man en chans att visa att man kan. Det är ett roligt spel som gör en smartare. Det går att på att göra schack matt på motspelarens kung och att vinna. Man skall även få så många pjäser som möjligt av den andra spelaren. Det finns över hundra olika drag att köra. Man kan även anmäla sig till olika föreningar och tävlingar☆

Betyg:

Jag bor i Göteborg och går på Annedal skolan.

The legend of Zelda: Breath of the Wild
För Wii U. Från 12 år

Det är så att man börjar som (nästan) naken kille/tjej. Man vaknar ur den hundraåriga sömnen. Sen ska man hitta kläder, laga mat och gå till shrines.
Shrines är typ små hus som lyser väldigt starkt orange. Där inne måste man lösa lätta eller svåra gåtor. Man kan hitta jättecoola städer och vulkaner. Det finns en lavastad som är SÅ cool. Man kan handla med andra människor, goroner, ornisar, och zoras. Det är också fighting i(såklart). Det är en GIGANTISK värld med berg, öknar 5-6 städer/byar. Inte konstigt att Nintendo jobbade på i 7 år : ) . Mitt absoluta favoritspel! Spelar det så fort jag börjar med skärmtid.

Betyg:

Johannes, 10

Dragon Ball: Xenoverse 2
För PS4. Från 12 år

I detta spel så börjar man som en vanlig (vad man en väljer för varelse) men sedan väljs man ut till ett speciellt uppdrag och börjar att bli en Time Patroller!
Man går upp i level, skaffar loot, boostar attributes, går på quests och är en Time Patroller!
Många himlar mest med ögonen när de ser spelet men det är faktiskt väldigt kul!
Coola anime-grafiker med ganska bra voice acting! Iaf väldigt kul spel som ni borde pröva!

Betyg:

Svenork (Pappa, du vet vem jag är), 10

Dragon ball Xenoverse 2
För Nintendo Switch. Från 12 år.

Du börjar ditt äventyr med att skapa en karaktär. Du kan välja mellan Människa, Saiyan, Namekian, Majin eller Frieza. Du kommer in i en värld där du slåss mot ondska från dåtiden och hjälper hjältarna. Du kan låsa upp Förmågor och kläder till din karaktär. Det är en riktigt bra story och jag rekommenderar den för alla som tycker om anime.

Betyg:

Kamehameha!, 11

Splatoon 2
För Nintendo switch. Från 7 år

Splatoon 2 är en uppföljare av Splatoon, men Splatoon 2 är mycket bättre. Splatoon 2 är som ett krigsspel men man skjuter flytande färg på varandra. Man får välja om man ska vara en tjej eller kille. Man väljer också ögonfärg, hårstil hudfärg och så väljer man byxor. Matcherna är 3 minuter, men om man ska spela en match så måste man ha internet och så måste man ha ett nintendokonto, om man inte har det så kan man spela själva storyn som också är super roligt.

Betyg:

Barnarne, 12

Roblox
För dator, surfplatta och mobil. Från

Jag gillar Roblox för att det finns så många spel i själva spelet. Om man tröttnar på ett spel kan man spela ett annat spel på Roblox. När man ska skapa ett konto på Roblox så fyller man i valfritt namn och valfritt lösenord och när man fyller år.

Betyg:

Älskar roblox lika mycket som choklad och choklad älskar jag!!!

Overwatch
För PS4. Från 12

Overwatch är ett beroendeframkallande skjutspel där det finns många olika karaktärer. Grafiken är väldigt bra och det höjer spelets nivå, karaktärerna är indelade i "grupper som till exempel attackers och defenders.
Som sagt ett mycket bra spel med underbar grafik.
Rekommenderas från 9-10 år

Betyg:

Ankan, 13345

Terraria
För 3ds. Från 12 år

Terraria är typ som minecraft, Fast 2d. Det finns jätte-mycket att göra. Man kan slåss mot bossar och bygga coola hus! Om man har New 3ds eller New 3ds XL så kan man ha större världar! Man kan utforska super-stora grottor underjorden!
Om man vill så kan man spela tillsammans om man är bredvid varandra. Det finns också till fler andra spelkonsoler. En självklar femma!
Kolla gärna in Terraria!

Betyg:

krAapz, 11

Lego Batman
För Xbox 360. Från 7 år

Det finns 15 olika banor som man ska ta sig igenom. I slutet av banan möter man en skurk. Men för att sig till slutet av banan måste man bygga väldigt mycket och förstöra grejer så att man kan bygga dräkter åt Robin och Batman. Alla dräkter har olika egenskaper som gör så att man kan klara Batman. Jag tycker att spelt är roligt för att jag gillar svåra spel så att man kan spela längre. Jag tycker att dem borde göra fler banor och göra dem lite svårare. När man väl har klarat en bana är det jätte lätt att klara dem andra banorna.

Betyg:

HP

Starstarble online
För PC

En ny flicka kommer till ön Jorvik. Bara över en sommar, som snart blir bättre än hon tänkt sig. Utforska Jorviks vackra natur. Gör uppdrag för att få bättre rykte och spela online med andra spelare från hästryggen
Detta är mitt absoluta favorit spel! Det är så fin grafik och man träffar så många nya personer online! Det finns nästan inget dåligt med detta spel men om jag måste välja något så är det nog att grafiken buggar på vissa ställen och att man kan rida igenom andra spelare. Men jag tycker alla (både som gillar hästar och inte) ska prova detta spel! Ha det bra på Jorvik :)

Betyg:

Alanis Sealord på Starstable, 10

Sims 4 hund och katt
För PC. Från 12 år.

Jag har spelat sims4 i snart en vecka och älskar det.
Man kan göra sin egen hund eller katt med egna personlighet. Man kan träna djuren. Man kan välja päls med mera.
Man kan till exempel ladda ner zoon från galleriet på sims 4,
Efter som folk har stylat hundarna och katterna.
Ett perfekt spel för sig som gillar djur.
PS. Ett tips ladda ned Kimmy powers zoo .
Om du vill ha det så sök på KimmyPower1 i galleriet D.s

Betyg: 4

Djurälskaren, 11

The Sims 4
För PC

Sims 4 är världens bästa dataspel! Man kan typ göra allt! Du kan gå på spa, bowla, laga mat, sjunga, dansa, skaffa barn, jobba, ha massor med roliga egenskaper, göra personer som är helt unika, bygga hus och lägenheter, gå på café, bada, köpa saker och mycket mer! Det ända som är dåligt är att vänta på att den ska ladda sig.

Betyg:

I LOVE SIMS 4!!!!!!!!!

Super Mario Oddyssey
För Nintendo switch

Mario ska stoppa Bowsers och Peaches bröllop, vilket han gör med hjälp av Cappy, en hatt som låter Mario kontrollera fiender. Han jagar Bowser i The Oddyssey, ett hattformat skepp. Han samlar power moons för att gå vidare i spelet. Detta är ett fantastiskt spel! Grafiken är mysig och kontrollen är tajt; banorna är ytterst väldesignade och det finns mycket att upptäcka. Jag rekommenderar det till alla Mario fans!

Betyg:

OK

Super Mario Maker
För Wii U

Som jag upplever spelet så finns det faktiskt inte en handling. Spelet går ut på att antingen spela spelets banor (som det finns en handling i, men den är att prinsessan blir fångad, och sen när man kommit till slottet så är hon i någon helt annat slott!) Eller spela någon annans banor som den personen har gjort själv eller göra helt egna banor som du själv kan spela (och dela så klart).

Betyg: 4

hejsan svejsan jag är Flisan!!, 9

Overwatch
För Ps4, Xbox One, PC

Overwatch är ett fps spel som utspelas i framtiden. Det är ett lite snällare skjutspel som har många Heroes och många egenskaper. Man ska utföra ett speciellt uppdrag till exempel ta över en punkt innan det andra laget gör det. Det är väl världens roligaste spel!!! Jag rekommenderar det för 9 år och äldre.

Betyg:

Neurallimplantt jr på OW, 10

Minecraft
För ps3

Jag tycker om Minecraft för att om man spelar survival så blir det jätte spännande med alla monster och man ska försöka överleva. Man kan ju också spela i creative. då får man tillgång till alla block genom ett knapptryck och man kan bara dö på ett sätt: att falla ner i voiden. Man kan bygga precis VAD SOM HELST. Där för älskar jag det.

Betyg:

Minecraft älskaren!, 11

Minecraft

Minecraft är bra för det är matte och massa andra ämnen i ett. Man ska bygga grejer klara sig från monster samla mat tillverka grejer och överleva. Man kan ha massa mods och lägen.

Betyg:

Hålla på med minecraft sen två år till baka!, 9 snart 10.

Super Mario odessy
För Nintendo switch

Super Mario är tillbaka i ett helt nytt plattformsäventyr. Följ med Mario och Cappy till exotiska platser runt hela värden. Om du gillar Zelda-spelen så kommer du garanterat att gilla super Mario odessy. Det finns över 1000 tusen månat i spelet gömda överallt. Men om du har klarat av hela spelet så finns det alltid något att göra i spelet till exempel ta foton, öva på tricks eller göra grymma stunds.

Betyg:

Mario-älskare, 13

Fortnite
För PC och ps 4

FORTNITE är ett Battle Royal spel som liknar Ljug (player unknowns battle grund). Spelet går ut på att du åker ner på en ö med 99 andra spelare. Och att bli den sista överlevaren. Du kan också bygga och ta sönder saker. Det fins även dog och team läge. Men bäst av allt så kostar Fortnite 0,kr.

Betyg: 4

Felix Rahm, 11

Fortnite
För PC

Hej alla Fans, gillar allt ni har skrivit till mig och gillar även Fortnite som ni kanske kan gissa! Fortnite är lite som Pubg och H1z1 man skjuter i spelet men annars är det inte så läskigt. Finns massa videos på Youtube om Fortnite! Hoppas ni vill spela det för det är jätte roligt. Ha en bra dag.

Betyg:

Fortnite Proffs, 11

Star Stable Online
Onlinespel

Jag rekommenderar Star Stable Online som spel om man vill ha nya vänner och umgås med häst älskare! Du behöver inte vara en hästälskare men man rider på hästar och man kan ha andra djur. Man kan spela gratis upp till level 6 och sedan om man vill fortsätta kan man köpa Star Rider som det heter. Star Stable är ganska noga med vad man skriver i chatten och har moderatorer. Jag tycke att det är ett jättebra spel, även fast man bara kan vara tjej. Det finns så många spel med bara killar! (Ja, jag vill att hela världen ska vara rättvis xD).

Betyg:

Häst och HP nörden (du vet vem jag är Mäub;) kr

My Boo
För ipad/iphone

My Boo är så bra för man måste vara inne varje dag och spela för den kan bli sjuk, smutsig, trött och hungrig.Och man kan även spela mini spel för att få pengar att köpa mat med.

Betyg: 4

#Parisnörden, 9

Crash
För Xbox 360

Jättekul spel för 2 spelare!
Spelet går ut på att Crash och hans syster Coco ska göra massa uppdrag i en stor värld. Spelet har flera banor. Man kan rida på monster och döda dem. Dem pratar svenska i spelet. Detta spel rekommenderas!

Betyg:

Tjena Unicorns!, 11

Roblox

Roblox är ett spel för många som gillar att skapa och bygga spel. Det finns miljontals spel på Roblox och man kan gå med i grupper och till och med skapa en egen, fast då behöver man BC, TBC, OBC (inte alla men en av de) och 100 robux som man kan köpa för pengar. På BC får man 15 robux per dag (det beror på om man köpt sent för då för man den tiden). På tbc så får man 35 robux per dag och på obc får man 60 robux per dag.
REKOMMENDERAS STARKT!!

Betyg:

Joocke! xD, 11

Breath of the wild
För Nintendo switch

Mitt favoritspel är Breath of the wild. Jag gillar att den har mycket djur och natur. Jag gillar också att man kan ha på sig lite valfria kläder och att man kan laga mat. Den är lite som i riktiga livet.

Betyg:

Det bästa zelda-spelet!, 11

Cuphead
För PC och Xbox

Man spelar som muggen cuphead och sin kompis mugman, då man har gjort en deal med djävulen måste vännerna klara av banor för att få kontrakt från de som inte betalat av sin nota på djävulens kasino. Storyn är rolig och mekanikerna är lätta att förstå, grafiken är jättefin och spelet har roliga karaktärer. Dock är det mycket som händer på skärmen samtidigt, vilket gör spelet svårt, banorna är nästan svårare än bossfighterna! Även om det är svårt, så gillar jag spelet! Minuspoäng för svårighetsgrader dock.

Betyg: 4

Agnes W, 12

Star stable
Onlinespel

Det är det mest berömda häst online spelet ever!!! Handlar om att rida en häst och köpa hästar, utrustning och kläder till sin avatar. Avataren är en tjej som man får välja utseende på. annars rider man runt och gör uppdrag på lilla ön Jorvik.

Betyg:

en tokig star stable nörd, 11

World of goo
För Nintendo switch

Det är spel som går ut på att bygga med några små bollar som lever och producerar energi. Med dem ska man försöka att bygga till ett rör som kan hänga från taket eller vara i marken. De som är över kommer att klättra till röret och när du har fått i ett antal goo's så har du klarat nivån. Spelet har en bra grafik och många roliga och kluriga nivåer men det är lite problem med kontrollerna.

Betyg: 4

Spelnörden, 10

Super Mario Bros U
För Wii U

Super Mario är roligt att spela och man blir nästan aldrig uttråkad. Spelet handlar om att prinsessan Peach blir kidnappad av den elaka Bowser, och Mario och hans vänner är på äventyr för att rädda henne. Det dyker ofta upp nya figurer och karaktärer i spelet men jag tycker att det kan ha haft lite mer handling. Därför ger jag detta spel en fyra.

Betyg: 4

Jakob Zacharias, 11

Minecraft

Älskar de det här kommer jag börja spela speciellt bed Wars (hypixel) man slåss mot varandra och ska försöka få så bra ger som möjligt och medans skydda sin bed. Om nån annan tar din bed så kan man inte spawna igen och därför kan man dö, om man har sin bed kvar då kan man spawna om man dör.

Betyg:

Glada Mangon, 10 vintrar

Star stable
Onlinespel

Jag tycker att alla som gillar äventyr, magi, hästar, spänning & det fria borde testa Star stable! Jag har spelat Star stable i minst 4 år nu och jag har inte tröttnat på det. Spelet tar aldrig slut. Man har en eller flera hästar att rida runt på i Jorviks vackra natur. Där man kan göra olika uppdrag med olika personer. Det finns 4 servrar att vara på, för det är så otroligt många som spelar. Man kan spela tillsammans med kompisar, göra uppdrag, tävlingar, dagliga uppgifter och mycket mer. Men för att kunna göra allt detta måste man köpa star rider. Det går att spela utan det men man kommer bara upp i nivå 5 och man kan inte hoppa eller ta sig till olika platser. Jag rekommenderar att man köper star rider life time! Då är man för alltid star rider av att betala en gång. Star stable är ett 3D spel. Dock kan man bara vara tjej i spelet :( Men man kan få dem att se ut lite hur man vill med alla kläder, hårstilar & smink.

Betyg:

Heter Elena kittendotter & är på server air star

The legend of Zelda Ocarina of time
För 3ds. Från 12 år.

Spännande roligt fighting spel. Det börjar lite tråkigt men det blir svårare och svårare. Det är bra grafik, klurigt och det tar länge är för klara det. Ett minus är att det är för svårt för minderåriga. Men en solklar femma!

Betyg:

Harryöjk, 11

Mario + Rabidds Kingdom Battle
För Nintendo switch. Från 7 år.

