Det är inte konstigt att rovdjur i sagorna vill käka upp andra djur, tycker signaturen ”Hopliten”.
Det är inte konstigt att rovdjur i sagorna vill käka upp andra djur, tycker signaturen ”Hopliten”. Illustration: Gunilla Kvarnström

Inte rovdjurens fel

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 17.

Inte rovdjurens fel

Hej alla vänner och ovänner! Jag är en kille som undrar en sak. Varför är rovdjur alltid de onda i sagor? De dödar ju inte för att vara elaka utan för att få mat! Det var allt för mig, adjö.

Hopliten

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Tiktok ger läslust

Jag är en tjej på 13 år som älskar att läsa. Jag läser bara böcker på engelska. Jag förstår texten lika bra som om den vore på svenska, kanske till och med bättre. De flesta böcker jag läser är populära på Tiktok (eller Booktok, som det också kallas). Jag rekommenderar verkligen fler att läsa på engelska. Man tränar språket jättemycket då. I skolan har jag A i ­betyg! Ett tips är att börja med böcker av ­författaren Colleen Hoover. Hon brukar inte använda så komplicerade ord.

Min favvobok är a good girl’s guide to murder :)

Ville inte vejpa

Hej! Jag är en flicka på snart 12 år. När jag var med kompisar på sommarlovet så hade en av dem med sig en vejp (e-cigarett). Jag ville vara cool, så jag testade ett blås. På kvällen hade jag en klump i magen för att jag hade vejpat. Men för ett tag sedan gick jag till mamma och berättade om händelsen. Hon blev stolt över mig, för att jag vågade säga som det var. Det jag vill säga är alltså: Det är bra att prata med en

vuxen när ­något känns dåligt.

Ny sport sökes!

Hej alla med världens bästa tidning framför sig! Jag är en tjej på 10 solsnurr som undrar om någon kan tipsa om roliga sporter. Jag går på friidrott men vill sluta. Jag vet inte vilken annan sport jag vill börja med. Jag har tänkt på ridning men får nog inte det för mina föräldrar. Har ni andra idéer?

Den lilla hundälskaren som har en katt (:

Mer rock på radio

Jag stör mig på en sak. I radioprogram där man får önska låtar önskar folk nästan alltid de låtar som ändå spelas 24/7! Förra veckan var det någon som ville önska en hårdrocks-låt, men då sa programledaren: ”Kvoten för hårdrockslåtarna är nådd i dag.” Va? Varför får man då välja en låt som spelas minst fem gånger om dagen? Det borde finnas en ”kvot” för all musik på radio!

Grötkorvsboogie


Läs mer Prat i tidningen KP