Illustration: Henri Gylander

Se framtiden i handstilen

Sättet du skriver på kan avslöja vad som väntar dig i höst ... KP guidar dig genom bokstävernas magiska värld!

Gör så här:

Ta fram papper och penna. Skriv följande mening: ”Hösten är här igen!” Studera nu noga din text. Handstilen kan säga mycket om dig och din framtid ...

Titta på skriftens lutning!

Lutar den framåt (åt höger)? Under höstterminen kommer du vilja ta dig framåt. Men att gå är inte ett tillräckligt snabbt sätt – du kommer springa! Använd din nya fart. Ställ upp i skolans springtävling eller börja i friidrott. Chansen är stor att du vinner – och kanske till och med slår rekord!

Lutar den bakåt (åt vänster)? Knasigt nog betyder även detta att du vill framåt. Fast felvänd ... Roddbåten kommer bli ditt transportmedel i höst. Är det i idrotts-sammanhang eller under långa fisketurer? Bara framtiden vet.

Är bokstäverna helt raka? Du kommer att stå stadigt som ett träd. Sök dig till något där stadiga fötter och bra balans behövs – du kommer till exempel passa bra som fotbollsmålvakt eller skejtare.
Använde du stora eller små bokstäver?

Stora bokstäver kallas också för versaler. Använde du bara sådana? Då kommer du att vara höstens ”versting”. Det är inget dåligt. Du går din egen väg – utan att bry dig om vad andra tycker.

Små bokstäver kallas också för gemener. Gemenskap blir viktigt för dig i höst. Varför inte börja i en ny lagsport eller starta ett band?Hur stor del av papperets yta har du använt?

Hela ytan? Då kommer du att synas extra mycket – för någon annan. Detta gör att ­någon i din närhet får upp ögonen för dig. Kanske vill personen bli din kompis, eller mer än så? Håll koll, det kanske inte är helt lätt att upptäcka.

En liten del? Du kommer att smyga med något. Ett hemligt projekt eller något myst­iskt. Det kan vara läge att planera ett mäktigt prank, för du kommer undan med det mesta.Kolla avståndet mellan orden!

Är det långt (så minst två bokstäver får plats mellan varje ord)? Hösten kommer kännas lång. Hitta något att fylla tomrummen med. En hobby – varför inte börja samla på något?

Är det kort? Då blir det tajt med tid för dig. Fira halloween, läsa böcker och spela spel – du måste öka farten och planera för att hinna i höst. Gör en bullet journal, fort!

Låt handstilen visa vad som väntar dig i höst.
Låt handstilen visa vad som väntar dig i höst. Illustration: Henri Gylander

Hur ser bokstaven Ö ut?

Är cirkeln helt sluten? Du kommer vara en fena på att hålla hemlisar. Detta blir populärt i bekantskapskretsen. Alla vill anförtro dig sina hemliga kärlekar och godisgömmor. Har du gjort ett streck i stället för prickar över ö:et? Då kommer du till slut svämma över av alla hemlisar. Allt rinner ut och du blir i stället ­skolans stora skvallerbytta.

Är cirkeln lite öppen? Lika öppen kommer dörren vara hem till dig. Du vill umgås med kompisar exakt HELA tiden. Har du gjort ett streck i stället för prickar över detta ö? Då kommer dessvärre de flesta redan ha planer. Se till att skaffa dig en djurkompis i stället (helst randig). Den kommer garanterat vilja umgås.Titta på bokstaven i!

Är det en prick över? Den prickiga nyckelpigan är en urgammal symbol för lycka. Du kommer att ha tur i höst.

Är det en cirkel över? Otur! En förälder kommer att cirkla över dig som en gam. Hen följer med på kalas, hejar skämmigt högt vid sidan av planen och utsätter dig för annat ­pinigt.

Är det ett hjärta över? Du kommer att bli väääldigt intresserad av en idol. Halva hösten kommer gå till att samla information om ­personen.Vilken färg valde du på pennan ..?

... det styr vilken känsla du kommer att vakna med på mognarna.

Grå eller svart? Gråsuggan är din vän i höst! Insektsvärldens busfrö kommer att fylla dig med skön skojar-lust.

Röd? Du kommer vara glad som en kvittrande rödhake.

Blå? Med blåvalen som kraftdjur blir det ­olidligt tungt att gå upp när klockan ringer.

Annan färg? Kameleonten tillbringar dagarna med att fundera över vem den är. ­Samma grubblande kommer du ägna dig åt.

Artikeln publicerades i KP 13