Vad gör man när vännens crush verkar ha blivit intresserad av en? Det undrar ”En tjej med extrema skuldkänslor”.
Vad gör man när vännens crush verkar ha blivit intresserad av en? Det undrar ”En tjej med extrema skuldkänslor”. Illustration: Emma Adbåge

Snott kompis-crush?

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 3.

Min bästa kompis är kär i en kille som alla vet är en så kallad playboy. Hon försöker få honom att se henne men lyckas inte. Nu har jag jättemycket skuldkänslor, för jag har lagt till den här killen på Snapchat på skämt. Och han har börjat skriva till mig att jag är fin och sådant. Jag vill inte berätta det för min kompis. Det känns som om allt mellan oss kan förstöras då. Vad ska jag göra?

En tjej med extrema skuldkänslor

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Alla blir avundsjuka

Jag är trött och irriterad på nästan alla i min klass. För det finns en kille som har add och därför får extra hjälp med skolarbetet. Han får också specialkost, eftersom han tar medicin. På grund av detta blir alla andra avundsjuka och säger att den här killen är lärarnas favorit. Fattar de inte att det inte handlar om favorisering? Han behöver ju hjälp för att klara skolan!

En som fattar

Skärpning, Disney!

Vet ni vad jag stör mig väldigt mycket på? Disneys könsnormer! Som när mössen syr Askungens klänning. Då säger en mus-tjej: ”Nej, nej! Det är tjejerna som ska sy.” Så sjukt irriterande. Och finns det någon annan kille än Maui i Vaiana som har långt hår och kjol?

Herre min guuud va lång

Kul i karantän

Hallå alla! Jag är en 11-åring som nyss har suttit i karantän. Det var inte alls så illa som man kan tro! Eller, jag tyckte i alla fall att det var jättemysigt och roligt. Ärligt talat önskar jag att jag får sitta i karantän en eller två gånger till (men bara i ungefär fem dagar, max tre veckor). Så var inte orolig för karantänen om du hamnar där. Jag och min lillasyster kom faktiskt varandra närmare under den tiden.

Bor i hus:D

PS. Detta är min åsikt, tål kritik!

Sluta skicka naket!

Nu har jag fått nog! Det är SÅ vidrigt att få nakenbilder eller olämpliga bilder skickade till sig, samt att få frågan att skicka bilder. Tack och lov har jag inte varit med om det själv, men en del av mina kompisar har. Tyvärr kommer det väl inte direkt som en överraskning, nu med alla sociala medier verkar de flesta behöva ta emot olämpliga frågor och bilder ...

VIDRIGT


Läs mer Prat i tidningen KP!