Kaninte bli gosigare!
Kaninte bli gosigare! Illustration: Carolina Ståhlberg

Inga dumma djur

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 13.

Inga dumma djur

Jag stör mig på att väldigt många människor pratar nedlåtande om kaniner. De får det att låta som om kaniner bara sitter i sina burar hela livet och det enda man gör är att ge dem mat. Men kaniner är mycket mer än så! Man kan lära kaniner massor av trick, kela med dem, gå promenader och till och med få dem rumsrena (om man har dem inomhus). Kaniner går att få nästan lika tama som hundar! Så sluta prata om dem som korkade monster, som inte är värda någonting.

Pelle, Sötnos och Tussilago, mina älsklingar!

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Ledsen jättelätt

Jag är en tjej på 10 år som har väldigt lätt att bli ledsen. Och varje gång jag blir det känns det som ett totalt ”mental breakdown”, vilket är väldigt jobbigt. Jag vill göra något åt det här. Har ni tips?

Skulle jag skicka in den på prat

Stress efter sommaren

Jag känner mig väldigt deppig för att jag ska börja 6:an efter lovet. Här är varför:

1. Min favoritlärare ska sluta (hon är ­supersnäll).

2. Vi kommer att få betyg.

3. Jag vill inte bli äldre. Om ni har tips på hur jag kan bli mindre deppig, skulle jag vara tacksam för svar!

Världens bästa lärare kommer att sluta, jag är så ledsen:(

Blandar böcker

Jag älskar att läsa och läser jättemycket. Just nu läser jag tre böcker samtidigt. Det finns även en bokserie som jag jättegärna vill börja på. Det jobbiga är att jag inte vet vilken bok jag ska ”prioritera”. Just nu blandar jag ihop det som händer i de olika böckerna. Men jag vill inte lägga undan någon av dem utan typ läsa alla på en gång. Vad ska jag göra?

En Läsande Vänniskomarelse


Läs mer Prat i tidningen KP