Betygsskala
Betygsskala

Filmrecensioner

Läs KPwebbarnas filmrecensioner. Eller skicka in en egen recension HÄR!

Mary och häxans blomma


Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Mary bor hos sin faster (om jag inte minns fel). En dag så ser hon en katt som hon följer efter, in i skogen. Där hittar hon en blå vacker blomma. Hon frågar en man som jobbar med växter vad det är.

-Det är Häxans blomma, säger han.

Snart hittar Mary en magisk kvast och råkar flyga upp till en skola för häxor. Vaktmästaren säger att Mary är en häxa. Resten är helt magiskt. Jag gillar filmen för att den handlar om en rätt så klumpig tjej, som ändå är magiskt cool.

Det var ett tag sedan jag såg den, men jaja...kommer jag med på kpwebben nu, eller?, 10

SPF-18


Åldersgräns: Från 13 år

Betyg:

Det är nog en av de sämsta filmerna jag har sett. Skådespeleriet är kast och hela historian är väldigt dålig och det har ingen röd tråd.

Så jag rekommenderar inte denna film. Om du dyngnar med en kompis och du vill att ni ska somna då kan jag rekommendera filmen. :) Bli inte arg om du gillar filmen men den är sämst.

A, jag tittar på film hela tiden om du undra hur jag hittar en så dålig film, 14

Bigfoot junior


Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Filmen handlar om den mobbade Adam som själv tror att hans pappa är död, men så visar det sig att Adams mamma har brevväxlat med Adams pappa. Adam blir arg på sin mamma, och ger sig ut för att hitta sin pappa. Men det visar sig att pappan är en bigfoot. OCH att Adam själv ska bli en bigfoot. Därefter följer massor av spänning. En film om familj, arv och mod.

Hon som har sett den filmen tre gånger!, 10

Titanic


Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Titanic är den känslosammaste, sorgligaste och finaste film jag någonsin har sett. Den handlar om Jack, en ganska fattig kille som till slut får åka med Titanic med sin bästa vän. Där hittar han en tjej, Rose. Hon är tyvärr väldigt rik vilket gör det omöjligt för Jack att hans kärlek ska besvaras. Men så en dag räddar han henne från att ta självmord och en förbjuden kärlek startas. Det där var bara lite kortfattat och jag vill ju inte spoila något för er :)

I am Jacks big lover, and I'm 12 years old :)

Apornas planet

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

En jätte bra film som handlar om att flera apor sätts in på ett labb för att testa som ett vaccin på apor mot hemmoroider och se om det funkar för människor och en av dom aporna heter Ceasar men vaccinet gjorde så att aporna blev smarta och då så börjar som ett krig mellan människor och apor.

Filmnörd , 10

Förfärliga snömannen

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Filmen handlar om tonåringen Yi som bor i storstaden Shanghai. En dag hittar Yi en skadad yeti som hon döper till Everest. Everest längtar hem till sitt berg så Yi bestämmer sig för att få hem Everest, men de får problem. Jag tyckte att filmen var bra och rolig. Jag rekommenderar filmen och det var ganska mycket humor i den men det fanns också sorgliga scener.

den blåa yetin, 10

Harry Potter

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Harry Potter har vuxit upp hos sin moster och hennes familj eftersom hans föräldrar dog i en ”bilolycka”. Men han får sedan reda på att han är en trollkarl och att de egentligen blev mördade av den onda trollkarlen Voldemort. Av någon anledning kunde han inte döda Harry, och försvann. Det enda som hände var att han fick ett ärr som liknar en blixt. Sedan får han börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom i sju år, blir vald i elevhemmet Gryffindor, vän med Ronald (Ron) Weasley och Hermione Granger, fiende till Draco Malfoy och professor Snapes hatelev. Det är en film för varje skolår förutom den sista som är uppdelad i två delar. Under den tiden får Harry lära sig mer om Voldemort och annat. (Förlåt om jag gör någon upprörd när jag säger du-vet-vems namn rätt ut)

Se de här filmerna, de är SÅÅ bra!!! Eller läs böckerna först men det spelar ingen roll vilket du gör först. Varning för att det kan bli lite läbbigt ibland för känsliga tittare. Om du är rädd för att det ska bli läskigt rekommenderar jag att läsa böckerna först, utan bilder. Alla gillar inte den här typen av filmer det vet jag, men snälla ge det en chans även om du är osäker!

