Signaturen ”En gurka ..” och hens kompisar råkade ut för en fartgalen kvinna.
Signaturen ”En gurka ..” och hens kompisar råkade ut för en fartgalen kvinna. Illustration: Jojo Falk

Rullator-rejs

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 7.

Rullator-rejs

Jag vill bara berätta om när min bff var nära på att dö. Eller nu överdrev jag. Men jag och mina kompisar var i centrum. När vi hade shoppat så behövde vi gå på toa. Vi gick igenom en korridor, och då kom en tant i full fart med sin rullator! Asså JÄTTESNABBT! En av mina vänner stod mitt framför henne. I sista sekund drog min andra kompis undan henne, så att hon nästan ramlade. Det kunde ha gått riktigt illa. Jag tycker att den där tanten borde se sig för!

En gurka …

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Sporta för Snap

Jag är en tjej på 10 somrar som har ett problem. Mina föräldrar låter inte mig få

Snapchat. Men min bror fick ha det i minålder. Trots att jag tjatar får jag bara nej. Skälet är tydligen att jag inte går på någon fritids-aktivitet. Mina föräldrar är oroliga att jag ska sluta röra mig helt. De säger att jag få skaffa Snap om jag börjar på en bra aktivitet. Så nu behöver jag välja vilken. Jag vill att den ska vara rolig, ge mig bra kondition och göra mig stark. Jag har redan provat handboll och fotboll. Har ni andra tips?

Kanske blev lite lång …

Bättre pepp än depp!

Hej alla kåpeare! Jag är en kille som undrar varför många ser så nedstämda ut just nu. Nästan alla jag mötte på väg till skolan i morse hängde med huvudet. Visst, det är inflation och el-kris i samhället. Men i stället för att gå och deppa kan man väl försöka ha lite hopp om framtiden? Dessutom är det väldigt många som röker nu. Varför slösar folk bort pengar på cigaretter i stället för att köpa något mer nödvändigt? Tack för mig!

Skrev det här 18.59

Vill inte leka

Jag har ett litet problem, nämligen att mina kompisar älskar att ”leka” eller ”hänga” efter skolan. Jag gillar INTE det (oftast). När de frågar måste jag därför gå till mamma eller pappa och be dem komma på en ursäkt åt mig. För jag kan inte säga att jag bara inte vill, liksom. Känner någon igen sig?

OMGGG JAG KOM MED :D

Trista smycken

Hej alla människor! Jag är en tjej som just har fyllt 12 år. Mina föräldrar tror att jag har blivit för gammal för att vilja ha leksaker och annat kul. I stället får jag smycken och sådant i present. Visst, de är ju fina. Och jag vill inte vara otacksam. Men samtidigt vill jag inte så gärna ha armband, örhängen och kläder. Om jag tar upp det, säger mina föräldrar att jag är bortskämd. Hur ska jag få dem att förstå? Jag skrev faktiskt en önskelista till min födelsedag, men de verkade inte titta på den.

Har någon något tips på vad jag ska göra?


Läs mer Prat i tidningen KP