Betygsskala för musikrecensioner på KPwebben.
Betygsskala för musikrecensioner på KPwebben.

Musikrecensioner

Läs KPwebbarnas musikrecensioner! Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Folklore

Taylor Swift

Betyg:

Folklore släpptes 2020 och är ett av Taylor Swifts mer opopulära album, och skiljer sig från hennes tidigare. Ändå är detta ett av mina favorit-album. Alla låtarna på den här skivan är otroligt bra, särskilt The last great american dynasty, This is me trying, Peace och Cardigan. Om man lyssnar på låtarna i ordning kan man se att de hör ihop, som en historia, och det stämmer faktiskt! Det finns flera ”karaktärer” som återkommer som till exempel Betty, Augustine, Rebekah, och James. Jag tycker det är otroligt coolt att Taylor har skapat alla låtarna nästan helt själv. Rekommenderar verkligen!

swiftie 4 ever<333, 12

When we are fall asleep, where do we go?

Billie Eilish

Betyg:

Jag tycker den här skivan är jättebra! Alla låtar är bra, och Billie uttrycker sig väldigt bra. En av mina favoriter är I wish you are gay. Så lyssna!!

Leah, 11

Bassa sababa

Netta

Betyg:

Jag tycker den är jättebra! Alla mina kompisar tycker också det. Det som är bra med den är att den är popping och har en bra melodi. Det som är mindre bra är att typ om man vill sjunga med i den på Spotify är texten på hebreiska. Men annars en stark rekommendation!

Bra låt!, 9

K-12

Melanie Martinez

Betyg:

”K-12” är Melanie Martinez andra skiva och släpptes 2019. Jag upptäckte skivan under en ganska jobbig period i mitt liv och tyckte direkt om den. Något som gör den väldigt speciell är att alla låtar handlar om någonting viktigt, som också oftast är ganska tabubelagt. Skivan följer storyn om en ung tjej (Crybaby) som blir ivägskickad till en internatskola, skivan är även soundtracket för filmen med samma namn som är regisserad av Melanie. Titeln på låtarna är oftast ganska lekfulla, men när man väl börjar lyssna på texten till låtarna så är det otroligt mörka ämnen som tas upp (bland annat ätstörningar, sexism och pedofili) vilket gör att (i alla fall jag) kan relatera till låtarna och känna att jag inte är ensam. Låtarna på skivan hjälpte mig band annat annat acceptera mig själv och att sluta bry sig så mycket om vad andra tycker.

All the best people are crazy ;), 15

Every time we touch

Klara Hammarström

Betyg:

Jag älskar den här låten för att jag blir så glad av den. Jag gillar början väldigt mycket för att en del av refrängen kommer i början lite svagt, och sen kommer versen som är lite långsam musik, och sen kommer refrängen som bara är BÄST.

I love Klara Hammarström, 10

Shining

Roy Knox

Betyg:

Roy Levi, eller Roy Knox är en Bass-EDM artist från Israel, och är mest känd för hans egna energiska musikstil, precis som i denna album. Musikstilen är väldigt syntetisk och har en enkel men stark melodi som gör att man känner sig gladare, och fungerar bra som motivation. Innehållet i Roy's låtar brukar handla mest om kärlek och saker som händer i livet, men det mesta är relaterat till kärlek. Levi's stil har alltid ett stick, en del av låten som är annorlunda och bryter hela melodi-loopen, som jag tycker gör att det är väldigt varierande.

Min favorit-release av Roy Knox är Bad Habits som är en collaboration mellan Roy och Hayve. Där blandas en dubstep-stil med Roy's, och blir då väldigt speciell och kraftfull.

Erik Wong, 14

I feel

(G)I-DLE

Betyg:

I feel är (G)i-dle’s 6:e mini-album, och jag tyckte den var jättebra!

Queencard handlar om att alla är fina på sitt sätt. De sjunger (översatt från koreanska):”A girl wearing anything, queen-ca-card! A girl being thin or thick, queen ca-ca-card”

Allergy är en bra låt, den ger mig mycket energi!

Lucid är powerlåt, den känns verkligen perfekt. Bäst med hög volym.

All night är lätt att komma in i. Den låter bra, har bra rytm.

Min personliga favorit, Paradise, är MAGISK. Har du hörlurar låter det verkligen som att den typ RENAR hjärnan. Den är lugn, harmonisk men har ändå en rapp som är hyfsad snabb.

Peter Pan är den låt jag gillar minst. Den låter som ett intro till ett barnprogram. Not my cup of tea. Den sänker betyget från en femma till en fyra (tyvärr)

Sammanfattning: (G)I-DLE’s senaste album innehåller allt du kan önska dig. Lyssna och njuuut!

Gud vad lång den blev!!! Iallafall alla borde lyssna på Paradise NU!, 13

Alla skivor,bara det är Miss Li!

Miss li

Betyg:

Jag brukar lyssna på Miss Li cirka två gånger i veckan och då kan jag sitta i timmar! Och förra veckan var jag på Miss Li-konsert. Det var FANTASTISKT BRA!!!!!!!! Miss Li kör mestadels popmusik men hennes första hit är väldigt olik den senaste.

Gustav, 9

Cheshire

ITZY

Betyg:

Den här låten är såååå bra! Jag gillar alla låtar som itzy har gjort men den här är bara, BOOM! Jag gillar hur de kombinerar koreanska och engelska i en låt! Plus att de har en matchande Koreografi. Den ger attityd men är samtidigt gullig. Rekomenderar!!!!!! :)

Selma, 11

Nevermind

Nirvana

Betyg:

Mitt favoritalbum! De flesta låtarna är ganska hårda men det är bara några få som är riktigt deppiga. Genren är grunge, så om du gillar band som Pearl jam och Soundgarden kommer du nog gilla Nirvana.

Mina favoritlåtar från Nevermind är on A plain och In bloom. De har några andra bra album, som Bleach och in Utero.

LOVA MIG ATT DU LYSSNAR!!!!

Jag älskar nirvana, 10

Sour

Olivia Rodrigo

Betyg:

Den handlar om att man inte måste vara perfekt hela tiden och att det är ok att vara ledsen. Jag tycker att det är bra låtar och jag kan förstå vad låtarna betyder. En nackdel är att alla kanske inte känner likadant och då kan det bli svårt att förstå. Jag tycker att man borde testa att lyssna!