KRUMBEN ÄR DET SÖTASTE SOM FINNS!, 14

Percy Jacksons och åskviggen

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Till att börja med heter den första boken Född till hjälte inte Percy Jackson och åskviggen. Annabeth är inte brunett. Och hon kysser inte Percy fören i den tredje boken. De har tagit bort vissa viktiga saker. Och döpt om några. Jag ångrar att jag någonsin såg denna film och tänker aldrig se den igen. Jag hoppas verkligen att serien är bättre. Rick Riordan verkar iallafall tycka det.

Du dreglar när du sover, 13

Clouds

Åldersgräns: 9 år

Betyg:

Clouds är en film som handlar om en kille med cancer i lungorna. Zack (som killen heter) får sedan problem med kärleken och dessutom får han och hans familj reda på att han inte har så långt kvar att leva.

Det är en superbra film! Dock är det inget för dom som inte gillar sorgliga filmer eftersom att det är ganska hög gråt faktor på den.

En filmgalen HP älskare, 12

Tall girl

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Tall girl som betyder ”lång tjej” på engelska är en film som man kan streama på Netflix. Den släpptes 2019 och handlar om en tjej som har en längre läng än alla andra ungdomar på hennes skola. Hon blir då mobbad för de, men en dag kommer en ny kille till skolan. Sedan dess har mycket förändrats och hon blir kär och vågar visa sig mer och mer.

Alissa, 12

Dirty Dancing

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Det handlar om Frances baby Houseman som åker till ett sommarställe och där finns det olika aktiviteter och mycket dans.

När hon och en annan kille går in på ett ställe för personalen träffar hon dansläraren Johnny Castle sen pågrund av att andra dansläraren Penny Johnson är gravid. Sen fortsätter dem träffas fast att babys pappa inte tycker att dem ska träffas.

Det är en bra film som jag tycker att alla borde se den någon gång.

Livia Lücke, 9

Instant family

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Jag rekommenderar den här filmen för familjen. Det handlar om ett par som saknar något men vet inte vad. En dag drar maken Pete ett skämt om att adoptera barn, men det blir plötsligt seriöst. De börjar gå till en adoptionsklubb och adopterar efter ett tag tre barn. Lizzie, … Filmen är känslosam och samtidigt en komedi.

Olivia, 12

Trolls 2: Världsturnén

Åldersgräns: 7 år.

Betyg:

Trolls 2: Världsturnén är en film om musik och vänskap och dessutom uppföljare till succéfilmen Trolls från 2016. Poppy, pop-trollens drottning, är tillbaka. Hennes bästa vän Kvist också. Men vi får träffa en rad nya troll, rock-trollens drottning Barb till exempel. Poppy som inte vetat om att det finns andra sorters troll än pop-troll går på ett hemskt lurendrejeri där alla trollsorter riskerar att försvinna. Poppy och Kvist försöker sedan desperat få alla troll – Pop, Rock, Country, Klassiska, Funk och Techno – att jobba tillsammans.

Det är en spännande film som passar de flesta åldrar, till och med vuxna kan nog gilla den. Det är mycket bra och svängig musik där några låtar är helt nya och andra har omgjorda texter. Filmen är välgjord och enligt mig bättre än ettan. Och de klassiska trollen är bara SÅ söta. Om det inte hade varit lite långsamt på vissa ställen hade det blivit full pott. Det är en stark fyra.

Mimi Peters, 10 år

Angry birds movie

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Huvudkaraktären Red har ett litet hus på stranden. En dag ser alla på ön att något till havs kommer emot dem, alla springer ner till stranden. Då ser Red att skeppet är på väg mot hans hus.

Han springer och försöker att hejda skeppet. Men skeppet ser varken Reds lilla hus eller honom. Huset krossas och ligger sedan nere på marken i en brädhög.

Filmen är välgjord och har mycket humor. Den är en del sorglig men har mycket energi.

Jag ger den en femma i betyg jag rekommenderar att den verkligen.

Den snurriga lilla kycklingen, 10

Ensamma i rymden

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

En bra film som var både spännande och lite läskig. Jag gillar att man inte får veta allt i slutet. Lagom lång. Jag vet inte vad jag mer ska säga, det händer så mycket.

Vet att jag är dålig på att förklara, 9

Wonder

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Filmen handlar om en kille som ska börja skolan. Han har haft hemundervisning för att han inte vågade gå till skolan, han trodde att han skulle bli retad. Han föddes med något fel så hans ansikte blev missbildat. Men han är bara sååå söt:)) Jag tycker denna film är jätte, jätte, jäääättebra men den är också lite sorglig om man är känslig.

