Markus Granseth och Beppe i avsnitt 6 av KPTV.
Markus Granseth och Beppe i avsnitt 6 av KPTV.

Gäst i avsnitt 6: Markus Granseth

I det sjätte avsnittet av KPTV gästar barnprogram-legendaren Marcus Granseth. Temat är puberteten.

Hur kändes det att vara med i KPTV?

– Superkul! Det är grymt med ett program för ungdomar som tar upp viktiga grejer. Och programledaren Beppe är en perfekt kombo av trevlig, rolig och speedad.

Avsnittet handlar om puberteten, vad tycker du om temat?

– Det går inte att prata nog om puberteten. Vi går alla igenom den och många tycker det är en jobbig tid. Om jag kan bidra till att pubertetssaker ses som mer normala och mindre skämmiga så blir jag glad.

Hur var det för dig under puberteten?

– Det var ju svårt på den tiden. Typ när rösten brast när man skulle prata högt inför klassen, och alla skrattade. Jag tänkte hela tiden på vad jag gjorde och hur jag var. Samtidigt var det kul och spännande att närma sig vuxenlivet.

Vem var du i KP-åldern?

– Uppfinnaren! Till exempel gjorde jag en keps med inbyggd fläkt. Och när vi hade disco byggde jag en annan keps med lysande lampor. Jag tyckte själv att det var mäktigt i alla fall, och det är väl det viktigaste … Andra tyckte säkert att det var töntigt. Men så har det varit hela mitt liv!

Berätta om något mer knäppt du gjorde!

– Jag och scout-kompisarna brukade uppträda med vad vi kallade ”tandborsten”. Man står på rad och så borstar en person tänderna och spottar i en kopp. Sedan skickar man vidare tandborsten och så gör alla samma sak – med samma tandborste. Det här var långt innan corona. Samtidigt sjunger man: ”Tandborste, tandborste. Här kommer jag och gör tänderna rena. Jag gnolar när jag borstar och borstar var dag …” Det var rent flams och trams utan regler. Och det var då jag förstod att jag gillade att stå på scen.

Markus Granseth

Familj: Fru, dotter, 10, och son, 4.

Bor: I Nacka.

Favoritmat: De heliga tre: Tacos, sushi och friterad kyckling!

Intressen: Programmera hemsidor och hänga med familjen.

Favoritämne i skolan: NO, matte, svenska och träslöjd.

Gör nu: Lucköppningen till julkalendern i SVT, skriver på en bok, podden Godnattstund och Barnmorgon på P4.


Klipp från KPTV

Temat är puberteten och Markus delar med sig av ett smart tips.


Gäster i KPTV

KPTV består av åtta halvtimmes-avsnitt. Varje avsnitt har ett särskilt tema och en känd gäst. Det sjätte avsnittet släpps fredagen den 2 december på streaming-kanalen C More.

Avsnitt 1: Bästis-problem, med skådisen och komikern Nour El Refai.

Avsnitt 2: Mobbning, med programledaren Sofia Dalén.

Avsnitt 3: Lögner, med ­komikern Daniel Norberg.

Avsnitt 4: Vinnarskallar och dåliga förlorare, med simmaren Sarah Sjöström.

Avsnitt 5: Krånglig kärlek, med youtubarna Tomu och Yumi.

Avsnitt 6: Pubertet, med programledaren Markus Granseth.

Avsnitt 7: Sorgen när ett husdjur dör, med artisten Cazzi Opeia.

Avsnitt 8: Pinsamma föräldrar, med komikern Hampus Hedström.