En egen vovve är drömmen för en 11-årig hundälskare.
En egen vovve är drömmen för en 11-årig hundälskare. Illustration: Carolina Ståhlberg

Får ingen hund

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 5.

Får ingen hund

Jag vill ha en hund men får inte det för mamma och pappa. Problemet är att jag inte kan sluta tänka på hundar. De är så gulliga och gosiga och fina och söta. På grund av det här har jag blivit väldigt ledsen. Det är jättejobbigt. När jag åker bil med pappa hem från skolan börjar jag tänka på hundar. Då kanske pappa säger något jättekul. Ändå blir jag bara ledsen. Jag vill ha en hund! Är det för mycket begärt?

Hundälskaren som fyller 11 år snart

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Trassliga tankar

Jag övertänker många saker. Till exempel kan jag tänka på döden tills det snurrar i huvudet och jag börjar gråta. Jag är också väldigt rädd för att göra fel när jag är med andra personer i min ålder.Typ att jag ska låta konstigt eller verka knäpp. Eller att jag ser ful ut när jag gör vissa saker. Jag kan fastna i de här tankarna hur länge som helst. Jag behöver verkligen hjälp!

En fundersam weeb :)

Galen i gammal skådis

Jag är en figur med ett problem. Jag har gått och blivit kär i en skådespelare från en ganska gammal serie. Problemet är att hen är 54 år (lika gammal som min mamma). Jag tänker på hen varje kväll och kan inte få bort hen ur huvudet. Vad ska jag göra?

Jag är en gurka

Verkliga fantasi-vänner

Hej! Jag är en tjej på 11 jordsnurr. Jag undrar om någon mer än jag tror på fantasi-kompisar? Jag har åtta stycken. Jag låter dem ta tid på sig att komma om vi ska leka. Det är jättekul att vara med dem. Men om de inte vill leka så behöver de så klart inte. Ingen av mina kompisar tror på mina fantasi-vänner på samma sätt som jag. Finns det någon mer som jag?

Jag har två bokstäver i namnet

Fick märkesväska

Mina föräldrar ger mig mycket mer pengar och prylar än jag behöver. Det är väldigt jobbigt. Förra veckan fick jag en Gucci-handväska. Jag har inte vågat använda den, för min vän tycker att jag är så bortskämd. Men jag är ju inte det.

It’s a rich mans World:(

PS. Får jättemycket ångest över detta.


Läs mer Prat i tidningen KP