Mario + Rabidds Kingdom Battle är ett spel där de galna Rabbidsarna på något vis har åkt in i svampriket och skapat kaos och klätt ut några Rabbids till exempel prinsessan Peach och Luigi. Men vissa Rabbids har också blivit onda och försöker att stoppa Mario och hans Rabbidvänner. Då är det upp till dem att stoppa kaoset och rädda svampriket än en gång men denna gång med nya vapen, skjutgrejer. Spelet är jätte kul men det blir ibland lite långtråkigt med matcherna men annars är det jätte kul. Rekommenderas verkligen.

Betyg:

Swagylag, 9

Dragon Ball Xenoverse 2
PC och PS4 samt Xbox. Från

Dragon Ball Xenoverse 2 är ett roligt spel som jag tycker att alla borde prova. Spelet är superkul, har en bra story.
Men jag rekommenderar att ni ser tv serien Dragon Ball Z för att förstå vad som händer.
Några minus är att det finns MÅNGA långa och svåra attack-kombinationer samt svåra kontroller. Spelet är roligt men det är inte värt 600 kr.
Om du köper spelet så tycker jag att du ska köpa spelet när det är 50% rabatt eller mer, annars är det inte värt pengarna.

Betyg:

Arvid Rämsberg, 13

Overwatch: Origins editions
För PS 4. Från 12 år

Overwatch är ett FPS (First Person Shooter) med framtids tema och är inte lika våldsamt som till exempel cs:go och Call Of Duty. Det finns just nu 25 "Heroes" och den senaste var DoomFist.
Spelet har grym grafik och Blizzard har gjort ett fantastiskt jobb och det märks att de har lagt ner mycket tid på spelet.
Kolla in Muselk På youTube för massa Overwatch'
Betyg:

Hugo (Genji main), 12

Yonder The cloud catcher chronicles
För PC. Från 3 år.

Yonder tccc är ett relativt nytt spel, och har därför en del buggar, glapp och grafikfel, men är ändå HELT KLART värt sina 200 kr på steam. Det är ett av de absolut vackraste spelen jag spelat, och jag har spelat det jättemycket, men det är fortfarande lika roligt som när jag köpte det! Du spelar som en liten person i en stor värld där du ska göra uppdrag. För att klara vissa uppdrag måste man ha "sprites", andar som man kan ta bort "murk" med. Det är fett gulligt, men det passar inte för alla. Det finns inget som helst combat-system, och det är väldigt lugnt och ganska o-spännande, men det ligger en mysig, och lite mystisk stämning över det hela. Rekommenderas starkt om du vill ha ett lätt, avslappnande spel.

Betyg:

Potatiskungen, 12

Overwatch
För Xbox One, Pc och PS4. Från 12 år.

Overwatch är som sten sax påse. Det finns olika roller som är bra på olika saker, healers, attack, defense, och tank. Det är ett Fps-spel som utspelar sig i framtiden. En match går ut på att man ska göra ett uppdrag, typ att ta över en punkt eller att få ett fordon till mål. Du spelar online med andra spelare och karaktärerna är välutvecklade, kreativa samt balanserade. Men man måste nästan alltid samarbeta som ett team för att klara uppdragen. Det är ett kul spel som man kan spendera timmar på, och det blir roligare om man pratar med kompisar samtidigt. Om man är van vid andra FPS-Spel kan det vara lite ovant, men man lär sig fort!

Betyg:

Hej Max i 7C, //Nils, 13

The Sims 3
För mobil, surfplatta och dator. Från

Bygg ett hus!
Skapa dina simmar!
Styr deras liv!
Har spelat Sims i nästan ett år snart och har inte tröttnat än. Spelet går ut på att skapa simmar och styra deras liv. Det finns sex avdelningar: Hunger, hygien, blåsa, energi, umgänge och kul. Simmarna kan vara bebis, småbarn, barn, tonåring, ungdom, vuxen och åldring. Det finns jättemånga expansionspaket att köpa. Semesterparadis, husdjur, årstider... Jag älskar spelet och tipsar de jättemycket. Älskar det!!

Betyg:

Simmarna simmar, 8

Slime Rancher
För Xbox One, Microsoft Windows, Linux, Mac OS. Från 3 år.

Du spelar som karaktären Beatrix LeBeau som har flyttat från jorden till The far far Range för att leva livet som en slime rancher. Spelet går ut på att samla och sköta om olika slime sorter. Du behöver slimens plorts/bajs eftersom att du kan byta plortsen mot pengar, som du i sin tur behöver för att uppgradera/köpa verktyg samt till att låsa upp nya områden. Jag tycker att Slime Rancher är ett riktigt kul spel och rekommenderar det till folk som gillar att utforska och att sköta om djurliknande varelser i spel. Det liknar Minecraft och andra farmingspel på vissa sätt men det är ändå väldigt olikt på vissa sätt. Dock att det bara finns en karaktär som dessutom är ett specifikt kön sänker betyget. När jag spelade var också spelrutan mindre än min dator skärm så det blev svarta kanter på sidorna men jag vet inte om det är så på alla konsoler. Men betyget landar tillslut på en 4:a!! Ett riktigt bra spel ändå.

Betyg:

SaggiChoklad, 12

Hay day
För mobil, surfplatta, dator. Från 4 år.

När jag laddade ner Hay Day hade jag stora förväntningar, och dom uppfylldes verkligen. Spelet går ut på att bygga och skapa sin egen gård. Man låser upp byggnader och djur. Man kan sälja saker, köpa saker odla och skörda. Man kan besöka andra gårdar och man kan låsa upp en by och en fiskedamm. Jag ger Hay Day en femma för det är så bra och tipsar de starkt om spelet!
Betyg:

Level 36 i Hay day

Overwatch
PC/Xbox/ps4. Från 12 år.

Overwatch är ett bra spel för det finns många (25) olika karaktärer att välja emellan så man tröttnar aldrig. Alla 25 karaktärer har en historia innan dom gick med i Overwatch och dom lägger till 1-2 nya karaktärer per år. Dom låter även spelarna själva testa ifall dom nya karaktärerna är balanserade (dom är inte för starka eller för svaga) i ett läge som kallas PTR. Det finns även många lägen man kan köra i. Man kan även skapa grupper så man kan spela med vänner.

Betyg:

TheVJGamer, 11

The legend of Zelda: Twilight princess
För Wii. Från 12 år.

Spelet är väldigt bra och grafiken också.
Det är lite krångligt men det gör det ännu roligare. Kontrollerna är inte så svåra. Fienderna är bra gjorda och inte för svåra.
Man tröttnar inte på att spela det.

Betyg:

Hillevi Öhman, 10

The Sims 4
För pc. Från 12 år

Det är ett live simuleringsspel där du styr dina simmar(människor) Spelet går ut på att leva livet. Du kan göra roliga challenges, skaffa jobb och till och med bygga hotell!
Lev ditt liv och gör dina simmar knäppare!

Betyg:

Den som inte skriver lååånga singnaturer! Det gör jag veeerkligeeen inteee!

The Legend Of Zelda: Breath Of The Wild
För Nintendo switch. Från 12 år.

Zelda-spelen har i många år fascinerat spelare världen över med sina stora spelvärldar och spännande handlingar. I Breath of the wild har Link (hjälten) blivit nersövd och sovit i 100 år. I början av spelet befinner sig Link uppe på en platå utan någon väg ner. Men tack vare en mystisk "iPad" som kallas Shiekiah Slate och en gammal man med en intressant bakgrund lyckas han till slut ta sig ner till ett svindlande stort Hyrule...
99.9% av alla spelsidor har gett detta spel full pott! De resterande 0.1% gav mer än 9 eller 4

Betyg:

Nintendofanet, 12

Astroneer
För PC, Xbox One Från 7 år.

Astroneer är ett spel där man utforskar rymden. Spelet börjar med att man landar på planeten Terra. Därefter så bygger man ut sin rymdbas. Grafiken är jättefin och spelet har fått 9/10 i betyg från Steam. Spelet är i en väldigt tidig version just nu, men det är ändå väldigt kul att spela! Jag rekommenderar det till de som inte vill spela våldsamma spel men ändå inte bara vill spela typ minecraft.
Betyg:

Catpellets - en gamer-katt, 12

Clash royale
För mobil och surfplatta. Från 9 år.

Ett jätteroligt spel för alla åldrar. Man möter varandra live i matcher.
Vinner man får man troféer och om man förlorar tappar man troféer.
Ju mer troféer man har desto högre arena hamnar man i.

Betyg:

Jag heter pokedragon:)

Terraria
För pc, mobil, konsol. Från 12 år.

Terraria är ett riktigt kul spel i 2D. Du börjar med ett svärd, en hacka och en yxa, sen får du överleva och bygga ett hus.
Det roliga med detta spel är att det finns massor av föremål och bossar att besegra.

Betyg:

Gamern, 10

Roblox
För pc och Xbox one

Roblox är ett spel som handlar om att spela miljontals spel som andra spelare har gjort. Man kan säga att det är ett hangout spel. Det är riktigt bra och det finns många olika spel. När man laddar ned det kommer det med ett program som heter Roblox studio där DU kan göra egna spel till Roblox.

Betyg:

makaper100, 9

Arms
För Nintendo switch. Från 7 år.

Arms är ett faitingspel där man boxas med jätte långa armar. Du håller en kontroll i varje hand och slår mot luften för att för att figuren du spelar också ska slåss mot den andra/dem andra. Spelet är roligt och ser fantastiskt ut!
Betyg:

Frihetsguden som heter GG Anis i Arms, 11

Overwatch Origins edition
För ps4

Jag tycker att Overwatch är ett mycket roligt spel. Det finns 24 gubbar i spelet och det fick årets spel 2016 av många spelrecensenter. Själv har jag spelat 150 timmar totalt och jag skulle rekommendera det till alla.

Betyg:

Det är Noah, 12

Minecraft
För pc, surfplatta, mobil, xbox Ps3

Gillar du att skapa coola saker eller att överleva från monster?
Då är Minecraft ett perfekt spel för dig. Du kan spela med dina kompisar på online servrar. Det finn fyra olika gamemodes. I Creative mode där kan du skapa och bygga olika saker från stora till små. Du har även tillgång till alla blocks och items. Eller du kanske hellre väljer överlevnad (Survival mode). Då ska du överleva från alla monster som kommer på natten, du ska även skaffa material och resurser. Hardcore är som survival fast det är mycket svårare. Om du är nybörjare tipsar jag dig att börja med survival och ha på lätt eller fredligt vilket betyder att det kommer få monster (lätt) eller att det inte kommer några alls (fredligt). Äventyr där upptäcker du saker i Minecraft. Lycka till!

Betyg:

Tjejen som älskar Minecraft, snart 12

Snipperclips

För Nintendo switch. Från 3 år.

I spelet Snipperclips kan man spela 2-4 personer. Man är små figurer som kan klippa ut olika saker i varandra och med det ska man sen försöka lösa olika pussel och utmaningar. Spelet kräver väldigt bra samarbete och tänkande. Riktigt roligt spel.

Betyg:

Frihetsguden, 11


The crew

Playstation 4. Från 12 år.

Ett bilspel som går ut på att man kör olika uppdrag utan att bli tagen av polisen samtidigt som man skaffar sig bättre och bättre bilar.
Betyg:

Chokladkaka4life

Robbery Bob: Man of steal
För surfplatta och mobil. Från 12 år

Du är en tjuv som har suttit i fängelse en lång tid nu, men så blir du befriad av
en mystisk expert på husstölder, lär dig att ta otroliga skatter, men se upp!
Poliser är strängt inställda på att få dig fast! Spelet går på tid. Spelet är verkligen kul!
Nästan lite för överdrivet, faktiskt, men man kan nog ändå "inte" säga att det inte ska få någon rekommendation, utan tvärtom, för att jag tänker ge det här spelet det högsta betyget jag kan ge.

Betyg:

Olle Nilsson, 8,5

Mario kart 8 deluxe
För Switch. Från 3 år

Ett fantastiskt racingspel som kan bli ditt livs roligaste upplevelse tillsammans med vänner. Banorna är roliga, kaos överallt och det finns en anledning att göra allt.
Det enda dåliga är att det kan bli en aning tråkigt när man spelar ensam, men med en vän eller flera är det här det ideala sättet att spendera sin tid på.

Betyg:

Lille Toad tycker att spelet äger och att du ska testa Mount Wario., 11

Overwatch
För ps4, xbox one och pc. Från 12 år

Ett bra spel där man kan välja mellan 24 heroes med backstories till alla heroes. Man kan köra competitive, quickplay,ctf och mer. Varje gång man går upp i level får man en lootbox där man kan få skins, emotes, player icons och sprays. Det finns legendary, epic och common items i lootboxes.

Betyg:

isakärenriktigtbramänniskapåkunskapsskolanspånga, 11

Minecraft
För Xbox, mobil, surfplatta, dator...

Vill du hitta ett spel där du kan bygga så kommer Minecraft passa dig perfekt.
Bara fantasin har sina egna gränser.
Ett litet (pyttelitet) minus är att det kostar pengar.
Men när du har köpt det kan du ju bygga... Bra va! Bygg allt från stora städer till små bondgårdar ute på landet, kanske bygger du ett stort torn eller en båt eller kanske en flygplats.
Låt bara din fantasi sätta gränser!!!!

Betyg:

Minecraftälskaren som gillar Sims...

Wii Party
För Wii

Wii party är ett spel där du kan spela nästan vad du vill. När du öppnar det kommer det jättemånga spel som du Kan välja mellan. Ett kan ta 5 minuter, medans ett annat tar en timme. Det är en rolig blandning som man kan röra på sig fast man spelar, lite som Wii sports, vilket jag tycker är kul. Spelet är superkul, men jag har ingen känsla om att lägga full pott på den.

Betyg:

Wii och Kalle Anka, 10

Overwatch
För XBox, PS4 och PC

Overwatch är ett spel som man kan spela till exempel Competitive (minst nivå 25), Quick play, custom game och mycket mera. Det finns events per säsong till exempel Jul event. Men nyligen finns det ett event om hjältarnas backstories. Med just nu 23 hjältar kan du spela, bli bättre och låsa upp nya saker. Spelet är inspirerat av Team Fortress 2 men jag tycker det är bättre i grafik, mer hjältar och så vidare. Jag gillar spelet för att det finns mycket action och det finns två versioner, ett där man startar med ett par loot Boxes och skins men kostar nästan dubbla priset (ca.675kr) men på den andra versionen startar du helt vanligt.

Betyg:

Sander Gonzalez, 10

Cities skylines
För PC

Ett bra stads byggår spel med många köpbara expansioner. Du har full kontroll över vägarna och zonerna där invånarna får bygga byggnader.

Betyg:

Per05, 12

Cooking fever
För Ipad och mobil.

Detta spel är ett väldigt roligt spel som jag tipsar om. Det går ut på att du ska köpa olika restauranger och laga mat som kunderna ber om. Bland restaurangerna som finns att låsa upp är det bageri, sushi och pizzeria. Man börjar med att spela med en snabbmatsrestaurang. Men det kan bli lite långtråkigt ibland.

Betyg:

Level 9 på Cooking fever.

Star stable
Onlinespel

Hej,jag skulle skriva lite om vad jag tycker om Star Stable!
1.Det är bra gjort.
2.Det är jobbigt om man inte kan läsa.
3.Hämta det!!
4.Det är dåligt att man fastnar!
5. Det är mycket bra fantasi i det!!!

Betyg:

Hästis, 9

Disney Infinity
För Xbox/ Play station. Från 7 år.

