Felix Sandman, Oscar Enestad och Omar Rudberg är FO&O.
Felix Sandman, Oscar Enestad och Omar Rudberg är FO&O. Foto: Janne Danielsson/SVT

FO&O gör Mello-debut

En bandmedlem mindre och två namnbyten. Det har hänt mycket runt FO&O de senaste månaderna. KP tog ett snack med bandmedlemmen Felix Sandman, 18, inför Mello-debuten.

FO&OGotta a thing about you

Medlemmar: Felix Sandman, Oscar Enestad och Omar Rudberg.

Låtskrivare: Robert John ”Mutt” Lange och Tony Nillson.

Tävlar: Deltävling 3, lördag 18 februari.

Tv-tid: Klockan 20.00, SVT 1.

Plats: Växjö.

Varför är ni med i Melodifestivalen?

– Det känns som att det är rätt tid nu. Tävlingen är gått från ren schlager till att vara mer modern musik. Dessutom har vi en låt vi tycker är jättebra och vill sprida till så många som möjligt. Och då är Melodifestivalen perfekt.

Berätta om Gotta a thing about you?

– Det är en väldigt stor och kraftfull arenalåt med mycket pojkband över sig. En av låtskrivarna har gjort låtar till AC/DC och Def Leppard tidigare. Så den är samtidigt rätt rockig, med gitarrslingorna och trummorna. Det känns som en låt många målgrupper kan ta in.

Fem snabba

Sång eller Dans

Snap eller Insta

Youtube eller Musically

Chips eller Godis

Kropp eller Knopp

Blir det mycket dans på scen?

– Vi älskar att dansa och koreograferar våra nummer själva. Samtidigt har vi nu hittat en balans mellan dans och sång för att orka sjunga bra under hela föreställningar. Men det blir självklart mycket dans.

Ni bytte nyligen namn för andra gången på kort tid. Varför?

– Det började med att Oscar ”Ogge” Molander lämnade bandet. Då tog vi bort ett ”O” så det blev the Foo, eftersom namnet är våra initialer. Men då hörde bandet Foo Fighters fan-club av sig om att vi inte kunde heta så. Då fick det bli FO&O vilket jag tycker är coolt. Våra fans heter fortfarande fooers.

Hur har det märkts att Ogge lämnat?

– Det är en stor förlust såklart. Den största förändringen är att vi inte träffar honom lika ofta. Sedan är det klart att vi förändrat en del vad gäller dansen under uppträdanden. Nu täcker vi upp hans delar. Men vi tre som är kvar har hittat ett sätt att köra på, och känner oss starkare än någonsin.

Ni är lite äldre nu. Märks det på er publik?

– Många som var våra fans när vi slog igenom har växt med oss och står fortfarande i publiken, vilket är väldigt kul. Sedan har vi kanske fått lite fler äldre fans. Men vi försöker att tilltala alla åldrar.

De tävlande i deltävling 3:

Robin Bengtsson – I Can’t Go On

Krista Siegfrids ­– Snurra min jord

Anton Hagman – Kiss You Goodbye

Jasmine Kara – Gravity

Owe Thörnqvist – Boogieman Blues

Bella & Filippa – Crucified

Felix, Oscar & Omar / FO&O – Gotta Thing About You