Betygsskala.
Betygsskala.

Filmrecensioner

Läs KPwebbarnas filmrecensioner. Eller skicka in en egen recension HÄR!

Förfärliga snömannen

Filmen handlar om tonåringen Yi som bor i storstaden Shanghai. En dag hittar Yi en skadad yeti som hon döper till Everest. Everest längtar hem till sitt berg så Yi bestämmer sig för att få hem Everest, men de får problem. Jag tyckte att filmen var bra och rolig. Jag rekommenderar filmen och det var ganska mycket humor i den men det fanns också sorgliga scener.

Åldersgräns: 7år

Betyg:

den blåa yetin, 10

Apornas planet

En jätte bra film som handlar om att flera apor sätts in på ett labb för att testa som ett vaccin på apor mot hemmoroider och se om det funkar för människor och en av dom aporna heter Ceasar men vaccinet gjorde så att aporna blev smarta och då så börjar som ett krig mellan människor och apor.

KOLLA PÅ DEN DEN ÄR JÄTTE BRA!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Filmnörd , 10

Harry Potter

Harry Potter har vuxit upp hos sin moster och hennes familj eftersom hans föräldrar dog i en "bilolycka". Men han får sedan reda på att han är en trollkarl och att de egentligen blev mördade av den onda trollkarlen Voldemort. Av någon anledning kunde han inte döda Harry, och försvann. Det enda som hände var att han fick ett ärr som liknar en blixt. Sedan får han börja på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom i sju år, blir vald i elevhemmet Gryffindor, vän med Ronald (Ron) Weasley och Hermione Granger, fiende till Draco Malfoy och professor Snapes hatelev. Det är en film för varje skolår förutom den sista som är uppdelad i två delar. Under den tiden får Harry lära sig mer om Voldemort och annat. (Förlåt om jag gör någon upprörd när jag säger du-vet-vems namn rätt ut)

Se de här filmerna, de är SÅÅ bra!!! Eller läs böckerna först men det spelar ingen roll vilket du gör först. Varning för att det kan bli lite läbbigt ibland för känsliga tittare. Om du är rädd för att det ska bli läskigt rekommenderar jag att läsa böckerna först, utan bilder. Alla gillar inte den här typen av filmer det vet jag, men snälla ge det en chans även om du är osäker!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

KRUMBEN ÄR DET SÖTASTE SOM FINNS!, 14

Percy Jacksons och åskviggen

Till att börja med heter den första boken "Född till hjälte” inte ”Percy Jackson och åskviggen”. Annabeth är inte brunett. Och hon kysser inte Percy fören i den tredje boken. De har tagit bort vissa viktiga saker. Och döpt om några. Jag ångrar att jag någonsin såg denna film och tänker aldrig se den igen. Jag hoppas verkligen att serien är bättre. Rick Riordan verkar iallafall tycka det.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Du dreglar när du sover, 13

Clouds

Clouds är en film som handlar om en kille med cancer i lungorna. Zack (som killen heter) får sedan problem med kärleken och dessutom får han och hans familj reda på att han inte har så långt kvar att leva.

Det är en superbra film! Dock är det inget för dom som inte gillar sorgliga filmer eftersom att det är ganska hög gråt faktor på den.

Åldersgräns: 9 år

Betyg:

En filmgalen HP älskare, 12

Tall girl

Tall girl som betyder "lång tjej" på engelska är en film som man kan streama på Netflix. Den släpptes 2019 och handlar om en tjej som har en längre läng än alla andra ungdomar på hennes skola. Hon blir då mobbad för de, men en dag kommer en ny kille till skolan. Sedan dess har mycket förändrats och hon blir kär och vågar visa sig mer och mer.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Alissa, 12

Dirty Dancing

Det handlar om Frances baby Houseman som åker till ett sommarställe och där finns det olika aktiviteter och mycket dans.

När hon och en annan kille går in på ett ställe för personalen träffar hon dansläraren Johnny Castle sen pågrund av att andra dansläraren Penny Johnson är gravid. Sen fortsätter dem träffas fast att babys pappa inte tycker att dem ska träffas.

Det är en bra film som jag tycker att alla borde se den någon gång.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Livia Lücke, 9

Instant family

Jag rekommenderar den här filmen för familjen. Det handlar om ett par som saknar något men vet inte vad. En dag drar maken Pete ett skämt om att adoptera barn, men det blir plötsligt seriöst. De börjar gå till en adoptionsklubb och adopterar efter ett tag tre barn. Lizzie, ... Filmen är känslosam och samtidigt en komedi.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Olivia, 12

Trolls 2: Världsturnén
Animerad film.

Trolls 2: Världsturnén är en film om musik och vänskap och dessutom uppföljare till succéfilmen Trolls från 2016. Poppy, pop-trollens drottning, är tillbaka. Hennes bästa vän Kvist också. Men vi får träffa en rad nya troll, rock-trollens drottning Barb till exempel. Poppy som inte vetat om att det finns andra sorters troll än pop-troll går på ett hemskt lurendrejeri där alla trollsorter riskerar att försvinna. Poppy och Kvist försöker sedan desperat få alla troll – Pop, Rock, Country, Klassiska, Funk och Techno – att jobba tillsammans.
Det är en spännande film som passar de flesta åldrar, till och med vuxna kan nog gilla den. Det är mycket bra och svängig musik där några låtar är helt nya och andra har omgjorda texter. Filmen är välgjord och enligt mig bättre än ettan. Och de klassiska trollen är bara SÅ söta. Om det inte hade varit lite långsamt på vissa ställen hade det blivit full pott. Det är en stark fyra.

Åldersgräns: 7 år.

Betyg:

Mimi Peters, 10 år

Angry birds movie

Huvudkaraktären Red har ett litet hus på stranden. En dag ser alla på ön att något till havs kommer emot dem, alla springer ner till stranden. Då ser Red att skeppet är på väg mot hans hus.
Han springer och försöker att hejda skeppet. Men skeppet ser varken Reds lilla hus eller honom. Huset krossas och ligger sedan nere på marken i en brädhög.
Filmen är välgjord och har mycket humor. Den är en del sorglig men har mycket energi.
Jag ger den en femma i betyg jag rekommenderar att den verkligen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Den snurriga lilla kycklingen, 10

Ensamma i rymden

En bra film som var både spännande och lite läskig. Jag gillar att man inte får veta allt i slutet. Lagom lång. Jag vet inte vad jag mer ska säga, det händer så mycket.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Vet att jag är dålig på att förklara, 9

Wonder

Filmen handlar om en kille som ska börja skolan. Han har haft hemundervisning för att han inte vågade gå till skolan, han trodde att han skulle bli retad. Han föddes med något fel så hans ansikte blev missbildat. Men han är bara sååå söt:)) Jag tycker denna film är jätte, jätte, jäääättebra men den är också lite sorglig om man är känslig.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Ingkan:)), 11 år

Tavlan

Plötsligt har konstnären bara lagt undan penseln och försvunnit. Det blir kaos i tavlan, några är hela och målade och andra bara enkla skisser. Några vänner ger sig av för att försöka hitta konstnären igen.

Det var en rolig story, och jag skrattade mycket när jag såg filmen!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

En enkel skiss, 9 år

Harry Potter and the Deathly Hallows 1 och 2

Harry Potter och hans två vänner Ron och Hermione har slutat på Hogwarts för att leta reda på Lord Voldermorts Horrocruxer för att förstöra de. Det lurar massor med faror och det krävs många uppoffringar. I del 2 är det slutstrid och den här filmen är den mörkaste av de alla. Det är en av de bästa filmer jag någonsin har sett.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Galen tjej i Harry Potter skriver!!, 11

Spirited Away

Spirited Away är en japansk animerad film som gjordes 2011.
Den handlar om en flicka som heter Chihiro. Hon och hennes föräldrar är på väg till sitt nya hus, när de går in i en tunnel för att utforska den.
Chihiros föräldrar blir förvandlade, och Chihiro måste rädda dom.
Jag ska inte avslöja något, men monster, mega-bebisar och häxor är inblandade!
Spirited Away är en film som passar för familjen. Den är spännande och vackert animerad. Längden på filmen drar dock ner på filmen. Men den rekommenderas ändå starkt!

Åldersgräns: 7 år.
Betyg:

Chihiro's kamrat, 12

Catch me if you can

Filmen handlar om den 18-åriga checkförfalskaren Frank Williams Abagnale, som rymt hemifrån när hans föräldrar skilt sig. Eftersom han inte är så gammal eller har något jobb börjar han förfalska checkar för att få pengar. Han jobbar även som outbildad pilot och läkare, och hinner även flörta med damer för att skaffa sig pengar. För även om han är outbildad så är han både charmig och är smart. FBI agenten Carl Hanratty är hela tiden efter honom. Det var en rolig och spännande film där man får lära känna en riktigt smart brottsling. Jag skulle tipsa om den till alla som vill ha spänning och skratt. Filmen baserad på en sann historia vilket är väldigt fascinerande.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Jag, 11

Dora and the Lost City of Gold

Dora är uppväxt i djungeln med sin mamma och pappa. Alla i familjen är utforskade och en dag listar mamman och pappan ut var den gyllene staden ligger. Dora åker till sin kusin.
Dora träffar nya vänner och hjälper hennes föräldrar att hitta "the city of gold".

Åldersgräns: 7

Betyg:

Dora the explorer, 12

Legender från övärlden

Ett skepp har fastnat i stormen.
Kapten säger till en magiker att han ska lugna ner havet, men magikerna verkar ha glömt havets rätta namn. Skräckslagna ser de på båten hur två drakar slukar varandra. Något otänkbart är på väg att hända. Balansen i värden är på väg att kollapsa.
Jag tycker att filmen är jättebra. Det är en av mina favoritfilmer. Det är ett tips, men den är gammal så man kan nog inte se den på DVD, men kanske begagnad.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Liv, 9

A dog's way home

Pitbull blandningen Bella separeras från sin älskade ägare, och måste korsa Colorados enorma vildmark för att ta sig hem. Det är verkligen den bästa filmen jag nånsin har sett.

Åldersgräns: 7

Betyg:

Sally, 10

Jumanji: The Next level

Fyra barn, en morfar och hans vän sugs in i ett spel som blir deras verklighet. En juvel är borta och måste räddas av de fyra barnen och de två vuxna som sugits in i spelet och blivit var sin karaktär som har olika förmågor/superkrafter. Bland annat möter de en juveltjuv och en lavin av strutsar som pickar sönder en i ett pick.
Morfadern som spelas av den starke Dwayne Johnson slår ner 45 man utan någon speciell anledning vilket var underhållande. Det är både humor och spänning i filmen. Filmen utspelar sig i många olika miljöer till exempel öken, djungel och på iskalla berg.
Jag rekommenderar den här filmen till dig som gillar spännande actionfilmer med humor men tänk på att det kan vara bra att ha sett den första filmen Jumanji (1)

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Faze u bot, 12

Avengers Endgame

Efter de förödande händelserna i Avengers Infinity war så försöker de hjältar som blev kvar att besegra Thanos en gång för alla.
Filmen är en av mina favoritfilmer det var magiskt att se alla hjältar som blev kvar att slåss och försöka få tillbaka de som gick bort.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

zorrox, 13

Wonder

Filmen handlar om August (Auggie) Pullman han har Collins syndrom, det gör att har ansikte blir annorlunda. En dag sa hans mamma att han skulle till skolan. Han hade aldrig varit i publik skola. Första dagen blev han mobbad av Julian och några andra. Efter några dagar blev han vän med Jack Will, de blev BFFs, han fick flera vänner efter det även Julian. Auggie hade en stora syster som hette Olivia (Via) Pullman hon var frisk men när skolan börja så förlorade hon sin bästa vän Miranda Navas. Hon var ledsen efter det men hon träffa Justin, efter ett litet tag blev de ihop.
Jag tyckte att filmen var bra för att de som har Collins syndrom kan bli inspirerade. Jag tycker att berättelsen var bra för att det handlar om många andra. Jag tycker att filmen är bra för vuxna och barn.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Hamza, 12

Wonder

Wonder handlar om en liten pojke som heter Auggie Pullman och hans syster Via Pullman.
Auggie har en sjukdom som heter Collins syndrom som gör att hans ansikte annorlunda från andra personer (skådespelaren har inte den här sjukdomen på riktigt) han har aldrig gått i en riktig skola men när han börjar mellanstadiet så sätter hans mamma honom i en riktig skola. Hans syster Via har en kompis som har ändrats rätt mycket under sommaren och vill inte längre vara med henne. Hon bestämmer sig för att gå med i en teater klubb och hon träffar en ny kompis. Jag tyckte att filmen var bra för att personer som har Collins syndrom kanske känner igen sig och de ger information om att den här sjukdomen finns. De var en rätt så rolig film tycker jag. Jag tycker att den här filmen passar bra som familjefilm och bara för en själv.

Ps de finns en jättesöt hund.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

joe, 12


Wonder

Det handlar om en pojke som heter Auggie Pullman. Han har en sjukdom som han fick när han föddes. Den heter Collins Syndrom, den gör så han ser annorlunda ut och han äter annorlunda.
Den handlar också om att han ska börja på en riktig skola (han har gått i hemskola). Men han blir mobbad av andra och har inga vänner.
Hans storasyster Via går i högstadiet och har en bästa vän. Hennes bästa vän har varit på sommarläger. Men när skolan börjar igen så har hon undvikit henne. Via tycker inte om att hennes föräldrar bara fokuserar och tänker på Auggie. Hon träffar en kille som heter Justin.

Jag tycker filmen var ganska bra. Det är lite intressant att den här filmen är inspirerad av en riktig person som har den är sjukdomen. Jag tyckte det var lite synd om Auggie, i början när han blev mobbad och inte hade några vänner. Men skönt när han fick många vänner.

Åldersgräns: barntillåten


Betyg:

𝓖𝓾𝓼𝓽𝓪𝓿 𝓑𝓮𝓻𝓵𝓲𝓷, 12

Wonder

Filmen Wonder handlar om August "Auggie" Pullman och hans familj på fyra och vänner. Auggie är ett smart 10-åring som föddes med Collins syndrom och har genomgått många operationer för att fixa hans ansikte. Auggie är väldigt känslig när det gäller utseendet och har ofta på sig en rymdhjälm. Han har varit hemundervisad hela sitt liv tills en dag då Auggie ska börja femte klass, i en riktig skola. Där träffar han bland annat Jack och Summer. Auggie har inte många vänner och blir mobbad av Julian och hans gäng som tycker att Auggie ser ut som ett "freak". Samtidigt känner Via att hon inte får tillräckligt med uppmärksamhet och hjälp av sin familj. Hennes relation med mamman är inte jättestark då mamman spenderar all sin tid med Auggie. När Vias enda vän Miranda vänder henne ryggen och hennes mormor går bort, verkar allt gå neråt för Via. Men en dag träffar hon Justin, en schysst kille från teatergruppen. Filmen har ett lyckligt slut och är verkligen hjärtvärmande. Den uppmärksammar mobbning och lär ut att man inte ska döma någon utan att lära känna den personen. Jag tycker särskilt om hur man får se från olika perspektiv. Jag var mest dragen till Vias historia eftersom jag ibland själv kan relatera med henne, som det äldsta barnet. Jag önskar att man hade fått se mer av Miranda och Via, och det var synd att man inte fick se så mycket av dem. Historian om Auggie å andra sidan var fantastisk. Man får verkligen se hur han ser på världen. Jag skulle rekommendera att barn och vuxna från 10 år ser den här filmen. Den är bra för nästan alla åldrar, men jag tror att yngre barn inte skulle förstå riktigt vad filmen handlar om och tycka att den är tråkig. Jag rekommenderar verkligen att du ser den!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Elvan från 6A, 12

Wonder

Det handlar om en kille som heter Auggie Pullman och han har precis börjat i klass 5. Han blir mobbad för han har Collins syndrom. Mobbaren heter Julian Albans. Han hade i början av filmen hemskolats av sin mamma. Auggie har en syster som heter Via. Jag tyckte att filmen är superbra för i slutet får han massor av vänner och han får ett pris för bästa elev. En av hans bästa vänner heter Jack Will. Jag tyckte den var lite sorglig men inte jättebra för en filmkväll.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Julia Albans, 12

Wonder

Filmen handlar om Auggie som hade Collins syndrom och blev mobbad av några som kallade han elaka grejer. Han kände nästan bara sig trygg i sin rymdhjälm som han hade fått i julklapp av sin kompis. När Jack pratade skit bakom hans rygg hörde han det och blev ledsen, men sen bad Jack om förlåtelse och de blev vänner igen. En av Jacks vänner var jättetaskig mot Auggie. Han som var taskig blev avstängd i två dagar då de skulle de på klassresa till ett naturreservat, då fick inte han som mobbade Auggie följa med. Men när Auggie och Jack skulle gå upp i skogen för att kissa kom några som gick i sjuan och kallade Auggie taskiga saker. Sen kom några andra upp som var vän med Jack och de började slås. Auggie vann slagsmålet. Själv tycker jag att filmen var jättebra. Den fungerar till unga och vuxna, den var väldigt känslig men fortfarande jättebra

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Felix. Mattsson, 12

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody handlar om rockbandet Queen och deras fantastiska sångare Freddie Mercury. I filmen får man följa Freddies liv och Queens framgång.

Det här är en av de bästa filmerna jag någonsin sett. Skådespelarna var väldigt bra och det kändes nästan som att det var den riktiga Freddie Mercury som var med. Jag rekommenderar starkt den här filmen till alla som älskar Queen och till alla som inte gör det (om du inte gör det nu kommer du definitivt göra det när du har sett filmen).

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Queen, 10

Shazam!

En Superhjälte/komedifilm. Billy Batson får magiska superkrafter av en trollkarl. Han använder de mest för oseriösa grejer. Men en dag dyker ett farligt hot upp...

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Voldemort, 11

Transformers 5: The last knight

Filmen har bra grafik, det ser ut att vara på riktigt. De gjorde filmen lite realistisk för de svor ibland men det var okej. Filmen hade väldigt bra actionscener. Bra tycker jag som gillar action i spel och filmer. I filmen var robotarna eller transformers mycket mer som en människokropp, mycket rundare. Det värsta med filmen var att sista delen var väldigt dramatisk och romantisk.

Åldersgräns: 12 år

Betyg:

Ervin Kadiric, 12

Berättelsen om Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen

Lucy, Edmund och deras syskon hittade för tre år sedan landet Narnia. Där finns tillexempel fauner, kentaurer och talande djur. Där finns också Aslan. Ett talande lejon. Jag har sett alla filmerna i serien och tycker inte det är den bästa. Filmen är lite uppsnabbad vilket känns tråkigt. Tips, se de andra filmerna först.

Åldersgräns: 11år

Betyg:

Alma, 9

Toy Story 4

Leksakerna är tillbaka men livet hos Bonnie blir inte som leksakerna hade tänkt sig. När Bonnie går på inskolning följer Woody med och Bonnie gör en ny vän till leksakerna. Jag tyckte att filmen var väldigt välgjord och bra. Den hade kunnat vara bättre. Handlingen var inte bra, den hade inget sammanhang.
PS. Jag såg filmen i USA i juni

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Gustav Bergström, 9

Doctor Who
(egentligen en serie, men aja)

Doctor who är en brittisk sci-fi serie som började 1963 och fortsätter än idag. Serien handlar om en tidsherre från planeten Gallifrey. Han kallar sig för doktorn och en dag snor han en slags tidsmaskin som heter TARDIS (time and relative dimension in space).
Det har varit 13 doktorer hittills för när Doktorn dör så regenererar han sig och får en ny kropp. Doktorns största fiender är robotarna Daleks, Cybermen och den onda tidsherre Master/Missy.
Varje Doktor brukar ha med sig en kompanjon eller flera som han åker på äventyr med.
Den här serien är BÄÄÄST!!! Alla borde kolla på den (särskilt ni som gillar sci-fi).

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

12:e doktorn är BÄST!!

Rum 213

Elvira ska åka på kollo med sin bästis Sibel. Men när de ska åka är Sibel sjuk så hon kan inte åka. När Elvira väl kommer till kollot ska hon bo med två tjejer som heter Bea och Meja. Det händer konstiga saker och Beas lila glitterpenna, Mejas kamera och Elviras ring försvinner.
Filmen var bra men den baserades på boken Rum 213 och det var inte riktigt som boken.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

En glad potatis, 9

Next gen

Filmen handlar om en tjej som lever i "nästa generation" där allt är ersatt av robotar. Hon lever i ett område där robotar är mer värda än en människa. Hon smiter från sin mamma när de är inne i "robotarna högkvarter" där alla robotar tillverkas. Hon kommer till en verkstad och råkar släppa lös en robot som kan alla en människa kan, fast 10 gånger bättre. En dag i skolan när hon blir mobbad, som vanligt så dyker roboten upp och hjälper henne. En ovanlig vänskap börjar ta form och de blir mer och mer oskiljaktiga. Filmen är super bra och rekommenderas till att kolla med familjen eller vänner och passar för alla åldrar.
HA EN TREVLIG FILMKVÄLL!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

En filmgalen kaktus, 13

Captain Marvel

Captain Marvel handlar om en impulsiv jordling vid namn Vers. Hon bor på en planet som heter Hela med Kree-folket. Hon tränas till stjärnkrigarna. En krigargrupp för Kree-folket som kämpar mot en grupp hamnskiftare som kallas Skrull som försöker invadera deras planeter. Dock så lider Vers av minnesförlust. Så hon har denna mystiska dröm hela tiden.
När Vers åker på sitt första uppdrag som stjärnkrigare tillfångatas hon av Skrulls ledare vid namn Talos. På skrulls skepp går dem igenom Vers minne i hopp om att hitta ett par koordinater. Tillslut lyckas Vers fly och störtar rakt in i jorden, eller som kree-folket kallar det, C-53.
Där möter hon 1990-talets Nick Fury. Tillsammans blir dem ett bra team och slåss mot dem skrullerna som följde efter Vers till jorden, bland annat Talos.
En fantastiskt humoristisk film som berättar om Captain Marvels ursprung.
Den är då och då förutsägbar fast på ett bra sätt. Den får mig att längta mer till Avengers: Endgame. Och den är bara för episk. Du behöver inte ha sett några tidigare Marvel filmer för att förstå denna film. Ett tips om du ändå ska titta på den här filmen: titta på hela eftertexterna :)

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Claudia Fogarasi, 12

A Star Is Born

Filmen handlar om den erfarna musikern Jackson Maine som blir hopplöst förälskad i Ally. Ally har precis gett upp drömmen om att slå igenom som sångerska, när hon en dag upptäcks av Jack, som hjälper henne in i rampljuset. Men när Allys karriär äntligen börjar ta fart, håller deras relation på att rasera – samtidigt som Jack kämpar mot sina inre demoner. Jag älskade den här filmen väldigt mycket och har sett den cirka fem gånger, tycker att storyn är väldigt gripande. Rekommenderas!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Little Monster, 14

The spy next door

Det handlar om en spion som heter Bob som är barnvakt åt tre barn som hatar honom. Men lilla Nora gillar honom. Han räddar världen samtidigt och använder spionprylar till barnvaktandet och barnen förstår inte.

Åldersgräns: 7 år

Betyg: 4 KPW

Spionfilmsälskaren som aldrig kommit med, 9


Bohemian Rhapsody

Filmen Bohemian Rhapsody handlar om bandet Queen och hur de blev stora. Den handlar särskilt om bandets sångare, Freddie Mercury. Skådespelarna i filmen var väldigt bra och de hade verkligen lyckats med att få skådespelarna att likna de riktiga bandmedlemmarna. Filmen innehöll väldigt mycket. Den var rolig, sorglig, spännande, glad och sorgsen. Det var jättebra musik och alla skådespelarna kunde sjunga väldigt bra. Jag tror att den här filmen passar folk som är lite äldre men jag rekommenderar den verkligen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Rosa Nordström, 12

Titanic

De är en kärleks historia mellan Jack och Rose. Rose är förlovad men vill inte gifta sig Det är hennes mamma som vill att hon ska gifta sig, för hon är pank. Sen träffar Rose Jack och blir kär. De är en fantastisk film men är man i fel ålder (Det vill säga cirka 0-9 år) blir de nog båtskräck.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Ebba Grimfjärd, 9

Sune VS Sune

Bra familjefilm. Den handlar om att det har börjat en ny Sune i klassen, och gamla Sune får heta Sune 2. Den nya Sune är precis tvärtemot den gamla Sune. Den nya Sune har bott i USA och är ett år äldre.

Åldersgräns: 7 år.

Betyg:

Min favorit-Sune-film är Sune i Grekland, 9

Hobbit: Femhäraslaget

Den sista Hobbitfilmen. Den stora draken Smaug har väckts och han bränner ner hela byn vid havet. Bågskytten Bard dödar draken med en svart pil. Men byborna måste hitta ett nytt hem så dem går till en gammal stad vid berget. De har ingen mat så dom går till dvärgarna och hobbiten Bilbo i berget och förhandlar. Sen blir det krig mellan dvärgar, människor, alver och Orcher.

Filmen handlar typ bara om krig men den är väldigt bra. Om man gillar fantasy, krigsfilmer och tjocka monster så är den här filmen perfekt !

