Foto: Malin Bäcklund

Kändisarna: Så dansade vi i femman!

KP värmde upp årets Let´s Dance-deltagare genom att bjuda in till skol-disco. Det blev varken rumba eller tango på dansgolvet ...

I kväll startar den tionde säsongen av Let´s Dance. KP träffade alla deltagare och ställde den viktigaste frågan:

Hur dansade ni när ni gick i mellanstadiet?

Jonas Hallberg och Malin Watson:

– Oj, jag var så himla dålig. Jag kunde bara en enda dans. Det var tryckare, säger Jonas.

– Det passar bra, jag gillade också tryckare bäst, säger Malin.

Tony Irving, domare:

– Jag hade redan börjat dansa på den tiden. På discon brukade jag göra något som hette "northern soul". Det är lite street-inspirerat med mycket kickar. Alla dansade så, inte bara jag!!! Jag bodde i England då. I min skola tyckte alla om att dansa, både tjejer och killar. Ingen tyckte att det var fjantigt.

Alexander Hermansson och Jeanette Carlsson:

– På mellanstadie-discon ... Oj, då var jag lite blyg och visste inte riktigt om jag skulle våga bjuda upp en tjej. Jag kunde inte dansa så bra, det var mest att man gick lite från sida till sida!

– Ja, man kände sig lite osäker, håller Jeanette med.

Marie Serneholt och Kristjan Lootus:

– Åh, man kände sig så tuff på disco! Det var lite "running man" över min dansstil. Eller Markoolio-dansen, skulle man kunna kalla den i dag. Fast jag dansade så före Markoolio!

– Jag dansade lite likadant. Väldigt enkla steg, trots att jag redan hade börjat med dans. På skoldisco kunde man inte bara köra på. Det skulle ha sett helt galet ut! Om jag hade visat allt jag kunde på dansgolvet skulle de andra ha tänkt: "Vad är det för fel på honom?!" Dans var inte populärt bland killarna i mellanstadiet. Det var bara fotboll som gällde, säger Kristjan.

Jessica Almenäs, programledare:

– Jag undvek alltid discon i mellanstadiet. Det kändes så pinsamt, för jag kunde verkligen inte dansa. För att slippa hittade jag på att jag skulle träna eller göra något annat. Var det dans i skolan fick jag ångest och ont i magen. Jag var en plikttrogen elev, men kunde jag vara sjuk de dagarna så var jag det. Jag tyckte att det var helt fruktansvärt! Det är lite ironiskt nu att jag leder ett dansprogram – och älskar det! Men ALDRIG i livet att jag skulle ställa upp som deltagare själv. Ingen skulle kunna övertala mig, inte ens för en miljard. Och varför skulle jag byta bort världens bästa jobb?!

Alla ville läsa KP

Många av deltagarna är gamla KP-fans. Marie och Kristjan ...
Många av deltagarna är gamla KP-fans. Marie och Kristjan ... Foto: Malin Bäcklun
... Malin och Jonas ...
... Malin och Jonas ... Foto: Malin Bäcklund
... och Jeanette och Alex!
... och Jeanette och Alex! Foto: Malin Bäcklund
Skidlegenden Ingemar var på Önskebilden i KP 1976.
Skidlegenden Ingemar var på Önskebilden i KP 1976. Foto: Malin Bäcklund