Priserna på bilderna är exempel. Den som vinner får vara med och välja cykel och klocka, så att det blir en modell som vinnaren vill ha.
Priserna på bilderna är exempel. Den som vinner får vara med och välja cykel och klocka, så att det blir en modell som vinnaren vill ha. Foto: Shutterstock

Gratta och vinn!

Vi på KP – särskilt K & P – vill bli ordentligt gratulerade på 130-årsdagen. Hitta på den läckraste hälsningen till oss, och var med och tävla om alla priserna!

Vi blev inspirerade av en maffig tävling i Folkskolans barntidning 1926. Runt 12 000 bidrag kom in, och redaktionen pytsade ut hela 500 priser. Första priset var en resa till Stockholm med allt betalt för vinnaren, en vuxen och nio (!) kompisar. Andrapriset var en präktig velociped (en fin cykel), och tredje priset var en guldklocka. Sedan var det sparkstöttingar, presentkort (som kallades för önskepris), böcker och allt möjligt!

Tävling i Folkskolans barntidning 1926
Tävling i Folkskolans barntidning 1926

130 av kåpearna som följer instruktionerna här nedanför kommer att vinna något liknande – 96 år senare!

Gör så här

Skapa en grattis-hälsning till KP. Skriv, fota, rita, sy, pärla, spela in ljud, filma eller något helt annat. Bara din fantasi sätter gränser.

Skicka sedan hälsningen till oss på mejl: tavla@kpwebben.se eller med gammaldags post: KP, 105 44 Stockholm. Märk kuvertet eller skriv i ämnesraden: #kp130.

De 130 finaste, härligaste och roligaste gratulationerna får pris.

Jury är KP-redaktionen. Glöm inte att skriva ditt namn, din ålder, din telefon, din mejladress och din adress, dit vi kan skicka priset om du vinner. Vi vill ha hälsningen senast tisdagen den 31 maj.

TÄVLINGEN ÄR AVSLUTAD

Vinnarna presenteras i KP 14 och på KPwebben.

Priser

1:a pris: Resa till Stockholm med över­nattning och besök på KP för två barn och en vuxen. Eller en präktig velociped, alltså en ny fin cykel. Vinnaren väljer pris (värde ­cirka 3 500 kronor).

2:a pris: Nutidens guldklocka, alltså en cool smartwatch (värde cirka 2 000 kronor).

3:e pris: Nutidens sparkstötting, alltså en ny snabb kickbike (värde cirka 1 000 kronor).

4–9:e pris: Presentkort på 500 kronor på Adlibris (där finns böcker och pyssel i massor att välja bland).

10:e–29:e pris: Två biobiljetter.

30:e–79:e pris: Stora boken om Kropp & Knopp.

80:e–124:e pris: Kikare.

125–130:e pris: En bunt random äldre KP-tidningar signerade av KP-Lukas.

Den här artikeln publicerades i KP:s jubileumsnummer.