Åldersgräns:
11år

Betyg:

Jag är en monsteranka, 9

Halvdan Viking

Det är en bra familjefilm vid ett fredagsmys. Men skådespeleriet är inte lika bra, dom går inte in i rollerna, det är det som är det dåliga. Men man upplever det som på Vikingatiden. Filmen handlar om två byar som delats upp som hatar varandra. Sen blir några kompisar från de olika byarna.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Vikingen PS jag såg den på bio, 8

The greatest showman

P. T Barnrum, skräddarens son behandlas illa.
När han blir stor får han två barn. Caroline och Helen. Han får sparken från jobbet och dem behöver verkligen pengar. Phineas (P. T) öppnar ett museum men det går inte så bra. Därefter bestämmer han sig för att göra en show med alldeles unika människor. Det blir en succé men rasisterna vill att showen ska bort. Miss Jenny Lind, den svenska sångerskan, börjar jobba med P. T och gör framträdanden. P. T är gift och Jenny drar in honom på fel spår.
Fantastisk film som helt klart får 5 av 5!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

:) hejhej, 11

Soy Luna

Soy Luna är en tv-serie som handlar om en tjej, Luna som bor med sin familj i Cancun. Men en dag kommer Sharon och hennes guddotter och tvingar Luna och hennes familj att flytta till Buenos Aires. Luna tvingas lämna sin bästa vän Simon men när hon väl är i Buenos Aires träffar hon massa nya vänner. PS säsong 2 är bäst

Betyg:

Tindra, 11

Your name

Underbar! Se verkligen den här filmen!
Den är fint tecknad, med en bra men lite komplicerad handling. Den handlar om två ungdomar som delvis byter liv, fast de lever på två helt olika platser, och tiden är inte i synk för de två.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

MAT..., 13

Just my luck

Just my luck är en amerikansk romantisk komedi från 2006. Den handlar om Ashley som alltid har turen med sig och Jake som har mer otur än någon annan. En natt så träffas dom på en maskerad, Jake bjuder upp Ashley på dans och dom kysser varandra. Då byter turen plats. Jake får Ashleys tur och Ashley får Jakes otur. Dagen efter förstår Ashley att hon blivit av med sin otur och nu måste hon hitta den mystiske mannen hon kysste. Filmen är på engelska och väldigt bra! Den har en bra handling och ett väldigt bra slut. I filmen lär man känna karaktärerna väldigt bra och det är också ett plus. Jag tycker att denna film är se värd!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Malva HM, 12

Upp i det blå

Filmen handlar om Pottan som ska på ponnyläger.
Men hon hamnar på en återvinning istället, där hon träffar Dennis, Ture och galna chefen Rydberg. Tillsammans bygger dom en raket, men av misstag råkar Pottan åka ut i rymden. Dennis, Ture, Rydberg och en rymdtjej åker upp i rymden och räddar Pottan. Filmen var bra. Och ska man se denna film ska man nog vara beredd på att saker kan dyka upp när som helst!!

Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

Elsa, 9

Isle of dogs

I Japan så har det utbrutit en hundinfluensa och alla hundar sänds till Trash island. Den första hunden som sänds dit heter Spots. En dag så flyger en 12 årig pojke till ön och letar efter Spots, för det var hans hund. Tillsammans med hundarna Cheif, Boss, King, Duke, Rex letar de efter Spots. Men de blir förföljda ....
Filmen var jättebra och jag tycker alla som gillar spänning, drama och sorgliga och framför allt hundar borde se denna film! Den är 1 timme 42 minuter lång och gjord i stop-motion. Den är jättebra gjord!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Goldendoodle är bäst!, 10

AVENGERS: INFINITY WAR
Amerikansk actionfilm. 

Den näst dyraste filmen någonsin gjord (delad placering med Pirates of the Caribbean: at world’s end och Justice league) kostade filmen mer än 300 miljoner dollar att göra, det är ungefär 2,1 miljarder svenska kronor.

Vi följer än en gång våra favorithjältar. Denna gång står de mot Thanos, en man som vill förinta halva världens befolkning, han letar efter ”the infinity stones” som synts i tidigare Marvel-filmer. Kan Thanos, med hjälp av de mäktigaste krafterna, vinna? Eller frågan är nog snarare: Vem får tag i stenarna först?

Det är ett intressant tema filmen baseras på och jag gillade speciellt hur nästan alla Marvels superhjältar blir inblandade i historien. Vi har Robert Downey JR som än en gång spelar Iron man, vilket han som vanligt gjorde underbart bra. Chris Hemsworth spelar Thor, Chris Pratt spelar Star-lord. Tom Holland gör Spider-man. Chris Evans är Captain America. Listan kan göras lång, då 12 skådespelare blivit kallade till att spela ”sina hjältar” i den här storfilmen.

Alla skådespelare gjorde ett bra jobb. Man ser passionen de har för sina hjältar och hur de verkligen går in i rollerna. Det känns verkligen som att om det går dåligt för karaktären så blir skådisen också ledsen.

Jag älskade filmen för att alla tidigare Marvel-filmer verkligen bygger upp till denna. Man har tidigare hört om Thanos i Guardians of the Galaxy, och ”the infinity stones” har alltid spelat en stor roll i de olika filmerna.

Jag vill inte avslöja för mycket, men man märker verkligen hur allt har ett samband och hur alla delar äntligen passar ihop. Det är som ett avslut, men på samma gång en start på något helt nytt.

Filmen var faktiskt otroligt bra, men jag vet inte riktigt om jag gillade slutet. Det var ett bra slut på en film, helt klart, men det kändes fel på något sätt. Det passade inte alls som slutet på just en Marvel-film.

Det här är änåd definitivt en film jag rekommenderar till folk som gillar action och superhjältar. Men den som inte har koll på de tidigare Marve-filmerna kan nog få svårt att hänga med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Amanda Swärdsén, 14

Karate Kid: sanningens ögonblick

Daniel är en pojke som med sin mamma har flyttat till en ny stad. I den nya skolan blir han mobbad av några stora killar som går på karate. Men Daniel träffar plötsligt en japan som lär honom karate och senare möter Daniel de elaka killarna varandra i en karatekamp mot varandra. Tillslut vinner Daniel kampen och han blir ny karatemästare. Jag tyckte att filmen var väldigt spännande men den kändes väldigt lång. Men jag tycker ändå att den var superduperbra! Oavsett om man gillar karate eller inte så tror jag att man skulle gilla denna film, för den är riktigt bra!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Hej, här är jag!, 11

Divergent

Filmen handlar om en tjej som heter Tris (Beatrice). När man fyller 16 ska man göra ett test som ska hjälpa en att välja vilken falang man ska vara med i. Hennes testresultat var inte som det skulle enligt landet hon levde i. Hon väljer därför en ny falang där hon möter Four. De blir kära. Samtidigt vill staten utrota henne för att hon är annorlunda.
Filmen är väldigt bra.

Åldersgräns: 11
Betyg:

Izabelle, 13

Ready player one

Bra actionfilm med spänning lite läskig men bra film. Handlar om VR-glasögon och man kan bli vad man vill till exempel Tracer från Overwatch. Stan där Wade bor(han är huvudkaraktären i filmen) så är allt i ruiner. Så alla går in i VR-världen, för att där kan man göra allt.

Åldersgräns: 11
Betyg:

I fall du är rädd se den inte, 11

Herbie vild och galen

För er som inte vet så är Herbie en levande bil som kan köra av sig självt. I denna film så åker han och hans ägare till Brasilien där de ska vara med i ett racinglopp. De möter en liten pojke på rymmen som stjäl andras saker. Han blir vän med Herbie och de har skoj tillsammans. Men när Herbie och hans ägare ska åka med ett skepp så råkar pojken följa med och Herbie har sönder en massa saker på skeppet när han är med pojken. Den arga kaptenen kastar Herbie i havet och med tårar i ögonen så ser pojken på. Senare när de når land så hittar pojken Herbie och tar honom upp på stranden. De åker iväg tillsammans och hittar på massa saker. Bland annat kommer skurkar som försöker stjäla guld. Och Herbies ägare letar efter Herbie. Det händer en massa saker och det blir ett riktigt äventyr! Men vad händer sen? Se filmen så får du reda på det! Jag tycker att filmen var fantastisk! Den var spännande, rolig men samtidigt väldigt sorglig. Man skrattade mycket också. Dock var det lite trist att man inte fick se när de körde loppet men filmen var bra ändå. Så alla kåpeare, se denna film!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Se även de andra Herbie- filmerna!, 11

Herbie i Monte Carlo

Herbie är en bil som har en egen själ och kan köra av sig självt. Hans ägare reser med honom till Frankrike där han ska vara med i ett racinglopp från Paris till Monte Carlo. Plötsligt blir han kär i en annan bil och börjar följa efter den bilen. När han kör loppet så händer en massa saker som gör att han hamnar efter. Bland annat har två skurkar stulit en diamant som de gömt i Herbies bensintank och de försöker ta tillbaka diamanten. Sedan råkar även Herbie åka fel väg när han är i bergen eftersom någon har vänt skylten åt fel håll. När bilen som Herbie var kär i plötsligt råkar köra av vägen ner i vattnet så räddar Herbie bilen och sedan lyckas han åka ikapp de andra och vinna loppet. Dessutom lyckas de ta fast skurkarna och få tillbaka den dyrbara diamanten. Jag tyckte att filmen var fantastisk! Jag tycker inte att det gör någonting att den är gammal (filmen är från 1977). Den var verkligen jättebra! Jag rekommenderar även de andra Herbie- filmerna.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Herbie är bäst!, 11 år

Harry Potter och dödsrelikerna - del 1 och 2

Det är den sista filmen som är uppdelad i två delar och den handlar om att Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger har sänds ut på ett uppdrag att hitta och förstöra horokruxer som hållet Lord Voldermort odödlig. Det är en lång och svår resa, dom ska hitta sju horokruxer och förstöra dem. Dödsätarna har tagit över och styr nu Ministeriet, Hogwarts och nästan allt i trollkarlsvärldens. Harry och dom andra bryter sig in på ministeriet, blir angripna av dödsätare. Då får Hermione syn på en mystisk symbol i form av en fyrkant med en cirkel och ett streck, dödsrelikerna. Voldermort är ute efter strecket, fläderstaven och gör allt för att få tag på den. Det är den sista och avgörande striden, vem kommer förlora? Jag tycker den är jättebra fast jag gillar mer boken för de skiljer sig mycket. Alla borde se Harry Potter filmerna, dom är JÄTTEBRA!!

Åldersgräns: 11
Betyg:

Esther, 10

Black panther

T'challa (Black Panther) har blivit krönt till kung i det rika afrikanska landet Wakanda, efter att hans pappa dött i ett terrorattentat mot FN. Men det dyker upp en snubbe
som kallar sig Killmonger som utmanar T'challa på en strid om vem som ska vara Wakandas kung. Efter en action späckad scen dödar Killmonger T'challa och blir kung över Wakanda.
Men några kvinnliga krigare märker att den nya kungen är ond och vill skicka ut Wakandernas värdefulla metall till omvärlden.
Filmen rekommenderas till folk som gillar modern action

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Gurkan999, 11

Herbie: Fulltankad

Herbie är en bil som har en egen själ och kan köra av sig självt. Han håller på att krossas på skroten men räddas av tjejen Maggie som köper bilen. Tillsammans med kompisen Kevin deltar hon i olika racinglopp mot den duktiga Nascar- föraren Trip Murphy som gör allt för att slå Herbie. Det sker en massa problem och sorgliga händelser i filmen men allt slutar lyckligt. Jag tycker att det är en av de bästa filmerna jag någonsin sett! Det var bra handling, fantastisk musik och så var den lagom sorglig. Jag rekommenderar absolut denna film och även de andra Herbie-filmerna!

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Herbie-fan, 11

Sing

Koalan Buster Moon ska ha en talangtävling för att rädda sin teater. Priset är 1000 dollar. Men hans medhjälpare råkar trycka fel så istället blir det 100 000. Filmen var bra och ganska spännande

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

PippPopp08 på ROBLOX, 10

Midnight sun

Katie har en sjukdom som gör att hon kan dö av solljus. Hon har spenderat alla dagar inomhus med sin pappa och höjdpunkten på dagen är när killen Charlie går förbi hennes fönster. Men på nätterna kan hon vara ute. En gång spelar hon gitarr och sjunger på tågstationen när hon möter Charlie. På nätterna hittar de sedan på massa saker tills de råkar vara ute ändå till soluppgången. Filmen var bra och fin eftersom hon blir så lycklig med Charlie, men också sorglig i slutet.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Elise Nilsson, 14 år

A silent voice

Den är en väldigt fin berättelse om Shoko som är döv och ska börja i en ny klass. Där blir hon mobbad så hon måste sluta, hela klassen var med och mobbade men de bestämmer sig för att skylla på Shouya. Flera år senare när han träffar Shoko igen, kan han gottgöra det han gjorde då och flytta vidare?
Det är en jättebra film som handlar om mobbning och att förlåta. Den är väldigt fint animerat och väldigt känslofylld. Rekommenderas starkt till folk som gillar anime eller inte. Det här är en film som passar alla.
Notera att det är en anime så den är tecknad/ animerad och dom i filmen pratar japanska.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Vadskamanskrivadå?, 12

Rum 213

Filmen handlar om Elvira, Bea och Meja. Det försvinner saker ur rummet 213 på kollot Björkudden där tjejerna bor. Bea ser en märklig tjej som de andra inte ser.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Unicorn, 10 år

The teory of everything

"The teory of everything" är en film som handlar om den världskände fysikern Stephen Hawkings. Det här är inte en sådan där dokumentärfilm, utan en spelfilm baserad på hans verkliga liv fast "bakom kändisskapet". Man får se hur han möter sitt livs kärlek, får en sjukdom och kommer på en teori om rymden som ingen annan ens tänkt på förut.
Jag tyckte verkligen om den här filmen eftersom det var en liten annorlunda kärleksfilm och man fick se någons verkliga liv ur ett annat perspektiv. Dock slutar det inte 100% lyckligt, men det gör det ju nästan aldrig i verkligheten om man tänker efter...
Filmen har vunnit Oscars och jag kan verkligen förstå varför. Den var helt klart underbar och verkligen värd att kolla på!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Irerah på Wattpad, 13

Titanic

Filmen handlar om den rika förstaklass-passageraren Rose DeWitt Bukater och den fattiga konstnären Jack Dawson. Rose försöker ta livet av sig genom att hoppa ner i vattnet men Jack räddar henne. Rose ska egentligen gifta sig med en man som heter Nathan Caledon Hockley "Cal", men hon blir kär i Jack. När skeppet sjunker så lovar Rose Jack att hon ska överleva och ha ett bra liv.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

JACK ÄR SÅÅÅÅ SNYGG!!, 12

Coco

Filmen handlar om 11-åriga Miguel en pojke vars familj har förbjudit musik efter hans gammel-gammelmorfar lämnade sin fru och sin dotter för att bli musiker. När han tar en titt på ett gammalt foto så upptäcker han att han är släkt till världens mest kända musiker. Så på dem dödas dag så smiter han in i museet och spelar på gitarren, som transporterar honom till dem dödas rike där han träffar skället Hector vars familj inte har ställt upp hans foto, men han har bara upp tills soluppgången på sig för att få musikerns välsignelse annars blir han kvar där för alltid. Jag tyckte att det är en av dem bästa animerade filmerna det här året, de var både rolig och sorglig en perfekt balans för en bara film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Odette Ngijol, 11

Star Wars: The Last Jedi

Filmen börjar där den förra slutade.
Rey utvecklar sina förmågor ännu mer, nu med hjälp av Luke. Under tiden rustar motståndsrörelsen för strid mot the First Order. Den var för det mesta spännande och underhållande och fungerade riktigt bra som uppföljare till den första (Hm, vänta nu... sjunde) filmen trots en ganska annorlunda ton. Man försökte också klämma in lite humor här och där (ibland lite för mycket...). Vissa delar av filmen (Den med Finn och Rose) var tyvärr inte lika bra eller intressant som resten av filmen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Nina, 14

Emoji movie

Emojin Gene ska jobba för första gången. Alla emojis ska ha ett speciellt utryck, men Gene är lite speciell. Han kan nämligen se ut som alla emojis. Gene gillar verkligen inte att bara vara en meh-emoji. Därför har han väldigt svårt att göra rätt min. En handemoji och Gene söker upp hackaren Rebella- en hemlig prinsessa. Tillsammans ska de söka upp molnet, platsen där alla kan vara fria. Samtidigt hamnar de i trubbel och besöker appar. Filmen var bra, men handlingen var lite konstig ibland. Det här är en film för de som älskar sina mobiler!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Katt med hjärtögon, 9

Full out

Gymnasten Ariana Berlins olympiska drömmar grusas efter en bil olycka, men hon hittar tillbaka till sporten med hjälp av hip hop och breakdance.
Den var den bästa film jag någonsin sett!!!
Man förstod hur hon kände när läkaren sa att hon kanske inte kunde fortsätta med gymnastik efter bilolyckan.

Åldersgräns:

Betyg:

Ful out, 9

Full out

Är en bra film för tjejer, killar och ickebinära. Den handlar om en tjej och en kompis som är gymnaster. Men en dag kom en bilkrock med ena kompisen. Inget mer kommer jag spoila! Men är bra i åldern: 7-100 ;).

Åldersgräns:

Betyg:

Den vilsna görkan, 11

Downsizing

Downsizing handlar om Paul Safranek som genomgår processen kallad "downsizing". Det innebär att man krymper ner till ungefär 5 centimeter. Det kan spara på pengar och på miljön. Men sedan visas det att världen är under större kriser än någon hade kunnat tänka sig.
Filmen var bra, intressant och får en att tänka ett varv till. Vackert filmad och bra skådespel av Matt Damon och Hong Chau. Jag rekommenderar filmen till familjer med lite äldre barn. Kan vara svårt för mindre barn att hänga med i handlingen. Filmen är en komedi och jag skrattade högt flera gånger under filmen.
3 KPW därför att det gick lite långsamt ibland och att man kunde förutspå humorn några gånger.
Rekommenderas ändå starkt!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Nocolai, 12

Titanic

Titanic är en amerikansk episk romantisk katastroffilm från 1997, skriven och regisserad av James Cameron med Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i huvudrollerna. Filmen handlar om de två uppdiktade passagerarna Jack Dawson och Rose DeWitt Bukater ombord på RMS Titanic som blir förälskade i varandra och kämpar för att överleva den katastrofala förlisningen av fartyget. Den hade biopremiär i USA den 19 december 1997.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Titanicfan, 13

Thirteen Reasons Why

Den här filmen serien är en viktig och hemsk film. Som handlar om en pojke, Clay, som var kär i en självmordsbenägen tjej, Hannah, som tillslut tog sitt egna liv. Den är lite trög ibland men sååå bra.
Rekommenderas starkt till dom som kan handskas med hemska, tragiska och viktiga saker.
Rekommenderas inte till deprimerade.

Åldersgräns:

Betyg:

Varför har man signatur?, 12

Monky

Franks apälskande lillasyster Monky (Saga) går bort i cancer. Frank upptäcker en apa i deras hus och märker direkt att ögonen ÄR Sagas.
Filmen är lite sorglig men så otroligt fin på sitt sätt!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Ellen, 12

Monky

Monky var väldigt bra, Den handlar om en kille som förlorar sin syrra. Hon verkar dö i typ cancer och det är synd... Iallafall så kallades hon Monky, för hon gillade att klättra på saker som: lampor, sängar med mera. Men en dag kommer Monky tillbaka!!! Alltså inte som en människa utan en apa, jag tror att det var för hon älskade apor och var som en apa. Resten får ni se själva!!!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

apa på engelska stavas monkey!!, 9

Narnia: Häxan och lejonet

Filmen är baserad på boken med samma namn som handlar om fyra barn som flyttade ut på landet. När de lekte kurragömma kom de till landet Narnia genom ett klädskåp. Ett av barnen träffade den vita häxan och blev lurad att hjälpa henne. Sen blev det krig mellan häxans folk och Lejonet Aslans folk. Aslan offrade sig själv för att rädda pojken som var fångad av häxan men återuppstod eftersom han offrade sig för pojken. Sen växte barnen upp i Narnia och blev kungar och drottningar men när de gick förbi den magiska lyktstolpen så kom de tillbaks till vår värld och var barn igen.
Filmen var jätte bra eftersom den både var rolig, sorglig och spännande. Det som var mindre bra var att häxan inte alls såg ut som vi hade tänkt oss.

Åldersgräns: 11 (från 7 i vuxet sällskap)

Betyg:

klass 3 blå, 9

Jumanji

Fyra ungdomar får i uppgift att städa skolans källare när de hittar spelet Jumanji, som de tillsammans sugs in i. För att lyckas komma tillbaka måste de klara av ett riskfyllt uppdrag...
Jag tycker filmen var väldigt bra! Den bjuder på många överraskningar och fick vid flera tillfällen hela publiken att skratta. Filmen är ganska lättsmält och passar bra att se tillsammans med familjen.

Åldersgräns: 11

Betyg:

Hedda Pärnänen, 13

Jumanji

Jag gillar den jättemycket den är rolig, äventyrlig och bra gjord. Dem har VERKLIGEN valt bästa skådespelarna till huvudrollerna, The Rock, Nick Jonas med flera. Den har mycket komik för lite äldre, så om du är under 10 eller 11 så skulle du inte förstå. Men jag rekommenderar den verkligen!!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

en tjej som tycker att nick jonas är suuper snygg, 11

Rum 213

Filmen är baserad på skräckboken Rum 213 av Ingelin Angeborn. Den handlar om tolvåriga Elvira som bor på kollo i en vecka på sommarlovet, där hon lär känna rumskamraterna Meja och Bea och blir bra kompis med dem. Problemet är bara att det hade varit en lugn och fridfull vecka, om det inte berodde på att deras saker oförklarligt försvinner, och en viss kvinna i vit klänning och rysligt rött hår...
Filmen är full av skräck, vänskap och lite kärlek. En riktig nagelbitare som får håren att resa sig. Den stora frågan är: är alla mystiska händelser bara sammanträffande, eller har de verkligen något samband med varandra...?

Åldersgräns: 11

Betyg:

Hennes namn börjar på M, 11

October kiss

Den här filmen handlar om en kvinna som heter Poppy. Hon har lite svårt att bestämma sig vad hon är bra på och vad hon ska göra i livet! En dag går hon med på att prova att vara barnvakt åt två barn (Zoe & Zach). De har en tuff start men sedan lär de känna varandra allt mer för varje dag som går och likaså för deras pappa Ryan och Poppy. Ryan lär sig mycket av Poppy eftersom att han är ensam pappa! Ryan och Poppy blir förälskade! Denna film skulle jag verkligen rekommendera för det är en av mina favoritfilmer. De blandar känslor med minnen och andra roliga saker, hoppas ni tyckte om min recension!

Betyg:

Amanda 13 år

Paddington 2

En björn som heter Paddington har hamnat hos familjen Brown. Där blir han en i familjen. En dag bryter sig en tjuv in i en antikaffär, Där själ han en pop-up-bok!!!
Som sparats till Paddingtons tant. Paddington måste fånga tjuven. På sitt eget lilla vis. Filmen var kul. Jag rekommenderar den för 7-13 åringar.

Åldersgräns: 7

Betyg:

Den lilla lemuren, 6

Jumanji

Filmen är en actionkomedi, som handlar om fyra tonåringar som sugs in i ett spel.
Innan de kom in i spelet valde de varsin karaktär. En spinkig nörd blev stor och stark, en stark fotbollsspelare blev kort och inte så snabb, en insta-tjej blev en medelålders man med stor mage och så sist en pluggtjej blir som en fotomodell.
I spelet har de 3 liv. Om alla liv tar slut försvinner de (tror att de dör).
Filmen passar nog 10-åringar och för vuxna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

061110 (tipsar), 11

Divergent trilogin

Första filmen var bra. Andra och tredje var skit med helt annan story än böckerna. De struntade till och med i att döda två av huvudkaraktärerna (rip ni vet att jag älskar er)! Alleigant (sista) var en helt annan genre än boken, boken var en dystopi och filmen någon slags Star Wars-kopia. I boken blev de helt till sig av att få flyga ett vanligt flygplan, och filmen går typ ut på att de flyger konstiga grejer. Första filmen följde storyn ganska bra, fast några av mina favoritscener var borta (then I should call you Six, den typ sötaste scenen ever med ett av mina OTP-n, för ja jag har flera) och karaktärerna Peter och Tobias (min älskling) är helt annorlunda från boken. Detta är en nästan lika dålig book-to-movie-adaptation som Percy Jackson, vilket är väldigt svårt att slå. Den får dock lite plus för första, och har man inte läst böckerna kan de vara bra MEN SE DEM INTE LÄS BÖCKERNA!

Åldersgräns: 11

Betyg:

ABookCryer, 12

Divergent

Denna film är jätte bra den har mycket spänning och action det är nog den bästa film jag någonsin sett den handlar om Triss som lever i framtiden efter ett stort världskrig, alla lever i olika grupper och har olika uppgifter i livet de gör ett test för att se vilken grupp de passar in i och alla får en bestämd grupp utom Triss...

Åldersgräns: 11

Betyg:

Enhörningen, 12

Milo månvaktaren

En dag väljs den busiga faunen Milo ut till vaktare av månen. Men en dag tappar Milo bort månen!! Följ med Sohone, Milo och Glim. Bra för alla åldrar men nog mer anpassad till lite yngre barn. Absolut spännande. Men ett minus för att figurerna inte var så fint gjorda. Så Milo månvaktaren får...

Åldersgräns: 7

Betyg:

Jag vet ingen bra signatur, 9

Twilight

Filmen handlar om en tonårs flicka som förälskar sig i en vampyr. Flickan (Bella) och vampyren (Edward) försöker överleva en spårare som vill dricka Bellas blod!! Filmen finns även som bok och är mycket romantisk. Filmen har dock en åldersgräns på 15 år, Så titta med en vuxen om du är yngre!!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Ett Geni Som ÄLSKAR Mint~Choklad, 10

Twilight

Filmen handlar om Bella som flyttar till sin pappa för att bo där ett tag. Hon får börja på en ny skola och blir vän med Edvard, en mystisk snubbe. Filmen sög. Specialeffekterna sög. Skådespelarna sög också för hon som spelade Bella såg ut som en staty under hela filmen, hon hade typ inte några känslor alls i fejan. Själva handlingen-manuset-ish sög också. Hela filmen var skitkass.