Man kan bygga egna banor och världar, som man sedan kan spela i. Och man kan sätta ut onda figurer som man kan träna slag med. Du kan också få olika uppdrag av spelet till exempel rädda Yoda. Det finns väldigt många figurer från olika Disney filmer som man kan köpa. Har du till exempel Disney Infinity 3.0 kan du ha spelfigurer från Disney Infinity 1.0 och 2.0, men du kan INTE ha figurer från Disney Infinity 4.0. Passar till yngre.

Betyg:

Katt och råtta, 8

1-2 Switch
För Nintendo Switch. Från 7 år

1-2 Switch är ett väldigt bra spel men kan vara lite dyrt för vad man får och att man måste ha en vän för att spela med. Men om man är en grupp med vänner eller på någon fest så är det här spelet väldigt roligt. Det innehåller 28 olika små spel som alla använder en egen funktion. Som att man ska känna bollar i en låda genom att känna med kontrollens HD Rumble. Eller när man ska slåss som gladiatorer. Men det som också är bra är att du måste inte alltid kolla på skärmen utan de vill helst att man kollar sin motståndare i ögonen.
Betyg:

Julius Khanye, 14

The sims 4 Vampyrer
För PC. Från 12 år

Vampyrer är ett expansionspaket till spelet The Sims 4. I just detta expansionspaket kan man bli en vampyr med olika egenskaper som kan dricka plasma från andra simmar, lära sig att spela orgel och bo i den nya världen "Forgotten Hollow".
Jag var JÄTTETAGGAD på spelet flera veckor innan det ens kom ut. Men så fort det ens var nedladdat blev jag besviken. I "Forgotten Hollow" så fanns det bara fyra tomter och nu i efterhand fattar jag inte ens varför jag hypade det så mycket. Det var en riktig besvikelse och inte alls värt pengarna! Men det var ändå ganska kul att jobba upp sina vampyrkunskaper och köpa vampyrböckerna. Men det var typ det enda.
Betyg:

Sassy, 14

Wii sports
För Wii. Från 7 år

Superbra spel! Det finns fem sporter att välja emellan som till exempel tennis och golf samt träningsspel till grenarna som man kan låsa upp allteftersom man spelar.
Det blir mycket variation mellan de olika grenarna så jag ger betyg fyra av fem.
Betyg:

Morotsgeneralen

Roblox
För PC, Xbox, mobil och surfplatta. Från

Detta är ett kreativt spel som är väldigt fantasifullt och det är väldigt roligt det e massa spel i ett. Rekommenderar att man kör på pc eller xbox och nackdelen är att väldigt mycket kläder och så kostar ” robux” som man köper för riktiga pengar.
Betyg:

Gruffalon, 10

Mari and Sonic Olympic games
För Wii. Från 7 år

Du får välja en egen Mario eller Sonic karaktär och sedan ge dig ut i dom många sommar-OS grenarna.
Du kan spela singelmatch, circut, eller varför inte testa utmanarläget. Grenarna är från stafett till pilbåge, så det finns något för alla. Jag gillar detta spel för det finns så många olika grenar.
Betyg:

m.a.y.a

Little Big Planet 3
För Playstation. Från 7 år.

Den onda Newton planerar att ta över Bunkum med hjälp av titanerna. Nu måste Sackboy befria sina vänner och rädda Bunkum. Spelet är väldigt fantasifullt och färgglatt. Men man är aldrig säker på vad som händer. Man kan också göra egna nivåer och äventyr. Rekommenderar för er som gillar att skapa olika världar.
Betyg:

Filippa Dernroth, 10

Pokemon Moon
För 3ds. Från 7 år.

Pokemon Sun & Moon är den åttonde generationen av Pokemon spel. Jag är ett stort Pokemon-fan och jag hade höga förväntningar på spelet. Jag är verkligen inte besviken! Du spelar som en Pokemon-tränare som är nyinflyttad i det tropiska ölandskapet, Alola. Du får en nybörjar-pokemon och så börjar du din resa. Ditt mål är att klara alla utmaningar (Trials) som erbjuds dig för att sedan bli champion. Under spelets gång fångar du massor av olika pokémons som du sedan använder i strider mot andra tränare.
Det jag gillade mest med spelet var storyn. Den tog flera oväntade vändningar och förvånade mig ibland. Karaktärerna var intressanta och unika och man brydde sig om dem.
Grafiken var även väldigt bra, det är lätt att leva sig in i spelet vilket gjorde det ännu roligare att spela.
Pokemon Moon (och Sun) är ett måste för alla Pokemon-fans! Om du är ny med Pokemon så är detta ett bra spel att börja med!
Betyg:

Korosensei, 13

Dragon city
För surfplatta och mobil. Från 3 år

Detta spel är kul och man blir beroende av det. Det går ut på att du ska ha drakar, tävla med dem och levla upp. Efter ett tag kan man tröttna lite men ju högre levlar man är i desto roligare. Det dumma kan vara att jag inte kan döpa mina drakar. Ni måste ladda ner det!
Betyg:

Ah baby ah kaslo baby, 9

Pokémon sun
För 3ds. Från 7 år.

Pokémon sun börjar med du får ett meddelande av professor Kukui som introducerar dig till den nya regionen Alola. Lite senare så får du välja din första Pokémon som kommer följa med dig under hela resan. Till att börja med så är grafiken otroligt vacker och miljöerna är otroligt välgjorda och välkomnande. Karaktärerna och storyn känns också mycket bättre än i tidigare spel. Storyn i de tidigare spelen har aldrig varit dålig men den känns ändå mycket bättre nu än tidigare, men om det ska finnas någon nackdel med spelet så får det nog ändå vara att starten på spelet känns ganska långsam. I och med att Pokémon go blev en så stor succé så kan starten framför allt bero på att företaget visste att det skulle vara en massa nya spelare, men trots detta så får Pokémon sun full pott och jag rekommenderar det till alla som äger en 3ds. Om du är intresserad så är det bara att ladda ner demot eller helt enkelt köpa det.
Betyg:

Snigelsten, 11

Pokémon Sun
För Nintendo 3DS och 2DS. Från 7 år.

Det har en fantastisk story med massor av nya funktioner som Pokéfinder då man tar bilder på Pokémon som i gamla spelet Pokésnap och att äntligen kunna ändra sin karaktär genom att välja hudton, klädsel, ögonfärg, frisyr, hårfärg och till och med STRUMPORNA som ändå alltid döljs av skorna och mycket mer. Det kommer tyvärr bara 81 nya Pokemon men man kan fånga 802 olika genom spelet. 100% värt det!
ETT MÅSTE FÖR POKÉMONFANS!
Betyg:

Dakzo, 11

Simcity buildlt
För IOS Android. Från 7 år.

Ett kul spel för dig som gillar minecraft och sims.
Spelets utvecklare är samma som gjort sims.
Beskrivning: du bygger en stad och i level 18 kan du chatta med andra "borgmästare".
Det är inte stressigt men det är stor chans att få dåligt med pengar.
Betyg:

Den gula bananen utan glasögon, 10

Plant vs Zombies Garden Warfare 2
För PS4. Från 12 år.

Spelet går ut på att du är olika växter som ska försöka skydda en speciell "planta" från zombies som vill äta upp den. Du kan även springa runt fritt på din trädgård eller till och med vara en zombie och besegra plantorna.
Du kan spela upp till två spelare med hjälp av splitscreen.
Jag tycker spelet är skitbra och det får en stark femma från mig.
Betyg:

Hugo :p

Roblox
För dator, surfplatta och mobil. Från 12 år.

Roblox är ett gratis onlinespel för dator, platta och mobil. Man kan skapa egna spel och testa andras spel. Man kan skaffa vänner och spela tillsammans med dem. Man kan också chatta när man spelar. Man måste ha en ganska bra enhet för att kunna köra Roblox. Det är lättast att köra på dator, på platta och mobil kan det vara lite svårare.
Betyg:

Den Robloxspelande killen

Star stable online
Onlinespel

Star stable online (sso) Är ett roligt spel som jag spelar ofta själv. Man är en karaktär som har en häst, sen ska man rida runt i en värld och göra uppdrag med sin häst. Sen kan man köpa nya kläder och hästar, vara med i klubbar och skaffa nya vänner :).
Betyg:

ssooooo

Nintendo Land
Wii och Wii U Gamepad. Från 7 år.

Ett spel för alla att spela med massa olika utmaningar där man kan köra mot eller med varandra. Man kan också köra själv och dom olika små spelen är allt från att köra en raket till att vara ett osynligt spöke. Jag tycker att detta spel är väldigt bra eftersom att det finns väldigt många olika kategorier och väldigt är varierade. Dom här spelen liknar inte så mycket andra spel och därför så blir dom extra roliga och spännande. Det jag tycker är mindre bra är att man måste ha ganska mycket utrustning och kontroller då det kan bli ganska dyrt.

Betyg:

Tomaten, 7

Nintendo Land
För Wii U. Från 7 år.

Du vaknar som din Mii i en rund park med 12 dörrar omkring och ett högt torn i mitten. Sen dyker Monita upp, som är en vandrande dator. Hon berättar att du har fått den här parken, och att du ska prova att gå igenom en av dörrarna. Varje dörr är ett känt Nintendo-spel, till exempel Mario, Zelda eller Metroid i nöjesparksversion, och ofta går det ut på andra saker än i originalspelet. Det är bra, eftersom ett spel man vanligtvis inte gillar då kan bli kul. Spelen är enkla att styra och man kan vara upp till 5 spelare samtidigt. Jag rekommenderar Nintendoland till alla som vill ha något kul och annorlunda!

Betyg:

Elisabeth Stenevi, 11


PewDiePie Tuber Simulator

För mobil och Ipad. Från 3 år.

Följ i fotspåren av en de största internet-sjärnorna PweDiePie genom att skapa din egen Tube i PewDiePie: Tube Simulator! Kommer du att bli den största, bästa Tuben någonsin på nolltid och sparka ut PewDiePie från hans egen tron?
1. Skapa videor och få visningar och prenumeranter för att köpa saker såsom utrustning, möbler, Kläder och till och med husdjur.
2. Röstskådespeleri av PewDiePie själv!
3. Klara episka uppdrag för att få valuta och massa olika saker.

Betyg:

Sinan, 11

Neko atsume
För iOS och Android. Från 3 år.

Neko atsume är ett spel där man samlar katter. Man till exempel köper en leksak och stoppar ut lite mat. Senare kommer kanske en katt förbi och leker med leksaken och äter lite av maten. Om du går in på spelet och du ser en katt leka med en leksak kan du ta kort på den. Sedan kan du spara den i ditt album. Efter en katt har varit där så lämnar den fisk efter sig. Guldfisk eller silverfiskar som du kan köpa nya leksaker med. Det finns flera olika katter och vissa katter kan vara extra svåra att få. Dem vill ha en speciell leksak och en speciell typ av mat. När dem kommer är det inte säkert att dem stannar länge och kanske går iväg. Dock gör det spelt lite stressigt men katterna är väldigt söta. Vissa katter som är svåra att få kan till exempel om den gillar tåg kan den ha en konduktör kostym. Jag skulle verkligen rekommendera detta till dem som gillar katter.

Betyg:

Conductor Whiskers, 13

Overwatch
För PC. Från 12 år.

Overwatch är ett riktig bra spel där du är i ett lag av 6 personer som slåss mot 6 andra personer. Man kan just nu välja på 23 karaktärer att välja mellan i varje fight och det finns 13 bannor att spela på just nu.
Spelet är underbart och man tröttnar nästan aldrig. Jag har spelet över 200 timmar och jag tycker det fortfarande lika kul. Om du tröttnar på en karaktär kan du ju pröva någon annan så det roliga slutar inte på ett tag. Grafiken är jättebra och när du har köpt spelet så finns det inga köp inuti spelet så det är inte "Pay to win". Det finns loot boxes som går att köpa men du behöver inte för du får en varje level så du behöver inte köpa till något senare som finns i flera spel.
Spelet är mycket roligare att spela med vänner än själv men båda funkar. Därför ger jag spelet en klar 4.

Betyg:

Flax, 12

Minecraft Story mode
För mobil, surfplatta och pc. Från 12 år.

MCSM är ett utforskning-spel där man spelar som personen Jesse.
Hen bor i sitt trähus med sina vänner Axel, Olivia och hens tama gris Ruebea hr spelet krävs det bra engelska-kunskaper
I detta spel krävs bra engelska-kunskaper eftersom man skälv väljer vad man Jesse ska säga.
Spelet påminner om Minecraft.

Betyg:

Mr Gurka, 11

The Sims 4
För dator. Från 12 år

Jag ÄLSKAR spelet för att man kan bygga upp en hel familj eller bara bo själv resten av livet. Man kan skapa allt från en hippie till en liten tjuv. Jag spelar det här spelet nästan varje dag.

Betyg:

Hej, 11

Star Stable Online
Onlinespel

Star Stable Online är ett hästspel inriktad för tjejer i 9-17-års åldern. Allting utspelar sig på ön Jorvik, där Aidens beskyddare - dom "goda", och GED dom "onda" strider mot varandra. Allting är en fantastisk story som är lätt att hänga med i. Man kan både göra uppdrag, chatta, köpa hästar, styla din gubbe, och rida med vänner och tävla. Dock kan man bara vara tjej i spelet vilket sänker betyget till en svag femma.

Betyg:

SSOinMYheart,


Pokemon go

För smartphone. Från 3 år.

Man går runt med sin telefon och fångar pokémons (små tecknade djur). Man går mycket, vilket är bra för hälsan. Man snurrar så kallade pokestops som man får bollar och andra grejer av. Med bollarna fångar man pokémons som man sen tränar, utvecklar och slåss på gym med. Att slåss på gym är inte att slåss ordagrant. Utan man kämpar för att ha sin pokemon på gymmet. Jag gillar detta spel för att man rör på sig mycket.
Nackdelen med spelet är att batteriet sjunker väldigt snabbt.
När man är i level (nivå) 5 så väljer man team.
Antingen så väljer man:
Team Valor (röd)
Team instinct (gul)
Team mystic (blå)

Betyg:

Bokslukaren, 10

Dragon Quest builder (demo)
För PS4. Från 3 år.

Jag tyckte inte spelet var så bra, det var alldeles för likt Minecraft. Det blev väldigt enformigt och det var segt och svårt att komma framåt. Jag tycker att kontrollerna var ganska svåra men dom gick att lära sig efter ett tag. Det var svårt att hitta material och man kunde inte göra sönder alla material. Jag vet inte om man kan det senare i spelet. Det fanns några bra saker som till exempel att grafiken var bra och det fanns många nya och coola monster som man kan slå som till exempel en cool drake.

Betyg:

Alva

CSR Racing
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

CSR Racing går ut på att köpa bilar i olika tiers, Tier 1, Tier 2, Tier 3 , Tier 4 och Tier 5. Sen ska man tjäna pengar och uppgradera bilen och köra race med bilen. Det finns Crew Battle också, då ska man klara mot alla, till och med ledaren. Man kan försöka vinna bilen av ledaren. När du har vunnit alla tiers får du köra World Tour. När du har klarat alla länder kommer du till The International. När du har klarat allt där är du klar. Psst. Du kan fortfarande köra.

Betyg:

Super Mario 3D World
För Wii U

Ett mycket bra spel där man kan vara Peach, Mario, Luigi och Toad. Den nya 3d:n i spelet är supergrym. Fördelen med spelet är att man kan vara många olika figurer. Men nackdelen är att man inte kan göra vissa saker utan gamepaden.

Betyg:

mattias

Pokemon X
För 3ds. Från 7 år.