Lo,Siri och Maj hejsan på er!, 11

Mamma

Albin Lee Meldau

Betyg:

Den här låten är väldigt vacker och fint skriven. Albin Lee Meldau sjunger om hans mamma och om hur han älskar henne och det är därför jag tycker den är fin.

hejhej, 12

Pray for paris

Westside gunn

Betyg:

Riktig kunglig skiva. Massa bra features som Freddie Gibbs, Tyler the creator och Conway the machine. Finns några riktiga bangers som George Bondo, 327 och 500$ ounces. Rekommenderar!

Felix Fogde Stille, 13

Bassa sababa

Netta

Betyg:

Den är bra och lite knasig. Det är bra melodi och bra början. En väldigt bra låt av Netta.

Bombom, 9

Queen of Kings

Alessandra

Betyg:

Låten är jättebra. Alessandra sjunger jättefint och har bra och stark röst. Den har bra tempo och tillhör genren vikingarna. Hon har även ett jättebra italienskt intro.
Alessandra representerade Norge i Eurovision song contest 2023 med Låten Queen of Kings.

Alessandras STÖRSTA FAN, 12

Lover

Talyor Swift

Betyg:

Lover är en av dom äldre skivorna. Den inehåller poppiga låtar som paper rings och lite lugnare som lover. Min favorit är Cruel summer.

Tjena:), 10

Wattergun

Remo Forrer

Betyg:

Jag ÄLSKAR Remos röst och budskapet är fantastiskt och tagande. Dansarna är nästan bättre än låten. Börjar alltid gråta när jag hör låten för att den är så fin.

Älskar Remo, 12

Carpe diem

Joker Out

Betyg:

En perfekt låt till den som gillar svängig punk. Dom har väldig bra refräng. Gillar speciellt när de låter som fiskmåsar.

Bojan ❤ Käärijä, 12

Did you know that there’s a tunnel under ocean blvd

Lana Del Rey

Betyg:

Detta är Lana Del Rey’s senaste album med många bra låtar som till exempel A&W, The grants och många fler! Lana Del Rey har bra och viktiga låttexter, blandad stil och riktigt många låtar! Jag rekommenderar detta albumet till alla!!

Woolridge Grant <3, 13

II ballo della vita

Måneskin

Betyg:

Det här albumet är jättebra. Torna a casa är en av dem italienska låtarna. Le parole lontane är väldigt lugn men också bra. Det här albumet är också bra för det är högt och lågt tempo. Det finns lika många italienska låtar som engelska låtar. Jag hade önskat att det var flera låtar i albumet men annars är albumet superbra.

En Måneskin älskande tjej, 10

Tattoo

Loreen

Betyg:

Hon har vunnit Melodifestivalen två gånger. Låten handlar om att kämpa för kärlek.

Loreen har vunnit Eurovision Song Contest med eufora. Hon ska vara med i Eurovision Song Contest 2023. Den låten heter Tattoo.

Loreen

Dua Lipa

Dua Lipa

Betyg:

Albumet Dua lipa är väldigt bra speciellt för de som gillar Dua lipa eller liknande. Min favoritlåt i albumet är IDGAF.

Den första låten jag hörde från albumet var New rules men jag lyssnar inte lika mycket på den nu.

OBS trio det är O!, 11

The verve

Bitter sweet symphony

Betyg:

Jag tycker låten är otroligt bra för den är så fin att lyssna på. Den tillhör albumet urban hymns. Jag rekommenderar den till alla som gillar lite lugnare musik.

Mister cool, 10

Vatten

Laleh

Betyg:

Lalehs album Vatten är superbra, till exempel låten Socker och vatten. Musiken är poppig och bra, man blir alltid glad av den. Ni måste bara lyssna på den.

Laleh är bäst, 11

Staten och kapitalet

Ebba grön

Betyg:

Jag rekommenderar denna låten till alla som gillar punk och rock. Thåström mörka röst passar utmärkt ihop med trummor och gitarr.

The Wolf

Abbey Road

The Beatles

Betyg:

Abbey Road är det sista albumet som de spelade in och jag ÄLSKAR det så mycket, jag har hört detta albumet många gånger innan och det är ett av de bästa albumen som jag har hört.

Låtarna är SUPERBRA, jag älskar dem alla men Something är den bästa. Den låten är bara perfekt, BÄSTA KÄRLEKSLÅTEN!!

De tre sista låtarna får mig att gråta för att de är så vacker som till exempel låten The end. Jag rekommenderar verkligen att lyssna på den för de som gillar pop-rock!!!

beat less beetles, 13

Maxident

Stray Kids

Betyg:

Maxident är en album med låtarna Case 143, Taste, 3racha cant stop, Superboard, Give me your tmi  med flera. Jag tycker att låtarna är jättebra och att deras röster passar in i låtarna, min favvolåt är Taste :)) Stray Kids är en av dom bästa killgrupperna inom kpop som jag vet annars så är txt och enhypen också bra (4th gen) Min bias är han jisung i skz.

jessicaaa, 13

Manifesto : Day 1

Enhypen

Betyg:

Bästa killgruppen i k-pop!! Fattar inte varför jag aldrig hittar någon annan som lyssnar på dom?! Det är en ganska ny grupp och själv så lyssnar jag på alla deras låtar. Den första låten jag lyssnade på var Blessed-cursed så jag är ett ganska nytt fan från kanske i somras men det var den låten som fick mig att börja faktiskt lyssna på k-pop låtar som jag tyckte var bra än att lägga till random låtar från TikTok som jag får ta bort nån vecka senare. Alla är så bra på att dansa och alla har så bra röst, fick stå ut med att titta på I-land (en serie där flera killar som drömmer om att bli idoler tävlar om att faktiskt få bli en idol) med superdålig kvalitet på youtube bara för att jag tyckte det var så intressant (även om jag visste vinnarna) det är så svårt att välja en bias i den gruppen eftersom jag gillar alla, om jag behövde välja så skulle jag säga Sunoo och Jungwon!! Kan inte bestämma mig för någon.

