I avsnitt tre får Beppe besök av Daniel Norberg.
I avsnitt tre får Beppe besök av Daniel Norberg.

Gäst i avsnitt 3: Daniel Norberg

I det tredje avsnittet av KPTV gästar Mello-parodimästaren Daniel Norberg. Temat är lögner.

Hur kändes det att vara med i KPTV?

– Jättehäftigt! Jag läste KP när jag var liten så det känns som att cirkeln sluts. Och att KP nu har ett tv-program är jättekul. Det var en fin studio och en bra mix mellan knäppt, roligt och bra tips.

Ditt bästa KP-minne?

– Mina favoriter var ju Kropp & Knopp, Önskebilden och att läsa om kärlek. Jag sög åt mig allt jag kunde i den åldern. Det var skönt med vuxna som sa det man ville höra, typ att det var okej att vara ledsen.

Det avsnitt du är med i handlar om lögner, vad tycker du om det temat?

– Det är ett svårt tema. Alla ljuger ju någon gång, och ibland måste man det. Det hade blivit kaos om alla sa vad de tänkte hela tiden. Men det är en hårfin gräns innan det blir fel. Det är svårt att säga att man får ljuga också, för det är oftast dåligt. Samtidigt blir det också fel att säga att man inte får ljuga alls.

Har du blivit lurad någon gång?

– Det händer väl hela tiden. Men jag kommer ihåg en gång när jag var liten och lekte med mina kompisar. De sa att de skulle hem och äta, då gjorde jag också det. Men så snart jag hade gått samlades mina vänner och fortsatte leka utan mig. Då blev jag såklart lite ledsen.

Berätta om ett bra bus!

– Det här är ett som jag själv utsattes för. Jag var 7 år och min storebror sa att vi skulle gå på skattjakt. I skogen pekade han på en ihålig stubbe och sa åt mig att titta i den. I stubben låg det en massa smycken. Jag blev jätteglad för att vi faktiskt hittade något. Men egentligen var det min mormors smycken som min bror lagt dit för att lura mig. Jag hann berätta för vänner och familj innan jag fick reda på det. Då blev jag knäckt, jag ville så gärna att det skulle vara på riktigt.

Daniel Norberg

Familj: Mamma, pappa, bror och nyfödde brorsonen som heter Beppe!

Bor: I Stockholm.

Favoritmat: Fiskpinnar.

Intressen: Rita, skriva, sjunga, spela musik – och skattjakt.

Favoritämne i skolan: Bild.

Gör just nu: Målar mest faktiskt, och ska snart ställa ut.


Klipp från KPTV

Hur låter det? Beppe utmanar Daniel Norberg.


Gäster i KPTV

KPTV består av åtta halvtimmes-avsnitt. Varje avsnitt har ett särskilt tema och en känd gäst. Det tredje avsnittet släpps fredagen den 11 oktober på streaming-kanalen C More.

Avsnitt 1: Bästis-problem, med skådisen och komikern Nour El Refai.

Avsnitt 2: Mobbning, med programledaren Sofia Dalén.

Avsnitt 3: Lögner, med ­komikern Daniel Norberg.

Avsnitt 4: Vinnarskallar och dåliga förlorare, med simmaren Sarah Sjöström.

Avsnitt 5: Krånglig kärlek, med youtubarna Tomu och Yumi.

Avsnitt 6: Pubertet, med programledaren Markus Granseth.

Avsnitt 7: Sorgen när ett husdjur dör, med artisten Cazzi Opeia.

Avsnitt 8: Pinsamma föräldrar, med komikern Hampus Hedström.