En kåpeare blev avslöjad som ”glasstjuv” av sin pappa.
En kåpeare blev avslöjad som ”glasstjuv” av sin pappa. Illustration: Gunilla Kvarnström

Glass i smyg

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i  KP 8-9.

Glass i smyg

Hejsan! Jag har jättedåligt samvete för en grej som hände för några dagar sedan. Jag hade precis kommit hem från skolan och var ensam hemma. Då tog jag glass från frysen, fast jag egentligen inte fick. Medan jag stod där i köket och fixade, knackade pappa på fönstret. Jag blev jätterädd och pappa blev superarg.

Alvar och Line, ni vet vem jag är ;)

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Född i fel tid?

Jag är en tjej på 12 vårar som har en konstig känsla. Det känns som om jag är född i fel tid. Jag ”längtar” ofta till förr i tiden och älskar att gå på museum. Just nu är jag på en gammaldags restaurang och älskar det! På vägen hit åkte vi förbi några gamla hus och jag ”längtade” även till dem. Jag älskar böcker som utspelar sig förr. Därför är Camilla Lagerqvist min favoritförfattare. Vad ska jag göra?

snälla hjälp!!

PS. Jag vill inte ha svaret ”Du måste bara acceptera det.”

Är vi ihop?

Jag är en kille på snart 10 underbara år. För ett tag sedan frågade tjejen jag är kär i chans på mig. Så klart tackade jag ja. Men sedan dess har vi inte nämnt det. Jag vet alltså inte om vi är ihop eller inte. Ifall vi inte är ihop, vill jag gärna fråga chans på henne. Men om jag frågar chans trots att vi redan är ihop, då blir det ju jättekonstigt. Snälla, svara!

Oj den kanske blev lite lång :)

Sjukt mycket shopping

Tjejerna i min klass har börjat shoppa sönder. Den här veckan har de varit och shoppat typ tre gånger per person. Det är helt sjukt! Visst, jag gillar också att shoppa. Men jag måste betala nästan allt själv. En av mina kompisar fick ett par byxor av sina föräldrar. De kostade 1 000 kronor. Mina föräldrar skulle ALDRIG ge mig likadana. Jag tycker att det här är jobbigt och känner mig barnslig jämfört med de andra i klassen.

Är det någon som känner samma?

Den barnsliga jordgubben som ÄLSKAR sitt nya lipgloss

Baklänges-buss

Har någon mer än jag tänkt på varför det finns både framåtvända och bakåtvända platser på bussen? Jag menar, varför åka bakåt? Det är väl fler som blir åksjuka om de sitter åt ett annat håll än vad bussen åker?

Den med konstiga tankar …

Smakar smaskens!

Nästan alla i min klass tycker att skolmaten är äcklig. Jag tycker att den är ­jättegod! Vad är det som är så äckligt? undrar jag. Den smakar smaskens nästan alla dagar. Tummen upp för skolmaten!

Tjejen som älskar skolmaten


Läs mer Prat i tidningen KP