Om du aldrig spelat Pokémon innan är detta ett bra spel att börja med. Spelet börjar med att professor Sycamore introducerar dig till Pokémonvärlden och du får träffa dina vänner som ska följa med dig under resans gång. Spelet har väldigt bra grafik och bekväma kontroller. Jag gillar att du kan förändra din karaktär väldigt mycket. Du kan bland annat köpa nya kläder och byta hårfärg. Du kan också utmana dina vänner i Pokémonstrider. En av de få negativa sakerna med spelet är att du måste kunna mycket engelska eftersom att all dialog i spelet är på engelska. Men man lär sig samtidigt mycket engelska när man spelar så det gör inte så mycket. Kort sagt är detta ett fantastiskt bra spel! Om du är intresserad av att testa det tycker jag att du absolut borde testa det.

Betyg:

Snigelsten

Pokemon Sun & Moon (demo)
För 3ds. Från 7 år

Det här är en demo till ett spel som inte är ute än, vilket betyder att det inte finns lika mycket att göra som i ett vanligt spel. Jag tycker det här spelet är ganska kul, fast jag tycker att det är alldeles för kort, det tar kanske tjugo minuter att spela igenom det. När själva spelet är slut kan man göra mer, fast inte så mycket. Det går att fånga pokemon men bara på en särskild plats och när man går därifrån blir man av med dem. Ett plus är att man kan få saker som man kan skicka över till det fulla spelet till exempel: en pokemon som kan förvandla sig till en version man inte kan få på något annat sätt. Bara det ger spelet en massa poäng så det landar på en stark trea.

Betyg:

Axel

The Crew
För playstation 4. Från 12 år

Ett bilspel som handlar om att du är en olaglig streetraceförare/rallyförare i USA som ska trimma bilar vinna race och vinna pengar för det. Det är bra grafik i spelet lite för många buggar annars är det ett väldigt bra spel.

Betyg:

Spelälskande 10-åriga Nörden

Roblox
För surfplatta, mobil, dator. Från 12 år

Roblox är ett jätte roligt spel där man kan köra minigames och spela andra banor som andra har gjort. Du kan även göra egna banor/levlar och publicera dem. Bäst att köra på en dator kontrollerna är lite jobbiga på surfplatta/mobil.

Betyg:

Gamemaster

The 7 Second Challenge
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

Detta är ett skitroligt spel som går ut på att du ska göra den saken som det står att du sak göra fast göra det på 7 sekunder! Exempel: Säg 5 ord som betyder något bra på 7 sekunder, försök likna ett procenttecken med din kropp på 7 sekunder, rör på alla vägarna i rummet du är i på 7 sekunder, plus massvis med annat skoj. Detta är ett perfekt spel att spela med vänner eller med din familj. Du spelar samtidigt in en video på dig själv eller vilka du nu spelar med. Dom som har gjort spelet heter Dan Howell och Phil Lester och är två brittiska youtubers som gjorde denna app tillsammans. De är dem bästa youtuberna på hela youtube. Deras kanaler heter Danisnotonfire och AmazingPhil. Mitt tips är att ladda ner appen och börja spela spelet och ha skit kul och sedan börja kolla in deras kanaler. Kom med i vår familj vid namn Phandomen helt gratis med bara ett litet klick! Välkommen i familjen! Du kan aldrig fly;) OBS! Spelet är på engelska!

Betyg:

ArmyPhandomGirl02

The Crew
För PC. Från 12 år

The crew är ett ”Open world”- bilspel där man ska åka runt på olika uppdrag (eller åka runt lite som man vill). Världen är väldigt stor (hela USA!! ) och grafiken är bra. The crew liknar lite gta men man kan inte gå ut ur bilen. Det kostar ungefär 400 på stram och är ett bra spel till de som vill spela gta men inte får... och andrasom gillar att göra stunts eller åka runt i en stor värld.

Betyg:

En som åker runt

Pewdiepie: Tuber Simulator
För mobil och surfplatta. Från 3 år

Detta spel är det roligaste mobilspelet jag vet. Man är en youtuber som börjar med att ha en stor kartong som skrivbord. Men efter tiden så kan man köpa grejer så att ens rum blir mycket snyggare. Man kan tävla med andra rum och spela med sina kompisar!

Betyg:

Julia

Moshi Monsters
Onlinespel. Från 3 år

Moshi Monsters är ett gratis onlinespel där man får ta hand om ett monster. Man börjar med att registrera sitt monster. Sedan får man ta hand om det och mata det, man kan föda upp moshlings, man kan gå på moshi uppdrag och mycket mer. Man kan betala ett membership och bli super moshi. Då kan man göra saker som att göra er moshi uppdrag, besöka sitt moshling zoo, få fler våningar på sitt hus, färga sitt momster och mycket mer! Jag ger den 4/5 för att det är väldigt kul men man kan lätt bli trött på att man måste betala för att låsa upp alla funktioner!

Betyg:

Momio bojji nuttela!!!!

Undertale
För PC och Mac

SPOILERS!!! Jag har sett många recensioner om Undertale, men jag gör en själv ändå. Undertale är ett spel som handlar om en människa som faller ner i underjorden. Monster lever där. Man kan ta sig in men inte ut. För att komma ut behöver monsterna 7 människosjälar. När man faller ner har de 6 stycken. Det finns många unika karaktärer, varav några är "huvudkaraktärer". Det finns många vägar att gå, till exempel, då man inte dödar någon, då dödar några, och när man dödar alla. Alla de här vägarna har olika slut, och om du gör ett val du ångrar, kan du bara göra en omstart. Men när du gör en omstart, så ändras några saker. Karaktärerna kommer ihåg, lite, vad som hänt förut. Det finns en hel story till som du kan hitta på youtube. Om du inte har spelet, blir jag lite förvånad. Eller inte. Jag och min kompis var de enda i klassen som ens visste att det fanns. Aja, förra veckan så började en kille i klassen spela det, men han går åtminstone och spenderar 1 timme på att rita alla huvudkaraktärer dabba och döpa det till UnderDab

Betyg:

Hjälp mig jag blöder

Star Wars Battlefront 2
För PC. Från 12 år

Detta är ett av mina favoritspel. I campaignen får man följa the 501(en grupp klon soldater) att följa vissa händelser i 3:an eller snarare 6:an Revenge of the sith. Men enligt mig är inte det huvudattraktionen i spelet till exempel. galactic conquest (att man ska kontrollera galaxen). Eller så kan man spela banor ifrån ett spel läge som heter instant action. På konsol kan man spela med splittscreen (delad skärm) och online multiplayer (som nog är utdöd tror jag). Man kan också spela som ”heroes” om man hjälper sitt lag mycket. Det är ett fantastiskt spel. Det finns en rebut av ea och dice.

Betyg:

Gaming Nerdswe

Pokemon GO
För mobil. Från 3 år

Man ska gå ut i den riktiga världen och jaga Pokémons.
Jag tycker att spelet är så bra eftersom det finns Pokéstops. Ett Pokéstop är en äkta plats i världen. Där hämtar man Pokébollar och andra så kallade Items.
Det finns gym som man lägga in sina Pokémons eller strida mot andras. Man kan välja team när man har kommit till level 5. Det finns tre teams: Valor (röda teamet), Mystic (blåa teamet) och Instinct (gula teamet). Teamen strider om kontroll över gymmen. Om du är i Mystic, och hittar ett blått gym, kan du träna mot det eller lägga till en Pokémon. Om du är i Mystic och hittar ett gym som inte har den färgen på teamet som du är i, så kan du strida mot det och sänka Prestige-leveln.
Du kan också utveckla dina Pokémons genom att om du har fångat en Pokémon tillräckligt av en viss art, så kan du utveckla en av de. När du utvecklar de så antar de en ny form och förbättras i deras CP (combat power)-värde. Du fångar vilda Pokémon genom att kasta Pokébollar på de. Det står alltid hur mycket CP de har.
Om den har CP ??? så har den mer CP än din bästa Pokémon. Det enda som stör mig att man har begränsade Pokébollar.
För alla som är 7 år och uppåt.
Förtjänar en svag femma!
Alla borde prova det.

Betyg:

Har sett en Dragonite med CP ??? OMG

Pokemon GO
För mobil. Från 3 år

Jag är ett stort Pokemon fan och jag hade väldigt höga förväntningar på detta spelet. Jag blev faktiskt inte särskilt besviken men spelet har ganska många brister och en del gör mig lite irriterad. Till exempel kan man knappt spåra de Pokemons man vill hitta eftersom "The tracking system" inte fungerar. Game freak och Niantic har även lovat att man ska kunna byta pokemons med andra spelare. Det har man inte kunnat göra ännu. Dessutom är gym striderna väldigt dåliga och liknar inte alls de striderna som finns i de vanliga Pokemon spelen. Det är som om Niantic han släpp ett spel som inte är färdigt.
Pokemon Go har mycket potential men har ändå många brister som irriterar mig.

Betyg:

Sylveons are cool <3

Pumped BMX 2
För mobil eller surfplatta. Från 3 år.

Pumped BMX 2 är precis som det låter, ett bmx spel. Det går ut på att köra olika banor och göra tricks. Det är sjukt kul och jag rekommenderar det till många! Det är mycket att lära sig! Så det krävs en hel del tålamod och tid.

Betyg:

Pokemon go och pumped bmx spelaren

TwinGo London
För mobil och surfplatta. Från 3 år.

Jag tycker att TwinGo London är väldigt bra för barn, det är både roligt och lärorikt. Fina teckningar men väldigt mycket prat tycker jag. Jag rekommenderar detta spel för såna som vill lära sig.

Betyg:

Min mamma har ritat teckningarna!!!:)

Minecraft
För mobil, surfplatta och dator. Från 7 år.

De flest av er som läser detta vet nog redan vad Minecraft är, men för er som inte vet är det ett överlevnads spel där allting är i pixlar, och du kan även spela "kreativt" läge där du inte har några liv och du har alla block och sånt så du kan bygga vad du vill. Det finns även massor av servrar (när man spelar med andra spelare) som går att hitta på lite olika ställen på internet, bland annat på youtube. Jag älskar spelet både på datorn och på surfplatta! Det är så roligt och kreativt och utvecklas hela tiden! Det som är lite mindre dålig är att det kostar en hel del att köpa spelet... Annars får det 5 av 5 av mig! Ha kul med att spela minecraft! :)

Betyg:

En som heter KATTENLEO på ROBLOX

Minecraft
För Xbox. Från 7 år.

Minecraft är ett fyrkantigt spel där du kan göra i princip vad du vill. Du kan överleva i survival eller så kan du vara odödlig och ha alla block i ditt inventory. Om du tycker att det är tråkigt att spela själv så finns det tusentals servrar som du kan joina eller så kan du och dina vänner skapa en egen server!

Betyg:

TassarFanClub på minecraft!

Smite
För XboxOne, Ps4 och PC.Från 12 år

S

pelet Smite rekommenderar jag till alla som gillar olika religioners gudar. Spelet liknar relativt väl spelet Leage of legends, fast i tredje person! Jag spelar väldigt ofta spelet på Xbox one. Ett måste för alla!

Betyg:

Smite pro player

Mario & Sonic Rio 2016 the Olympic Games
Wii U. Från 7 år

Det här är ett roligt sport spel där man kan spela med Mario och Sonic figurerna. Min favvo sport var fotboll med krafter. Du kan även spela demo men det är trist för att det finns bara fotboll, rugby servern, duell beach volleyboll och simning. I full versionen finns till exempel 100 meter, BMX, boxning, pilbåge och mer.

Betyg:

och jag heter Legend, 10

Roblox
Xbox one,pc.

Spelet Roblox är väldigt likt Minecraft, fast mycket mer avancerat, Här bygger du och spelar olika spel som andra robloxspelare har skapat Jag ger den här 5 av 5 för att det är oändligt spel OCH gratis!

Betyg:

iluminati was here, 9

Lego: Ninjago wu-cru
Ipad. Från 9 år

I spelet ska man rädda ninjorna från serpentinerna. Man ska göra sin egna ninjor och slåss mot dom. Det är jättekul, för att det är min favvo serie det handla om, och för att spelet är på svenska. Men det är inte lika kul när man förlorar och måste börja om från början.

Betyg:

Ninja tjejen

The Sims 3
Pc. Från 12 år

I det The Sims 3 så får man skapa olika familjer och gubbar som kan ta hand om. Man kan få olika jobb och unika hus. Husen kan man bygga själv om man vill! Alla sims gubbar har olika egenskaper och inriktningar i livet och man hjälper sims gubben att nå dem och klara hela livet, för ibland kan det hända olyckor till exempel att "huset börjar brinna" det kan vara en väldigt knivig situation!

Betyg:

SSS:aren, 12

Unravel
Xbox. Från 7 år

Du spelar som en liten figur av garn som heter Yarny som går ut på olika äventyr. Det är lite som ett pusselspel. D

Du måste lista ut hur du ska ta dig fram men det är alltid en tråd efter dig och sen tar den slut och då kan du inte gå längre och måste hitta mer tråd. Ett jättekul väldigt fint animerat spel ganska enkelt och normalt men kul!

Betyg:

Disa Bergman, 10

VideoFX live
Iphone, ipad. Från 4 år

VideoFX live är en gratis app som går ut på att man filmar och sen kan göra massa cola effekter! Man kan ha massa sorters bildskärmar till exempel disco, flygande hjärtan, glittrande och massa mer! Man kan även blanda effekter och göra egna. Man kan sätta text på skärmen i massa olika stilar och färger! Styckena i videon man gör kan man göra i slowmotion, baklänges och snabbare. Man kan köpa effekter också! Jag tycker denna app är otrolig bra! Allting är perfekt, förutom att vissa saker kostar pengar, fast det är väldigt billigt för effektpack!

Betyg:

tjejen som älskar film, 11

Hay day
Mobil och surfplatta. Från 3 år

Man äger en egen bondgård och tar hand om sina djur och gör egna saker. Man kan gå upp i level och kunna göra nya saker t.ex. Köra båtbeställnngar och göra hamburgare med hjälp av att odla vete och ta bacon från grisen. Mark kan även sälja saker till andra onlinespelare och få pengar att köpa nya saker. Spelet är jätteroligt och alla borde spela det.

Betyg:

…10

RollerCoaster Tycoon (RCT)
Mobil och surfplatta. Från 3 år

Detta spel går ut på att bygga upp en Tycoon, en tivolitycoon, Du kan bygga egna bergochdalbanor av olika material du låser upp på olika nivåer. Sedan kan du även köpa andar attraktioner som slänggungor, Fritt fall, spökhus...
Det är lätt att förstå och kul att spela. Det är även gratis att ladda ner och det kostar inga riktiga pengar att köpa till exempel attraktioner till spelet.
Jag ger den en 4:a för att det är ett väldigt roligt och verkligt spel.

Betyg:

Vildamusen&Kvasten, 12

Dream leauge soccer 16
Mobil, surfplatta. Från 3 år

Dream leauge går ut på att bilda din egen fotbollsklubb och kämpa mot toppen. Du börjar i Academy divison går sedan upp mot divison 3,2,1 sedan junior divison och elite divison. Det är bäst att du tycker om fotboll om du vill spela det här.

Betyg:

Pixelgrus, 12

Harry Potter and the Deathly hollows part 2
Nintendo DS. Från 12

Om du har sett filmen känner du igen storyn – en del miljöer är krångliga och ibland är instruktionerna svåra att förstå. Det är ett kul spel men kan ibland bli enformigt.

