Illustration: Nino Keller

Pinsamma föräldrar – Så ger du igen!

Vad ska man göra med alla pinsamma föräldrar? Hämnas, så klart.

1

Problem: Dina föräldrar lägger ut ”söta” bebis-bilder på dig på Instagram och Facebook. Inte superkul att scrolla i flödet och se sig själv, med banan-klet i hela ansiktet…

Gör så här: Bjud in till hemma-spa. En härlig eftermiddag där din förälder blir ompysslad. Sedan när din pappa slumrar på soffan med handduksturban och avokado-mos i fejset smyger du fram kameran. Krydda bilderna med kommentarer som ”Pappa har visst svårt att hitta munnen ” eller klassiska ”Naaw, gulligt!”. Sedan är det bara att invänta lajks-stormen.

2

Problem: De har slappa mjukisbrallor, ”b ad hair day”-mössa inomhus och för små träningstajts ... Varför äger ens dina föräldrar så pinsamma kläder? Och när de dessutom väljer just dessa plagg så fort du har kompisar hemma, då måste du agera!

Gör så här: Leta upp de allra värsta paltorna i dina föräldrars garderober. Gå sedan runt med dem en hel dag.
Då får dina föräldrar se hur ”sköna” de där mjukisarna verkligen ser ut. Du kan också gräva fram dina egna skäms-plagg från byråns mörkaste hörn. Ställ in siktet på trasiga eller för små kläder – det är det värsta föräldrar vet.

3

Problem: Mamma dyker upp i skolan. Igen. Fast du har sagt att hon måste förvarna dig åtminstone tre veckor innan. Tydligen var det superviktigt att du hade med dig galonvantarna med Svampbob du fick i julklapp – trots att det ska vara 10 minus hela veckan.

Gör så här: Ge igen med samma metod. Dyk upp oanmäld på hennes jobb.
Väl på plats finns det många användbara kommentarer för att uppnå maximal
pinsamhet. ”Smittade du någon på jobbet med kräksjukan?” eller ”Vem var det nu igen du sa luktar så illa?” brukar sitta fint.

4

Problem: Dina kompisar är inte dina föräldrars kompisar. Men det verkar inte mamma och pappa ha fattat. Eller har de för få egna vänner? Så fort en kompis är inom synhåll kommer de rusande – med tusen jobbiga frågor, astråkiga skämt och redogörelser för allt du sagt och gjort de senaste elva åren.

Gör så här: Om korsförhör är ett tecken på intresse så får väl du ha ett – med dina föräldrars vänner. Snoka reda på pinsam information och planera hämnden till nästa gång ni har gäster. Sedan är det bara att köra: Hur gick det egentligen på Ann-Maries dejt i fredags? Hon har ju tydligen så svårt att träffa någon. Och kommer Staffan och Åsa att renovera köket snart eller? Nu ser det ju, enligt uppgift, ut som om en apa har målat väggarna.

Läs mer om pinsamma föräldrar i KP 1. Extra mycket pinsamt.

Text: Malin Bäcklund, Cecilia Gustafsson, Ludvig Forsblad