Betygsskala
Betygsskala

Musikrecensioner

Läs KPwebbarnas musikrecensioner! Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Sia

This Is Acting (Deluxe version)

Betyg:

Sia är världens bästa artist. Hennes röst är så himla vacker!! This Is Acting- albumet har ett väldigt fint budskap och jag tror att det handlar om att musik är konst och att man kan uttrycka sig med musik. Min favoritlåt i albumet är låten Alive. Hon sjunger så fint i den och jag har gråtit till den flera gånger. Om du inte vet vem Sia är så har du missat världens bästa artist!

Om Sia är bananen då är jag bananskalet,10 år

Lovejoy

Pebble Brain

Betyg:

Pebble Brain är det brittiska indie-rock bandet Lovejoy's andra EP (Extended Play). Du kanske känner igen huvudsångaren Wilbur Soot från Minecraft servern Dream SMP eller från hans egna musik. Låtarna handlar bland annat om förhållanden och misshandel. Alla låtar är bra, men några av dem är inte lika bra som deras förra skiva, Are You Alright?. Mina favoritlåtar är: Model Buses, Perfume och It's All Futile! It's All Pointless!. Jag rekommenderar den här skivan till alla som gillar Indie/Rock musik eller gillar Wilburs andra låtar.

Otto Hellström,12

Ghost

Prequelle

Betyg:

Den här skivan var deras senaste album. Den är gjord 2018 och har 10 låtar. På Youtube finns även 2 extra låtar, på Spotify hittar man bara originalet. Min favorit är nog Witch image.

Ghost!!!, 12

TxT

The caos chapter freeze

Betyg:

Det är ett koreanskt killband. Det är bara så bra deras låtar lugna eller poppiga. De har allt, gillar mycket popping stars om man vill känna sig glad:) Alla låtar är bra men man hittar alltid några man tycker om och passar sin smak bäst.

Tjo Isabella here >\\\\\\, 14

Takida

Falling from fame

Betyg:

Albumet/skivan är så bra, jag har lyssnat så mycket. Det är till er som gillar poprock/ mjuk rock. Det är samma sångare som i Stiftelsen om nån har hör om dem. Men dom är så så bra så lyssna bara på en låt så kommer du fatta. We will never be är bäst.

Den musikberoende skataren, 12

Blackpink

Lisa - Lalisa

Betyg:

Lisa's låt från Blackpink är sååå bra!! Den har rap i sig och vanlig sång. Hon sjunger även på thailändska och engelska. Låten är så sjukt bra. Det finns även en dans till den som är jättebra för att hon är själv dansmentor!

Jag är galen i anime och Lisa ;), 11

Victor Leksell

Fånga mig när jag faller

Betyg:

Bra spellista. Den handlar nog mycket om kärlek, fast jag är inte 100 procent säker. Hur som helst är det en bra spellista med 11 låtar.

Victor Leksell,10

Myra granberg

HKF (Håll käften och försvinn)

Betyg:

Låten är så bra och man får glada vibbar av den låten. Den handlar om att bli utfryst.

Myra granberg äger!!!, 9

Nina Nesbitt

Summer Fling

Betyg:

Den här låten är väldigt somrig; men med ganska obetydlig text. Det liknar mest en somrig kärleksdikt med många miljö-beskrivningar. Men jag tycker att det ändå är väldigt lyckad sommarfeeling.

Sommartider hej kåpeare, 11,9

The national

Sleep well beast

Betyg:

The national är ett Amerikanskt band. De sjunger ganska lugn musik men den blir ändå inte långtråkig som mycket lugn musik är. Just denna skivan är nog min favorit och den är ganska sorglig. Kanske inte bästa dansmusiken men det passar perfekt att lyssna på i bilen. Några av de bästa låtarna är The day I die och Nobody else will be there. Jag rekommenderar den här skivan starkt!

ÄggtoddyPersson, 11

Queen

Bohemian Rhapsody

Betyg:

Den är sååå bra kan inte sluta lyssna på de! Jag lyssnar på den så ofta att min storasyster blir irriterad!

Eddan, 10

Dream

Mask

Betyg:

Det här är streamern Dreams andra låt, hans första heter Roadtrip. Låten handlar om hans depression och att han fejkar att han mår bra. Jag älskar låten för att den har ett viktigt budskap och trots att Dream inte är en riktig artist så är han väldigt bra på att sjunga.