Betyg:

Valva Potter:), 12

Starstable
PC. Från

I flera år har ön Jorvik varit mystisk. Legenden säger att Jorvik var en kall och mörk klippa, i havet, fram till en stormig natt, då en stjärna föll. Ur lågorna så kunde se en flicka till häst. Hon hade med sig ett ljus och det vi idag kallas för Aidienns harpa. Flickan satte ner sitt ljus på hjärtat av ön, och liv började spridas på ön. I det här spelet får du skräddarsy din rollfigur och döpa den. Samma sake gäller det med hästen. I det här spelet så ska du hjälpa Ajdienns beskyddare att kämpa mot Garnok, den mörka kraften. Du kommer att tränas till en soulrider senare i spelet. Det finns också fler uppdrag i spelet. Man kan alltså inte nå något slut som man kan göra i de andra Jorvik spelen. Man kan bara vara en flicka i spelet.

Betyg:

Starstable älskaren, 10

Undertale
Från 7 år

Du är en människa som faller ner i ett hål till underjorden där det bor monster. Du får valet att inte döda någon alls, eller att utrota underjorden från allt liv. Karaktärerna är unika och slutet är sorligt men vackert. Bossarna kanske är lite för svåra för oerfarna gamers men jag rekommenderar det till alla!

Betyg:

Bästa spelet!, 11

Pokemon GO
Mobil och surfplatta. Från 3 år

Du ska gå ut i den verkliga världen och leta efter pokemons. Bästa spelet FOR EVER.

Betyg:

YOLO.guy, 11

Minecraft
Mobil, surfplatta, PC. Från 7 år

Minecraft går ut på att överleva och klara sig själv ute i vildmarken. Jag tycker att det är ett väldigt bra spel och jag rekommenderar att ni där hemma ska spela det!

Betyg:

Minecraft äger!, 9

The Sims 4
Pc. Från 12 år

The Sims 4 (eller TS4) är ett spel så kallat sandlådespel, där du skapar ditt eget hushåll styr simmarna utifrån vad du själv tycker är bra. Du kan även bygga ditt eget hus och inreda, precis som du vill ha det! Ibland kan simmarna (alltså gubbarna) vara lite sega på att göra saker, men jag tycker verkligen spelet är värt pengarna! Man kan även köpa expansionpaket (till exempel dags att jobba, där du får följa med simmarna till jobbet) och prylpaket (till exempel köksprylar, där du får massor av olika köksmöbler och så vidare). Jag tycker verkligen om det spelet! Det finns mer fördelar med TS4 än med TS3. Till exempel är byggläget lättare att bygga med i TS4. Men en nackdel med TS4 är att det inte finns LÅNGA hår. I TS3 fanns det ett hår som gick ner till svanskotan. I TS4 är det längsta håret ner till skulderbladen.
Betyg:

Pink Fluffy Penguin, 11

Undertale
För PC

Jag är en 13 årig tjej som precis har börjat spela spelet "Undertale". Spelet handlar om ett barn som hamnar i en monstervärld. Jag tycker att spelet är jättebra och har väldigt många roliga karaktärer. Det är lite jobbigt när jag vill diskutera spelet med mina vänner eftersom att ingen av dem spelar det.

Betyg:

Sans the punny Skeleton, 13

Need for speed
Onlinespel, Xbox, ps4. Från 12 år

Jag tyckte att det här spelet var kul. Grym grafik det går ut på att köra bil och vinna race för och köpa nya bilar som är bättre och snabbare. Det förtjänar en svag fyra.

Betyg:

alvar på king of thievies, 8

SSX
För Xbox360. Från 3 år

SSX är ett spel där man ska åka snowboard i kända bergskedjor och samtidigt undvika att falla ner från berget. Det här spelet har ganska bra styrning och samtidigt helgalna trick. Jag skulle rekommendera spelet till personer som både gillar snowboard och TV-spel.

Betyg:

den gla`e skåningen, 9

Clash Royale
För ipad,iphone. Från 9 år

Det här spelet var kul! Det går ut på nästan samma sak som spelet Clash of clans, fast man ska inte bygga sin egen bas.
1 Plus: det var roliga gubbar bland annat en mustash-riddare.
1 Minus: man bygger ingen bas.

Betyg:

LOOOL, 8 år

King of Thieves

För ipad. Från 3 år

King of thievies handlar om att bygga en underjordisk bas med du har en skattkista och så kan du köpa och uppgradera kanoner och sånt. För att attackera andra behöver du nycklar för och bryta dig in och stjäla kristaller och guld det är som spelet Clash of clans fast 1000+5 gånger bättre.

Betyg:

alvar på king of thievies, 8 år

Momio
För telefon och surfplatta. Från 3 år

Momio är ett superbra spel där du skapar din egen figur. Du kan köpa kläder till den, göra inlägg och chatta med dina vänner. Tycker dock inte jättemycket om den nya uppdateringen, men är inne varje dag!

Betyg:

EllenPEllen123

Dance central 3
För Xbox360 med kinect. Från 12 år

Du är en specialagent som ska stoppa en ondskefull doktor genom att dansa dom senaste årtiondens trendiga låtar. Det här var ett kul spel men blev ganska snabbt enformigt men jag rekommenderar det till dansentusiaster.

Betyg:

SEAN BANAN!, 9

Overwatch
Pc, Ps4, Xbox one. Från 12 år

Overwatch är ett nytt fps baserat spel skapat av Blizzard. Det utspelar sig i en värld 60 år framåt i tiden. Efter att en grupp av soldater, psykopater och piloter har räddat världen från ett gäng robotar splittras gruppen och några går den onda vägen. Gruppen börjar därför strida mot varandra.
Spelet är till skillnad från andra fps baserade stridsspelet lite mer tecknat om man kan säga så. Medan andra spel har blod och seriösa soldater. Har detta spelet en överintelligent gorilla från månen som heter Winston.
Overwatch är enligt mig det bästa onlinespelet år 2016. Grafiken är fantastisk på alla plattformar och spelet har en otrolig gameplay. Detta är ett spel för personer som bland annat gillar Team Fortress 2 och World of warcraft.

Betyg:

Softodisen , 11

Sims 4
Från 12 år

Det är ett väldigt roligt spel där du skapar och tar hand om en familj. Jag gillar spelet för att det är väldigt roligt. Jag tycker det är lite bättre än sims 3. Testa gärna det här spelet.

Betyg:

Sims äger

Star Stable online
För PC

Sso är ett spel för dom som gillar hästar, äventyr, uppdrag och nya möjligheter.
Man spelar gratis till level 5, sen kan man köpa star rider. Man rider Runt med sin egen häst och gör uppdrag runt i Jordvik
Det bästa spelet jag har spelat.

Betyg:

Sso=star stable online

Clash of Clans
Onlinespel. Från 7 år

Clash of Clans handlar om att bygga upp en bra bas. Men börjar med det så kallade town hall (lite som ett högkvarter) i level 1. När man sedan uppgraderar det för, gold eller elixir, så kan man köpa nya vapen och nya trupper. Men kan uppgradera trupperna och vapnen så att de ändrar utseende, och skadar mer.

Betyg:

Fille! Tora, du vet vem jag är! Jag kom med!!, 10

Undertale
Från 10 år

Undertale, här är ett spel fullt med hemligheter och konsekvenser! Allt du gör kommer tas upp medan du kan välja hur du vill att allt ska sluta, alla kan dö, alla kan leva, eller du kan döda vilka du vill! Det här spelet har samlat in 10 mer en vad som var beräknat. Det här spelet är en rpg (rollspel) med mycket känslor! Spelet har fått youtubers som, Jacksepticeye att börja gråta av den vackra historien. Här kan du hitta massvis med nytt och vara hur du vill. Det kanske inte ser ut som mycket, men människor avgudar det ändå!

Betyg:

Join the brony nation

Sims 4
För PC. Från 12

Jag älskar Sims 4! Man är en familj och så tar man hand om familjen. Jag tycker det är tråkigt att man måste köpa till massa paket för att man ska kunna göra andra saker också till exempel campa.

Betyg:

Emilia Niklasson, 10

Stardew Valley
För PC. Från 12

Du skapar en gubbe som du kommer att vara i spelet. Din gamla farfar dör och du får ett brev som du ska öppna när du är trött på det moderna livet. När din karaktär öppnar det så får den en egen bondgård. Du gör uppdrag, planterar frön och så vidare. Det är jätte kul tycker jag.

Betyg:

potterhead, lokaälskaren och stardewvalley gubben

Moviestarplanet"MSP"
För Dator, surfplatta, telefon. Från 4 år

Love MSP!!!!! MSP är ett spel där du kan shoppa kläder, chatta, göra filmer och artbooks, spela spel, ge presenter och autografer. Ja, du kan nästan göra allt på MSP! Det är bäst på dator. Det dåliga med MSP är att det finns en massa olika fusk. Jag vill bara säga en sak. Svara aldrig ja på en Delted User vänförfrågning! Det betyder raderad användare, och dem kan hacka dig lätt! Passar till dig mellan 8-14 år!

Ps. Jag heter snyggaelli06 på MSP;)

Betyg:

Spelgalen tjej, 10

Child of light
För PS4. Från 7 år

Child of light är ett vackert rollspel där man styr prinsessan Aurora genom en stor magisk värld. Det är en sorts blandning mellan plattformspel och rollspel. Banorna blir aldrig enformiga och striderna är spännande. Men striderna blir svårare ju längre in i spelet man kommer och ibland får man ingen belöning när man gör quests. Dessutom måste man vara duktig på engelska.

Betyg:

selma som är ett manga fan, 9

Star stable
Onlinespel. Från 4 år

Star stable är världens bästa spel. Man kan ställa upp i tävlingar och göra uppdrag. Om man trycker på en spelare kan man bli vän med personen, skapa grupper eller göra en klubb. Men man kan bara skapa en klubb om man är Star rider och det kostar pengar. Star riders kan komma till många fler platser en andra, dom får också andra uppdrag och får pengar varje vecka.

Betyg:

Star stable, 11

Clash royale
För Mobil eller ipad, Från 9 år.

Jätte bra spel!
Man "krigar" mot människor.
Man kan kroga mot kompisar om man är i samms clan.

Bertyg:

Gurkan

Just Dance 2016
För Xbox, Wii, och Playstation, PS4. Från 3 år.

Just Dance 2016 är ett dansspel. Väldigt bra och roliga danser! För dig som gillar och dansa! Passar för alla åldrar! Min lillasyster är 3 och älskar och dansa. Även hon dansar Just Dance!

Betyg:

Danshunden

Momio
För iPhone och iPad. Från 3 år

Det är ett online spel som är skit kul. Det är ett spel som man kan köpa chatta gör inlägg osv det är i alla fall jättekul (PS spelar MOMIO varje dag).

Betyg:

candy101 på MOMIO

Unravel
För PS4. Från 7 år

Det handlar om Yarny som är en filur gjort av ett rött garnnystan. Man ska följa med honom och samla ihop minnen till en gammal kvinna. Väldigt fin grafik och känslosamt spel. Rekommenderas!

Betyg:

Batman

Job Simulator
Virutal Reality. Från

I en värld där robotar har tagit över... Robotarna är lata, vill inte jobba! Så de enda människorna kvar måste ta de jobben.
Job simulator är ett virutal reality spel där du testar olika jobb. Det är enkelt eftersom ''Job Bot'' alltid ger dig instruktioner. Man måste inte ens gå runt någonting för att nå grejerna. Det enda kruxet är att hitta någonstans man kan spela detta FANTASTISKA spel!

Betyg:

Job bot, 13

My boo
Surfplatta, smartphone. Från 9 år

My boo är ett roligt spel för dig som är fem och uppåt, även fast du är äldre än det så är det roligt. Du tar hand om ett djur som du tvättar, matar och leker med den. När den blir sjuk måste du ge den medicin, medicin köper du med hjälp av pengar som du tjänar genom att till exempel trycka på den, köra minigames och studsa med en boll. Det lite dumma är att din Boo behöver sova i ca 20 min innan du kan ha energin i högsta nivå, men medan det kan du ju göra något annat.
Det drar ner lite på poängen att det kan bli långtråkigt.

Betyg:

I love KP, 9

Child of light
För PS4. Från 7 år

Child of light handlar om Aurora som ska hitta solen månen och stjärnorna som den mörka drottningen har stulit. Äventyret är vackert och historien är spännande. Blandning av plattformspel och rollspel. Ett måste för alla fantasy-älskare.
Betyg:

Edel raiden Reverie meterlence, 9

Candy Crush
Smartphone. Från 3 år

Candy Crush är ett spel där du ska matcha godisar så att dom krossas. Spelet är väldigt beroendeframkallande. Det är underhållande när man inte har något att göra. Fast utvecklarna vill åt du ska betala pengar till dom för powerups.

Betyg:

StarSoul

American truck simulator
Från 3 år

Ett jätteroligt spel för den som gillar spel med bilkörning! Spelet handlar om att bygga upp ett lastbilsföretag i USA, genom att få pengar från jobb man tar. Rekommenderas att ha en ratt till datorn, då det är lite svårt att styra med tangentbordet.

Betyg:

The trucker

Star stable
PC

Det här spelet är superbra. det är roligt, spännande och bara bäst. Spelet går ut på att vara med sin häst och lära känna flera olika karaktärer till exempel Herman, Justin, Jenna och Steve. Det har bra handling och tar liksom aldrig slut. Spelet gå också ut på att bekämpa olika onda krafter till exempel Garnok som är ondast. Till hjälp har man vissa organisationer som CHILL och druiderna båda väldigt hemliga. CHILL är mer vanliga människor som är väldigt bra på en sak. Medan druiderna är mer mystiska och magiska. Skulle verkligen rekommendera det här spelet. Men man kan inte vara kille vilket drar ner på betyget.

Betyg:

Islandshästen, 10

The sims 3
Playstation 3. Från 12 år.

The Sims 3 går ut på att skapa en familj med några simmar (människor) och ta hand om dem så att dem mår bra. Dem behöver äta, sova, gå på toaletten, umgås med andra, ha kul och vara rena för att må bra. Om dem inte gör det mår dem dåligt. Dem kan vara i sju olika åldrar, baby, toddler, Child, teen, young adult, adult, och elder. Dina simmar har såklart ett litet hus som dem bor i, och dem kan besöka grannars hus och gå till parker, badhus och massa andra ställen. Jag älskar det spelet! Grafiken är bra och det relaterar lätt till händelser i verkligheten. Till exempel; on du har två simmar som är ihop och en av dom flörtar med någon annan blir den andra upprörd och sur. Ett minus är att det inte finns så många hårfrisyrer om man ska skapa en child. Men annars är det jättebra och jättekul!

Betyg:

Simslover!

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D
Nintendo 3DS. Från 12 år

STORY
Ocarina of Time 3D börjar med att en pojke som heter Link vaknar i sitt hus. Han är det enda barnet i sin by som inte har någon fé. Eftersom Link inte har någon fé skickar ledaren av barnen, det stora Deku-trädet, en fé till Links hus. Link väcks av Navi. Några minuter senare får Link veta att han är den enda som kan rädda världen från den onde Ganondorf.

GAMEPLAY
Spelet är ett actionäventyr, och spelets "dungeons" består av massor med pussel man måste lösa och monster man måste besegra. Man har alltid med sig sin okarina (flöjt) som man kan spela på för att teleportera sig till olika platser. Områdena i spelet är anslutna till en stor äng, och nästan varje område innehåller en dungeon. Dungeons kan vara till exempel mörka träd, tempel och tortyrkammare. Om man inte känner för att lösa pussel kan man prata med folk, bowla, utforska världen och fiska med mera Det finns alltid något roligt att göra! När man har kommit tillräckligt långt i spelet så kan man resa i tiden.