Gå och streama deras låtar på spotify!! Streama TXT också!! Älskar Blue Orangeade.

svensk engene !!, 12

Born pink

Blackpink

Betyg:

Born pink är Blackpinks senaste skiva. Den innehåller till exempel låtarna Tally och The happiest girl. The happiest girl kan dock vara lite seg. Men den är fortfarande väldigt bra Om man gillar k-pop rekommenderar jag den starkt!

Jag <3 all choklad hehe, 10

Poster girl

Zara Larsson

Betyg:

Poster girl är mitt favoritalbum och Zara hade turné med albumet. Det är väldigt bra och vissa låtar är glada som tex I’m right here och vissa är mera ledsna och långsamma som tex I need love. Jag rekommenderar starkt albumet.

Mitsuri, 10

Blackpink

Shut down

Betyg:

Shut down är en relativt ny låt från kpop gruppen Blackpink. Handlar om att dom stänger dörrarna till det förflutna och öppnar det nya! Väldigt bra låt! Kthanksbye!

Eyyyyyy mackarena!, 10

Khaled

C’est la vie

Betyg:

Jag brukar lyssna på en låt från detta album, C’est la vie. Vilket ös! Man känner verkligen livsglädje när man lyssnar på den här låten, som är på franska och arabiska.

ABBA, Bob Marley&The Wailers, Coolio, Roxette, Queen, Nirvana, lyssna!, 12

Billie Eilish

NDA

Betyg:

NDA är den trettonde låten i Billies relativt nysläppta album ”Happier Than Ever” och enligt mig en otroligt bra låt! Den börjat ganska poppigt och blir sakta mer stark och emotionell. Sången och stämningen är alldeles perfekt och när jag lyssnar på den känns det som om jag är allsmäktig, på något vis. Musikvideon är också så himla bra och rekommenderar verkligen alla att titta på den med ljudet på högsta volym (nästan i alla fall)!!!

ett nyfallet höstlöv i september, 14

Blackpink

Born Pink

Betyg:

Born Pink är ett relativt nytt album som gruppen Blackpink nyss släppte. Jag har gillat deras tidigare album sedan innan, så jag blev helt fast i detta album. Jag älskar hur varannan låt är på koreanska och de andra på engelska. Man slängs snabbt in i texterna och tempot är suveränt. Jag rekommenderar alla som lyssnar på koreansk pop att lyssna på Born Pink.

Lisa is my bias, 14

Bob Marley & the Wailers

Legend

Betyg:

Bob Marley och the Wailers har gjort många bra låtar tillsammans, blad annat Three little birds, War och Jamming. De sjunger delvis om mänskliga rättigheter och andra fina budskap. Låtarna har ett trevligt ”gung” och bra melodi.

Reagge and ABBA, 11

Myra Granberg

Då kan de inte ta oss

Betyg:

Den handlar om att man inte ska lyssna på de som säger dumma saker. Att du alltid har någon vid din sida. Att du aldrig är ensam. Att du har någon med dig när något är svårt. Den gör en glad!

Den är bra!, 10

Harry Styles

Harrys house

Betyg:

Jag älskar detta albumet och kan lyssna på det hur många gånger som helst! Alla låtar är bra och man blir lugn av dem. Harry Styles röst är alltid lika bra precis som hans låtar. Mina favoriter i detta albumet är Lityle freak, Late night talking och Love of my life.

Franska försvaret, 11

Måneskin

Super model

Betyg:

Måneskin tog nog alla med storm efter att ha vunnit eurovision 2021. Detta är en lite nyare låt och är helt fantastiskt! Sångarens lite hesa röst gör sig utmärkt här och när man hört den en gång lovar jag att du kommer sätta på den igen...

ALLA BORDE LÄSA MOXIE!!!, 11

Tove Lo

No one dies from love

Betyg:

Den är bra för att man kan lyssna på den många gånger utan att tröttna på den. Det är piano i den som jag gillar. Jag jag rekommenderar den här låten till alla.

Super 67676867, 6

Sub urban

Cradels

Betyg:

Jag tycker den är superbra låt. Inget är dåligt med den.Den är lite mystiskt och det är det som jag gillar med den.

Lovisa E det är din Bff, 9

Laleh

Vatten

Betyg:

Lyssna på detta albumet och känn dig förstådd. Lyssna på Laleh och bli glad och trygg. Låtarna är bra och fina. När man förstår låtarna är de ännu bättre och ännu finare. Låten ett slag är min favorit.

Astronomiska institutet , 11

ABBA

The visitors

Betyg:

Det här albumet från ABBA innehåller låter med lite ös men också några stillsammare låtar. Jag har fastnat för låtarna One of us och soldiers. Albumet handlar delvis om krig. Jag vill också rekommendera Slipping through my fingers.

ABBA, 11

Queen

Betyg:

Jag rekommenderar verkligen Queen till alla, även om du kanske inte lyssnar så mycket på rock eller pop. Queen har varit en anledning till att jag har orkat iväg till skolan. De i Queen insperar en mycket, ingen låt är den andra lik, åtminstone en låt passar för ditt humör just nu. Sångaren Freddie Mercurys röst skiner starkt i alla låtar och man blir alltid gladare när man hör deras låtar spelas.

hej ruth och ingmar i stockholm <3, 12

Maxida Märak

Äter upp dig!

Betyg:

Jag älskar Maxidas låtar för hon säger exakt det hon tänker och tycker. Hennes låtar får mig att vilja bli precis som hon. :)

Hej hej hej på dig dig dig! :) ;), 11

Tones And I

Welcome to the Madhouse (album)

Betyg:

Detta Tones and I album är inte så känt  men alla har väl hört låten Dance Monkey. Det är samma artist och mina favorit låtar i albumet är Sad songs, Lonely och Bars.

Rekommenderar Albumet för alla att lyssna på då det är lite olika musikstilar. Mest pop, mer till exempel ”Bar är rap.

HejsanSvejsanKPlejsan, 11

Nas

Illmatic

Betyg:

Bra skiva, några hits som N.Y. State Of Mind, The World Is Yours, med flera.

Första skivan han gav ut.

