Betygsskala.
Betygsskala.

Musikrecensioner

Läs KPwebbarnas musikrecensioner! Vill du skicka in en egen recension? Klicka här!

Dream
Mask

Det här är streamern Dreams andra låt, hans första heter Roadtrip. Låten handlar om hans depression och att han fejkar att han mår bra. Jag älskar låten för att den har ett viktigt budskap och trots att Dream inte är en riktig artist så är han väldigt bra på att sjunga.

Betyg:

L´manburg,13

Danger Incorporated
World Wide Web

World Wide Web är en sorgsen hiphop EP av den intressanta duon Danger Incorporated. Skivan är ganska chill och indie men har en intressant hiphop touch. Den bästa låten är som albumets namn World Wide Web. Jag tycker dock att låten Body inte riktigt passar in med de andra låtarna.

Betyg:

Ludvig, 10 år

ZAYN
Nobody Is Listening

Låtarna var helt ok, vissa var enformiga och lite tråkiga. Hela skivan var ganska deppig, därav namnet. Jag tyckte ändå den var bra, den var perfekt om man bara vill ta det lugnt. Mina favoriter av låtarna är nog: River road, Calamity och Vibez.

Betyg:

Amelie, 12

Jessica Anderson

Horizon

Den är en av de bästa låtarna jag någonsin har hört! Den är peppande och bara bra på en och samma gång. Det är coolt att hon först sjunger lågt och högt i samma låt och hon komponerar det så bra,

Betyg:

Jessica Andersons största fan,10

Juice WRLD
Legends never die

En av världens bästa skivor! Det finns all möjlig musik i albumet. Den absolut bästa låten är Wishing Well. Lyssna gärna hemma när du tar det chill.

Betyg:

R.I.P. Juice WRLD (Jarad Anthony Higgins), 10

MF DOOM och MF Grimm
MF EP

Det här är en EP med 7 låtar (tekniskt sett 14, men andra hälften är instrumentalversioner), 3 från DOOM och 3 från Grimm, och sen en remix av en Grimm-låt. Låtarna är mestadels bra, har fina beats och framträdanden av rapparna. Men det är långt ifrån det bästa någon av dom har gjort och låtarna har inte riktigt något att göra med varandra. En stark trea.

Betyg:

Torsten från the block, 16

Roxette
Joyride

Det här är en jättebra skiva, med de kända låtarna Spending My Time, Joyride och Fading Like A Flower. Men alla andra låtar är också bra! Min favoritlåt på skivan är Fading Like A Flower. Det är en av de bästa låtar som jag har hört. Jag rekommenderar den här skivan till alla Roxette-älskare, och ni som gillar rolig och svängig musik! Jag ger den det bästa betyget!

Betyg:

Love Roxette, 12

Roxette
The look

Bästa låten någonsin! Jag älskar Per Gessles musik. Han är min favoritartist. Låten är jättebra, fast det finns många andra låtar som också är bra. Jag tipsar den här låten till alla som gillar Per Gessle eller gillar lite rockig musik. Jag älskar den här låten och ger den därför bästa betyget!

Betyg:

Roxett och queen=Bäst!, 12

Daft punk
Random acces memories

Detta är en magnefikt skiva gjord av Daft punk. Denna skiva är inspirerad av 70-tals disco och inspelad analogt (på en stor rulle). De märks att det är disco de lyssnade på när de var yngre. Skivan kan anses 70/80-talsaktig, men det tycker jag bara ger mer karaktär till skiva. Du hör detta lättast på Govanio by moredrio. Skivan är mixad väldigt bra så rekommenderar lyssna med bra hörlurar / högtalare. Och ordningen på låtarna är bra planerad. De har samarbetat med artister som har inspirerat dem som Gorgio, men också folk som är allmänt duktiga som Pharel Williams. Gillar man denna skiva tror jag man också gillar Discovery. Den är lite mer modern vilket är ironiskt då Discovery kom 12 år tidigare.

Betyg:

Lux, 12

Mxmtoon
Plum blossom

Mxmtoon är en jättebra artist. Hennes riktiga namn är Maia, och hon har även en youtubekanal. Jag gillar väldigt många av hennes låtar, från olika album, men mina favoriter är: Cliche , Prom Dress, Feelings are fatal, Unspoken words och fever dream. Hon släppte också en låt ganska nyligen, som heter quiet motions. Jag fick ett tips om henne av en vän, och sedan var jag fast. Lyssna på hennes låtar, du kommer inte ångra det!

Betyg:

mxmtoon {forever}, 12

Lewis Capaldi
Divinely Uninspired To A Hellish Extent

Jag har hört några av Lewis låtar ibland men har aldrig riktigt tyckt att de passar in i min spellista, men nu ska jag äntligen recensera hans Skiva ''Divinely Uninspired To A Hellish Extent''. Skivan börjar starkt med låten Grace. När sedan låten Brusies sattes på hade jag höga förväntningar, men blev lite besviken. Den var inte dålig men kändes lite som alla andra låtar om en relation som tar slut. Jag tycker oftast inte om sorgliga låtar, men Hold me while you wait var en av de få sorgliga låtar som jag faktiskt tyckte var bra, inte en av mina favoriter, men ändå mycket bättre än jag trodde! Someone you loved är nog en av de mest kända låtar som Lewis har gjort, men jag tycker inte att den inte var så bra som folk säger att den är. Maybe var en väldigt bra låt, vissa kanske inte tycker om att han svär i den, men jag tycker bara att det gör låten bättre. Jag tycker att låten Forever var väldigt bra. Särskilt texten; ''I never said that we would die together, that doesn't mean it was a lie.''. One var en av de bästa. Don't get me wrong,Hollywood, Lost on You och Fade var okej, de var inte dåliga, men inte bra. Den låten som avslutade skivan var Headspace. Som om jag får vara ärlig, inte var så bra. Den är 5 minuter lång vilket enligt mig är alldeles för lång tid, och när den var över kom jag knappt ihåg vad den handlade om. Albumet var okej, det hade sina bra och dåliga låtar. Så den får 2 av 10

Betyg: 2 KPW

Iris, 11

Caravan Palace
Panic

Panic är Caravan Palace näst första album, släpptes 2012, och är en av dom bästa albumen dom gjort. Panic har många bra låtar såsom Beatophone, Panic, The Dirty Side of the Street, Clash och Newbop.

Jag rekommenderar albumet för er som gillar Elektro-swing, men också en blandning av pop och elektriskt.

Betyg:

Maniac, 12

Melanie Martinez
Cry Baby

Cry Baby är en skiva som handlar om en karaktär vid namn Cry Baby. I albumet får vi följa med Cry Baby i hennes barndom. Melanie (artisten) har även ett till album, K-12, som handlar om Cry Baby i skolan. Hur som helst Melanie sjunger om seriösa saker i albumet som till exempel plastikkirurgi och annat liknande. Låtarna är något av det bästa jag hört och Melanie har gjort ett riktigt bra jobb med albumet.

Betyg:

Anita Johansson, 13

Slipknot
Iowa

När jag upptäckte nu-metal förra året fastnade jag genast för Slipknot och deras andra album Iowa. Albumet, som kom 2001 innehåller 14 låtar varav titelspåret, som är albumets sista låt är hela 15 minuter lång! Enligt mig är albumets bästa låtar The Heretic Anthem, People = Shit och Disasterpiece. De lite mindre bra låtarna anser jag är Gently och (515), där den sistnämnda endast är en kort introlåt. Allt som allt tycker jag att detta är ett sjukt bra album både för Slipknot-fans och för alla andra som gillar nu-metal!

Betyg:

MAGGOT < 3, 14

Bladee
Icedancer

Bladee är den bästa rapparen någonsin. På detta album finns det många intressanta ljud med produktion levererat från Ripsquad. Bladee rappar om många intressanta saker, både på spirituell och materiell nivå.

Betyg:

bladde #1 fan, 11

NIVIRO
Memes

Låten heter Memes som skivan gör, den är jättebra och väldigt pigg också. Du som gilla elektriska låtar, då borde du lyssna på denna låt, för då får du massa energi och så blir man glad.

Betyg:

Autism gurl, 10

BTS
Map of the Soul: Persona

BTS, den största k-pop gruppen just nu! Deras nya album innehåller 7 nya låtar och alla är fantastiska!
De har teamat upp sig med Ed Sheeran och producerade låten Make it right vilket är en av mina favoriter från detta album.
Deras album var väldigt energiskt och hade många olika genrer. En sak med BTS låtar är att deras texter har en djup mening. I låten Intro: Persona så sjunger RM om hur det är att vara känd och att försöka hitta tillbaka till sitt "gamla jag". Han rappar om hur han förändras som artist och att han egentligen fortfarande är en vanlig människa inuti, även fast han är känd.

Betyg:

Moa, 14

Metallica
Master of puppets

Master Of Puppets var Metallicas tredje album, och i min åsikt deras bästa. Riffarna är skitbra, och låtarna handlar om tunga ämnen som droger (Master of puppets), krig (Disposable heroes), och isolation (Sanitarium). Detta album och And justice for all är nog de bästa metallicalbum som jag har hört. Om någon som läser detta vill komma in i rock o metall så tycker jag ni ska lyssna på hela skivan, som en provsmak och introduktion.

Betyg:

metallfan på 14 jordssnurr

Sex pistols
Never Mind the bollocks, here's the sex pistols

Låtarna är väldigt punkiga och hårdrockiga men fortfarande väldigt bra. De flesta låtarna är typ 3 minuter med hårda gitarrer och flera skrikande rockare. Jag rekommenderar detta album till dem som gillar punk och rock.

Betyg:

Axel Hjalmarsson, 12

Red Velvet
The ReVe Festival Day 2

Detta är Red Velvets nya album, en uppföljare till "The ReVe Festival Day 1".
Jag blev positivt överraskad av huvudlåten Umpah Umpah.
Ladies Nights och Eyes Locked, Hands Locked var båda lugna och inte lika pushiga som dom andra.
Resten av låtarna var lite sådär halvbra, inte så väl genomförda. Överlag var albumet bra men min favoritlåt är nog Umpah Umpah. Mitt tips är att lyssna på albumet när man är ute och springer eller när man städer rummet!

Betyg:

En liten reveluv från Skåne, 13

Twenty One Pilots
Self titled

Här kommer min lite för långa recension av Twenty One Pilots första album, Self titled. Många känner igen Twenty One Pilots från hittarna Stressed out och Ride som kom ut 2015, men det var här, 2009, som allt startade. Bandet då såg väldigt annorlunda ut på alla sätt, det var en ganska annorlunda musikstil, och de var istället en trio bestående av Tyler Joseph (som fortfarande är kvar) men också Chris Salih och Nick Thomas istället för Josh Dun som är med nu. I alla fall, själva albumet är ett mästerverk. Alla låtar har jättemycket betydelse, och tar upp viktiga ämnen såsom självmord och mental ohälsa. Man kan lyssna på albumet gång på gång utan att tröttna på det, och varje gång hittar man en ny liten detalj i låtarna som man inte har märkt innan. Helt enkelt, det är ett jättefint album som alla borde lyssna på. även fast det har en "piano-stil" och skiljer sig en del från Twenty One Pilots andra album så är det fortfarande jättebra.

Betyg:

get self titled and trench gold certified, 12

Laleh
VÄNTA!

Lalehs album "VÄNTA!" blev jag glad av när jag hörde den. Hon sjunger om ett naturligt liv som man kan känna igen sig i. låtarna är olika, vissa är poppiga och andra inte lika svängiga. Laleh är duktig på att sjunga och albumet passar bra till Lalehs personlighet. Om jag skulle få bestämma så skulle jag vilja ha lite mer popp i låtarna.

Betyg:

den söta lollipoppen, 9

Queen

A Nigth At The Opera

Jag ÄLSKAR verkligen bandet Queen, det är mitt liv. (För er som inte vet är det dem som har gjort bland annat We will rock you, och We are the champions) Tänk er som vissa gillar Ariana Grande, Billie Eilish, fast jag gillar Queen. Det är ju ett ganska "gammalt band", och enligt vissa blir det tråkigt då, men jag gillar det. En av mina favoritlåtar är Bohemian Rhapsody. Den är SÅÅÅ bra! Ni som inte har lyssnat på Queen, gör det! Några tips är: Radio GaGa, Killer queen, Love of my life, och Bohemian Rhapsody ofc!

Betyg:

QUEENS BIGGEST FAN, 11

Shawn Mendes
Shawn Mendes: The album

En av de bästa skivor jag någonsin har lyssnat på. Varenda en av låtarna är bra, men min favorit är nog Perfectly Wrong eftersom att jag får så många känslor av att lyssna på den. Skivan är också bra eftersom att det är en bra variation mellan lugna och "fartiga" låtar. Jag tycker att du verkligen ska lyssna på den.

Betyg:

"

All the stars and the sky could see why your perfectly wrong for me" - Perfectly Wrong, 13

Green day
American idiot

Det 14 år gamla albumet är en av mina favoriter! Det har en pop punk rytm och man vill bara sjunga med på varje låt (fast lyriken kan vara svår i vissa låtar). Skivan är inget för någon som gillar pop eller lugna ballader utan den är för punkälskaren. Rekommenderar starkt!

Låtar på skivan:
1:  American idiot
2: Jesus of suburbia
3: Holiday/boulevard of broken dreams
4: Are we waiting/st Jimmys
5: Give me novacain/she's a rebell
6: Extra ordinary girl/letterbomb
7: Wake me up when September ends
8: Homecoming
9: Whatsername

Betyg:

Felicia Stamm, 14

Lady Gaga
Joanne (Deluxe)

Jag gillade verkligen det här albumet! Det fanns både lite lugnare låtar och lite snabbare låtar. Mina favoriter från det här albumet är nog A-YO, Angel Down och Just Another Day. Tycker verkligen att du ska lyssna på det här albumet!

Betyg:

Little Monster, 14

Iron Maiden
The X Factor

The X Factor är ett album av Iron Maiden jag tyvär inte rekommenderar. Skivan är inte alls lik andra av Iron Maidens album. Det är Blaze Bayley som sjunger vilket är inte bra. Inget fel med albumet bara att Iron Maiden inte har lyckats med denna skiva som de har gjort med andra album. Så jag ger den en 2:a eftersom omslaget och Sign Of The Cross är bra.

Betyg:

Vinter, 9

CHUNG HA
벌 써 12시 (gotta go)

Min favorit soloartist är tillbaka! Denna singel är lite annorlunda än hennes förra singlar. Den känns lite mörkare båda i soundet och musikvideon. Detta gör den dock inte sämre! Detta är absolut min favorit Chung Ha låt. Flöjt och edm soundet bara gör en helt förtrollad, speciellt med hennes vackra röst och perfekta dancemoves. jag skulle rekommendera denna låten till vem som helst, till och med om de aldrig lyssnat på K-pop innan

Betyg:

girlgroup fan, 11

Stray kids
I am YOU

En ganska kort tid efter I am WHO så släppte Stray kids ett till album vid namn I am YOU. Albumet har 7 låtar, I am YOU, Hero's soup, My side, Get cool, N/S, 0325 och Mixtape#3 + ett intro YOU. Själv så tycker jag att texterna i detta album är väldigt fina som vanligt och att det är tillägnat till Stay (deras fandom). Jag gillar hur många av deras låtar är seriösa och faktiskt betyder något till skillnad från de flesta låtar idag. Alla går igenom såna här saker, som att känna sig ensam, att man inte kan något och så vidare och Stray kids budskap är att få människor att förstå att ingen är perfekt och att alla faktiskt går igenom det här. Jag rekommenderar verkligen detta album!

Betyg:

rip jeongin's braces, 13

Iron Maiden
Powerslave

Iron Maidens album Powerslave är en av deras mest kända album. Skivan är riktigt bra. Det gavs ut 1984 och har låtar man INTE kan tröttna på som Losfer Words och Flash of the Blade. Deras mest kända låtar här på albumet är Aces High och Two Minutes To Midnight. Skivan är perfekt för alla som gillar hårdrock/heavy metal. Enligt mig så är låten Back To The Village lite mindre bra eftersom den har så många riffs likadana hela låten ut, då kan man tröttna. Men den kan vara bra på en festdag :). Jag rekommenderar denna skiva STARKT oavsett musiksmak helt klart en Iron Maiden KLASSIKER! Up The IRONS!!!!

Betyg:

Up the IRONS, 9

Iron Maiden
The Number Of The Beast

The Number Of The Beast är Iron Maidens tredje studioalbum. Och är deras mest berömda album. Det är det första albumet med Bruce Dickinson på sång. Albumet är jättebra. Bästa låtarna är helt klart Children Of The Damned, Run To The Hills, Hallowed Be Thy Name och Invaders.
Alla har hört denna skiva jag chansar 100%. Skivan kan man inte tröttna på bara om man lyssnar på samma låt. Iron Maiden är iallafall det bästa heavy metal bandet någonsin. Det finns många dåliga band som Manowar bara dålig. Du får tycka att skivan är bra men enligt mig är den en av de bästa skivorna NÅGONSIN!!!!!!!!! EN KLAR FEMMA !!!!!!!!

Betyg:

Fem av fem, 9

Roxette
The Look

Det här är det värsta någonsin. Låten är sämst den handlar bara om utseende. Roxettes låt The Look är både dålig och elak mot folk som inte är lika "snygga" så jag tycker att dem bara tänker på att vara snygg och elak. Riktigt elak, dålig låt. Därför ger jag den en överkryssad KPW!!!!

Betyg:

Roxette är sämst, 9

Amarathe
Helix

Wow, det är tre personer som sjunger (tror jag). En tjej, och två killar. Redan vid starten startar det rockiga. Tjejen och en av killarna låter normala (alltså, inte så läskiga röster) men den andra killen, han låter super coolt! (och faktiskt, lite läskig). I det som känns som mitten är det i några sekunder lugn musik, sedan sätter rocken igång igen! Vet inte riktigt om den klassas som "riktig" rock, men den var med i en rock spellista, så då borde den vara det? Tycker den är bra, men om du har ont i huvudet (varför skulle man ens lyssna på rock om man har ont i huvudet?) eller tycker det är jobbigt med höga ljud (igen, varför skulle man lyssna på rock om man tycker det är jobbigt med höga ljud?!) så ska du inte lyssna på denna låt.