Ingkan:)), 11 år

Tavlan

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Plötsligt har konstnären bara lagt undan penseln och försvunnit. Det blir kaos i tavlan, några är hela och målade och andra bara enkla skisser. Några vänner ger sig av för att försöka hitta konstnären igen.

Det var en rolig story, och jag skrattade mycket när jag såg filmen!

En enkel skiss, 9 år

Harry Potter and the Deathly Hallows 1 och 2

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Harry Potter och hans två vänner Ron och Hermione har slutat på Hogwarts för att leta reda på Lord Voldermorts Horrocruxer för att förstöra de. Det lurar massor med faror och det krävs många uppoffringar. I del 2 är det slutstrid och den här filmen är den mörkaste av de alla. Det är en av de bästa filmer jag någonsin har sett.

Galen tjej i Harry Potter skriver!!, 11

Spirited Away

Åldersgräns: 7 år.

Betyg:

Spirited Away är en japansk animerad film som gjordes 2011.

Den handlar om en flicka som heter Chihiro. Hon och hennes föräldrar är på väg till sitt nya hus, när de går in i en tunnel för att utforska den.

Chihiros föräldrar blir förvandlade, och Chihiro måste rädda dom.

Jag ska inte avslöja något, men monster, mega-bebisar och häxor är inblandade!

Spirited Away är en film som passar för familjen. Den är spännande och vackert animerad. Längden på filmen drar dock ner på filmen. Men den rekommenderas ändå starkt!

Chihiro’s kamrat, 12

Catch me if you can

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Filmen handlar om den 18-åriga checkförfalskaren Frank Williams Abagnale, som rymt hemifrån när hans föräldrar skilt sig. Eftersom han inte är så gammal eller har något jobb börjar han förfalska checkar för att få pengar. Han jobbar även som outbildad pilot och läkare, och hinner även flörta med damer för att skaffa sig pengar. För även om han är outbildad så är han både charmig och är smart. FBI agenten Carl Hanratty är hela tiden efter honom. Det var en rolig och spännande film där man får lära känna en riktigt smart brottsling. Jag skulle tipsa om den till alla som vill ha spänning och skratt. Filmen baserad på en sann historia vilket är väldigt fascinerande.

Jag, 11

Dora and the Lost City of Gold

Åldersgräns: 7

Betyg:

Dora är uppväxt i djungeln med sin mamma och pappa. Alla i familjen är utforskade och en dag listar mamman och pappan ut var den gyllene staden ligger. Dora åker till sin kusin.

Dora träffar nya vänner och hjälper hennes föräldrar att hitta ”the city of gold”

Dora the explorer, 12

Legender från övärlden

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Ett skepp har fastnat i stormen.

Kapten säger till en magiker att han ska lugna ner havet, men magikerna verkar ha glömt havets rätta namn. Skräckslagna ser de på båten hur två drakar slukar varandra. Något otänkbart är på väg att hända. Balansen i värden är på väg att kollapsa.

Jag tycker att filmen är jättebra. Det är en av mina favoritfilmer. Det är ett tips, men den är gammal så man kan nog inte se den på DVD, men kanske begagnad.

Liv, 9

A dog's way home

Åldersgräns: 7

Betyg:

Pitbull blandningen Bella separeras från sin älskade ägare, och måste korsa Colorados enorma vildmark för att ta sig hem. Det är verkligen den bästa filmen jag nånsin har sett.

Sally, 10

Jumanji: The Next level

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Fyra barn, en morfar och hans vän sugs in i ett spel som blir deras verklighet. En juvel är borta och måste räddas av de fyra barnen och de två vuxna som sugits in i spelet och blivit var sin karaktär som har olika förmågor/superkrafter. Bland annat möter de en juveltjuv och en lavin av strutsar som pickar sönder en i ett pick.

Morfadern som spelas av den starke Dwayne Johnson slår ner 45 man utan någon speciell anledning vilket var underhållande. Det är både humor och spänning i filmen. Filmen utspelar sig i många olika miljöer till exempel öken, djungel och på iskalla berg.

Jag rekommenderar den här filmen till dig som gillar spännande actionfilmer med humor men tänk på att det kan vara bra att ha sett den första filmen Jumanji (1)

Faze u bot, 12

Här kan du läsa fler filmrecensioner!