Nu byter vi namn!

Efter mer än 60 år som Kamratposten är det dags igen. Nu byter världens bästa tidning namn. Och det är ni läsare som bestämmer till vad. Rösta på ditt favoritförslag!

För 121 år sedan utkom det allra första numret av KP. Året var 1892 och tidningen hette på den tiden Folkskolans barntidning – ett namn som höll sig kvar i nästan 60 år. År 1950 fick tidningen dagens namn, Kamratposten (senare förkortat till KP). Nu har tidningen hetat så i 63 år, och redaktionen börjar tröttna. Därför har man fattat beslutet att byta namn på tidningen.

– Vi vill hitta ett namn som känns modernt år 2013. Många unga i dag vet inte vad ordet kamrat betyder. Det är för gammalmodigt, ingen kallar sina kompisar så längre. Vi vill ju att vår tidning ska kännas som en kompis. Eller en "bro", säger KP:s chefredaktör Lukas Björkman.

Han har, i samarbete med KP-redaktionen, tagit fram fyra nya namnförslag.

– Vi vill ha ett fränt och ungdomligt namn. Gärna ett som funkar lika bra internationellt som i Sverige. Vi har också tagit hänsyn till den aktuella hen-debatten. Vår tidning är för alla, oavsett kön. Vi behandlar aldrig flickor och pojkar olika. Det vill vi förmedla tydligt, förklarar Lukas.

Han vill dock inte avslöja vilket förslag han själv tänker rösta på - med risk för att påverka läsarna.

– Jag gillar alla förslagen och känner mig inte orolig inför omröstningen. Men det är klart, mitt eget namn har jag alltid varit lite extra förtjust i, säger han hemlighetsfullt.
Rösta på ditt favoritförslag här nedanför! Tidningen byter namn från och med nummer 10 i år.

Vad vill du att KP ska heta i framtiden?

YO BRO!

KompisHEN

Lukas

Hej små knattar!

Obs! Denna artikel publicerades den 1 april 2013. April, april...