Illustration: Henri Gylander

För kort kattliv

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 15.

Min katt dog nyligen, trots att hon bara var 7 år. Nu har vi skaffat en ny av samma ras. Det känns lite deppigt, som att vi bara har hittat en ersättare för min förra katt. Jag är också ledsen för att jag vet att min nya katt också kommer att dö en dag. Jag trodde att min gamla katt skulle bli minst 12 eller 13 år. Men hennes liv blev mycket kortare.

Tänk om den nya katten också dör för tidigt? För jag älskar honom jättemycket och vill att vi ska få många fina år tillsammans.

Felix, du vet vem jag är!

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Proffs på pi

Hej! Jag har precis lärt mig 100 decimaler på talet pi! Det tog bara några veckor. Nu kan jag fler decimaler än någon i hela min skola, inklusive lärarna. Finns det någon kåpeare som kan fler?

3.14159... osv

PS. Jätteglad om jag får svar!

Skäms för skärmtiden

Mina föräldrar har ställt in begränsningar för skärmtid på mintelefon. Jag får 20 ­minuter per dag. Men för ett tag sedan lyckades jag gå in och ta bort begränsningarna för de appar jag använder mest. Därför kan jag använda dem hur mycket jag vill. Mitt genomsnitt är nu upp mot fyra timmar om dagen. Mina föräldrar vet inte om det och jag har väldigt dåligt samvete. Hur ska jag berätta?

Ett Leonardo Dicaprio-fan som behöver kolla bilder på Pinterest men kan inte :(

Kaos av lögner

Vad gör man om man inte kan sluta ljuga? Jag vill berätta för mina föräldrar att jag har kaos i huvudet. Men jag vågar inte! Jag önskar att jag kunde prata med dem om allt. Men jag är så rädd att de ska bli arga.

Min mamma kan bli väldigt arg ... Vad ska jag göra? Finns det någon mer här som har fastnat i lögner?

Någon mer?Läs mer Prat i tidningen KP!