”Snigelvännen” undrar om det är rätt att flytta sniglar.
”Snigelvännen” undrar om det är rätt att flytta sniglar. Illustration: Jojo Falk

Snurrigt för sniglar

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 15.

Snurrigt för sniglar

Har ni tänkt på att varje dag blir jättemånga sniglar flyttade från vägen till en buske? Människor flyttar dem för att vara snälla, för att sniglarna inte ska bli överkörda. Vi kanske tror att de hellre vill vara i en buske vid sidan av. Men tänk om sniglarna var på väg någonstans? De kanske behövde gå över just den vägen för att komma hem (okej, inte hem då eftersom de har sitt hem på ryggen, men ni fattar). Sedan flyttas de och blir kanske helt vilse och vet inte var de är. Då hittar de ju inte fram. Jag tycker att man ska sluta flytta på sniglar. Är det någon som håller med?

Snigelvännen

Gränser på Grönan

Hej bästa KP-läsare! Jag och mina två bästisar ska åka till Gröna Lund. Flera roliga åk-attraktioner där har längdgräns på 140 centimeter. Jag är 140 men båda mina kompisar är lite kortare. Jag har frågat min mamma om man får åka ändå, ifall man är bara ett par centimeter kortare. Hon säger att det är okej. Men jag vet ändå inte om mina kompisar kommer att göra det. Jag tycker att två centimeter hit eller dit inte gör någon skillnad. Liksom, det är ju hög säkerhet överallt. Eller vad tycker ni? Hur ska jag kunna övertala mina kompisar om de själva tvekar?

Ni är bäääst!

PS. Jag vill verkligen åka typ Ikaros och Monster med dem.

Syskon saknas

Jag vill bara säga att alla som har syskon har sådan tur! Jag är ensambarn, och ni fattar inte hur tråkigt det är. Alla tror att det är en fördel. Men tro mig, det är allt annat än positivt. Jag känner mig ensam nästan hela tiden när jag är hemma.

Ensambarnet som vill ha syskon

Vill ha telefon

Mina kompisar tycker det är konstigt att jag inte har en egen telefon. Jag är typ den enda i hela 3:an som inte har det. Mamma och pappa har sagt att de måste diskutera det mer. Min lillasyster påstår att mamma och pappa tänker ge min en telefon i födelsedagspresent (jag fyller snart år). Men jag tror inte att det stämmer. Vad ska jag göra? Jag vill tänka att jag inte behöver någon telefon, men det är svårt. Tacksam för svar!

En ledsen Emma Watson ...

Är de ihop?

Hej allihopa! Jag har ett stort problem. Min bästa kompis hänger jättemycket med min pojkvän och jag är orolig för att de ska bli ihop. Hon springer och tävlar mot honom. Och en gång satt de ensamma och pratade i ett hörn som jag brukar kalla jag-vill-vara-ifred-hörnet. Det känns som de är ihop! Vad ska jag göra?

En orolig flickvän


Läs mer Prat i tidningen KP