Olle, 10

Noice

Bedårande barn av sin tid

Betyg:

Jag tycker denna härliga 80-tals musik är så härlig att jag vill åka tillbaka i tiden och höra dem live. Låtarna som jag tycker bäst om är Rockidol? och Bedårande barn av sin tid dock tycker jag inte riktigt lika mycket om Du lever bara en gång. Men eftersom att man bara lever en gång borde man passa på att lyssna på denna plattan genast.

Ett bedårande barn, 14

Billie Eilish

Guitar Songs

Betyg:

Hennes nya skiva Guitar Songs består bara av två låtar men den är ändå bra. TV är den bättre av låtarna enligt mig. Låtarna är ganska släpiga och långsamma ganska långt ifrån hur hon brukar sjunga. The 30th har jag inte lyssnat så mycket på än medans TV spelas minst en gång om dagen.

EnTjejPå11Vintrar, 11

Miss Li

Betyg:

Lyssna på Miss Li! Hon är jättebra! Hon har många olika stilar i sig till exempel. Poppig musik, Lugnare musik, äldre musik mm!  Jag ser ingen nackdel alls med Miss li! Hon sjunger både på svenska och på engelska! Så säg inte att miss Li bara sjunger på svenska.

Den Miss-Li galna kpälskaren!!, 12

Einàr

Lilla Nisse

Betyg:

När jag letade efter musik till min spellista, när jag såg den här låten. Jag visste typ vem Einàr var, så jag tänkte ”jag kan väl prova och se om den är bra”. Och jag blev fast! Man förstår honom så bra! Jag älskar delen då han rappar:

”En rolig grej, du vet din närmaste tjejen
Spela inte dum, bror, jag vet att du vet vem”

Det är nånting i rösten som antyder att han ler.

Det är väl ok att recensera bara en specifik låt?, 10

Carolesdaughter

Please put me in a medically induced coma

Betyg:

Det här är nog den bästa skivan jag någonsin lyssnat på!! Alla låtar fastnar på hjärnan, men inte på ett jobbigt sätt, utan att man kan gå runt och nynna på samma låt i en vecka utan att tröttna på den!!! Och det är extremt bra betyg för att vara ett debutalbum!!

Låtarna handlar mycket om psykisk ohälsa och missbruk, som artisten själv har haft problem med, men också kärlek. Vilket är väldigt fint.

De bästa låtarna är nog Target practice, för den börjar lugnt och fint och sen är det en väldigt rockig refräng och texten är väldigt bra, Trailer trash för den är en sån låt som bara fastnar på hjärnan som dessutom är väldigt rolig att sjunga och Cold bathroom floor för den är mysig och lugn men också lite sorglig.

Varför känner ingen annan till carolesdaughter!!!?, 13

Molly Sandén

Vi:et i Vinsten

Betyg:

Jättebra låt! Jag tycker att det är jättebra att även damerna får sin VM-låt! Jag är feminist så jag bryr mig mycket om sådant.

Jag brukar inte tycka om fotbollslåtar, för det mesta är dem ju bara ” heja blågult, alé, alé, alé” , men den här är annorlunda! Den är mer en riktig låt och Mollys röst är ju fantastiskt!

Rekommenderas starkt!

Deras tak är vårat golv! Är jag den ända som fattar vad hon menar?, 10

Billie Eilish

Happier than ever

Betyg:

Alla låtar är bra på olika sätt. Dom flesta är ganska lugna men bra som Happier than ever den är lugn i början, men sen kommer den igång och ett jättebra album!!

Billie eilish äger!!!!!, 10

Gabry ponte

Thunder

Betyg:

Väldigt bra låt den får pulsen att stiga den är svår att sjunga med i men jag rekommenderar att lyssna på den!

Oooollllaaaalllaaa €*$£¥₩《, 9

Adele

21

Betyg:

Jag tipsar er om att lyssna på Adele! Hennes låtar har så mycket känsla och ”power” i sig! Men fast jag älskar hennes låtar så tycker jag att vissa kan vara lite tjatiga. Som tillexempel He won’t go”” i albumet 21! Men annars: lyssna på 21 och känn glädjen! Men börja med låtarna: Don’t you remeber, Rolling in the deep och Set fire to the rain! Det är de bästa! (Enligt mig)

Adeeeeeele, 11

Eric Saade

Saade vol.2

Betyg:

Eric är helt otrolig!

Musiken är poppig och har hitar som Popular och Hearts in the air. Eric Saade har flera bra skivor, som ”Saade vol.1.

#saadeaerfartastisk, 11

Roxette

The Look

Betyg:

Den här skivan är helt fantastisk! Alla låtar är jättebra! Mina favoriter är The Look, Listen To Your Heart och Dressed for succes.

Marie Fredriksson, 14

Mini webb

Seven shades of heartbreak

Betyg:

Mimi är otroligt duktig och hennes musik är magisk!! Dock gillar jag hennes singlar mest som Goodbye, Reasons och House on fire. Men detta album innehåller också många bra låtar som Dumb love och Good without som är mina favoriter i albumet. Albumet innehåller både lugna låtar och låtar som är liiiite mer upptempo. En bra mix helt enkelt men både suveräna och mindre bra låtar. Ett tips från mig är att lyssna på texterna för låtarna har inte bara bra melodi med text som inte betyder nåt alls utan både texten och melodin är fantastisk. Skälv börjar jag gråta av många av Mimis låtar!!!

Ett nyblivet fan av Mimi Webb, 12

Yes

Owner of a lonley heart

Betyg:

Yes är ett progressivt rockband. Det betyder att låtarna är ganska långa (den här låten är 4 minuter lång), långa instrumentsolon och ibland udda taktarter. Jag tycker att den här låten är en av Yes bästa. Lyssna på den så förstår du.

Kmä, 13

Billie Eilish

My strange addiction

Betyg:

Intressant låt. Man behöver bara lyssna några gånger på den för att lära sig i alla fall en del av texten. Lite släpig, fast på ett bra sätt.

Halloj, 10

Estraden och Newkid

Tusen gånger om

Betyg:

Wow! Den här låten är så bra!

Visst, alla Estradens låtar är bra men den här är något extra!