L´manburg,13

Danger Incorporated

World Wide Web

Betyg:

World Wide Web är en sorgsen hiphop EP av den intressanta duon Danger Incorporated. Skivan är ganska chill och indie men har en intressant hiphop touch. Den bästa låten är som albumets namn World Wide Web. Jag tycker dock att låten Body inte riktigt passar in med de andra låtarna.

Ludvig, 10 år

ZAYN

Nobody Is Listening

Betyg:

Låtarna var helt ok, vissa var enformiga och lite tråkiga. Hela skivan var ganska deppig, därav namnet. Jag tyckte ändå den var bra, den var perfekt om man bara vill ta det lugnt. Mina favoriter av låtarna är nog: River road, Calamity och Vibez.

Amelie, 12

Jessica Anderson

Horizon

Betyg:

Den är en av de bästa låtarna jag någonsin har hört! Den är peppande och bara bra på en och samma gång. Det är coolt att hon först sjunger lågt och högt i samma låt och hon komponerar det så bra.

Jessica Andersons största fan,10

Juice WRLD

Legends never die

Betyg:

En av världens bästa skivor! Det finns all möjlig musik i albumet. Den absolut bästa låten är Wishing Well. Lyssna gärna hemma när du tar det chill.

R.I.P. Juice WRLD (Jarad Anthony Higgins), 10

MF DOOM och MF Grimm

MF EP

Betyg:

Det här är en EP med 7 låtar (tekniskt sett 14, men andra hälften är instrumentalversioner), 3 från DOOM och 3 från Grimm, och sen en remix av en Grimm-låt. Låtarna är mestadels bra, har fina beats och framträdanden av rapparna. Men det är långt ifrån det bästa någon av dom har gjort och låtarna har inte riktigt något att göra med varandra. En stark trea.

Torsten från the block, 16

Roxette

Joyride

Betyg:

Det här är en jättebra skiva, med de kända låtarna Spending My Time, Joyride och Fading Like A Flower. Men alla andra låtar är också bra! Min favoritlåt på skivan är Fading Like A Flower. Det är en av de bästa låtar som jag har hört. Jag rekommenderar den här skivan till alla Roxette-älskare, och ni som gillar rolig och svängig musik! Jag ger den det bästa betyget!

Roxett och queen=Bäst!, 12

Daft punk

Random acces memories

Betyg:

Detta är en magnefikt skiva gjord av Daft punk. Denna skiva är inspirerad av 70-tals disco och inspelad analogt (på en stor rulle). De märks att det är disco de lyssnade på när de var yngre. Skivan kan anses 70/80-talsaktig, men det tycker jag bara ger mer karaktär till skiva. Du hör detta lättast på Govanio by moredrio. Skivan är mixad väldigt bra så rekommenderar lyssna med bra hörlurar / högtalare. Och ordningen på låtarna är bra planerad. De har samarbetat med artister som har inspirerat dem som Gorgio, men också folk som är allmänt duktiga som Pharel Williams. Gillar man denna skiva tror jag man också gillar Discovery. Den är lite mer modern vilket är ironiskt då Discovery kom 12 år tidigare.

Lux, 12

Mxmtoon

Plum blossom

Betyg:

Mxmtoon är en jättebra artist. Hennes riktiga namn är Maia, och hon har även en youtubekanal. Jag gillar väldigt många av hennes låtar, från olika album, men mina favoriter är: Cliche , Prom Dress, Feelings are fatal, Unspoken words och Fever dream. Hon släppte också en låt ganska nyligen, som heter Quiet motions. Jag fick ett tips om henne av en vän, och sedan var jag fast. Lyssna på hennes låtar, du kommer inte ångra det!

mxmtoon {forever}, 12

Lewis Capaldi

Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Betyg:

