Läskigt gott!
Bjud vänner (och ovänner) på en riktig halloween-buffé! Här är fyra recept som är lika läbbiga som läckra.

Zombie-snor
Vi skulle inte ha släppt in zombien i köket. Nu har hen nyst rakt i popcorn-skålen!
Du behöver:
Cirka 1,5 deciliter mini-marshmallows
2 teskedar mjölk
Ett par droppar grön hushållsfärg eller
0,5 tesked matcha-pulver
Cirka 5 deciliter saltade popcorn
Gör så här:
Lägg marshmallows och mjölk i en skål som tål mikrovågsugn. Smält i mikron i cirka 10 sekunder. Ta ut och rör om. Mikra några sekunder till om det inte har smält helt. Rör i hushållsfärg eller matcha-pulver. Blanda smeten med popcornen.

Hundnajs
Vadå äckligt? Godare korvar går inte att hitta!
Du behöver:
100 gram rums-varmt smör
1 deciliter strösocker
3 deciliter havregryn
1 tesked vaniljsocker
3 matskedar kakao
l en nypa salt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en bunke eller mixa dem i matberedare.
Ställ smeten i kylskåp i cirka 30 minuter. Forma sedan smeten till korvar och servera.

Bloodie
Släck törsten som en äkta vampyr – med en bloddrypande smoothie.
Du behöver (till 2 glas):
1 färsk rödbeta
2 deciliter frysta svarta vinbär, blåbär eller björnbär
4–6 urkärnade dadlar eller 1 banan
4 deciliter röd juice
Gör så här:
Låt dadlarna ligga i lite vatten i en timme så går de lättare att mixa. Skala rödbetan och skär den i mindre bitar. Mixa alla ingredienser till en slät smoothie. Häll upp i glas och servera.
Tips!
Det blir extra läbbigt om du serverar bloodien i medicin-sprutor. De finns att köpa på apotek (använd inte dem som det redan har varit medicin i).

Maskiga muffins
Hjälp, kakorna kryllar av larver! Tur att de små krypen är goda …
Du behöver (till 12 muffins):
100 gram smör
2 ägg
1,25 deciliter strösocker
4 mogna bananer
3,5 deciliter vete- eller dinkelmjöl
1 tesked bakpulver
1 tesked vaniljsocker eller 1/2 tesked vaniljpulver
2 kryddmått salt
Topping
1 deciliter vispgrädde
100 gram mörk choklad
10 oreos eller andra mörka kakor
En bit mandelmassa
Gör så här:
Börja med att baka muffins:
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut tolv muffinsformar på en ugnsplåt.
2. Smält smöret i en kastrull på låg värme och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker fluffigt.
4. Skala och mosa bananerna. Blanda ner dem i äggsmeten.
5. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör ner dem i smeten. Blanda även ner smöret.
6. Häll ner smeten i muffinsformarna. Fyll till två tredjedelar.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter tills muffinsen har fått färg och är genomgräddade. Känn efter med en gaffel att de är klara i mitten. Grädda ett par minuter till om gaffeln är kladdig. Låt svalna.
Nu är det dags att göra ”jord”:
1. Värm grädden på låg värme i en kastrull. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i kastrullen. Rör om tills allt smält. Låt smeten svalna lite och bred sedan ut den på muffinsen.
2. Krossa kakorna till smulor i en mortel. Strö smulorna över muffinsen.
3. Dela mandelmassan i mindre bitar och forma små ”larver” med fingrarna. Lägg några på varje muffin.
Tips!
Blanda 50 gram hackad choklad i muffin-smeten om du vill ha extrachoklad-smak.