Åldersgräns: 11

Betyg:

Wow vilken bra recension//Den gröna ankan Jeff

Alice i underlandet

Det handlar om en tjej (Alice) som ska gifta sig. När hennes friare frågar springer hon iväg. Hon ramlar ner i ett kaninhål, som leder henne till underlandet. Där träffar hon flera udda personer och varelser. Hennes uppgift är att döda en drake, och störta den röda drottningen. Jag tyckte att filmen var bra för att man hängde med. Om man ser filmen förstår man nog mer vad jag menar. Jag rekommenderar den för er som gillar äventyrsfilmer och lite fantasy.

Åldersgräns: 11

Betyg:

En liten gul potatis som har failat på bussen idag..., 11

Miracles from heaven

Detta är en kristen film på engelska, även andra som inte är kristna har också tyckt den varit jättebra.
Det handlar om en familj som bor ute på landet. Det är tre systrar och en av de som heter Anna har någon magsjukdom. Hon får ingen riktig hjälp av doktorerna. Hon blir tjockare för varje dag. Hon får hjälp på ett större sjukhus tillslut men hennes slut är ändå snart nära.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Antingen så gråter du eller så stirrar du av sorg

Snuten i varuhuset

Den var jättebra och den handlade om en säkerhetsvakt som skulle göra sitt jobb. Men sen ser han två snygga tjejer och då när han åker på sin Segway kör han in i en minibuss och är klantig. Sen sker ett stort inbrott i gallerian då alla springer ut förutom han.
Den var jätte, jättebra. Rekommenderas.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

EE, 11,5

Rum 213

Det är boken Rum 213 som blivit film. Jag har både läst boken och sett filmen. Båda är superbra! Rekommenderar verkligen att läsa boken och se filmen. Det handlar om en flicka som heter Elvira, hon ska åka på kollo och är orolig att inte få några kompisar. På vägen till kollot ser hon en bil med registreringsnumret RUM 213. Och sedan visar det sig att hon och hennes rumskompisar råkar ut för väldigt skumma saker. Den är så spännande och bra!! Den passar till typ 9 år och uppåt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Flamingon som har 2 syskon, 11

Sune på bilsemester

Filmen handlar om Sune, och hans pappa bestämmer att Sune och hans familj ska åka till Sydtyrolen och göra om Rudolfs och Karins bröllopsresa. När de var där för första gången så fick Rudolf och Karin en tavla av en konstnär som heter Bengt Nyllet Johansson, och när de är på Sunes kompis föräldrars bröllop så kommer det en person från Antikrundan och talar om för Rudolf att tavlan är värd 900 000 kr. Sen kommer mannen tillbaka efter ett tag och säger till Rudolf att det inte finns någon signatur, alltså är tavlan värdelös. Det är då Rudolf bestämmer att familjen ska till Sydtyrolen. Men när de kommer dit så har Nyllet precis dött. Men resten får ni se själva, för nu har jag avslöjat alldeles för mycket. Jag tyckte filmen var bra, det är en bra familjefilm till fredagsmyset.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Klokhet och vett uti övermått är den finaste gåva människan fått - Luna Lovegood, Harry Potter och Fenixorden, 10

Macken

Macken är ett tv-program som gick 1986. Huvudpersonerna i Macken heter Roy och Roger. De äger en bilverkstad. Det är alltid 3-4 sånger i varje avsnitt. Dom är helt galna. Finns på SVT öppet arkiv.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

KP är bäst ingen protest, 9

Sagan om Despereaux

Jag har både läst boken och tittat på filmen och boken är enligt min mening bättre.
Filmen har verkligen inte samma handling som boken och det kommer in helt nya figurer som man aldrig hört talas om.
Alltså för dem som bara sett filmen tror jag att den verkar den mer okey men jag gillade den inte så mycket.

Betyg:

Den gulliga katten

Miraculous ladybug och Katt Noir på äventyr

Den här serien är jättebra. Den handlar om den franska modeälskande tonårstjejen, Marinette som bor i Paris, hon går på den franska skolan Collège Françoise Dupont. Där går också hennes bästa vän Alya. Alya har en blogg som handlar om den fantastiska superhjälten Ladybug. Ladybug kämpar mot den onde Hawkmoth och hans oändliga arme av skurkar. Vem är Ladybug? Hon är Marinette, i hemlighet förstås. Marinette är kär i Adrien, son till den rike mannen Gabriel Agreste. Adrien har också en hemlig identitet. Han är Ladybugs partner Katt Noir. Katt Noir är kär i Ladybug så han flörtar med henne under striderna. Jag rekommenderar serien till dom som gillar action, komedi, superhjältar och kärlek.

Betyg:

Emma, 14

Pitch perfect

Det handlar om en tjej som heter Beca. Filmen är på engelska. Beca åker till en "skola" där man gör acapellasång, dj-ing och annat med musik. Hon försöker kolla efter någon slags grupp. Men helst vill hon göra musik och dj-ing. Hon träffar The Barden Bellas som är en acapellagrupp men från början är hon inte så intresserad. Men sen så går hon med i den och sjunger. Fast sången börjar bli tråkig eftersom dom sjunger den varenda tävling och turnering så då gör dom något som får publiken att jubla.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

En crazy pitch perfect tjej, 11

Lasse Majas detektivbyrå: Stella nostra

Filmen är bra för att den är spännande men inte för spännande. Den har lite romantisk i sig men är också rolig. Den är barntillåten. Den är inte så lång om man vill se en ganska kort film.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg: 4

Älskar fotboll, 11

Bröderna Lejonhjärta

Berättelsen handlar om bröderna Jonatan och Karl Lejonhjärta. Ursprungligen hette bröderna Lejon, men efter att de avlidit kommer de till Nangijala, ett land bortom stjärnorna där de får sitt nya efternamn. I Nangijala upplever bröderna äventyr och tillsammans med andra motståndskämpar för de kampen mot den ondskefulle Tengils förtryck och draken Katla.
Den var super bra men draken I filmen såg lite failad ut.

Åldersgräns: 11 år

Betyg: 4

Neo, 11

Vampires suck

Vi tycker att den filmen är väldigt rolig, det är en parodi på Twillight och den handlar om samma saker fast lite annorlunda och med mer komedi!
MÅSTE SE!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

TWILLIGHT FANEN!, 11

Percy Jackson och kampen om åskviggen

En vanlig kille får reda på att hans pappa är Poseidon. Havsguden i grekisk mytologi och att allt som finns i grekisk mytologi finns på riktigt och nu tror alla att han har tagit Zeus åskvigg.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Annabeth Chase

Förr eller senare exploderar jag

Det handlar om en tjej som har cancer i lungorna. Hon är väldigt negativ till livet då hon vet att hon kan dö imorgon eller om flera år. Hennes föräldrar tvingar henne iallafall att gå till en stödgrupp för att få vänner. Det var visst inte så illa som hon trott när en viss Gus också är där. Det är en romantisk film men även sorglig. Jag tyckte den var jättebra! Jag rekommenderar den för 12 åringar och uppåt. Den passar utmärkt en dag när det regnar, sitter i soffan med pop-corn och en kompis:)
(Ska även tipsa om att den finns som bok, John Green är författaren)

Betyg:

Grät inte lite när jag tittade på den, 12

Your Name

Your Name är en anime-film som handlar om två tonåringar (Taki och Mitsuha) som helt plötsligt vaknar upp i varandras kroppar. De kan inte komma ihåg den andras namn när de vaknar upp. Mibsuba och Taki har inget gemensamt och känner inte varandra men är tvungna att försöka leva som den andra då och då.
Your Name är helt klart en fantastisk film. Storyn är gripande och unik även om det fanns delar som kändes lite händelselösa. Detta tycker jag dock inte spelar så stor roll eftersom man lärde känna karaktärerna på ett väldigt naturligt vis när man följde dem i deras vardagsliv.
Enligt mig så var filmens bästa del den vackra animationen. Allt såg väldigt vackert ut och jag älskar anime stilen som filmen var gjord i (jag älskar anime så det är helt ärligt inte så förvånande). Bakgrundsbilderna såg helt fantastiska ut och jag blev förvånad över hur vackert allt såg ut att vara.
Karaktärerna var väldigt lätta att gilla och hade unika personligheter. Jag blev väldigt fäst vid både Mistuha och Taki.
Soundtracket var vackert och innehöll många bra låtar (Min personliga favorit är Dream lantern och Kataware doki)
Det jag gillar minst med filmen var helt klart hur den var dubbad på svenska. Det lät helt enkelt fel och jag tyckte inte att rösterna passade karaktärerna.
Om man jämför med många andra animefilmer som jag har sätt så skulle jag inte säga att Your Name var min favorit men den var ändå en fantastisk film. Mitt ända stora problem är den svenska dubbningen som var dåligt. Om du ska se den, se den på japanska istället för svenska!
Jag rekommenderar filmen för er som gillar anime eller er som vill se något unikt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Your local weeb, 13

Det våras för rymden

Det är en film som är en version av Star Wars, fast mycket mer komisk. Det var ungefär samma karaktärer, men dom var ändå annorlunda. Den filmen är bra för sådana som gillar komiska filmer och Star Wars. Det är en av den bästa film jag sett! OBS! Den är på Engelska men har svensk text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Kim, 11

Skönheten och odjuret

Det handlar om en rik man som förvandlas till ett odjur, och en fattig tjej från en by bredvid den rika manens slott. Tjejens pappa blir tillfångatagen av odjuret (mannen) och sedan byter tjejen ut sig mot pappan så att hon sitter fången. Sedan kommer det en levande ljusstake och befriar henne och låter henne bo i ett lyxigt rum i andra delen av slottet. Nu får du titta på filmen för att höra resten, HEJDÅ!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Tack gör att du läser min signatur för det vet jag att du gör, om du inte låter någon annan läsa högg för dig då förstås! (:,

Para Norman

Den missförstådde Norman, som kan prata med det döda, kämpar mot zombies, spöken, häxor och, värst av allt, vuxna, för att rädda byn där han bor från en hundraårig förbannelse. Jag tyckte att den var så bra för att den är så läskig.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Måste bara kolla på den, 10

The Emoji Movie

HAHAHAAH den var så rolig. Min favorit gubbe är bajsemojin. Hahaha han är bara knasig. Den var rolig, jag såg den typ 5 gånger med pappa och mamma. Den handlar om en emoji som inte vill vara en känsla så han typ blir inte gillad och hänger med en konstig emojtjej som är fin och en fingerkille. Den var rolig jag ska se den igen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Ida, 9

Ghostbusters

Jag såg först den nya filmen med tjejer innan jag såg den gamla med killar. Och det skulle jag inte ha gjort, för denna film var jättedålig måste jag säga. Den har en helt meningslös handling, dåliga skämt och ingen spänning. Handlingen är så här: det är fyra killar som tycker dem är väldigt coola och mest flörtar med tjejer (huvud personen i alla fall) som helt plötsligt startar en grupp mot spöken. De blir kända direkt och räddar New York från en spökattack. Det jag bland annat tycker är dåligt att det inte uppstår några problem liksom (förutom spökatacken). Det jag menar är att de inte gör några framsteg i gruppen eller har svårt nån gång i filmen, de bara har helt plötsligt massa spökutrustning. Däremot i den nya filmen, händer det massa saker! De får massa hat i början, de blir bättre sammanhållning i gruppen, de löser ett mystreriumet, de har en fiende och den är faktisk väldigt rolig! Så jag rekommenderar att se den nya filmen Ghostbusters, För filmerna hör för det mesta inte ihop.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Från en liten kritiker (vill bara nämna att detta är bara mina åsikter så du får tycka vad du vill om detta), 12

Skämmerskans dotter

En skämmerska är en person som bara genom att titta en i ögonen kan se vad man skäms över.
En dag hittas furstefamiljen dödad och den omtyckte tronarvingen anklagas för mordet. Då anlitas skämmerskan och hennes dotter, den dotter som ärvt sin mors gåva, för att genomskåda tronarvingen. Men när det visar sig att han är oskyldig tvingas de fly för sina liv från den maktlystne drakfursten. Men bara för att strax återvända.
Jag tyckte den var jättebra men den är på danska så man får ha text.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Den filmgalna delphinen:), 11

Dumma mej 3

En superskurk från ett gammalt barnprogram är på fri fot! Samtidigt får Gru veta att han har en tvillingbror vars namn är Drul. Tillsammans måste de sätta stopp för superskurken!
Filmen gick väldigt långsamt och var mycket sämre än de andra 4 filmerna. Det blev ingen vidare spänning heller, och lite miniorer.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Biotittaren, 13

Förr eller senare exploderar jag

Denna film handlar om Hazel Grace som vid 13 års ålder diagnosticerades med fjärde stadiet av sköldkörtelcancer. Två år senare sker ett medicinsk mirakel och tumörerna krymper, i alla fall tillfälligt. Hazel blir iväg tvingad av sin mamma till kyrkans stödgrupp för unga med cancer och där träffar hon Augustus Waters som varit sjuk i cancer och fått amputera benet. Filmen skildrar inte att det är synd om barnen för att de har cancer utan poängterar istället att man kan leva ett fullt liv även om man dör tidigt. Oerhört bra film, särskilt då dess huvudkaraktärer har olika sjukdomar och mycket kretsar kring just det. Rekommenderas starkt till… ja.. allihop!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Always, 11

Pirates of the carebean

Svårt att säga så mycket om den är bara såååå bra. Så fort jag sett en film ville jag bara se mer. Det är 11 års gräns och jag tycker att man ska hålla på den. Det är en piratfilm som ni säkert hör på namnet där Huvudpersonen, kapten Jack Sparrow slåss med sin ärkefiende och brittiska flottan på varsin sida. Han kör sin stil och lyckas få tag på både båt och besättning. En väldigt rolig actionfilm eller en komedi med väldigt mycket action.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

piraten som aldrig somnar framför tvn

Steven Universe

Det här egentligen ingen film, det är en tv-serie, men jag vill ändå skriva en recension.
Steven Universe är en kille som är halvt gem och halvt människa. En roskvarts i hans navel ger honom magiska krafter och tillsammans med Garnet Amethyst och Pearl räddar de jorden.
Jag tycker att den här serien är extremt bra och jag rekommenderar att den ses på originalspråk (engelska). Den innehåller action, känslor, svängiga låtar, med mera. Den är till för yngre, men passar även för äldre till exempel tonåringar. Enligt mig, ett måste.

Betyg:

Sam, bara Sam, 14

Teen wolf

Teen wolf är en amerikansk serie som är fantastisk. Den handlar allt från relationer till varulvar. Scott Mcall är en tonåring som har ett normalt liv tills han blir biten av en varulv. Så nu måste han och hans bästa vän Stiles klara av det också. Och Scott träffar en rar tjej som heter Allison men vad händer när Scott inser att Allisons pappa är varulvsjägare...

Betyg:

Lisa, 12

Marcus & Martinus - Tillsammans mot drömmen

Den här filmen var bäst! Man lär känna dem och får följa med dem på fritiden men också på konserter. Jag älskar Marcus & Martinus, för dom är så söta, coola, snygga och helt enkelt bäst! Jag ger filmen en femma så klart.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

I

Skyfall

James Bond blir både skakad och rörd i den här filmen. Han måste åka till sitt gamla hus och slåss med en skurk som nog borde ha gått till tandläkaren tidigare för nu har han fått löständer i förtid. Skurken spelas av en spanjor som är snygg egentligen men inte i den här filmen, och det är lite synd men han är ändå sjukt bra. En svensk är med också. Men man vet inte att han är svensk för han säger ingenting och dör ganska snabbt men coolt ändå.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Filmtjejen, 10

Doctor who

Jag tycker den är HELGRYM! Den handlar om en man som löser mysterium och han har en tidsmaskin som heter TARDIS om mysko saker. Sen träffar han en tjej som heter Amy (Amelia Pond) det rör sig mycket om henne... som sagt är den JÄTTEBRA tycker jag.

Betyg:

Harry Potter(and doctor who)fan;), 9

Spirited Away

Den här filmen handlar om en envis 10-åring som heter Chihiro som ska flytta, på vägen dit kör det vilse och får syn på en stor byggnad som har ett gigantiskt rum och en oändlig tunnel som leder till en spökstad, En värld där urgamla andar bor....

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Varflickan, 10

Bridget Jones dagbok

Bridget Jones är en ensam kvinna som röker. Hennes problem är att hon är singel och röker. Hon kastar in sig i nya förhållanden kanske liiite för fort och det slutar med problem. Filmen var väldigt äcklig och våldsam inte så jätteeebra.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Det vuxliga geniet, 9

Lion

Saroo bor i en fattig by i Indien. En dag när han och hans storebror jobbar nattskift så tappar han bort brodern. Han hamnar på ett tåg som färdas hundra mil bort. En helt ny miljö och språk. Allt som hände i filmen hände också i verkligheten. Filmen var en av dem bästa filmer jag sett! Den får helt klart fem KP!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Alice Locke, 11

Horton

Horton är en elefant som bor i djungeln i Nool. En dag fångar han ett dammkorn på en blomma. Då hör han en pipig liten röst, vem kan det vara? Horton bestämmer sig för att aldrig släppa blomman. Filmen var jättebra. Det känns som att man är i en fantasivärld när man ser filmen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Agnes, 9

Twilight

Serien Twilight handlar om Bella Sean som flyttar till staden Forks. Där träffar hon Edward Cullen som hon blir kär i. Men Bella får veta att Edward har en mörk hemlighet. Han är en vampyr...

Åldersgräns:

Betyg:

Läsmasken, 12

Harry Potter och fången från Azkaban

Harry Potter upptäcker att han har en gudfar med hund/varulv till animagus vid namn Sirius Black. Många tror att han är en mördare men Harry och hans vänner Hermione och Ron vet sanningen... I den här filmen räddar Harry många liv. Ron får ligga på sjukhus och Hermione slår Draco.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

HP fanet!!!; 11

Rogue One: A Star Wars Story

Rogue One utspelar sig efter episode 3 och innan episode 4. Den handlar om hur en grupp modiga rebeller stal imperiets ritningar till Dödstjärnan—ett avgörande mål för att Rebellalliansen skulle kunna förstöra Dödstjärnan i episode 4: A new hope. För att uppnå sina mål måste rebellerna samarbeta och ta farliga risker, någonting som visar sig vara väldigt svårt när alla kommer från olika delar av galaxen. Filmen har några riktigt bra scener som är både vackra och actionfyllda och karaktärerna är intressanta. Gamla karaktärer, såsom Darth Vader återvänder. Jag rekommenderar filmen till alla som älskar Star Wars och till alla som vill ha en episk Sci-fi film!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Olle Eriksson, 14

Wonder Woman

Filmen handlar om Diana (Wonder Woman) som bor på en ö, avskärmad från den riktiga världen. En dag kraschar ett flygplan på ön med en pilot i. Han berättar om vad som pågår i den riktiga världen det är världskrig.
Filmen var jättebra men man får inte ut så mycket av trailern så när jag skulle se den så värkade den lite tråkig men det var den inte. OBS håll koll på detaljerna så ska ni få se;)

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Älskar denJ, 11

Syskonen Baudelaires olycksaliga liv

Filmen handlar om barnen Violet, 14, Klaus, 12 och Sunny Baudelaire, som en dag får veta att deras föräldrar har dött i en eldsvåda. Efter att ha bott hos Herr Poe, en bankman som var nära vän med Föräldrarna Baudelaire och som ofta hostar, får Barnen Baudelaire flytta in hos deras nya förmyndare och "närmaste" släkting: Greve Olaf. Han visar sig dock vara en mycket elak person som vill stjäla den kända Baudelaire-förmögenheten, något som Violet ska ärva när hon blir 18 år. Men när Barnen Baudelaire äntligen får flytta ifrån Greve Olaf, så fortsätter han vara tätt i hälarna på dem...
Den här filmen är riktigt dålig. Ibland skiljer den sig så mycket från boken att det inte är sant! Flera bitar har flyttats, hoppar över massa delar från boken och lägger till påhittade scener!
Jag rekommenderar verkligen INTE filmen. Ska ni läsa/titta på Barnen Baudelaires olycksagliga liv, så titta hellre på serien på Netflix, eller hellre, läs böckerna!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Isadora Quagmire, 11

Superbror

Anton har en storebror med autism som heter Buller. Buller har haft det sen födseln och hans lillebror måste ta hand om honom och se efter honom som om det är han som är storebrorsan. Men Anton är riktigt trött på att hans bror inte är som alla andra, att han ger fula teckningar till Anton som bara föreställer en massa streck och sånt. Men en dag så går Antons önskan i uppfyllelse och Buller får superkrafter och självförtroende av en mystisk pistol från rymden...
Jag gillar filmen väldigt mycket och tycker om budskapet.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Seida, 12

The mummy

Helt klart en av dom bästa filmerna jag sett. Mycket spänning. Jag får erkänna att jag blev lite rädd ett tag när saker hände plötsligt. Jag kan knappt förstå att någon kom på en sådan bra ide till film. Ett minus för det var femtonårs gräns. Och man endast fick gå i vuxet sällskap från elva år då det finns mindre KP-läsare.

Åldersgräns: 15

Betyg:

får jag säga det igen åh jag älskar den så mycket, 14

Les Miserables

Den handlar om Jean Valjean som rymt från fängelset, så när han hittar Fantines som håller på att dö tar han med henne till sjukhuset men inser att det var försent.
Då känner Jean att han måste ta han om hennes lilla dotter Cosset .
Lite läskig men bra!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Can you hear the people sing, 10


Kalle och chokladfabriken

Filmen handlar om en fattig pojke som heter Kalle. Kalle är ett av 5 barn som genom en guldbiljett får besöka den mystiske Willy Wonkas chokladfabrik. Det jag tyckte var bra med filmen var att Jonny Depp som spelade Willy Wonka spelade riktigt bra, Willy Wonka var även en spännande och annorlunda karaktär. Jag skulle rekommendera filmen för barn 9-12.

Åldergräns: barntillåten

Betyg:

Filmlover, 13

Storkarna

Storkarna var jättebra för att ALLT var super spännande och roligt. Om man inte har sätt den så måste man se den. Jag gillar iden med att vargarna i filmen får så stora runda ögon när bäbisen skrattar och alla dom där sakerna som dom gjorde till exempel varg-ubåt, varg-bro och varg-flygplan. Ps. Varg-planet gick inte så bra.

Åldersgräns: 7

Betyg:

Frida, 10

Historien om Gamba

Gamba och hans vän vill se havet, men hamnar hos andra möss. Dit kommer en liten mus. Musen säger att hans hemby är hotad av vesslor. Vesslornas ledare är den vita vesslan - den farligaste av alla vesslor!
Gamba och en massa andra möss ger sig av mot byn. De ska strida. Men vinner de? Och kommer de att klara sig?
Filmen var bra, men lite läskig för de mindre. Det sänker betyget lite.
Japansk familjefilm från 7 år

Åldersgräns: 7

Betyg:

Agnes Gyllström, 8

Skönheten och odjuret

Belle är en flicka som är annorlunda än de andra i hennes by i Frankrike. När Belles pappa ska åka iväg så blir han infångad av odjuret och Belle blir inlåst istället för honom. Det var med mycket sång. Det bästa med filmen var att egentligen betyder inte utseendet något. Den var ganska sorglig.

Åldersgräns: 11

Betyg:

Hej, 10

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jag tyckte att filmen var jättebra! Den är både spännande och lite läskig. Jag tyckte filmen var väldigt bra gjord med alla monster och besynnerliga krafter.
Det enda minuset var att handlingen inte är lika bra som i böckerna, och att Emma och Olive har bytt krafter. Annars var det en väldigt cool och bra film!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Ella, 11

RUM 213

Elvira är 12 och ska börja i 6an. Hon ska på kollo med kompisen Sibel men i sista minuten blir Sibel sjuk. Elvira får åka själv på kollot. Hon får dela rum med Bea och Meja som är lika gammal som Elvira. Rummets handkran går sönder och de får byta rum. Ledarna är osäkra men sen så bestämmer de sig att de får bo i det läskiga rummet, där det en gång hänt en olycka. Meja, Elvira och Bea rymmer och får reda på vad som hänt där. Samtidigt så ser Bea en tjej stå utanför dörren och tjejerna har börjat blivit kärlekssjuka i några killar. Filmen är gjord efter boken RUM 213 som kom ut 2011. Jag tycker att boken är bra för att den är läskig och en kuslig spökhistoria.

Åldersgräns: 11

Betyg:

Förlåt för lång resention men du bara måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste måste se sen oj detta blev en lång signatur förlåt och hejdå älskar er men nu blev den ju också lång struntsumma hejdå!

Baby-Bossen

Timmy är en pojke som bor med sin mamma och pappa. Men en dag får han en lillebror som kallas lillen.
Lillen visar sig jobba där de skapar bebisar. Lillen har i uppdrag att ta reda på varför valpar får mer kärlek än bebisar.
Filmen var en väldigt kul film som hade ganska rolig humor men inte så man gapskratta. Humorn i filmen passade både barn och vuxna. Jag tyckte att det var mycket som inte passade in. Ändå så rekommenderar jag filmen!

Åldersgräns: 7

Betyg:

Elias Ljungberg, 11

Sing

Den handlar om musik. En brottsling vill bli en artist. En gris som har många barn vil sjung och dansa. En massa djur är med i en sångtävling där man kan vinna 100 000 kr. Det var bara 5 personer som kom med i finalen.