Jag har hört några av Lewis låtar ibland men har aldrig riktigt tyckt att de passar in i min spellista, men nu ska jag äntligen recensera hans Skiva ”Divinely Uninspired To A Hellish Extent”. Skivan börjar starkt med låten Grace. När sedan låten Brusies sattes på hade jag höga förväntningar, men blev lite besviken. Den var inte dålig men kändes lite som alla andra låtar om en relation som tar slut. Jag tycker oftast inte om sorgliga låtar, men Hold me while you wait var en av de få sorgliga låtar som jag faktiskt tyckte var bra, inte en av mina favoriter, men ändå mycket bättre än jag trodde! Someone you loved är nog en av de mest kända låtar som Lewis har gjort, men jag tycker inte att den inte var så bra som folk säger att den är. Maybe var en väldigt bra låt, vissa kanske inte tycker om att han svär i den, men jag tycker bara att det gör låten bättre. Jag tycker att låten Forever var väldigt bra. Särskilt texten; ”I never said that we would die together, that doesn’t mean it was a lie.”. One var en av de bästa. Don’t get me wrong, Hollywood, Lost on You och Fade var okej, de var inte dåliga, men inte bra. Den låten som avslutade skivan var Headspace. Som om jag får vara ärlig, inte var så bra. Den är 5 minuter lång vilket enligt mig är alldeles för lång tid, och när den var över kom jag knappt ihåg vad den handlade om. Albumet var okej, det hade sina bra och dåliga låtar.

Iris, 11

Caravan Palace

Panic

Betyg:

Panic är Caravan Palace näst första album, släpptes 2012, och är en av dom bästa albumen dom gjort. Panic har många bra låtar såsom Beatophone, Panic, The Dirty Side of the Street, Clash och Newbop.

Jag rekommenderar albumet för er som gillar Elektro-swing, men också en blandning av pop och elektriskt.

Maniac, 12

Melanie Martinez

Cry Baby

Betyg:

Cry Baby är en skiva som handlar om en karaktär vid namn Cry Baby. I albumet får vi följa med Cry Baby i hennes barndom. Melanie (artisten) har även ett till album, K-12, som handlar om Cry Baby i skolan. Hur som helst Melanie sjunger om seriösa saker i albumet som till exempel plastikkirurgi och annat liknande. Låtarna är något av det bästa jag hört och Melanie har gjort ett riktigt bra jobb med albumet.

Anita Johansson, 13

Slipknot

Iowa

Betyg:

När jag upptäckte nu-metal förra året fastnade jag genast för Slipknot och deras andra album Iowa. Albumet, som kom 2001 innehåller 14 låtar varav titelspåret, som är albumets sista låt är hela 15 minuter lång! Enligt mig är albumets bästa låtar The Heretic Anthem, People = Shit och Disasterpiece. De lite mindre bra låtarna anser jag är Gently och (515), där den sistnämnda endast är en kort introlåt. Allt som allt tycker jag att detta är ett sjukt bra album både för Slipknot-fans och för alla andra som gillar nu-metal!

MAGGOT < 3, 14

Bladee

Icedancer

Betyg:

Bladee är den bästa rapparen någonsin. På detta album finns det många intressanta ljud med produktion levererat från Ripsquad. Bladee rappar om många intressanta saker, både på spirituell och materiell nivå.

bladde #1 fan, 11

NIVIRO

Memes

Betyg:

Låten heter Memes som skivan gör, den är jättebra och väldigt pigg också. Du som gilla elektriska låtar, då borde du lyssna på denna låt, för då får du massa energi och så blir man glad.

Autism gurl, 10

BTS

Map of the Soul: Persona

Betyg:

BTS, den största k-pop gruppen just nu! Deras nya album innehåller 7 nya låtar och alla är fantastiska!

De har teamat upp sig med Ed Sheeran och producerade låten Make it right vilket är en av mina favoriter från detta album.

Deras album var väldigt energiskt och hade många olika genrer. En sak med BTS låtar är att deras texter har en djup mening. I låten Intro: Persona så sjunger RM om hur det är att vara känd och att försöka hitta tillbaka till sitt ”gamla jag”. Han rappar om hur han förändras som artist och att han egentligen fortfarande är en vanlig människa inuti, även fast han är känd.

Moa, 14

Metallica

Master of puppets

Betyg:

Master Of Puppets var Metallicas tredje album, och i min åsikt deras bästa. Riffarna är skitbra, och låtarna handlar om tunga ämnen som droger (Master of puppets), krig (Disposable heroes), och isolation (Sanitarium). Detta album och And justice for all är nog de bästa metallicalbum som jag har hört. Om någon som läser detta vill komma in i rock o metall så tycker jag ni ska lyssna på hela skivan, som en provsmak och introduktion.

metallfan på 14 jordssnurr

Här kan du läsa fler musikrecensioner!