DEN NYA VERSIONEN
Spelets originalversion var väldigt nytänkande för att ha skapats på slutet av nittiotalet och blev en stor succé! Många tycker att Ocarina of Time är det bästa spelet någonsin. Den nya versionen, Ocarina of Time 3D, är samma sak. Men grafiken är MYCKET snyggare i den nya versionen! Andra saker har ändrats också. Vattentemplet är mindre jobbigt att klara, och två av spelets dungeons, brunnen och Skuggtemplet, har blivit mer realistiska med mera
LÄSKIGT
Spelet är väldigt glatt i början, men spelet blir mörkare och mörkare ju längre man kommer. Man får möta zombier som paralyserar Link med ett blodisande skrik när man kommer nära och "hjärnsugare" med kroppar av kött med mera. Det finns flera läskiga överraskningar i spelet, och några av spelets "dungeons" är väldigt blodiga. Annars är spelet inte så läskigt. Om du klarar av sakerna jag skrev om ska du köpa spelet. Om du inte klarar av de sakerna ska du kanske stänga av ljudet vid vissa tillfällen...

ÄR DET BRA?
Det här är det bästa spelet som någonsin gjorts! Designen är jättebra, och spelets soundtrack är FANTASTISK! Jag önskar jag kunde ge spelet 6 KPW. Men det finns några dåliga saker...

BRA: Snygg grafik, otrolig musik, stor värld, mycket att göra, smart design, intressanta karaktärer

DÅLIGT: Svårt att fiska, suddig grafik ibland, Vattentemplet, nästan tom äng, ingen svensk översättning, dåliga belöningar ibland.

Betyg:

NintendoGurkan, 11

Your Shape
Wii, Xbox360, WiiU. Från 3 år.

Your Shape är ett träningsspel. I början ska man skapa en profil. Det gör du genom att skriva in ditt namn. Du kan skapa upp till fyra profiler. Spelet går ut på att du ska göra rörelserna som de visar på skärmen. Du gör rörelserna till musik. Det är väldigt kul, och ibland är det skönt att röra på sig när man spelar. Detta spel inkluderar en USB kamera till Wii och WiiU, men på Xbox360 använder man sig av Kinect. Jag har dock bara prövat på Wii.

Betyg:

The Lego Movie Video Game
Xbox360. Från 7 år.

Ett jätteroligt spel där man spelar som personerna i The Lego Movie. Du ska klara dig igenom olika världar från filmen. Du samlarpoäng du kan köpa nya gubbar med.
Om du har sett och gillat The Lego Movie så kommer du garanterat gilla spelet.

Betyg:

Dator, Ipad och mobil experten., 9

Minecraft
Windows

Minecraft är ett verklighets baserat spel och är det bästa sandbox spel som jag har spelat. Man spawnar mitt ute i ingenstans utan några instruktioner eller uppdrag.
Du kan göra vad du vill och bygga vad du vill i antingen kreativt eller överlevnad. Eller så kan du ladda ner mods eller spela en map som någon annan har skapat. Det kan vara svårt att lära sig alla saker, jag föreslår att du kollar på en minecraft lets play, (för äldre så rekommenderar jag att du kollar på en engelsk kanal) jag har lärt mig det mesta med hjälp av det.
Minecraft har verkligen utvecklats och nu har man kunnat använda mobiler och datorer i spelet som man kan använda precis som i verkliga livet.
Det gäller att använda sin fantasi och kombinera olika blocks, med hjälp av det la du skapa allt.
Craft it Build it Love it

Betyg:

Thank you Markus person!, 12

Minecraft

Minecraft handlar om att skaffa material och överleva i Survival Mode, men det finns också Creative Mode där du har tillgång till alla spelets resurser och är odödlig. Detta gamemode används oftast för att bygga stora coola saker. Det kan bli lite långtråkigt efter ett tag om man bara spelar ensam men om man spelar på en server slutar du aldrig ha kul.

Betyg:

Mille "Gameduck" Lundin

Jurassic World The game
ipad, iphone och vissa android. Från 4 år

Jurassic world är ett bra och roligt spel, men det är väldigt komplicerat så det tar tid att förstå hur det funkar. Ibland fastnar man på ett uppdrag och då blir man sur. Och ibland händer det att man har vunnit en match och snurrar hjulet så hamnar den på legendary pack men hoppar ett steg så du får 40 DNA istället och då blir man jättesur. Men på det stora hela är det kul och ibland händer det att man vinner något bra. Till exempel vann jag super rare pack för ett par dagar sen.

Betyg:

kool-aid, 12

Undertale
PC

För länge sedan levde människor och monster i fred. En dag attackerade människorna monsterna. Människorna var vinnare i striden. De fängslade monsterna under marken med en magisk vägg. Året är 20XX legenden säger att de som klättrar berget kommer aldrig tillbaka. Du ser din karaktär och hen ramlar ner i hålet till under världen(där monsterna är) det är de första du ser när du startar spelet. Undertale är ett spel där du inte behöver döda någon. Det är fina bakrunder ikoniska karaktärer fin musik och bra story. Och det kostar bara 80 kr på steam. Det är på engelska.

Betyg:

Den lilla bronyn

Undertale
PC

Det här spelet är som en påminnelse om hur fantastiskt bra datorspel egentligen kan vara. Det är så ohyggligt engagerande och unikt att det känns som om du verkligen är där, trots dess simpla stil.
Spelet handlar om en människa som faller ner i underjorden, en sorts grottliknande plats under ett berg, full med monster, och man måste ta sig därifrån och upp till ytan.
Det här spelet är mycket känslosammare en man tror, med hemligheter överallt. Bakgrundsmusiken är fantastisk, och handlingen har fått mig att gråta flera gånger.
Alla karaktärer är väldigt igenkännbara, bland annat finns det en person jag ser mycket av mig själv i, en viss skämtare vars namn börjar på S. Om du har spelat Undertale vet du vem jag pratar om.
Under din resa genom underjorden hjälper du monstren att se vem dom är och att finna rätt väg.
Fast, om du vill kan du döda monstren också. Men om du gör det kan du aldrig vara god igen, inte helt.
De ända riktiga problemen är att Undertale är helt på engelska, vilket kan vara svårt för en del. Tyvärr är det ganska kort, men det gör ingenting, för du kan alltid bara trycka på Reset...

Betyg:

Martina, 13

LEGO Lord of the rings
Xbox360. Från 7 år.

Det här spelet bygger på filmstoryn och i princip ALLA figurer är i lego vilket är uppenbart. Jag rekommenderar spelet till de som sett filmen. Ett minus är att 3D:n är dålig och filmsekvenserna är för långa. Men banorna är bra så det blir en stark fyra.

Betyg:

bwaaa!, 9

Movistarplanet
Dato, ipad, mobil. Från 3 år

MSP är ett spel där man kan chatta men kompisar, spela spel och shoppa kläder och smink. Jag tycker MSP är jätte roligt för jag har kompisar som bor långt bort och då kan vi chatta, shoppa och spela till exempel, utklädning. Man kan också få massor nya vänner. Det finns också Moderatorer som håller koll så alla sköter sig. Jag heter Sushiprinsessan på MSP!

Betyg:

Sushiprinsessan, 11

Fun Run
För smartphone och surfplatta. Från 7 år.

Fun Run är ett spel som man tävlar och vinner pengar.
Man kan köpa kläder och så kan man få vänner och så kan man chatta.
Det finns Fun Run 2 och där kan man skapa en clan och sånt som man gör i första Fun Run. Pssst adda mig då på Fun Run PolisGris123

Betyg:

KlantenMedKepsen

Sims 4
För PC, Mac

Det är ett jättebra spel som man kan göra typ vad som helst i. Man kan göra egna figurer, egna hus, para ihop två simmar och så vidare. Jag har inte det spelet själv utan jag brukar spela det hos min kompis. Men som sagt, det är ett jättebra spel.

Betyg:

Eliz

Minecraft: Story mode
För playstation 3

Jätte rolig grafik som i vanliga Minecraft men med några fel tillexempel när man inte ska bli tagen av Wither storm så åker man långsammare upp till dess mun än alla andra! Full med svåra val. Men i slutet började jag gråta jätte mycket när en gris som heter Ruben dog!!! Och jag är fortfarande ledsen
Men man en annan dålig sak är att halva spelat är typ film!

Betyg:

I love Ruben

Momio
För ipad, iphone

Momio är ett spel som är väääldigt roligt, för både tjejer och killar! Man kan shoppa, chatta med vänner, göra inlägg, få likes, köpa djur, ge så kallade "momos" så man kan få mer XP så att man kanske går upp i level Och man kan även ge gåvor! Det här ett PINKPOWERBRA spel som jag tipsar vääääldigt mycket! ️✭

Betyg:

TJEJ SOM ÄLSKAR MOMIO!!

Star Stable Online
För PC

SSO är ett SUPER spel o jag älskar det!
Man är en tjej karaktär o rider runt i Jorvik på sin häst. (man får välja namn på häst). Man kan köpa nya hästar, kläder o utrustning.
Det är det BÄSTA spelet jag någonsin spelat!

Betyg:

EB

Twingo London
För iPad. Från 3 år.

Jag älskar detta spel, det är ett spel som innehåller mycket fakta om London, tillexempel frågesport och och man ska klara uppdrag för att hitta S.H som har råkat snappa upp Alicia's och Theos väska. Det fins också en ur gullig liten mus som heter Ozzy. Ozzy ska man mata om han är "röd" eller " gul", om man matar upp honom helt så får man en överraskning. Det jag inte gillar med spelet är att det är för mycket prat därför får TwinGo London...

Betyg:

Spel-apan

Cities Skylines
För PC, Mac

Spelet går ut på att bygga en stad och få så många invånare som möjligt. Det verkar ganska enkelt men det är det dock inte. Det är ganska komplicerat och lite svårt att förstå. Dessutom så finns det många glitchar som gäller att placera ut byggnader och deras funktion.Jag skulle rekomendera spelet till personer som förstår sig på mycket.

Betyg: 2

Inte något bra spel :(

Undertale
För PC, mac

Du trillar ner i en värld under marken och får uppleva äventyr! Spelet ändras beroende på om du väljer att spela som Genocide, Neutral eller True Pacifist och även de handlingar du gör. Att spela om spelet är olika även gentemot första gången och som Pacifist bygger du fantastiska relationer med karaktärerna. Spelet är helt otroligt enligt mig och det rekommenderas starkt. Nackdelen är att det är väldigt kort (iaf första gången du spelar) och karaktären du spelar som går lite långsamt men annars helt fantastiskt!

Betyg:

Amanda

Undertale
För PC, mac

Undertale är ett rpg/indie spel av Toby Fox. Du är en människa som faller ner för ett hål på ett berg, och ner i underjorden, som är fylld med monster, som har fångats av ett kraftfält som håller alla inne. Men, eftersom du är en människa med en mänsklig själ, skulle du kunna bryta kraftfältet och komma tillbaka till människovärlden. Undertale är ett fantastiskt spel, fyllt med unika karaktärer, en bra historia, och väldigt många hemligheter och detaljer att upptäcka. Vissa bossar är lite väl svåra, och man ska veta så lite som möjligt innan man spelar, men det är absolut något man måste spela.

Betyg:

_leona_magicuser_ på instagram

NHL 16
För Platystation och Xbox. Från 12 år.

NHL 16 är ett hockeyspel som ger dig en möjlighet att få spela som några av dem bästa hockeyspelarna i världen antingen i deras respektive klubblag eller landslag. Du kan spela snabbmatcher och möta kompisar eller bygga ett Ultimate Team där du ska göra ditt lag så bra som möjligt. Du kan också ta över en klubb som tränare och leda den till vinst. Grafiken är fantastisk och spelarna rör sig naturligt och inte robotliknande. Tyvärr är spelet lite segt i menyerna till skillnad från andra spel och köpen man kan göra i spelet är onödigt dyra

Betyg:

Samuel Ek

Twingo London
För iPad. Från 3 år.

Roligt spel om att resa till London. Flera roliga utmaningar och bra röster. Ett spel där man lär sig saker.
Jag gillar det mycket!

Betyg:

Theodor

Super smash bros
För Wii U. Från 12 år.

Det är ett ganska roligt spel, där man slåss. Men kan variera mellan olika karaktärer, men det blir dock lite segt efter ett tag. Ett plus är att men kan köra åtta spelare, ändra tiden och superattacker. Jag rekommenderar spelet till dom som gillar spel när man slåss. Men tänk dock på att spelet har tolvårsgräns

Betyg:

Jag älskar Alan Rickman

The legend of Zelda
För Wii U. Från 12 år.

Det här spelet är för dem som gillar att klura ut olika grejer och att möta riktigt många bossar. Också för den som vill att spelet ska vara länge. Spelet handlar om en liten pojke som heter Link, och en dag blir han en krigare som kämpar för att få tillbaka prinsessan Zelda. Men innan han har dödat Ganondorf, den som tagit Zelda, väntar ett stort äventyr som han upplever med sin elva Navie, och hans häst.

Betyg:

Den som älskar Att spela fotboll

Undertale
PC, Mac

Du ramlar ner från ett berg in i ett ställe, "Underground". Där möter du olika personer som vill antingen veta mer om dig, eller döda dig. Det speciella med det här spelet är att du inte behöver döda dem utan du kan prata med dem eller springa iväg. Detta är ett väldigt bra spel om du vill klura ett tag över pussel eller över historien av Undertale. Eller bara lyssna på väldigt bra musik.

Betyg:

Undyne

Super Mario Galaxy 2
För Wii. Från 3 år

Kanske inte så nytt, men jätteroligt spel! Mario får återigen uppdraget att rädda prinsessan Peach från Bowser. Mario måste ta sig igenom världar och galaxer, med stjärnornas kraft till hjälp. Kommer han klara det?

Betyg:

Viola vivi

Bloons Monkey City
För Iphone, Ipad. Från 3 år.

Bloons Monkey City går ut på att bygga en stor stad. För att få mer mark kör du banor. Banorna går ut på att placera ut olika apor som ska smälla ballonger som försöker ta sig igenom banan. Du har bara ett visst antal apor, för att utöka antalet apor måste du bygga fler hus i staden. Det här spelet är roligt för att det är klurigt, rolig grafik och bara galet bra!

Betyg:

Dog gamer

Mario Maker
För Wii U. Från

Ett jätteroligt spel där man kan bygga banor och köra 100 Mario Challenge och 10 Mario Challenge. På 100 Mario Challenge finns det 3 nivåer: Easy Normal och Expert. För att få Expert så måste du klara Normal. På alla de kategorierna kan du vinna amiibos.

Bertyg:

Palutena är finast

Minecraft Pocket Edition
För smartphone och surfplatta. Från 9 år

Det här är ett spel för de som gillar byggspel. Man kan bygga nästan vad som helst, fast allt är fyrkantigt. Det finns böcker om vad blocken heter, hur man använder de och hur man gör/hittar de. Det finns också andra minispel som man kan spela. Det funkar på både Ipad, telefon och dator. Det kostar ungefär 49 kr, men det är värt det.

Betyg:

Den minecraftande, fluffiga saken med lång signatur

Minecraft Story Mode
För PS4. Från 12 år

Jag har spelat Minecraft Story Mode episode 1 och 2. Minecraft Story Mode är inte som Vanilla Minecraft alltså vanliga Minecraft, det handlar om en kille som heter Jesse och hans vänner Axel och Olivia som tävlar i en tävling där man ska bygga någonting. Det är spännande och man får välja svar, om man väljer ett svar så ändrar sig historien, det är ditt val. Svaren går på tid, man kan bara spela 1 och det är på engelska. Spelet släpptes 2015.