Lou Elliottes röst passar så bra ihop med Newkids och det är jättebra bakgrundsmusik!

Rekommenderar verkligen!

Tusen gånger om ska jag välja dig, klart du inte tror på mig för du har aldrig litat på nån!, 10

Lana Del Rey

Chemtrails over the country club

Betyg:

Chemtrails over the country club är enligt mig en av Lanas bästa låtar! Den har en väldigt fin låttext och det finns lugna och snabba delar i den. Mitt favoritcitat från Chemtrails är ”Im in the wind, Im in the water, nobodys son, nobodys daughter”.

Musikvideon till Chemtrails är också jättebra, Lana har fint hår och vackra kläder och accessoarer prydda med fina pärlor. Det finns även en del där det ljusa temat försvinner och en mörkare del med vindar och vargar tar över. Många av Lanas nära vänner är med i musikvideon vilket jag tycker är väldigt fint.

Lana Del Queen

Lana Del Rey

Norman Fucking Rockwell!

Betyg:

Norman Fucking Rockwell, eller NFR som man även brukar förkorta det, är enligt många Lanas allra bästa album. Både fansen och musikkritiker ger NFR högt betyg.

Det släpptes 2019 och blev Grammy nominerat men vann tyvärr ingen Grammy.

NFR har 14 låtar och mina favoriter är Mariners Apartment Complex och The Greatest. En låt från NFR som har trendat på TikTok är covern Doin Time som har legat etta på Lanas mest lyssnade låtar under hela våren. Den är väldigt svängig och musikvideon är väldigt bra. Sammanfattningsvis så måste jag nog hålla med fansen och musikkritikerna, Norman Fucking Rockwell är ett fantastiskt album som alla borde lyssna på!

Lanita, 15

Lana Del Rey

Born To Die

Betyg:

Born to die är Lana Del Reys första album och även ett av det populäraste. Det innehåller 15 låtar varav två av dem är hennes mest kända låtar, Summertime Sadness och Video Games.

Born To Die ger ,enligt mig, somriga och även lite sorgsna vibbar. Om man vill börja lyssna på Lana så är Born To Die det albumet som är lättast att ”komma in i”. Mina favoriter från Born To Die är Dark Paradise och Diet Mountain Dew.

Det finns även en längre version av Born To Die albumet som heter Born To Die Paradise edition. Där finns ytterligare 9 fantastiska låtar.

Det stavad Rey och inte Ray!, 14

Einár

Unge med extra energi

Betyg:

”När jag växte upp, jag var en unge med extra energi, vilket gjorde att jag fyllde ett extra magasin”. Så börjar Einárs låt Unge med extra energi. Låten är jättefint skriven så att man verkligen förstår honom och hans liv. Det är många svordomar, men det gör inget enligt mig.

Gurka, 10

Rihanna

We Found Love

Betyg:

Låten är bra och jag gillar den, men texten är lite tjatig. Hon har skrivit bättre låtar men jag rekommenderar ändå den här. Den skulle nog passa bra som musik på till exempel en fest.

Daidus Biggest Fan, 13

Slipknot

Slipknot (10th anniversary edition)

Betyg:

Det här måste vara det bästa albumet av slipknot. Skivan klassas som nu metal och rap metal. En del av låtarna på skivan är tagna från deras tidigare album Crowz och Mate feed kill repeat, som tillexempel låtarna Tattered and torn och Only one. Den kändaste låten från albumet är Wait and bleed men enligt mig så tycker jag att Spit it out är den allra bästa låten på skivan, den ger en så mycket energi. Vissa av låtarna har lite djupare mening som Tattered and torn och Eyeless men kan vara lite klurigt att förstå vad de handlar om dock. Jag tycker att alla låtar på skivan är fantastiska förutom introt till albumet som heter 742617000027, där upprepas samma mening om och om igen.

Jag skulle kunna prata om albumet i evigheter men det är nog bäst att runda av recensionen här.

Mårran, 12

Saliboy

Marockan

Betyg:

Den är bra. Det är min klasskompis kusin eller syssling som har gjort den låten. Han svär pyttelite men är okej. Han sjunger om kärlek och cigaretter tror jag.

Adam är min klasskompis, 10

Cornelia Jakobs

Hold Me Closer

Betyg:

Jag rekommenderar den här låten starkt. Cornelia sjunger om en sann händelse då hon och hennes partner inte kunde vara ihop. Hon vann Melodifestivalen och hon var favorit tippad. Den är ganska lugn, men man känner mer kraft än många andra låtar (enligt mig).

Lovis, 11

Ski mask the slump god

STOKELEY

Betyg:

Superbra om man gillar rap min favorit artist. Bästa låten är Faucet Failure. Lyssna på!

CesarArtax, 12

Miss LI

Starkare

Betyg:

Jättebra. Hon sjunger om saker man kan känna igen sig i den fick mig att våga tro på mig själv jag rekommenderar alla till att lyssna på Starkare

Bästa låten, 10

Metallica

Ride the Lightning

Betyg:

Jag tipsar om Metallicas andra album som släpptes 1984. Det är ett otroligt bra album med tunga riff och mycket trummor. Jag tycker att James Hetfields röst passar super bra till musiken. Lars Ulrich har en ovanligt stor roll på trummor på detta album.

For whom the bell tolls tycker jag är bästa låten. Men alla andra är bra också. Skivan tar upp tunga ämnen krig (For whom the bell tolls) död (Fade to black) och att bli dömd till döden (Ride the lightning). Namnet passar bra till framsidan på Ride the lightning albumet. En klar femma.

Yesterday semester as trough at it never existed!

Malice Mizer

Merveilles

Betyg:

Malice Mizer är ett visual kei band från 90-talet!! med Mana på gitarr och Gackt som sång har de producerat en del great hits (bland annat Au revoir). Men låt inte namnen lura er lol trots att albumet och låtarna har franska namn (Au revoir, Ma cherie, och så vidare) sjunger de på japanska!

Men seriöst, lyssna på dom, dom e fantastiska.