Åldersgräns: 7

Betyg:

Sjungande elefanten


Zootropolis

Zootropolis handlar om en kanin som vill bli en polis. Hon åker till staden Zootropolis och där får hon gå på en polisskola. Hon klarar polisskolan och hon blir en polis. Men det ända jobb hon får göra är att sätta bötes lappar på bilar. Men sen får hon ett riktigt fall att lösa.

Åldersgräns: 7

Betyg:

Den lilla kaninen

Stardust

Filmen handlar om en kille som vill ha en tjej. Men tjejen går bara med på att bli hans tjej om han hämtar en stjärna till henne, när han hittar stjärnan så är hon en människa och han blir kär i henne istället. Men stjärnan jagas av både prinsar och häxor som vill ja hennes hjärta för att bli unga igen... Boken var väldigt bra och man kom in i den lätt, dock är den på engelska för dig som inte riktigt kan läsa snabbt (den har svensk text)

Åldersgräns: 11

Betyg:

Filmälskaren

Titanic

En rik tjej, en fattig kille. De hamnar på kryssning tillsammans och (spoilers) båten sjunker och killen dör.
Så jävla bra film. Grät som in i helvete också. Och fy fan vad snygga dom är, både Jack och Rose. Men varför tror inte Rose på Jack när han misstänks ha stulit den där diamanten? Hon sa ju fan femton gånger att hon trustar him liksom. Fan

Åldersgräns: 11

Betyg: 3

I am fly Jack, I am fly!,

Skönheten och odjuret

Filmen är en ny version av Disneys Skönheten och odjuret från 1991, och nu är den nyinspelad med riktiga skådespelare och miljöer. Storyn kan ni redan; Belle bor i en fransk småstad med sin pappa och drömmer om äventyr ute i vida världen, men när hennes pappa blir kidnappad av ett odjur tar hon hans plats. Tiden går, och tillslut blir de kära i varandra... Trots att jag hade sett den tecknad verisionen tyckte jag filmen var helt fantastiskt megasuperbra!!! Alla miljöer är så välgjorda och verkliga, specialeffekterna helt otroliga (främst Emma Watson som Belle) musiken och sångerna magiska och den förmedlar så mycket känslor!!! Filmen är romantisk, spännande och sorglig, men du lämnar biosalongen i extas, sväsvande på moln... Jag såg filmen i 3D, och det rekommenderar jag verkligen, för 3D:n var otroligt häftig och välgjord!! Den hör filmen MÅSTE MAN BARA SE!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Mrs. Potts, 12

Skönheten och odjuret

Skönheten och odjuret handlar om Belle, en ung tjej som bor i en liten by i Frankrike. Hennes pappa blir tillfångatagen av ett odjur i ett slott, och då tar hon hennes pappas plats som fånge för att skydda honom. En förtrollning ligger dock över odjuret, och Belle kanske är den enda som kan bryta den. Detta var bland de bästa filmerna jag sett, varenda detalj och sång var perfekt! Jag rekommenderar STARKT!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Emma Watson är fantastisk!,12


Titanic

En forskare åker ner och kollar på Titanic-vraket då hittar han en pärm med en teckning på en ung tjej. Den unga tjejen var Rose (som nu är 100) som åker mot forskningsbåten och berättar historien om henne och Jack. De var kära och hade en realation bakom Roses fästmans rygg. Rose är rik, Jack är fattig. De är kära och absolut inget kan skilja dem åt. Eller? Jag ÄLSKAR den här filmen. Men det är en Romeo och Julia berättelse ungefär. Fast typ alla romantiska filmer är det. Eftersom att den är baserad på en verklig händelse så känns filmen väldigt realistisk och den påverkar mig mer än andra liknande filmer. Se den här. Men var beredd med näsdukar!

Åldersgräns: 11

Betyg:

Tjejen som


Harry Potter och den flammande bägaren

Det är de fjärde i serien om Harry Potter. Filmen handlar om att det ska vara en tävling som heter Turneringen i magisk trekamp på Harry Potters skola, Hogwarts. Det är bara de som är sjutton år och äldre som får vara med i den tävlingen, och Harry är bara fjorton. Men, det är någon som lägger Harrys namn i bägaren, och nu måste han, vare sej han vill eller inte tävla för Hogwarts. Han får vara med om en del läskiga händelser när han tävlar för Hogwarts. Jag tyckte filmen var jättebra, men den kan vara svår att förstå om man inte har sett de tidigare filmerna, eller läst de tidigare böckerna.

Åldersgräns: 11

Betyg:

Jag ligger här och kollar på filmen

Matilda

Filmen handlar om en tjej som heter Matilda. När hennes föräldrar tar hem henne från BB så lägger de henne i bagageluckan. Hennes pappa jobbar med att sälja bilar som typ inte går att använda. Mamman spelar bingo. Matilda är ingen vanlig tjej hon kan styra saker med ögonen.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Den lilla tjejen som älskar filmer, 9

Pirates of the Caribbean

Piraten of the Caribbean är världens BÄSTA filmserie! Den handlar om piraten Jack Sparrow som råkar ut för en massa spännande äventyr. Riktigt rolig och bra kvalitet, och super spännande! OBS: Femte filmen kommer sommaren 2017!!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Liamacorn, 11

Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Tillsammans mot drömmen är Marcus & Martinus egna film! Man får se hur de är bakom scenen och att de inte alltid mår så bra. Man får liksom reda på vilka de är, man lär typ känna dem! JÄTTEBRA FILM!!

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Elsa loves Mac & Tinus, 10

Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Den här filmen var verkligen grym. Den handlar om hur Marcus och Martinus växte upp och hur de tog sig till där de är idag. Den här filmen visar också att de inte alltid varit på topp och att de har haft sina motgångar. Du kommer in i filmen jättesnabbt och man märker nästan inte att det är en dokumentär. Jag rekommenderar verkligen den här filmen till MM-fans men också till dem som inte känner till Marcus och Martinus så väl. Däremot hade jag önskat att den skulle vart lite längre.
Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

Esther Belmonte, 10

Marcus & Martinus: Tillsammans mot drömmen

Eftersom att jag älskar Marcus och Martinus tyckte jag att filmen var jättebra. Det var roligt att se både när de hade konserter och så och när de till exempel gick i skolan eller bråkade. Rekommenderas till MMers.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

MMer, 11

Alice i Spegellandet

Jag tycker att Alice i Spegellandet inte alls är lika bra som Alice i under landet, men den är en bra film att fördröja tiden med. Jag skulle titta på den om den gick på teve om jag inte hade något att göra men inte annars.
Det som är bra att Alice är en väldigt stark tjej och att det är samma skådespelare som spelar Alice i båda filmerna.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Tyra, 12

Coraline

Den här filmen är superbra den handlar om en tjej som heter Coraline. Hon flyttar till ett gammalt hus där hon hittar en värld där alla har knappar som ögon. Hennes grannar säger till henne att inte gå in där men hon lyssnar inte på dem. Rekommenderar den inte den här filmen för dem som lätt blir rädda.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Skräck älskaren, 11

Ella den förtrollade

När Ella föds får hon en gåva av en fe. Gåvan är att hon ska lyda för evigt. Några år efter att hennes mamma dör gifter pappan om sig och Ella får 2 styvsystrar. Systrarna börjar snabbt förstå Ellas situation. Ella tvingas till hemska saker och hon flyr i hopp om att fen tar tillbaka sin förtrollning. Då träffar hon prinsen som hon har mycket emot. Den var superbra.
Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Asså LOVE IT, 8

Fantastic Beasts and Where To Find Them

Det är en helt fantastisk film med massa magi och spänning. Newt Scamander tar med sin resväska full av magiska vidunder som sedan släpps ut över hela New York nu är det upp till Newt och hans gäng att ta tillbaka vidunder samtidigt som en mörk magi släppts lös över New York. Filmen är baserat på boken Fantastic Beasts and Where To Find Them skriven av J.K. Rowling.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Potternörden, 12

Pretty Little Liars

Pretty litle liars är en tv-serie på Netflix. Den handlar om fyra tjejer som har problem på grund av hemligheter. Den handlar också om mordet på Alison och sms de får av en hemlig person.

Jag tyckte den var jätte bra men jag rekommenderar att kolla på den om man är över 12 år.

Betyg:

Till S,F,I, 13

Sing

Jätterolig och spännande. Visar att vem som helst kan sjunga. Mycket spänning, lite sorg men också roligt. Bra blandning och en verklighetsrelaterad film. Den var aldrig tråkig!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

:) , 10

Tjorven och Skrållan

Den här är en av vi på Saltkråkan-filmerna. Filmen börjar med att Stina och Tjorven sjunger om att Malin ska gifta sig med en man som heter Peter. Lite senare får vi se när Malin och Peter gifter sig. Därefter får vi se när Tjorven sjunger om att Skrållan var det första barnet som Malin fick och att hon tycker så mycket om henne. Efter det får vi se scenen när Malin, Peter och Skrållan kommer till ön Saltkråkan. Resten av filmen handlade om Skrållans upptåg på ön. Jag tycker att den var väldigt bra och passar alla barn i alla åldrar.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

the potterhead, 11

Reisen till julestjärnen

Reisen till julestjärnen är en norsk film som handlar om en prinsessa som heter Guldtopp som har blivit kidnappad av rånarna och behöver fixa deras hushållning. Sen en dag smiter hon, hon smiter till slottet. På slottet letar det tre barnen (rånarna) efter guldtopp men hon kommer undan. Det finns en film som man kan se på innan som heter likadant men då börjar filmen med att Guldtopp är liten och är i slottet. Guldtopps farbror vill döda henne och kunden för att få makt över landet. Jag rekommenderar att ni tittar på denna film.
Åldersgräns:

Betyg:

Marcus & Martinus största fancxcxcx, 10

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Alltså i love it! Enligt mig är den världens bästa film! En sjukt bra story asså! Det är så coolt att Emma kan sväva tycker jag! Och den är baserad på en bok! Ett minus är att Baron ser lite läskig ut... Det gör monsterna också! Men jag rekommenderar den verkligen för nio åringar och uppåt!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

En tio årig tjej som älskar denna film!, 10

Snuten i varuhuset

Paul Blart är en säkerhetsvakt som jobbar i en galleria. Hans två problem är att han är väldigt tjock och att han inte har någon flickvän. En dag ser han en kvinna i varuhuset, Amy, och börjar prata med henne. Samtidigt börjar en ny kille som säkerhetsvakt, Veck Sims. Paul fortsätter med att imponera på Amy när en oväntad sak händer i gallerian på "Black Friday".
Filmen är jätterolig, spännande och absolut sevärd!
Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Fotbollstjejen, 11

Pokémon The Movie: Hoopla and the Clash of Ages

Helt makalöst dålig!
INGENTING är realistiskt. Alla puckade Pokémons gör larviga attacker.
Rekommenderas bara för ettåringar som inte fattar någonting.
Förtjänar en överkryssad KPW.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Johannes Fredrik Knobloch

Rogue one: a star wars story

Imperiet håller på att bygga ett vapen som kan förstöra hela planeter. Då måste ett gäng ovanliga krigare slå sig ihop för att stjäla ritningarna till vapnet. Den här filmen hade perfekt variation mellan allvar och humor. Den hade även sjukt episka krigsscener. Den förtjänar en stor femma.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Oscar Eriksson, 11

Fantastiska vidunder och var man hittar dem

I USA är trollkarlsvärlden rädd att upptäckas. De har vissa regler som Newt Scamander av misstag bryter. Newt vill rädda alla fantastiska vidunder från att utrotas, men dem tas som ett hot. Newt möter några sympatiska systrar med magiska krafter och Jacob Kowalski som vill starta ett bageri. Det är också mörka krafter som lurar om kring och allt blir kaos! Den var bra men i vissa scener kunde det gå för snabbt så att man inte han med. Annars var den jättebra!
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

En tjej som älskar den här filmen!, 10

Trolls

Trollen blir attackerade av de olyckliga bergerna, som fångar in några troll. Trollprinssessan Poppy ger sig iväg med det sura trollet kvist för att rädda alla. Nere i bergerstaden finns kungen, som vill bli lycklig, och bergerna blir lyckliga om de äter troll! Det blir ett storslaget äventyr, och vill du se hur det går för Poppy, så får du se den spännande filmen! Det var ganska bra musik, och den var lite sorglig, precis som en film ska vara!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Den rispiga rostisen som heter August, 9

Miraculous ladybug och katt noir på äventyr

Denna serie är superbra. Den handlar om en helt vanlig tonårsflicka i Paris som heter Marinette. Hon går i skolan och har läxor och är kär i en kille. Men hon har också en dold sida. I hemlighet är hon nämligen superhjälten ladybug. som ladybug kämpar hon mot den onde hökmal (i den engelska versionen heter han hawk moth) och han oändliga armé av akumitzerade skurkar. Men hon gör det inte ensam. Ladybug har en partner son heter katt noir (noir betyder svart på franska). Som bara råkar i hemlighet vara pojken som Marinett är kär i. Nämligen Adrien Agreste. Adrien är en rikemansson som nyligen fått gå i vanlig skola av sin far. Denna serien rekommenderar jag dig som gillar action och superhjältar.

Åldersgräns:

Betyg:

det sista jag vill säga är: miracules simpy best

Ensam Hemma

Filmen är en bra familjefilm som är mysig att titta på julen. Den handlar om en pojke som glöms bort av sin familj när de ska till ett annat land. Så kommer det tjuvar och försöker att råna honom.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Oscar, 11

Mitt liv som zucchini

En sorglig men bra film. Den handlar om en killes mamma som dör och killen hamnar på ett barnhem men inte riktigt trivs.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

fotbollsnörden..! , 11

Fantastiska Vidunder - och var man hittar dem

För alla Harry Potter fans (och andra) är det här ett måste att se. Filmen utspelar sig i New York 1926, alltså ungefär 60 år innan Harry Potter och hans berättelse. Filmens huvudperson är Newt Scamander, som är en så kallad: magizoologist som är mycket intresserad av alla sorters magiska varelser och vill upptäcka mer om de och visa världen att de kan vara intressanta och inte farliga. Han åker till New York för att studera varelser men råkar av misstag blanda ihop sin väska, som han har sina varelser i, med en världslings (amerikansk mugglare) och värdslingen, Jacob Kowalski, råkar släppa ut alla varelser i väskan, ut i New York. De båda söker hjälp hos Porpentina "Tina" Goldstein, en sparkad Auror och hennes syster Queenie. Tillsammans reser de runt i New York på jakt efter alla de försvunna varelserna, ständigt med MACUSA (det amerikanska trolldomsministeriet) i hälarna. Jag måste som ett länge troget potterhead, att detta var en upplevelse jag aldrig förväntat mig, filmen var helt över mina förväntningar, men spektakulära specialeffekter och otroliga varelser är denna film, ingen urmjölkning av Harry Potter, utan ett nytt otroligt äventyr.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

The Potterhead, 12

Siv sover vilse

Denna film, är såå tråkig!!! Det handlar om en tjej som heter Siv och hon möter en ny elev i sin klass. Den nya tjejen heter Cerisia och hon blir retad. Se inte den här.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Heidi som love trump, 15

Spirit

Hela filmen går ut på att man får följa med hästen Spirit från när han föddes till vuxen. Han ser ett märkligt ljus och bestämmer sig för att ta reda på vad de är och de är början på hela äventyret. Spirit blir jagad, fast, fri, kär och får en mycket god vän han aldrig kommer glömma. De är musik med i filmen och de är just därför jag älskar den. De är min favorit film och rekommenderar den mycket!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Hon som aldrig varit med förutom nu, 7

Mamma Mia

Mamma Mia är en musikal som handlar om Sofie som ska gifta sig. Hon vet inte vem sin pappa är och bjuder då in de tre som hon tror kan vara de. Hennes mamma vet ingenting tills allt går snett och hon blir helt rödgråten. Mamma Mia är min favorit film sen första gången jag såg den och jag tröttnar aldrig:) Jag tycker verkligen du som gillar musik både se den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Tjejen som älskar KP, 7

Mio min Mio

Den här filmen är sååå bra! I skolan läste min fröken Mio min Mio (den finns också som bok) och sen tittade vi på filmen. Den är så spännande. Filmen handlar om Bo Vilhelm Olsson som bor med sin fosterfamilj som består av tant Edbla och farbror Sixten. Han vill gärna träffa sin fader konungen som bor i landet i fjärran.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Mio min Mio är bäst, 10

Sunes jul

Det är 24 avsnitt där familjen Andersson hugger gran, får besök av tomten, är på julbord, pyntar granen, julstädar, julhandlar och julrimmar och mycket mer. Perfekt för dig som gillar humor, skrattanfall och julen. Det är en familjefilm. Barn och vuxna i alla åldrar får se denna. Den är braaaa!!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Snart nio

Spooky buddies

En av buddiesarna släpper ut trollmästaren och halloween hunden, och de försöker ta över hela världen, men till det måste dem ha 5 valpar som delar samma blod. Kommer de att lyckas? Vad är det för spöke som svävar runt i det gamla huset? Spooky buddies är både lite läskig och sorglig, men framför allt spännande. När jag skriver att den är sorglig menar jag att den är lite sorglig i mitten.

Ålderagräns: 7 år

Betyg:

Hästäääääääääääälskaren, 9

Miss Pergines hem för besynnerliga barn

"Miss Pergines hem för besynnerliga barn" är en otroligt bra film!
Den handlar om att en pojke som heter Jake bor i Florida med sin familj. Men en dag efter jobbet så händer ett par grejer...

Filmen är på engelska. Jag vill inte avslöja för mycket vad filmen handlar om men jag önskar jag fick uppleva den igen!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Från och med jag såg den är det min favorit film!!, 10

Zootropolis

Zootropolis handlar om Judy' en kanintjej som är antropomorf, en förmänskligad karaktär. Hon flyttar till en stor stad där hon ska uppfylla hennes högsta dröm om att vara polis. Filmen är jättesnyggt animerad och karaktärerna är väldigt realistiska i personligheten.
Skurken är en av dom bästa plottwisterna jag har sätt på ett långt tag.
Soundtracket är också väldigt bra och av Shakira.
Jag rekommenderar starkt att du tittar på den.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Dansande potatis pojken, 11

Frankenweenie

Filmen handlar om Victor Frankenstein och hans hund Sparky. En dag när Victor spelar baseball blir Sparky överkörd och Victor blir jätteledsen. Några dagar senare blir Victor inspirerad av naturvetenskapslärarens demonstration och försöker återuppväcka Sparky. Det leder till ett farligt äventyr som innehåller småläskiga varelser. Filmen handlar också om vänskap och vetenskap. Den passar perfekt till Halloween!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Soffpotatisen, 11

Lemony Snicket's syskonen baudelaires olycksaliga liv

Filmen handlar om syskonen Baudelaires som bor i ett jättestort hus med sina föräldrar (dom är rika). En dag när dom är på stranden kommer en gubbe från banken med tråkiga nyheter...... deras hus har brunnit ner. Eftersom killen från banken inte kan ha dom hemma oss sig måste dom flytta till herr greve Olof, men barnen känner inte honom och har aldrig träffat honom innan. Dom flyttar in hos honom men dom blir som slavar och gör maten, städningen och diskningen åt honom men han har en avsikt att han vill ha dom där........efter några dagar ska dom till domstolen för att få vårdnaden om dom. Men han bryr sig inte om barnen utan går in i en affär och lämnar bilen på tågrälsen när tåget är på väg. Jag tyckte filmen var spännande och rolig jag föreslår verkligen denna film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Ronja Krantz, 12

Legally Blondes

Filmen handlar om tvillingarna Annie och Izzy Woods som flyttar från England till Beverly Hills. Där börjar de på den flotta skolan "Pacific preparatory". I skolan träffar de den rika tjejen Tiffany som snart blir svartsjuk på tvillingarna som blivit väldigt populära. Tiffany lurar tjejerna så att Izzy hamnar i trubbel.
Filmen är sjuktbra men passar inte för små barn.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Flip and Wave!, 12

Mamma Mia

Mamma Mia är en musikal där Sofie är huvudpersonen. Hon vet inte vems hennes pappa är men genom att tjuvkolla i mammas dagbok får hon reda på att de är någon utav.... Sofie ska gifta sig och passar då på att bjuda in dem i smyg utan att hennes mamma vet men det går inte som planerat mamman upptäcker snabbt vad som pågår. Jag tipsar verkligen om att se!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Tjejen som aldrig varit med i KP

Spirit

Filmen handlar om en vildhäst som lämnar flocken för att undersöka världen. Man får följa honom från föl till hingst. Det blir ett äventyr som han aldrig kommer glömma! Spirit blir fångad och blir omhändertagen av indianer där han träffar kärleken. De är en bra film med både sång och action. "Spirit, hästen som ingen kunde tämja"

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Filmen som måste ses, PS.min favorit film, 7

Mitt liv som Zucchini

Pojken Zucchini befinner sig i sitt rum och leker, i rummet bredvid dricker hans mamma öl och ser på TV. När Zucchini för för mycket ljud klampar mamman upp och Zucchini har av misstag ihjäl henne. En snäll polis tar med honom till ett barnhem där han till början känner sig osynlig och ensam. Filmen var rätt så förutsägbar vilket drog ner den lite. Filmen verkade inte heller rikta sig till en speciell åldersgrupp vilket gjorde den svår att placera i ett fack. Jag rekommenderar den till någon runt 12 år som vill se en film som inte kräver så mycket uppmärksamhet och ger dig ett lagom gott skratt.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Sofie Lindhoft

Doctor Strange

Doctor Strange skadar händerna i en bilolycka och läkarna anser inte att han kommer kunna läka, då han sig av till Nepal för att testa nya metoder. Där möts han av ett sällskap som kallar sig magiker och använder kraft och formler för att hålla ihop och rädda världen. Doctor Strange är filmen för dig som gillar Star Wars, Avengers, Doctor House eller vill se en otroligt bra film som ger dig tårar, skratt och spänning. Skådespelarna gör sina roller bra och jag fick verkligen en känsla av stämningen. Filmen kan dock vara ganska seg men själva storyn är så bra att det inte göra något. Därför blir filmen en av dem bästa jag sett.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Sofie Lindhoft

James Bond – Spectre

Den handlar om James Bond som typ flyger omkring i flygplan och hamnar i öknen och håller på med massa tjejer. Min familj och jag skulle se den här. Det var den första James Bond filmen jag sett. Den var så dålig. Om man inte gillar James Bond eller action är den helt värdelös. Det var en scen där James och en tjej som varit på dejt i ett tåg blev typ anfallna. Dom lyckas typ knuffa ut mannen/kvinnan ur tåget. Och så kommer dom in ett rum och vad gör dom då? Hånglar såklart. Jag såg inte ens hela. Helt värdelös.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Förlåt alla James Bond älskare, 11

SVJ– stora vänliga jätten

Filmen är baserad på boken SVJ skriven av Roald Dahl. Filmen var väldigt bra och spännande. Jag hade läst boken innan men det hade man inte behövt göra. Filmen handlar om Jätten SVJ och flickan Sopfie. Tillsammans försöker de komma på hur de ska stoppa det människoätande jättarna. De ger sig ut till många spännande platser. Bland annat till Drottningen och till drömmarnas land.

