Cazzi Opeia är gäst hos Beppe i KPTV, avsnitt 7.
Cazzi Opeia är gäst hos Beppe i KPTV, avsnitt 7.

Gäst i avsnitt 7: Cazzi Opeia!

I det sjunde avsnittet av KPTV gästar artisten Cazzi Opeia. Temat är sorgen när ett husdjur dör.

Hur känns det att vara en del av KPTV?

– Jättekul! Jag känner mig hedrad. Det var väldigt roligt på inspelningarna och jag har alltid gillat KP.

Vad är ditt starkaste minne från KP?

– I mellanstadiet brukade jag springa till skolbiblioteket och och läsa senaste numret. Det var härliga tider! Jag gillade att läsarna fick göra sina röster hörda. Det kändes häftigt att man kunde ställa vilken fråga som helst och ha chans att få svar i tidningen. Jag funderade på att skicka in något själv men minns inte om jag gjorde det.

Avsnittet du medverkar i handlar om saknaden efter ett älskat husdjur. Vad har du för känslor kring temat?

– Jag älskar djur helt sjukt mycket och har haft väldigt många husdjur. Hundar, katter, marsvin ... Tyvärr har det även inneburit sorgliga avsked under min uppväxt. Så det här temat ligger mig varmt om hjärtat.

Kan du berätta om något avsked?

– Ja, min familj hade en cockerspaniel som hette Marre. Han var så söt och gosig, väldigt speciell för mig. Man han fick cancer i magen och behövde avlivas. Det var fruktansvärt. Men det kan vara svårt att skiljas från ett djur även om det inte dör. När jag gick i mellanstadiet skildes mina föräldrar. På grund av det behövde vi lämna bort vår dåvarande hund Tarzan, en bordercollie-blandning. Han fick ett fint liv ute på landet. Men det var hemskt sorgligt för mig.

Hur sörjde du?

– Genom att prata mycket om det som hade hänt och tillåta mig själv att vara ledsen. En del kanske tänker att det är överdrivet, liksom ”det var ju bara ett djur”. Men det stämmer inte, ett husdjur är en familjemedlem. Självklart behöver man sörja. Ett tips är att titta på bilder av djuret. Jag brukar ordna fina små minnesplatser.

Har du något husdjur i dag?

– Nej, tyvärr. Min mamma har två hundar. Men jag bor i en liten lägenhet, jobbar mycket och reser mycket. Då känns det inte så schysst att ha husdjur. Men jag vill absolut ha fler djur i framtiden. Jag ser mig själv med två golden retrievers.

Cazzi Opeia (Moa Carlebecker)

Bor: I Stockholm.

Gör: Är artist och låtskrivare. Har jobbat med några av världens största k-popband. Tog sig till final i Melodifestivalen 2022.

Intressen: Naturen, skogen, fota street-art, vara med familjen och djur.

Favoritmat: Chevrésallad.


Gäster i KPTV

KPTV består av åtta halvtimmes-avsnitt. Varje avsnitt har ett särskilt tema och en känd gäst. Det sjunde avsnittet släpps fredagen den 9 november på streaming-kanalen C More.

Avsnitt 1: Bästis-problem, med skådisen och komikern Nour El Refai.

Avsnitt 2: Mobbning, med programledaren Sofia Dalén.

Avsnitt 3: Lögner, med ­komikern Daniel Norberg.

Avsnitt 4: Vinnarskallar och dåliga förlorare, med simmaren Sarah Sjöström.

Avsnitt 5: Krånglig kärlek, med youtubarna Tomu och Yumi.

Avsnitt 6: Pubertet, med programledaren Markus Granseth.

Avsnitt 7: Sorgen när ett husdjur dör, med artisten Cazzi Opeia.

Avsnitt 8: Pinsamma föräldrar, med komikern Hampus Hedström.