Illustration: Nino Keller

Skaffa en skrivkompis!

Många tusen läsare har fått brevvänner med hjälp av KP de senaste åren. Var med du också!

En gång om året ordnas Brevlådan, ett smart sätt att matcha ihop kåpeare med liknande intressen. Är du 15 år eller yngre och vill vara med och få en kompis att skriva till? Vänta inte – följ instruktionerna här nedanför och SKRIV!

Så här gör du:

1. Ta fram din personliga kod. Det gör du genom att välja ut fem intressen från kodlistan. Med hjälp av koden matchas du ihop med KP-läsare som gillar samma saker som du.

2. Skriv ditt första brev. I det berättar du lite om dig själv och vad du gillar. Tänk efter vad du själv skulle vilja läsa om i ett brev från en ny kompis. Kom ihåg att personen du skriver till inte vet något om dig än! KP skickar ditt brev vidare till matchad brevvän.

Obs! Ditt brev kommer inte att skickas till samma person som du får brev ifrån. Det betyder att du kan få två nya brevvänner.

Kodlista

Välj ut fem intressen ur listan. Skriv bokstäverna i rutor på kuvertet. Sätt bokstaven för ditt största intresse längst till vänster, och så vidare.

A. Musik

B. Djur

C. Gejma

D. Tiktok

E. Läsa böcker

F. Pyssla

G. Sport

H. Teckna

I. Teater

J. Miljö/klimat

K. Baka

L. Teknik/vetenskap

Välj ut fem intressen ur kodlistan. Sätt bokstaven för ditt största intresse längst till vänster, och så vidare.
Välj ut fem intressen ur kodlistan. Sätt bokstaven för ditt största intresse längst till vänster, och så vidare.

3. Märk kuvertet med all information som behövs (se kuverten här ovanför). Om uppgifter saknas kan KP inte skicka brevet vidare.

4. Posta ditt brev till:

KP, Brevlådan, 105 44 Stockholm.

Senast den 10 januari behöver vi ha det.

Obs! Brev som kommer efter det datumet skickas inte vidare.

5. Vänta! Ditt brev från matchad KP-läsare kommer i din brevlåda i mitten av februari.

6. Skriv brev till din nya brevvän. Kom ihåg att hen inte har fått något brev från dig ännu (eftersom ditt brev har skickats till någon annan). Därför är det viktigt att du skriver ditt namn och din adress både inne i brevet och som avsändare på kuvertets baksida. Posta brevet. Nu har ni börjat brevväxla!