Ålderagräns: 7 år

Betyg:

Selma, 8

SVJ – stora vänliga jätten

SVJ är en bok från början men nu gjorts till film. Den handlar om en flicka på ett barnhem som har likadana dagar om och om igen. En natt är en jätte utanför huset, han tar henne till Jättarnas land där jätten är den minsta av dom alla, han blir dåligt behandlad av dom andra jättarna. Flickan och jätten (vid namn SVJ) kämpar mot de stora jättarna i filmen. Den är väldigt spännande, rolig och sorlig vid vissa delar. Jag skulle rekommendera den från 8 år och uppåt. Det var en jättebra animerad film! Allting på jättarna var i detalj, rynkorna, svett, smuts... jättefin film.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

SVJ (den stora vänliga jätten), 11

The Angry birds movie

The Angry birds movie är en film som handlar om en ensam fågel.
En dag kommer grisarna i sitt stora fartyg. Först gillar alla grisarna men sen blir det stort kaos!
Se The Angry birds movie, den är jättebra!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Limpan, 9

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jag tycker att den är bra för att det händer mycket och även om den är avancerad så förstår man. Det som var bäst med den var att det såg äkta ut, för ibland ser det fake ut. Det som var mindre bra var att det var lite läskigt för det var blod och läskiga ansikten med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Tjejen som älskar godis, 12

Spegel spegel

Filmen handlar om Snövit och om hennes äventyr med de 7 dvärgarna och när den onda drottningen försöker ta över makten över slottet när Snövits pappa spårlöst försvunnit. Lily Colins som spelar Snövit i filmen verkar vara en riktigt duktig skådis, fast man inte brukar se henne i så många filmer. Det man märker är att mycket är taget från den riktiga sagan om Snövit, bara det att dem har lagt till lite mera action plus att den inte är tecknad! Jag fastande för filmen just för de duktiga skådisarna och för handlingen. Däremot så var det bara en liten scen när Snövit fick äpplet av den onda drottningen och då åt inte ens Snövit av den, så det var ett stort minus tråkigt nog, men annars var filmen bra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Vickan03, 13

Min vän Charlotte

Filmen handlar om en tjej som bor på en bondgård med sin pappa, mamma och lillebror. En natt föds 11 små kultingar i svinstian. Tjejens pappa tänkte döda en kulting för att den inte fick nog med näring ändå, men tjejen räddade grisen och behöll den som husdjur. Snart blev grisen, som hon döpte till Wilbur, väldigt stor och fick flytta till en lada. Ingen av de andra djuren ville vara hans vän, så han var ledsen, ensam och saknade flickan som tagit hand om honom. Men så, en natt, så hör han ett djur säga "God natt" till honom. En väldigt söt spindel som blir hans bästis...
Jag tycker filmen var jättebra, men också sorglig.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Seida Modén, 11

Hitta Doris

Clown fisken Nemo och hans pappa Marwin är tillsammans med Doris. Som är en annan art Doris kommer plötsligt ihåg något. Hon har en familj. Men de vet inte vart hon är. De får ett äventyr men det är lång väg... Jag gillar filmen den är spännande och får högsta betyg.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Lova Henriksson, 8

The Beatles Eight Days a Week

Världens största och bästa band i genom tiderna har nu kommit på vita duken igen. Den här gången som en dokumentär om deras turné år. Denna film visar att inte alla band behöver turnera och hur svårt det är att vara störst.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Vince, 13

Twilight

Filmen handlar om två studenter i staden Forks som blir kära, men det finns en hake, den ena är vampyr. Detta är en kärleksroman som är skriven av Stephanie Meyer, det finns 5 böcker och 5 filmer om man vill läsa/titta vidare på vad som händer.
PS. 4 kanske är lite äcklig!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Favoritfilmen <B, 11

Herr Peabody & Sherman

Sherman blir retad i skolan av en tjej som heter Penny för att hans pappa är en hund. Sherman och hans pappa herr Peabody har en tidskapsel så dom kan resa i tiden. Men en dag när Penny och hennes familj är på besök reser hon i väg med tidskapseln. Då måste Sherman och hans pappa åka efter henne. Det är ett spännande äventyr och man lär sig om historia på ett roligt sätt. Det var inget som var mindre bra med filmen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Surikaten, 11

The Intern

The Intern handlar om en pensionär som tröttnat på livet och vill göra något nytt. Då börjar han jobba på en modefirma och hans liv får en ny början.
Jag gillade filmen, den var väldigt rolig och mysig. Passar perfekt som en familjefilm.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

J

Husdjurens Hemliga Liv

Älsklings hundens Max`s liv ändras när han ägare tar med blandrashunden Duke hem. Dom blir tagna av djurfångaren och träffar kaninen Snöboll ledare för "För dom fina husdjuren" deras största uppgift är att hämnas på husdjurens ägare. Då måste med kompisarna Mell, Gidjet, Chloe, Pops och några andra stoppar dom. Filmen var väldigt rolig och spännande och handlar om kopplingen till personer och deras husdjur. Det är 7-års gräns men jag tycker att det är en familjefilm istället.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Odette Ngijol, 9

Star Wars The Force Awakens

Star Wars The Force Awakens handlar om en skrotletare och en före detta stormtrooper som försöker rädda galaxen från "First Order" och Kylo Ren. Den var ganska bra men den var inte den bästa av Star Wars filmerna. (Jag nördar Star Wars) För att förstå hur allt hänger ihop rekommenderar jag att se de andra filmerna först.
Filmen förtjänar en stark 4:a

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Mille ”Gameduck” Lundin, 11

Space dogs

Det handlar om en hund som går på cirkus, men senare så tappar hon bort sig i staden och hittar en till hund som är hem lös. Dom båda blev fångade på ett tåg med en råtta. Dom kom till en rymdstation och tränade tydligen, och dom hundarna som var bäst skulle åka ut i rymden. Den är spännande och första gången jag såg den var den lite skrämmande. Den var mycket bättre en 2:an!!!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Det var min favorit film föra året

Harry Potter och hemligheternas kammare

Hemligheternas kammare, eller chamber of secrets, handlar om tolvåriga Harry Potter som går på Hogwarts skola för häxkonst och trolldom. En dag blir mr Filtch (vaktmästarens) katt förstenad. Sedan blir en elev i Griffindors elevhem förstenad –Colin Creevy - och sedan Hermione Granger! Vad är det som händer på Hogwarts?

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Saga Westrin

Hachiko – en vän för livet

Hachiko är en akitavalp och när han kommer till sin ägare tar det inte lång tid fören dom är fästa vid varandra. Hachiko lär sig klockan och varje dag vid samma tid möter Hachio sin husse vid stationen. Men en dag har ägaren dött, men Hachiko väntar fortfarande. Han väntar där sina kommande tio år, hans öde berör många av de människor som passerar honom och de hjälper honom med mat och varma ord. Idag finns det en bronsstaty rest i japan till minne av Hachiko. Bästa filmen jag har sett finns också som bok .

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Elsa, 10

Hungerspelen

Katniss blir utvald i distrikt för att spela i Hungerspelen där en tjej och en kille från varje distrikt krigas till döds och bara en går ut som segrare. Filmen är extremt spännande och väldigt bra. Varning! Titta inte på filmen om ni är känsliga mot våld och blod.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

LLLLOOOOLLLL!!!!, 10

Zootropolis

Kaninen hopp drömmer om att bli polis. När hon åker till Zootropolis blir hon polis. Där träffar hon en räv och tillsammans hamnar de i ett mystiskt äventyr.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Hon som älskar kaniner, 7

Independence Day: Återkomsten

Independence Day: Återkomsten är en väldigt spännande film med sjukt bra effekter! Filmen hade bra handling och karaktärer. Om slutet var lite mer om vad som händer efter skulle den fått 5/5. Rekommenderas starkt för alla inom åldersgränsen!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Slom the Prosecutor, 15

Harry Potter och Dödsrelikerna (Del 2)

Den här filmen var den bästa Harry Potter filmen jag någonsin sett! Den var inte läskig. Om du med KP i handen inte har sett Harry Potter filmerna borde du göra det nu! Den handlar om Harry Potter och hans vänner som ska möta Lord Voldermort i en sista strid!

Åldersgräns:

Betyg:

Hon som älskar Harry Potter, 10

Spirit hästen från vildmarken

Spirit är huvudpersonen/hästen. Han är vildhäst och föds på en äng och växer upp med sin flock. Men en dag ser han något långt bort. Det är människor som letar efter hästar som de ska tämja. Sprit blir fångad. Jag tänker inte berätta allt eller vad som händer när han blir fångad. Men han tar sig ut med en indian. Indianen är snäll. Men indianen (Lilla bäcken som han heter) och hans vänner fångar spirit. Spirit blir fångad flera gånger. Den här filmen kan man gråta till, det har jag gjort. Jag bli väldigt rörd. Den är väääääldigt braaaaaa.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

ILYSM Spirit, 11

Coraline spegelns hemlighet

Coraline har flyttat till ett nytt hus,
Hon har supertråkigt, och hennes föräldrar är lika tråkiga de med, men då hittar hon en dörr som leder till en annan värld, där finns det en kopia av allt i hennes vanliga värld. Det ända som skiljer sig är att alla levande ting har knappar istället för ögon.
De föräldrarna är inte det minsta tråkiga och vill alltid leka. Men snart förstår Coraline att inte allt står rätt till, och måste nu rädda sina riktiga föräldrar.
Filmen var jättebra, en väldigt bra handling och väldigt spännande och läskig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Coroline, 12

Joy

"Joy" är inspirerad av den legendariska affärskvinnan Joy Manganos liv, en uppfinnare och entreprenör som startar ett mäktigt familjeföretag.
Jag tycker karaktärsskildringarna var väldigt realistiska och Jennifer Lawrene var perfekt i rollen som Joy. Filmen hade många kända skådespelare i biroller (till exempel bradley cooper). Joy som karaktär övertygar unga tjejer att för att få något måste du jobba hårt, för i slut ändan kommer det vara värt det.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Saga, 13

Yoko

Yoko är en ung Yeti från Tibet. Han råkar komma in i en transport bil som åker till Europa. Men som tur är lyckas han fly!!! Yoko är mycket sällsynt och han har magiska krafter men som bara funkar när han är kall. Han träffar den 11-åriga flickan Pia som inte har någon pappa men en störande syster som heter Marcella och sin bäste vän Lukas. Snart blir Yoko och Pia riktigt bra vänner! Jag tyckte att filmen var helt ok. Det stod att den var rekommenderad från 7 år men jag tyckte att den passar bra för alla åldrar!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

En som ÄSLSKAR bamse, 10

Radio Rebel

Den här filmen handlar om en tjej som har en egen radiokanal men är anonym, så hon kallar sig Radio Rebel. Alla i hennes skola lyssnar, till och med hennes föräldrar! Men ingen vet vem som är Radio Rebel... Men det är två kompisar till den här tjejen som försöker komma på vem som är Radio Rebel.
Den är väldigt rolig, jag gillar engelska filmer, men en fyra för att den kunde ha handlat lite mindre om henne och mer om hennes liv.

Åldersgräns:

Betyg:

The Worlds Biggest Belover, 11

Tillbaka till framtiden

Marty tycks vara en vanlig pojke. Men när Doktor Emmet Brown uppfann en tidsmaskin och råkade skicka med honom till 1955 och räddade hans pappa från en bil förändras alt. Det råkar vara så att hans mamma blir kär i honom istället för hans pappa. Han har ett familjefoto och han och hans syskon håller på att försvinna.
Jag tyckte att den var bra och lite konstig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Eiris atkinson, 9

Dumma Mig 2

Filmen handlar om den före detta skurken Gru. Han har slutat med sitt tidigare, elaka liv för att ta hand om hans tre adoptivdöttrar: Margo, Edith & Agnes. En dag blir Gru kontaktad av AntiSkurkLigan, ASL. De jobbar med att avslöja riktigt stora skurkars jätteplaner. Nu har de deras svåraste uppdrag hittills och behöver Grus erfarenhet av "hur skurkar tänker". Gru paras ihop med Lucy, deras bästa agent. Snart börjar kärleken spridas i luften. Gillar Lucy kanske Gru lika mycket som han gillar henne? Vem är den där äckliga Antonio som Margo börjat dejta? Varför känner Gru igen Antonios pappa? Och kommer Agnes någonsin få sin efterlängtade mamma? En riktigt bra film, om ni frågar mig. Coola specialeffekter & bra animerat. Det är även mycket komiska inslag i den, särskilt i scenerna där miniorerna är med. Missa inte eftertexterna, där 3 minioner kör audition inför minion-filmen. Kolla dessutom in vilka de är. Det tog mig jättelång tid att känna igen Kevin, Stuart & Bob...

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Oh, dispeceble me

The angry birds movie

Den här filmen var så grym det är verkligen en fullträff dom har verkligen fått till det.
Den handlar om fåglarna som lever glada på en ö. Plötsligt kommer grisarna till fåglarnas ö och bjuder dom på saker och den enda som fattar att något är skumt är Red. Han har rätt för grisarna spränger staden och tar alla ägg. Tillsammans med sina vänner Chuck och Bomb försöker Red ta hitta den mäktiga örnen för att han ska hjälpa dom och det visar sig att ilska behövs ibland. Filmen var väldigt bra och jag kom in i den direkt jag tycker att man ska spela spelet innan man ser filmen då förstår man handlingen bättre.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

best film forever, 8

Anastasia

I spillrorna av den Ryska revolutionen lämnar Anya barnhemmet, som hon bott på sedan hon var 8, för att jobba på en fabrik. How bestämmer sig då istället för att resa till St. Petersburg för att sedan resa vidare till Paris. Där ska hon försöka hitta sin familj. Samtidigt har den döda tsarens mamma utlovat en belöning, 10000000000 ryska kr, till den som kan återförena henne med den förlorade prinsessan Anastasia Romanov, tsarens dotter. Detta uppdrag tar bedragarna Dimitri och Vladimir på sig och ska då försöka hitta en perfekt flicka att spela rollen. När de till slut ger upp råkar de träffa på Anya, som är slående lik Anastasia. De övertygar henne om att hon kan vara den riktiga prinsessan, och erbjuder att ta med henne till Paris, där tsarens mamma bor. När de ska lära henne att "vara" Anastasia inser Dimitri, som i sin ungdom träffat henne, att Anya är den riktiga Anastasia. Detta gör allt mycket mer komplicerat än vad de någonsin trodde det kunde bli. Allt detta samtidigt som den onde magikern Rasputin en gång för alla ska försöka få slut på Romanovsläktet för evigt.
Personlogen älskar jag filmen. Dock måste man vara lite insatt i vad som hände under den Ryska revolutionen för att riktigt förstå allt. Handlingen är väl uppbyggd och genomtänkt, vilket jag tycker är väldigt viktigt. En av mina favoriter.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Man kan gilla animerade filmer även fast man är 16!

Insidan ut

I Jennys (och alla andra för den delen) huvud finns det små figurer (känslor) som styr och håller i ordning på henne. När Jenny flyttar blir det kaos och Glädje och Vemod råkar lämna "huvudkontoret" som det kallas. Jag tycker att filmen var lite som andra filmer som jag har sett och med halvbra skämt. Plus var att den hade ett bra budskap, att det är okej att gråta och vara ledsen.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Ingepinge

Insidan ut

"Insidan ut" handlar om en flicka som bor i Minnesota och flyttar till San Frasico för att hennes pappa har fått ett jobb där. I flickans hjärna finns det fem olika känslor: Glädje (gör alltid så att flickan blir glad och tänker positivt), Avsky (skyddar henne från att inte bli förgiftad), Vemod (gör så att hon blir ledsen), Rädsla (skyddar henne för faror för att Rädsla är alltid väldigt försiktig) och sist Ilska (han gör så att hon blir arg när hon tycker att någonting är fel).
Jenny har fem kärnminnen. De minnena är kopplade till öar. Varje gång det händer någonting i Jennys liv blir det ett nytt minne. Men kärnminnena är de allra viktigaste minnen som skapar Jennys personlighet. Men sedan en dag sugs de till långtidsminnet där alla andra minnen är. Glädje måste hämta de för att utan de så är Jenny ingen alls. När Glädje är i långtidsminnet kan inte Jenny vara glad så att alla andra känslor försöker att spela Glädje, men det går inte så bra eftersom de inte är Glädje.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Älskar "Insidan ut"!, 10

Hungerspelen del 4

Det är den sista delen av Hunger games. Katniss Everdeen ska ta sig igenom staden för att hitta president Snow. Snow gör allt vad han kan för att hindra henne. Bomber, eld, olja man dör av när man nuddar den, allt. Filmen var ganska bra. Slutet var oväntat och lite konstigt. Slutet var sämst av allt och det var synd när så många dog.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Filippa, 11

The flash

The flash är en tv-serie som handlar om Barry Allen, vars liv förändras efter att han blev träffad av blixten.
Barry överlever, Får superkrafter som gör att han blir den snabbaste mannen på jorden och blir stadens hjälte, The flash.
Medan Barry måste sköta sitt jobb som kriminaltekniker på stadens polisstation, (och hålla sin identitet som The flash hemlig) måste han också rädda staden ifrån dom onda metamänniskorna (människor med övernaturliga krafter) till exempel en man som kan bli till gas, eller en tjej som kan teleportera sig.
Med hjälp av sina vänner (främst Cisco, Caitlin och Harrison Wells, men också Iris, Joe och Eddie) försöker han också ta reda på vem som mördade hans mamma för länge sedan.
Men är alla verkligen de dom utser sig för att vara? Kan han lita på sina vänner?
The flash är skapad av samma personer som gjorde Arrow, om ni gillar superhjältar, action, hejdlöst spännande fighter mellan övernaturliga människor kolla på The flash!
The flash innehåller mycket action, roliga scener, en del sarkasm, men också sorgliga scener då någon karaktär som har hängt med länge dör.

Betyg:

Agnes Homgren, 12

En man som heter Ove

Den var bra, hjärtskärande.
Många mobbade eller annorlunda kunde säkert känna igen sig.
Musiken var fantastisk.
Den hade flera uttryck.
Ett slut som är ovanligt att man kallar lyckligt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

En pojke som heter Ove, 12

Alice i Spegellandet

Alice återvänder till Underlandet. När hon får reda på att Hattmakaren är dödligt sjuk av sorg, gör hon en tidsresa för att rädda sin vän.
Filmen var helt underbar, spännande och helt toppen.

Åldersgräns:

Betyg:

Twilight och HP älskaren:), 11

Descendants

Det handlar om Mal, Carlos, Evie, Jay och Ben. Som är barnen till fyra sagoskurkar och bor på de förlorades ö. De blir utvalda att gå i en annan skola i Auradon där alla prinsar och prinsessor går. De ska egentligen stjäla en trollstav men plötsligt tvekar de. Snart avslöjas hela filmen om jag fortsätter så jag säger bara att det är en väldigt bra film!!!!!

Åldersgräns:

Betyg:

Carlos och Mal, 10

Australia

Jag älskar denna film, den är jätte bra! Huvudpersonen i filmen är en pojke och han heter Tula. Filmen handlar om en kvinna som åker till Australien från England för att hennes man har dött. Hon träffar Tula också åker hon ut på ett fullspäckat äventyr.....!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Lollo, 11

The Angry Birds movie

Red bor på en ö där fåglar inte kan flyga. Men en dag måste han gå på en ilske hanterings kurs då träffar han Chuck och Bomb. Men då kommer grisarna och tar deras ägg. Filmen var både rolig, bra och spännande och visade att ilska kan vara bra.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Odette Ngijol, 9

Djungelboken

Filmen handlade om mäniskovalpen Mowgli björnen Baloo pantern Bagheera och den ondskefulla tigern Shere Khan. Shere Khan jagar Mowgli genom djungeln. Men resten får ni se. En film som jag tror de flesta skulle tycka om.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Erik Lindblad, 8

The Karate kid

Den handlar om Dre Parker, 12, som flyttar från USA till Kina med sin mamma. I Kina möter han Meiying som han misstänkt får en liten crush på men tyvärr så är han inte ensam om det. Cheng som också har en crush på Meiying är jämnårig med Dre och kommer från Kina. Inte nog med det, han kan karate vilket Dre inte kan vilket då gör att Dre är helt chanslös mot Cheng. Cheng slår såklart hur lätt som helst ner honom och skadar honom rejält... Men, precis i sista sekunden när Cheng ska slå honom så blir han stoppad. Han blir stoppad av en man vid namn Mr. Han som direkt går till attack. Det slutar med att Mr. Han vinner över Cheng. Mr. Han tar Dre med sig till sitt hem där han tar upp slagsmålet och det blir en lång diskussion om det. Dagen efter så träffar han Mr. Han igen och då säger Mr. Han att det inte kan fortsätta att vara som det och att det är dags att försvara sig. Alltså, det är dags att lära sig karate... Mr. Han tänker ge honom karate lektioner. Dom börjar direkt öva. WOW WOW WOW!!! Jag har egentligen aldrig varit intresserad av Karate och Kung Fu och sådant, men när jag såg den här filmen så ändrades än hel del åsikter om vad jag egentligen tycker om karate. Den har nog inget direkt budskap men man märker att den här filmen försöka säga en något. Det som man lär sig mest av i denna film är att karate inte handlar om slag utan karate/kung fu handlar om mod. Jag tror att man får en bättre självkänsla när man går på karate, vilket Dre får i filmen. Den här filmen var oväntat bra och var fängslande redan i början (enligt min åsikt). Den var också väldigt spännande och rolig. Det var också fantastiskt skådespeleri (filmen hade vunnit pris för bästa skådespeleri), särskilt av Jaden Smith som spelar Dre (huvudkaraktären). Han tog verkligen sin roll på allvar. Jag tycker ni ska se på denna film. Den är verkligen jätte bra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

FilmÄlskaren:)

Creepschool

Serien handlar om fyra barn vid namn Emma, Viktoria, Jonte och Elliot. Dom skulle börja på en ny skola men dom visste inte vilken skola dom skulle börja på. När dom kliver av skolbussen får dom sig en chock. Rakt framför ögonen på dom står det en stor och läskig byggnad som knappast ser ut som en skola. Dom går in i byggnaden och det är då hela äventyret börjar... Det här är en skola där vad som helst kan hända. Man vet aldrig när man går säker. Det är här mardrömmen blir sann... Jag bara ÄLSKAR denna serie! När jag var liten var jag rädd för denna serie och drömde mardrömmar om den flera gånger men jag kunde inte sluta kolla på den för att den var så fängslande. Den här är en svensk-fransk-kanadensisk serie som är animerad och som innehåller 26 avsnitt. Den här serien är både rolig, spännande och LÄSKIG!!! Jag sökte upp lyrics på intro låten till Creepschool och då sjöng dom t.ex "Heelp, I´ḿ so far away from home" och "There´s no way to run don´t even try to hide, this is were your nightmares come alive". "I´m so far away from home" betyder: Jag är så långt hemifrån. Och "There´s no way to run don´t even try to hide, this is were your nightmares come alive" betyder: Det finns ingenstans att springa försök aldrig och gömma dig, här är stället där dina mardrömmar blir sanna (typ). Asså texten är ju verkligen både läskig och skrämmande. Men hur som helst... Se på denna serien NU!!! Du kan se alla avsnitten på svenska på Youtube.

Betyg:

Hoppas att ni kommer tycka om den lika mycket som jag gjorde första gången jag såg den, 13

Mustang

I filmen Mustang får vi följa fem unga tjejer, som bor i Turkiet tillsammans med sin morbror och mormor. Mormodern och morbrodern vill gifta bort dem, och vi får följa tjejernas kamp till flykt.
Jag tyckte filmen var otroligt bra, även om det var lite svårt att hänga med, eftersom att det var på ett annat språk. Skådespelarna var jättebra, och man får en större förståelse för vilka hemska krav man ställer på flickor nuförtiden. Mustang är spännande, men också ganska hemsk. Den passar äldre barn, 11 år och uppåt.

Åldersgräns:

Betyg:

Z, 13 år

Törnrosa

Det var en gång en prinsessa som stack sig på en spinnrock... Ja, så kanske det var men Disney har gjort sitt jobb. Filmen är ganska gammal så man kan inte skylla på "dålig kvalitet". Det handlar om Törnrosa, prinsen (jag har glömt vad han heter), dom tre goda feerna (inte 12) och den onda fen. Den här filmen kanske låter barnslig, men den är jättebra!
Bra jobbat Disney!

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Den kaninbitna tjejen på tio år

Captain America: Civil War

  När FN i Wien bombas vet ingen vem det är men man har fått en bild: Bucky Barens aka Winter solider. Alla på Sheild får i uppdrag att fånga honom, men för Captain America är Bucky fortfarande hans gamla barndoms vän, han går emot och eftersom Iron Man och de andra vill se Bucky död så börjar Avengers splittras. Jag tyckte filmen var jättebra, men du måste ha sett alla tidigare filmerna för att förstå handlingen, Marvels nästa film hittills.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

stucky trash, 12

Star Wars The force awakens

Om du gillar rymdfilmer. Så rekommenderar jag denna film. Den är lite sorglig men mest spännande. Det handlar om Rey och Finn. Som försöker rädda galaxen. De försöker också stoppa Kyloren (stav) som är Leias och Han solos son. Om ni vill ha lite mer koll se de 6 första filmerna först.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Vilja, 11

Hungergames catching fire

Filmen handlar om Katnis Everdeen som redan har vunnit ett hungergame, men i år händer något hon inte hade förväntat sig. Hon får hela landet att undra vad hon håller på med.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Den lila gurguladen, 11

Edward Scissorhands

Bra film med roliga, sorgliga och läskiga scener. Den skulle kunna ha ett bättre slut men jag tycker ändå att filmen är toppenbra! Du måste se den! Därför får den en stark fyra!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

IDA, 10

Nausicaä – Från vindarnas dal

Filmen utspelar sig i en påhittad framtid där insekterna blivit större än elefanter. Den kärleksfulla prinsessan Nausikkaä försöker rädda giftskogen som insekterna lever i att inte bli nerbränd av människor.
Det är en japansk anime som produceras av Studio Ghible och bara finns med svensk text.
Jag tycker att den är fin och utspelas i en fin miljö.
Själv tycker jag att den kan ses av hela familjen men efter som den inte finns med svenskt tal så måste man kunna läsa för att kunna se den.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Little Nourii, 12

The Twilight Saga: New moon

Bella firar sin födelsedag med sin pojkvän och vampyr Edward och hans familj. En enda händelse får förödande konsekvenser. Bella skär sig i fingret på ett papper och Edwards bror tappar kontrollen och försöker attackera henne. Händelsen får Edward att tänka på hans och Bellas förhållande. Han beslutar sig att lämna henne. Bella sjunker ner i ett djupt mörker och det verkar som ingenting kan verka henne att komma tillbaka till livet igen. Jag bara älskar denna film. Men titta på den första innan denna den här är tvåan, ett tips.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Julia, 11

Zootropolis

Kaninen Hopps vill bli en polis men hennes föräldrar vill att hon ska bli morotsodlare eftersom en kanin aldrig varit polis. Men Hopps tar polisexamen och flyttar till storstaden Zootropolis. Där får hon ett svårt uppdrag hon bara får lösa på 48 timmar. Jag tycker det var en bra handling, spännande och bra animationer! Ända minuset var att den kunde vara lite mer verklig så den får en stark 4!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Insidan ut

Unga Jenny flyttar ifrån en småort till stora staden San Fransisco med sin familj på grund av pappans nya jobb. Det påverkar Jenny väldigt mycket med sina fem stycken känslor: glädje, ilska, vemod, rädsla och avsky som lever om inuti hennes huvud. Det lär en själv ganska mycket om hur det fungerar inuti ens eget huvud. En väldigt bra film som jag starkt rekommenderar till alla ni som gillar Pixars välgjorda och bra filmer!