Betyg:

Tjejen som byter musik intresse nästan hela tiden, 10

Iron Maiden
Brave new World

Heavymetal bandet Iron Maidens album Brave New World är fantastisk. Det gavs ut 2000 och har legendariska låtar som:
1. The Wicker Man (favorit som jag tror all gillar)
2. Brave New World (också bra)
3. Ghost Of The Navigator (bästa sounds)

En låt som är lite mindre bra är Dream Of Mirror, tycker den är lite för snabb och lite lite konstig men gillar DEN!!!
Alla som gillar hårdrock/heavy metal borde nog gilla både Iron Maiden och albumet Brave New World. Men ni för tycka vad ni vill. DE E BÄST ASSÅ!!! Det är även ett album där Bruce Dickonsons röst är super bra. Låtar från skivan:
The Wicker Man, Ghost Of The Navigator, Brave New, Blood Brothers, The, Dream Of Mirror, The Fallen, The Nomad, Out Of The Silent, The Thin Line Between Love & Hate.
Tog långt tid att skriva

Betyg:

Iron Maiden som är bäst, 9

Imagine Dragons
Origins (Deluxe)

Pop Rock bandet Imagine Dragons slår till igen med deras fjärde album Origins. Albumet är till stor del kopplat till det förra albumet Evolve, de är "systeralbum" som bandet själv skulle beskriva det. Låtarna handlar mycket om upplevelserna de har upplevt under deras cirka 400 dagars världsturné. Låtar om bandets sångare Dan Reynolds skilsmässa och återfunna kärlek med sin fru, fred och att få sin röst hörd ger albumet en känsla av fantastisk känsla av hopp. Poplåtar, ballader och såklart den indierock bandet blev känt för ger albumet ett sound som man inte kan drömma om att hitta någon annanstans. Ibland känns det dock inte som om vissa låtar är helt klara än. Förmodligen på grund av den korta tiden de har gjort detta drygt en timme långa albumet på. Det kan också kännas lite trist att höra hur långt ifrån musiken de blev kända för som de har kommit. Det försämrar såklart inte kvalitén på musiken men det är förståeligt om man som tidigare Imagine Dragons fan har förväntat sig någonting annat.

Betyg:

Tjena, 14

Emeli Sandé
Read all about it, Pt. III

Den här låten är helt fantastisk! Älskar den verkligen! Den är lugn och skön att lyssna på och den har en väldigt fin text. Emeli Sandés röst passar verkligen den här låten. Dock är den ganska lång (4:44 min) men jag gillar långa låtar.

Betyg:

Akustiska gurkan is back, 13

Manowar
Kings of metal

Heavy metal-bandet Manowars bästa album. Metal-balladen Heart Of Steel är en låt jag aldrig någonsin kommer att tröttna på. Kings of metal är också en bra låt. Snabb och bra metalmusik. Det finns en låt i detta album för nästan varenda möjlig stund. Det ger den en välförtjänt femma

Betyg:

Lyssnar på Heart of steel när jag skriver detta, 12

Joji
BALLADS1

Den japansk-australiensiska artisten George "Joji" Miller släpper sitt första riktiga album efter Pink Season, som släpptes under hans alias "Pink Guy," och 2017:s "In Tongues" EP. Precis som förut så har låtarna på skivan influenser av Lo-Fi, R&B och Hip-hop.
Detta är verkligen Joji på topp, med låtar som Slow dancing in the dark, Yeah right, och Attention, så skapar han ett deppigt beat med sköna instrumentals till, som blandas med dem låga tonerna och de sköna texterna vilket gör låtarna väldigt avslappnande att lyssna på. Och med andra stjärnor såsom Clams Casino, Shlomo och Trippie Redd blir låtarna väldigt varierade. Om du gillade Joji förut, så kommer du älska honom nu.

Betyg:

Sixten Book, 14

Ariana Grande
Sweetener

Det här är Ariana Grandes fjärde album. Jag älskar det jätte mycket!! Det är ju så klart 5-6 låtar man lyssnar på mest men dom som var bra var väldigt bra! Mina favoriter är Breathin, Sweetener och God is a woman. Jag ger albumet 5 av 5 för att jag älskar hennes musik och låtar.

Betyg:

Siv, 12 år

Michael Jackson
Thriller

Dags att recensera en skiva från en av världens bästa artister: Michael Jackson. Thriller är Michael Jacksons sjätte album som en soloartist och hans mest framgångsrika album. Det är en uppföljare på hans föregående album Off The Wall som kom ut 1979 som även gjorde Michael Jackson till världsstjärna. Det börjar poppigt med Wanna Be Startin Somethin och Baby Be Mine. Vid The Girl Is Mine så börjar det bli lugnare. Men det är vid Thriller, Beat It och Billie Jean som det blir riktigt svängigt! Vid Human Nature och P.Y.T blir det lite rock/popaktigt. Det slutar med The Lady In My Life med lugn musik. Jag rekommenderar verkligen detta album! Testa även att lyssna på Off The Wall eller Bad, båda är också fantastiska!

Betyg:

RIP the king of pop :(, 10

Melanie Martinez
Cry Baby

Jag ÄLSKAR den här skivan.
Den kanske är lite äldre men DEFINITIVT någonting som alla borde lyssna på.
Albumet har en story som sitter ihop och låttexterna är djupare än bara "love, love, love"
Detta album är mest lugn electropop. Det får en klar femma.

Betyg:

Freja, 11

Grace Grundy
Capsize

Tycker att denna låt är väldigt lugn och skön. Föredrar personligen sådana här låtar. Rekommenderar starkt denna låt eftersom man i vissa fall kan känna igen sig i texten. För dem som gillar akustiska låtar så rekommenderar jag den här låten!

Betyg:

Akustiska gurkan, 13

Stray kids
I am WHO?

Nu i augusti släppte den "nya" k-pop gruppen Stray kids sitt 3dje album "I am WHO?". Albumet består av 6 låtar inkl ett intro, WHO?, My pace, Voices, Question, Insomnia, M.I.A. och Awkward silence. Det jag gillar med den här gruppen är att de tar upp viktiga ämnen i sina låttexter, vardagliga problem som oftast unga människor som de själva har. Jag skulle verkligen rekommendera det här albumet! Ta dig tid och läs igenom låttexterna så kommer du förstå vilken otrolig grupp detta är!

Betyg:

your fellow stay, 14

Iron Maiden
Maiden England

Maiden England är en live skiva inspelad år 1988 under en stor concert i Birmingham, England. Skivan har två CD båda är lika bra. Favoritlåtarna på skivan är The Prisoner och Can I Play With Madness. Älskar skivan, den passar bra till de som gillar hårdrock. Men studioversionerna på låtarna är lite bättre! Gillar även andra skivor av Iron Maiden som The Number Of The Beast och Brave New World. Jag rekommenderar denna skiva stort. Fan av Iron Maiden!

Betyg:

ROBLOX och World of tanks!, 9

Twenty One Pilots
Vessel

Vessel är indiepop-duon Twenty One Pilots tredje album. Detta albumet är Twenty One Pilots bästa enligt mig, och är väldigt välgjort. Man förstår verkligen låtarnas handling. Låtarna på detta album är inte lika kända som låtarna på Blurryface, men de är mycket bättre enligt mig. Vissa av låtarna är flyttade från deras borttagna album Regional At Best. Testa att lyssna på albumet, du kommer inte bli missnöjd. På omslaget syns Josh och Tylers farfar. Mina favoritlåtar på albumet är Ode To Sleep och Guns For Hands.

Betyg:

Blank, 11

Gorillaz
Demon days

Demon days är en av mina favoritskivor med svängiga rytmer och lyrik. Man inte kan sitta still till den. Gorillaz är perfekt för dem som gillar avslappnat och rytmisk musik.

Betyg:

Toad älskare, 12

Scorpions
Rock you like a hurricane

Låten Rock you like a hurricane av Scorpions är superbra! Ni som gillar hårdrock borde nog lyssna på denna låt. Låten passar dig oavsett musiksmak. Jag gillar gitarrerna och jaa allt är bra med denna låt. Så NI SOM LYSSNAR på Roxette SLUTA med det och börja lyssna på Rock you like a hurricane. Jag get den en femma för den är gammal aaahhhhhh inget fel med modernt men jag gillar bara inte det!

Betyg:

800 grader, 8

Motörhead
Ace of spades

Ace of spades är ett album av ett bra gammalt band Motörhead. Skivan är superduper bra... Faktiskt är mitt favoritband Iron Maiden myckeeeeeet bättre men denna skiva är också bra. Den gavs ut 1980 och DET betyder GAMMALT OCH BRA Yeah Yeah Yeah Motörhead Yeah Yeah Yeah. Ah min favoritlåt på denna skiva är Ace of spades...

Betyg:

Killen som älskar heavy metal och hårdrock!, 8

Roxette
The look

Oj då! Den här gången blev det visst ingen skiva jag recenserar, utan en låt men det får väl duga. Den här låten är gjord av den svenska popgruppen Roxette. Låten skrevs år 1988 och är med i flera album, som tillexempel Look sharp! från 1988. Låten handlar, som man hör på namnet, om utseendet men även lite om kärlek. Låten är verkligen superbra! Den är ganska svängig och den känns väldigt tuff på något vis. Om ni gillar musik från 1980-talet och mycket poprock och föredrar svängig musik så kan det här vara någonting för er. Men jag tycker att ALLA borde lyssna på den här låten, oavsett musiksmak. Jag älskar den här låten men ni får tycka vad ni vill. The look var jättepopulär i slutet av 1980-talet och början av 1990-talet men tiderna förändras ju så jag har ingen aning om vad ni kommer tycka men jag tror att de flesta skulle gilla den. Här med ger jag denna fantastiska legendlåt en stark femma i betyg! Ha en bra dag allesammans!

Betyg:

Discotjejen som älskar broccoli!, 11

 
Shining
IV. The Eerie Cold

Detta är ett dsbm album (depressive suicidal black metal) vilket betyder att det är som black metal fast med mer fokus på ämnen som depression och ångest. Musiken är faktisk mer tyngre än vanlig black metal fast det är okej, alla musiker på denna albumet är bra och min favorit låt är Vemodets arkitektur.

Betyg:

david, 13

Marcus och Martinus
Together

Vi kommer bara att recensera Marcus och Martinus hitlåt Girls. Vi kommer förmodligen att provocera en hord av M&M-fans. Men vi tycker att låten riktar sig tydligt mot flickor vilket inte är något bra, musik är ju till för alla. Sen kan man ju inte säga att någon åsikt är fel men trots det vill vi bara säga att den suger. Det blir överkryssad KPW utan tvekan!

Betyg:

Två något provocerade tomatkärnor, 13

Scorpion
Virgin Killer

Scorpions har många bra album men detta är min favorit. Den innehåller den mest legendariska gitarristen någonsin, Uli Jon Roth. Han är väldigt bra på att spela gitarr. Klaus Meine har också en fantastisk röst och den funkar fortfarande idag. Detta albumet är mitt favorit album någonsin och jag ger det 5/5

Betyg:

biggest scorpion fan, 14

Lemon Demon
Spirit Phone

Lemon Demon gör väldigt många bra låtar, lite sci-fi aktiga i texten. Ganska discoaktiga, till exempel No Eyed Girl. Det är svårt att förklara vad den handlar om fast det är allmänt intressant att lyssna på. Vissa låtar är inte lika bra som andra, till exempel Soft Fuzzy Man. Känns inte jätte bra men helt ok, en som är väldigt bra till exempel är Reaganomics. Helt enkel, väldigt intressant sound och texter och rikdigt unikt för att vara från 2016, sen så har den också en väldigt mysig retro känsla i låtarna. Lyssna på Cabinet Man eller Spiral of Ants för att förstå lite bättre.

Betyg:

Kanske lite för långt men ja ja, 13

TWENTY ØNE PILØTS
BLURRYFACE

Album 4 vid namn ”Blurryface” är ett conseptalbum om en karaktär vid namn blurryface.
Blurryface är Tyler Josephs alter-ego som visar han allt dåligt i livet till exempel svårigheter med att växa upp i Stressed out om döden I Ride och om musikindustrin i Lane boy .
Blurryface går också in i deras nya musik med dem nio biskoparna som är nämda efter olika lyriker i låtar till exempel Heavydirtysoul=choKE ON Smoke=keons.
Om du gillar sakta musik, rap, EDM, pop, och/eller fler kommer du älska dem 14 låtarna i albumet:
1: Heavydirtysoul (rap)
2: Stressed out (tror alla har hört)
3: Ride (också känd)
4: Fairly local (elektriskt)
5: Tear in my heart (PUNK-ROCK)
6: Lane boy (Inception)
7: The judge (JOSH DUN!)
8: Doubt (Refrängens trummor)
9: Polarize (spanska)
10: We don't believe what's on TV (WDBWOTV)
11: Message man (chill)
12: Hometown (applåder)
13: Not today (smooth)
14: Goner (sakta och skrik)

Betyg:

Moggesim, 12

Deadmau5
For Lack of A Better Name

Detta är DJ:n Deadmau5s fjärde album. Låtarna har bra drop och har mycket bas. Enligt mig så är detta album Deadmau5s bästa. Mina favoritlåtar på albumet är Strobe och Ghosts N' Stuff. Jag rekommenderar verkligen att lyssna på albumet om du gillar progressiv house.

Betyg:

TheSpotifyguy, 10

Felix Sandman
Evert single day

Detta är nog inte någon skiva egentligen men det är bästa Felix Sandmans Mello-låt Evert single day. Låten är så bra! Jag skulle kunna lyssna på den ungefär fyra gånger per dag så bra är den. Jag tycker om att han sjunger så bra och att han har ett väldigt bra budskap. Låten handlar om att hans flickvän har lämnat honom och det är han väldigt ledsen över!!

Betyg:

BÄSTA EVERY SINGLE DAY!!MUSIK=LIVET!, 12

Roxette
Look sharp!

Look sharp! är ett album av den svenska popgruppen Roxette som släpptes år 1988. Tyvärr så kan jag inte berätta om alla låtar på skivan för att jag köpte den i en butik som säljer begagnade prylar och då finns risken att skivorna kan vara trasiga och min var det så alla låtar går inte att lyssna på för mig. Och det har inte blivit att jag har lyssnat på de på nätet. Men jag kan berätta om låtarna som jag har hört:
Skivan innehåller de kända låtarna The look, Dressed for success, Dangerous och Listen to your heart. Mindre kända låtar på skivan är tillexempel Sleeping single, Dance away och Chances. De låtarna jag inte hört på skivan är The look, View from a hill och Shadow of doubt. Men de andra har jag hört och de är JÄTTEBRA! Mina favoriter är Sleeping single, Dance away och Paint. Ni måste bara lyssna på skivan!
PS: Om ni köper skivan i en butik med begagnade prylar, hoppas ni får mer tur än vad jag fick.

Betyg:

Tjejen som MYCKET HELLRE lyssnar på Marie Fredriksson än på Zara Larsson, 11

BTS
Love Yourself Tear

Nu har BTS (Bangtan so nyeon dan) släppt ännu ett amazing album! Jag rekommenderar det verkligen oavsett om du är en army eller inte. Albumet innehåller Intro:singularity, FAKE LOVE, the truth untold, 134340, paradise, love maze, magic shop, airplane pt2, anpanman, so what och outro: tear. Jag kan verkligen inte få nog av detta album! De har blandat både lite "lugn" musik och mycket rapp. Jag älskaar det så mycket verkligen och kan inte komma på nått minus med detta album.

Betyg:

OFC I AM ARMY (((;, 11

Bts
Love yourself: tear

Jag har alltid gillat kpop-gruppen bts och det här albumet var helt fantastiskt. Kpop betyder "koreansk pop" och bts sjunger alltså på koreanska vilket är lite synd. Albumet har några underbara singellåtar och helt bra rappar och det är en skön mix mellan ledsna låtar och glada låtar. Den bästa låten enligt mig heter Fake love och du borde lyssna på den!

Betyg:

Army, 13

Iron Maiden
Somewhere in time

Somewhere in time är Iron Maidens sjätte studioalbum och gavs ut 1986. Jag tycker mycket om Iron Maidens andra studioalbum men detta gillar jag faktiskt ännu mer :) Mina favoritlåtar är Wasted years och Stranger in a strange land. Förresten är Iron Maiden mitt favoritband. Så ni som lyssnar på Roxette och dåliga popstjärnor som Marcus och Martinus, sluta lyssna på dem sluta lyssna på Marcus och Martinus de är dåliga. Jag gillar även andra band som Kiss och Ac/Dc, jag lovar de är bra! Jag rekommenderar starkt denna skiva. Men ni får tycka vad ni vill.

Betyg:

Varning lyssna inte på pop !, 8

Roxette
Room service

Room service är ett album av popgruppen Roxette. Roxette bestod av Marie Fredrikssson och Per Gessle. Detta album är ett studioalbum och innehåller låtar som tillexempel Real sugar, Little girl och Make my head go pop. Mina favoriter är Real sugar, Fool, Milk and toast and honey och Little girl. Jag älskar denna skiva! Det var dock bara 12 låtar på skivan men det gör inget. Skivan är väldigt bra så jag rekommenderar att ni lyssnar på den!

Betyg:

Undulaten, 11

Sigrid Bernsson
Patrick Swayze

Denna låt (ja, det är ingen skiva) är väldigt dansvänlig och passar bra på ett mellanstadiedisco. Låten är enligt mig inte bra men den fungerar. Det stora problemet är att Sigrid sjunger så otroligt falskt att öronen håller på att ramla av. Snälla ta inne detta som något hat mot Sigrid för jag tycker om henne, men ska jag vara ärlig så hör hon nog hemma på dansgolvet och inte i en musikstudio.

Betyg:

Hejdå, 13

Avicii
AVĪCII (01)

Det här är Aviciis förmodligen sista album. Det är helt underbart, med väldigt välgjorda låtar. Artister som Sandro Cavazza och Rita Ora medverkar på albumet. Mina favoritlåtar på albumet är Without You och Friend of Mine.
Vila i frid Avicii

Betyg:

loveyouavicii, 12

Lorde
Melodrama

Albumet kom ut 2017 och innehåller tolv låtar.
Som alltid så är Lordes låtar fantastiska, både fantasifyllda och härliga. Jag älskar det här albumet och hoppas någon annan kommer med. (Lyssna på flera låtar och lyssna på yt, man blir inte besatt direkt) ÄLSKAR.
Betyg:

#D.A. 13

Roxette
Tourism

Tourism är ett album av den svenska popduon Roxette. Några av låtarna på albumet är inspelade live på olika konserter runt om i världen medan andra är inspelade i studio. Vissa låtar har även spelats in på hotellrum. Man kan säga att det är ett slags turnéalbum eftersom Roxette var på turné mellan år 1991 och 1992 och spelade in låtar till det här albumet då. Det finns både kända och lite mindre kända låtar på skivan. The look, It must have been love och Joyride är exempel på väldigt kända låtar. De mindre kända låtarna är till exempel Come back before you leave och So far away. Jag tycker att skivan är fantastisk! Jag är ett STORT fan av Roxette och älskar all deras musik! Denna skiva rekommenderas starkt!