Betyg:

samander

Roller Coaster tycoon 3
För PC. Från 3 år

Ett bra spel. Man bygger en egen nöjespark man kan bygga till exempel berg och dal banor och andra saker. Man anställer personal. Man kan anställa städare, underhållare, mekaniker och djurskötare. Det är ett gammalt spel så jag tror typ alla vet vad det är men om man inte har det tycker jag att man ska köpa eller ladda hem det.

Betyg:

En bra gamer

Cookie clickers
iPad eller mobil. Från 4 år

Cookie Clickers är väldigt kul spelet går ut på att du ska trycka på en kaka och då får du mer kakor och med kakorna kan du köpa saker som gör att du tjänar ännu mer kakor.
Jag vet att det låter rätt så meningslöst men det är väldigt kul. Bra sak man blir uppehållen en längre tid så det är bra när man väntar på något. Dålig sak, man tröttnar ganska fort och det tar lång tid att få kakor.

Betyg:

cookie girl

Mariokart 8
För Wii U Från 3 år

Mariokart 8 är ett roligt racingspel där man kan välja mellan massa figurer från spelet Mario, till exempel Mario, Luigi, Bowser, Princess Peach, Toad och en massa andra karaktärer och sedan försöka komma först när man kör igenom massa fascinerande banor. Jag tycker att spelet är ganska roligt eftersom spelet är unikt, om man tänker på att animationerna är färgstarka och roliga.

Betyg:

gaminggaminggaming

Lego Dimensions
För wii u, wii, xbox 360, PS3 och PS4. Från 7 år

Väldigt kul kan slåss mot Two-face i Metropolis och mot Jokern i Springfield. Massor av olika spelvärldar samlas i ett enda spel. Men du måste flytta runt figurerna på portalen och bygga figurerna och portalerna.

Betyg:

Swagylag, 7

Lego Marvel Super Heroes
För xbox 360. Från 7 år

Du är Marvelhjältarna fast i lego och får bekämpa skurkar som i filmerna. Du börjar med Hulken och Iron man och sedan kommer Spiderman. Man kan låsa upp 120 gubbar och det finns 10 extragubbar. Ett minus är att gubbarna är väldigt dyra och man får inte se hur dem ser ut när man ska köpa dem.

Betyg:

LegoLegoLego, 9

Dragon City
För mobil, surfplatta, dator

Spelet går ut på att man ska skaffa drakar och gå upp i levlar och låsa upp nya drakar och breeda, föda upp andra drakar. Om du ska breeda drakar så ska du inte alltid gå efter deras element, ibland måste du söka upp det om du vill vara helt säker, och försök och skaffa drakar med tre till fyra element, dom är oftast bättre, men det finns dom drakar som bara har två element som också är jätte bra. Försök och skaffa Pure dragons eller War dragons. Du kan tävla med andra spelare från hela världen med dina drakar. Du samlar diamanter som du kan använda om du till exempel vill speeda upp någonting, kanske en drake eller mat. Och du samlar också alltid på något som du kan använda för att vinna priser och nya drakar. Precis som i dom flesta spel så går du alltid upp snabbt i levlar i början, men när du har kommit typ till level 10 så går det inte lika snabbt. Dragon City är ett jätteroligt spel, men det enda som är dåligt med spelet är att man ibland måste vänta i typ 51 timmar för att få en drake. Men annars är det jätte bra.

Betyg:

Potterhead

StarStable Online
Onlinespel

Jag tipsar om spelet StarStable Online, ett hästspel online vilket innebär att du kan se och chatta med vänner. Spelet går ut på att göra uppdrag, det är stor variation mellan uppdragen; från att bygga upp en bikupa till att låtsas jobba för Dark Core. Dark Core är ett mystiskt "jobb" eller vad man ska kalla det, och det förstör ön Jorvik, som man rider runt på. I början får du välja namn på din spelare (Till exempel Sally Darkson eller Riley Candlestorm), välja hårfärg, smink med mera. Sen får du välja pälsfärg och manfärg på hästen som du ska rida på under sommaren. Vill du köpa en ny häst? Den billigaste hästen kostar 300 StarCoins & StarCoins (SC) måste man köpa för RIKTIGA PENGAR, eller också blir man StarRider (SR) och får SC då också. När man precis köpt SR får man en viss summa SC och varje lördag får man SC (dock inte om man använder en värdekod). Det är gratis att spela upp till level 5 och sen måste man köpa StarRider för att få mer uppdrag, tillgång till andra områden som Vingården, Valedale och Steves Gård (det finns mer ställen). StarStable Online uppdateras varje onsdag med nya uppdrag eller till och med HELT NYA HÄSTAR!

Betyg:

Tjejen som älskar hästar<3

The Sims 4

För PC
Jag är ett The Sims-fan och älskar The Sims 4 för att dom gjort såå många förbättringar sen The Sims 3! Det är till exempel bättre och lättare menyer som också gör så att spelet känns modernare. Det är dock väldigt dyrt men för mig är det värt pengarna.

Betyg:

Bokmal och Spelälskare

Kingdom hearts

För Playstation 3. Från
Bästa spelet EVER! Det är ett måste för alla Disney och Finalfantasyfans. Du spelar som 14-åriga Sora som ska rädda sina vänner Riku och Kairi och kung Musse tillsammans med Kalle och Långben. Samtidigt måste du låsa alla nyckelhål i olika Disneyvärldar med hjälp av the keyblade, en nyckel lika stor som ett svärd.

Betyg:

KH-nörden

The Crew
För Xbox One. Från 12 år

Man är en olaglig förare som ska göra uppdrag och köpa bilar. Man kan gå upp i level, nivå och låsa upp nya trimmare. Man är i USA och kör runt, det finns stunt-utmaningar som till exempel snabbhet, hoppa, klättring, slalom och kross. Man kan hitta landmärken i städer, och datastationer och hemliga bilar både offroad och i städer. Det finns också en uppgradering på spelet The Crew Wild Run där finns också motorcyklar och tre nya trimmare och självklart nya uppdrag!

Betyg:

Sweden gamer, 12

PewDiePie-Legend of the brofist

För Iphone, Android. Från 12 år

Jag gillar PewDiePie på youtube så det var ingen tvekan om att ladda ner spelet. Det är ganska svårt så man måste öva mycket innan man klarar det. Jätteroligt med olika youtubers med i spelet. Det är dock väldigt dyrt 50 kr, men det är det värt. Bra gjort Felix!

Betyg:

Iggy, 11

Splatoon
För Wii U

Ett väldigt bra online spel för alla åldrar. Du har vapen som ser ut som vattenpistoler men skjuter i självaste verket färg! Om du kör i regular battle är det 4-4 man springer runt i banan och skjuter färg mot. Det andra laget. Men se upp, motståndarna kan skjuta sin färg över din. Man bor i staden Inkpolis där man kan göra många olika saker. Bäst i test.

Betyg:

Best ever, 10

Splatoon
För Wii U. Från 7 år.

Splatoon är ett väldigt roligt spel. Det går ut på att skjuta färg! Med olika vapen. Vapnen är olika bra på att skjuta färg och döda.
Du bor i staden Inkpolis där du kan köpa kläder och vapen. Det finns olika modes: ranked battle, regular battle, octovalley och ballon dojo. Ett kul onlinespel för många åldrar.

Betyg:

VÄRLDS KLASS

Clash of clans
Spelapp. Från 9 år

Det går ut på att du har en by som du ska utveckla, och kriga mot andra för att få resurser. Roligt att man kan chatta med sina vänner i en klan, men då måste man bygga upp den, det kostar en del "spel-pengar". Man känner sig duktig när man besegrat en annan spelare och fått dess resurser. Det är stor risk att av misstag råka trycka på knappen som gör att man köper för riktiga pengar, tyvärr. Det finns såklart även risk att utsättas för grooming om man chattar med någon man inte känner...

Betyg:

Inget vidare

Minecraft

Du hamnar i en fyrkantig värld där du ska utveckla världen som du vill. Egentligen går spelet mest ut på att bygga och överleva. Om man till exempel som jag ska bygga en vildavästern-stad så går det inte att ha med detaljer. Det är ganska kul, men inte så. Dessutom är det väldigt dyrt.

Betyg:

Nja...,

StarStable Online
Onlinespel

Starstable Online är ett spel där du från början skapar en karaktär där du väljer både förnamn och efternamn och även skapar din egen häst att ta hand om. Du bor på ön Jorvik där du kan göra uppdrag, chatta med andra spelare och massa andra saker. Det är ett otroligt roligt spel, och själv har jag spelat i ungefär fyra år nu. Grafiken är otrolig med sina genomtänkta detaljer och vackra natur och spelet flyter på bra på många sorters datorer.
Starstable är ett spel för alla åldrar, och passar jättebra för folk som kanske vill men inte kan ha en riktig häst, när man kan äga ett helt stall i spelet!
Det är även ett väldigt aktivt spel då det uppdateras med nytt innehåll varje onsdag. Finns nästan inga som helst nackdelar/ dåliga saker.

Betyg:

Starstable spelare, 12

StarStable Online
Onlinespel

Många känner nog till spelet StarStable Online. Det är ett onlinespel för tjejer. Man kan äga mer än 20 hästar. Alla undrar nog säkert varför man inte kan vara kille? Det är för att historien handlar om en tjej. Ibland så kan man träffa på en Game master. Till exempel jag träffade på Game master Eleanor :) Fick dock inte svar på mina frågor på grund av att jag inte kunde skriva i Globalchatten (Den är endast tillgänglig för prenumererande Star riders.) Jag ger Sso (Som det kallas) 4 KPW. För att om man inte är Star rider så kan man bara rida till två ställen och det är jättetråkigt. Och att man bara kan hoppa om man är Star rider.
Nyheter: Snart kommer man kunna LEDA hästen!!!

Betyg:

Olivia Orangepie Server: Fluffy Unicorn, 10

Momio
För iPad, dator eller iPhone

Momio är ett konkurrerande spel till Moviestarplanet, fast diamanter är de man betalar med och att man kommer lättare upp i level. De är väldigt gulliga gubbar också. Spelet går ut på att man gör ett konto (väldigt enkelt) sen börjar man spela.
Man skickar ut inlägg och få likes. Man kan få presenter och mata husdjur. Man tröttnar kanske på spelet efter något år, men för mig har inte branden slocknat till Momio.
Betyg:

Hanna Bergman, 10

Rollercoaster Tycoon 3D
För Nintendo 3DS

I Rollercoaster Tycoon får du bygga ett tivoli med attraktioner och berg och dal banor. Spelet är ganska tråkigt eftersom kontrollerna är konstiga och man har en begränsning även i sandlådsläge. Story Mode är också väldigt dåligt. Men grafiken är helt OK.

Betyg:

Lukas, 14

Star stable
För PC

Star stable är ett häst spel där du tar hand om din häst och kan rida runt och klara av uppdrag som ger dig pengar till ny utrustning eller nya hästar. Spelet är i 3D och grafiken är väldigt bra. Det enda dåliga är att man inte kan va en kill-karaktär. Men spelet får ändå en självklar femma.

Betyg:

Love Star Stable, 9

The sims 4
För Pc, mac, xbox360, wii

Ett bra spel där du styr över dina simmars liv. Grafiken är bra men spelet är svårt att styra och kameravinklarna är hemska. Simmar bor redan i hus när du börjar.
Spelet får bara en 3:a men det var bra. Spelet är väldigt dyrt.

Betyg:

Simmen, 9

Subway surfers
Spelapp

Från början är det Jake som springer ifrån polisen på rälsen men när man har spelat ett tag så kan man köpa andra personer och springa med. Det finns 3 spår på rälsen. Man kan svänga, rulla o hoppa, det finns backar med jord på som går upp till tåg som man kan gå på och så finns det hinder man kan svänga undan för, hoppa över eller rulla under. Lite långtråkigt.

Betyg:

8-åringen som -ar godis

Starstable online
Onlinespel

När du börjar spela SSO får du välja hur din karaktär ska se ut och ett namn du vill ha (ganska svårt att hitta ett som ingen använder). Sen får du välja hästen du har till låns färg och namn. Du börjar spela i stallet Moorland, allteftersom blir fler ställen tillgängliga. Du levlar med hjälp av XP, de får du när du gör uppdrag. Efter ett uppdrag med en ponnytävling med en tjej som heter Penny har du spelat klart gratisversionen av spelet (Level 5 är högsta gratislevel). Man kan betala för att bli StarRider olika långa tider, minsta är en månad och längsta Lifetime (för alltid)!
Spelet innehåller såklart hästar, men också:
•Spännande uppdrag
•En massa kul!
•Nya uppdateringar varje onsdag, allt från nya kläder i gallerian till en helt ny hästras!
•Fem olika slags chatter, säg, vän, global, grupp & klubbchatt!!
•Spännande story som spelet följer
•Roliga stunder med vänner
•Dagliga lopp där du försöker slå ditt egna rekord, allmänna championat (tävlingar där flera tävlar, och man får priser), engångs tävlingar (ett uppdrag innehåller en tävling du bara kan göra en gång)
•Och mycket, mycket mer!
Spelet är i 3D vilket betyder att det inte är som nån ritat på ett papper utan som 3D :)

Betyg:

Hästtjej, 10

Super Mario 2
För Wii. Från 3 år.

Som Super Mario har man hamnat på ett slags rymdskepp som styrs av en Luma och så ska man rädda prinsessan Peach som har blivit kidnappad av Bowser igen. Jag tycker spelet blev väldigt långtråkigt efter ett tag för det händer liksom inget på ett tag i mitten av spelet.

Betyg:

Ida Edvardsson, år 10

DIRT Rally
För PC. Från 12 år.

DIRT rally är ett racingspel och det är det senaste i DIRT serien. Du kan köra bilar från 1960 till 2010 runt om på flera ställen i världen. Det som är bra med DIRT rally är att fysiken och grafiken är väldigt verklighetstrogen och att ljudeffekterna också är extremt bra.
Det mindre bra med spelet är att det kräver en bra dator och fysiken är så realistiskt så att det är svårt. Dessutom säljs spelet bara som nedladdningsbart material på Steam. Jag rekommenderar detta om ni letar efter ett bra och realistiskt racingspel

Betyg:

Kneivnomaly, 13 år

Disney Infinity 3.0

För Wii U, Playstation 3 och 4, Xbox one och 360 och PC. Från 7 år.

I Disney Infinity 3.0 kan man blanda Disney, Marvel och Star-Wars figurer, bygga banor i Toyboxen och spela playsets där man spelar med speciella figurer och deras story. Man köper figurer i spel eller leksaksaffärer som Skylanders. Spelet är superkul och man kan också spela som figurerna från de tidigare versionerna. Det spelet rekommenderar jag för alla!

Betyg:

Gumball, 11 år

Just dance 2015
För wii

Just Dance är ett dansspel för ala åldrar. Jag tycker att Just Dance är super kul!!!! När man spelar detta spel så får man motion och har väldigt kul!!! Själv så har jag Just Dance 2015 och 2014 men jag tycker nog att Just Dance 2015! som man hör på namnet på spelet så dansar man bara. Och det är väldigt bra musik  i år som  till exempel: Problem med Ariana Grande, Birthday med Katy Perry och massa andra superbra låtar!!! Och jag längtar super mycket till när Just Dance 2016 kommer ut!! För det spelet har fler av mina favvo låtar!! Jag rekommenderar verkligen det här spelet som älskar dans precis som jag!! Så jag ger speleten ien enorm femma!! Älskar detta spel!

Betyg:

marta lundberg, 10 år

Roblox
För PC, Mac och Linux

Roblox är ett spel där man kan bygga sina egna världar och också spela andras världar. Man har en användare som man kan köpa kläder och hattar till. Spelet är gratis men man kan köpa saker som gör att man får "bättre" saker till sin karaktär. Eftersom alla spel i Roblox är olika är det olika genre på alla spel. Jag rekommenderar verkligen det här spelet till alla!

