Foto: Sony Music

Molly Sandén är lugn inför Mello-finalen

Finalen är här! I dag avgörs det vem som vinner Melodifestivalen! En av förhandsfavoriterna är Molly Sandén.

Molly Sandén

Ålder: 23.

Bor: I Stockholm.

Familj: Pojkvännen Danny Saucedo (som varit med och skrivit Youniverse) och katten Santi.

Intressen: Lyssna på musik, måla och spela tennis.

Favoritmat: Vegetarisk moussaka.

Favoritdjur: Nu är det katter, men förut älskade jag fåglar.

Hur känns det?

– Jag är inte så nervös, men det kanske är lugnet före stormen. Förra gången kom nerverna precis innan jag gick in på scenen. Då hade jag varit lugn hela veckan men snacket om att jag var förhandsfavorit gjorde mig lite skakig. Det ska bli jätteroligt att göra om det! Just nu är det inga arga fjärilar i magen. Det är mer positiv nervositet.

Är du nöjd med förra uppträdandet?

– ­Ja! Det är lite småsaker som ska fixas för en bättre helhet, men det är nog inget som tittarna märker. En stor sak som jag ändrar är mina kläder! Jag ska vara klädd helt i vitt. Jag gillar symbolik och med mina vita kläder blir det som en röd tråd från framträdandet till skivomslaget. Det är en vit cirkel på omslaget till singeln av Youniverse. Den representerar livets cirkel, att allting hänger ihop.

Kan du berätta lite om låten Youniverse?

– Det fina med musik är att det är upp till lyssnaren själv att göra sin tolkning. För mig handlar låten om att alla människor hör ihop. Vi är alla droppar i ett stort hav. Från mig på scenen till tittarna i publiken och tv-sofforna delar vi en känsla.

Hur går det på lördag?

– Det går inte att svara på, tävlingen är så oviss! En klar favorit är Frans, han gick rakt in i folks hjärtan. Men det är många bra bidrag och alla har chans att vinna. Förutom Frans så har nog Oscar Zia, Robin Bengtsson och Ace Wilder stora chanser.

Är det dina största konkurrenter?

– Jag försöker att inte tänka så mycket så. Jag är trött på att jämföra mig med andra. Inte bara i musiken utan med allting. När jag mådde som sämst ville jag ändra på mig och bli som alla andra. Men tack vare mina fans och folk runt omkring mig har jag tagit mig ur det. Det spelar ingen roll vad andra gör, man ska vara sig själv.

Hur viktigt är det för dig att vinna?

– Det skulle vara övermäktigt! Att få representera Sverige är den största bekräftelsen man kan få! Men för mig är det ändå viktigare att låtens mening går fram och att jag är nöjd.

Hur är det bakom scenen bland alla artister?

– Det är jätterolig stämning! Det är många unga i samma ålder, så det är som en stor klassfest! Alla är glada och det gör att mycket av spänningarna släpper.

Är det någon som du blivit extra bra kompis med?

– Frans tävlade samtidigt som mig i Gävle och då kom vi nära varandra. Sen kände jag Oscar Zia lite grann sedan innan.

Har du något pinsamt Mello-minne?

– När jag var liten uppträdde jag hemma i vardagsrummet med Lena Philipssons låt Det gör ont. Då dansade jag med stativet precis som hon gjorde och det är lite pinsamt nu. Jag är glad att det inte fanns snapchat på den tiden.

Har du någon favoritlåt från tidigare festivaler?

Keep on walking med Salem Al Fakir. Den lyssnade jag på länge. Melodin tillsammans med hans röst blir så bra. Sen är Loreens låt My heart is refusing me en grym poplåt!