Foto: Vera Stadin

Omslagsvinnare

Kampen var stenhård. Mer än 450 fantastiskt fina KP-omslag slogs om priserna i tävlingen.
Bara 15 kunde vinna. Stort tack till alla er som var med!

1:a pris

Foto: Vera Stadin

Vera Stadin, 12, Skellefteå

Grattis! Dina djur i sovsäck är på omslaget! Hur valde du ut vilka djur som skulle vara med?

– Jag gillar mopsar och katter, och så behövde jag ett tredje djur. Då valde jag ett får. Katten och mopsen är rädda för skuggorna.

Hur kom du på idén?

– Min lillebror, en kompis och jag tältar ute på gården varje sommar. Jag tror att vi har gjort det i tre år nu. Vi brukar hålla på i minst en vecka. Det är mysigt att sova ute och att packa in sig i en massa filtar.

Övriga pristagare

Foto: Alva Linderyd

Alva Linderyd, 11, Linköping

”Min teckning symboliserar allas lika värde. Man behöver inte bråka på grund av olika hudfärg, religion eller stil. Man kan vara vänner ändå.”

Foto: Alvar Rudholm af Klintberg

Alvar Rudholm af Klintberg, 10, Grödinge

”Jag gjorde det bara. Det började med en vithårig skejtkille, men slutade med en rosahårig skejtkille med för stora byxor.”

Foto: Tuva Nordmark

Tuva Nordmark, 14, Töre

”En tjej som firar att hon har fått sommarlov genom att chilla.”

Foto: Hugo Alfaro Gripe

Hugo Alfaro Gripe, 9, Nacka

”När min familj var på långpromenad såg jag en brygga med ett litet hus på. Där fick jag idén att rita en fantasiversion av den bryggan.”

Foto: Astrid Kornfeld

Astrid Kornfeld, 9, Göteborg

”Jag ville blanda ihop olika saker jag gillar. Huvudsaken är att personen är lycklig i livet. Jag tycker om bilden för att jag blir glad av att kolla på den.”

Foto: Alma Skanbäck

Alma Skanbäck, 12, Malmö

”Jag ritar ofta människor, så det var självklart att det var det jag skulle göra. Jag hade precis kommit på en ny OC (Original Character). Hon gillar att läsa, därför jag ritade jag henne när hon läser Harry Potter. Jag är ett stort potterhead.”

Foto: Hanna Öhrling

Hanna Öhrling, 12, Stockholm

”Jag fick idén från vår resa till Funäsfjällen förra sommaren. Det var soligt och varmt och vi var ute och vandrade. Jag behövde verkligen gå på toa. Så gick vi en bit till och sedan, nedanför fjället, stod ett dass som jag gick på. Jag tänkte tillbaka på det.”

Foto: Thelma Richard

Thelma Richard, 11, Solna

”Jag älskar havet och att bada. Jag gillar att dyka under ytan och se vad som lever där under mig i vattnet. Men det allra bästa jag vet är att fiska krabbor”.

Foto: Frida Gårdstedt

Frida Gårdstedt, 8, Stockholm

”Någon skrev i KP att hon tyckte det skulle vara bättre omslag på tidningen, typ en kille som sitter på en brygga och läser KP. Man får ju inte kopiera, så jag tänkte att jag ritar en tjej.”

Foto: Alva Mattsson

Alva Mattsson, 14, Vännäs

”Den här bilden handlar om sommaren fast på ett annat sätt. Den sammanfattar en härlig sommar.”

Foto: Markus G Caffarena

Markus G Caffarena, 12, Upplands-Bro

”När jag ritar doodles inspireras jag av allt omkring mig. Men även av serier och av rappare som Eminem, Logic och Machine Gun Kelly. Min favorit-doodlare heter Vexx. Han har en egen Youtube-kanal med över en miljon prenumeranter. Jag gillar även att skriva ord och inspireras av graffiti.”

Foto: Clara Lindborg

Clara Lindborg, 14, Uppsala

”Min bild föreställer en fantasivärld som kanske är en plats eller bara en tankevärld, vem vet? Universum är spegelvänt – alla kan se på saker på olika sätt.”

Foto: Ivar Hjorton Vessby

Ivar Hjorton Vessby, 11, Uppsala

”Jag fick idén med trädet och de lite märkliga färgtonerna från en bild jag ritat tidigare. Jag ville använda en teknik som jag inte använder så ofta, därför valde jag akvarellpennor.”

Foto: Cornelia Nelin

Cornelia Nelin, 11, Sollentuna

”Min bild föreställer allt det bästa med sommaren, picknick med en kompis. Och de godaste pannkakorna! Jag ville ha en blandning med allt det bästa.”

Omslagstävlingen

Tävlingen utlystes i KP 4.

1:a-pristagaren får ett presentkort på 500 kronor i en konstnärsbutik på nätet.

De 14 extrapristagarna får två biobiljetter var.

Fler fantastiska bidrag på instagram