En 9-åring tycker att det är tråkigt att hennes pappa nästan alltid sitter i jobbsamtal – även hemma.
En 9-åring tycker att det är tråkigt att hennes pappa nästan alltid sitter i jobbsamtal – även hemma. Illustration: Elin Lindell

Pappa pratar alltid

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 16.

Pappa pratar alltid

Jag är en tjej på 9 somrar. Min pappa är jättebra på datorer och jobbar med IT. Ibland önskar jag att han hade ett annat yrke. Flera på hans jobb vill ha hjälp hela tiden, så pappa är nästan alltid i telefon. Han har aldrig tid att prata med mig! När han inte pratar så läser han på sin telefon och säger att jag inte ska avbryta. Någon som har en likadan pappa?

kom jag med :P

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Indie i smyg

Jag är rädd för att visa min musikstil för andra personer. Inte ens mina närmaste vänner vet vad jag lyssnar på. Jag är intresserad av musikstilen indiepop. Mest av allt gillar jag Olivia Rodrigo. Varje gång min klass får sätta på musik på våra skoldatorer, smyger jag med musiken så att ingen ser. Snälla, hjälp mig ur den här situationen!

En krumelur som skulle varit tacksam för svar!!<3

Brorsan är starkast

Min lillebror är starkare än jag och det känns rätt jobbigt. Han tar alltid upp det på släktträffar och ordnar armbrytning mellan oss. Han är två år yngre och ändå vinner han över mig. Jag vill också vara stark! Har någon tips på lösningar? Borde jag börja träna mer och i så fall hur? Eller ska jag bara acceptera hur det har blivit och låta honom dominera mig? Jag vet inte, vet någon?

Han är så cool

Djurtips, tack!

Jag älskar djur och skulle vilja ha ett ovanligt husdjur. Har du tips till mig? Jag vill gärna kunna gosa, gå på promenad och leka med djuret. Helst ska det kunna vara frigående, men det skulle även kunna bo i ett rum eller i en bur/hage. Om djuret går fritt får det inte kunna döda min kanin (eller tvärt om). Tar tacksamt emot alla tips ni har på ovanliga husdjur!

Gurkan i huddinge

Rädd att bli ensam

Jag är en kille, men alla mina vänner är tjejer. Jag har aldrig haft en killkompis. Det har liksom inte gått. Nu har jag börjat i 6:an och en del av mina tjejkompisar har typ slutat att vara med mig. Jag är rädd för att bli helt ensam. Vad ska jag göra?

En ensam kille ):

***

Läs mer Prat i tidningen KP