En 10-årig kille vågar inte rätta sin crush.
En 10-årig kille vågar inte rätta sin crush. Foto: Carolina Ståhlberg

Räkna med kärlek?

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 2.

Räkna med kärlek?

Jag är en 10-årig kille som har ett problem. Min crush sitter bredvid mig i skolan. Jag ser att hon har fel på alla tal i matten. Men när jag försöker hjälpa henne blir hon bara sur. Hur ska jag göra för att hon ska gilla mig i stället för att sura?

Tacksam för svar

Vill sluta sporta

Jag är en tjej på 9 jordsnurr. Mina föräldrar tvingar mig att sporta. Så har det varit i hela mitt liv! De lät mig sluta på hockeyn, men nu måste jag gå två gånger i veckan på karate i stället. Jag tycker att det är jobbigt. När jag frågar mamma hur länge jag måste fortsätta, säger hon tills jag blir 15 år. Vad ska jag göra?

En ledsen anka ;(

Tyst i klassen!

Halloj alla KP-läsare! Till alla som pratar på lektionerna vill jag bara säga: Sluta med det! Ni förstör både för er själva och för alla andra. Min klass är rätt stökig och bråkig. Det har lett till att många mår dåligt och inte längre vill gå till skolan. Vad är det som är så svårt med att stänga munnen? I 2:an var det också så här. I 3:an fick vi en ny lärare och det blev bättre ett tag. Men sedan fick vi en ny igen i 4:an och det började om. Ingen lyssnar på ­läraren! Jag önskar att alla bara kunde vara tysta och prata på rasterna i stället.

Anonym

Släpp utseendet!

I min klass kommenterar många varandras utseenden när de blir sura och bråkar. Men om man nu ska förolämpa någon, borde man väl hellre säga något om hur personen beter sig? Det är antagligen på grund av beteendet, inte utseendet, man är arg på personen. Eller? Tänk på vad ni säger!

Snälla tänk lite!!

Ut med ilskan

Jag blir ofta arg. Men eftersom jag inte vill ta ut ilskan på någon annan, håller jag den mest inom mig. Har någon tips på hur jag kan få ur mig ilskan? Jag har testat att slå på en kudde, men det gör bara att jag blir ännu argare.

Hejsan


Läs mer Prat i tidningen KP