En 13-åring har en crush på ”fel” person.
En 13-åring har en crush på ”fel” person. Illustration: Jojo Falk

Konstigt kär?

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 18

Konstigt kär?

Hej KP! Jag har ett stort problem. Jag har av misstag råkat bli kär i en kille i min klass. Alla mina vänner tycker att han är konstig. Jag tycker bara att han är gullig. Men jag är rädd att folk ska tycka att jag är konstig om jag berättar att jag gillar honom. Vad ska jag göra?

en 13-åring med stora kärleksproblem

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Svårt med siffrorna

Jag stör mig på att sååå många inte vet vad dyskalkyli är. Det är en diagnos där man har svårt med siffror med mera. Man kan säga att det är dyslexi fast med siffror. Jag har detta och det är väldigt jobbigt, speciellt eftersom många inte känner till det. Inte ens min förra mattelärare visste! Det är många som kallar mig dum och skrattar åt mig när jag inte kan. Jag är trött på det. Jag går i 8:an och kan inte multiplikations-tabellen. Det som stör mig mest är att inte ens forskare verkar bry sig. Det finns mycket mer forskning och fler hjälpmedel för dyslexi än för dyskalkyli.

Vet inte om jag stavade rätt på dyskalkyli :)

Tiktok-trassel

Hej alla Tiktokare och inte Tiktokare! Alla mina kompisar är jättebra på Tiktok-danser! Själv är jag inte bra alls. På grund av detta känner jag mig utanför. Har ni några tips på hur jag kan lära mig bättre?

En ledsen gurkis :(

Träffade IJWTBC

Hej alla där ute! I september var jag på bokmässan i Göteborg. IJWTBC var också där. Jag frågade om en high-five med Victor. Då tog han båda sina händer och skakade hand med mig. Sedan sa jag att jag är hans största fan och då sa han tack. Jag vill bara säga: Om du vill träffa kändisar, försök att gå på ett event eller en konsert där de är. Då finns det en chans att prata med dem.

Killen på bokmässan med en Akutsuki-mantel på sig

PS. Det var så coolt.

Stockholms-stilen

Jag är en tjej på 10 år som har börjat sminka mig som en fjortis, med mycket bronzer, mascara och concealer på läpparna. Jag trivs med det. Jag klär mig även i typisk ”Stockholms-stil” med små handväskor och stjärnor. Men min mamma gillar inte det. Hon tycker stilen är för vuxen och att jag inte ska sminka mig så mycket. Jag håller inte med.

Vad ska jag göra?

Fjortis4Life


Läs mer Prat i tidningen KP