Közi-stan, 15

Lana Del Rey

Blue Banisters

Betyg:

Blue banisters är Lanas nyaste album och enligt mig ett av det bästa! Till skillnad från hennes tidigare album är Blue Banisters mer lugnt och behagligt att lyssna på. Önskar du mer fart i låtarna tror jag hennes första album Born To Die kommer passa dig mer. Men Blue Banisters har som alla andra hennes album, låtar med fina och betydelsefulla texter. Det som jag tycker är extra fint med detta album är att många av Lanas familjemedlemmar har varit involverade i låtskrivningen. Den populäraste låten från blue banisters som är trendig på tiktok heter Dealer. Mina personliga favoriter är If you lie down with me och Living Legend.

Lana Del Rey stan, 15

Lana Del Rey

Blue Banisters

Betyg:

Blue Banisters som släpptes 22 oktober 2021 är Lanas nyaste album och enligt mig ett av de bästa! Albumet består av 15 låtar och alla är olika och unika. Den populäraste låten på Blue Banisters är Dealer som blev trendig på TikTok strax efter att albumet kom ut. Mina personliga favoriter är Thunder och Sweet Carolina.

LDR är bäst!, 16

Soundtrack

The Rocky Horror Picture Show

Betyg:

Som man hör på namnet av skivan så är det soundtracket till den kultförklarade The Rocky Horror Picture Show! Inte bara är det en otrolig film som hjälpt HBTQ+ genom tiderna, men det är ett fantastiskt soundtrack också! Det är bland annat Tim Curry, Richard O'Brien och Meatloaf (må han vila i frid) som sjunger dessa underbara glamrocksånger. Personliga favoriter är Science Fiction/Double Feature, klassikern Time Warp, Sweet Transvestite, Hot Patootie - Bless My Soul och Rose Tint My World :))

Skivan har sammanlagt 16 låtar som alla borde lyssna på nu!!!

frank n furter<33, 13

Miriam Bryant

PS jag hatar dig

Betyg:

Jag tycker att Miriam Bryant sjunger super bra!! Låtarna är toppen!! Jag rekommenderar verkligen att lyssna på hennes låtar!! De handlar mycket om kärlek och sånt.

Melodifestivalen!!!, 9

Lelo

Back på mig

Betyg:

Jag tycker denna låt är jättebra. Jag tycker texten är bra skriven. Han har flera bra låtar till exempel Bro. Hans röst är underbar. han sjunger om en tjej han gillar, på låten. Har lyssnat på låten typ 100 gånger.

Sara Liljeqvist, 15

Olivia Rodrigo

SOUR

Betyg:

Detta är Olivia Rodrigos debutalbum. Första låten, brutal, sticker ut lite med dess lite mer rockiga stil i jämförelse med hennes andra ballader i albumet. Jag tycker att alla låtarna är väldigt bra, men till exempel så är melodin i början av refrängen på 1 step forward and 3 steps back i princip likadan som refrängen i Six Feet Under av Billie Eilish. En av mina favoriter i albumet, Good 4 u, har najs tempo och är dansvänlig.

Ingrid F.A, 11

Taylor Swift

Red

Betyg:

Jag tycker Taylor nya skiva är väldigt bra. Min favorit låt är All to well. Det blandas nya låtar och gamla. Jag tycker dock att låtarna ibland kan vara väldigt lika (lugna) och handla om samma saker, olycklig kärlek. Men utöver det är den väldigt bra och värd att lyssna på.

Taylors största fan, 13

Taylor Swift

1989

Betyg:

Jag tycker att 1989 är den absolut bästa skivan av Taylor Swift! Alla låtar där är bra, men min favorit är ändå Shake it off! Jag blir så glad av att lyssna på den. Taylors röst är också underbar.

Så har du inte lyssnar på denna skiva så har du verkligen missat något!

Junsan som älskar Taylor Swift!, 10

Wilbur Soot

Your City Gave Me Asthma

Betyg:

Albumet var till en början skrivet om hur dåligt han mådde när han bodde i London (Jubilee Line), hälsoångest (Saline Solutio), hur mycket han tycker om at resa (Since I Saw Vienna, La Jolla, I'm Sorry Boris), gjort slut med någon och komma över det (Losing Face, Your Sister Was Right). Men han (Wilbur) har sagt att vad man själv tycker att det betyder är helt okej, att det är upp till sig själv vad det betyder.

o7, 13

Zara Larsson

Poster Girl

Betyg:

Ja, jag vet, den här skivan är ju inte direkt en nyhet. Vem har inte hört Look what you Done, liksom. Men jag tipsar inte bara om den låten, alla låtar på skivan är fantastiska! Mina favoriter är Stick with you och What happens here. Men alla låtar är super! Zara är bäst!

It whas be uncover, cover, cover!, 9

Lars vegas trio

Lars christmas

Betyg:

Låten är svängig och rolig. Gruppen sjunger både på svenska och en del på engelska. När man hör den här låten så blir det julstämning i allra högsta grad. Lyssna på den någon gång!

Ha en bra dag!, 11

Lou Elliotte

Best you've ever have

Betyg:

Jag tyckte att albumet var bra. Kanske lite fler låtar, men samtidigt förstår jag att en ny soloartist inte kan ha tio låter på sitt första album. I övrigt är musiken bra och poppig!

En person

Megan Thee Stallion

Suga

Betyg:

Jag tycker att skivan är ganska sliskig för den innehåller väldigt sexiga och snuskiga ord men vissa låtar är bra och vissa är känd från tiktok. Och det är nog därför den är så känd.

jag vill veta mer om kp-niclas, 12

Dolly style

Bom bom box

Betyg:

Alltså Boom boom box är så svängig låt om man kan dansa till den och flera olika sätt. Den är bäst eftersom att den är så svängig och så glädjespridande och sen älskar jag Dolly style!

Ja dolly style är bäst ja dolly style är bäst så fira med en glass, 9

Sia

This Is Acting (Deluxe version)

Betyg:

Sia är världens bästa artist. Hennes röst är så himla vacker!! This Is Acting- albumet har ett väldigt fint budskap och jag tror att det handlar om att musik är konst och att man kan uttrycka sig med musik. Min favoritlåt i albumet är låten Alive. Hon sjunger så fint i den och jag har gråtit till den flera gånger. Om du inte vet vem Sia är så har du missat världens bästa artist!

