Signaturen ”Sursten” är trött på att försöka tjäna in pengar till klassresan – när inte alla hjälper till.
Signaturen ”Sursten” är trött på att försöka tjäna in pengar till klassresan – när inte alla hjälper till. Illustration: Elin Lindell

Oförtjänt resa

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 6.

Oförtjänt resa

Jag och min klass tjänar ihop pengar till en klassresa. Men det är bara ungefär en ­tredjedel av eleverna som hjälper till och ­säljer saker. De andra kommer ju att få åka med på klassresan utan att göra något för det. Har någon haft det likadant i sin klass?

Sur sten

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Så mycket Wednesday

Jag gissar att alla har sett Wednesday-­serien nu. Den är jättebra och jag relaterar till huvudpersonen JÄTTEMYCKET. Jag är liksom ”emo”, har inga kompisar och ler ALDRIG. Det är inte coolt. Jag dansar Wednesday-dansen dagligen medan jag lyssnar på Wednesday-låten. Jag är kär i en kille och brukar ­dansa när jag ser honom. Jag har alltid flätor och oftast svarta kläder. Alla säger att jag ­besatt av Wednesday men det är min livsstil.

Följ mig på tiktok om nån vill cosplaya med mig

För hårda regler

Är det bara mina föräldrar som sätter skithårda skärmregler när de blir sura? De ändrar liksom min ålder på telefonen till 6 ÅR! Då ­försvinner nästan alla appar jag använder! De sätter även på skärmtid, så att jag endast kan använda mina skärmar en timme per dag. Det brukar bugga, så det står att jag har använt upp tiden direkt när ett nytt dygn börjar. Nyligen har mina föräldrar även infört regeln att jag inte får ta in skärmar på mitt rum. Dessutom tvingar de mig att gå på en aktivitet som jag hatar. Jag har försökt att prata med dem, men de lyssnar inte och kallar mig skärmberoende.

Yassified Gargamel

Hatar att prata

Hej KP! Jag är en tjej på 10 somrar som har ett problem. Jag hatar att prata i telefon. När telefonen ringer är det nästan så att jag springer därifrån. Har någon samma problem?

Blygis

Kär på avstånd

Jag är en tjej på 14 år med världens största crush på en kille i parallellklassen. Problemet är att han typ inte vet att jag existerar. Har jag tur vet han mitt namn. Jag tänker på honom hela tiden och skulle gärna lära känna honom. Jag vet bara inte hur jag ska göra för att börja prata med honom. Jag är inte alls social. Det stör mig. Jag vet att jag skulle vara jättestel om jag gick fram till honom. Jag uppskattar verkligen tips!

Han tittade nästan på mig igår


Läs mer Prat i tidningen KP