Betyg:

Spottkobran, 11

Sex pistols
God save the queen

Sex pistols är ett punkband från England som var väldigt kända på 70 talet. Det uppträder ganska aggressivt. Bandmedlemmarna heter Johnny Rotten som är sångaren, basisten Sid Visuose, och Paul Cook som trummis och Steve Jones, gitarristen.

Betyg:

Cassandra, 10

Iron Maiden
Seventh son of a seventh son

Denna skiva är inte modern och inte så gammal den är mer mitimellan jag gillar den ... Inte min favorit när det gäller Iron Maiden men jag gillar verkligen låtar som Can i play With Madness och The evil that men do jag rekommenderar denna skiva väldigt starkt. Mycket bra.

Betyg:

Killen som är besviken av att jag skika in Iron Maiden förut och det stod headhunters, 8

Iron Maiden
Fear of the dark

Fear of the dark är jättebra. Den har låtar som Fear of the dark och Weekend warrior. Jag gillar dock inte att Bruce Dickinson slutade året efter men han är i bandet nu... Ni får tycka vad ni vill om skivan men jag rekommenderar skivan mycket. Nu har Iron Maiden tre gitarrister. Tro mig det är SANT!!! Många gitarrister.

Betyg:

Varning lyssna inte på Roxette de är SÄMST!, 8

Iron Maiden
The book of souls

Iron Maidens nyaste studioalbum släpptes 2015 och jag gillar låtar som Speed of light och The book of souls. Iron Maiden ska spela i Sverige i sommar :) Jag gillar även andra album som The number of the beast och Seventh son of a seventh son. Detta är ett tips... Ahhh ni får tycka vad ni vill. :D

Betyg:

Iron 111, 8

Headhunterz
The Return of Headhunterz

Headhunterz släppte nyligen hans första Hardstyle-album sedan han kom tillbaka till Hardstyle, efter en lång tid av att ha gjort House-musik. Artister som Wildstylez, Noisecontrollers och Sound Rush medverkar på albumet. Jag gillar albumet väldigt mycket, låtarna är bra gjorda och om man gillar Hardstyle så gillar man det här albumet. Mina favoritlåtar på albumet är Destiny och No One Can Stop Us Now.

Betyg:

Kirakirariin, 12

Ebba Grön
Ebba Grön 1978-1982

Ebba Gröns samlingsskiva 1978-1982 är en av mina absoluta favorit skivor! Asså de får med så många känslor i alla låtar på bara ett album. Jag själv har vuxit upp med de eftersom mina båda föräldrar är väldigt förtjusta i rock och punk, men alltså de är sååå bra. Det finns liksom en låt till precis hur man känner. Till exempel om du är glad så kan du lyssna på Flyktsoda (enligt mig eftersom den låten känns ganska glad på något sätt). Mina favoriter med Ebba Grön är Flyktsoda och vad ska du bli. Själv så är jag en rock/punk person och älskar banden Kiss, Ramones och så vidare men Ebba Grön är ett band som jag verkligen rekommenderar.

Betyg:

BRITTA, 11

J-Hope
Hope World

Mixtapen 'Hope World' (släppt; 1 Mars, 2018) av J-Hope från den sydkoreanska pojkgruppen BTS är en av mina favorit "album". J-Hope (Jung Hoseok) är en av de 3 rapparna i gruppen och även dansare. Det har tagit honom 4-5 år att bli klar med mixtapen för att han ville att den skulle bli så perfekt som möjligt. Mixtapen handlar om att ha hopp även om allt känns hopplöst. Jag rekommenderar att kolla på hans musikvideor; Daydream och Airplane.
Hope World inehåller låtarna Hope World, P.O.P (Piece of Peace) PT. 1, Daydream, Baseline, Hangsang (feat. Supreme Boi), Airplane och Blue Side (Outro).
Personligen tycker jag att J-Hope har en väldigt unik stil och röst. Han förtjänar mer uppmärksamhet än vad han får. Jag ser väldigt mycket upp till honom.

Betyg:

hobiiii~~, 13

XXXTentacion
?

Den ganska kontroversiella rapparen XXXTentacion är tillbaka med ett nytt album. Låtarna på albumet är väldigt blandade när det kommer till musikstil, med några där han sjunger och några där han rappar. Albumet är ganska ledset, en hyfsat ny sida av X som började visas förra året. Min personliga favoritlåt på albumet är Moonlight, en låt som handlar om hans depression. Jag ger detta album 4 KPW, jag skulle gett det 5 om det inte hade varit för några låtar som X kunde gjort mycket bättre.

Betyg:

Kirakirariin, 12

Katy Perry
Teenage dream

Det här är Katy Perrys andra skiva. Jag tror att du som gillar väldigt dansiga poplåtar gillar denna skiva. Favoritlåtar ifrån skivan är Firework California Girls och Hummingbird heartbeat.

Betyg:

The_katy_cat, 8

BTS
Wings

De är en sydkoreansk band som heter BTS, de har flera olika namn. BTS består av 7 medlemmar deras artist namn är V, RM, Suga, Jhope, Jungkook, Jin och Jimin. Deras musik är så braaa!!!! I love it!
De är min bias grupp! Jag gillar alla deras musik men mina rekommdation är Not Today och Blood, Sweat and Tears.

Betyg:

Im KPop trash!, 12

BTS
WINGS

Wings är ett av BTS största album som var överst på billboardlistan och kom ut 2016. BTS hade en turné efter de släppt skivan som hette "Wings tour". Jag älskar det här albumet och konceptet att bandmedlemmarna fick varsin låt som de sjög/rappade själva och de 8 låtarna bildade sedan en saga som heter wings story (som finns på Youtube)

Betyg:

Matilda, 14

Roxette
A collection of Roxette hits - their 20 greatest songs!

Roxette var en svensk popduo som bildades 1986 och bestod av Marie Fredriksson och Per Gessle. A collection of Roxette hits - their 20 greatest songs! är ett album som gavs ut 2006. Det gavs ut i samband med att Roxette firade sitt 20-årsjubileum. På skivan finns många hitlåtar till exempel The look, It must have been love och Listen to your heart. Mina favoriter är Joyride, The look, How do you do! och Milk and toast and honey. Men alla är bra. Jag rekommenderar verkligen detta album! Det är jättebra!

Betyg:

Roxette-fan, 11

AC/DC
Back in Black

Back in Black är ett studioalbum av hårdrocksgruppen AC/DC. Det gavs ut 1980 och är deras mest sålda album. Jag tycker att låtar som Back in Black är bland de bästa och kanske ochså You shock me all night long detta är ett tips.

Betyg:

Bl, 8

JPEGMAFIA
Veteran

JPEGMAFIA är en konstig rappare som gör konstig musik men på ett bra sätt. På hans nya skiva Veteran utforskar han många olika blandningar av genrer. På låtar som Real Nega hör man det mäktiga skriket av Ol Dirty Bastard (rest in peace) som sedan kompletteras med trummor som kan liknas vid en tribal uppoffring. Sen kommer JPEGMAFIA in och levererar intressanta texter som "AR built like Lena Dunham when I shoot, I don't miss". Skivan har många olika intressanta musikaliska val och den håller en engagerad hela vägen igenom. Favorit låtar: Baby I'm Bleeding, I Cannot ******* Wait Until Morrissey Dies.

Betyg:

samuel, 14

Veronica Maggio
Vi mot världen

Denna låten är såå bra tycker jag! Man får så mycket energi och Veronica har sjunger så bra över huvudtaget. Ni måste lyssna på hennes låtar som Den första är alltid gratis, Snälla bli min, Välkommen in.

Betyg:

Gbg forever!!!, 10 år

Sigrid Bernson
Patrick Swayze

Den gör mig glad och när jag är ledsen. Jag anser att alla ska lyssna på den. För att den är faktist inte så lugn och och jag gillar inte så många lungan låtar men jag vet inte vad ni tycker!!

Betyg:

Yasmine, 10

Declan Mckenna
What Do You Think About the Car?

Även fast Declan Mckenna är väldigt ung bär hans låtar mycket fina och vitkiga budskap som handlar mycket om politik och mindre om hjärtekross (som de flesta nutida låtar handlar om). Till exempel låten Brazil som har skrev när han var 15 handlar om korruptionen och skandalen som FIFA var inblandad i. Sedan finns också Paracetamol som handlar om transrättigheter och samhällets syn på transpersoner. Det märks tydligt att han lägger ner mycket arbete och själ i sina låtar som ger de en väldigt stor betydelse för många. Hans låtar skiljer sig också i text från de nutida tonårsdramalåtarna på ett härligt och uppfriskande sätt. Musiken är väldigt genomtänkt och ärligt talat helt fantastisk, man blir aldrig trött på att höra den och han har liksom ett eget sound. Han har uttalat sig om att vara inspirerad av Bowie, ABBA med mera och genren han spelar är Indierock.

Betyg:

god bless the weatherman!, 15

Laleh
Bara få va mig själv

Låten är bra och handlar om att ta ansvar, våga göra saker och stå upp för sig själv. Om du tycker att Goliat är bra så kommer du att älska denna låten. Den får en att tänka lite om innan man väljer att vara feg. Ps. Denna låt fick mig att börja dansa och hitta på egna låtar.

Betyg:

Pizza, Pizza, fiskbulle, chwama, 10

Blondie
Doom of disteny

Låten heter Doom of distny. Den är rockpopig och bra. Den handlar om VÄRLDENS alla problem. Det låter kanske tråkigt fast den är spännande. Man kan se vision på you tube och lyssna på Spotify. Den här även rytm så man kan dansa till den och ha uppvärmning och även till dans!

Betyg:

Agnes! Det är jag Bli ca din storasyster som skriver detta! I love BLONDIE!, 10

Fall out boy
Mania

Det här albumet är ren perfektion. Efter att singeln Young and menace släpptes fick den väldigt mycket kritik på gruns av att soundet var så olikt det de innan använt. Men efter att hela albumet släpptes tror jag att de flesta tänkte om, Patricks röst i låtarna Heaven's gate och Church fick nog alla att tappa hakan. Det här albumet förtjänar mycket uppmärksamhet och jag är så glad att vi äntligen får ta del av vad pojkarna skapat.

Betyg:

OMGTHATSOUNDSLIKESOUL, 13

Red velvet
Russian Roulette

Russian Roulette släpptes 7 September 2016. Det är Red velvet’s tredje släpp efter studioalbumet The red och Ice cream cake. Jag gillar denna låt väldigt mycket *och den sitter fast i mitt huvud hela tiden* Red velvet är en Sydkoreansk tjejgrupp som ingår i genrerna Kpop, electropop och R&B. Gruppen består av de fem medlemmarna Irene, Seulgi, Wendy, Joy och Yeri. (Stagenames då alltså).

Betyg:

Yeri

Ed Sheeran
Divide

Det här är en ganska ny skiva av Ed Sheeran. Han har en fin röst och många bra låtar som ofta handlar om kärlek. Genren är en slags akustisk lugnare pop. Jag rekommenderar den om man vill bli glad, deppa eller kanske bara lyssna på bra musik.

Betyg:

Hejsan svejsan, 13

Laleh
Goliath

Låten är mäktig och den är enkel att relatera till. Jag tycker att den passar bäst på en skolavslutning eftersom hon till exempel sjunger ”Vi ska bli stora, ja vi ska bli mäktiga” Den passar speciellt om man går ut sista året på sin skola typ som nian.

Betyg:

En som ska göra jorden hel och göra vattnet rent, 13

Marcus & Martinus
Moments

Det här albumet är det bästa jag har hört! M&M är så talangfulla! Den här är helt klart värd en femma! Mina favoriter är Please don't go och Guitar. Men alla låtarna är bäst! Så alla som lyssnar på Twenty One Pilots eller dåliga rappare, stäng av er musik och lyssna på Moments istället!

Betyg:

Solkrem

BLACKPINK gjorde en comeback med deras nya låt As If its you last för inte så länge sedan. Många fans vart lite missnöjda med låten men jag tycker att den är jättebra! Den sätter sig på hjärnan lätt (Speciellt Lisa’s rapp).
Jag rekommenderar denna låt och ger den därför 4 KPW

Betyg:

Pranpriya Manoban

Melanie Martinez
Cry Baby

Den här skivan är sååååå suuuuper bra och jag har lyssnat på den många gånger. Låtarna kan jag rekommendera och min favvo är Mrs Potato Head och den handlar om att man är vacker precis som man är. Så av mig får hela Melanie Martinez fem av fem.

Betyg:

Lumos Martinez, 10

Jacob Sartorius
Hit Me Back feat. Blackbear

Jacob Sartorius, musical.lystjärnan, har släppt ännu en låt och det är den enda jag har hört av honom. Älskar den dock! Inte min stil alls i musik och egentligen tycker jag att den är dålig, men ibland klickar det bara.

Betyg:

uniquorn på mugglis c;

Chase Atlantic
Chase Atlantic

Chase Atlantic har släppt sitt första album som innehåller både många av deras gamla låtar och några nya. Chase Atlantic är ett australiensiskt band med musik som jag tycker är en blandning av typ 5 Seconds Of Summer, The Weeknd och The 1975. Det är stark bas och tunga melodier med synt, saxofon och elgitarr. Ett starkt plus för leadsingerns vackra röst och dialekt.

Betyg:

uniquorn på mugglis c;

Marcus & Martinus
Make You Believe In Love

ASSÅ DET HÄR ÄR VÄRLDENS BÄSTA LÅÅÅÅÅÅT!!! Du måste verkligen höra på den! Det blev min favvolåt så fort jag hörde första tonen! (I och för sig så blir M&Ms nya låtar mina favvos varje gång) men i alla fall så är det det nu, och det kan ingen ändra på!

Betyg:

Världens största M&M:are!!!, 9

Marcus & Martinus
Dance With You

Jag bara ÄLSKAR den här låten!! Marcus och Martinus är så bra tycker jag! Det här är den bästa låten. Jag kan hela texten utantill! Men jag sjunger förstås inte lika bra som dom. Den här låten blir jag glad av. Om jag är ledsen blir jag glad direkt när jag hör den här! Det är bästa låten som finns att dansa till! Och den äger!

Betyg:

MM:aren forever J, 12

BTS
Love Yourself 'Her'

Detta är BTS' nyaste album där The Chainsmokers också har medverkat. Det släpptes 18:e september i år (2017). Skivan består av låtarna Serendipity, DNA, Best Of Me, dimple, Pied Piper, MIC Drop, Go Go och Her. Albumet handlar om processen man går igenom när man blir kär.
Jag tycker att skivan är generellt väldigt bra och låtarna är svängiga, men de flesta låtarna förutom MIC Drop och Serendipity upprepar sig väldigt mycket så man blir lite trött på dem. Fast då kan man ju lyssna på deras äldre låtar för att återhämta sig lite grann.

Betyg:

Oona, 14

Zara Larsson
So Good

So Good är nog det bästa jag hört på länge! I albumet blandas allt från pop, till country, till soulig rnb. Pluspoäng till att hon har med gamla hits i albumet, som Never Forget You och Lush Life. Bästa låtarna enligt mig är What They Say, Ain`t My Fault och Lush Life.

Betyg:

ZARALARSSONISMYQUEEN, 10

Arch Enemy
Will To Power

Det nya albumet från Arch Enemy har äntligen kommit! Ett bra album med fart och även ren sång, alltså inte bara så kallad screaming som det är i de föregående albumen. Är inte proffs på gitarr själv men många bra riffs och solos, inte mycket elektroniska "element" vilket jag är glad för.
Brukar inte lyssna på så många band med kvinnliga sångare, gillar den där mörka rösten mer, men om du som ny lyssnare hör Alissas röst så skulle nog inte första tanken vara att hon är tjej.
Annars jättebra album! Rekommenderar kanske inte till er som inte gillar Metal/ Death Metal, men pröva om ni vill!

Betyg:

metal 4 lif3, 16

Icona pop
Girls Girls

Låten Girls Girls är en bra låt med mycket girlpower i. Och det är den första singeln på kommande album. Det är en superbra låt att dansa till, till exempel på morgonen när man vill vakna till liv, eller en fredagkväll när man står i köket och bakar pizza. Låten Girls Girls passar även super-duper-bra till födelsedagskalas, poolpartyn och discon.
Det är verkligen värt att lyssna på denna låt/albumet.
Ps. Jag vill egentligen sätta 1000 KPW i betyg men det går ju inte, så jag sätter 5.

Betyg:

Moa Stålfors Carlaby, 11

BTS
Blood Sweat & Tears

Den här låten kom ut 2016 vilket dessutom spelades på Musikhjälpen! Den är jättebra, tro mig! Jag har lyssnat på den så många gånger att jag även kan alla ljudeffekter i bakgrunden. Den här sortens musik är i för sig lita annorlunda dock. Den här musikstilen kallas för K-Pop. Dom sjunger på Koreanska men blandar också in några engelska ord eller meningar då och då. Mitt tips är att kolla på musikvideon för att se en mer klar och tydlig inflytande på själva låten och bandet för att hänga med i handlingen bättre! Men kom ihåg att deras låtar och MV´s är väldigt annorlunda till skillnad från den musik som är trendig idag. Jag har varit en ARMY (deras fans namn i våran fandom som vi själva faktiskt kom på) sen 2015 när jag kollade på deras musikvideo "DOPE" vilket är den musikvideon av dom som har flest visningar. Jag skulle kunna tro att ni flesta som ej känner till den koreanska kulturen med mera kommer bli förälskad i Jungkook aka Kookie eller V aka Tae.
Betyg:

Kim Taehyung och Min Yoongi är bae!! >_ , 14

Louis Fonsi
Despacito

Den här låten är en glad och fartfylld! Jag tyckte den var konstig när jag hörde den men när jag började lyssna några gången så tyckte den var jätte bra! Jag rekommenderar den här låten jättemycket!

Betyg:

Hanna, 9

Marcus & Martinus
First kiss

Jag älskar Marcus & Martinus mer än allt annat i hela världen! Deras låt First Kiss är så bra, jag kan till och med den utantill! Fast... Jag är INTE bättre än dom på att sjunga!!! De har så bra röst och jag älskar låten! Den är lugn, men ändå så sjukt bra! Och namnet på låten passar min situation, min första kyss ska bli med Marcus eller Martinus (spelar ingen roll).

Betyg:

Once MMer, always MMe

Marcus & Martinus
First kiss

En låt om första kyssen, älskar den! Den har en text av världsklass och efter att man har hört den någon gång så kan man redan hela! Jag rekomenderar att ni ska lyssna på den!!!