Om Sia är bananen då är jag bananskalet,10 år

Lovejoy

Pebble Brain

Betyg:

Pebble Brain är det brittiska indie-rock bandet Lovejoy's andra EP (Extended Play). Du kanske känner igen huvudsångaren Wilbur Soot från Minecraft servern Dream SMP eller från hans egna musik. Låtarna handlar bland annat om förhållanden och misshandel. Alla låtar är bra, men några av dem är inte lika bra som deras förra skiva, Are You Alright?. Mina favoritlåtar är: Model Buses, Perfume och It's All Futile! It's All Pointless!. Jag rekommenderar den här skivan till alla som gillar Indie/Rock musik eller gillar Wilburs andra låtar.

Otto Hellström,12

Ghost

Prequelle

Betyg:

Den här skivan var deras senaste album. Den är gjord 2018 och har 10 låtar. På Youtube finns även 2 extra låtar, på Spotify hittar man bara originalet. Min favorit är nog Witch image.

Ghost!!!, 12

TxT

The caos chapter freeze

Betyg:

Det är ett koreanskt killband. Det är bara så bra deras låtar lugna eller poppiga. De har allt, gillar mycket popping stars om man vill känna sig glad:) Alla låtar är bra men man hittar alltid några man tycker om och passar sin smak bäst.

Tjo Isabella here >\\\\\\, 14

Takida

Falling from fame

Betyg:

Albumet/skivan är så bra, jag har lyssnat så mycket. Det är till er som gillar poprock/ mjuk rock. Det är samma sångare som i Stiftelsen om nån har hör om dem. Men dom är så så bra så lyssna bara på en låt så kommer du fatta. We will never be är bäst.

Den musikberoende skataren, 12

Blackpink

Lisa - Lalisa

Betyg:

Lisa's låt från Blackpink är sååå bra!! Den har rap i sig och vanlig sång. Hon sjunger även på thailändska och engelska. Låten är så sjukt bra. Det finns även en dans till den som är jättebra för att hon är själv dansmentor!

Jag är galen i anime och Lisa ;), 11

Victor Leksell

Fånga mig när jag faller

Betyg:

Bra spellista. Den handlar nog mycket om kärlek, fast jag är inte 100 procent säker. Hur som helst är det en bra spellista med 11 låtar.

Victor Leksell,10

Myra granberg

HKF (Håll käften och försvinn)

Betyg:

Låten är så bra och man får glada vibbar av den låten. Den handlar om att bli utfryst.

Myra granberg äger!!!, 9

Nina Nesbitt

Summer Fling

Betyg:

Den här låten är väldigt somrig; men med ganska obetydlig text. Det liknar mest en somrig kärleksdikt med många miljö-beskrivningar. Men jag tycker att det ändå är väldigt lyckad sommarfeeling.

Sommartider hej kåpeare, 11,9

The national

Sleep well beast

Betyg:

The national är ett Amerikanskt band. De sjunger ganska lugn musik men den blir ändå inte långtråkig som mycket lugn musik är. Just denna skivan är nog min favorit och den är ganska sorglig. Kanske inte bästa dansmusiken men det passar perfekt att lyssna på i bilen. Några av de bästa låtarna är The day I die och Nobody else will be there. Jag rekommenderar den här skivan starkt!

ÄggtoddyPersson, 11

Queen

Bohemian Rhapsody

Betyg:

Den är sååå bra kan inte sluta lyssna på de! Jag lyssnar på den så ofta att min storasyster blir irriterad!

Eddan, 10

Dream

Mask

Betyg:

Det här är streamern Dreams andra låt, hans första heter Roadtrip. Låten handlar om hans depression och att han fejkar att han mår bra. Jag älskar låten för att den har ett viktigt budskap och trots att Dream inte är en riktig artist så är han väldigt bra på att sjunga.

L´manburg,13

Danger Incorporated

World Wide Web

Betyg:

World Wide Web är en sorgsen hiphop EP av den intressanta duon Danger Incorporated. Skivan är ganska chill och indie men har en intressant hiphop touch. Den bästa låten är som albumets namn World Wide Web. Jag tycker dock att låten Body inte riktigt passar in med de andra låtarna.

Ludvig, 10 år

ZAYN

Nobody Is Listening

Betyg:

Låtarna var helt ok, vissa var enformiga och lite tråkiga. Hela skivan var ganska deppig, därav namnet. Jag tyckte ändå den var bra, den var perfekt om man bara vill ta det lugnt. Mina favoriter av låtarna är nog: River road, Calamity och Vibez.

Amelie, 12

Jessica Anderson

Horizon

Betyg:

Den är en av de bästa låtarna jag någonsin har hört! Den är peppande och bara bra på en och samma gång. Det är coolt att hon först sjunger lågt och högt i samma låt och hon komponerar det så bra.

Jessica Andersons största fan,10

Juice WRLD

Legends never die

Betyg:

En av världens bästa skivor! Det finns all möjlig musik i albumet. Den absolut bästa låten är Wishing Well. Lyssna gärna hemma när du tar det chill.

R.I.P. Juice WRLD (Jarad Anthony Higgins), 10

MF DOOM och MF Grimm

MF EP

Betyg:

Det här är en EP med 7 låtar (tekniskt sett 14, men andra hälften är instrumentalversioner), 3 från DOOM och 3 från Grimm, och sen en remix av en Grimm-låt. Låtarna är mestadels bra, har fina beats och framträdanden av rapparna. Men det är långt ifrån det bästa någon av dom har gjort och låtarna har inte riktigt något att göra med varandra. En stark trea.

Torsten från the block, 16

Roxette

Joyride

Betyg:

Det här är en jättebra skiva, med de kända låtarna Spending My Time, Joyride och Fading Like A Flower. Men alla andra låtar är också bra! Min favoritlåt på skivan är Fading Like A Flower. Det är en av de bästa låtar som jag har hört. Jag rekommenderar den här skivan till alla Roxette-älskare, och ni som gillar rolig och svängig musik! Jag ger den det bästa betyget!

