En kåpeare gillar inte grupparbeten, eftersom det ofta är hen som får göra allt jobb.
En kåpeare gillar inte grupparbeten, eftersom det ofta är hen som får göra allt jobb. Illustration: Elin Lindell

Jobbigt med grupparbete

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 19-22.

Jobbigt i grupp

Jag vill inte låta egoistisk, men är det verkligen bara jag som tycker det är jobbigt med grupparbeten i skolan? Oftast gör jag allt jobb medan de andra flamsar. Ändå säger läraren att hela gruppen ska få samma betyg. Borde jag vara glad för dem som inte jobbar och ändå får mitt betyg? Jag tycker mest att det känns orättvist. Jag vet att jag kan säga åt de andra att göra mer, men vem skulle lyssna på mig? Hur skulle du tänka i denna situation?

en person som skulle göra vad som helst för att få träffa en författare

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Pappa surfar

Jag älskar mina föräldrar. Men jag tycker det är jättejobbigt när de (mest pappa) säger: ”Lägg undan mobilerna!” Själv sitter han med mobilen nästan hela tiden. När familjen ska titta på film, sitter pappa kvar i köket och kollar Facebook. Ändå ska han tala om för oss barn att vi använder våra telefoner för mycket. Om jag kommenterar att han också gör det, svarar han: ”Fast det spelar absolut ingen roll, jag är vuxen!” Någon som har en likadan förälder?

Tack för att du spenderade 17 sekunder av ditt liv att läsa detta :))

Bästis långt bort

Jag är en tjej på 10 härliga vårar. Min bästa kompis har just flyttat till Stockholm från Lund, där jag bor. Vi kommer alltså inte kunna träffas så ofta längre. Men hon är den bästa kompisen jag någonsin har haft. Vad ska jag göra?

En ledsen gurka):

Sluta snoka!

Hej alla glada! Jag är väldigt trött på att det finns föräldrar som snokar i sina barns privatliv, till exempel genom att läsa barnens sms. Det står i Barnkonventionen att barn har rätt till privatliv. Så jag tycker att alla föräldrar ska sluta snoka genast!

Jag skriver det här för Izzy och Tilde

Kär i jättemånga

Jag är en 11-årig tjej som blir kär i jättemånga killar. Just nu gillar jag fem killar samtidigt. Jag förväntar mig att de ska gilla mig tillbaka eller fråga om vi ska bli ihop, eftersom jag inte vågar fråga dem. Fyra av de här killarna har jag bara träffat en enda gång. Är någon mer som jag?

Mitt kärleksliv e dåligt

Gå på dass

Jag undrar varför man har toaletter.

Varför kan man inte bara ha dass? Det är ju dåligt för miljön att slösa en massa vatten som skulle kunna användas till annat. Jag tycker inte att det är så farligt att gå på dass.

Den gulliga Teddybjörnen