Betyg:

Marcus Ananas, 12

FO & O
Build a girl

”Build a girl" är en jättebra låt. Det är den bästa låten jag har lyssnat på. Det är världens bästa låt enligt mig. När jag lyssnar på den känner jag mig bra och blir jätteglad. Jag rekommenderar er att lyssna på den.

Betyg:

The foer, 7

Motionless In White
Graveyard Shift

Jag säger det direkt; den här skivan är totalt fucking amazing. Efter att Joshua Balz har valt att lämna bandet så släppte de den här skivan den femte Maj i år. Nästan varenda låt på skivan har ett nytt läte, men några personliga favoriter skulle vara Rats, Necessary Evil och Not My Type: Dead As Fuck. Vissa av låtarna har ett lite mer industriellt läte (delvis mina favoriter), men de som låter lite mer Electro och som den Metalcore de är kända för är också jävligt bra. De svär jävligt mycket i skivan, men om man lyssnar på Metalcore och Industrial får vara beredda på det. I vilket fall tycker jag att det är deras bästa skiva hittills, och jag tycker synd om mig själv att jag är för ung för att se dem när de var i Danmark för några veckor sedan. I vilket fall är det en totalt perfekt skiva som jag föreslår till alla som gillar band som Bring Me The Horizon, Pierce The Veil och, självklart, Motionless In White

Betyg:

Motionless In White Are The Effing Bes, 12

Marcus & Martinus
Together

Togheter är världens bästa skiva enligt mig. Den är bra, den har allting. Jag mår jättebra när jag lyssnar på den skivan. Jag rekommenderar den skivan till er alla. M & M är jättebra, jag älskar dem.

Betyg:

MM-fan, 9

All Time Low
Last Young Renegade

Last young renegade är det kända Alternativa bandet All Time Low som innan är kända för låtar som Dear Maria count me in. Last young renegade är deras senaste album och det är deras bästa hitills Last young renegade handlar om tonårs relationer och annat bästa låten på albumet är Dark Side Of Your Room.

Betyg:

Gaara, 14

Halsey
Hopeless Fountain Kingdom

Hopeless Fountain Kingdom är Halseys andra album och handlar om hur hon tog sig ur ett förtryckande förhållande. Halsey har byggt upp en fantasiplats - "The Kingdom" - kring detta, som innehåller många referenser till det tidigare albumet Badlands och hennes debut-EP Room 93. Låtarna är välgjorda och passar ihop, både i musiken och texten. Vissa låtar känns aningen poppiga och mainstream när man börjar lyssna, men de växer allt mer och Halseys ärlighet när hon sjunger glänser alltid igenom och ger allt en slags magisk trovärdighet, som får insidan att bubbla.

Betyg:

Lisa, 13

IJusWantToBeCool
Sparka på bollen

Det är en bra låt och först är det Emil och Victor som sjunger trött typ. Sen kommer Joel med en massa andra som sjunger starkt. En bra låt helt enkelt! Rekommenderas.
Betyg:

IJUSTWANTTOBECOOLARE FAN/10

Melanie martinez
Cry baby (deluxe)

Cry baby (deluxe) är ett album med Melanie martinez, det är 16 låtar med och dom bästa (enligt mig) Mad hatter, Mrs potato head och Pacify her. Cry baby är ett album där melanie är en bäbis typ, kolla videorna!

Betyg:

Maja lodwik, 11


Hov1

Hov1

I KP 9 var det en tjej som skrev om Hov1. För er som har missat så är det en grupp som det har gått väldigt bra för. Dom skriver hiphop om bland annat kärlek och vänskap. Men till skillnad från Alva så tycker jag dom är väldigt bra eftersom att jag tror många kan känna igen sig i låtarna till exempel jag. Därför rekommenderar jag dom till er som inte har lyssnat en!

Betyg:

bästa, 12

Manfred
Jackson

Jackson är en väldigt poppig och härlig sommarlåt. Efter att man har lyssnat bara några gånger så kan man nästan hela låten. Det dåliga är dock att Manfred (no hate) kan bli bättre på att sjunga.

Betyg:

Sofia

Alessia cara
Moana

Låten är bra, livlig och håller sig lät kvar i hjärnan. Den är lätt att sjunga med i.
Låten passar dom lite yngre bäst men funkar bra för dom lite äldre också.
Den funkar jättebra på engelska men inte lika bra på svenska.
Låten kan bli lite enformig efter ett tag och får därför 4 KPW

Betyg:

Enhörningen, 10

Panic! At The Disco
Death Of A Bachelor

Detta album är ett rent mästerverk! Sångaren Brendon Urie som är den enda medlemmen kvar i bandet har skrivit, komponerat och framfört albumet nästan helt själv. Han spelade trummorna, gitarren, basen och sjöng för hela albumet. Man kan verkligen höra att han har lagt ner väldigt mycket tid på detta album och det är väldigt bra. Jag har svårt att välja favorit låt men jag tror att det blir mellan DTMWAGT, Emperor's new clothes och Death Of a Bachelor.

Betyg:

Brallon 4 lyfe!!1!1!!!

The Velvet Underground
The Velvet Underground & Nico

Med en av de mest revolutionerande rockskivorna i världshistorien, briljerar Andy Warhols The Velvet Underground med catchiga men samtidigt djupt deprimerande rocklåtar. Med teman som heroin och grov BDSM skapas nästan improviserade riff och melodier. En sann klassiker. Bästa spåren: Sunday Morning, I'm Waiting for the Man,Venus In Furs.

Betyg:

Johannes Hörnsten, 12

Bon Iver

Bon Iver, Bon Iver
Bon Iver, Bon Iver är ett rent mästerverk. Inte bara från ett instrumentalt perspektiv, men en övergripande atmosfär som skapas kring den gudomliga falsetten som sångaren Justin Vernon yttrar. Detta är en modern klassiker, och med låtar som Holocene, Beth/Rest och Perth har Bon Iver skapat ett starkt fäste kring indie-folk genren. Min personliga favoritskiva någonsin.

Betyg:

Johannes Hörnsten, 12

BTS
Wings

Wings är ett jättebra album av BTS som kom ut 2016. Den bästa låten i Wings enligt mig är Bloom, sweat and tears. Inte nog med att de sjunger bra dansar de också väldigt bra! Ni måste kolla på dope dansen på Youtube! Bts är ett kpop band (koreanskt popband) så de sjunger för det mesta på koreanska, men även lite på engelska. De har en bra blandning mellan rap och sång som jag älskar! Deras nya album You never walk Alien är också bra, speciellt spring day! Jag lyssnar nästan inte på någon annan än de nu! De e absolut bäst! Forever Army.

Betyg:

Absolut army och kpop fan

BTS
Wings

Wings är en av BTS bästa skivor och har väldigt bra låtar. Dem är både sorgliga, roliga, långsamma och fartfyllda.
Perfekt för alla! Den släpptes i Oktober 2016.
Mina favorit låtar är: 21ST CENTURY GIRLS (21세기 소녀), Blood, Sweat and Tears, BTS Cypher 4, Reflection, Awake och Mama.
Genre: K-Pop

Betyg:

Smh, 12

Tori Kelly
Colors of the wind- från Pocahontas

Tori Kellys röst passar perfekt med den här låten. Texten handlar om något väldigt bra, att man ska ta hand om naturen. Jag kan verkligen rekommendera den här låten! Den är såååå bra! Man får liksom bra feelings när man lyssnar på den och sen känner man sig glad rätt länge. Och jag älskar melodin. Låten är ganska lugn på vissa ställen men ändå kraftfull på andra vilket gör den helt perfekt. Tipsa alla dina vänner om den här låten när du själv har lyssnat på den, den är så asgrym så ingen får missa den!

Betyg:

Den tolvåriga tjejen som älskar djur och natur

Joakim Lundell
All I need

Låten är väldigt nytänkande och den har ett bra drop. Låten är inspirerad av den musik Alan Walker gör. Det Joakim har lyckats med i låten är att man inte glömmer den. Låten fastnar lätt i huvudet. En toppenbra låt, rekommenderas starkt!

Betyg:

Ellen, 13

Jag tycker att alla låtarna i skivan är bra! Miriam Bryant har varit med i Så mycket bättre och efter det så blev hon jätte känd i Sverige!! Miriam Bryant kommer ifrån Göteborg vilket jag också gör. De flesta låtarna i skivan är ganska popiga som Easy Street eller Push Play. Men det fins också några låtar som är lugna. Hon har ett väldigt tryck i sin röst. Låten Raised in rain handlar om hur mycket livet kan suga ibland säger hon i så mycket bättre. När jag lyssnar på hennes låtar så vill jag bara sjunga och dansa med.

Betyg:

I Love Miriam Bryant, 9

Beth Crowley
Gone

Beth skriver och gör låten helt själv. Den är inspirerad av Hungergames-böckerna.
Låten är toppenbra! Älskar hur hon får in känslorna av Hungerspelen och massa moment.
Den är quite lugna men har volym i sig vilket jag älskar.

Betyg:

Will, Distrikt 12

Wheatus
Wheatus
Den här skivan kom år 2000. Det är Wheatus första album. Skivan innehåller låten Teenage Dirtbag som snabbt klättrade upp på topplistorna. Jag tycker att skivan är väldigt bra! Låtarna är ungefär mellan 2-4 minuter långa. Om ni gillar pop-punk, lyssna på denna skiva!

Betyg:

Blink-182, 11

Pentatonix
A Pentatonix Christmas

Jag tycker att det här albumet är ett av det bästa bandet har gjort. Pentatonix gör bara a capella musik vilket är ganska svårt att göra. Men de har verkligen lyckats. En av deras covers på albumet, Hallelujah är en av de mest spelade låtarna av dem och har varit med på vissa topplistor. Det här albumet är genialiskt!

Betyg:

Kycklingpotatis, 12

John Legend
Darkness and light

Låtarna i John Legends senaste album är varierade och av olika karaktär. Flera är ballader, vissa lugna och andra mer kraftfulla, medan andra låtar är mer funkiga, som till exempel Penthouse Floor. Låtarna har olika musikaliska inslag och flera gästartister medverkar på albumet, vilket gör att varje låt känns väldigt genomtänkt och att albumet är varierat. Även om många låtar har ungefär samma stil så tröttnar man inte. Jag tycker att albumet har en härlig känsla som förstärks av att John Legend har en så fantastisk och kraftfull sångröst.
Betyg:

Emma, 14

Sia
This Is Acting

Sia är en väldigt bra artist och det här är en skiva med bara låtar som Katy Perry, Shakira, Beyoncé och Rihanna har dissat. Rekommenderar detta album för att hon sjunger fint!

Betyg:

Siiiia 4 Life, 9

Starley
Call on me

Låten ät bra och poppig, mycket ljudeffekter. Hon har fin röst man förstår hur hon säger ;)

Betyg:

Marcus & Martinus
Together

Jag tycker om denna skivan. Det är bra låtar och man förstår texten bra fast att det är på engelska. På vissa låtar så är det kanske lite mycket ljud men det blir ändå bra.

Betyg:

Tuwa/mm'er, 12

Marcus & Martinus
Together

Låten Together är så himla bra! Den handlar om att de är glada och lyckliga med deras fans och att de inte skulle bli så kända utan deras fans! Låten är typ som ett tack till deras fans.

Betyg:

MM fan, 12

Marcus & Martinus
Thogether

Thogether är en låt som handlar om Marcus och Martinus och deras fans, om att dom inte skulle varit så kända som dom är idag utan sina fans. Och dom är väldigt tacksamma
Betyg:

MMER 4 life, 12

Grayson Matthews
Full out

Väldigt peppade låtar svåra att lyssna på när man inte gör någonting.
Super bra att dansa till.
Betyg:

Musikern BEZZ , 9

Sleeping With Sirens
Madness

Låtarna på den här skivan har en djupare mening än vad man tror. Kellin Quinn's ljusa röst är perfekt mot den "alternative rock" som den är!
Om man gillar Pierce The Veil, Black Veil Brides eller Bring Me The Horizon, kommer man nog älska det här albumet!
Genre: Pop Rock, Post-Hardcore, Alternative Rock, "Emo"
Betyg:

Kitten Lester , 11

Coldplay
Fix you

Den här låten är kanske inte den bästa men den är ändå jättebra! Vi sjöng den i luciatåget och det gick bra. Den är för de som gillar lite lugna låtar men ändå starka! Den här låten har en viktig betydelse om man förstår vad de sjunger! Betyg,3-4 det var svårt fast mer fyra en tre.

Betyg:

Fix You

Twenty One Pilots
Vessel

Detta är absolut mitt favorit album! Twenty One Pilots har en rappig, high-tech poppig stil. Mina favoriter på albumet är nog Ode To Sleep och Fake You Out. Jag har gillat Twenty One Pilots ett tag och har lyssnat på alla deras album(inklusive 'Regional at the best' som inte finns på Spotify) och tycker de är väldigt bra. Jag rekommenderar Vessel, och alla andra album, till de som har en rappig och lite poppig musiksmak och vill lyssna på något lite annorlunda.

Betyg:

|-/, 9

Ariana Grande
Dangerouse Woman

Ariana Grandes skiva "Dangerouse Woman" är en av mina favoritskivor! Den har många poppiga låtar men också långsamma och känsliga låtar. Skivan är hennes personligaste skiva och jag älskar den!

Betyg:

#ArianatorNr1, 12

Julie Bergan
Arigato

Arigato är en skitbra låt med känslor och roliga rörelser! Själv kan jag rörelser till hela låten men ja vad ska man säga den är perfekt för mig och tror att den är det för ER också! Första gången jag hörde den skrek jag "WAAAAWW!" "GUD DET VAR INTE EN DÅLIG LÅT INTE!" Ja som ni hörde då har jag gillat låten ganska länge och jag har gillat den i 2-3 år! Tipsar om låten här!

Betyg:

Musik älskaren som tipsar!,13

Timbuktu
Resten av ditt liv

Låtens namn: Resten av ditt liv.
Känsla?: Power och Arg.
Bra för att: Om man är arg på nån kan man lyssna på låten och bli peppad!
Vet inte om jag ska sätta Världs klass eftersom den är på svenska.

Betyg:

Muffi-unicorn-grisen, 10

Laleh
Kristaler

Jag tipsar Laleh för att hon sjunger låtar om känslor och man förstår verkligen hur hon kände sig när hon skrev låten. Jag gillar låtarna Goliat och Bara få va mig själv och många fler! Testa och lyssna på laleh hon är bäst!! Laleh är svensk. Är väldigt känd!

Betyg:

Edit, snart 9

Marcus & Martinus
Togehter

Jag älskar deras musik. Låten Together handlar om deras fans och att de inte skulle kunna vara så kända utan dem.

Betyg:

MM lover, 12

Kanye West
The life of Pablo

Jag har recenserat THE LIFE OF PABLO av Kanye West. Jag gillar den här skivan för jag gillar rap och lite allt möjligt. jag tycker Kanye West är en duktig rappare/artist för att han gör ofta samarbeten med andra artister (och är duktig på att rappa). Jag rekommenderar Kanye West till folk som gillar rap. På den här skivan finns lite all möjlig musik.

Betyg:

Lina Näsholm, 10

Chopy Fetah
Baran

Chopy är en kurdisk artist som sjunger både soranî (en kurdisk dialekt) och engelska. Det här albumet heter Baran, kurdiska för regn. Låten Baran är den bästa, men Awir Dere är också bra. Den har en poppig feeling, men med en lugn grund. Kurdiska är ett fint språk som verkligen passar Chopy.

Betyg:

Baran, baran, 9

Twenty one Pilots
Heathens

Jag vill rekommendera Heathens av Twenty one Pilots. Den är superbra och har en liten snabb rapp i sig! Jag lyssnar på den nästan hela tiden, och jag kan inte få nog av den! Det dåliga med den är att... Jag vet inte! Jag tycker den är bra på alla sätt!

Betyg:

Jag heter Engla :D, 11

Kitok
Kitok

Kitok är en superbra skiva. Han sjunger om sitt liv och hur han blev retad som liten men hur han reser sig igen starkare en någonsin. Många känslor kommer fram och man kan lätt känna igen sig.

Betyg:

Kitok älskaren, 10

Dolly style
Unicorns and ice cream

Det är en jätte bra låt som jag rekommenderar grymt mycket. Det är Dolly styles bästa låt enligt mig.

Betyg:

En extrem dolly från och med nu tack KP, 11

Zara Larsson

Aint my fault

Riktigt bra låt! Den ger en positiv känsla, och går så bra att dansa till. Det bästa med Zara är nog att hon sjunger många olika musikstilar! Det här var en mix av alla de! Texten är lätt att lära sig, men inte av att lyssna, av att läsa den. Så mitt tips: Lyssna på Zara!

Betyg:

Feministiska Avi, 9

Zara Larsson
Aint my fault

Den var väldigt RnB aktig. Zara Larsson är en av mina favoriter men jag haj aldrig hört henne sjunga RnB. Låten är väldigt bra enligt mig alltså.

Betyg:

Hoppas jag kommer med

Zara Larsson
Aint my fault

Låten är verkligen Zaras! Den innehåller både delar som påminner om Uncover, och vissa och Lush life/ i'll never forget you. Den är skön när den fastnar i huvet, och har en nice feeling. I love this song!

Betyg:

En feministisk tjej på 9 år som älskar Zara

Pink Floyd
The Wall

The Wall är ett av de främsta albumen inom progressiv rock och handlar om basisten och låtskrivaren i bandet, Roger Waters, uppväxt och hur den så kallade muren är en mental föreställning av allt negativt i samhället och hur poängen med det hela är att lyckas riva den här muren och göra samhället till en bättre plats. Waters levde som barn under stränga förhållanden och skolan på hans tid var väldigt strikt och absurd vilket framhävs i låten Another Brick In The Wall, Pt. 2. Många låtar handlar även om hans pappa som stupade i kriget när han var liten, ett ämne som många av deras låtar härstammar från. Progressiv rock kan vara ganska svårlyssnat för det ovana örat men när man väl satt sig in i det så inser man vilka mästerverk det här och alla andra Pink Floyd-album faktiskt är.

Betyg:

Elin Branting, 13

Melanie Martinez
Carousel

Omg! Melanie Martinez är asgrym! Jag älskar alla hennes låtar, men speciellt Carousel. Jag rekommenderar verkligen den här låten. Om du inte har lyssnat på Melanie förut så borde du göra det!

Betyg:

The Martinez fan, 11

Blink-182
California

Denna skiva kom ut 2016, det är den första skivan med Matt Skiba på sång och gitarr då Tom DeLonge slutade i bandet 2015. Skivan har 16 låtar. Låtarna är mellan 15 sekunder och 4 minuter långa. Det finns både lugna och snabba låtar på skivan. Skivan börjar med låten Cynical som är en snabb punklåt.
De bästa låtarna på skivan är Cynical, Brohemian Rhapsody och Kings of the Weekend.