Roxett och queen=Bäst!, 12

Daft punk

Random acces memories

Betyg:

Detta är en magnefikt skiva gjord av Daft punk. Denna skiva är inspirerad av 70-tals disco och inspelad analogt (på en stor rulle). De märks att det är disco de lyssnade på när de var yngre. Skivan kan anses 70/80-talsaktig, men det tycker jag bara ger mer karaktär till skiva. Du hör detta lättast på Govanio by moredrio. Skivan är mixad väldigt bra så rekommenderar lyssna med bra hörlurar / högtalare. Och ordningen på låtarna är bra planerad. De har samarbetat med artister som har inspirerat dem som Gorgio, men också folk som är allmänt duktiga som Pharel Williams. Gillar man denna skiva tror jag man också gillar Discovery. Den är lite mer modern vilket är ironiskt då Discovery kom 12 år tidigare.

Lux, 12

Mxmtoon

Plum blossom

Betyg:

Mxmtoon är en jättebra artist. Hennes riktiga namn är Maia, och hon har även en youtubekanal. Jag gillar väldigt många av hennes låtar, från olika album, men mina favoriter är: Cliche , Prom Dress, Feelings are fatal, Unspoken words och Fever dream. Hon släppte också en låt ganska nyligen, som heter Quiet motions. Jag fick ett tips om henne av en vän, och sedan var jag fast. Lyssna på hennes låtar, du kommer inte ångra det!

mxmtoon {forever}, 12

Lewis Capaldi

Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Betyg:

Jag har hört några av Lewis låtar ibland men har aldrig riktigt tyckt att de passar in i min spellista, men nu ska jag äntligen recensera hans Skiva ”Divinely Uninspired To A Hellish Extent”. Skivan börjar starkt med låten Grace. När sedan låten Brusies sattes på hade jag höga förväntningar, men blev lite besviken. Den var inte dålig men kändes lite som alla andra låtar om en relation som tar slut. Jag tycker oftast inte om sorgliga låtar, men Hold me while you wait var en av de få sorgliga låtar som jag faktiskt tyckte var bra, inte en av mina favoriter, men ändå mycket bättre än jag trodde! Someone you loved är nog en av de mest kända låtar som Lewis har gjort, men jag tycker inte att den inte var så bra som folk säger att den är. Maybe var en väldigt bra låt, vissa kanske inte tycker om att han svär i den, men jag tycker bara att det gör låten bättre. Jag tycker att låten Forever var väldigt bra. Särskilt texten; ”I never said that we would die together, that doesn’t mean it was a lie.”. One var en av de bästa. Don’t get me wrong, Hollywood, Lost on You och Fade var okej, de var inte dåliga, men inte bra. Den låten som avslutade skivan var Headspace. Som om jag får vara ärlig, inte var så bra. Den är 5 minuter lång vilket enligt mig är alldeles för lång tid, och när den var över kom jag knappt ihåg vad den handlade om. Albumet var okej, det hade sina bra och dåliga låtar.

Iris, 11

Caravan Palace

Panic

Betyg:

Panic är Caravan Palace näst första album, släpptes 2012, och är en av dom bästa albumen dom gjort. Panic har många bra låtar såsom Beatophone, Panic, The Dirty Side of the Street, Clash och Newbop.

Jag rekommenderar albumet för er som gillar Elektro-swing, men också en blandning av pop och elektriskt.

Maniac, 12

Melanie Martinez

Cry Baby

Betyg:

Cry Baby är en skiva som handlar om en karaktär vid namn Cry Baby. I albumet får vi följa med Cry Baby i hennes barndom. Melanie (artisten) har även ett till album, K-12, som handlar om Cry Baby i skolan. Hur som helst Melanie sjunger om seriösa saker i albumet som till exempel plastikkirurgi och annat liknande. Låtarna är något av det bästa jag hört och Melanie har gjort ett riktigt bra jobb med albumet.

Anita Johansson, 13

Slipknot

Iowa

Betyg:

När jag upptäckte nu-metal förra året fastnade jag genast för Slipknot och deras andra album Iowa. Albumet, som kom 2001 innehåller 14 låtar varav titelspåret, som är albumets sista låt är hela 15 minuter lång! Enligt mig är albumets bästa låtar The Heretic Anthem, People = Shit och Disasterpiece. De lite mindre bra låtarna anser jag är Gently och (515), där den sistnämnda endast är en kort introlåt. Allt som allt tycker jag att detta är ett sjukt bra album både för Slipknot-fans och för alla andra som gillar nu-metal!

MAGGOT < 3, 14

Bladee

Icedancer

Betyg:

Bladee är den bästa rapparen någonsin. På detta album finns det många intressanta ljud med produktion levererat från Ripsquad. Bladee rappar om många intressanta saker, både på spirituell och materiell nivå.

bladde #1 fan, 11

NIVIRO

Memes

Betyg:

Låten heter Memes som skivan gör, den är jättebra och väldigt pigg också. Du som gilla elektriska låtar, då borde du lyssna på denna låt, för då får du massa energi och så blir man glad.

Autism gurl, 10

BTS

Map of the Soul: Persona

Betyg:

BTS, den största k-pop gruppen just nu! Deras nya album innehåller 7 nya låtar och alla är fantastiska!

De har teamat upp sig med Ed Sheeran och producerade låten Make it right vilket är en av mina favoriter från detta album.

Deras album var väldigt energiskt och hade många olika genrer. En sak med BTS låtar är att deras texter har en djup mening. I låten Intro: Persona så sjunger RM om hur det är att vara känd och att försöka hitta tillbaka till sitt ”gamla jag”. Han rappar om hur han förändras som artist och att han egentligen fortfarande är en vanlig människa inuti, även fast han är känd.

Moa, 14

Metallica

Master of puppets

Betyg:

Master Of Puppets var Metallicas tredje album, och i min åsikt deras bästa. Riffarna är skitbra, och låtarna handlar om tunga ämnen som droger (Master of puppets), krig (Disposable heroes), och isolation (Sanitarium). Detta album och And justice for all är nog de bästa metallicalbum som jag har hört. Om någon som läser detta vill komma in i rock o metall så tycker jag ni ska lyssna på hela skivan, som en provsmak och introduktion.

metallfan på 14 jordssnurr

Här kan du läsa fler musikrecensioner!