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Vickan, 13

Insidan ut

Inuti var människas huvud finns det fem varelser som kallas Glädje, Ilska, Vemod, Rädsla & Avsky. De styr över Hjärnkontoret och det är de som gör dig till den du är. Jenny är en vanlig flicka med likadana känslor som alla andra. Men när hon måste flytta blir allt upp och ner... Glädje & Vemod sugs mot sin vilja ut från Hjärnkontoret. De hamnar i Jennys långtidsminne. Nu måste de ta sig tillbaka till Hjärnkontoret, utan dem kan Jenny inte vara glad eller ledsen! Kan Glädje hitta hjälp hos Jennys gamla låtsaskompis Bing-Bång? Eller är det Vemod som får vara hjälte?
Filmen var inte lika bra som jag trodde, men karaktärerna var fantastiska. Jag önskar att de kunde visat Avsky & Rädsla lite mer bara. Det är inte konstigt att de bytt namn på känslorna från den engelska versionen, men det är konstigt att de bytt Rielys namn till Jenny. Dessutom är Glädje väldigt egoistisk i början. Det får bli en trea.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Ett Disney-fan

När Marnie var där

"När Marnie var där" handlar om Anna som känner sig utanför och är i en jobbig period får åka till sin mosters släkting. Hon åker dit för att hon har astma och ska få andas in renare luft. Annas biologiska föräldrar har dött. Men när hon åker i väg över sommarn så får hon reda på en stor del av sitt liv. Den här filmen var jätte bra! Lite sorglig, alla känslor är verkligen med!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Astrid Andersson, 10

När Marnie var där

Filmen handlar om Anna som har astma och måste åka till sina släktingar ute på landet för att astman ska lätta. När hon är där träffar hon den snälla men lite mystiska flickan Marnie. Filmen är väldigt bra tecknad och det är som ett mysterium. Man får se tillbaka på Annas minnen och sakta börjar man fatta vem Marnie egentligen är. Den får därför en stark femma. Jag kan verkligen tipsa denna film till alla som gillar anime och att själv få lösa mysteriet i filmen.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Hedvig Westholm, 10

När Marnie var där

Det handlar om en tjej som har astma, så hon åker till landet över sommaren.
Där ser hon ett hus som ser övergivet ut och hon känner igen det men hon vet inte varför. På natten drömmer hon om att det bor en flicka där som är ungefär i hennes ålder. Den var jättebra och väldigt sorglig. Jag rekommenderar att se den.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Manga–älskaren, 10

Kung Fu Panda 3

Mästar Ogways ärkefiende Kay har återvänt från andevärlden och tagit nästan alla chimästares chi. Pou inser att det är hans ansvar att stoppa honom Med Pous armé. Den här filmen var väldigt bra, rolig och sorglig.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Stina Undén, 8

Kung Fu Panda 3

Filmen hade en bra handling. Po och hans vänner ska besegra ännu en skurk i Kina. Han måste träna en by med pando för att besegra skurken. Filmen liknar ganska mycket de andra filmerna.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Film bananen, 7

Descendants

Så himla bra film!!!! Passar bäst de som är mellan 10-13 år (För att man ska förstå innehållet i filmen)! Den är med riktiga människor och ganska bra kvalitet! Varför jag inte ger filmen 5 poäng är att ibland kan det se fail ut när vissa saker sker i filmen.

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

Ellen;), 10 år

En man som heter Ove

Den här filmen handlar om en sur osocial 59-årig man som heter Ove. hans liv har varit (och är) ganska dystert, men när han träffade sitt livs kärlek, Sonja som sorligt nog avled i höstas med cancer, så förändrades allt. Nu när hon har dött vill Ove också upp dit, han försöker ta självmord, men just då flyttar den nya barnfamiljen in i radhusområdet, och dom stör Ove ALLTID när han försöker dö. Ove är också en vresig ordningsman som inspekterar kvarteret varje dag. I barnfamiljen finns också mamman Parvaneh, som blir bra vän med Ove och accepterar Oves "sura min". Den här filmen finns även som bok, jag har läst boken också, och berättelsen om Ove är riktig succe!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Avi #YOLO, 9

The Divergent: Allegiant Part 1

Tredje filmen i Divergent- serien. Jag hade jättehöga förväntningar, och de överskreds med flera kilometer. Filmen var jättebra! Tris och Four bestämmer sig för att ta sig utanför muren som stänger in Chicago. Vad som väntar har de ingen aning om. De kan inte veta att Chicago är ett experiment av byrån för genetisk hälsa. De kan inte veta att David planerar att radera invånarnas minnen. Och de kan inte stoppa Evelyn när hon tänker ta över staden med hjälp av de falanglösa. Även Tris och Fours relation ställs på prov när oväntade följder av missbedömningar sker. Och Caleb ställs inför rätta när det kommer fram att han var anhängare till Jeanine. Kommer Chicago någonsin återgå till freden innan de Divergenta ställde till det? Och varför är vissa Divergent över huvud taget? Till alla fans av serien: se den nya filmen. Det är verkligen värt det.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Jennifer, 12

Skyfall

I denna film så får du veta lite om James Bonds uppväxt. Den handlar om att James Bond misslyckades att döda yrkesmördaren Patrice, som kommit över en hårddisk med MI6:s aktiva agenter runt om i världen. Filmen börjar också med att det blir en jakt, Moneypenny försöker hjälpa James Bond, men råkar skuta James Bond. M tror att James Bond har avlidit. Men i själva verket så har James Bond klarat sig och han återvänder till tjänstgöring. M ger James Bond uppdraget att döda Patrice, och ta reda på vem han jobbar för, men gör det för tidigt i Shanghai innan han får reda på informationen. Spåren leder så småningom till en skurk vid namn Raoul Silva. Denne har tidigare varit en MI6-agent men anser att han blivit förråd, och vill ha hämnd på MI6... Varning denna film är inte anses inte vara bra för svaga tittare!! Denna film är den bästa Bondfilmen enligt mig.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

007, 9

Stuart Little

Filmen är jätterolig.
Stuart är en mus som är en lillebror till sin före detta storebror George. George vart lite besviken för George trodde att han skulle få en riktig lillebror. George skulle gå på en båttävling men George ville inte.
Sen i filmen så vart dom vänner och Stuart sa att han kunna hjälpa George med båten.
Bra och rolig film. Jag rekommenderar filmen till småbarn, 4-6 år.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

KlantenMedKepsen, 9

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Filmen handlar om Rey som är skrotsamlare och stormtruppern Finn.
En film i världsklass men det finns en nackdel, den fins bara på engelska. Men om den skulle varit på svenska skulle en stor del av det spännande vara borta. Musiken är toppen och skådespelarna och regissören har gjort ett jättebra jobb om man inte har sett den så är det dags nu.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Star Wars fan som vill komma med, 9

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Om du gillar rymdfilmer. Så rekommenderar jag denna film. Den är lite sorglig men mest spännande. Det handlar om Rey och Finn. Som försöker rädda galaxen. De försöker också stoppa Kyloren som är Leias och Han Solos son. Om ni vill ha lite mer koll se de 6 första filmerna först.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Vilja, 11

The Hangover – Del 1

Denna film är kanske inte den mest barnvänliga filmen. Den handlar om fyra killar som åker på svensexa för att fira att deras kompis Doug som ska gifta sig. Filmen är helt galen! Helt underbart, enligt mig. Filmen är väldigt spännande, mycket humor. Och galna oväntade saker sker hela tiden. Men, mycket naket och snusk. Inget för barn kanske, men helt klart en underbart fantastisk film för alla som älskar galna filmer.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

InnanHimlenFallerNer., 14

En gång i Phuket

En gång i Phuket är PINKPOWERBRA (superbra) och jag rekommenderar den tuuusen gånger om!! Den kan vara lite äcklig, så jag skulle sätta åldersgränsen på ungefär 8, eller något sånt. Den handlar om en man med författardrömmar som tycker att livet i Sverige är tråkigt, så han åker till Thailand. Där väntar honom kärlek och utmaningar!

Åldersgräns: barntillåten

Betyg:

TJEJ SOM ÄÄÄLSKAR FILMER!! :D, 11

Young Dracula

Nu ska jag tipsa om världens bästa serie. Young Dracula. Än så länge finns det fem säsonger, kanske det görs en säsong 6, vem vet? Hur som helst. Det handlar om Vladimir Dracula som är en vampyr och kommer från Transylvanien. Han och hans familj flyttar till Stokely som ligger i England där allting förändras. Fast problemet är att Vladimir inte vill vara en vampyr. Hans pappa Count Dracula vill att Vladimir ska ta över hans tro och bli en elak vampyr som jagar sin egen mat och dricker blod. I säsongerna möter vi Robin och Chloe Branagh, som blir Vlads vänner och vampyrjägaren Eric Vanhelsing och hans son Jonathan. Jonathan vill egentligen inte jaga vampyrer, han vill bara ha en normal pappa. Men Jonathan förändras i dom andra säsongerna, för då vill han plötsligt jaga och döda vampyrer. Och Robin som blir Vlads vän är attraherad av vampyrer och vill själv bli en vampyr. Han förstår inte varför Vlad inte vill vara en vampyr, själv hade han nog verkligen uppskattat om han hade alla saker som Vlad har, och särskilt hade han uppskattat om han själv var en vampyr. Den här serien har fängslat mig ända sen jag var 5 år. Det kan man verkligen kalla nostalgi. Dom andra säsongerna är mer mörkare och lite läskigare men SKIT BRA!!!!!!!!!! ALLA skådespelarna är trovärdiga. Mina personliga favoriter är Robin, Vlad, Reinfield och Count Dracula (Såklart).

Åldersgräns:

Betyg:

P.S Du hittar alla säsongerna på Youtube, 13

Min Bror Kollokungen

Den här tv-serien handlar om 12-åriga Sonja som har en bror som heter Harry som har lite speciella behov. Han har ett handikapp som heter autism. Autism är ett handikapp som gör att man har ett litet annorlunda beteende och kanske inte riktigt fattar vad som är rätt eller fel eller farligt eller ofarligt. Man brukar också ha speciella vanor till exempel är Harry van med att alla serverar honom på ett visst sätt när det är frukost eller någon annan måltid. Harry förstår inte andras känslor riktigt så när någon börjar gråta så börjar han skrika, både för att han inte förstår vad som händer eller att han inte gillar plötsliga förändringar. Han vill liksom inte att man ska ändra på någonting. Man kan till och med ha så mycket autism att man nästan är lite utvecklingsstörd. Det är det som Harry är. I denna serie får man se när hela familjen flyttar till en sommarstuga. Där lär Sonja känna en tjej som heter Fanny som är intresserad av musik och gör covers på låtar och sådant. Men Sonja vågar inte berätta för Fanny eller någon annan att Harry har ett handikapp så hon ljuger om att han är en rockstjärna som turnerar i Tyskland och har ett eget band och allt. Varför Sonja ljuger om Harry vet man inte riktigt. Hon kanske tror att hon ska bli retad bara för att hon har en brorsa som är väldigt annorlunda och har speciella behov? Eller hon kanske skäms över Harry? Vem vet? Jag tycker att den här serien är jättebra för att den har ett väldigt bra budskap och man kanske känner igen sig om man har någon liknande handikapp som Harry eller att man kanske till och med har autism. Dessutom när man har autism så brukar man oftast vara väldigt bra på någonting. Det kan vara till exempel att man är jättebra på att rita eller att man kanske är jättebra på basket eller någonting annat. Jag har autism och känner igen mig väldigt mycket i hans beteende och hans vanor. Så den här serien förtjänar helt klart en 5KPW!

Betyg:

Stolt Potterhead med autism, 13

The Goonies

Den handlar om ett gäng pojkar i ungefär 12-13 års åldern. Dom skulle vara ensamma i Mikeys (en av pojkarna) hus med en främmande dam som talar spanska och Mikeys storebrorsa skulle också ta hand om dom. Dom går upp på Mikeys vind och hittar en karta som tydligen leder till en skatt. Dom bestämmer sig för att leta reda på skatten och lämnar såklart huset utan tillåtelse. Dom möter på några skurkar som tydligen har lik i ett hus där dom går in såklart och blir upptäckta. Så småningom kommer dom ut från huset. Sedan händer massvis med fler saker. Jag tycker att den här filmen är jättebra. Det är många kända skådespelare till exempel han som spelar Short Round i Indiana Jones and The Temple of Doom och han som spelar Sam i Sagan om ringen. Min favorit karaktär i denna filmen är Data (Shorty) för att han har så många uppfinningar som oftast kommer till nytta eller tvärt om och för att jag ÄLSKAR Shorty

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

P.S Det var jag som skrev recensionen om Indiana Jones. Förvånade?:),13

Min lilla syster

Stella är på väg in i den skrämmande, men ändå spännande tonårstiden. Hennes största idol är hennes storasyster, Katja. Men hon märker att Katja inte äter och tränar väldigt mycket. Hon hamnar i ett dilemma där hon inte kan välja vad som är bäst. Filmen är en av de bästa jag har sett! Jag tycker att skådespelarna är väldigt bra, och det är ett fint budskap. Men jag tycker filmen är lämplig för 7 år och uppåt.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Alva, 10

Tsatsiki, farsan och olivkriget

Tsatsiki, farsan och olivkriget är bra för att den är rolig och lite spännande. När Tsatsiki återvänder till Grekland är inget som förut. Jag tror att budskapet är att minsta lilla röst kan förändra mångas liv. Jag tycker att den kunde vara från 7 år för det är lite engelska med.

Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

En tsatsiki älskare,9

Jurassic World

I början var den inte så bra men den blev bättre med tiden. Det börjar med att två barn ska hälsa på sin moster som är chef på Jurassic World. Besökarna som går till parken börjar tröttna på de gamla dinosarna så forskarna "gör" en ny art som består av T-Rex och Velociraptor. Idominus Rex (som den heter) förstör allt som är i rörelse.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Ivar Fredrik Bonde

Insidan ut

Insidan ut handlar om tjejen Jenny vars pappa får ett nytt jobb. Familjen bestämmer sig då att flytta till San Fransico. Jenny styrs av sina känslor. Glädje, avsky, rädsla, ilska och vemod. Dessa känslor bor i det så kallade huvudkontoret. Huvudkontoret ligger uppe i Jennys hjärna och känslorna hjälper henne genom hennes dagar och liv. Jenny och hennes känslor försöker anpassa sig till den nya staden, skolan och det nya huset men det är inte lätt.
Jag tycker att Insidan ut är en bra familjefilm. Man blir glad av att titta på den och det kommer ofta roliga överraskningar. Filmen handlar mycket om känslor och när och var vi människor känner dem. Man måste ha alla känslor. Man kan inte alltid vara glad, det kommer stunder i livet då man måste få vara ledsen också. Det som jag inte riktigt förstod var om Jenny kunde känna själv eller om det var känslorna som styrde henne, var känslorna hennes själ. Eftersom känslorna i denna film är små, små figurer så har jag tänkt på om de har egna känslor. Insidan ut tycker jag är en bra familjefilm, den har sina små brister men i allmänhet är den sevärd.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Milos Lindegren, 14

Space dogs

Hunden Belka slängs ut på ett storslaget äventyr när hon får ta över raketen på cirkusen, och råkar flyga ut ur tältet. Ute på sitt äventyr träffar hon hunden Stelka och råttan Lenny.
Sedan blir de tagna, och helt plötsligt är de inne i en träning, för att ta sig ut i rymden.
Filmen var jättebra, en familjefilm med ett stort äventyr i.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Minionen, 11

Den gode dinosauren

Den gode dinosauren är en animerad dramakomedi som handlar om dinosaurien Arlo som inte kan komma över sin rädsla, hans familj har en majsodling men dom har även en majstjuv. En natt får Arlo ett uppdrag av sin pappa det är att fånga majs tjuven men när den gått i fällan så släpper han ut den. Majstjuven är en grottmänniska som heter pricken men när hans pappa kommer så drar han ut honom till tre topps bergen där blåser det upp till storm och hans pappa drunknar i en jättevåg. Jag ger den här filmen fyra KPW för att den är inte riktigt värd fem.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

den osmarta papegojan

Star Wars: The Force Awakens

Soldaten Finn lämnar den mörka sidan och befriar stridspiloten Poe med ett skepp. Men kraschar på planeten Jakku. Poe blir uppätet av ett sandmonster. Samtidigt hittar skrotletaren Rey, Poes droid. Finn går till byn och hittar Rey. De flyr dit Finn var soldat med Millenniumfalken. Där träffar dem Han Solo. Filmen var bra och det var inget fel på den. Av mig får den full pott.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Den 9:åriga svorsken

Star Wars The force awekens

I en galax för länge, länge sedan... Den starten har vi hört många gånger.
Men nu ska vi följa en ny generation. Luke är försvunnen. En android bär på en karta till honom. Ny ordning. Det kan gå hur som helst. Filmen upprepar lite från "a new hope" alltså första filmen men det blir ändå bra.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Yoda i am, 10

Descendants

Filmen handlar om Mal, Jay, Carlos och Evie som alla är söner och döttrar till Disneys mest ökända skurkar. Mal är dotter till Maleficent, Jay är son till Jafar, Carlos är son till Cruella och Evie är dotter till Elaka drottningen (i snövit). Dem och deras föräldrar har skickats till en ö ute i havet som heter de förtappades ö där en magisk barriär håller dem fångna. De börjar trötta på att vara på ön och att inte han någon väg ut, tills en dag då de blir utskickade till fastlandet av Maleficent för att hitta och stjäla den goda fens trollstav. Men är det goda bättre än det onda? Jag tycker att filmen är både spännande och läskig, rolig och gripande. Den får en stark 5:a!
Åldersgräns: Barntillåten

Betyg:

Den lilla blyga djurälskaren,bokmalen och Kittycaten (ett Katy perry- fan), 9

Descendants

Den handlar om att skurkarnas barn på dem fördömdas ö får en chans att flytta till Auraudon. Där träffar dom prins Ben som börjar att gilla dom. Sedan kommer Mallificent och försöker ta över Auraudon... men nu får ni lista ut resten själva!!!

Åldersgräns: Barntillåten
11 år

Betyg:

Lilla Mal, 9

Min granne Totoro

Filmen utspelar sig i Japan och handlar om två systrar som flyttar till ett gammalt hus. Där händer det märkliga saker. En dag ser Mej (lillasystern) en konstig varelse. Hon följer efter den till en jätte stor uggleliknande figur (Totoro). Dom två systrarna gör många äventyr med Totoro. En dag försvinner Mej dom misstänker att hon försöker gå till hennes mamma på sjukhuset. Filmen är jätte bra Jag gillar karaktärerna. Den är rolig, sorglig och spännande.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

NUTELLA+TOTORO=

Star Wars: The Force Awekens

Inför den här filmen har det varit väldigt stora förväntningar. Ända sedan Disney köpte Lucasfilm visste jag inte om det skulle bli för mycket action. När du väl ser den kommer du förmodligen älska den. Filmen var lätt att leva sig in i även om man inte sett de sex andra filmerna. Ändå finns det kvar gamla karaktärer som Han Solo, Chewbacka och prinsessan Leia. Lite äldre dock. Huvudpersonerna är dock nya och en ny jedi föds. Du vet aldrig vad som händer bakom nästa hörn.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Leonard Sivik, 11

Tillbaka till framtiden

Den här filmen är indelad i tre delar, jag ska skriva om den första filmen. Det handlar om Marty som träffar Doc som är vetenskapsman. De är egentligen vänner från 1985 där Marty är från, även Doc. Men Marty är inte i 1985 längre, han är någon helt annan stans. Han upptäcker plötsligt att han har rest bakåt i tiden och är på den tiden när hans föräldrar var unga, men dom har inte blivit ett par än. När han träffar sin mamma som ung går det inte som han tänkt sig, hans mamma blir kär i honom. Fast hon vet inte om att det är hennes son, för henne är han bara en snygg främling. Marty möter sin pappa också, han är såklart förälskad i hans mamma vilket han inte är ensam om, nästan alla killar på hela skolan är kär i henne. Men Martys pappa har det inte så lätt. Han är mobbad. Mobbaren heter Biff. Han och hans gäng är på honom hela tiden. Marty träffar dom när han börjar umgås med sin pappa och mamma. Och Biff är dessutom också kär i henne. Men hans mamma bryr sig inte om Biff ett dugg och tyvärr bryr hon sig inte om Martys pappa heller. Marty har ändrat hela historien. Vad ska han och Doc göra? Hur ska dom kunna få Martys mamma och pappa att bli tillsammans, hon är ju inte ett dugg intresserad av honom? En spännande och rolig film. Alla skådespelare är jätte trovärdiga. Bara så ni vet, Marty är i 20-års åldern och Doc är vuxen. Och en annan sak, Marty är skit snygg, och den här filmen är SKIT BRA SÅ SE DEN!!!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Den gick på bio för ett tag sen, det var ett jubileum, 13

Släpp fångarna loss det är vår

En av Tage Danielsons bästa tycker jag. Den handlar om Frida och Fridas vän som tycker att det är fel att låsa in tjuvar. Dem lyckas byta plats på en av tjuvarna och fängelse direktören. Fängelse direktören hamnar i isolerings cell och börjar tro att han är en tjuv på riktigt. Bra film enligt mig kanske lite gammal men ändå toppen.
Åldersgräns:

Betyg:

hasse och tage = bäst, 9

Lilla huset på prärien 2

Det här är faktiskt en serie, men jag känner att jag bara måste rekommendera denna serie till er alla. Den här serien utspelar sig på 1800-talet, men spelades in under 70 och 80 talet. Det handlar om familjen Ingalls som flyttar till staden Walnut Grove. I familjen Ingalls ingår det: huvudpersonen: Laura, och hennes systrar Mary och Carrie. Mary är äldst sen kommer Laura och sist Carrie. Deras mamma heter Caroline och deras pappa heter Charles, och så har dom en hund som heter Jack. Familjen Ingalls är ganska fattiga så dom har inget stort hus direkt, men mysigt är det. Deras pappa Charles får jobb på sågverket där han träffar Mr. Edward som han så småningom lär känna. Och Laura och Mary börjar i skolan som också är en kyrka på söndagar. I skolan träffar dom dom rikaste i Walnut Grove. Nellie och Willie. Nellie är i deras ålder, Willie är omkring två eller tre år yngre än dom. Dom blir såklart fiender med varandra och blir det resten av livet såklart. I varje säsong kommer alltid nya personer. Mina favoritkaraktärer är Laura och Willie. Willie är faktiskt mycket snällare än vad hans syster Nellie är, det är bara det att han är väldigt busig och får ofta ställa sig i hörnet och få smisk som man fick på den tiden. Man lär sig en hel del om 1800-talet. Barnen måste till exempel göra sina sysslor varje dag, alltså duka och diska och hänga tvätt och hämta vatten från brunnen med mera. Jag skrev om säsong 2 för att det är en av dom bästa säsongerna. Och en annan sak, se på Lilla huset på prärien! Det är världens mysigaste serie och verkligen värd att se på, tro mig.

Åldersgräns:

Betyg:

E.T The Extra Terrestrial

Den handlar om en rymdvarelse som blev kvar på jorden när han egentligen skulle följt med hans rymdvarelsevänner och familj upp till rymden igen. Det finns en pojke som heter Elliott som är 10 år. När han skulle hämta pizzorna som dom hade ringt och beställt så hörde han ett mystiskt ljud i buskarna. Nästa natt bestämmer sig Elliott för att ta reda på var det var. När han ser varelsen för första gången blir han rädd, men lockar ändå rymdvarelsen in i till sitt rum. Elliott börjar komma honom närmare, mer och mer. Elliott bestämmer sig för att han ska visa rymdvarelsen för sin storebror Michael, men det gick inte lika bra när hans lilla syster fick se den. Hon skrek, men efter ett tag lär hon känna honom också, hon lär honom att prata. Elliott gav då honom namnet E.T, som står för Extra Terrestrial som betyder utomjording. MEN! Det finns några poliser som letar efter E.T, dom går runt och letar i skogen och vid alla hus, och E.T blir snabbt upptäckt. Elliott och hans syskon måste komma på ett sätt att skydda E.T och försöker ta honom hem genom att skicka signaler upp till rymden, annars tar dom E.T med sig. En känslomässig film som berör alla med sin magi, en fängslade klassiker som man aldrig tröttnar på. Den är både bra, spännande, rolig och sorglig och den kanske kan vara lite småläskig för er mindre. Den här filmen har fått fyra Oscar för bästa filmmusik och för bästa drama.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Potterhead, 13

Star Wars: The Force Awekens

The force Awekens handlar om en ung skrotsamlare och en stormtrupper som inte vill vara ond längre. De måste skydda en Droid som har kartan till Luke Skywalker! Men den onda Kylo Ren har också planer för Droiden...
Jag tyckte att filmen var den bästa filmen jag sett! Riktigt spännande, mystisk och sorglig. Filmen smälter ihop med de förra filmerna bra och man börjar försöka lista ut sakerna som hänger ihop.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Persican, 11

The hunger games: Mockingjay part 2

Förra filmen (mockingjay part 1) gick Katniss Everdeen med på att bli härmskrikan och ledaren för revolten i landet Panem. Hennes krav: Döda den onda presidenten Snow.
I denna film intar Katniss och rebellerna huvudstaden för att döda Snow. Men nästan överallt lurar nya faror, och Katniss måste också välja mellan sina kärlekar Peeta och Gale.
Denna filmen var otroligt spännande och det hände något hela tiden. Man satt på helspänn. För barn under 11 år kan många scener upplevas som obehagliga för det är mycket blod och läskiga varelser. Jag älskar den här filmserien som består av fyra filmer och jag rekommenderar att du sett de tidigare filmerna innan du ser Mockingjay part 2, annars förstår du inte ett skvatt. Se gärna filmen i 3D, för det finns många coola effekter.