Betyg:

Travis Barrker <3, 11

My Chemical Romance
Three cheers for sweet revange

Det här är My Chemical romance andra album. När jag första gången lyssnade på dom här låtarna sa tänkte jag att jag aldrig skulle lyssna på dom igen. Men efter ett tag lyssnade jag pa I'm not okay och sa började jag oversätta texten och kände verkligen igen mig i allt Gerard Way skrev. Så jag rekomenderar den här till lite äldre fans som söker efter musik med en mening i sig.

Betyg:

Looong agooo…, 14

Melanie Martinez
Cry baby

Melanie's album Cry baby innehåller 13 låtar. Albumet släpptes egentligen Augusti 2015 men har blivit mer och mer populär med tiden. Albumet handlar om karaktären "Cry baby". En fantasiversion av Melanie när hon var liten. De flesta låtarna är om hur stökigt och jobbigt det var och om hur hon hade. Men det finns nån låt som inte direkt stämmer med hennes barndom dock. Låtarna är bra skrivna och texterna är någonting som en del kan relatera till och trösta sig med att de inte är ensamma. Dessutom har Melanie en fantastisk röst.

Betyg:

Madeleine Carlberg

Dolly Style

Rollercoaster: Perfeeeeeeeeeekt! Bästa låten ever! Jättelätt att dansa till! Kan inte sluta lyssna! Streama den på Spotify så att den kommer på topplistan!

Unicorns & Icecream: Bästa! Musikvideon kom ut 3 augusti 2016 och det var nog bästa dagen på året! Sekunden efter att låten släppts så hade det redan kommit positiva inlägg överallt om den! Stark femma!

Cherry Gum: Toppenbra! Musikvideon är ännu bättre! Man kan verkligen dansa till den och hänga med! Stark femma!

Hello hi: Gillar den här låten för att den är precis min smak, budskapet är att alla ska titta upp från sina telefoner och säga hej! Den har också en väldigt cool koreografi och Dolly Style är väldigt bra på att dansa men man kan ändå lära sig dansen! Stark femma!

Upsy Daisy: Finner inga ord för denna fantastiska låt! Den är bara perfekt och jättebra! Lyssnar på den varje dag! Stark femma!

Betyg:

Pandycorn, 10

The Knife
Deep cuts

Deep Cuts är svenska electropop-duon The Knife's andra album. The Knife består av syskonen Olof och Karin Dreijer och gruppen är kända för att flitigt använda sig av vad som brukar kallas "röstförvrängare" i sina låtar, något som tydligt hörs i många utav låtarna på detta album där Karin utan några problem kan byta kön och få allt från en barnslig tjejröst, till något som låter som en gammal gubbe. Ibland är det svårt att höra om det är en kille eller tjej, vilket jag personligen tycker om! Skivan brakar in med första låten Heartbeats som faktiskt är en av gruppens mest spelade låtar. Efter att fartfyllda Girls' Night Out är slut serveras vad jag personligen tycker är en av skivans höjdpunkter, Pass This On, den har ALLT, den e sorglig men samtidigt uppiggande på något sätt. Skivan i helhet har MÅNGA bra låtar som sticker ut, som till exempel You Take My Breath Away, Is It Medicine och Got 2 Let U, men också några låtar som tar några lyssningar att förstå och kunna uppskatta och gilla, men alla de bra låtarna är så bra att de gör att man glömmer de gånger som skivan dippar. The Knife är inte som andra grupper och det måste man förstå innan man lyssnar på deras låtar, men när man börjat lyssna kan man inte sluta! De finns alltid en mening i deras låtar, detta märks i You Take My Breath Away och Pass This On, de är svängiga och fyllda med poppigt discoljus feeling, men texterna är på något sätt sorgliga och rörande. Mycket på skivan doftar även av 80-talet fast samtidigt känns det så nytt! Detta är minst sagt en skiva värd att lyssna på! Kolla även in The Knifes andra skivor! Skivans höjdpunkter: Pass This On, Heartbeats, you Take My Breath Away och Got 2 Let U.

Betyg:

denlillaLPskivan, 15

BTS
Skool luv affair

WOW WOW WOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BTS är ett KPOP band (vilket står för koreanskt pop). Det här bandet är FANTASTISKT!!! Detta album är några av deras bästa album dom någonsin har gjort! Om ni gillar fartfyllda låtar eller låtar som man kan dansa till, då är detta ett album/band för dig! Mina favoritlåtar från detta album är Boy In Luv och Tomorrow. Så vad väntar du på? Ta fram hörlurarna och gå till Spotify/Youtube och börja lyssna!

Betyg:

ARMYFOREVER<3

Shakira
Hips don´t lie

Super bra låt!! jag älskar den här musikstilen och magdansen i videon, varje gång jag hör den här låten vill jag bara dansa. Shakira är en fantastisk dansare och sångerska lyssna på låten. FANTASTISK! Jag lyssnar på låten nu när jag skriver det här ;)

Betyg:

maggdans+shakira=jag älskar, 11

LABYRINT ft Dani M
Välkommen hem

Det är som en hyllning till Uppsala. Jag har aldrig varit i Uppsala men det här är en av mina favoritlåtar. JACCO sjunger som en gud (som vanligt) och gör låten till något grymt. Bra melodi och trallvänlig låt. Bara JACCO skulle sjunga mer skulle den vara helt perfekt.

Betyg:

galatasary

Marcus & Martinus
Girls

Låten är väldigt popaktig och man blir glad av att höra den. Jag rekommenderar den till dom som inte hört låten förut. Jag kan nästan lova att ni kommer fastna för låten direkt!

Betyg:

M&M älskaren, 10

5 Seconds Of Summer
Girls Talk Boys

Den 15 juli släppte 5SOS en låt som är med i filmen Ghostbusters 3. När jag såg filmen blev jag lite besviken för den var inte med mycket alls, men jag spelade den på repeat hemma istället. Den är jättebra och är inte för livlig, men inte för lugn heller. Jag rekommenderar den verkligen för de som gillar 5SOS eller Pop/Punk musik!

Betyg:

AshtonIsBae, 12

Daft punk
Harder better faster stronger

En väldigt bra och fartfylld robotdanslåt som man bara vill dansa till. Låten är ganska gammal så den är inte så känd men grymt bra!

Betyg:

Loooveee uuu!, 10

Miriam Bryant
Black car

Den unga artisten Miriam bryant har kommit med en singel. Den handlar om sin pojkvän som hon träffade på dansgolvet. Personligen älskar jag Miriam Bryant och det här var verkligen en fullträff! Den var jättebra och lite lugn. Bra för Miriam-älskare!!

Betyg:

ChocoPika, 10

Toby Fox
Undertale OST (Original Soundtrack)

Undertales spelmusik är ett av de bästa genom tiderna! Musiken har bra variation och instrument och något för alla! Den finns tillgänglig gratis på Soundcloud.

Betyg:

Slom the Prosecutor, 15

Marcus & Martinus
Marcus & martinus fan special

Om du är ett stort fan av Marcus & Martinus är denna något för dig. De har sparat alla M&M låtar från den första till Elektrisk. Lite dåligt är att inte Girls och Heartbeat och I dont Wanna fall in Love är med, men annars super.

Betyg: 1

Julia, 11

BTS (Bangtan Boys)
The most beautiful moment in life, Pt. 1

Jag vill bara säga att ni borde ta er en titt på det här bandet om ni vill lyssna på något bra. Det här albumet är ett av deras bästa album enligt mig. Ni borde särskilt lyssna på låten Dope. Det var allt för mig.

Betyg:

BTSFörmodligenStörstaFan, 13

Marcus och Martinus
Hei

Marcus och Martinus är två tvillingar som skapar popmusik. Dem kommer från Norge och vann MGPjr (norska lilla melodifestivalen) 2012 med låten To dråpper vann (två dråppar vatten).
Marcus och Martinus är världens sötaste enäggstvillingar och dem är kända i hela norden. Jag älskar Marcus och Martinus och deras musik.

Betyg:

MMere Sverige, 13

Frank Sinatra
Ultimate Sinatra

För att fira "ol blue eyes" 100 års dag som var i december släpptes det en platta som inehåller en stor variation med hans gamla gobitar. Många klassiker finns här som My Way och Fly me to the moon. En bra platta att börja med ifall man är ny till den musikaliska Legenden Sinatra. Nu med den perfekta kombinationen låtar får man fram precis vad Sinatra går för. Hans röst har en känsla som inte kan bli toppad av någon och odödlig stil. Personliga favoritlåtar på plattan är One for My baby och New York New York.

Betyg:

Musikgrabben, 17

Twenty One Pilots
Regional at best

Detta album är kanske inte det man visar någon som är ny till bandet, men det är nog det bästa albumet av Twenty one pilots enligt många äldre fans. En av anledningarna till det är att de blandar många olika genrer och skriver djupa, relaterbara texter. Mina favoriter på albumet är nog Kitchen sink, Lovely och Clear.

Betyg:

Tøp trash #1, 13

Marcus & Martinus
I don`t wanna fall in love

Jag älskar den här låten för att när jag var på Liseberg så sjöng dom den här låten och när Martinus sjöng "But i`m feeling safe her with you" så kollade Marcus på mig sen peka han på mig sen på sig själv! Det var den bästa dagen i mitt liv! Sen så älskar jag alla deras låtar men speciellt den här eftersom han pekade på mig då.

Betyg:

Jentan Til Marcus Ananas, 12

Hamilton original cast Hamilton
Hamilton Cast Recording

Hamilton är en musikal som det pratas galet mycket om i USA just nu. Det är en musikal om skaparen av USAs riksbank Alexander Hamilton och hur USA grundades. Den har dock en liten twist: Hela musikalen är mycket hip-hop istället för långsamma opera låtar som många andra musikaler har. Musikalen skapades av Lin-Manuel Miranda och komposteras av Alex Lackamore.
Hamilton Cast Recording är vad det låter som, alla låtar från musikalen samlade i en skiva. Hela albumet är runt 3 timmar långt och är fantastiskt att lyssna på långa resor.

Betyg:

Al-ex-an-d-er we are..., 11

BTS (Bangtan Boys)
The Most Beautiful Moment In My Life: Young Forever

Nu ska jag tipsa om ett SKIT bra band!!! Bandet heter BTS och är en Sydkoreanskt hiphopgrupp. Bandet består av: V, Jimin, Suga, Jungkook, Rap Monster, Jin och J-Hope. Först och främst. Bandet bildades 2013 med deras första album "2 Cool 4 Skool". Men albumet som jag tänkte berätta om är deras album från 2 Maj 2016 vid namn "The Most Beautiful Moment In My Life: Young Forever". Albumet har 23 låtar. Mina personliga favorit låtar är (såklart) DOPE vilket också är en av dom mest kända låtarna dom har gjort och I Need U. Självklart var resten av låtarna också helt fantastiska men detta var mina favoriter från albumet. Det som jag gillar bäst med detta album är att det är både lugna och fartfyllda låtar. BTS är inte bara grymma på att sjunga dom är också SKIT BRA på att dansa! Det märker man verkligen i musikvideon DOPE. Dom sjunger på lite olika språk i deras låtar. Engelska är något dom alla kan och som dom sjunger i alla deras låtar men några av dom brukar sjunga japanska också (dom som kan det iallafall). Men det är det som sagt bara några i bandet som kan. Deras klädstil är också skit cool (enligt mig). Dessutom har dom kommit varandra så nära att dom nästan är som bröder. Lite som One Direction typ:) Jag tycker verkligen ni ska lyssna på det här bandet. Ni kan i alla fall ge dom en chans:) Mitt betyg blir helt klart 5 KPW såklart för att dom helt enkelt är BÄST<3<3<3

Betyg:

Jungkook<3, 13

Unicorns & Ice cream
Dolly Style

Man blir jätte glad när man hör den. Och jag älskar Dolly Style. Jag tycker den är så fartfylld och glad och jag bara älskar den, den är så himla bra.

Betyg:

En äkta dolly

Fall Out Boy
American Beauty/American Psycho

Fall Out Boy är ett rock/pop band som på den här skivan nog är mest kända för låten Immortals som var med i Disneys film Big Hero 6.
De har många bra låtar som man bara vill börja dansa till som till exempel Novocaine, Irresistible, Uma Thurman och Fourth Of July.
Den mest "lugna" låten är nog The Kids Aren't Alright. Men en lite mer "deppig" är nog Jet Pack Blues.
Men de är verkligen ett jättebra band så testa och lyssna!

Betyg:

5sauceLover, 12

The fooo conspiracy
Off the grid

Den här skivan var 100% bra. Alla låtarna var bra utom Volcano den var 50% bra men den var ändå super. Jag säger lyssna på den. Jag rekommenderar den för 8-14 åringar för det är bara låtar på engelska, men den var ändå bra.

Betyg:

The fooo lover, 8

Black sabbath
Paranoid

Av bandet Black sabbath som är mest kända för låtar som paranoid war pigs m.m skivan är en av de bästa album dem har gjort Black sabbath är även dem som enligt många är dem som skapade Heavy metal. Låtarna låter jättebra och det var riktigt perfekta låtar om man räknar med melodier instrument sången och så alla artister så klart!

Betyg:

Adrian, 12

Dolly Style
Unicorn and icecream

Bra!!! Man blir väldigt glad när man hör låten! Man kan nästan inte sitta still när man hör den! VÄLDIGT BRA LÅT!

Betyg:

Dolly Style Fanet, 10

Frans
Yung Like Us

Denna låt är så bra! Alla som inte har hört den måste gå in och lyssna nuuuuuu!

Betyg: 4

Frans-älskaren som gillar godis!, 10

Megadeth
Rust in peace

En av de bästa skivorna jag har hört! Asgrymma gittarsolon och texter!
Bästa låten på skivan är Tornado of souls den är riktigt bra tips till alla som gillar hårdrock!

Betyg:

Adrian

Zara Larsson
1

Jag lyssnade på Uncover. Den var toppen. Jag tyckte den var bra för att den är inte så stressande. Det jag tyckte var mindre bra var att var kanske lite för långsam. Lyssna gärna på den.

Betyg:

Selma, 10

5 seconds of summer
Sounds good feels good

5 seconds of summer är ett punk/ rock band, som är mest kända för låten She looks so perfect. Med deras nya album Sounds good feels good finns flera bra låtar, mina favoriter är Permanent vication, Waste the night, Vapor och Castaway. Permanent vication är en glad låt, som är bra om du bara vill dansa loss.
Waste the night, Vapor och Castaway, är typiska heartbreak låtar, med väldigt bra text, och jag har gråtit många gånger till dom.
Det som jag tycker mest om med deras nya album är killarnas fantastiska röster, som man nästan kan gråta till, Ashtons otroliga trum-skills, Calums, Michael och Lukes otroliga gitarr erfarenheter.
För att sammanfatta deras nya album, är den en mix av glada- dansa-loss-låtar och ledsna-gråt-låtar.

Betyg:

Agnes Holmgren, 12

Jockiboi
Efterbralla

Bästa låten jag har hört på. Den är bäst. Jag är kär i Jockiboi. Han är så snygg.
Nu kommer nått dåligt om låten.
Han sjunger samma sak hela tiden.

Betyg:

Linnea Bråthen, 11

Blink-182
Enema of the State

Om du gillar pop-punk så kommer du att älska denna skiva! Albumet innehåller 12 låtar, både lugna och snabba. Skivan kom 1999, så den är ganska gammal. En låt från skivan som många nog känner igen är All the Small Things. Enema of the State får högsta betyg av mig!

Betyg:

E_blink2005, 11

Näääk
Näääk vem?

Låtarna är väldigt gungiga och har mycket text. Det är ganska mycket Rap och det gillar jag. Som sagt så har låtarna väldigt mycket text vilket gör att man hör låtarnas budskap och vad den vill säga. Näääk är nästan som Ison & Fille. Jeg gillar låtarna men det borde vara lite mer melodi i dom.

Betyg: 4

Den blå apan

Dolly Style
Rollercoaster (Singel)

Låten är väldigt fartfylld och man får mycket energi av den.
I Melodifestivalen 2016 deltog de i deltävling 4, och andra chansen, där de dock förlorade mot Samir & Viktor.
Låten är också bra för den är så himla lätt att dansa till!

Betyg:

Fluffig minigris, 10

Troye Sivan
Blue Neighbourhood (Deluxe)

Nu ska jag tipsa om världens bästa artist som har gjort ett fantastiskt bra album vid namn "Blue Neighbourhood (Deluxe)" Det albumet släpptes den 4 December 2015. Detta album är helt fantastiskt. Hans låtar är över huvud taget fantastiska och Troye själv har en fantastisk sångröst. Det har han haft ända sen han var liten och innan han blev en Youtuber. Mina personliga favoriter är Youth, Wild och Fools. Jag tycker att hans låtar får mig att slappna av och bara ta det lugnt liksom. Jag rekommenderar att lyssna på hans låtar i jobbiga situationer eller när du bara vill ta det lugnt som sagt. Det bästa med hans röst är att den är inte för stark eller för svag. Han håller alltid ett bra tempo och håller alla svåra toner hur enkelt som helst. Han är helt enkelt fantastiskt. En annan sak: Lyssna på Troye nu!!!!!!!!!!!

Betyg:

EdSheeranochTroyeSivanfanet, 13

Marcus och Martinus
Hei

Hej! HEI är den bästa skivan jag har lyssnat på i hela mitt liv och Marcus och Martinus var bara 10 år när de blev artister och nu är de 14 år. De är bara bäst testa lyssna på deras låtar på Spotify eller youtube. Följ dem
på instagram och spotify och prenumera på yotube. Det finns ingen som är bättre än dem. Jag älskar dem!!!

Betyg:

I LOVE MARCUS AND MARTINUS, 11

Galantis
You and I

För er som vill lyssna på något bra och dessutom något med mycket "dunk" i, så tipsar jag att lyssna på "You and I". Den är jätte svängig. Låten får mig att bli glad både för att det handlar om "lycklig kärlek" och för att beatet i låten blir aldrig uttjatat. Det enda som är lite mindre bra är att texten upprepas om och om igen både vid verserna och refrängerna men annars är låten JÄTTE BRA!!! Jag rekommenderar hörlurar. Det blir mer effekt då, särskilt vid beatet:)

Betyg:

JoeSuggfanet, 13

Nirvana
Nevermind

Genré: Grunge, punk
Sångare och gitarr: Kurt Cobain
Bassist: Krist Novoselic
Trummis: Dave Grohl
Nirvanas album Nevermind innehåller bland annat låtarna Smells like teen spirit, Lithium, Drain you, In bloom och Polly. Nirvana är mest kända för deras låt Smells like teen spirit, som ju är med på skivan. Jag tycker att den är jättebra och jag rekomenderar alla denna skiva!

