”En pensionerad mobbare” 
retades i förskolan.
”En pensionerad mobbare” retades i förskolan. Illustration: Jojo Falk

En som har slutat mobba

Prat och Svar är insändarsidor i KP. Här är några av Prat-insändarna som publicerades i KP 5.

Skriv till Prat

Klicka här om du vill skicka en insändare till Prat.

Har slutat mobba

Är det bara jag som inte tycker att det är så konstigt att ha varit mobbare på förskolan?

Liksom, jag var det och den enda anledningen var att jag inte hade något annat att göra. Jag slutade mobba när jag började skolan. Det var som om något förändrades i hjärnan då. Sedan dess har jag aldrig mobbat mer, som tur är.

En pensionerad mobbare

För liten för allt?

Jag är en tjej på 10 härliga år som har ett litet problem. Jag älskar min pappa men han behandlar mig som en 8-åring. Han tycker att jag är för liten för topp och smink. Och när jag frågade om jag fick hänga med mina kompisar till centrum sa han så klart ”Nej, du är för ­liten.” Nu tänker ni säkert att jag bara kan fråga min mamma. Men mina föräldrar är skilda. Alla mina vänner har topp och smink. Jag har ångest över detta.

börjar nästan gråta nu :(

Tråkigt utan Tiktok

Jag tycker att vi ska få ha mobiler på rasterna, för vi har inget att göra. På skolgården finns bara gungor och hinderbanor som är för barnsliga. Jag vet att det inte är bra att sitta med sin telefon hela tiden. Men man kan göra så mycket med den! Dansa Tiktok eller lyssna på musik är mycket roligare än att bara stå och prata i ett hörn. Många andra skolor låter sina elever ha telefoner. Ni kanske tror att jag skriver det här för att jag vill missbruka regeln och använda telefonen i klassrummet. Men jag pratar verkligen bara om rasterna!

noshörning_10!

Kommenterar kriget

Många i min klass pratar om kriget i Ukraina. Det gör mig ganska orolig. De säger saker som: ”Vem hejar du på?” och ”Ryssland suger!” Men kriget är inte ryssarnas utan deras president Putins fel. Jag blir väldigt stressad av det här ...

Alla älskar väl KP ...

Kär i läraren

Hej alla kåpeare! Jag är en tjej med ett stort problem. Jag är kär i min lärare. Jag har känt så här ett tag och får typ ångest när jag tänker på det. Han är 20 år äldre än jag. Är det något fel på mig? Eller finns det någon mer som är kär i sin lärare?

Meow meow expressen kommer.. :)


Läs mer Prat i tidningen KP!