Åldersgräns:

Betyg:

Jlaw4ever, 12

E.T : The Extra- Terrestrial

Den handlar om en liten rymdvarelse som har åkt ner på jorden med sina andra rymdvarelsevänner med ett stort ufo. När dom ska kliva på ufot igen så var E.T långt ifrån dom andra, han försökte hinna ikapp, men det var för sent. Det finns en pojke som heter Elliot, han är ungefär i 10-års åldern. En kväll när Elliot är ute i sin trädgård hör han något mystiskt ljud en bit ifrån, nästa natt går Elliot ut dit igen och väntar på att den mystiska varelsen ska komma fram och visa sig. Plötsligt ser han en varelse som närmar sig honom, Elliot blir rädd men lockar ändå in varelsen på hans rum med godis som han lägger ut i högar. Efter ett tag så börjar han prata med varelsen och börjar lära känna honom. Elliot bestämmer sig äntligen för att visa varelsen för hans store bror (Michael), och när hans lilla syster (Mary) fick se varelsen skrek hon så att hon skrämde honom. Men så småningom så lär dom känna varandra dom med. En känslomässig film, den är både rolig, spännande, lite småläskig (vid vissa delar) och VÄLDIGT SORGLIGT. Det här en klassiker som man aldrig tröttnar på. Pojken som spelar Elliot är verkligen jättesöt<3 och hans store bror Michael=) och dessutom har John Williams (han som gjort film musiken till Harry Potter) gjort film musiken, verkligen riktigt bra.
Åldersgräns: 7 år

Betyg:

Potterhead, 12

Spectre

Inledningen börjar med att James Bond är på uppdrag i Mexico City för att förfölja en anhängare till organisationen Spectre. Han lyckas fånga killen men tappar honom ur sitt grepp och blir sedan tvungen att döda honom. Några dagar senare åker Bond till Österrike för att uppsöka Doktor Swan. De dras in i ett livsfarligt uppdrag och Bond är ännu en gång tvungen att riskera sitt liv för kvinnan han älskar. Jag tycker filmen var väldigt bra och häftig men den var lite för lång. Fast än så länge är det den bästa Bond filmen hittills.

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

James bond äger, 10

Hetalia Axis Powers: Paint It ,White!

Tänk dig att alla länder blev personer, fast animerade. Tänk dig att det helt plötsligt kom aliens som målade allt vitt. Knasigt, eller hur?
Jag älskar anime, det är 70% av mitt liv. Och den här filmen? Vad kan man inte gilla? Den är barnsligt rolig men fortfarande lite vuxen och kan innehålla svordomar* men är för i övrigt en jäätte bra tv-serie (*anime) som heter Hetalia (APH)
Hur som helst, de mäktigaste länderna ger sig ut för att infiltrera rymdskeppet. Vilket är en så rolig scen, jag dog av skratt och upplivades igen mohahah.
Aliensarna vid namn Pictonians börjar jaga runt de i skeppet och länderna har inget val än att hoppa ut ur det FLYGANDE skeppet.

Åldersgräns:

Betyg:

R U S S I N APH, 11 år

Smosh: The movie

För 10 år sedan grundades youtubekanalen Smosh och den kanalen var ett tag den största i världen, fram tills Pewdiepie tog över. I somras släppte de långfilmen Smosh: the movie och idag ska jag recensera den filmen.
Pizzabudet Anthony och Ian, som mest bara sitter hemma och tittar på youtube, får en dag en inbjudan till en klassfest med deras gamla gymnasieklass, och då ser Anthony sin chans att imponera på sin ungdomskärlek Anna Reed. Men knappt innan han hinner förbereda sig råkar ett youtubeklipp spelas upp från deras gamla klassfest då Anthony sjöng Pokemons signaturmelodi och gjorde fula dansmoves. Anthony tror då att Anna kommer tycka att han är en tönt när hon ser videoklippet. Som tur är har inte Anna hunnit se klippet och då vill Anthony ta bort videoklippet från youtubes historia. Det enda sättet att göra det:
Att ta sig in i youtube och ändra videon inifrån. Anthony och Ian tar sig in i en portal till youtube för att ändra, men de måste ta sig igenom andra videor innan de kommer fram till den rätta videon.
Jag har tittat på Smosh i ett år och jag gillar deras kanal och videor, filmen är inget undantag, dock kan den vara förutsägbar. Jag förstod redan efter ungefär 20 minuter hur filmen kan sluta. Dessutom så innehåller den lite snuskiga skämt, men om man gillar smosh, som jag accepterar man de utan att blinka, men det var inte alltid jag accepterade, jag reagerade till exempel på ett homofobiskt skämt. För de känsligaste rekommenderar jag inte filmen. Men om du gillar Smosh gillar du säkert filmen.

Åldersgräns:

Betyg:

Steve Youtube, 14

Sagan om ringen

För flera 1000 år sedan smidde mörkrets herre Sauron en ring i staden Mordor. Det här var inte en ring som tillhörde dom tre ringarna som de fagra alverna fick. Den tillhörde inte heller dvärgarnas sju eller människornas nio. Nej det här var den enda ringen! Den som hade kraften att utplåna allt gott i landet Midgård! Men mannen Isildur skär av Saurons finger med ringen på i ett stort slag mellan gott och ont. Istället för att förstöra ringen i domedagsberget så behåller Isildur ringen. Men genom många tragiska olyckor och arv kommer den slutligen till hobbiten Frodo! Hobbiten tror att det är en vanlig guldring men får veta av trollkarlen Gandalf att det är den enda ringen! Han beger sig till alvstaden Vattnadal där det bestäms att han och åtta till ( bland annat människan Aragorn, alven Legolas och Gandalf) ska bege sig till Mordor och förgöra ringen! Boken/filmen är grym!! Författaren är extremt duktig på att beskriva saker! Filmen har bra ljudeffekter och fantastiska omgivningar! Man kan inte sluta läsa även om den är lite seg i början! Det här är del 1 av 3 och innan finns även filmen Hobbit!

Åldersgräns: 11 år

Betyg:

LEGOLAS!! WILL TURNER!! BARBOSSA!!, 11

Hotell Transylvanien

Drakula hatar människor. Drakula har byggd ett hotell långt in i skogen som vaktas av spöken och zombier, där alla monster kan vara säkra på att inga människor kommer att hitta dem... eller? Denna tecknade monsterfilm handlar om när en vampyrflicka blir kär i en människopojke. Det som jag inte gillar är att den övergick lite för fort från KPW1 till KPW2 och tvärt om. Det bra med filmen är att den är fint animerad och den har ett bra budskap. (Budskapet är enligt mig att människor inte alltid är som man tror att dem är.)
Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

Tjejen som inte har sett Hotell Transylvanien 2, 10

White Chicks
White Chicks är om två FBI agenter som får ett uppdrag att eskortera två tjejer till ett hotell när de på vägen krockar och tjejerna får ärr i ansiktet. Tjejerna vägrar att gå till hotellet eftersom de ska tävla om att hamna på första sidan av en tidning. De två agenterna blir tvungna att klä ut sig till de två tjejerna och låtsas vara dem i en helg.
Jag tycker att den här filmen är jätterolig om man har en 12-15 års humor. Det är absolut min favorit film och jag har sett den med alla mina kompisar. När jag berättat om filmen har mina kompisar vägrat att se den men efter tyckte dem den var jättebra och nu är det alla andras favorit film också!

Åldersgräns:

Betyg:

NUTELLA PLEASEEE

Alice i underlandet

Jag ÄLSKAR den här filmen!!! Den är helt underbar. Första gången jag såg den så fick jag supermycket inspiration och det kändes som om jag drömde . Det är en spännande fantasyfilm som får mig att känna mig lycklig. Det är en absolut favoritfilm för mig. I den här filmen är det tjejen som är stark! Och det gillar jag.

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Filmgalen tjej!!!, 10

Hungerspelen: Mockingjay - del 2

I den sista delen av hungerspelen möter vi Katniss när hon och hennes bundsförvanter försöker storma huvudstaden och döda President Snow, den elaka diktatorn av Panem, där man varje år håller ett hungerspel där barn måste slåss för att vinna och bara en överlever. Jag har läst boken, och är ett stort fan av trilogin. Och jag måste säga, wow! Francis Lawrence har verkligen lyckats återskapa boken på bästa sätt. Skådespelarna är bara för bra, effekterna känns så verkliga och filmen är väldigt känslosam. Eftersom jag visste vad som skulle hända var det ju inte så jättespännande men för de som inte läst tror jag det tycker att den är minst lika bra! Men jag tycker även att Suzanne Collins bara kom på första bästa slut på trilogin. Allt slutade så hastigt. Men jag satt som fastklistrad framför bioskärmen och filmen får helt klart 5 av 5!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

@theamazingfangiirl /ig, 12

Hungerspelen: Mockingjay - del 2

Jag älskar alla The Hungergames filmer och et gäller även den sista filmen. Jag älskar den och även om man inte är hungergames-fan tror jag även att man gillar den. Om äventyrs filmers gillar man nog The Hungergames. Läs gärna böckerna också. Rekommenderas från 11 år

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Iggy, 11

Ronja Rövardotter
Jag tycker att man ska kolla på Ronja Rövardotter för att den är en underbar klassiker. Den handlar framför allt om Ronja, Birk, Mattis, Lovis och Borka. Borka och Mattis HATAR varandra och när Ronja och Birk blir syskon (dom är ca 11 år när dem blir syskon) förändras ALLT!!!

Åldersgräns: Barntillåten
Betyg:

Heja djur!!! och vegetarianer för att det är bäääst!!!, 11

Harry Potter och hemligheternas kammare

Den handlar om Harry som går sitt andra år på Hogwarts. Harry var tvungen att stanna på sitt rum för att han hade fått ett straff av hans morbror Vernon. Men när han kommer in i sitt rum är där en liten varelse som är kortväxt och har stora öron och ögon. Han hette Dobby. Dobby är en husalf (tjänare) till någon familj. Harry hade väntat jättelänge på svar till sina brev som han hade skrivit till Ron och Hermione och då hade tydligen Dobby tagit alla brev. Och sen händer det lite andra saker (jag vill inte avslöja för mycket). Sedan när han och Ron ska ta sig till perrongen som tar honom till Hogwarts Expressen (tåget som kör alla elever till Hogwarts) så kan han och Ron inte ta sig in. Fast sen kom dom på att dom kunde ta den flygande bilen och köra till Hogwarts, fast det fick dom såklart inte göra, så dom råkade riktigt illa ute. Och det har börjat en ny lärare (Gilderoy Lockhart), en riktig fårskalle om jag får säga det själv. Han är dessutom berömd, alla tjejer gillar honom, till och med Hermione. Och det börjar hända mystiska saker på Hogwarts. Harry hör viskningar som till exempel "kill" flera gånger och andra saker. Men det mystiska är att det är bara han som hör det. Sen händer massvis med andra saker. Den här filmen är väldigt rolig och riktigt spännande och kanske lite småläskig för mindre, så om ni är mindre, runt 8-9 år så ska ni nog ha vuxet sällskap. Ni som är rädda för ormar ska förbereda er för en stor, och nu menar jag verkligen stor orm. Den är både lång och står och har huggtänder, så jag förvarnar er. Ni som inte har sett denna film eller någon Harry Potter film alls, så måste ni verkligen göra det!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Måste ses!

Titanic

Filmen handlar om de två unga, Jack Dawson och Rose Dewitt Bukater, som har ett hemligt kärleksförhållande med varandra i slutet av filmen. Vem kan vara lyckligare än dem? Inget kan splittra dem! Eller?
Jag gillar filmen, eftersom den är ganska spännande med lagom mycket kärlek i.
Nackdelarna med filmen är att man måste hänga med ifrån början för att förstå.

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

I

Hotell Transylvanien 2

I första delen Hotell Transylvanien blir Draculas dotter Mavis förälskad i en människa vid namn Jonathan. Nu gifter de sig och får sonen Dennis. Dracula är säker på att Dennis är vampyr (bara för att han inte släpper in människor i sitt hjärta) och utsätter pojken för mer eller mindre farliga saker. På födelsekalaset bjuder Mavis utan att tänka på det Draculas far Vlad som inte tvekar att döda människor. Filmen bjuder på överraskningar och skämt stup i ett och liknar inte någon film jag sett tidigare.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Se även första delen

Bron till Terabitia

Det handlar om en kille som heter Jesse, han vill vara skolans snabbaste kille. Men hans drömmar krossas när skolans nya elev Leslie visar sig vara mycket snabbare än alla andra. Men ganska strax blir Jesse och Leslie väldigt bra vänner.
Jesse och Leslie leker i skogen, Leslie har väldigt bra fantasi och snart har Jesse det också. De fantiserar fram skogsmonster och mycket annat. Men en dag när Jesse och hans fröken går på museum händer det…

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

EDDA, 11

Nanny Mcphee

Den handlar om en familj som bor ute på landet. Och det är en väldigt stor familj, och ett väldigt stort hus. Det är sju barn i familjen, men, dom är inte så snälla, dom är väldigt busiga och bryter mot alla regler i huset. Barnen heter Simon, Tora, Eric, Lily, Sebastian, Chrissy och Aggy. Simon är ledaren i gänget. Barnen hittar på hyss när du minst anar det. I familjen ingår det barnen och pappan och kocken men ingen mamma, hon är död. Det är därför barnen hittar på massa hyss, dom vill ha sin mamma tillbaka. Deras pappa bestämmer sig för att skaffa sig en fru, vilket inte går så bra, han väljer fel sorts kvinna, han väljer en divig och irriterande kvinna som har två får som hundar, en rosa och en gul. Hon är dessutom taskig mot barnen. Barnen gör allt för att slippa ha henne som mamma, dom lägger maskar i mackor, spindelägg i te och lite allt möjligt helt enkelt. Men, för att barnen ska lära sig lite vett så måste dom skaffa sig en ny barnvakt. Men precis i det ögonblicket öppnas dörren i hallen, in kommer en ful gammal kvinna som har en tand som växer på en annan tand och två stora vårtor, hon heter Nanny Mcphee. Hon kommer till deras familj för att försöka lära känna barnen och lära dom lite vett och etikett. Filmen utspelar sig i England. Skådespelarna är mycket trovärdiga, det finns en hel del kända skådespelare i denna film, till exempel Emma Thompson.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Den här filmen har verkligen ett bra budskap. Ni måste se den!, 12

Indiana Jones och de fördömdas tempel

Nu ska jag tipsa om världens bästa film. Den handlar om arkeologen Indiana som flyr med ett flygplan från ett våldsamt slagsmål i Shanghais undre värld, men tvingas att kraschlanda i Indiens regnskog. Han upptäcker en by där alla barn blivit bortrövade av en mystisk sekt och är slavar till Thuggeekulten, Indy blir tvungen att rädda barnen och får undgå själv att bli slav. Indy bestämmer sig för att utreda saken tillsammans med hans medhjälpare Short Round. Jag tycker att filmen är jätte bra. Skådespelarna var väldigt trovärdiga, särskilt Harrison Ford, dom tar verkligen sina roller på seriöst allvar vilket är väldigt bra såklart. Alla ljudeffekter var jätte bra gjort. Min personliga favorit i denna filmen är Short Round, han är så söt.

Åldersgräns:

Betyg:

"Okey dokey doctor Jones, hold on to your potatoes.", 12

Winter's Tale

Den här filmen handlar om en tjuv som bryter sig in i en döende kvinnas hem och blir förälskad i henne. Det är en fantasyfilm där de lite hoppar i tiden, men det är inte svårt att hänga med. Från början kanske, men sedan lever man sig in i filmen.
Jag tycker att den här filmen verkligen är jättebra! Den är en fin historia med mycket kärlek. Jag rekommenderar verkligen den filmen, den passar bra till lite olika åldrar tycker jag. Så jag hoppas att den som kanske ser den här filmen tycker den är bra!!

Åldersgräns:
Betyg:

Winter's Tale, 10

Pirates of the Caribbean: Död mans kista

Filmen handlar om dom förlovade personerna Elizabeth Swan och Will Turner som ska gifta sig, men får det hemska beskedet precis innan bröllopet att dom ska fängslas och hängas om bara några dagar. Det enda chansen för dom att rädda sig själva är att få tag på den ökände piraten Jack Sparrow och fängsla honom. Men kommer dom lyckas? Och varför vill dom som skulle hänga Elizabeth och Will så gärna ha Jack?
Jag tycker om den här filmen! Den är inget som jag har som favoritfilm, men jag tycker att den är sevärd och en bra film. Jag tycker att skådespelarna gör sitt jobb, och filmen är välgjord! Jag rekommenderar denna till den som inte sett den!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

The Hunger Games: Lover, 12

Harry Potter och hemligheternas kammare

Den handlar om Harry som ska gå sitt andra år på Hogwarts. Harrys morbror och moster skulle bjuda några gäster hemma hos dom, och Harry får såklart inte vara med för att han måste vara på sitt rum och var tyst som en mus. Harry är nere i vardagsrummet och pratar med sin morbror och moster, dom säger att han måste gå upp på sitt rum för att gästerna kommer när som helst. Så Harry var tvungen att lämna vardagsrummet och gå upp på sitt rum istället. Men, när han öppnade dörren till sitt rum ickr han syn på en undlig liten varelse i som hoppade i hans säng. Det var tydligen en husalf som hette Dobby, Dobby är slav till en familj. Men han hade tydligen tagit alla Harrys brev som Harry hade väntat på. Han ville inte ge breven till Harry så han sprang såklart ner med dom. Dobby stökade till i vardagsrummet, och dom trodde såklart att det var Harry som gjorde det. Så han fick ett straff som innebar att vara på sitt rum en lång tid. Sen händer det massa mer spännande och roliga saker. Jag vill inte berätta för mycket men jag vill bara säga att den här filmen är full med massa mystiska saker som händer och gåtor som man kan klura ut, det här är ärligt talat en av dom bästa Harry Potter filmerna. Måste ses!

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Potterhead

Hannah Montana

Jag tittar på Hannah Montana, många kanske gör det, men kanske inte 10-åringar, vissa kanske tycker att det är töntigt men inte jag. Jag bryr mig inte. Jag tittar på Hannah Montana och hon gör mig glad, jag gillar låtarna och budskapet i de, jag gillar vänskapen mellan Miley och Lill, jag gillar att hon har ett dubbelliv och jag gillar humorn. Jag helt klart ÄLSKAR att titta på Hannah Montana, jag brukar äta choklad till och det får mig ännu gladare...haha! Men mitt tips är att titta på det här nuuuuu!!!

Åldersgräns:
Betyg:

Galna Grisen:*, 10

Lego Ninjago: avsnitt 1

Kai,Jay,Cole och Zane är ninjor. Från början är ninjorna superdåliga och vill bara spela TV-spel, men sen måste dom på uppdrag. Lloyd Garmadon, son till deras ärkefiende Lord Garmadon, har gjort något i en by. När uppdraget är klart råkar de läsa i sin lärares Sensei Wus rulle där de står att en ninja kommer höja sig över de andra och bli den gröna ninjan, men vem? Den här filmen borde alla se! De händer alltid, alltid något roligt eller spännande!

Åldersgräns:
Betyg:

Disa Åhslund, 9

Minioner

Filmen handlar om små gula figurer som kallas minioner. De letar efter en ledare men lyckas alltid med att döda den. En dag åker tre minionerna ut på ett äventyr för att hitta den allra bästa ledaren. De kommer dill U.S.A och hittar en super skurk. De ska hjälpa henne att ta kronan från den engelska drottningen och det går lite sådär.
Filmen var rolig och det händer mycket roliga saker. Minionerna är också väldigt söta. Om man tycker att dumma mig är bra tycker man nog att den här också är det.

Åldersgräns: 7 år

Betyg:

h.h, 11

Bortspolad

Bortspolad är en rolig och bra film. Den handlar om en liten råtta som är husdjur till en tjej men en dag råkar Robi som han heter spolas ner i toaletten. Han kommer till en annan värld utanför kloaken där han lär känna råttan Rita. Medan dem försöker fixa så att Robi kommer hem träffar dem på många saker.

Åldersgräns: 7 år
Betyg:

Rosa, 9

Divergent

I framtidens Chicago lever man i ett falangsystem. De ärliga, De fridfulla, De lärda, De tappra och De osjälviska. När man fyller sexton år, måste man välja vilken falang (grupp) man vill tillhöra för resten av livet. För Tris Prior är allt annorlunda; hon är divergent och tillhör för många falanger, något som kan vara livsfarligt.. Jag älskade den här filmen. Jag har blivit ett riktigt divergent freak. Väldigt många bra skådisar, som passade i sina roller. Huvudrollen spelas av Shailene Woodley. Det händer nästan alltid något i den här filmen, vilket jag gillar!:)

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Divergent freaket /denlillavåfflan, 11 år

Harry Potter och halvblodprinsen

Filmen handlar om Harry Potter som går sitt sjätte år på Hogwarts. Fast det börja hända mystiska saker. När Harry, Ron och Hermione var i Diagon Alley har Olivanders (trollstavs affär) brunnit ner och dom fick syn på Malfoy (Harrys fiende) som såg ut att göra något fuffens med sin mamma. När de är på Hogwarts har det börjat en ny lärare (Horace Slughorn) som tydligen Dumbledore en gång i tiden har känt. Och Ron får en beundrare i skolan (Lavender Brown), och det tycker såklart Hermione inte om. För Hermione själv har känslor för Ron. Varför är aldrig Malfoy i stora salen nu för tiden? Och vad är det som Horace döljer. Det här är verkligen en av de bästa Harry Potter filmerna. Den är både jätte bra, rolig och sorlig. Allting är bra med den här filmen, det finns verkligen inget dåligt med den här filmen.
Åldersgräns: 11 år

Betyg:

Jag rekommenderar denna till alla, 12 år

Minions

Jag tyckte om handlingen, det var bra animerat. Jag är ett stooort fan av minions så det gjorde det ännu bättre :) Det var en mysig familjefilm som absolut inte behöver åldersgräns! Jag ger den ändå en 4:a för att grejen med Gru inte var med, jag tipsar om att se Dumma mig filmerna först!

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Minion lover (W)

Lassemajas detektivbyrå - Skuggor över Valleby

I början var den lite svår, men man kommer snabbt med i handlingen. När konstföremål blir stulna misstänks direkt konstskuggan. Den var jätterolig, men jag förstod direkt vem som var skyldig. Den var jättebra.

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Åke

Bamse och tjuvstaden

Bamse och tjuvstaden handlar om att den elake Reinard Räv lurar vargen att bli elak igen och tänker med hjälp av dunderhonung ta över världen. Den var jättedålig, så rekommendera inte den till era småsyskon. Dåligt animerat. Ljudeffekterna kom antingen förtidigt. Eller försent. Det var dåliga röstskådespelare och den har inget med Rune Andréassons Bamse att göra.

Åldersgräns: barntillåten
Betyg:

Isak

Paddington

Björnen Paddington reser till London för att hitta ett nytt hem och för att leta efter den upptäcktsresande man som var nära vän till Paddingtons släkt. Och Paddington har tur –familjen Brown hittar honom sittandes på Paddington Street. Och barnen och mamman i familjen Brown lyckas övertala herr Brown att ta hand om Paddington. Samtidigt som Paddington försöker vänja sig med den nya miljön så är en kvinna, som samlar på skjutna djur och som jobbar på ett museum, ute efter Paddington och vill skjuta honom till sin samling.

Filmen är en blandning med vardagsliv och komiska situationer, samtidigt som den är väldigt spännande eftersom att kvinnan vill skjuta Paddington.

Den här filmen är verkligen värd att se och det är en av mina favoritfilmer!

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

En tjej som älskar Paddington, 11 år

The book of life

Filmen handlar om Manolo och Jauquin som slåss om sin kärlek. Den är rolig, känslosam och innehåller mycket musik. Den här filmen är fantastisk för mig. Och den utspelas i det gamla Mexico. Jag skulle rekommendera denna film för sådana som gillar musik, glädje och såklart roliga skämt och mycket mer.!!!!!!!!!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Den mysiga filmrullen, 10

The Longest Ride

Baserad på boken "The Longest Ride" av Nicolas Sparks. The Longest Ride handlar om kärleken mellan Luke, en tjurryttare, och Sophia, en collage student som har fått en del av hennes drömjobb i New Yorks konst värld. Medan konflikter och annat liknande sätter deras relation på prov får dom båda en direkt kontakt med Ira som de hade räddat från en bilolycka och som har minnen av hans egena relation med Ruth som han har skrivit ner som brev. Sophia blir facinerad av alla dessa brev som Ira har skrivit.