Betyg:

Vendela, 12

Alessia Cara
Know-It-All

Know-It-All är Alessia Caras debutalbum, med singlarna Here och Wild things. Stilen är mest R 'N' B och poppigt, men med några lugnare låtar som Stars. Jag tycker att texterna är fina och tar upp viktiga saker om att vara tonåring. Melodierna är bra varierade och medryckande, och vissa låtar kan man nästan inte låta bli att sjunga med i. Alessias röst är väldigt speciell, och jag älskar att hon vågar vara sig själv, utan en massa smink och fejk. Mina favoriter är Seventeen, Here och I'm yours. Jag rekommenderar starkt denna skiva till alla som gillar poplåtar!

Betyg:

kaningalen personlighetsbytare, 13

LittleMix
DNA

DNA är LittleMixs första skiva. Den innehåller poppiga låtar samt några ballader.
Jag älskar den här skivan, det som jag tycker mest om är att det finns några långsamma låtar och några som är snabba och poppiga.
Min favorit låt på albumet är Madhouse den är lätt att komma ihåg och svängig som hela albumet.

Betyg:

Rock Mixers, 12

Silvana Imam
Naturkraft

Silvana Imam är en litauisk-syrisk rappare som slog igenom 2013 med namnet Silvana Solo. I år vann hon Grammisgalan vilket har gjort henne ännu kändare än förut.
Silvana Imam har nyligen släppt ut sitt mest personliga album, den 25:e Mars kom det efterlängtade albumet Naturkraft ut. Naturkraft är en historia om Silvanas liv i rapp som hon vill förmedla till Sverige.
Låtarna är tunga och texterna har en stor innebörd där bland annat Silvanas mamma och pappa och hennes flickvän Beatrice Eli.

Betyg:

Algot

Måns Zelmerlöv
Kära vinter

Jag hörde den i julas, och föll för den direkt! Måns släppte skivan innan han blev känd för Heroes. Det är en julskiva, med lite sorgliga låtar. Jättebra!

Betyg:

Måns är bra!

Madonna
Hard candy

Kanske ingen nyhet, men Madonnas skiva Hard candy är superbra! Ganska vilda låtar, alla på engelska. Hon har verkligen lyckats tycker jag!

Betyg:

Madonna äger!

Grimes
Art Angels

Art Angels' är det fjärde albumet av Claire Boucher, mer känd under hennes artistnamn Grimes. Under detta album har hon verkligen visat en annan sida av hennes musikskapande än tidigare. Hon har tydligt gått över från mer elektronisk musik till ren pop musik. Min första reaktion när jag lyssnade på Art Angels som ett Grimes-fan sedan tidigare var jag lite besviken över förändringen. Men efter att ha lyssnat igenom albumet ett par gånger så ser man ändå hur de djupa budskapen ligger kvar och jag har lärt mig att helt uppskatta hela albumet. Alla låtar är olika då Grimes gillar att experimentera och därför varierar låtar på ett spännande sätt. Jag rekommenderar starkt det här albumet till alla som gillar energirik pop och glada syntar.

Betyg:

Courtney, 14

Alan Walker
Faded

Alan Walker släppte sin nya låt Faded 2015 som blev en stor hit och på topplistan i Sverige, Danmark, Finland och Norge. Alan säger i en intervju att han hade ingen aning om att miljoner personer skulle höra hans låt. Just nu satsar han mer på skolan och att skapa låtar är mer som en hobby för honom, men med sin succé med Faded så gjorde han ett live performance.
Det är ett fantastiskt beat i den och är perfekt för fester. Den norska sångerskan Iselin Solheims röst är fantastiks och passar perfekt i den här låten.
Alan har också skapat en "resturang version" av Faded, alltså med piano och fiol.
Texten på den här låten är verkligen djup och jag rekommenderar också att gå och kolla videon: Faded Alan Walker
Och: faded restrung version

Betyg:

GirlyGamer, 12

Ed Sheeran
X (Deluxe Edition)

Nu ska jag tipsa om VÄRLDENS BÄSTA ARTIST! Ed Sheeran. Ni har säkert hört hans låt I See Fire vilket han skrev till filmen Sagan om ringen. Den har spelats mycket på radio innan. Hans album X (Deluxe Edition) som jag skriver om är ett album som för det mesta har lugna låtar men också riktig svängiga. Hans låtar är väldigt meningsfulla. Man känner så många känslor när man lyssnar på hans låtar. Hans låtar får mig att slappna av och dom får mig särskilt att känna mig lugn och avslappnad efter t.ex en ansträngande dag. Mina personliga favoriter från albumet är One, Photograph, Thinking Out Loud och I See Fire. Mitt tips är att bara sätta dig tyst för dig själv så att du har lugn och ro runt omkring dig och bara luta dig bak och dröm dig bort och fantisera hur situationerna skulle se ut om det han sjunger om. Njut.

Betyg:

EdSheeranForever

Icona pop
Emergency

Det är tre låtar på denna skiva var av en av dem är super bra. De andra är också ganska bra. Men det var låten Emergency jag verkligen fastnade vid. Men jag blev faktiskt ganska förvånad när jag fick reda på att det var Icona pops album, för låtarna är ganska olika de tidigare låtar dem har gjort och dem var inte riktigt min smak.
Så jag tycker verkligen att man ska ta sig tid att lyssna på detta album även fast man inte är deras största fan.

Betyg:

Rosa Lindberg, 11

Melanie Martinez
Crybaby

Albumets låtar beskriver en historia om Crybaby enligt Melanie själv. Det jag gillar är hur musiken är väldigt "barnslig" med speldosor i bakgrunden ibland, men att texterna är väldigt djupa och betydelsefulla och kanske till och med hemska om till exempel föräldrar som dricker och att man inte är snygg nog. Låtarna är jättebra och man blir beroende snabbt. Tipsar verkligen om man har en lite mer alternativ smak på musik.

Betyg:

Melanie trash #1, 12

5 Seconds Of Summer
Sounds Good Feels Good

5 Seconds Of Summer har intagit mig. De är helt underbara! Första skivan (5 Seconds Of Summer) var fantastisk, och den andra var nästan ännu bättre!
5SOS gör lite punkrockig musik, och nu tänker du att fy vad dåligt, men nej! Jag gillar inte punkrock alls i vanliga fall, men i den här musiken hänger man så lätt med i! Rösterna är härliga och musiken nyanserad i olika känslor och bra för olika tillfällen. Min favorit är Waste the night, men tätt efter kommer Safety pin, Vapor och Permanent Vacation. Alla dessa är glada och hoppiga, men om du är mer sugen på något deppigare kan du testa Jet black heart, Broken home eller Invisible. Jag är övertygad om att alla kan hitta en bra låt på Sounds Good Feels Good!

Betyg:

LukeMichaelCalumAshton-fan, 11

Trevor Moran
Got me feelin' like

Trevor Moran är bara 17 år och den här låten är hans bästa enligt mig. Låten är lite långsam i början men den blir snabbare och snabbare! Det är en av dom bästa låtarna jag har hört! Lyssna på den!

Betyg:

Hästiga hästen, 13

Social Repose
Yalta

Richie Giese, också känd under namnet Social Repose är en kille som lägger upp ganska många covers på sin youtubekanal, men han har också en del egen musik. 20 november 2015 kom hans album Yalta. Albumet består av 8 låtar utav vilka mina favoriter är:
Island Of Yours: Utifrån hur jag tolkar låten verkar den handla om att vara i ett dåligt förhållande och sen måste man släppa taget om den personen. Min personliga favoritlåt just nu, bara för att Richies röst låter extra unik i denna låt, och själva texten till den.
Demons: Han älskar någon, men personen han älskar har "problem" med röster och demoner inuti huvudet
Tail lights: Min personliga favorit på just detta album, då den är lugn men ändå har så mycket mening i sig.
Richie är en artist som fler borde lyssna på, och jag hoppas att du också får upp ögonen för honom (:
(Hans youtubekanal är Social Repose, in o lyssna!).

Betyg:

RICHIE FÖRTJÄNAR MER UPPMÄRKSAMHET, 12

Pentatonix
Pentatonix

Jag tycker att Pentatonix nyaste skiva är väldigt bra. Alla låtar är superbra och de ger en inspiration att testa själv.

Betyg:

PTXäger, 11

Troye Sivan
Blue Neighbourhood

Detta är en skiva av youtubestjärnan Troye Sivan som ganska nyss släpptes. Troye är en australiensk artist, som föddes i Sydafrika, men som sagt en berömd youtuber med många subscribers. Skivan innehåller mycket influenser av soul men han har ingen speciell stil utan kör lite sitt egna race. Jag gillar denna skiva eftersom nästan alla av låtarna har lite olika stilar/genrer. Det är även att han kör lite sitt egna race som gör att jag gillar skivan extra mycket.

Betyg:

Livius, 13

The fooo conspiracy
Coordinates

Jag är en foooer så det kanske är själv klart varför jag älskar det har låtarna! Men jag tycke dom är bra för att dom förmedlar vad dom vill och dom älskar sin sak och därför lter det bra med energi! :)

Betyg:

Följ FOOOER.04 på instagram! :), 11

Marcus & Martinus
Hei

Hej! Marcus & Martinus skiva "Hei" är ärligt talat den bästa skivan jag har lyssnat på! Ge den skivan en chans, snälla! Och om ni inte vill göra det för dem, gör det för mig!

Betyg:

I L️VE M&M!, 10

Justin bieber
Purpose

Denna skriva är sååå bra!
Man kan lyssna på den när man är glad och ledsen!
Massor med känslor! Dessutom tycker jag Justin är super bra (;
Så lyssna på Purpose! ( jag tycker bästa låten i skivan är Love yourself )

Betyg:

AIK, 11 år

Viola beach
Swings and waterslides

Viola beach är ett indiepop band som dog här i Sverige. De hann bara släppa 3 låtar totalt, deras första låt Swings and waterslides (heter samma som albumet) vilket som är min favorit låt, kom ut 2015. Jag läste på nyheterna om vad som hade hänt och fick då höra om det här bandet, då började jag lyssna på deras musik och varenda gång jag lyssnade på deras första låt så tänkte jag att " de som sjunger är döda och kommer aldrig att göra nya låtar". Så även fast låten är lite glad så blir jag väldigt ledsen när jag lyssnar på den. Det bästa med låten är början när man tror att låten har hakat sig, för gitarren upprepas om och om.
Jag tycker ni borde ta er en titt & lyssna på dem.

Betyg:

Rest in peace, 13

Usher
Yeah

Den här låten är jätte bra, den här låten spelades jätte mycket på radio innan. Det handlar om att en kille berättar att han älskar henne, alltså sånt som det brukar handla om i kärlekslåtar. Men den här är annorlunda på något sätt. Den är jätte svängig. Den har ett coolt beat i låten. Varje gång jag hör den så vill jag bara börja dansa.

Betyg:

Hermione, 13

Britney Spears
Toxic

Den här låten är jättebra. Den är väldigt gammal, och nu menar jag inte att den är från 80-talet utan att den är från början av 2000-talet. Visst, texten kanske inte är lika bra, men så brukar det var i dom flesta låtarna. Jag lyssnar aldrig på texten för då är det bara snuskigt utan jag bara lyssnar på det häftiga beatet. Så lyssna aldrig på texten på den här låten utan dansa till låten. För den är ju så himla svängig. Den här låten är jättebra, men det är ändå lite väl snuskigt när man hör på texten men annars är det bra.

Betyg:

kp-älskaren, 13

LNKAY
Hurricane

Denna gång har jag valt att recensera en singel, då artisten inte har gjort ett album än. Jag fann den bland tipsen på Spotify och älskar den. Framför allt blev jag helt och hållet kär i omslaget och det gjorde att jag ville lyssna på låten. Det sade direkt att artisten var lik mina andra favoriter. Musiken är även lik dem. Halsey och Melanie Martinez. Det är elektro i bakgrunden och artisten sjunger väldigt bra, det passar och det finns en lågmäld ilska i låten som jag verkligen älskar. Lyssnar man till texten är den också väldigt bra. Testa verkligen att lyssna om ni gillar Halsey, Melanie Martinez eller genren elektro eller etherpop!

Betyg:

Nea.W, 12

One Direction
Made in the A.M.

Hej! Deras nya album är helt fantastiskt. Det är både lugna låtar och lite mer tempo i vissa. Några av mina favoriter är If I could fly, Never enough och What a feeling. Så jag tipsar verkligen att gå in och lyssna på deras nya låtar.

Betyg:

HarryStylesärbäst, 13

BigBang
Made

Om jag ska vara ärlig så är MADE ett av dom bästa albumen jag någonsin hört! Även om låtarnas stil är väldigt olika så går det fortfarande tydligt att höra att det är BIGBANG. Dock så är en ibland glad över att låtarna är på koreanska när man kollar upp texten, speciellt Zutter (GD & T.O.P)... Och ett råd, kolla in på musik videon med någon annan om du inte vill skämmas... xD Mina favoriter var blandannat Sober. Dels för att dom var allt annat en Sober (nykter), och dels för att den var väldigt medryckande! :) Om du tycker om MADE så rekommenderar jag även BIGBANGs tidigare album Still Alive! :D

Betyg:

I'm so sick of being Sober xD, 13

Justin Bieber
Purpose

I denna skiva har Justin Bieber skrivit lite lugnare låtar men fortfarande haft med det som gör så att man vill börja dansa. Jag är inte ett fan av Justin men skivan är fortfarande jättebra! Jag rekommenderar den här skivan starkt till er som inte gillar Justin och även er som är ett stort fan!

Betyg:

Den rosa isbjörnen, 11

Justin Bieber
Love Yourself
Jag tycker den här låten var jättebra! Det handlar om att man ska älska sig själv innan man älskar någon annan, typ... Den är inte för poppig, utan snarare lugn men har ganska mycket pop ändå! Om du tycker om what so you mean så, kommer du säkert gilla denna låt!!

Betyg:

Hästärbäst

Halsey
Badlands

Albumet släpptes i augusti i år. Detta är det första albumet med Halsey som jag har lyssnat på, och jag är kär. Älskar alla låtar på albumet, speciellt Castle, New Americana och Strange love. Halsey är ingen superkänd artist som spelas i radion, men hon förtjänar det verkligen. Jag har lyssnat på albumet i månader i sträck och jag tröttnar aldrig. Halsey har ett väldigt brett register och låtarna är perfekta för såna som jag. Passar alla som gillar musik!

Betyg:

Julia Amerioun, 14

Panic! At The Disco
Miss Jackson

Den här låten är en av mina favoriter, jättebra!! Jag älskar den och kan lyssna på den dagarna i ända. Låten finns på skiva, Spotify, youtube och allt annat man kan spela musik på. Genre är: Punk, Glam och bästa låten någonsin. Det här är en låt som gör mig vilja sjunga, hoppas den gör dig sjunga.

Betyg:

Tjejen som käkar russin, 11

Got7
Got it?

Albumet heter som sagt ''Got it?'' och är got7's första mini-album. Enligt mig så är detta album troligtvis got7's bästa. Det innehåller låtar som till exempel den populära Girls girls girls, den sköna Follow me (vilket är den enda koreanska låt jag kan rappa en hel vers från), och den otroligt bra Like Oh. Alla låtar på detta album passar ihop och är jättebra, så lyssna absolut! Bra musik som troligtvis passar dig även om du inte gillar Kpop egentligen.

Betyg:

igot7 <333, 13

Lana Del Rey
Honeymoon

Jag är ett stort Lana-fan och satt uppe mitt i natten när skivan släpptes först släpptes. Jag tycker att albumet är jättebra! Mina favoriter från albumet är nog High By The Beach, Religion och Freak. Jag tyckte dock att det saknades en lite mer fartfylld låt eftersom att alla låtar från Honeymoon är väldigt lugna. På de tidigare albumen har det funnits mer kontrast i musiken, med personliga favoriter som till exempel West Coast, Dark Paradise, Without you och Blue Jeans. Jag tycker fortfarande att Honeymoon är ett extremt bra album och en av mina favoriter genom tiderna.

Betyg:

socialist javisst, 13

Fall out Boy
Save Rock and Roll

Det här är en av Fall out Boys nya skivor, och enligt mig är det jättebra. Skivan har många väldigt bra låtar, och har lyssnat nästan på alla. Du kommer få problem och gå runt och sjunga dem 24/7.
Även ni som inte brukar lyssna på punk-pop tycker jag ändå ska ta och lyssna lite på det här albumet.
Ger det en fyra eftersom det kanske inte passar exakt alla.

Betyg:

Emojitigern!!!

Michael Jackson
HISTORY: PAST, PRESENT and FUTURE

Nu ska jag tipsa om en artist som är en legend. Det är såklart Michael Jackson jag pratar om. Michael Jackson inledde sin karriär 1964 tillsammans med några av sina bröder "The Jackson 5". Den kändaste låten som dom gjorde tillsammans var Blame It On The Boggie. På albumet HISTORY finns det 2 skivor, 15 låtar på varje skiva. Dom kändaste låtarna som han gjorde på albumet HISTORY är Thriller och Billie Jean. I första skivan är han mer glad och lugn i sina låtar, men på andra skivan verkar han nästan lite arg när han sjunger till exempel låten They Don`t Care About Us, i den låten ville Michael att man skulle säga nej till rasism och antisemitism. Mina personliga favoriter är Billie Jean, Black or White, They Don`t Care About Us, Beat It och Thriller. Hans låtar är omkring 4-6 minuter långa. Jag har gillat Michael Jackson sen jag var 5 år gammal. Jag känner att jag kan vara mig själv när jag hör hans låtar, och varje gång jag hör någon av hans låtar kan jag inte låta bli att börja dansa. Jag vet faktiskt inte vad jag hade gjort om jag inte upptäckte Michael Jackson. Mitt liv skulle förändras helt och hållet och jag hade nog inte gillat musik och dans lika mycket som jag gör idag, jag var egentligen inte alls ett dugg intresserad av musik när jag var liten, förrän jag upptäckte Michael, Michael Jackson förändrade mitt liv. Hans låtar har alltid haft häftiga beat i sig, till exempel Billie Jean och Beat It. Fast 2009 dog Michael Jackson, han blev bara 50 år gammal, men än idag är han som en legend.

