Signaturen Fryst _jordgubbe1 tycker att det borde vara självklart att få ha hatt eller mössa i klassrummet, så länge man sköter sig.
Signaturen Fryst _jordgubbe1 tycker att det borde vara självklart att få ha hatt eller mössa i klassrummet, så länge man sköter sig. Illustration: Mati Lepp

Låt luvan vara

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 1.

Hej alla med KP framför näsan! Min lärare förbjuder mössor, kepsar och luvor i klassrummet. Jag tycker att det är fel. När jag frågar varför, svarar läraren bara att man måste kunna vara sig själv i klassrummet – inte gömma sig under en mössa. Men tänk om man känner sig trygg i sin huvudbonad då? Eller om man har en särskild klädstil, där mössan är en viktig del? Att ha sin egen stil kan faktiskt stärka självförtroendet. Jag tycker att det borde vara självklart att få ha hatt eller mössa i klassrummet, så länge man sköter sig.

Fryst _jordgubbe1

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Ett annat liv?

Ibland undrar jag vad som skulle ha hänt om mina föräldrar aldrig hade mötts. Vad skulle ha hänt med mig då, liksom? Skulle jag ändå ha funnits fast sett helt annorlunda ut och varit någon helt annanstans? Är jag den enda som tänker så här?

Den galna dagdrömmaren:)

Jobbiga bästisar

Hej alla KP-läsare! Jag är en tjej på 10 somrar som tycker att det är överdrivet att ha bästa kompisar. Två personer i min klass beter sig som om de sitter ihop. De måste alltid hänga med varandra och låter ingen annan vara med. Jag har som tur är andra kompisar att vara med, men jag tycker ändå att det är lite jobbigt. På fritiden leker jag med en av dem. Men i skolan går det ju inte alls. Är någon i en liknande situation?

Bästa vänner betyder inte att man inte ska få vara med.

Fin som du är

Jag är en tjej på 11 år som har något viktigt att säga till alla: Ni är jättefina precis som ni är. Bry er inte om vad någon annan säger. Jag blev kallad tjock och ful, så i ett och ett halvt år försökte jag gå ner i vikt. Men det ledde bara till att jag blev sur och ledsen. Så var nöjda som ni är.

Ni är bra som ni är!

Se Squid game?

Alla i min klass pratar om Squid game och leker till och med det. Men jag är väldigt osäker på om jag vill se den serien. En del säger att det är jättemycket blod. Finns det någon här i åldern 10–12 som kan förklara ungefär hur läskig den är? Ni får gärna fråga fler personer och skriva in vad de tycker. Tack!

Är squid game läskigt?


Läs mer Prat i tidningen KP!