Varför kommer mina otäcka tankar om döden just på kvällen? undrar en kåpeare.
Varför kommer mina otäcka tankar om döden just på kvällen? undrar en kåpeare. Illustration: Carolina Ståhlberg

Mörka tankar

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 13.

Mörka tankar

Ibland när jag ska sova får jag panik, för jag tänker på att jag och alla andra kommer att dö. Det faktum att man någon dag inte längre finns är så läskigt. Jag undrar varför jag alltid får de här mörka tankarna just på kvällen. Är det någon som känner igen sig?

Vilsen liten tjoojj som gärna vill ha svar :)

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Orättvisa regler

Det känns som om jag går runt med ett oändligt pirr inom mig (inte av kärlek utan raseri). Det är som en eld av ilska och jag vill bara skrika rakt ut! På grund av detta har jag ont i huvudet nästan varje sekund. För så här är det. Jag har max tre timmars skärmtid om dagen. Det har inte mina syskon. De får se på tv mycket mer och ändå hålla på med sina mobiler. Om jag är arg eller inte går ut med hunden, låser mina föräldrar till och med in min mobil. Ursäkta? Min syrra kan sova fram till klockan tre på dagen och det är helt okej.

Det irriterade tjejen!

Skärpning, vuxna!

Jag tycker att de flesta vuxna har blivit väldigt otrevliga mot ungdomar. Visst, ungdomar beter sig dumt ibland. Men när jag gav en kvinna en komplimang så svarade hon med: ”Vad är det för fel på dig?”

?!

Vakna direkt!

Om du har svårt för att vakna och är supertrött på morgonen, gör då som jag:

1. Försök att vakna samma tid varje dag.

2. Hitta bra tider att somna och vakna på, så att du får den sömn du behöver.

3. I början kan du sitta kvar i sängen ett tag och ”vakna upp”, tills du vänjer dig vid att vara i gång snabbare. Det här hjälpte mig att gå från att vara stendöd varje morgon till att bli en morgonpigg person. Svara om det fungerar för er också!

Har sett att inte alla prat får svar… hoppas den här får!

Måla på Youtube

Just nu känner jag mig lite osäker. Jag vill jättegärna starta en egen Youtube-kanal och ladda upp videor när jag målar. Men det känns pinsamt att fråga mina föräldrar om jag får lov att göra det. Jag har redan förberett ett namn till kanalen. Hur ska jag ta upp det här med föräldrarna?

en hundälskare som målar hundar :)


Läs mer Prat i tidningen KP