Betyg:

MichaelJacksonIsALegend, 12

Taeyeon
I

Det här är Taeyeons första album sen hon blev soloartist, och det blev verkligen succé! Man kan inte lyssna på en enda låt utan att gråta för den vackra stämningen! Mina favoriter är U R och I. De är så mäktiga och Taeyeons vackra röst kommer verkligen fram! Stress är den enda låten som är lite poppigare, och den är väldigt bra på sitt sätt och det piffade verkligen upp albumet. Rekommenderas starkt!

Betyg:

SONE, 13

One Direction
Made in the A.M

Skivan är en härlig blandning av lugna, vackra och "dansvänliga" låtar, det finns nog en låt för varje typ av person som till exempel I want to write you a song för den lugna och Never enough för den lite fartfyllda. Första gången jag lyssnade på skivan tyckte jag att vissa låtar lät lite likadana men bara man lyssnade på dem några gånger kände man att varje låt hade sin egena personlighet. Mina personliga favoriter är Olivia, History och Hey angel.

Betyg:

Hey Angel, 14

BTS
Skool Luv Affair

BTS är mitt just nu absoluta favorit-kpopband, eller det är mitt favoband just nu, jag lyssnar typ bara på dom. Dom har ganska många skivor, men den här min favorit. BTS är ett hip-hopinspirerat k-popband, deras låtar är lite annorlunda, lite allvarligare på lågor sätt. Men dom är så jävla bra; dom sjunger bra, dansar bra, har såå snygga kläder och är dessutom jättesnygga och roliga. Helt perfekta. Mina favoritlåtar är Boy in luv, JUMP, Just one day, BTS Cypher, Pt. 2: Triptych och Spine breaker.

Betyg:

OMG, Jungkook and V are so cute!

BIGBANG
A

Skivan innehåller endast två låtar, WE LIKE 2 PARTY och BANG BANG BANG. Jag tycker att båda låtarna är väldigt bra, men BANG BANG BANG är helt klart bäst. BIGBANG är jättebra och jag rekommenderar att lyssna på flera av deras låtar.

Betyg:

KPOOOP, 12

Danny saucedo
Dör för dig

Jag får liksom som en självkänsla när jag hör denna. Den ger mig vibrationer. Man blir helt mållös när man hör den♥ Jag tänker på en gammal vän som gick på min skola förut, men sedan så flyttade den. Ibland så vill jag bara gråta när jag hör låten! Asså den ger mig riktig fina minnen. Som jag ej kommer ihåg längre♥ Om du har till exempel en hund som gått bort så lyssna på den låten. Den heter ju "Dör för dig” Då kanske hunden eller någon annan dog för dig♥ Du behöver inte alltid känna sorg när någon dött. Du kan även känna glädje. På vilket sätt då? Undrar du. Jo, den kanske dog för den skulle eller så kanske den vill träffa alla vackra änglar och gamla vänner du har där uppe. Och det kommer även du :) Det är så jag känner♥ Kolla längre upp för att se hur många KPW jag ger låten!

Betyg:

KP - Hästen ;D, 10

5 secons of summer
Sounds good feels good

Det märks verkligen att de har jobbat hårt på albumet, speciellt låttexterna. Det är som om varje text berättar en historia. Vissa av låtarna är sorgliga men de flesta är så glada att man bara vill ställa sig upp och dansa:) Jag kan verkligen relatera till många av låtarna, speciellt Broken home, som handlar om föräldrars skilsmässor. Albumet är lite rockigare än deras förra som var lite mer pop. De bästa låtarna var Invisible, Broken home, Outer space/carry on och Castaway (ni borde verkligen lyssna på dem!!)

Betyg:

Den glada kaktusen med rosa neon strumpor:)), 14

Nico & Vinz
That's how you know

Jag tycker att den här låten är sprallig, poppig och den gör mig glad! Den är inte heller skrikig. När jag till exempel simmar så sjunger jag den i hjärnan och det får mig att hålla igång, det är faktiskt sant! Jag lyssnar på den här jätteofta och jag tycker att ni också ska göra det!

Betyg:

Galna Grisen:*, 10

Lukas Graham
7 years

Jag tycker att den här låten är jättebra! Den är både lugn och poppig, inte heller typ skrikig. Jag förstår inte texten jättebra men jag tycker att den låter väldigt bra i alla fall, jag tycker att den är väldigt fin och jag brukar göra läxan till den, jag blir faktiskt väldigt glad av den!

Betyg:

Galna Grisen:*, 10

Shawn Mendes
Handwritten

Handwritten är Shawn Mendes andra album och det är helt fantastisk! Jag lyssnar på Shawn 80% av min tid, och jag överdriver inte. Så fort jag vaknar sätter jag Handwritten på shuffle, på bussen, lektionerna, när jag äter, när jag ska sova. ALLTID! Och jag tröttnar inte, han sjunger så otroligt bra och han skriver sina låter helt själv, och han är bara 17! De låtar som är mina favoriter är nog Stitches, I don't even know your name, Show you, Air, Imagination och Never be alone.
Och om man gillar Ed Sheeran kan jag nästan lova att man gillar Shawn Mendes.

Betyg:

Mrs Mendes, 13

R5
Louder

R5 är ett Pop/Rockband, deras första album var Louder. Och det var det albumet jag tänkta skriva om nu.
Jag tycker att alla låtarna är bra bra, men mina personliga favoriter är Loud och I Can't forget about you. Jag tycker verkligen om R5 jätte mycket. Deras låtar får mig verkligen att kunna slappna av om jag har haft en ansträngande dag. Och om jag är på dåligt humör får dom alltid mig att må bättre. Min personliga favorit från bandet är Ratliff, jag gillar han mest för att han är den som har en underbar humor och han spelar trummor, vilket jag själv älskar att göra, så där har vi något gemensamt. Men självklart älskar jag resten av bandet också, det är bara det att han har alltid varit min favorit.

Betyg:

Ready Set Rock!, 12

Troye Sivan
Wild

Wild är ett relativt nytt album av den australiensiske artisten Troye Sivan. Det släpptes som en försmak på Blue neighbourhood, som kommer ut i december detta år. En sak som jag tycker är bra med albumet är att musiken är så varierad. De sex låtarna är alla i liknande stil men är samtidigt mycket olika. Bite och Ease har ett långsammare tempo och mjukare ljud medan Fools och Wild är i ett mer uppåt tempo, med en refräng som är lätt att sjunga med i. Även The Quiet är lite snabbare, men med mer elektriska ljud. Sista låten, DKLA, skiljer sig från de andra då rapartisten Tkay Maidza medverkar. Det är min favorit på skivan med sin starka bas och en skön, tung känsla.
Troye Sivan föddes 1995 i Sydafrika men bor numera i Australien. Han är skådespelare, sångare, vloggare och modell och har medverkat i filmer som Spud 3 och X-Men Origins: Wolverine. Han är just nu, hösten och vintern 2015, på turné i Nordamerika och Europa. Biljetterna till hans konsert i Sverige, 30 november, sålde slut på under en minut och biljetterna till konserterna i USA på 27 minuter.

Betyg:

Agnes Gahm

Justin Bieber
Sorry

Justin Biebers nya singel är producerad i samarbete med Blood och Skrillex. Låten handlar om att han önskar att han skulle få säga förlåt, sorry, men undrar om det är för sent. Den liknar hans senaste singel, What do you mean, i både tempo, stil och de lite ”plinkande” ljuden. Ifall du gillade What do you mean kommer du antagligen att gilla den här också. Båda låtarna släpptes som en teaser till hans skiva Purpose som släpps i början av december.
Jag tycker att låten är bra men att den inte riktigt har någon ”dropp”, utan fortsätter i samma tempo, stil och ljud under hela sången. Det är inte riktigt en danslåt, tempot är för lågt och den har en mycket låg bas.
Jag kommer absolut att lyssna mer på den här under den närmaste tiden, och den kommer antagligen att spelas mycket på radio, men den blir nog ingen klassiker.

Betyg:

Agnes Gahm

Bring me the horizon
That's the spirit

Bring me the horizon är ett brittiskt rock band bestående av fem personer. Deras nya skiva That's the spirit släpptes den 11 september och jag har redan lyssnat igenom albumet flera gånger sen dess. Skivan går i genren Alternativ rock istället för gruppens standard Metalcore. Albumet är lite som en blandning av Linkin park och ett typiskt boyband. Mina två favoriter av låtarna är True friends och Blasphemy, skivan är en bra blandning av låtar och albumet känns aldrig repetativt. Alla låtar har bra text och komposition. De har även med en remake av deras låt Drown från deras album Sempiternal från 2013. Om ni gillar alterniv, pop eller indie rock rekommenderar jag er defentivt att checka in det här albumet!

Betyg:

( ͡° ͜ʖ ͡°), 15 år

Taylor Swift
Speak Now

Jag älskar låtarna! Vissa låtar är lugna, men ändå bra!! Denna skiva är jättebra, och Taylor kan verkligen sjunga bra! Det finns inte så mycket att säga...bara att den är SUPERBRA! Det ända minuset är väl att det finns lite väl många lugna låtar.

Betyg:

jättebra!!, 9 år

 Super Junior
Magic

Den koreanska gruppen Super Junior släpper ett album för att fira 10 års jubileet. Det är ett special album med låtar från albumet Devil. Låtarna är lugna men man dras ändå in i dom. Man dom har blandat några olika musikstilar men alla låtar har en rödtråd som man kan följa genom hela albumet.
Betyg:

E.L.F, 14 år

Seventeen
Boys be

Den koreanska gruppen Seventeen släpper sitt andra minialbum. Det är ett pop album med mycket sång med rapp. Låtarna är svängiga och man har svårt att sitta still när man lyssnar på det. BOYS BE var ABSOLUT ingen besvikelse! Ett album som man självklart måste lyssna på!
Betyg:

Jeunghan, 14 år

Zara larsson

Lush Life

Jag älskar Zara Larsson och hon sjunger låten Lush Life. Den är jätte bra så lyssna på den om du vill höra något riktigt bra.

Betyg:

Zara Larsson_Forever, 11 år

5 Seconds Of Summer
5 Seconds Of Summer

Jag tycker verkligen om bandet 5 Seconds Of Summer, de är ett punk rockband som har gett ut två och snart tre album.
Albumet som jag ska skriva om heter 5 Seconds Of Summer, och jag tycker att det albumet är väldigt bra.
På albumet finns det låtar som She Looks So Perfect, Don't Stop Amnesia och många fler.
Bandet består av fyra medlemmar: Luke Hemmings, Calum Hood, Ashton Irwin och Michael Clifford.
Det speciella med det här albumet är att man tycker om alla låtar och de flesta kan bli ens favorit låtar.
5 Seconds Of Summer är så bra att jag tänker ge de en 5:a!!

Betyg:

Cake Is Real

Troye Sivan
WILD

Denna EP släpptes bara för några dagar sen, men den är redan min favorit och jag kan inte sluta lyssna på den ♥ Troye Sivan är en australiensisk sångare, låtskrivare och youtuber me mera. Hans senaste EP, WILD innehåller 6 låtar och alla är lika underbara! låtarna är; Wild, Bite, Fools, Ease, The Quiet och DKLA. Mina personliga favoriter är Wild och Fools. Troyes låtar är inte bara text, de är berättelser ♥ Troye är en artist som verkligen borde få mer uppmärksamhet! hans musikvideo till WILD, första delen i hans trilogi Blue Neighbourhood är en av de bästa jag har sett! och texten ♥ raden "leave this Blue Neighbourhood" betyder så mycket för mig?! Troye betyder extremt mycket för mig, och komer alltid att göra ♥

Betyg:

Leave this Blue Neighbourhood, you drive me WILD

Black Veil Brides
In The End

Det var ganska längesen Black Veil Brides gjorde denna låt, men jag känner att jag måste göra en recension på den i alla fall!
Jag älskar hur Andys låt låter mot gitarrerna och trummorna och basen. Låten är perfekt från början till slut. Andys röst är väldigt fin och denna låt är ganska skön och lite lugn, men det är absolut inte pop!!!!!!!
Gitarrernas och basens ljud är perfekt mot Andys röst, det skär sig absolut INTE.
Den här låten är en låt som han höjer volymen på och sjunger med i, jag älskar den!
Låtens början är "wo ho ho" och det låter väldigt bra, hela låten är väldigt bra.
Tempot i låten sjunker lite då och då och det gör den väldigt bra.
Den här låten gör mej glad när jag är ledsen och jag tror den muntrar upp er med.
Så ge den en chans och våga lyssna!
Betyg:

BvB Armyn på momio som heter Heart Breaker. ;D, 10

Molly Sandén
Like No One's Watching

På Mollys tidigare skivor är det mer låga och sorliga låtar, men på den här skivan är det mer dans/pop låtar. Jag tycker den är superbra, låtarna är väldigt olika och det gör att man aldrig tröttnar på skivan. Det ända minuset jag vill ge är att det är väldigt få låtar. Men skivan i sin helhet får helt klart 5/5 i betyg!
Betyg:

Hedda, 11

Shawn Mendes
Life Of The Party

Jag har lyssnat på låten Life Of The Party med Shawn Mendes. Den var verkligen jättebra att somna till eller slappna av med. Det enda felet jag kunde hitta var att den är lite för lugn för min smak, detta är en av den få låtar jag gillar. Jag sjunger med en bestämd och mäktig röst som är lugnande och jag kände mig trygg när jag hörde den. Det är från början inte Shawns låt men han sjunger en cover på den som jag tycker är bättre än originalet.

Betyg:

Den Som Hoppas Att Äntligen Få Komma Med I KP <3, 10

Green Day
Insomniac

Här kommer jag och tipsar om punkrockbandet Green Day's skiva Insomniac som släpptes 1995! Detta album är enligt mig ett av deras bästa, och deras mest punkiga med många väldigt bra låtar. Albumet har 14 låtar, av vilka mina favoriter är;
Armatage Shanks: Denna låt har riktigt sköna trummor och Billie Joe's röst passar grymt till denna låten. Denna låt får en att vilja släppa loss o börja dansa direkt! Armatage Shanks är albumets första låt, och ger albumet en skön start :3
Geek Stink Breath: Namnet kanske låter lite avskräckande, men denna låt är riktigt grym! denna påminner lite om deras låt Basket Case, men är ändå väldigt bra! Geek Stink Breath är enligt mig nästan den bästa låten på albumet och är plattans första singel.
No Pride: denna låt är en låt som passar väldigt bra när man vill ha lite fart och när man känner sig glad! cx Denna låt har riktigt sköna gitarrer o själva helheten får en att vilja sjunga med!
Bab's Uvula Who?: okej, jag vet att detta låtnamn typ inte är så klart lol, men låten e riktigt bra! introt är ett av de bästa på skivan, och ger en försmak av låten som är hur grym som helst!
86: denna låt handlar lite om, enligt min tolkning att man typ e fast i ett årtal, som 1986, där av låttitlen. Om man lyssnar på refrängen fattar ni varför jag tolkar låten såhär *laughs* . men aja, denna låt är riktigt najs o svängig!
Brain Stew: Min favoritlåt på detta album av många anledningar! man fattar titlen om man lyssnar på texten, som går såhär: "I'm having trouble trying to sleep, I'm counting sheeps, but running out. Time ticks by, and still I try" denna låt har extremt sköna gitarrer och skön rytm! c:
Jaded: Brain Stew's slut och denna låtens början smälter ihop på ett väldigt nice sätt! Denna låt är bara 1:30 lång men riktigt bra!
Checka Green Day nu om du gillar punkrock/mjukpunk. eller som min mamma kallar det (Hon gillar också Green Day), gladpunk!

Betyg:

Min fot somnade när jag skrev detta :c #ripminfot, 12

Fall out boy
American beuty/American psycho

Pop-punkbandet Fall out boy är ett band med musik som passar den som gillar när musiken låter arg. Ånej! tänker du som gillar vanlig modern pop, men du kan vara alldeles lugn för den här skivan kan du också tycka om! Fall out boy är duktiga på att hitta den rätta mixen och därför innehåller den här skivan både många känslor och melodier som är lätta att hänga med i. De bästa låtarna enligt mig är nog Immortals och Centuries just för att de är så lätta att sjunga med i. Men det är vad jag tycker. Vad tycker du?
Betyg:

Honsomgillaralltmöjligt, 12

Hozier
Take me to church

Denna låt är en som sätter sig i huvudet direkt. Det är en kärlekslåt som har en svår text, men som ändå är så bra. Jag vill också tipsa om att lyssna på resten av hans låtar som också är riktigt bra!

Betyg:

Vickansson, 12

Imperiet
Rasera

Jag tycker att denna skiva är mycket bra. Innan imperiet hade några av imperiets bandmedlemmar bandet "Ebba Grön" och deras musik var punk, och jag tycker att denna skiva liknar Ebba Grön otroligt mycket. Imperiets musikstil liknar inte någon annan. Då kallas musiken "Ny våg". Bästa låten på denna skiva är nog Kontroll i Stockholm.  Den här skivan passar bra om man känner sig lite rastlös och gärna vill röra på sig. Sångaren i bandet heter Joakim Thåström. Han är känd för att ha en mycket speciell röst. Han klarar av att sjunga både ballader och punk. Han är också känd för att vara helt galen på scen. Denna skiva är nog en av Imperiets bästa, rekommenderas!

Betyg:

Imperietpunkaren, 14.

Green Day
21st Century Breakdown

Den har en framtidsdystopisk känsla full av krig, miljöproblem, hur allt går åt helvetes-hållet och tappra försök att få ett slut på skiten. Albumet är grymt, välbalanserat och jag skulle lätt säga att detta är en av mina främsta favoriter av de grammy-vinnande bandmedlemmarna. Den får en bra början av den korta lilla sången med endast Billie Joe Armstrongs röst Song Of The Century med knaster i bakrunden som påminner om en radio med dålig teckning. Den är full av kända låter som 21 guns, 21st Century Breakdown (Därav namnet på albumet), East Jesus Nowhere. Och mina personliga favoriter; !Viva La Gloria!, American Eulogy: Mass Hysteria/Modern World (som för övrigt har ett grymt komponerat avslut) och The Static Age. Albumet är definitivt värt att lyssna på och är långt mycket bättre, enligt mig själv, än topp-lists-musik. Jag tror jag fastnade för Green Day något år sedan och sedan dess har jag varit fast. Jag har förut inte varit någon hejare på punk, eller rock i allmänhet och har aldrig gillat någon särskild musik. Nu är det Green Day, Green Day och bara Green Day. LÄTT högsta betyget!

Betyg:

#lumos, 13

Divergent: Original Motion Picture Soundtrack

Jag har både läst boken, sett filmen och nu lyssnat på skivan. Allt med Divergent är perfekt. Musiken passar bra som soundtrack till filmen och nästan alla låtarna är bra. Jag lyssnar på Fight For You, Beating Heart, Find You, Henning On och Lost And Found. Jag tycker att alla som har sett Divergent borde lyssna på skivan och låtarna, speciellt texterna som passar filmen mycket bra. Jag kan lyssna på den flera gånger om!

