Två systrar som leker med dockor och tycker att clowner är roliga.
Två systrar som leker med dockor och tycker att clowner är roliga. Illustration: Nino Keller

Kul med clowner

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 2.

Hej alla som läser detta! Vi är två systrar på 10 och 12 solsnurr som undrar en sak. Varför tycker alla att dockor och clowner är så läskiga? Vi tycker att de är söta. Vi leker med dockor och tycker att clowner är roliga! Så snälla, ”smitta” inte alla med era rädslor.

Yay, vi kom med! :D

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Bris hjälpte

Hejsan allihopa! Jag har mått väldigt dåligt den senaste tiden, och i dag ringde jag till Bris. Jag har alltid varit medveten om att Bris finns men har aldrig riktigt tänkt på det som ett alternativ. Men efter samtalet kändes hela världen ljusare. Jag fick prata med en jättebra kurator som lyssnade på allt jag hade att säga och som kom med förslag på hur jag kan må bättre. Jag vill bara säga det här för att fler barn ska våga ringa till Bris om de har det svårt. Numret är 116 111, och du kan läsa mer på bris.se. Det hjälpte mig mycket mer än jag trodde att det skulle göra!

Våga ringa!

Syrran får mer skärm

Jag är en 11-årig kille som tycker det är dåligt när syskon får olika mycket skärmtid. I min familj får min storasyster ha mobilen hur mycket hon vill, men jag får bara ha den en timme om dagen.

Jag tycker att min syster borde ha samma regel som jag!

Vill ha rättvis skärmtid!!!

Besvikna på betygen

Hej alla med världens bästa tidning i handen! Jag är en 13-årig tjej som känner att mina föräldrar inte blir nöjda med mina betyg. Min lillebror pluggar typ i sista minuten men får ändå A eller B. Då blir föräldrarna jätteglada! Men jag kan plugga i en vecka och få C, D eller E. Då säger de bara ”jaha”. Det här får mig att känna mig dålig. Känner någon igen sig?

Hej allihop:) ha en bra dag


Läs mer Prat i tidningen KP!