Betyg:

Edvin, 12

Splatoon
För Wii U. Från 7 år.

I staden Inkopolis har de onda "Octarians" stulit den stora "Zapfishen". Du går med i en agenttrupp för att ta tillbaka den. I denna världen har människorna bytts ut mot bläckfiskar som sedan blivit de nya människorna. Nu armerad med en bläckpistol ska du skjuta din väg genom olika världar för att ta tillbaka zapfishen.

Spelet är galet kul och väldigt svårt att lägga ifrån sig när man väl plockat upp kontrollen. Enspelarläget är inte direkt det roligaste, men onlineläget är superkul! Med massor av olika vapen och spellägen att använda.

Spelet saknar dock en del funktioner som skulle kunna behövas. Men jag är säker på att de kommer fixa det i kommande uppdateringar.

Betyg:

Anthon, 14

Moviestarplanet
Onlinespel

Väldigt kul, man kan få nya vänner. Det är för både killar och tjejer.

Man kan skapa artbooks, egna filmer, looks och man kan lägga ut bilder.

Alltså man har en person som man kan köpa kläder till, köpa animeringar och saker till sitt rum. Man kan också chatta med varandra.

Jag rekommenderar verkligen detta spel, det finns till mobil, surfplatta och dator.

Betyg:

diddi, 9år

Star Stable
Onlinespel

SSO är ett online spel för de som gillar 3D världar och hästar!

Det är ett land/ö som heter Jorvik, när man börjar spela så får man välja namn och utseende på både hästen och sin spelare!

Man kan spela gratis tills man kommer till level 5 sen får man köpa ett "vip" (Star Rider) som man kan köpa om man vill fortsätta eller så köper man inte och är kvar på samma nivå!  Man kan tyvärr inte vara killkaraktärer på SSO som är jättetråkigt!! Men alla killar som spelar det gör en tjej karaktär som ser ut som en killkaraktär!

Betyg:

Anita, 10

Star Stable

Star stable är ett spel som går ut på att ta hand om sin/sina hästar och att göra uppdrag så att man låser upp nya ställen och kommer upp i högre levlar! Man kan ha hur många hästar man vill men när man har tio hästar i stallet så måste man skicka en häst till hästön för att kunna ha fler hästar! När man börjar spela star stable är man inte star rider och har bara tillgång till fort pinta och moorland. Men det går att köpa olika sorters star rider! Det finns alltid något att göra på star stable. Göra uppdrag, vara med sina vänner, få upp sitt rykte med olika personer, ta hand om sina hästar, träna sina hästar eller kanske starta en helt egen klubb! Varje onsdag så stängs servrarna som man spelar på ner för att star stable ska göra onsdags uppdateringen. På onsdags uppdateringen kan allt hända! Kanske en ny hästras eller massor med nya uppdrag! Star stable är ett jätte roligt spel! Men vissa saker skulle dem behöva ändra på! Till exempel så skulle det var roligt om man kunde leda hästen och om alla hästar kunde få nya animationer. Men star stable är ändå ett så bra spel att det ändå får 5kpw av mig!

Betyg:

I

   SSO, 12 år

Lego: Marvel super heroes
För play station, xbox, pc, ds och 3ds. Från 7 år.

Spelet går ut på att man ska klara sig igenom banor och slåss mot skurkar som blivit utplacerade av olika superskurkar som man möter i slutet av banan. Superskurkarna är väldigt fega och gömmer sig när man kommer men till slut så möter man dom. Det finns ungefär 150 figurer att låsa upp och ungefär 20 att göra själv. Det finns även 10 extrafigurer.

Betyg:

Hulken, 9

Rayman Legends
För Playstation 3 och 4,  Xbox Från 7 år.

Spelet går ut på att man ska klara banor och få nya karaktärer.

Man kan även köra fotboll och andra saker. Man kan köra upp till 4 spelare och senare banor är väldigt svåra.

Betyg:

'

raymanälskaren, 11

Momio
Onlinespel

Momio är ett spel där du kan vara dig själv och chatta med dina vänner. Du får göra din egen figur och välja hur den ska se ut. Du kan bli vän med personer du känner, och med dom du inte känner. Vi rekommenderar Momio för den som vill vara sig själv!

Betyg:

Två tjejer som älskar Momio!, 10 år

Minecraft
För Ps3, Xbox, android, pc, Xbox. Från 7 år.

Spelet går ut på att man ska överleva och bygga hus. På natten så kommer det många farliga monster till exempel zombies och skelett. Man börjar med att hugga ner ett träd göra ett crafting table och sen bygga en trähacka och hugga sten.

När du har byggt stensaker så måste du bygga nåt litet så du kan överleva.

Du kan få alla möjliga material till exempel diamanter. Man kan också bygga portaler till andra dimensioner. När du spelar online så kan du också köra Minigames till exempel parkour och pvp. Ganska kul men inte jätte.

Betyg:

Joel Csgo PC GAMER, 10

Super Smash Bros.
För 3DS. Från 12 år.

Super Smash Bros går ut på att fighta med Nintendo figurer. Man får välja mellan många figurer som till exempel Ness ifrån Mother och Lucario från Pokémon. Grafiken är jättesnygg och man har en massa variationer av karaktärer och items. Items är saker som kan hjälpa en få ut sin motståndare. Jag tycker om idéen och kreativiteten i spelet. Alla karaktärer har olika egenskaper och attacker som man kan använda. Spelet är jättekul men kontrollerna är komplicerade och röriga. Ibland vet jag inte vem jag är för att det kan bli väldigt rörigt under en match. Ibland får man bara trycka på olika knappar och hoppas på det bästa. Själva spelet är bra i sig själv det finns många banor men det kunde av varit bättre. Spelet var komplicerad men ändå rolig. Det mesta kändes bara som samma sak om och om igen det är inte det roligaste spelet som jag har spelat. Det var okej som spel men dem kunde av fixat det så att det hade blivit enklare att förstå och tydligare med instruktionerna, men annars var det bra.

Betyg:

Isabel Ariga, 10

Micromon
App för IOS. Från 9 år.

Äntligen om man söker på pokémon i appstore kommer ett bra spel fram. Micromon liknar pokémon på många olika sätt, men vissa saker skiljer sig. Spelet är kul, det har en bra story och är lite utmanande på samma gång. I slutet blir striderna lite tjatiga. Men spelet är fortfarande kul och helt värt pengarna det kostar!

Betyg:

Anthon, 13

The Crew
För PC, Xbox och PlayStation. Från 12 år.

I det här spelet så spelar du konstant i en väl gjord freeworld värld online. Det går ut på att du ska försöka bli den bästa streetracern i USA och får tävla region efter region. Varje region har sin egen sorts bilklass som man tävlar med till exempel streetrace, rally, offroad och så vidare. Du utökar ditt team steg för steg desto bättre du blir. Det ända dåliga är att man inte alltid kan använda Skype utan behöver använda uplays egna voicechat som kan vara ganska buggig. Det kan även vara svårt att köra med tangentbord men funkar med Xbox/Playstation kontroll som man kopplar in till datorn. Spelet är en blandning av action och bildspel (blandning mellan GTA och NeedForSpeed most wanted, men aningen mildare.

Betyg:

Galna Gamern, 11

Minecraft
För Ps3, Xbox, android, pc, Xbox. Från 7 år.

Ett roligt spel där man startar med ingenting och ska få fram nya material med hjälp av andra material. Ett minus är att man inte kan få fram vissa material om man inte spelar med monster, till exempel tråd som man får av spindlar. Det är roligt att man kan hitta byar och gamla övergivna gruvor med räls med mera. Jag hoppas att det kommer fåglar som kan flyga i uppdateringarna, och att det kommer nya funktioner till exempel hissar och rulltrappor. Det skulle vara kul om man startade i en by.

Betyg:

GWR, 8 år

Star stable online
Onlinespel

Det är ett bra spel för alla häst galna. Det går ut på att man får låna en häst som man får rida runt på. Det finns olika företag som till exempel G.E.D och Dark core. Men det finns också olika städer. Man får göra olika uppdrag som hjälper en att gå upp i level.

Betyg:

Häst tokiga Sofus, 11 år

Fifa 15
För ps4. Från 3 år.

Hej KP webben! Jag har en recension om spelet Fifa 15 som är just nu ett helt legendariskt spel. Jag är ingen spel nörd på något sätt men spelet är skit bra! Grafiken är ju helt otrolig!!

Stort tack till Ps4 och Fifa 15

Betyg:

Marcus, 13 år

The Sims 4
För PC/Mac

Älskar, älskar, älskar! Ett måste för alla Sims nördar. Och om du inte redan är det, är detta ett perfekt tillfälle! Styr dina simmar, ändra deras utseende och ha otroliga konversationer. Till skillnad från The Sims 3 så är 4:an så mycket mer realistiskt i allt från utseenden till handlingarna. Vilket får en att känna sig som en del av spelet, inte bara en spelare. Och Galleriet gör det möjligt att dela sina hus och simmar med andra spelare. Med andra ord; det här spelet är freaking fantastiskt!

Betyg:

The Sims nörden, 12 år

Fifa 15
För PS3, Xbox 360, PS4, Xbox one. Från 3 år.

Fifa är ett fotbollsspel  där man kan bygga upp ett eget lag, köpa spelare, spela carrier, vara en spelare och massa andra grejor. På ps4 och xbox one är grafiken bäst men ps3 och xbox 360 är grafiken lite dåligare.

Betyg:

saknas

MellePelle99, 11 år

Rise of Flight: The First Great Air War
För PC. Från  7 år.

Rise of Flight är ett action/äventyrsspel där du får du chansen att pröva på livet som stridspilot under första världskriget. Du styr med joystick och nästan alla planen är dubbeldäckade och eftersom att spelet är så otroligt verkligt så krävs det åtskilliga timmars övande innan du lär dig bemästra dessa fantastiska flygmaskiner. Spelet har en åldersgräns på 7 år och inte alls särskilt blodigt. Det är mer explosioner och krascher som är det våldsamma. Det är särskilt roligt i multiplayerläget när du kör bombplan och spaningsplan eftersom att ens vänner kan spela som skyttar på planet. Bra grafik och detaljerade objekt gör detta till ett minne för livet!

Betyg:

En flygnörd som tycker om kiwie, 11 år

Minecraft
För PC, Mac, Xbox One, PS3, PS4, Linux, 360, mobil och iPad. Från 7 år.

Minecraft är ett äventyr där man utforskar, samlar resurser och bygger otroligt coola byggnader i en helt främmande värld gjord av block, där det bara är fantasin som sätter gränserna för vad man kan göra. I en tredimensionell  värld där du gör precis vad du vill.

När jag började spela Minecraft spelade jag i en spelarläget, men det finns också ett flerspelarläge. Där heter världarna istället servers. Man behöver bara veta adressen för att komma in, på olika konsoler är  Minecraft lite olika.

Det är också väldigt lätt att hitta kompisar i Minecraft. Jag har hittat en massa olika vänner genom flerspelarläget. Jag lovar nästan att du kommer tycka det är kul när du väl börjat!

Betyg:

AllebasiM, 10 år

Simcity
För PC. Från 7 år.

Ett kul spel där man är Borgmästare och ska förse staden med ström, el, vatten med mera och ha polis brandmän sjukvård och lokaltrafik. Det svåra är att håll ekonomin uppe utan för höga skatter. Det är inte som på Sims att man är en karaktär i en stad. Grafiken är väldigt bra för att det är så fina detaljer. Ett litet minus för att det är väldigt stressande med ekonomin.

Betyg:

Gustav Westberg Renmyr, 8 år

League of Legends (LoL)
För pc/mac. Från 12 år.

LoL eller League of Legends är ett spel där man samarbetar med fyra stycken och försöker förstöra fiendens bas. Man kan lägga in riktiga pengar på spelet för att kunna köpa skins eller boosts. Det finns oerhört många gubbar eller champions som de egentligen heter i spelet. Det är väldigt roligt och man kan spela med kompisar eller själv med Bots (datorstyrda spelare). Det får 5 KPW av mig för jag tycker det är väldigt roligt att spela. Jag rekommenderar det verkligen. Mitt LoL namn är thelittleraccoon skicka gärna en friend request.

Betyg:

thelittleraccoon, 11 år

Minecraft
För ps3. Från 7 år.

Minecraft finns nu i din spel-konsol. Alla har väl spelat minecraft? Ja i alla fall...
Minecraft på ps3 är mycket unikt eftersom du kan spela hela 4 spelare!
Men dock är dator-versionen mycket längre fram i utvecklingen.

Minecraft på dator är på uppdatering 1.8.1 medan ps3 versionen bara är på 1.6.4 Spelet blir mycket roligare när man är fler och nu kan man spela med andra spelare i deras världar genom PSN-playstation network.

Betyg:

Mine4life, 10 år

The Sims 3
För PC. Från 12 år.

Det är som alla Sims typ, men dom har gjort det jättebra. När man klär ut gubben kan man ändra färg på kläderna och sminket och så är det inte i 4:an men 4:ans är bättre. Jag har dock spelat det men när man ska bygga huset i Sims 3 är det sådär. Det finns inga snygga saker, men det finns ju några:). Spelet var inte var det bästa men det var jätte bra :)

Betyg:

natalie nordin, 11 år

Plants vs Zombies / Garden Warfare
För xbox 360. Från 7 år.

Plants vs zombies garden warfare är ett av de bästa spelen för barn som vill ha krigsspel men får inte spela det. Det har en skön känsla och mycket action. Det går ut på att man ska förinta motståndarna. Man kan vara plantor eller zombies och det finns många figurer att välja på. det är bara det att man måste köpa xbox live för att ens kunna köra. Därför får det 4/5 kp.

Betyg:

EnCoolAnkaMedZZZwag, 11 år

Civiliziation V
För pc. Från 12 år.

Sid meier's: civiliziation V är ett strategi spel där man väljer att vara en historisk härskare och spelar honom genom tidsåldrarna. Det folk du härskar över utvecklas från stenåldern, bronsåldern vidare till vår tid. Alla härskare har olika specialiteter så du måste hitta ett som passar dig.
Du är inte det ända härskaren i världen, det finns andra härskare som kanske vill attackera dig eller hjälpa dig nå ditt mål.
Det finns flera sätt att vinna, ett är att du tar över världen, ett är att bli det bästa landet, ett är att överleva, så det finns så många sätt att sluta spelet på.
Jag tycker om det, på grund av att det är ett bra strategi spel och när du spelar känns det som om du är en kung. Jag säger om du gillar ett strategispel och har tålamod är det här ett spel för dig.

Betyg:

C-G, 12 år

Farming simulator 15
För pc. Från 3 år

Farming simulator 15 är ett as bra spel det finns as mycket saker.  Det är verklighetstroget det går ut på att skörda och sånt. Det finns ”multiplayer” om man vill spela med kompisar det går ju att joina andras världar till exempel en tysk. Men det finns mycket svenskar som spelar det. Det nya med 15 är att det finns en ny sak som jag och många andra gillar det är att det finns skogsindustri som är nytt för farming simulator och det är jätte roligt.

Betyg:

lantissettan, 10 år

The legend of zelda skyward sword
För Wii. Från 12 år.

Det är ett supercoolt rollspel som jag älskar för att man får vara en del och styra över vad som händer lite!

Det är snyggt gjort och det händer alltid något nytt, men musiken är absolut bäst!

Betyg:

The legend of Zelda Tessan, 14 år