Signaturen ”UPPRÖRD TJEJ” är pressad på idrotten.
Signaturen ”UPPRÖRD TJEJ” är pressad på idrotten. Illustration: Ellen Greider

Krav att hjula?

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 14.

Krav att hjula?

Jag är en tjej som tycker att kunskapskraven i idrott känns onödiga. Okej, det är viktigt att röra på sig och att kunna vissa saker. Till exempel är det väl vettigt att kunna simma. Men kunskapskrav i att slå en kullerbytta, hjula, och så vidare?! Sedan när blev det viktigt att kunna hjula? Jag förstår att det är bra att få lära sig olika saker, men måste det vara ett krav? Dessutom, så fort någon elev inte gör sitt yttersta, tjatar lärarna om att vi ”inte kommer att klara kunskapskraven”. Det är tröttsamt.

UPPRÖRD TJEJ

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Hjälmen hjälper

Är det bara jag som tycker att alla borde ha hjälm när de cyklar? Min storasyster cyklar alltid utan hjälm, när hon hänger med sina kompisar. Jag stör mig mycket på det! Även mina kompisar gör så ibland. Själv cyklar jag alltid med hjälm. Alla ni som läser detta och inte har hjälm, ha det! Många skador har skett på grund av att folk har cyklat utan.

Ställer mig på gatan och skriker ”JAG KOM MED”!!!

Politik är kul

Hej alla KP-läsare där ute. Jag tycker det är viktigt att veta mer om politik, för att kunna påverka samhället och hela Sverige. Jag gillar att titta på partiledar-debatter och att läsa intervjuer med partiledarna. Är det någon annan som tycker likadant? Eller är jag den enda 9-åringen som gillar partipolitik?!

Politiknörden :)

Straight och trist?

Tjena alla kåpeare! Jag är en kille på 12 år. Här om dagen i skolan frågade en tjej mig om jag är bisexuell. Men jag är straight, så jag svarade det. Hon tyckte att jag är tråkig som inte är bi eller trans eller ickebinär. Men jag är ju som jag är och kan inte bestämma vem jag blir kär i? Har någon känt samma sak?

Kommer inte på nån bra signatur lol

Trött på att leka

Jag är en 10-årig tjej som typ har slutat leka. De flesta lekar som jag tyckte var roliga förut, fattar jag inte längre det roliga med. Mina kompisar leker som de alltid har gjort. Om någon frågar om jag vill vara med svarar jag oftast ja. Men sedan går jag bara efter. Jag har pratat med min bästis, men hon fattar inte. Är det någon som känner likadant?

Tjejen med en jättesöt katt!

PS. Jag känner mig ofta lite ensam på rasterna, eftersom de andra leker.


Läs mer Prat i tidningen KP