Jag tyckte filmen var extremt bra och jag älskar verkligen idéen med att ha två kärleks historier separerade med tiden. Valet av skådespelare gjorde filmen ännu bättre eftersom de ser verkligen ut som man hade tänkt sig när man läste boken/en sammanfattning av filmen.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Future Oscar winner and host, 13

Insidan ut

Den handlar om dom som styr dina känslor. Varje dag skapas nya minnen och varje minne är roligt, äckligt, ledset, läskigt eller argt. Dom här känslorna är i Rylihs huvud. Det finns några speciella minnen, huvud-minnena som har en stor flygande ö. Men helt plötsligt så sugs den glada och ledsna och huvud-minnena iväg från högkvarteret! Jag tyckte att det var en bra film som innehöll nästan allt. Den var spännande, rolig, sorglig och väldigt lite läskig. Den får en också att tänka på ett annat sett, som hur ser mina figurer ut, vilka är mina huvud-minnen och så vidare. Jag såg den i Kanada, så jag vet inte vad dom heter på svenska. Så rekommenderar den såklart för alla barn.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Fast and Furious 7

Det är en riktigt bra film som får hjärtat att slå lite hårdare i scener. Gängets relation är underbar, även om dem inte är släkt (alla av dem) så beter dem sej som en familj genom allt. En riktigt bra film för den som gillar action och flmer som Die Hard eller en riktigt episk bil film.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Johan Bonekamp, 13

Minionerna

Sen urminnes tider har det gamla släktet Minionerna försökt hitta den ondaste person som finns, och tjäna den. Men det slutar aldrig bra. Till sist så finns det nästan ingen kvar, då beslutar sig Kevin, Bob och Stuart att hitta en ny person att tjäna, de reser till New York för att rädda släktet. Där träffar de Scarlet. Och det är svårt att få henne nöjd....
Denna film passar för dom som gillar skratt och ändå spänning, jag tyckte den var riktigt rolig! Det utspelar sig innan filmen Dumma mej.
Åldersgräns: 7 år
Betyg:

En galen minion, 11

The Hunger games: Mockingjay part 1

Mockingjay part 1 fortsätter där Catching Fire slutar. Katniss bor nu i distrikt 13 med Prim och Mrs. Everdeen. President Alma Coin och Plutarch Havensbee vill att Katniss ska bli deras härmskrika men Katniss är inte säker. Jag rekommenderar den till alla som har sett dom tidigare filmerna eller läst böckerna. Annars är det svårt att hänga med.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Hunger Games Fan #1, 13

DaVinci koden

Jacques Sauniére blir skjuten på Louvren i Paris och med sina sista krafter skriver han ledtrådar runt om på museet. Robert Langdon och Jacques barnbarn dras in i ett riktigt äventyr om att lista ut om Jesus kan ha haft en fru. Samtidigt är de jagade av polisen.....

Åldersgräns: 11 år
Betyg:

Bra film, 13

Wolf Children

Detta är en japansk film som handlar om den unga kvinnan Hana. En dag möter hon en mystisk man. De blir med tiden mycket kära och sen berättar han en stor hemlighet för henne. De får två små barn som heter Ame och Yuki. Men efter en tragisk olycka måste Hana kämpa med att ta hand om barnen själv. Detta är en helt fantastisk film. Den är väldigt snyggt gjord och storyn är rörande och älskvärd. Alla som tycker om en film som kan få dig att tänka om kring livet så är detta en film för dig.
Åldersgräns: Från 7 år
Betyg:

Kakan, 13

Minionerna

Filmen handlar om hur Minionerna utvecklas från bakterier till de små gula gubbar som vi alla känner igen! Du får följa Kevin, Stuart & Bob på en resa när de försöker hitta den ondaste skurken i världen, att lyda. De tre Minionerna hittar till slut mästerskurken "Scarlett  Overkill" och  man får följa med Minionerna när de försöker lyda henne.
Jag tycker att filmen är bra och absolut värd att se, men kanske inte lägga ca 100kr för att se den på bio... Både filmen Dumma mig1 och Dumma mig 2 är bättre. Jag tycker att åldersgränsen på 7år är rimlig då min 8-åriga lillebror älskade denna och jag som är 13år tyckte att den var gjord för lite yngre barn och många av skämten var typ fisar och rapar och liknande vilken man kanske inte skrattar så mycket åt i 13-års åldern.
Jag rekommenderar alltså denna film främst till dem i åldrarna 7-10år men den är ändå värd att se om man är äldre.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Linda , 13år

Lassemajas detektivbyrå -Von Broms Hemlighet
Detektiverna Lasse och Maja hittar en kista som tillhörde Alexander von Broms. Samtidigt är några ur von Broms släkt i Valleby för att ge en konsert. För att låsa upp kistan behövs alla släktingarnas släktringar. Då börjar dem bråka om vems kista det är och samtidigt börjar deras ringar försvinna.
Jag tycker inte om den för att släktingarna bråkar överdrivet. Det skulle räckt med ett kort bråk.

Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

lolsnubben, 9

San Andreas

Denna filmen är väldigt bra, karaktärerna är väldigt trovärdiga. De tittade aldrig in i kameran så det verkade som någon hade filmat dem i smyg.
Filmen handlar om att det är världens största jordbävning(ar) och själva "San Andreas kedjan" är en lång kedja där hela jorden har spräckts. Sen är det någras dotter de försöker rädda.
Sedan vågar jag inte berätta mer för då avslöjar jag ju hela filmen! :)
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Smurfen, 13

Dark shadows

Vampyren Barnabas Collins vaknar upp, år 1972, efter att ha legat begravd i två hundra år. När han finner sitt hem är allting helt förändrat och han kämpar för att återställa sitt hem. Men där finns också hans onda före detta älskarinna, den onda häxan Angelique. Barnabas spelas av Johnny Deep vilket är en av mina favoritskådisar. Allting faller på plats helt perfekt och man skrattar mycket. Det är en komedi från 11 år och jag tycker åldersgränsen är bra. Jag skulle ge den en femma om det inte blev så rörigt på slutet. Karaktärerna är helt otroliga. Min favorit rockstjärna Alice Cooper är med så det blir bättre betyg för det. Men för de som gillar vampyrer, spänning och komedier är den här filmen perfekt.

Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

PANKAKE, 12 år ung

Tusen gånger starkare

T

usen gånger starkare handlar om en tjej som heter Signe. Hon är en tyst tjej som går en skola. Men skolan hon går i är orättvis. Killarna tar mer plats än tjejerna. Läraren Åke vill ändra på det. Men i själva verket är det hans fel.
En ny tjej börjar i skolan. Hon heter Saga. Saga är speciell. Hon är inte som alla andra. Åke ger henne ett så kallat "uppdrag". Att tjejerna ska ta mer plats. Men Saga märker att det är Åke som har gjort fel. Han låter killarna ta mer plats. De andra i klassen vet att Saga gör det rätta. Hon pratar rakt ut, tar mer plats, precis som Åke bad om. Men Åke blir tydligen inte nöjd, bara arg.
- Prata inte rakt ut!, skriker Åke.
Det är vad killarna alltid hade gjort.
Signe kanske inte pratar mycket, men hon hör och ser. Det är därför hon kan berätta denna historia.
Jag tycker filmen har ett bra budskap. Karaktärerna tycker jag passar i filmen. Det dåliga med den är att den innehåller olämpliga ord. Den kanske passar barn över 10 år.
Åldersgräns: barntillåten
Betyg:

MiM:), 11

Anne på Grönkulla

Det här är en av de tre filmerna i den jättebra serien Anne på Grönkulla.
Anne är en barnflicka som hela tiden flyttas från olika hem. För tillfället bor hon hos en stor fattig familj där hon får ta hand om alla barnen. Hon drömmer sig gärna bort till sina böcker, dikter eller sin låtsaskompis i spegeln. Familjen orkar inte ha kvar en drömmande tonårs flicka som bara är i vägen, så hon hamnar på barnhem igen. En dag har hon blivit adopterad av ett par trevliga människor som inte vill ha henne för arbete. Och då kommer Anne till den pittoreska byn Grönkulla där det händer underliga, oroväckande och roliga saker!
Det är jätte bra skådespel och man lär sig mycket om fantasier och hur det var förr i världen. Åldersgränsen är absolut för hög det skulle kunna vara 7 eller 10 år istället. Det finns inga fel bara rätt!
Jag rekommenderar den här filmen jätte mycket, se den!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Glada bioduken, 12 år

21 Jump Street

Poliserna Jenko och Schmidt ska försöka hitta en drogtillverkaren på en gymnasieskola. De får falska identiteter och låtsats vara elever i skolan, vilket inte går så bra eftersom de inte är så smarta.
21 Jump Street är en actionkomedi och det märker man väldigt tydligt eftersom den är spännande och jätterolig. Den är speciellt rolig i början och mer spännande i slutet. Jag skrattade högt flera gånger eftersom Schmidt och Jenko som sagt var ganska dumma och gjorde mycket roliga och konstiga saker. Filmen passar väldigt bra om man är lite ledsen och vill bli glad eller om man bara vill skratta. Det ända som var lite dåligt var att språket var ganska grovt. Annars tycker jag att filmen var jättebra och vill se den fler gånger.

Jag rekommenderar 21 Jump Street till alla som vill se en rolig och spännande film som man blir glad av. Det finns även en tvåa, 22 Jump Street.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Cadenzo, 13 år

Titanic

Filmen handlar om Rose som är hundra år och som ska berätta om när hon var ombord på Titanic och gifte sig med Cal, men träffade Jack när hon tänkte hoppa från båten, för hon inte gillade sitt liv. Rose är 17 år när båten Titanic krokar med ett isberg och sjunker. Alla på båten klarade sig inte men några. Filmen Titanic är baserad på en riktig händelse. Jag gillar den för den handlar om kärlek och Titanic. Jag har sett den många gånger, jag blev rädd första gången men jag gillar den mycket. Jag rekommenderar filmen för dom som gillar båtar, Titanic eller kärlek eller för dom som vill se hur det såg ut på båten eller för dom som vill se hur en sjökatastrof kan se ut.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Titanic älskar filmen!!!!!, 10,5 år

Pojken med det tickande hjärtat

Filmen börjar en dag i slutet av 1800-talet som är så kall, att fåglarna fryser till is och faller till marken. En kvinna är på väg upp för ett högt berg för att föda ett barn. När barnet har fötts upptäcker barnmorskan, som är en lite smått galen gumma att barnets hjärta frusit till is. För att rädda livet på pojken ersätter gumman hans hjärta med ett gökur. Han överlever men måste följa tre regler, bland annat att han inte får bli kär. Mamman ger bort barnet och väljer att ge det till barnmorskan eftersom hon inte har möjlighet att föda barn. Barnet uppfostras isolerat i barnmorskans hus, men en dag fick han gå ut på stan. Då såg han en söt flicka och ja, vad tror ni hände? Jo, han blev kär.
Jag tycker att filmen har fått den uppmärksamhet den förtjänar, nämligen ingen alls. Filmen är helt enkelt alldeles komplicerad och har en massa brister i handlingen, och hur viktig är inte handlingen? Man kunde ha gjort det enklare utan att något ändrats, men filmskaparna valde att trassla in filmen i en massa liknelser och annat onödigt. Särskilt slutet tog lång tid att förstå. Efter slutet var vi långt inne på eftertexterna innan min mamma hjälpte oss att förstå vad som kan ha hänt. Men då kanske ni tänker att jag borde gett 1 eller 0 av 5, men varför jag ger 2 av 5 i betyg är för att den är så fint animerad, stämnings och framför allt för att den var spännande att se första gången, dessutom finns det sämre filmer som till exempel Yoko. Andra gången jag ser filmen kommer jag att vara mycket mer snål. I alla fall så rekommenderar jag filmen till alla som har det riktigt tråkigt och inte har något att göra. I detta fall kan det faktiskt vara mysigt att se på filmen.
Filmen rekommenderas från 7 år,  jag gör likaså, men kolla helst i vuxens sällskap om det är någon bit som är svår att förstå.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Pojken utan det tickande hjärtat, 13

Avengers Age of Ultron

Jag gillade den här filmen för att animeringarna var väldigt detaljerade och bra. Ultron, skurken i filmen var häftig och tänkte på ett annat sätt än skurkar gör allmänt. Vissa saker kom lite plötsligt, då hann man inte riktigt med och tänka, det kunde ha både positiv och negativ effekt. Den första filmen fokuserade mycket på Iron Man och Thor medan den här filmen handlade mera om Black Widow och Hawkeye. Det är bra om man har sätt den fösta The Avengers filmen för att förstå vilka karaktärerna är. En dålig sak är det finns en del logikluckor i filmen vilket kan förvirra den som tittar på filmen.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Lowerine i ett nötskal, 12 år

Annie

 
Annie är en musikal som handlar om en föräldralös flicka. Hon träffar Herr Stacks, en rik man som ställer upp i presidentvalet. Annie flyttar in hos honom och får reda på hur det är att bo med en miljonär. Efter ett tag märker Herr Stucks att han börjar gilla henne mer och mer. Efter ett tag tror man att man har hittat Annies föräldrar. Filmen är riktigt bra men kan bli lite sorglig i slutet. Annie är den perfekta filmen att se om man gillar humor, musikal och film helt enkelt.
Och en sak till: glöm inte popcorn!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

Emelie

Billy Elliot

Filmen utspelar sig under 80-talet, vid gruvarbetarstrejken. Huvudpersonen, Billy, tvingas träna boxning av sin pappa, även om han inte alls är bra. På en träning ser han en grupp flickor dansa balett. Han blir inspirerad och börjar snart dansa, i hemlighet. Danslärarinnan erbjuder Billy en resa till London, där han kan få gå på den kungliga balettskolan. Han klarar uttagningen och pappan blir till slut respektfull och stolt. Mitt i allt har Billy problem. Hans pappa slår hans storebror, hans mamma är död och bästisen är homosexuell och vill ha mer än vänskap. Skådespelarna är trovärdiga och filmen väcker olika moraliska frågor. Man lär sig, till viss del, om strejken. Jag tycker att filmen är väldigt fin och vid vissa tillfällen, hjärtkrossande. Den har ingen åldersgräns, men det kan nog vara bra att ha fyllt 10 år. Njut av den!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Den är inte ny, men fantastisk!, 13 år

Divergent

Divergent handlar om en tjej som heter Beatrice. Hon lever i framtida Chicago med hennes mamma, pappa och bror.
Det finns 5 olika falang-system: De lärda, De tappra, De osjälviska, De ärliga och De fridfulla.
Man föds i en falang men när man är 16 år så går man igenom en integrering.
När Beatrice och hennes bror inte väljer deras familjs falang bli alla väldigt chockade. I Beatrice nya falang namnger hon sig som Tris. I de tappar (den falangen hon valde) träffar hon en kille som även är hennes chef. Integreringen till de tappra är tuff och svår. Det är blod, svett, tårar och känslor.
Skådespelarna är jätte bra, man går in för det.
Jag har även läst alla tre böckerna och de är en av de bästa böckerna jag har läst. Andra filmen kom ut för någon månad sedan på bio.
Jag rekommenderar Divergent till barn över 10 år. Under det borde man se den med en vuxen.
Det här är en av de bästa filmerna jag har sätt och jag lovar om du gillar The Hunger Games kommer du ÄLSKA denna!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

It's learning how to control your fear and how to be free from it,  13

Cirkeln

Filmen "Cirkeln" är baserad på boken med samma titel. Filmen handlar om sex unga tonårstjejer som till först inte alls är vänner. En natt när månen färgats röd möts dessa tjejer i en park efter att en mystisk kraft har fört dem dit. En gammal profetia avslöjas där. De får då reda på att de är "De utvalda", en grupp av häxor som är utsedda att rädda världen från "Ondskan". För att kunna göra detta behöver de då varandra och hjälper varandra på olika sätt, eftersom alla får olika egenskaper som häxor. De bildar då en slags vänskap. Tjejerna heter Rebecka, Minoo, Linnéa, Anna-Karin, Vanessa och Ida. Detta är en fantasyfilm. Jag tycker att filmen var ganska bra, men inte lika bra som boken. Det är bra om man har läst boken innan man ser filmen, annars kan det vara svårt att hänga med eftersom den "hoppar" mycket mellan scenerna.  Boken innehåller också mer detaljer. Ibland blev filmen lite "barnslig", för att skådespelarna inte alltid kunde spela trovärdigt. Jag ger filmen en trepoängare, fast den inte alltid var så bra.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Lea, 12 år

Cirkeln

Cirkeln är en film baserad på en ungdomsbok skriven av Mats Strandberg och Sara Bergman Elfengren. Den handlar om sex tjejer i gymnasiet, alla har helt olika tillhörigheter. En är pluggnörd, en populär, en med ätstörningar, mm. En natt färgas månen blodröd och en mystisk kraft drar dem till en avlägsen plats i skogen där de får veta att de är "de utvalda".
Jag gillar skådespelarna, men vissa av tjejerna ser för gamla ut för att vara 16 år. Jag skulle rekommendera filmen till ungdomar (ca 13-17 åringar), jag tror det kan bli svårt att förstå den om man är under 12 år. Åldersgränsen är 11 år men jag tycker personligen att det kunde varit 15 års gräns. För det är mycket alkohol, droger, våld, sex, med mera. Jag tror att filmen riktar sig mer till tonårs tjejer för det är bara tjejer i huvudrollerna, men jag tror absolut att killar kan gilla den.

Betyg:

Dehär med "hipster" det är något jag gillar, 13 år

Cirklen

6 16-åriga flickor samlas under en blodröd måne. De vet inte vad de gör där, eller vad de har gemensamt. De är de utvalda. De som ska rädda världen, innan allt är försent. De vet inte hur, men det måste göras. Från början var de 7, men den första dog. Det sägs att han tog självmord, men Linnea, en utav de utvalda, tror att någon mördat honom. De får inte säga att de är de utvalda, det finns redan några som är ute efter dom. Profetian säger att skolan är ondskans plats.
Minoo, den smarta i klassen, Linnea, den svartklädda typen, Vanessa, Den populära, Anna-Karin, den mobbade, Rebecka, den snälla och också ganska populär och Ida, mobbaren. De är de utvalda.
Jag tycker att filmen är spännande. Jag har läst boken så jag visste lite vad som skulle hända. Ändå är jag förvånad så bra dom fick till filmen! Det är en film som måste ses! Allt var bra i filmen och jag gillar verkligen huvudrollerna. Speciellt Linnea.

Betyg:

Crkeln- och Potter head, 11

Cirkeln

Cirkeln är första delen av en trilogi. Om man ska se den på bio så står det att den är från 11 år och då får man gå och se den om man är över 7 med en vuxen. Den var ganska så läskig och snuskig så den rekommenderas över 11-12 år.

Betyg:

Elias fäns, 9

Harry Potter och Fenixorden

Jag tänkte berätta om en film som är så *PIIIIIIIP* bra!!!!!!

Harry Potter och Fenixordern. Den är så spännande och småläskig för Lord Voldemort (Du vet vem) försöker som sagt att döda Harry på trolldomsministeriet. Men sen så lär Harry Gryffindor, Rawenclaw och HufflePuff eleverna försvar mot svartkonst (Inte Slytherin för dom är bajs), för Dolores Umbridge (Deras lärare i försvar mot svartkonst) lär dom inte något försvar alls! Och Harry lär dom andra i Kommer Och Går Rummet!

Nu berättar jag inte mer, för då kommer jag berätta allt och då blir det dåligt...
Ni måste VERKLIGEN se den!!!!!!!!!!!!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

MollyAreBestPsMuffinsÄrGött, 10

The Perks of being a wallflower

Den är så bra! Den utspelar sig på ca 50 talet. Den handlar om Charlie som är en "freshman" på High School. Han har inga vänner och har psykiska problem men det blir bättre när han träffar Patrick och Sam!
Min personliga favorit är Patrick, han skämtar o är väldigt fräck.
Den är så härlig. Jag rekommenderar filmen till dig som tycker om flummiga filmer. Jag rekommenderar filmen till dig som är över 12 då den är väldigt psykisk.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Homofobia is GAY!

Hungergames

Hungergames är extremt bra filmad med riktigt bra skådisar.
Den handlar om framtidens Nordamerika. Det finns tolv distrikt som måste offra två ungdomar var till spelet Hungergames. Hungergames är ett spel på liv och död där bara en kan komma ut med livet i behåll. Hungergames skapades för en påminnelse om upproret mot regeringen.
Måste ses!!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Hungergamskollare, 11

The Hunger Games 3: Mockingjay part 1

Jag älskar hunger games och den här är absolut den bästa. Den handlar om att Katniss och hennes familj har kommit till district 13, samtidigt har Peeta blivit tillfångatagen av huvudstaden av president Snow. Älskar den här filmen alltså.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Emlan03, 11

Sällskapsresan 1

En perfekt film med Lasse Åberg och Jon Skolmen. En rolig film för alla åldrar med humor, skämt och kärlek! Efter att ha sett 1:an kan man se 2, 3 och 4. I denna film så åker Stig H Olsson till Gran Canaria och träffar Ole Bramserud.
Åldersgräns: barntillåten
Betyg:

Isolde, 10

Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann

Denna bok är väldigt rolig och underhållande. Den handlar om Allan Karlsson som på sin hundraårsdag rymmer från ålderdomshemmet och födelsedagsfesten. Han tar sig till busstationen och snor en låst resväska från en lång yngling med texten Never Again på ryggen. Han vet inte vart han ska åka utan bara åker en bit och kliver sedan av på en grusväg där han träffar en 70-årig gubbe vid namn Julius. Tillsammans lyckas dom ha ihjäl ynglingen och flyr ut på äventyr. Nu har de både tjuvar och poliser efter sig. Jag gillar hur den här boken berättar så verkligt och att vartannat kapitel är från Allans ungdom och olika äventyr och vartannat från "nuet". Den är otroligt humoristisk och jag älskar hur författaren lindar in stora och viktiga händelser från historien i denna bok. Till exempel så är det Allan slutligen löste mysteriet och lyckades uppfinna atombomben. En självklar fyrpoängare.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Vilma, 11 år

The Other Woman

The Other Woman handlar om en advokat, Carly. Carly är ihop med Mark, en supertrevlig kille, de två klickar verkligen. Men så en dag åker Carly utan Marks vetskap hem till hans hus medan Mark är borta någon annanstans. Och hon upptäcker att Mark är otrogen när hon träffar hans fru, Kate. Kate och Carly slår sig samman med Amber, den tredje Mark varit otrogen mot. Tillsammans är de en kompistrio som bestämmer sig för att hämnas stort på Mark.

Filmen är otroligt bra! Skådespelarna är sjukt trovärdiga, det är en film man kan skratta åt och känna lite skadeglädje åt. Filmen är från 7 år, dock tycker jag att den borde vara satt från 11 år istället då den innehåller lite snuskigheter och ibland konstiga ord.

Jag rekommenderar den till alla som vill skratta ordentligt!
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

T, 12 år

Boyhood

Mason och Olivia är syskon, deras mamma är singelmamma och har ingen fritid överhuvudtaget. Dem har inte så mycket pengar och för att få ett bättre liv så flyttar de till ett hus längre bort och deras mamma börjar plugga. Då förändras allt. Jag tycker den här filmen var jätte bra! Den var inte för seg och det hände mycket i filmen. Jag skulle gärna velat se mer av dem så hoppas de kommer en tvåa Dock så var det inte så bra skådespeleri och filmen slutade lite olämpligt.
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

<3 <3, 13 år

Häxan och lejonet

Där Susan, Lucy, Edmund och Peter bor är det krig. Deras pappa är med i kriget.
Susan, Lucy, Edmund och Peter måste lämna deras stad.
Dom åker tåg till ett ställe på landet och får bo hos en professor.
Lucy hittar ett klädskåp och när hon går in i det kommer hon till landet Narnia. Hon träffar faunen här Tumnus. I Narnia härskar vita häxan. Hon har gjort så att det altid är vinter men aldrig jul. Vita häxan vill ha all människor som kommer dit. Det fins ju inga människor i Narnia.
Lucy kommer ut oskadd från Narnia. Hon försöker få in sina syskon i skåpet men de vägrar tro henne. Änklingen får hon in sina syskon i landet Narnia.
Men Edmund förråder sina syskon och är på vita häxans sida.
Dom blir omhändertagna av ett par talande bävrar som seger att lejonet Aslan nalkas. Aslan kan hjälpa dem att besegra vita häxan. För att besegra häxan så behöver de bestiga de fyra tronerna i Paravels slott. Tronerna behöver bestigas av fyra människor.
Deras jakt på Aslan börjar.
Den andra boken och första filmen i serien Narnia var jättebra.
Den borde enligt mig vara barn tillåten.
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Till mina kompisar Minou, Ingrid, Stella A, Nova och Lisa. Hälsningar A. (-:, 9 år

Den oändliga historien

Filmen handlar om en pojke som får tag i en bok. Han börjar läsa den och till sin förvåning så märker han att han är med i boken och utan honom kommer fantasin förloras. Jag tycker filmen är jättebra och läskig. Jag bara ÄLSKAR den!
Åldersgräns: från 7 år
Betyg:

gryyym!!!!!!, 10 år

Förr eller senare exploderar jag

Filmen handlar om två tonåringar som träffas på en stödgrupp för cancer sjuka barn. Det är en tjej, Hazel Grace Lancaster och en kille, Augustus Waters.
Filmen handlar om deras vänskap som sedan utvecklas sakta men säkert.
Filmen var en av de bästa jag någonsin sett, den var verkligen en romantisk film som också hade lite komik och lite feelgood i sig. Skådespelarna är Shailene Woodley och Ansel Elgort. De är verkligen trovärdiga och väldigt äkta, de får fram rollernas känslor väldigt bra och tydligt. Man lär sig faktiskt ganska mycket av filmen till exempel att man kan bli kär och få ett bra liv även om man är sjuk, att man aldrig ska ge upp, att man ska kunna vilja bli känd men att men aldrig ska glömma vad man har och att man ska ta vara på tiden man har att en månad kan kännas som en evighet och en evighet kan kännas som en månad.
Jag skulle rekommendera filmen för åldern 10 och uppåt, och folk som gillar vackra men ändå sorgliga filmer. Om du är rädd för cancer tror jag att du ska tänka till om du vill se den, men jag var lite cancer rädd förut men nu när jag såg denna filmen fick jag massa hopp och massa tröst så jag tror att det kan vara bra att se filmen.
Den är helt underbar men om du är under 11 år borde du kanske se den med en förälder / syster/ bror/ kompis för den kan vara lite sorglig.
Den är absolut värd att se så om du inte har sett den; se den! ;)
Åldersgräns: från 11 år
Betyg:

Alvamosmos, 12 år