Betyg:

Nea, 11 höstar

Twenty One Pilots (TØP)
Blurryface

Twenty One Pilots (kan förkortas 21p, 21 pilots och TØP) består av två medlemmar, Joshua Dun och Tyler Joseph. Deras musikstil är svår att förklara, det är ungefär aggressiv poesi med ukulele och trummor. Texterna är väldigt djupa, men bra. Albumet "Blurryface" är min favorit av dem hittills, och släpptes 1och TØP's musik får mig att känna mig bra och min favoritlåtar i det albumet är Tear in my heart, Heavydirtysoul och Lane boy. TØP är en av mina favoritband, och borde bli en av dina med :^)

Betyg:

Phan is real, 12

R5
Sometime Last Night

Pop/Rockbandet R5 släppte nyligen sitt nya album Sometime Last Night. Till skillnad till deras förra album (LOUDER), är detta i mer rockig stil.
Albumet innehåller 11 fantastiska låtar. Med både lite mer stillsamma chilla låtar, men även fartfyllda svängiga låtar.
Jag tycker att R5 har utvecklats i sin musik i detta album på ett väldigt bra sätt. Så detta album passar för dig som gillar dansvänliga låtar, men även för den som föredrar låtar som man nästan får gåshud av.
En av mina personliga favoriter från albumet är Do It Again. Den är en blandning mellan lugn och lite fartfylld.
Om man lyssnar på texterna så är dom riktigt meningsfulla.
Hur som helst ett väldigt bra album!:D

Betyg:

R5FAMILY forever<3, 16

Bebe Rexha
I Can't Stop Drinking About You

Det här är en låt som jag verkligen gillar, det är en låt för folk som gillar både pop, electro och rock. Den är gjord av Bebe Rexha, min absoluta favoritartist. Den har en mörk text som handlar om att försöka glömma ett svek. Den här låten är verkligen bra och den har känsla. Den börjar med lite lugn pop/rock och går sedan över till electro och lite fram och tillbaka. Ni borde lyssna!

Betyg:

Nea, 11 höstar

Halsey
Room 93 (EP)

Ashley Frangipane, mer känd som ”Halsey”ettanagram av hennes förnamn, släppte sina första låtar 2014, där den första var Ghost som laddades upp på soundcloud och fick så mycket uppmärksamhet att hon fick ett kontrakt. Låten är en utav fem på hennes EP room 93, och låtarna har sammanlagt över 9 miljoner spelningar på Spotify.

Denna EP får en att känna (i alla fall mig) att man kan göra vad som helst i princip, den handlar också mycket om kärlek som har brustit men på något sätt är låtarna uppmuntrande.

Jag tycker att Halsey förtjänar mycket mer uppmärksamhet då hon har en fantastisk röst och låtar som är helt amaziiiiing. Hennes album kommer att komma ut i höst under namnet ”Badlands” och då hoppas jag att hon kommer slå igenom ännu mer.

Mina favoritlåtar är Ghost och Empty gold på EP, och vi får se om det ändras när albumet kommer ut :)

Betyg:

Feminim feminist, 14

Muse
Drones

En helt ny värld inom musiken, ett nytt tillskott i Muse's långa rad av storslagna skivor. Förutom musiken så är texterna, så att säga, mitt i prick. Detta är den ultimata skivan för alla som gillar PATD eller FOB eller Nirvana. De har en helt egen stil i musiken och man hör direkt vilka det är.

Betyg:

Det Lill-Gamla Barnet, 13 år

Måns Zelmerlöw
Perfectly damaged

Det här är Måns Zelmerlöws nyaste skiva som släptes efter att han van Eurovision 2015 med låten Heroes. Jag tycker skivan är väldigt bra, man märker direkt hans stil när man har lyssnat på några av låtarna. Mina favoritlåtar är Heroes (såklart!), Fade Away, Kingdom in the sky och skivans enda ballad What's in your eyes. Men jag älskar verkligen alla låtar!

Betyg:

Missisabelle, 14

Bebe Rexha
I don't wanna grow up

Jag hade aldrig hört om artisten Bebe Rexha före jag fick syn på den här skivan, jag blev mållös!!! Det här är faktiskt inte den typen av musik jag vanligtvis lyssnar på, men gud, alltså texterna! Wow! Hennes låtar inspirerar mig till så mycket. Jag gillar speciellt låtarna I'm Gonna Show You Crazy och PrayI'm Gonna Show You Crazy har varit till en stor hjälp under en tid då jag har mått dåligt. Den hjälper mig att tro på mig själv och våga vara annorlunda. Den hjälper en att passa in när man inte tycker att man gör det. Pray är bara en sån här sånt-är-livet-låt som man behöver höra då och då. Wow, jag skulle kunna beskriva den här skivan på miljoners miljoners olika sätt till men gör det inte. Testa att lyssna! Jag rekommenderar den speciellt till folk som funderar över låttexterna och som vill lära sig att det är rätt att vara som man vill. Det är Bebe Rexha bra på att förmedla! Testa säger jag bara!!!

Betyg:

Nea Westerholm, 11

Markoolio
Fredagslåten

Bästa låten på fredagar! Den går att lyssna på hur många gånger som helst och när jag satte på den i klassrummet ville alla bara höra den igen!!! Den handlar om att det är fredag och att man ska ta det lugnt, äta gott och bara chilla.

Betyg:

skoogen04 på insta, 11

Dolly Style
Dolly Style-cherry gum

Toppen låt!

Den finns inte på en skiva utan på youtube. Den här låten är uppiggande och gör en glad och så får man en liten glädje boost av den. Låten skulle nog passat bra till ett pyjamasparty!

Betyg:

Hästar=bäst 4evig, 9

All Time Low
Future Hearts

All Time Low är ett pop punk band från USA som släppte albumet Future Hearts den 7 april 2015. Bandet består av sångaren Alex, gitarristen Jack, basisten Zack och trummisen Rian. Bandet bildades 2003 och Future Hearts är deras sjätte album.

Detta album är fantastiskt, tycker jag. Av vad jag tolkar det som, handlar det om att ta sig förbi tuffa tider och alla låtar är så tröstande och vackra. Min favoritlåt är Missing You. Den är bara så himla vacker och förstående.

Lyssna bara på albumet och sedan bandet. De är verkligen fantastiska.

Betyg:

Don't Cry, Craft, 13

5 seconds of summer
5 seconds of summer

Det är en bra skiva med pop/punk/rocklåtar och melodierna fasnar lätt på hjärnan. Man kan höra lite insperation av många olika band till exempel Green Day och One Direction. Man blir väldigt glad av låtarna även fast några av dem kanske inte har så "glada" texter. LåtarnaAmnesia och Beside you tyckte jag var bäst men det är också två av de lugnaste låtarna. Det dåliga är att några av låtarna låter ganska lika varandra men annars är det superbra!

Betyg:

Anonym, 11

Mumford & Sons
Wilder Mind

Jag har älskat alla av Mumford & Sons tidigare skivor men den här är sämre. Den är en helt annan stil och alldeles för syntig! Bäst på skivan är:

Belive eller Snake Eyes.

Betyg:

Ella, 14

Doctor P
Animal vegetable mineral – part 1

Alla som gillar dubstep kan lyssna på den här ep:n. Det är en bra blandning med fyra låtar – alla är olika och väldigt snabba. Däremot kan en låt vara lugn för att sedan bli jättesnabb och galen.

Låtarna passar bra till fest eller på kvällen om man vill hålla sig vaken, jag tror nämligen att det är svårt att somna till dem. Det är en del sång i låtarna, men inte särskilt mycket – precis som det brukar vara i dubstep. Varken låtarna eller titlarna på dem innehåller svordomar eller liknande.

Om ni också gillar låtarna kan ni söka på Doctor P på Spotify. Han han gjort mer bra musik.

Betyg:

Felix, 12

Pierce The Veil
Collide With The Sky

Detta album är ett av mina favoritalbum någonsin! Pierce The Veil är verkligen underbara! Albumet har 12 låtar och det släpptes 2012. Pierce The Veils musik skulle kunna beskrivas som Emo Post-hardcore. May These Noises Startle You In Your Sleep är endast ett intro till skivan. Låtarna har väldigt meningsfull och vacker text ♥ Bandmedlemmarna är Vic och Mike Fuentes (Egentligen Victor och Michael och de är bröder.), Tony Perry (Med smeknamnet Tony The Turtle) och Jamie Preciado. Pierce The Veil kommer från San Diego och brukar kallas för Sexicans (Istället för Mexicans lol). Mina favoritlåtar är Hell Above, King For A Day, Bulls In The Bronx, I'm Low On Gas And You Need A Jacket, The First Punch och Hold On Till May. Vic är sångaren, Mike är trummisen, Jamie är basisten och Tony är gitarristen. När Vic var yngre hade han självskadebeteende, men han har lyckts ta sig ur det ♥♥♥

Pierce The Veil är, som många andra såna här band, väldigt snälla mot sina fans och jordnära! Vics röst är väldigt ljus, men den är extremt unik och vacker. Ge detta album en chans! Om ni gillar till exempel Sleeping With Sirens, Falling In Reverse, Escape The Fate eller A Day To Remember så kommer ni nog gilla Pierce The Veil överhuvudtaget!

P.s de är även väldigt galna och roliga så kolla gärna in "Pierce The Veil Funny Moments" på youtube :) (Eller Jamie Preciado funny moments cuz' han är väldigt rolig och galen!)

Betyg:

Mint TheUnicorn, 11

Christina Perri
A tousend years

Låten kommer från Twiligt-filmerna. Men döm den inte för det. Den ÄGER. Christina Perri har ett perfekt tempo. Det är som en tryckare men refrängen är lite lite svängig. Refrängen går "I will loves you fore a tousend years loves you fore a tousend mooooooooore!! i will die every day wiating fore you darling don´t be afried i have loves you fore a tousend years.”

Betyg:

mini monkey, 10

My Chemical Romance
The Black Parade

Här kommer jag och tipsar om ett band och ett album som har räddat livet på många tonåringar. Bandet levde mellan 2001 och 2013.

The Black Parade är ett ganska mörkt album, det handlar troligen om en cancersjuk person, både före och efter den har dött. Albumet har en låt som är lugn, några hårdare låtar och någon låt som är lite olämpliga att spela högt när föräldrarna är i närheten (särskilt om de är troende).

Låtarna:
1. The End: den här låten inleder hela albumet. Första meningen är: "Come on, come all to this tragic affair" vilket betyder ungefär: "kom igen, kom alla, till denna tragiska händelse" Det passar ganska bra in på historien som albumet bär med sig.

2. Dead!: slutet på The End och början på Dead! smälter in med varandra bra. Jag har tyckt att det varit kul att tolka texten i denna låt. Försök själv och se vad du kommer fram till att det handlar om? :)

3. This Is How I Disappear: den här låten är bra, texterna i detta album är fantastiska. Den här låten sätter fart på albumet.

4. The Sharpest Lives: den här låten börjar lite speciellt, texten är okej. Han som gör "effekter" i bakgrunden ibland gör ett bra jobb, lite konstigt skratt skadar väl inte? Den här låten ger mig ganska mycket energi, den gör mig ganska glad.

5. Welcome To The Black Parade: den här låten är bandets mest kända låt och många som lyssnar på den här för första gången känner igen den men vet inte vart ifrån. Den har en kraftig atmosfär, särskilt i början.

6. I Don't Love You: Den här låten är lugn, och har en lite "ledsen" stämning i själva musiken. Jag tycker själv att detta är den sämsta låten på skivan, den blir lite tråkig i längden och musikvideon förstörde låten lite grann.

7. House Of Wolves: Den här låten har lite mer "sväng" i sig. det är en bra kontrast till I Don't Love You. den säter fart på albumet igen, man återfår intresset och börjar lyssna igen.

8. Cancer: Den här låten väcker många känslor. Den är den lugnaste låten och den är ganska kort. Låten handlar om att vara sjuk i cancer.

9. Mama: detta är min favoritlåt. Den här låten innehåller mycket av helvetet. De sjunger att alla kommer till helvetet, och att alla dör någon gång. Det här är en låt som jag har valt att inte spela för min mamma. Men. Jag har lyssnat jättemycket på den i två år och fortfarande inte tröttnat. Den är jättebra.

10. Sleep: ännu en lugnare låt. Jag har inte riktigt kommit in i den här låten. Det är inte en av mina favoriter men det är inte en av de där låtarna man bara klickar bort när de kommer. Den är bra men jag har inte gett den en ordentlig chans.

11. Teenagers: Teenagers är en låt som också är en av deras bästa och mest kända låtar. Jag brukar lyssna på den när jag är trött på vuxna.

12. Disenchanted: den här låten börjar lugnt men får mer fart sedan. Jag tycker att det är en av de tråkigare låtarna på albumet.

13. Famous Last Words: Den här låten är skriven av sångaren. Han skrev den till hans bror som också spelar i samma band. han skrev den för att hans bror ville ta självmord, och sångaren har varit i samma position tidigare i livet. Den ger mig mycket känslor, men också styrka. Den här låten är men jättebra låt, en av mina favoriter i denna värld faktiskt.(Blood- hidden track: konstig och rolig låt. förstår mig inte på den så mycket xD den är tyst i 1 och en halv minut ungefär. Eftersom att det är en hidden track)

Jag rekommenderar detta album. När man har lyssnat igenom det ordentligt så känns det som att man har åkt på en känslofylld resa. Detta album är fantastiskt, det är verkligen ett konstverk i mina ögon. My Chemical Romance har talang.

Betyg:

Killjoys, MAKE SOME NOISE!, 14

Ariana Grande
My everything

Ariana har verkligen växt upp - och det visar hon på den här skivan. Hennes låtar är mer vuxna, och skivan innehåller mer lugna låtar. Den bästa enligt mig är helt klart One Last Time, och gråtlåten med samma namn som skivan:

My Everything.

Betyg:

HEJ MIMMI ALICE OCH ALICE ÄLSKAR ER, 12 år

Dream Theater
Dream Theater

Det progressiva-metalbandet Dream Theaters självbenämnda 13:e och senaste album är ett rent mästerverk.

Musiken är obeskrivligt välgjord, låtarna är variationsrika och sångtexterna är djupa med en mening i sig. Låtarna bygger på delvis tyngre riff från både gitarr och keyboard, men också mer klassiska rockmelodier förekommer också.

Albumet innehåller både långa och korta låtar, min absoluta favorit är den sista låten, den femdelade 22 minuter långa Illumination Theory. Låten består av komplicerade riff, med både snabba och lugnare delar. Solona är helt makalösa, och sången är karismatiskt klockren. Man vill bara höra mer och mer, på en del finns även symfoniorkester med. Jag måste säga att jag var helt mållös efter att jag hade lyssnat färdigt på den, jag har aldrig hört något liknande! Det är en så enorm energi och musikerna passar verkligen tillsammans, det finns inte ord för hur skickliga de är.

Progressiv metal är en väldigt teknisk och variationsrik metal-genre som skiljer sig mycket från band till band. Dream Theater är ett band som tänjer på gränserna, inget album är sig det andra likt, det gör att musiken är väldigt spännande att lyssna på. Söker man ett band med mycket variation i sin musik så är Dream Theater perfekt. Jag skulle rekommendera albumet och bandet till alla som söker musik som är unik och välgjord, som vill ha musik som inte är tråkig, musik där det händer saker hela tiden.

Jag ger "Dream Theater" en stark femma för att detta är ett album som verkligen har kvalitet, och det känns modernt med ett unikt sound. Helt klart en klass för sig!

Betyg:

@the_prog_page, 15 år

Veronica Maggio
Handen i fickan fast jag bryr mig

Jag tyckte att skivan var jättebra. Det var bra variation på låtarna och Veronica skriver låttexter med mycket mening, det gillar jag för då kan man lyssna mer på texten för att förstå vad personen sjunger om. Låtarna handlar om många olika saker, vissa om att ta vara på det som händer, andra som handlar om kärlek och svek. Veronica har en helt egen stil på hur hon sjunger och jag tycker att det låter snyggt när hon lägger in bakgrundsröster mellan de flesta meningarna.  Dock är vissa låtar lite för lugna för min smak, men de är ändå bra att lyssna på om man känner sig trött.

Betyg:

"Jävla hipster" "jävla mainstream-unge", 13 år

Sam Smith
I'm not the only one

I'm not the only one betyder jag är inte den ända. Låten handlar om otrohet, om man bara lyssnar på låten kanske man inte fattar det. Men musik videon visade det väldigt tydligt.

Låten har ett bra budskap och är allmänt bra bara!

Betyg:

Diana, 13 år

R5
Louder

Mitt namn är Elvira och jag tänkte tipsa om ett fantastiskt band och deras senaste album.

Bandet heter R5 och består av syskonen Ross Lynch (från Disney channels Austin & Ally), Rydel Lynch, Riker Lynch (från Glee och har även medverkat på Dancing with the stars, säsong 20), Rocky Lynch och deras kompis Ellington Ratliff. De har varit ett band sedan 2009 och bor alla i L.A.
Skivan jag tipsar om heter alltså Louder och det är R5's senaste album (utom deras senaste EP 'heart made up on you'). deras musik är ganska pop-rockig och väldigt skön att lyssna på. De har även ett par ballader och sega låtar, i fall att du gillar såna!

Min favoritlåt är nog Loud. Den gör mig väldigt lugn och glad, och jag brukar lyssna på den (eller sjunga på den) i jobbiga eller stressade stunder. Men det blir en helt annan känsla när man kollar på musikvideorna, och då blir Forget about you min favorit. Det är en sån otroligt skön och fantastisk känsla när man ser den videon och hör musiken till. Good job!

Så, jag ger bandet R5 och deras album Louder 5 kpw för att de är så himla fantastiska och allting låter så bra.

Betyg:

rikergirl :), 13 år

Vampire Weekend
Modern Vampires of the City

Det amerikanska bandet Vampire Weekend har i detta albumet lyckats bra med sin varierande indierock- och pop. Det finns lugna låtar somStep, Hanna Hunt, Obvious Bicycle och Young Lion till svängiga låtar som Finger Back och Diane Young. Låtarna liknar lite Imagine Dragons nya låtar. De fastnar snabbt i huvudet om man lyssnar mycket. Musiken passar kanske inte jättebra för folk som lyssnar på ”modern” musik. Albumet är deras tredje och senaste album. Favoritlåtarna är nog Step, Obvious Bicycle och Unbelievers. Sångaren Ezra Koenigs röst passar perfekt till de låtarna.

Betyg:

svinapan, 11 år