Illustration: Carolina Ståhlberg/Carromic

KP-serien Bleckmossen som radioserie

Under sportlovet sänds det nya äventyret Tunnelflickan.  I KP 3 kan du läsa om Happy Jankell som är Siris röst i radio. Här kan du lyssna på första avsnittet.

Det är första dagen på lovet. Siri och Amir åker tunnelbana när tåget plötsligt stannar och det blir kolsvart. En gammal kvinna börjar berätta om en övergiven tunnel-banestation. Och om en flicka som sägs leva där. Siri blir som besatt av historien. Hon och Amir bestämmer sig för att hitta tunnelflickan ...

Bleckmossen-författaren Oskar Ekman har skrivit berättelsen som nu sänds i radio. Och skådespelaren Happy Jankell läser upp den.

Sänds i fem avsnitt

Bleckmossen har varit med som serie i KP sedan 2006. Den görs av författaren Oskar Ekman och tecknaren Carolina Ståhlberg. För Oskar var det en utmaning att göra radio av Bleckmossen.

– Jag ville att lyssnaren skulle få använda sin fantasi. Siri och Amir har vanligtvis inte så mycket med varandra att göra, men här är de ute på äventyr tillsammans.

Tunnelflickan sänds i P4 med start 09.50 första måndagen på sportlovet (det är alltså olika beroende på var i landet du bor). Du kan också lyssna på sr.se.